Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Elfogyott a háziorvosok türelm
  2007-01-10 22:19:52, szerda
 
 

Elfogyott a háziorvosok türelme?
Miért mondott le Molnár tanácsadója?

A háziorvosok tömegével bontanak majd szerződést az önkormányzatokkal, így lényegében ,,nem lesz Magyarországon alapellátás - jósolja az orvoskamara elnöke, aki szerint kitört a balhé a háziorvosi rendelőkben.

,,Megdögleszti" az alapellátást a kormány, holott programjában éppenséggel a háziorvosi rendelők fejlesztését ígérte - hangoztatta tegnap Éger István. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint az egészségügyi reform sikerének kulcsa, a négyszintű ellátórendszer megvalósulása is több beteget és nagyobb felelősséget helyezne a háziorvosok nyakába, hiszen ők alkotnák a bázisát a szisztémának. A beteg először háziorvosát keresné fel panaszával és nem terhelné apróbb problémáival a kórházak ügyeletes orvosait. Ha a háziorvos nem tud pontos diagnózist felállítani, akkor utalhatja szakrendelőbe vagy kórházba páciensét.

A lépcsőzetesen felépülő rendszer beépített eszközei miatt - például a kórházi ügyelet indokolatlan igénybevétele miatt 1000 forintot kellene fizetnünk - vélhetően többen tolonganak majd a hétezer praktizáló háziorvos rendelőjében. A MOK elnöke szerint viszont közel sem marad ennyi háziorvos, sőt, gyakorlatilag ,,nem lesz Magyarországon érdemi alapellátás, ha nem tér észhez az egészségügyi minisztérium és a kormány". Kilátásba helyezte, hogy az orvosok végső soron akár szerződést is bonthatnak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP).

Leginkább az vágta ki a biztosítékot a háziorvosoknál, hogy Éger szerint a praxisok finanszírozását jelentős mértékben, ,,teljesen váratlanul" csökkentették. A ,,kerek négy esztendeje egyhelyben toporgó" összegeket átlagosan 10 százalékkal mérsékelték, valamint visszavonták az eszközhasználati díjátalány kifizetését. Ebből fedezték eddig az orvosok műszereik felújítását vagy új eszközök vásárlását.

A kamara szerint a kifizetések visszafogásával ellehetetlenítik azokat az orvosokat, akik az önkormányzatokkal szerződésben megállapodtak azokról a minimális feltételekről, amelyeket rendelőikben biztosítaniuk kell. A minisztérium szerint a vizitdíjból kitelik majd a háziorvosi rendelők és az eszközpark korszerűsítése. Éger azonban úgy véli, hogy olyan sokan kapnak mentességet a díjfizetés alól, hogy a 300 forintokból nem gyűlik össze jelentősebb összeg. A 18 éven aluliaknak továbbra is ingyenes marad az egészségügyi ellátás, így elképzelésük sincs, hogy a gyermekorvosokat hogyan fogják kompenzálni.

A vizitdíj beszedésének gyakorlati megvalósításának technikai részleti továbbra sem tisztázottak. Ari Lajos miniszteri megbízott közölte: ,,az egészségügyi jogalkotás jelenleg a potyautasok kiszűrésére irányul, ugyanakkor senki nem halhat meg amiatt, mert nem fizet járulékot, így a sürgősségi ellátást mindenképpen biztosítani kell. Ha nem sürgősségi ellátásra jelentkezik a beteg, akkor a pénztárba befizeti a 300 forintot, megkapja a nyugtát, majd megkapja az ellátást" - mondta Ari Lajos. Az orvosok ezzel nem foglalkoznak majd, így a betegeknek saját maguknak kell könyvelniük, hányszor mentek el orvoshoz.

A háziorvosoknak azonban így is megszaporodtak adminisztratív terheik, mivel a betegeknek többet kell várakozniuk a rendelők folyosóin. Előfordulhat az is, hogy a gyógyszerfelírás szigorítása miatt a pácienseknek többször kell kopogtatniuk a rendelők ajtaján. Az orvosokat ugyanis kötelezik, hogy az olcsóbb gyógyszert ajánlják fel betegeiknek, de előfordul, hogy a gyógyszerválasztó számítógépes program olyan készítményt ajánl fel, amely nemhogy nincs készleten a patikában, de a gyógyszerészek nem is hallottak a medicináról, sőt, és a nagykereskedés sem tart belőle raktáron.


