Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Mintha rögtön
  2007-01-19 23:15:46, péntek
 
  MINTHA RÖGTÖN

meghalnék
úgy kellene élnem
élesül nyakamra szél
eresztgeti vérem

talpam alatt füvek is
tőrként meredeznek
még az útilapuk is
bárddal élesednek

megrepedezik a föld
áhít beleesnem
e szerelmes szülőföld
elveszejt már engem

mintha rögtön meghalnék
úgy kellene élnem
születéstől halálig
tartó emberségben

Kalász László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bennünket ki véd meg?
  2007-01-19 16:16:16, péntek
 
  Bennünket ki véd meg?

A kormány külön rendészeti minisztériumot akar létrehozni. Meg akarja erősíteni a rendőrséget. Össze akarja vonni a titkosszolgálatokat. Hárommilliárd forintot akar költeni tömegoszlató eszközökre. Tudjuk, a biztonság nem csak Magyarországon fontos ennyire. De kinek is a biztonságáról van szó? Szerintem demokráciában az állam vezetőinek nem a rendőrséget és a titkosszolgálatokat, hanem a civil szférát kell erősítenie. Szerintem demokráciában állampolgároknak nem az utcán kell hangot adniuk véleményüknek. Megfelelő fórumon kell hogy meghallgassák őket, és figyelembe kell hogy vegyék álláspontjukat. (Optimális esetben az embereknek kellene résztvenniük valami módon az őket is érintő döntésben). Ha az emberek biztonságban érzik magukat, és elégedettek a helyzetükkel; ha érvényesíthetik igényeiket, akkor nincs okuk arra, hogy az utcára vonuljanak, sztrájkoljanak, tüntessenek, "balhézzanak". A jelenlegi tendenciákat látva úgy tűnik, mintha - a demokrácia jelszavainak hangoztatása közben - az ország és a mai világrend is egyre inkább távolódna a demokráciától.

Ha egy állampolgár házilag bombát készít, bűncselekményt követ el. Viszont ha állami vezetők nukleáris tömegpusztító fegyvereket gyártatnak és kísérleti atomrobbantásokat végeznek (az állampolgárok beleegyezése nélkül, az ő adójukból, csillagászati összegekért), akkor azért ők semmilyen büntetést nem kapnak. Sőt, a bombát készítő tudósok szolgálatukért állami kitüntetéseket vehetnek át. Ha egy állampolgár testi sértést okoz vagy embert öl, azt börtönnel rendeli büntetni a törvény. Viszont ha állami vezetők háborút robbantanak ki (adott esetben a békére és a biztonságra hivatkozva), semmilyen felelősségrevonás nem követi tettüket. A büntető törvénykönyvben az állam elleni bűncselekményeknek külön fejezete van, viszont állam (vezetői) által elkövetett bűncselekmények nincsenek benne. A nemzetközi jog jelenlegi egyezményei és intézményei viszont ezen problémák kezelésére lényegében alkalmatlanok. Jelenleg nincs olyan központi (világ)kormányzat, amely érdemben megfékezhetné a fegyverkezést, a környezetkárosítást, és azokat az egyéb globális problémákat, amelyek az emberiség létét fenyegetik.

A 20. század történelme is bizonyítja, hogy állami vezetők komoly nemzet-, vagy világbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Mint tudjuk, a parlamenti választások nem jelentenek garanciát arra, hogy szakmai és erkölcsi szempontból egyaránt alkalmas emberek kerüljenek egy ország élére. Az állam vezetői bárkit megfigyeltethetnek. De őket ki figyeli, figyeltetheti meg? Az állam vezetőit -csináljanak szinte bármit - van, ki megvédje. De, adott esetben, ki véd meg bennünket: tőlük? Adott esetben ki és hogyan vonhatja felelősségre őket tetteikért? Adott esetben ki és milyen eszközökkel "oszlathatja fel" őket legálisan, ha saját ígéreteikkel, a nép (vagy -adott esetben- az emberiség) érdekeivel ellentétesen cselekszenek? És vajon mi mennyiben lehetünk felelősek azért, hogy ők ennyire felelőtlenek lehetnek?

Horváth Tibor, Szekszárd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betiltás
  2007-01-19 16:13:48, péntek
 
  Nemzeti Hírháló Hiszünk Magyarország feltámadásában!
A Magyar Föld nem eladó!
Kigyúlt a mennybolt, zeng a Hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát...



Betiltás

A rendőrség keményít. Kistarcsán betiltották a blokádot. Útban vannak a hírtv felé. Megyek illetve oda indulunk mi is.

Forradalmibizottmany.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szövetség az országért
  2007-01-19 16:12:14, péntek
 
  ORSZÁGOS BLOKÁD II.

