Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Miatyánk
  2006-12-24 22:46:22, vasárnap
 
  Wass Albert



MIATYÁNK,



ki vagy a mennyekben...emberfeletti roppant magosságban...

szenteltessék meg a Te neved ebben az elvadult világban!

Jöjjön el a Te országod újra a magyarok földjén

s legyen meg a te akaratod, mint a mennyekben - úgy odahaza is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk, Uram, de ne feledkezz

meg éhező véreinkről sem Erdély meggyötört földjén.

Bocsásd meg a mi vétkeinket, megszenvedtünk értök. De míg népünket

kínozzák odahaza, ne kívánd Uram, hogy megbocsássunk kínzóinknak!

Idegen ország jólétében ne vígy bennünket a kísértésbe... se minket,

se gyermekeinket, se az unokáinkat, hogy a magyar voltunkról megfeledkezve

hűtlenek legyünk a szenvedőkhöz...

De szabadíts meg Uram, a gonosztól!

Hogy Tied lehessen újra magyarok földjén az ország, a hatalom, meg a

dicsőség, örökkön-örökké... de ha lehet, még holnap, mert gyöngül

már bennünk a honvágyba belefáradt élet, s ha nem igyekszel, Uram,

maholnap idegen földbe temetik csontjainkat, s bús lelkünknek nehezére lesz majd meglelni a szörnyű távolságon át a régi otthon helyét,

ahová emlékeink sokasága már rég hazavár...

Ámen.



(A "Megkötöm lovamat" dallamára:)



Föl-föltekintünk a magosságos égre,

Mennyekből az angyal hadd jöjjön el végre!

Árva magyaroknak vígasztalására,

Árva magyar hazánk boldogulására!





1985. decemberében
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az "antalli örökség"
  2006-12-24 22:28:27, vasárnap
 
  Pogány Csaba: Az "antalli örökség"
Bíró Zoltán: Antall, a rendszerváltozás legkártékonyabb figurája

Dr. Antall halála után rengetegen, rengeteget emlegették az "antalli örökséget". Aztán csökkent az emlegetési gyakoriság, de teljesen nem szűnt meg. De vajon mit is kell ma dr. Antall örökségének tekinteni?

Azt, amit maga után hagyott. Az antalli örökség egyik része ma "a párt", a Magyar Demokrata Fórum, és annak emblematikus figurája, elnöke, Dávid Ibolya. Tudni kell, hogy Dávid Ibolya is és az MDF is, a 2006-os választások alkalmával eltűnt volna a politikai színtérről, ha nincs az MSZP-s kötődésű Schmuck Andor. Az "antalli örökséget" Schmuck hozta vissza a sírból. Ebből következik, hogy a 2006-os választások után az örökséget már antalli-schmucki örökségként kellene számon tartani. Tiszteletben tartva Schmuck pártmentő érdemeit, pusztán a rövidség kedvéért, a következőkben, leginkább csak "antalli örökségként" fogjuk említeni az antalli-schmucki örökséget.

Abban, amit dr. Antall az utókorra hagyott, a megkopott pártocskán és Dávid Ibolyán kívül a leglényegesebb az ország mai állapota. Ez ugyanis egyenes következménye dr. Antall tevékenységének. Az antalli örökség tehát lehet csekély értékű vagy értéktelen is, de mindenképpen súlyos örökség, és ezért nem elhanyagolható.

Egy örökség értéke pénzügyi, erkölcsi, politikai stb. érték lehet. Érdekes kérdés, az MDF és Dávid Ibolya pénzbeli értékének megállapítása. Magyarán, kinek mit ér meg az MDF, a megkopott minipárt, és még kopottabb elnöke, Dávid Ibolya.

Ahhoz, hogy erre becslést lehessen adni, tudnunk kell a következőket.

A magyar politikában minden párt tulajdonképp vállalkozás. Van két nagyobb vállalkozás a Fidesz és az MSZP, és vannak kisebbek, pl. SZDSZ, KDNP, MDF, MIÉP, Jobbik, stb.

A pártok üzleti vállalkozás jellegét (perverz módon és arcátlanul) az Alkotmány is biztosítja. Ez, az országot sújtó pártparazitizmus is jellegzetes része az antalli örökségnek:

"A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában". (Alkotmány, 3. § (2).)

Ez azt jelenti, hogy a népakaratot nem a nép alakítja ki önállóan, úgy, ahogyan akarja, hanem a pártok közreműködésével teszi (csak így teheti!) ezt. A pártok alkotmányos joga befolyásolni, hogy mi legyen a népakarat. Akár meg is mondhatják, hogy mit akarjon a nép. A népakarat kinyilvánítása még érdekesebb: a pártok közreműködnek a népakarat kinyilvánításában is! Ez pedig azt jelenti, hogy a népakaratot sem a nép nyilvánítja ki önállóan, úgy, ahogyan akarja. A pártok befolyásolhatják, hogy a pártok és a nép által közösen(!?) kialakított nép-akaratból mi legyen kinyilvánítva, és mi ne, és mindez hogyan és mikor történjen. Magyarán, a népakarat az a pártok akaratának és a nép akaratának valamilyen arányú keveréke. És abba is beleszólása van a pártoknak (abban is "közreműködhetnek" a pártok), hogy mi legyen népakaratként kinyilvánítva, függetlenül attól, hogy mi lenne a tényleges népakarat. Így még az is előfordulhat, - elő is fordul, - hogy a pártok mondják meg, hogy mi tekintendő népakaratnak, és, hogy e "népakaratból" mi mikor és hogyan nyilváníttassék vagy ne nyilváníttassék ki.