Az MSZP puhítgatja a kórházreformot?

Beadta felmondását a kórháztörvény kidolgozója Kuntár Ágnes. Molnár Lajos egészségügyi miniszter tanácsadója döntését azzal indokolta, hogy a szocialista képviselők megpróbálják politikai alapon szétbombázni a szakmai javaslatot újabb és újabb ágyszámok kicsikarásával. Kuntár ugyanis nem ért egyet azzal, hogy szocialista nyomásra kedvezzenek a kis kórházaknak, mivel így több helyre ,,szóródnak szét" a több ezerrel csökkentett számú kórházi ágyak.

Gyurcsány Ferenc kormányfő a szocialisták és a szabad demokraták közötti vitában az Egészségügyi Minisztérium javaslata mellett voksolt. Így a nyilvánosságra hozott kórházlista a szaktárca eredeti javaslatát tartalmazza. AS Network


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önök és mi…
  2007-01-10 19:01:35, szerda
 
  Stoffán György: Önök és mi...
(Néhány gondolat Gyurcsány kérdezőbiztosaihoz)

Hölgyem és Uraim!

Most azt adták, ami lényegük! De alaposan leégették magukat, mint ez lenni szokott azokkal, akik mindenképpen teljesíteni akarnak, akiknek nincs sem istenük, s nem ismernek emberiességet sem, ha érdekük, vagy megbízóik érdeke úgy kívánja. Röviden (bár nem akarom megsérteni a gilisztákat vagy a meztelen csigákat): nekem a meztelen csiga jutott az eszembe amikor önök Morvai kisasszonyt voltak szívesek támadni, és szemébe hazudozva igyekeztek belefojtani a szót.


Csakhogy... nem elég az elvakult kommunista érzület ahhoz, hogy demokratikus körülmények között kicsináljanak valakit. Ahhoz tudás kell! Olyan, mint Morvai kisasszonynak megadatott. Önök hozzá képest csak egyszerű ÁVH-s megbízottak lehetnek, olyanok, mint akik suszterból, géplakatosból, vagy kocsisból néhány hónap alatt doktorrá avanzsáltak Rákosi elvtárs jóvoltából, mert megbízható kádernek bizonyultak... jól tudtak vallatni az Andrássy út 60-ban, vagy elegendő feljelentést írtak az NKVD magyarországi megbízottainak. Szóval, önök szégyene a magyar újságírásnak, az objektivitásnak, a tisztességnek. Mert szégyene mind ennek lehet...

