Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
8 alapszabály egy képviselőnek
  2006-12-03 22:59:40, vasárnap
 
  8 alapszabály egy képviselőnek

1. Sose higgyél magadnak, mert lelkiismeretfurdalásod lesz.
2. Csak olyat ígérj meg, amit utólag cáfolni tudsz.
3. Ha bonyolult kérdéssel találkozol, állj hozzá korruptan.
4. A gyerek- és nyugdíjas simogatás ingyen van, de csak tanúk jelenlétében csináld!
5. Mindegy, melyik párt tagja vagy, ha át is ülsz egy másikba, ugyanaz marad a munkahelyed.
6. Ha tévéközvetítés van, vegyél feltűnő nyakkendőt, hogy felismerjenek a választókörzetedben. Ha nem mutat a kamera, kiabálj be valami csúnya szót, hogy rádmenjen.
7. Csak olyan témához szólj hozzá, ami nem igényel szakértelmet, viszont lehet benne személyeskedni.
8. Nem elég tisztességesnek látszani, négy év alatt valahogy a családról is gondoskodni kell.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi elmélkedés
  2006-12-03 22:18:43, vasárnap
 
 

Adventi elmélkedés.



Advent van, részben a liturgikus naptár szerint, részben életünk olyan időszaka, amely érzelmileg jól elkülönül. A gyerekek fantáziája megélénkül, a felnőttek szívesen elidőznek az emlékeikben. Ahogy aztán az évtizedek mind inkább mögénk hullnak, egyre jobban felerősödik és kitisztul bennünk a tartalom, és a az ünnepi várakozás.



Kétségtelen, hogy életkorunk előre haladtával mind szívesebben matatunk a múlt emlékeiben. A ma és holnap létkérdéseit őszintébben keressük, elmélkedünk, emlékezünk. Shakespeare szerint ,, minél gyöngébb a test, a képzet annál erősebben működik."



Az advent szó az átélt fiatalkori élmények hatására a karácsonyi ünnepek hangulatát vetíti elénk. Ez a várakozás azonban bennem és valószínűleg sokunkban már nem az ünnep eredeti tartalmában valósul meg, hanem inkább a ránk omló felszíni, formális, vásári kavalkádban, és az ebből való kitörési kísérletekben. Valójában most is hinni, szeretni akarunk. A rórátékra gondolunk, átéljük az adventi istentiszteletek liturgikus mélységét és így ráhangolódhatunk lélekben is az Jézust váró csodára.



Az Isten emberré lett. Ez az alaptétel emberi ésszel alig felfogható és mégis igaz. Hitünk nagy titka ez. A régi írások, a Tibeti könyv, a Talmud, az Ószövetség is tele van az istenvárás gondolatával.



Jézus Krisztusban személyében az Isten lett emberré. Isten jött el megváltani bennünket. Ilyen értelemben az advent a második eljövetelt is jelenti. Az a felismerés fogalmazódott meg bennem, mely szerint tudatra ébredésünk első percétől egész mivoltunkkal várakozunk. Életünk e földön nem más, mint a várakozás örök folyamata.



Gyermekkorunk hajnalán öntudatlanul vártuk szüleink szerető gondoskodását, a Jézuska ajándékait. Aztán felnőtté válva szaporodó gondokkal, egy erősen átalakuló társadalomban, amikor már télapó hozta az ajándékot kettős énünkkel igyekeztünk a még otthon megélt ünnepi ihletet a mi családunkba is életre kelteni.. Vártuk, akartuk a jobbat, az igazit. És mire annak közéleti feltételei teljesültek, már kevéske maradt a régen áhított élményekből és még ezt is beszennyezte a mindenre rátapadó politika, a globalizmus rémisztő zsibvására.



És mégis. az unokák Jézuskát váró csillogó szemétől megittasodva visszahozom szívembe advent szellemét, a megváltói küldetéssel hozzánk érkező Jézus üzenetét, az üdvösséget ígérő kiseded szeretet árasztó jászolát.



Jézusom, leborulok előtted, lelkem hozzád emelem, mert a Te szereteted, a Te igazságod, a Te hűséged örökké való.