A népakarat tartalma, és különösen valaminek népakaratként való kinyilvánítása azonban már olyan tényező, ami erősen befolyásolhatja a pénzügyi jelenségeket és folyamatokat. A népakaratnak és valami népakaratként való kinyilvánításának tehát pénzben mérhető hatásai vannak. Piaci nyelven fogalmazva és egyszerűsítve: a pártokon keresztül pénzzel megvásárolható pl., hogy mi legyen népakaratként kinyilvánítva.

Az állam hatalmas pénzekkel gazdálkodik, az állam kezén hatalmas pénzek folynak keresztül. Az állami pénzek beszedése és felhasználása a politika irányítása mellett történik, tehát nagy szerepe van benne a pártoknak.

Aki szerezni akar valamennyit az állam kezén átfolyó pénzekből, az pénzt juttat a pártoknak, politikusoknak, győzelemre segíti őket a választásokon. A győztesek aztán, majd ha győztek, kamatosan visszajuttatják a pénzt a támogatóiknak, amikor már ők osztják el az állami pénzeket.

Az állami pénzek pártok és politikusokon révén, rajtuk keresztül szerezhetők meg. A pártok és a politikusok pénzelése tehát kockázati tőkebefektetés.

Egy esélytelen vagy alig esélyes kispárt pénzelése sem rossz üzlet azonban, mert relatíve olcsóbb, mint a nagyobb pártok hatalmas étvágyát kielégíteni. Az MDF tipikus politikai kisvállalkozás. Egy butik csak, de a nagy parlamenti vásárlóutcán.

Néhány másodperces hirdetésekért óriási pénzeket kérnek a reklám-piacon. A PR és marketing szempontból nagyon értékes parlamenti idő (valójában reklám idő) azonban gyakorlatilag ingyen van. A hirdetések minden szavát mérlegre kell tenni, mert akár egy nem megfelelő szó miatt is hatalmas büntetések járhatnak, óriási kártérítéseket követelhetnek, akiknek érdekei sérelmet szenvedtek. A parlamentben azonban mindenki gyakorlatilag azt mond amit akar.

Így már pusztán reklám célra is nyereséges befektetés lehet kispártot vásárolni, vagy bérelni!

Az MDF reklámbutikpárt, két jellegzetes figurája Dávid Ibolya és Boross Péter nagyban hozzájárulnak az MDF piaci értékének fenntar-tásához. Ideális szendvics-ember, azaz reklámhordozó mindkettő. Boross Péter pl. ajánlkozik Gyurcsány belügyminiszteréül (Magyar Nemzet 2006. november 25.). Micsoda propaganda és legitimáció ez Gyurcsánynak! Az antalli örökség egyik fő koronaőre, Antall utóda a kormányfői székben, most áruba bocsátja magát, hogy Gyurcsány előtt liktorként meneteljen, fászceszét fitogtatva.

Az antalli örökség pillanatnyi piaci ára mellett fontos kérdés még az árfolyamstabilitás is. Elkerülve az erre vonatkozó jóslást, tény, hogy az antalli örökség névadóját egykoron óriási tömeg kísérte utolsó útjára. Mára ennek a tömegnek majdnem minden tagja "a rendszerválto-zás vesztesei" közé tartozik. Valószínű tehát, hogyha az antalli örökségnek a jövőben még lesz is ára, lesz használati és piaci értéke, akkor az antalli örökséget a "rendszerváltás nyertesei" fogják hasznosítani. Tanulságos ebből a szempontból egy részlet egy riportgyűjteményéből.

Bíró Zoltán mondja: "Ma már elmondható Antallról, hogy a rendszerváltozás egyik legkártékonyabb figurája volt. Mindenféle vezetésre alkalmatlannak bizonyult, például képtelen volt levezetni egy elnök-ségi ülést, mert kiselőadásokat rögtönözve szétbeszélte. A legnagyobb baja mégis, hogy zsigeri alapon mélységesen lenézte a népet, a pártot, mindenkit. Az a típus, aki lefelé tapos, fölfelé nyal. Amikor az érdekei úgy kívánták, és például Pozsgay még számított, akkor levéláradattal bombázta Imrét, aztán ejtette. Engem az elnökségi ülés előtt felhívott és remegő hangon kérdezte, hogy tényleg lemondok. Igen - válaszoltam - de téged ez miért érdekel ennyire? - Semmi, csak megnyugtatott - válaszolta. Szóval hataloméhes ember volt, akinek az élete azzal telt el, hogy állandóan a periférián mozgott, de olyan barátokkal, mint például Aczél György."