Morvai kisasszony ugyanis nem zsidózott, mint azt megpróbálják zsidózva rákenni. Pofátlanul és vérlázítón. Akkor most én elmagyarázom önöknek, hogy miért is van úgy, ahogyan Morvai kisasszony írta, ama levelében, amelyet napokig tartó gondolkodás után önök megpróbáltak a visszájára fordítani, ezúttal sikertelenül és - hála Istennek - saját ostoba önmagukat lejáratva: Tehát azért van nekünk egy hazánk, ellentétben Önökkel, mert mi magyarok vagyunk. Vallástól és származástól függetlenül. Magyarok vagyunk lélekben, testben és szellemiségben, ellentétben önökkel, akik nem kötődnek Magyarországhoz, vallástól, származástól és szellemiségtől függetlenül. Önöknek igaz, lakhelyük ez az ország, de önök voltaképpen világpolgárok, akiknek nem szent a Korona, csak svájci sapka... akiknek, minden ami keresztény az antiszemita (Gadó György), akik egy gyilkos hatalmat szolgáltak évtizedeken keresztül... önök kommunisták, akik azzal áltatják magukat, hogy ha védik (nem tudom kik ellenében) a zsidókat, a cigányokat, a buzikat, a szingliket és ki tudja még kiket, akkor önök már nyertesek is. Pedig nem azok! Önöknek sok hazájuk van, mert nincs hazájuk. Az önök elméjében a rendszerváltásból egyetlen dolog maradt meg: az, hogy a cionizmus nem üldözendő... így önökben a szocialista demokrácia és ez utóbbi izmus egyesült. Így próbálnak önök ország világ előtt szerepelni, Magyarországot és a többségi magyar érzelmű lakosságot lejáratni, így igyekeznek mindenkire hazudozni, aki a mai kommunista utódoknak nem tetszik, s így járatják le önmagukat, ami viszont nekem nagyon tetszik.
Morvai kisasszony megszólalt. Jókor, és időben! Mert önöknek még mindig Horn Gyulát kellene látogatni az állami megőrzőben, és körülbelül úgy kellene kussolniuk, mint tették 1989 után néhány évig, amíg újra lábra nem kapott cinikus szemtelen és aljaskodó mivoltjuk. Igen, vagyunk ebben az országban mi, és önök. Mert nekünk ez az ország a hazánk! Ez a nemzet nekünk a rokonságunk, a családunk, a hitünk, mert ezt az országot kaptuk örökül, és ezért az országért adta vérét sok millió elődünk. És ebben az országban mentettük zsidó honfitársainkat is, és higgyék el, ma is ezt tennénk, ha egy hitleri, vagy kádári elme ismét veszélyeztetné az önök biztonságát, életét. Mert mi magyarok vagyunk, és akik velünk élnek, még ha rossz rokonok is, védelmünket élvezik... Önök kommunista cionista urak és hölgyek! Önök nem is érthetik, hogy nekünk mit jelent a haza, mert azt csak az érzi, akinek van, vagy volt. És ezért önöket szánjuk, mert önök szánalmasak a maguk képzelt antirasszizmusában, amely nem más, mint magyarellenesség, következetes aljaskodás... a nemzettel. S talán azért vannak itt, és nem Európa más országában, mert itt biztonságban érzik magukat az önök által hirdetett bizonytalanság ellenére. Mert Európa más államaiban, vagy éppen a sokat emlegetett Izraelben azért a magatartásért, amelyet önök a TV-ben Morvai kisasszonnyal műveltek, bizonyára nem efféle sorokat kapnának... Magyarország más. Nem esik jól, amikor önök szélmalomharcaikban ócsárolják a magyarságot (vallástól és származástól függetlenül), de immár csak a szánalmat érezzük önök iránt. Segítenénk, de nem lehet, mert önök a lövöldöző rendőrök és a nemzeti ünnepet sárba tipró főrendőr hívei... és mint mondani szoktam, a házmesterrel Mozartról nem lehet vitatkozni.
Önök tehát maradjanak házmesterek, mi pedig a lakók! Mert mi szeretjük Mozartot...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki nem akar rendőrpajzsot g
  2007-01-10 18:25:37, szerda
 
  Senki nem akar rendőrpajzsot gyártani
2007. január 10. FigyelőNet-lapszemle

Még egyetlen cég sem jelentkezett arra a közbeszerzési pályázatra, amelyet a rendőrpajzsok gyártására hirdetett meg a rendőrség. Még egy hét van hátra a határidőig, de félő, nem lesz új felszerelés.

Még egyetlen cég sem jelentkezett arra a közbeszerzési pályázatra, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság egy hónappal ezelőtt hirdetett meg csaknem ezer testvédő felszerelés, pajzs és sisak beszállítására. A jelentkezési határidő egy hét múlva jár le - tudta meg az inforádió.

A rendőri vezetés szerint nem valószínű, hogy március 15-re felszerelhetnék a közterületi rendezvények biztosításában részt vevő csapaterőket a korábbiaknál lényegesen nagyobb védelmet nyújtó eszközökkel.

A kormány az MTV székházának ostroma után ajánlott fel a központi költségvetésből több százmillió forintot a rendőrségnek a megrongálódott védelmi eszközök pótlására, illetve új felszerelések beszerzésére. A szeptemberi ostromkor ugyanis sok rendőr a hiányos vagy nem megfelelő minőségű felszerelés miatt sérült meg komolyabban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halló, Ibolya vagyok,
  2007-01-10 18:19:47, szerda
 
 
Halló, Ibolya vagyok, Középosztály beszél?
2007. január 10., - spirk
Az MDF minden nap reggel nyolc és este nyolc között várja a középosztály hívását.