Kérem töltsd be lelkemet, mindnyájunk szívét irgalmasságodból táplálkozó reménnyel. Hozz békét a világnak, a Te békédet nyújtsd nekünk. Ne nézd bűneinket. Távoztasd el magyar hazánkról a gonosz minden mesterkedését és áld meg nemzetünk. Add, hogy beteljesedjen hozzád sóhajtó himnuszunk minden kérése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar kórkép
  2006-12-03 20:47:27, vasárnap
 
  Magyar kórkép



Egy jó írás, ami jól mutatja a mai Magyarországi helyzetet.

...Elmaradt a csaknem fél évszázadig tartó állami terror végrehajtóinak felelősségre vonása, még a közéletből való kizárásuk is elmaradt. A diktatúra emberek millióinak életét tönkretevő, máig ható lélekrombolásának éveit ma afféle kacsingatós össztársadalmi játéknak illik feltüntetni.
A KISZ Központi Bizottsága nem tűnt el, csak átalakult. Tagjai milliárdosok lettek, e sorok írása idején éppen ők vannak kormányon. Az egykori rettegett cenzor ma túlmozgásos parlamenti frakcióvezetőként ágál ,,a demokrácia védelmében".
Az 1990-es évek elején még virágzó független média gyakorlatilag megszűnt. Nincs nyugati értelemben vett közszolgálati rádió, televízió, nincsenek már pártfüggetlen újságok. A statisztikák szerint csak a lakosság 4 százaléka járt jól a rendszerváltozással, a többiek vagy ugyanolyan, vagy - a nagy többség - rosszabb anyagi körülmények között élnek, mint a diktatúra idején.
Az élet minden szintjét áthatja a politika, régi barátságok mentek tönkre, családok bomlottak fel miatta. Eltűnt a szovjet blokk ,,legvidámabb barakkjára" jellemző abszurd humor.
Budapest rossz hangulatú, még a kádárista állapotokhoz képest is lepusztult, alig élhető város lett. ,,Az emberek a saját vállukra vették az intoleranciát. A demokrácia most a legtöbb ember számára azt jelenti: intoleráns lehetek!", mondta, Bárdos Deák Ágnessel, a szabad Magyarország mentális állapotáról beszélgetve Halász Péter. Gyűlölködések, viszályok, marakodások a művészetek számára csorgatott szégyenteljesen kevés közpénzért. Csak összehasonlításképpen: Írországban a GDP 16 százalékát költik a kultúra támogatására. Magyarországon ugyanerre a célra a nemzeti jövedelem 0,2 százaléka jut.
Az adók és járulékok ugyanolyan magasak vagy magasabbak itt, mint Skandinávia leggazdagabb országaiban, ugyanakkor a jövedelmek töredékei a nyugat-európaiaknak.
Csillagászati összegek tűntek el a politikusok közreműködésével. A hétköznapi emberek számára elképzelhetetlen mennyiségű pénzek eltűnéséért senkit sem vontak felelősségre.
Az egymás után kormányra kerülő, ,,nemzetközileg elismert pénzügyi szakemberek" 16 évvel a rendszerváltozás után gazdasági válságba vitték az országot. Ma nagyságrendekkel nagyobb az államadóság, mint amekkorát a ,,gulyáskommunizmust" fenntartani igyekvő diktatúra felhalmozott. A törvények, szabályok folyamatosan változnak. Minden véletlenszerűen működik, nem lehet tervezni. Húsz évig éltem Amerikában úgy, hogy ez idő alatt egyszer sem kellett engedélyért folyamodnom, kijelentkeznem, bejelentkeznem, számlát adnom, sorban állnom hivatalban. A felszabadult Magyarországon egyharmaddal több bürokrata dolgozik a hivatalokban, mint a diktatúra idején, s mintha mindegyiküknek az lenne a feladata, hogy lassítsa, akadályozza a dolgok menetét...
(részlet Najmányi László: Downtown blues Halász Péter emlékére című könyvéből)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2006.11 2006. December 2007.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.