Újságírói kérdés: "Csak nem akarja azt mondani, hogy Aczél György küldte Antall Józsefet?"

Bíró Zoltán válaszol: "De, Aczél keze benne volt."

Ezekből pedig az következik, hogy az antalli örökség, benne az ország mai állapota, tulajdonképp nem is csak Antallhoz köthető, hanem jelentős részben Aczélhoz is. Antall csak szervilis eszköz volt, mint egy kórokozókat hordozó gazdaszervezet, aki (a "nagytakarítások" gondos elvégzése helyett!) az Aczél-vírusokat behurcolta a kellő ellenállóképességgel még nem rendelkező rendszerváltás utáni magyar politikába.

Antall tehát politikailag és hatásában nem más, mint a rendszerváltás utáni körülményekhez alkalmazkodott Aczél-mutáció.

Érdekes jelenség figyelhető meg napjainkban: soha annyit nem beszéltek értékekről, mint mostanában. Hovatovább már csak azt veszik em-berszámba, aki valamilyen értékeket "képvisel" vagy "hordoz". Nincs olyan szervezet vagy párt, amely ne "hordozna" legalább egyet, de gyakran többet is a baloldali értékek, a jobboldali értékek, a szociáldemokrata értékek, a liberális értékek, a keresztény értékek, a konzervatív értékek, a polgári értékek, a nemzeti értékek stb. közül.

Különösen érdekes, sőt tragikomikus, ha megkérdezünk egy értékképviselőt vagy értékhordozót, hogy sorolja fel, hogy mik is lennének a legfontosabb szociáldemokrata, liberális, keresztény, stb. értékek, amit ő éppen képvisel vagy hordoz (neki igazán tudnia kellene, hogy mik azok), meglepetve tapasztalhatjuk, hogy némi zavart nyögés és toporgás után, a kérdezett semmit (vagy semmi jellegzeteset) nem tud mondani.

Hasonlókat tapasztalhatunk, ha megpróbálunk rákérdezni az antalli örökség őrzői között, hogy mik is lennének az antalli örökség meghatározó elemei. Bíró Zoltán azonban segít: Antall "zsigeri alapon mély-ségesen lenézte a népet", "hataloméhes ember volt". És ez a lényeg. Az aczéli-antalli-schmucki örökség: hataloméhes, a népet zsigeri alapon mélységesen lenéző figurák mentalitása. És ha így vesszük, nemcsak az MDF, hanem a többi párt is osztozik az antalli örökségen, szépen, testvériesen.

(Magyar Világ, 2006. dec.20.)



Jeszenszky Géza a Rózsadombi ''paktumról''!

Antallt a ma élő emberek között feleségem, az ő unokahúga hosszabb ideje és jobban ismerte, mint nővérét leszámítva bárki. Én 15 éves koromtól, tehát jó 35 éven át voltam mellette, ebből 26 éven át mint családtag, hat éven át mint lojális társ a politikában. Mi koronatanúként cáfoljuk a rágalmakat. De Antall saját írásai, beszédei, a titkosszolgálati jelentések (v.ö. Rainer erről szóló tanulmánya), a róla szóló könyvek, emlékezések, tanulmányok tényekkel bizonyítják, milyen kérlelhetetlen ellenfele volt a kommunizmusnak és a kommunistáknak. Ama kevesek közé tartozott, akik semmiféle olcsó kompromisszumot nem kötöttek a Kádár-rendszerrel, még az "elvtárs" szót sem volt hajlandó kiejteni vagy leírni, hacsak nem gúnyos összefüggésben. Nem volt indulatos ember, de egy dolog nagyon felháborította: amikor a rendszerváltozás után régi marxisták akarták őt demokratizmusból, vagy liberalizmusból kioktatni. De még ennél is felháborítóbb, amikor ma jobboldalivá átalakult régi párttagok azt vetik a szemére, hogy nem volt eléggé antikommunista, vagy hogy nem támogatta eléggé az elszakított területek magyarságát. (Ez utóbbi témát dolgoztam fel "Antall, a nemzetpolitikus" c. tanulmányomban.)

A "Rózsadombi paktum" egy gyalázatos rágalom, minden bizonnyal titkosszolgálati munka, azt állítja, hogy Antall a kommunistákkal előzetesen megállapodott, hogy érdekeik nem fognak sérülni. A legfrissebb változat ugyan 1991. március 15-re teszi keletkezését, de az első megjelenés még 1989. márc. 15-ét jelölte meg, s Antall mellett Göncz Árpádot és Pető Ivánt jelölte meg, mint akik az izraeli és amerikai résztvevőkkel megállapodtak volna. E dátumnak még lett volna értelme, hiszen egy titkos paktumnak csak a változások hajnalán lett volna realitása, de mivel rámutattam, hogy a megnevezett személyek 89. tavaszán még alig voltak ismertek, s még pártjaikban sem volt vezető szerepük, a későbbi verziók későbbre tették az időpontot. De mondjuk 1991 tavaszán már késő lett volna ilyen megállapodást kötni, hiszen addigra a legfontosabb alkotmányos, politikai és gazdasági lépések már megtörténtek.