A MDF a néhány hónapja fedezte fel magának a középosztályt. Annyira megtetszett neki, és most már beszélni is akar vele. Még a költségeket is átvállalja, hogy Középosztály felhívhassa.
- Halló, itt Középosztály, beszélhetnék MDF-fel!
- Na, végre. Igen, igen én vagyok az, MDF!

Dávid Ibolya kedden bejelentette, hogy pártja minden korábbinál közelebb akar kerülni az egykor burzsoázia néven illetett, és ezen címszó alatt üldözött Középosztályhoz. Zöld számot indít, hogy ha akarja, minden nap reggel nyolc és este nyolc között elérhesse őt.

- Halló, még nem ismerjük egymást. De meg kell hogy mondjam, jól esett ez törődés így látatlanban is.
- Részemről a szerencse. Talán összefuthatnánk valahol...

Az MDF elnöke még tavaly találkozót kért a miniszterelnöktől, hogy ismertesse vele, milyen hátrányok érik manapság a Középosztályt, és intézkedést kérjen tőle. A zöldszámon folytatott beszélgetésektől Dávid Ibolya azt reméli, hogy maga az érintett mondja el, hol szorít a cipő. A miniszterelnök ugyanis nyilvánvalóan még nem beszélt a Középosztállyal.

- Jó, legyen. Már úgyis rég akartam beszélni valakivel.
- Akkor várom az Európa cukrászdában. De biztos, hogy maga nem az a telefonbetyár Proli, aki a múltkor a bolondját járatta velem, és elváltoztatott hangon panaszkodott összevissza? Miről ismerem meg?
- Persze, hogy biztos, Középosztály én vagyok, én, én! Majd lesz nálam egy szál virág. Kicsit tényleg hasonlítok Prolira, de van bennem valami Felsőtízből is. Azért ne csüggedjen, meg fog ismerni! Viszlát!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Magunkfajta
  2007-01-10 18:09:59, szerda
 
  Bayer Zsolt: Magunkfajta
Magyar Nemzet 2007. január 10.

Csöndesen, de azért határozottan és ellentmondást nem tűrő konoksággal szólunk: régóta lopkodják a szavainkat S most már nem akarjuk, hogy tovább lopkodják. A szótolvajok. A szó- és lélekkufárok. Nem adjuk oda azt a szavunkat, hogy "magunkfajta". Inkább elmondjuk, most, még egyszer és utoljára, hogy mit jelent. Mert úgy tudjuk csak megőrizni, ha bezárjuk az értelem, a közös nyelv páncélszekrényébe. Tehát: a MAGUNKFAJTA mi vagyunk. A negyven plusz tizenhat mínusz nyolc esztendeje megalázottak és megnyomorítottak. A kitelepítettek, az elhurcoltak, a felakasztottak, az ellenforradalmárnak gyalázottak, a Recsken, Hortobágyon görnyedők, a vagyonuktól megfosztottak, a kiraboltak, a csőcselék irigységének, gúnyának odadobottak, az egymás ellen uszítottak, a mindig becsapottak, a kisemmizettek, a kiröhögöttek, az osztályidegenek, a kulákok, a kispolgári csökevények, a megfigyeltek, a le-bukottak, az embermentők, a hagyománytisztelők, a cenzúrázottak, a betiltottak, a megvertek, a refesek, a B-listások, a szegények, a csak azért se lumpenprolik, az elárvult parasztok, a tisztességes melósok, a sokdiplomás, francia kisasszonyoknál végzett vécés-nénik, az éjjeliőr-bódéba parancsolt mérnökök, a pusztulásra ítélt középosztály, a MAGUNKFAJTA elment vagy maradt. Ha elment, belehalt. Ha maradt, abba is belehalt. De akárhányszor haltunk bele, mindig volt eleven lelkűnkben egy titok. Egy megközelíthetetlen, bemocskolhatatlan, ragyogó, fényes, gyönyörű titok: hogy mi vagyunk a MAGUNKFAJTA. Az örök MAGUNKFAJTA.