A 2006. október 23-i véres események után egyre nyilvánvalóbbá válik a választási hazugsággal hatalomra került Gyurcsány-kormány igazi szándéka. A futószalagon gyártott koncepciós perek, a békés tüntetők ellen brutálisan fellépő karhatalom, a média egyértelmű kormánypárti elkötelezettsége, az alapvető demokratikus szabadságjogok folyamatos és durva megsértése egyértelművé teszi, hogy parlamentáris diktatúra készülődik Magyarországon.

Mindezek arra ösztönöznek bennünket, hogy alkotmányos lehetőségeinkkel élve útlezárásokat szervezzünk abból a célból, hogy tiltakozzunk a felsoroltak ellen.

Szövetség az IGAZ ORSZÁGÉRT! - polgárjogi mozgalom által összefogott, a teljes Magyarországot átfogó vélemény-nyilvánító tüntetés!

December 15-e után - 2007. január 20-án 09:00 - 15:00 óra között ismét vélemény-nyilvánító tüntetést tartanak Magyarország számos településén, így Pécs közelében is!

A 6-os főközlekedési út mindkét bevezető szakaszán / a szigetvári bekötőnél és a pécsváradi út felől / egyaránt félpályás útlezárás lesz! Az autósok két óránként sávot váltanak!
A tüntetők magyar állampolgárok
és a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglalt jogaikkal élve:
Követelik: a magyar társadalomban/közéletben/gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből!
Követelik: felelősségük kivizsgálását és felelősségre vonásukat!
Követelésüknek

BÉKÉS, félpályás, álló, forgalomlassító vélemény-nyilvánító tüntetések formájában adnak hangot, ilyen módon fejezik ki véleményüket.

A vélemény-nyilvánító tüntetéshez előzetesen csatlakozottak több mint 200 településről érkeznek, és a blokkolt/zárt pontok száma meghaladja a 100 helyet!

A vélemény-nyilvánító tüntetéshez csatlakozók jelszavakban megfogalmazott követelései:
*A MAGYAR föld NEM eladó!
*Felelős MAGYAR kormányt!
*Amnesztiát a POLITIKAI foglyoknak!

A vélemény-nyilvánító tüntetésben résztvevők véleményét és követeléseit tartalmazó petíciókat:
- a Magyar Köztársaság Elnökének,
- a Magyar Országgyűlés Elnökének,
- a Megyei Közgyűlések Elnökeinek,
a vélemény-nyilvánító tüntetéseket követően, postai úton küldik meg.

Kérem önöket, hogy a leírtak alapján nyújtsanak objektív tájékoztatást az ország közvéleményének!
Várjuk önöket a két megjelölt pécsi helyszínre!

Tisztelettel:
Schniderné Farkas Anita 06-30-6325233 / szervező /
Burkus Zoltán 06-70-5756668 / megyei koordinátor /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért kell újrakezdenünk
  2007-01-19 16:10:41, péntek
 
  Miért kell újrakezdenünk? II.

Mert a Hatalom fél. Mást sem hallunk a TV-bol, mint hogy a rendorség ezt vett, meg azt vett, hogy itt tartottak gyakorlatot meg ott. Félnek. Készülnek, de korántsem akkora erovel, mint ahogy azt a propaganda beállítja számunkra. Egy osi eszközzel élnek csupán: a megfélemlítés már oly sokszor eredményes módszerével. Ne doljünk már be nekik. könyörgöm. A rendorség körülbelül 30 ezres állománya még a határorséggel és a katonasággal kiegészítve sem ér semmit, ha elérjük az embereket, s tömegeket viszünk az utcára.

Sok hibás felfogást tapasztalok mostanában saját táboromban. Eloször is: bármennyire is hitegetjük egymást, sokan félnek közölünk. Ne tegyék. Márciusban egy teljes társadalmat megmozgató tüntetéssorozat tagjai lesznek, - ha sikerül a propaganda - ahol a közös akarat majd rengeteg erot ad mindannyiunknak, így hát elore sincs ok félelemre.

A másik: tökéletesen egyet tudok érteni Tomcat véleményével. Mindenki mondogatja, komolyan senki sem veszi. MÚK így MÚK úgy. Nagyon sokan jelentkeztetek elozo felhívásomra - bocsánatot kérek azoktól, akiknek még nem tudtam válaszolni - azonban arányait tekintve kevesen. Nem tudom, ki mit képzel, de ez nem úgy fog muködni, hogy március 15-én összejönnek a régi társaságok és minden magától értetodo lesz, Gyurcsány sokkot kap, a kormány lemond, vördpísz. Nem. Szervezni kell. Sokat. Már most. Nem engedhetjük meg magunknak a késlekedést.