Lássuk az állítólagos paktumot, ahogy az Egyesült Államokban élő Balogh Sándor terjeszti. Kommentárjaimat vastag betűkkel teszem hozzá.

Szinte egyidoben történt a határok megnyitása a nyugati toke elott és a "privatizációnak" nevezett tökéletes országrablás, a nemzeti közvagyon 80 százalékának elherdálása, amit a külföldi sajtóban még ma is Magyarország demokratizálódásának neveznek.

A nyugati cégekkel már a 80-as évek második felében jó személyes és üzleti kapcsolatokat építettek ki a kommunista vezetők. 1988-tól az Antall-kormány megalakulásáig zajlott le az ún. "spontán privatizáció," ami egészséges és ésszerű elemek mellett módot adott a kommunista elit számára politikai hatalmát gazdaságira konvertálni. Az 1990. májusa utáni magánosítás elengedhetetlen volt a piacgazdaság helyreállításához, de a közüzemek és stratégiai vállalatok állami kézben (ÁVRT) maradtak.

A számonkérés, amit az Antall-kormány megígért, elmaradt. Sot hogy mentesítse oket a törvényes felelosségrevonástól, a kormány 15 évre zárolta az ávósok és titkosrendorök listáját, akik negyven évig terrorizálták a magyar népet.

Ilyen listát a kormány sosem ismert meg, tehát nem is határozhatott felőle. Azóta az ügynökök és a tartótisztek számos listája megjelent, sok személyről (köztük ismert művészekről, sőt egyházi személyekről is) hoztak nyilvánosságra terhelő adatokat, az állambiztonsági iratok kutathatók. A fennálló korlátok a személyiségi jogok világméretű túlhajtott kultuszával magyarázhatók, én személy szerint e korlátokkal nem értek egyet. A témáról Boross Péter volt belügyminiszternél, majd miniszterelnöknél kellene érdeklődni.

De a felelosségrevonás elmarad más felelos kommunista vezetok ellen is, akik kulcsszerepet játszottak a magyar nép szenvedésében. Tehát a volt kommunista vezetok és készséges kiszolgálóik továbbra is büntetlenül élvezik a magyarság kínja, szenvedése árán összeharácsolt vagyonukat.

A különféle igazságtételi kísérleteket a parlamenti többség ellenében az elévülés elve, illetve az Alkotmánybíróság hiúsította meg.

Mintha elore kitervezett események sorozatát látnánk, a részletek kidolgozására -- magyar oldalon -- 1991. március 15-én került sor egy rózsadombi villában. A titkos gyulésen megjelentek a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendorség egyik ezredese, az amerikai követség egyik vezeto alkalmazottja, az amerikai kémszolgálat egyik magyarországi tisztje, az izraeli titkosszolgálat egyik képviseloje, a magyar római katolikus, református egyház és az izraelita hitközség képviseloi, valamint 5 magyar politikai vezeto.

Hol vannak ezek a nevek?

Miközben a magyar nép a pesti utcán ünnepelte a magyar szabadságot, a rózsadombi tizenhárom küldött megtárgyalta és aláírta Magyarország új rabszolgaságát, és gyarmatosítását.

Az állítólagos dátumon, 1991. március 15-én kora reggeltől délutánig együtt voltam Antallal a nyilvános ünnepségeken, később pedig családi keretek között.

A rózsadombi titkos tárgyaláson a következoket vetették pontokba:

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.

2. A Szovjetúnió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.

A kivonásról szóló egyezményt még a Németh-kormány kötötte meg 1990. március 20-án, de a pénzügyi követelésekről hosszú vitákat kellett folytatnunk a horribilis nagyságú igényekkel fellépő szovjet féllel. Mi az 1956-ban és később okozott károkat szegeztük ezekkel szembe. Végül elértük az ún. nullszaldós megoldást, de erről a végső megegyezést már Jelcinnel kötöttük meg annak 1992. november 11-i budapesti látogatásán.

3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése a Szovjetúnió és Magyarország között.

Erről nem kellett "paktumot" kötni, amíg ez az atomhatalom a szomszédunk volt, ennek az ellenkezője súlyos felelőtlenség lett volna. Az MSZP persze pont azzal vádolja a két polgári kormányt, hogy ideológiai okokból nem volt hajlandó kereskedni a szovjet, majd az orosz féllel. Ez is egy gyalázatos hazugság.

4. Mindennemu szovjet-ellenes tevékenység megakadályozása.

Az állítólagos egyezmény időpontjában már szétesőben volt a szovjet rendszer. De mi lenne a "szovjet-ellenes tevékenység"? Az Egyesült Államokkal és NATO-val kialakított bizalmi viszony? Ezt büszkén vállalom.