S hogy ez itt a mi hazánk. A régi hazánk, az új hazánk, amelytől nem lehet bennünket megfosztani. Mi őriztük, őrizzük a titkot, hogy odaát, Székelyudvarhelyen, Kassán és Zentán is mi vagyunk. A MAGUNKFAJTA az örök korszerűtlen, mert a MAGUNKFAJTA képtelen kitörölni lelkéből ezeregyszáz keserves magyar esztendő csodáját.

Vagyunk, akik vagyunk. És maradunk. Sok közöttünk a sváb, a tót, a félig román vagy tán egészen az, a cigány meg a zsidó. "Nekem szülőhazám itt, e lángoktól ölelt kis ország." Sokfélék vagyunk, rengetegfélét gondolunk erről a pusztuló világról - de összeköt bennünket a nagy titok: hogy mi mindannyian magyarok vagyunk. S a MAGUNKFAJTÁNAK ez jelent valamit.

A MAGUNKFAJTÁNAK ez jelent mindent. Vagy majdnem mindent. Ezért nem tudnak bennünket elpusztítani. Kufárok. Szótolvajok, Gazemberek. Nem tudnak elpusztítani, mert időről időre előáll valaki a MAGUNKFAJTÁK közül, és azt mondja: elég volt. Egyenesen mondják, kertelés nélkül Most Morvay Krisztina mondta ki. Azt, amit ki kellett mondani. Hogy nem tűrjük el összeveretésünket, megaláztatásunkat, nem tűrjük el a kancsukát újra. Mert tűrtük eleget. Azután azt hittük, ilyesmi soha többé nem fordulhat elő velünk. A nem magunkfajták meg úgy gondolták, hogy dehogynem. És összevertek megint, és kilőtték a szemünket, s megint azt kiabálták közben; hogy "Ezek bántanak minket!" Mindig ezt kiabálták a nem magunkfajták, miközben ütötték, rúgták, ölték a MAGUNKFAJTÁT.

Morvay Krisztina azt mondta, elég volt. Ezért most ellopják tőlünk a szót, hogy korbácsot csináljanak abból is. Ellopják a szót: MAGUNKFAJTA. És végigvernek vele a hátunkon. A gyávák, az ütlegelők, a sunyik, a szemkilövők. Ezért nem hagyhatjuk a szavainkat. Ezért nem hagyhatjuk magára azokat, akik szólni mernek helyettünk is. Ezért nem hagyhatjuk egyedül Morvay Krisztinát.
Mert ő is MAGUNKFAJTA.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "magukfajták" megint kampány
  2007-01-10 08:53:20, szerda
 
  A "magukfajták" megint kampányolnak - Tv2, RTL KLub, ATV

Szükség esetén mindíg beindul a média gőzhengere. Kétféle esemény van, amikor kampányolni kell ballibéknek: Választások és kritikusan alacsony népszerűség esetén. És ilyenkor tarolnak "balmédiáék". Mindent. A Tv2 az SZDSZ-el és a csámpás - szerelmes - sajnálatraméltó - raccsoló - helikoptert eladó - szimpatikus Kóka miniszterrel erősít. Persze ügyesen Szulák show műsorba álcázva. Az MSZP az RTL-en erősít Szekeres Imrével, egy másik show műsorban: Fábryval. Az ATV is beindult: Friderikusszal, és szintén Szekeres (MSZP) miniszter csatlakozásával. A haveri média (Tv2, ATV, RTL Klub) a kormánnyal megállapodva leosztotta már előre a lapokat, indulhat az ócska propaganda a proliknak. 99%-os országos lefedettség, a "reklámszelet" 100%-os bitorlásával, 70%-os össznézettség mellett.
Mindent visznek! Tarolnak.
Ám apró csodák is történnek. 18 percben. Egy nő csodát okozott 18 percben. Kivételes. Morvai Krisztina a hazugság televíziójában (MTV) földig rombolt egy hazug világot: Lerántotta a leplet a "magafajta" Bánó 16 éves aljasságairól. 18 perc alatt. Egy ajándék volt nézni. Bánó András saját fészkében semmisült meg. Apró ponttá zsugorodott.
Köszönjük Morvai Krisztinának. Mégtöbb Morvai Krisztinát a médiába!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 198 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.