5. A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetúnió és Magyarország között.

Addig vízummentesen lehetett utazni, csak éppen útlevele nem volt a szovjet állampolgároknak. Most azonban hosszú ideje csak vízummal lehet utazni Oroszországba és legtöbb utódállamába.

6. Volt kommunista párttagok büntetés alóli mentesítése.

Ahol üldözhető bűncselekményre derült fény, pl. az 56-os sortüzek esetében, ott ítéletekkel végződő eljárásokra került sor. Tehat az utóbbi két pontnak az ellenkezője valósult meg.

7. A volt kommunista titkosszolgálat, határorség, rendorség tagjainak védelme az esetleges megtorlásoktól.

Nevetséges. Hogyan történhetett volna? De népharag nem volt ezekkel szemben, ld. Medgyessy esete.

8. Az egykori megbízható kommunistáknak más pártokban való futtatása választások alkalmával.

Erről a szembenálló parlamenti pártok állapodtak volna meg?

9. Az államvagyon átmentése kommunisták kezébe.

Ez részlegesen megtörtént, főként az 1990-es választások előtt.

10. Az igazságszolgáltatás megtartása a kommunisták kezében.

Erre az illetékes apparátusok hivatottak válaszolni, illetve az 1990 utáni igazságügyminiszterek.

11. Minden zsidó-ellenes nyilatkozat, megmozdulás és szervezkedés szigorú büntetése.

Az Alkotmány, illetve a BTK tiltja a népek, nemzetiségek, felekezetek elleni izgatást, gyűlöletkeltést, ezen belül természetesen az antiszemita uszítást is. De ki van ma börtönben zsidóellenes megnyilvánulások miatt? Senki, nem is volt. Román-, vagy szerbellenesség miatt sem voltak perek. Magyarellenesség miatt lett volna indok ilyen perekre.

12. Jobboldali, vagy szélsojobboldali pártok szervezkedése illetve megakadályozása a választásokon

Bőségesen szervezkedtek ilyen pártok, de csak egy ízben sikerült egynek átlépnie, a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 %-os küszöböt.

13. Mindennemu revíziós megmozdulás letörése, de annak állandó hangoztatása, hogy "a magyar határok véglegesek és azokon változtatni nem lehet."

A "Hatvannégy vármegye" mozgalom működik, a MIÉP az 1999-es koszovoi válság idején határmódosítást követelt Szerbiával szemben. Az idézett mondat 1990 óta sosem hangzott el.

14. Az új magyar kormány nem tarthat fenn kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel, csoportokkal.

Nyilas jellegű szervezetekkel, személyekkel valóban nem tartottunk fenn semmiféle kapcsolatot, minden más nyugati magyar szervezettel - pl. Külföldi Magyar Cserkésszövetség, Amerikai-Magyar Koalíció, AMSZ, MAOSZ, MAOSZ számos helyi szervezet, intenzív kapcsolatokat ápolt az Antall- és az Orbán-kormány, én mint külügyminiszter, illetve mint nagykövet.

15. A románok, jugoszlávok, szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok történhetnek a kormány és a magyar képviselok részérol.

Valóban igyekeztünk barátságos politikát folytatni, de milyen sokszor kellett nyilvánosan is bírálnunk Meciar, Iliescu, Milosevic és társaik politikáját.

16. Az 1956-os eseményeket, mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik a nyilvánosság elott ezt így értelmezik.

Több tucat könyv, tanulmány, film megjelenése cáfolja ezt.

17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni (pontosan eloírták, hogy hány repülogépünk lehet, hány páncélosunk és rakétánk.)

Helytelenítem, hogy az MSZP-vezette kormányok mennyire elhanyagolták a honvédelmet, az Antall-kormány ezt nem tette, és - a nemzetközi fegyverzetcsökkentési egyezményeken kívül - semmiféle korlátozó egyezményt nem kötött.

18. A Szovjetúnió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerosítheti gazdasági befolyását a magyar közéletben.

Ennek az első fele most van megvalósulóban Gyurcsány és Putyin között.

19. Magyarország teljes garanciát biztosít a magyarországi nemzetiségeknek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogaik zavarmentes gyakorlására.

Az erről 1993-ban hozott törvényünkre kifejezetten büszke vagyok, személyes részem volt megszületésében.

20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt szenvedett szörnyu veszteségeiért.

A kárpótlási törvényekkel az 1939 után a magyar állam által saját állampolgárainak okozott károkat, igazságtalanságokat igyekeztünk legalább jelképesen jóvátenni. A teljes körű jóvátétel sem pénzügyi, sem fizikai oldalról nem volt megvalósítható.

A gyulésrol kiszívárgott hírek szerint vita csak a 13. a 15. és a 17. pontnál volt, de a józan többség hamarosan meggyozte a három ellenzékit

Itt is egy leleplező elszólás: 1991-ben Antall és a meg nem nevezett másik két személy nem volt ellenzékben!

Arról, hogy ezeknek a pontoknak a garantálása része a teljes megegyezésnek és nem képezheti vita tárgyát.

A Rózsadombi 13 paktum szövegét az Amerikai-Magyar Élet közölte eloször 1992. február 20-i számában, és e sorok írója is már többször idézte számos írásban. Sajnos, a húszpontos titkos egyezményt Magyarországon felelotlen hamishírterjesztésként fogadták.

Racionális gondolkodásra képes személy ezek után nem adhat hitelt e "paktum"-nak, illetve nem veheti komolyan azokat, akik továbbra is terjesztik e mesét, ezt a rágalmazó hazugságot.

Jeszenszky Géza



Mégegyszer a Rózsadombi paktumról

Ez még viccnek is rossz.

Na nem a Rózsadombi paktum, illetve annak Jeszenszky - féle lábjegyzetes interpretációja, (bár az sem semmi) hanem maga a tény...

Maga a tény, hogy a Rózsadombi paktumot a titkosszolgálatok által kreált hamisítványnak nevezi - ezzel mintegy mélységesen alábecsülve a szervezet kvalitásait és konspirációs képességét.
Magyarra fordítva: legalább akkora hülyének nézi őket, mint minket...

Maga a tény, hogy fent nevezett primitív iromány tartalmát messze meghaladja napjaink magyar valósága, amitől még az oly nagyszerű afrikai demokraták, mint Idi Amin Dada, Mobutu Sese Seko
és Hailé Szelasszié is hasmenést kaptak volna.
(Itt és most hadd ne térjek ki a mienktől lényegesen fejlettebb demokráciákra - úgymint Elefántcsontpart, Pápua Új Guinea, Ghána és Rhodesia - ahol az ilyesmi elő sem fordulhat, különös tekintettel a lakosság alacsony ingerküszöbére.)

Maga a tény, hogy:
"Antallt a ma élő emberek között feleségem, az ő unokahúga hosszabb ideje és jobban ismerte, mint nővérét leszámítva bárki."
(Azért érdekelne a már elhunytak véleménye is....)
Egyszerűen röhej, hogy a 'rendszerváltó miniszterelnök' testvére lányának a férje lett - nyilván merő véletlenségből - az első demokratikusan megválasztott kormány külügyminisztere.
Majd ami legalább akkora katasztrófa, Magyarország későbbi washingtoni nagykövete....
Természetesen ennek az sem képezte akadályát, hogy külügyminiszterként minden nemzetközi normát felrúgva 'tudtán kívül' kereskedelmi mennyiségű kalasnyikovot csempészett át a polgárháború dúlta Jugoszláviába, ezzel mind a mai napi megalapozva a mai Szerbiához fűződő, rózsásnak amúgy sem tekinthető viszonyunkat.
Egyszóval ennyit arról a mára nyíltan és szemérmetlenül vállalható, sőt, fitogtatható politikai dilettantizmusról, arcátlanságról valamint nepotizmusról - vagy ahogy azt errefelé hívják, a sógor-koma-jóbaráti viszonyról - amelynek később egyenes következménye lett egy pufajkás karhatalmista, majd egy D-209-es ámokfutása.
Egy az Apró villába magát családostól befészkelő, a tudomány jelenlegi állása szerint egyelőre sajnos kiirthatatlan kártevő alfajról nem is beszélve...

S végül maga a tény, hogy Jeszenszky úr valami rejtélyes késztetésnek engedve épp a paktumban (?) foglaltak beteljesülésének huszonnegyedik órájában érzett rejtélyes késztetést holmi szánalmas magyarázkodásra......

Házi feladat: vajon miért...?

Matkovits János



A Jeszenszky-féle íráshoz még annyit: Ha nem tudtak semmiféle ÁVÓS, titkosszolgálati, ügynök stb.
listákról, az tragikus!! Mert hogy lehet úgy rendszerváltozást levezényelni, hogy nem tudják, kik működtették
a velejéig romlott kommunista rendszert!? Ha tudtak róluk, mert a kezükbe került,
(szegény Horváth Balázs, és Csengey Dénes talán nem véletlenül hunyt el /Cs. D. oly korán/)
de mégsem tettek semmit, az még rosszabb! Akkor eljutunk a R. Paktum valódiságához.
Vagyis hogy az elvtársakhoz nem szabadott nyúlni!!!
A nyugati emigráció jeles képviselői (néhányukat megismertem egy interjúsorozat kapcsán)
mindig panaszkodtak, hogy nagyívben fűtyülnek (más szót akartam ide írni, de moderáltam magam)
rájuk Antallék...
Egy szó, mint száz: ha tudtak a listákról, de nem tettek semmit, azért tragikus, ha nem tudtak róluk,
akkor pedig azért tragikus a magyarság helyzete!!


Üdvözlet mindenkinek:
Frigyesy Ágnes




Egy gondolatmenet, hogy milyen körülmények között éltek azok, akik a ,,rendszerváltás" (sic.) után pozíciókban voltak ill. kerültek és akik - valamilyen oknál fogva - elpasszolták a valós rendszerváltást...

A magam részéről 1945 óta minden vonatkozásban ,,üldözött" voltam, akinek nem adtak semmiféle életlehetőséget, így ért el - mint teherautó sofőrt - a forradalom. Szüleim börtönt jártak, a zaklatás mindennapossá vált, házkutatások stb. A 8. általános után nem vettek fel sehová sem iskolába... a bűnöm az volt, hogy édesapám hívatásos katonatiszt volt, a másik az, hogy miután az egyik tanárom megpróbált belőlem spiclit csinálni, ezt visszautasítottam... Többet nem is írok erről, mert nem ez a fő téma.



Tudom azt, hogy nagyon sokrétű volt a kádárista világ és azt is megértem, hogy az akkor odahaza élők legfontosabb feladata a túlélés volt. Ez kompromisszumok nélkül egyetlen diktatúrában sem lehetséges. És itt kezdődik a ,,probléma": meddig tart a túléléshez szükséges kompromisszum és honnan kezdve behódolás, gazemberség...?

Ha jól átgondoljuk a forradalom utáni idők ,,elitje" olyanokból állt, akik akkor, amikor engem nem vettek fel még középiskolába se (!), tanulhattak és egyetemre is járhattak. Ez az ami engem sokszor elgondolkodtat, mert azt hiszem mindannyiunknak világos, hogy mindez nem ment ,,ingyen". Innentől kezdve a ,,paktum" csak a háttér, az eddig agyonbeszélt formájában nem is volt rá szükség... A kocka már korábban el lett vetve!


Kenessey Csaba Svájc







A Rózsadombi paktumról

Értelmetlennek tartom a polemizálást arról, hogy volt-e Rózsadombi paktum*,
vagy nem.
Valami olyan dolog történik most a magyar_október listán Jeszenszky úr
jóvoltából, amit 2002-ben a "Ló nélküli lovas"** c. egyiptomi film
bemutatásával kapcsolatban megértünk. Ez a film a "Cion bölcsei" alapján
készült. Akkor az amerikai és izraeli tiltakozással kapcsolatban a film
főszereplője az alábbi véleményét mondta el: ő is tudja, hogy a könyv
hamisítvány, de az a furcsa, hogy "az izraeliek talán olvasták, és úgy
döntöttek, hogy megvalósítják a benne foglaltakat".

Az elmúlt tizenhat év azt bizonyítja, hogy ha hamis a Rózsadombi paktum,
akkor megállapítható: az 1989-től hatalmat bitorlók "talán olvasták, és úgy
döntöttek, hogy megvalósítják a benne foglaltakat".

Kelt Szegeden, 2006. december 27-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel: Halász József
_______________

*Rózsadombi paktum

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése a Szovjetunió és
Magyarország között.
4. Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5. A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetunió és Magyarország között.
6. A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése
az esetleges megtorlástól.
8. A megbízható volt kommunisták más pártokban való indítása a
választásokon.
9. Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés
megtorlása.
12. A jobboldali vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és
szervezkedésének megakadályozása.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek, és azokon
nem lehet változtatni.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs
személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15. A románok, a jugoszlávok és a szlovákok felé csak barátságos
nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16. Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat
kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így
értelmezik.
17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18. A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai
befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősíti gazdasági
befolyását a magyar életben.
19. Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi,
népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második
világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.
Budapest, Rózsadomb, 1989. március 15.

Antall József, Boross Péter,
Göncz Árpád,
Horn Gyula, Pető Iván,
Paskai László,
KGB, Zoltai Gusztáv (MaZsiHisz),
CIA,
MOSZAD
_______________

**Egyiptomban elkezdték a Cion bölcsei alapján készült antiszemita
tévésorozat vetítését
Kairó, 2002. november 7. (MTI) - Az Egyesült Államok és számos zsidó
szervezet tiltakozása ellenére Egyiptomban és több arab országban a muzulmán
böjthónap, a ramadán kezdetére időzítve vetíteni kezdték a Cion bölcseinek
jegyzőkönyve című hírhedt antiszemita pamflet alapján készült tévésorozatot.
A Ló nélküli lovas című egyiptomi gyártású sorozat első epizódját szerda
este vetítette az egyiptomi Dream TV magáncsatorna, és csütörtökre virradó
éjjel adta az állami 2-es csatorna is. Ugyancsak elkezdték a széria
sugárzását az iraki 1-es csatornán és a libanoni siíta Hezbollah al-Manar
nevű tévéjében. Tervezik bemutatását a dubai tévében, Jemenben, Bahreinben
még a ramadán idején, míg Katarban a böjthónap lejárta után. Ugyanakkor nem
vetítik Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Jordániában és Iránban.
A film alapja az a történészek szerint a XIX. századi orosz cári
titkosrendőrség által kreált röpirat, amely a cionista vezetők világuralmi
törekvéseinek rémét festette le.
Az Egyesült Államok már korábban aggodalmát fejezte ki a sorozat vetítésével
kapcsolatban. Szerdán Lynn Cassel amerikai külügyi szóvivő hangsúlyozta: a
film, amely gyűlöletet szít olyan pillanatban, amikor az egyiptomi kormány a
térség békéjén munkálkodik, nagyon sajnálatos és káros hatású lenne.
Washington utasította kairói nagykövetét, David Welchet, hogy tolmácsolja az
amerikai vezetés nemtetszését az egyiptomi illetékeseknek. Abraham Cooper
rabbi, az amerikai Simon Wiesenthal Központ munkatársa Egyiptom washingtoni
nagykövetének írt levelében rámutatott: a sorozat csak az utolsó lépés abban
az arab világban folyó kampányban, amely nemcsak gonosznak mutatja be Izrael
államot, hanem démonizálja az egész világ zsidóságát is.
Tiltakozott több amerikai kongresszusi tag is. Henry Waxman kaliforniai
demokrata párti képviselő Hoszni Mubarak egyiptomi elnökhöz intézett nyílt
levelében sürgette a sorozat levételét a tévék műsoráról. Szánalmasnak
nevezte, hogy ugyanazokra a hazugságokra épülő műsort akarnak terjeszteni az
arab világban, amelyek annak idején elindították az oroszországi pogromokat,
és ürügyként szolgáltak Hitlernek a holokauszthoz. Waxman utalt arra, hogy
az ügynek negatív hatása lehet az amerikai-egyiptomi kapcsolatokra,
beleértve az Egyiptomnak szánt amerikai gazdasági és katonai segélyeket is.
Egyiptom elutasította a vádakat. Mohamed Szafuat as-Sarif tájékoztatási
miniszter szerint a sorozatban nincs semmi, amit antiszemitának lehetne
tekinteni. "Az egyiptomi kormány tiszteletben tartja valamennyi monoteista
vallást, és nem tűri el, hogy bármelyiket meggyalázzák" - tette hozzá. Ahmed
Maher külügyminiszter értelmetlennek minősítette a sorozat által kiváltott
haragot, normálisnak nevezte "a nézeteltérést művészi produkciók esetében",
és leszögezte: Egyiptom nem hagyja magát megfélemlíteni. Nabil Oszman, az
egyiptomi állami tájékoztatási hivatal elnöke úgy vélekedett, hogy "éretlen,
ostoba viselkedésre utal, ha egy műalkotásról, egy játékfilmsorozatról
előítélettel nyilatkoznak, mielőtt látták volna". Ezt a megközelítést
"szellemi és érzelmi terrorizmusnak" minősítette, ami Egyiptom számára
elfogadhatatlan.
A sorozat forgatókönyvírói elismerték, hogy a film a Cion bölcseinek
jegyzőkönyve alapján készült, de tagadták a rasszizmus vádját. A főszereplő
Mohamed Szobhi a filmmel való szolidaritásképpen összegyűlt egyiptomi
értelmiségiek előtt kijelentette: a filmnek "csupán egy százaléka" alapul a
"jegyzőkönyvön". A színész kijelentette: ő is tudja, hogy a könyv
hamisítvány, de az a furcsa, hogy "az izraeliek talán olvasták, és úgy
döntöttek, hogy megvalósítják a benne foglaltakat".
A producerek szerint a film középpontjában egy arab újságíró áll, aki éppen
azt próbálja kideríteni, valódi-e a "jegyzőkönyv" vagy sem. "Ha ez a sorozat
megrémíti az Egyesült Államokat és a cionista közösséget, akkor sok hasonlót
fogunk csinálni" - mondta Szobhi, aki részt vett a forgatókönyv írásában is.

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Baja Mihály: Karácsony
  2006-12-24 16:31:38, vasárnap
 
 
Baja Mihály: Karácsony

Te most is az vagy, áldott szent Karácsony,
Mi Betlehemben legelőször voltál:
Újjászülője a kerek világnak,
Hitünk napfénye, a szívünkben oltár.

Az angyaloknak ajkán a hozsánna
Ma is elhat a pásztorok füléhez,
s koldust, királyt vezet ma is a csillag
Az idvezítő jászol-bölcsőjéhez.

Te most is az vagy, csak mi változánk meg,
Csak nekünk ócska minden ami régi.
Nem hallgatunk az angyalok szavára,
Nem kell nekünk a csillag se, ha égi.

Mennek, mennek a pásztorok seregben,
de nem a Jézus jászol-bölcsőjéhez.
Mennek, mennek a bölcsek és királyok,
De nem az élet örök kútfejéhez.

Ó, szent karácsonyéj csillagvilága...
Ragyogj, ragyogj csak változatlan újra.
Az én lelkem csak téged vár, s tetőled
száz lidérc fény közt el nem tántorodna.

A gyermekhitnek hófehér palástját
Borítsd reám csak egy éjszakára,
És én megáldlak, síromig követlek
Ó, szent Karácsonyéj csillagvilága.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2006.11 2006. December 2007.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.