Apró dolgokra gondolok, melyek nem igényelnek hatalmas anyagi befektetést. Pár szórólap, egy-két komolyan eltöltött perc a szomszéddal. Higgyétek el, a személyes beszélgetéseknek hatalmas ereje van: semmi mást nem kell tennünk, mint az igazságot terjeszteni. Hivatkozni is van mire: az oszödi beszéd eddig jól jött a kormánynak, de ezen változtathatunk. Hiszen csak tényeket kell sorakoztatnunk kedves miniszterelnökünk mondatai mellé.

Kezdjük hát VALÓBAN újra. Érjük el az embereket. Aki még nincs velünk, az is látja, mi történt. Csak nem képes az önálló váltásra. Ezért kell nekünk megmutatni az új utat. A helyeset.

Szent Korona Rádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országos...
  2007-01-19 16:05:57, péntek
 
  Nemcsak kormány-, hanem rendszerváltást is akarnak
Vinkler Márton, 2007, január 15 - 12:14, Itthon

Alakuló ülését, egyben az első "Országos rendszerváltó konferenciát" tartja 2007. január 20-án a Magyar rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ). Az esemény a Magyarok Házának Széchenyi termében lesz megtartva délután 16.00 órai kezdettel.

MAREVOSZ.jpg A MAREVOSZ első Országos rendszerváltó konferenciájára várja mindazon állampolgárokat, szövetségeket, egyesületeket és érdekképviseleteket, akik kiállnának a konferencia fő gondolata mellett: nem csupán kormányváltás, hanem rendszerváltás is szükséges.

A szervezet összefogást hirdet minden magyar állampolgár számára, aki a jelenlegi kormány lemondását és valódi rendszerváltást követeli. A konferencia napirendjén szó lesz:
- a 2006 őszén történt tüntetéssorozat előzményeinek és lehetséges folytatásának ismertetéséről
- a 2. Gyurcsány-kormány megbuktatásának és felelősségre vonásának lehetőségeiről
- a megszorító intézkedésék bemutatásáról és az egészségügyi intézményrendszer bemutatásáról
- a magyar gazdaság és a magyar föld helyzetének elemzéséről
- a valódi rendszerváltás fogalmának megvilágításáról
- a MAREVOSZ célkitűzéseinek, feladatainak ismertetéséről és összefogást hirdető stratégiájának bemutatásáról

Az alakuló üléssel egybekötött konferencia helyszíne a Magyarok Háza. Időpontja: 2007. január 20. Az esemény délután 16.00 órától este 20.00 óráig tart.

Falanx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Január 20-a...
  2007-01-19 16:04:16, péntek
 
  Kérem szíveskedjenek hangot adni felhívásunknak.

Január 20-a az elégedetlenség napja

A Magyar Nemzetért Mozgalom 2007. január 20-ára meghirdeti az elégedetlenség
napját.

A népnek szava, akarata, ereje van, ezt kívánják kifejezni a szervezők ezen
a napon,
amikor délután 2 órától
a Vértanúk terén gyülekezve, a Bajcsy, Oktogon, Blaha, Astoria, Deák tér,
József A. utca,
Nádor utca útvonalon a Vértanúk terére érkezve, a nemzeti összefogás
érdekében szervezik felvonulásukat.

A Magyar Nemzetért Mozgalom ezzel a felvonulással kíván tüntetni a
megszorítások ellen, amire minden igaz magyart, a nemzetéért tenni akarót
várnak és kérnek a csatlakozásra.

SZERVEZŐK:
Balogh Béla
06-20/916-0029,
labbel1@t-online.hu

Balázs Krisztina Márta
06-20-466-6360,
hannah2000@freemail.hu

Török Éva
06-30-472-9514,
fnbbudapest@vipmail.hu

Honlapunk: www.forradalmibizottmany.com

Köszönettel:

Balogh Béla
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rohamtempójú...
  2007-01-19 15:42:24, péntek
 
  Rohamtempójú rendőri kiképzés
Magyar Nemzet - Pilhál Tamás 2007. január 19. 0:50

Az országos rendőrfőkapitány döntése alapján négy új csapatszázadot állított
fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság összesen 392 rendőrrel, akiknek
gőzerővel folyik a kiképzése a Rendészeti Biztonsági Szolgálat bázisán.
Gyakorolják például az alakzatban mozgást és a tömegoszlatást.
Hasonló kiképzést kapnak a vidéki járőrök is.

Megtudtuk: várhatóan már a jövő héten eredményt hirdetnek a védőfelszerelési
tenderen,
pedig erre még négy hete lenne a rendőrségnek.

Titokban kezdődött meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) alakult
csapaterős rendőri századok kiképzése a Rendészeti Biztonsági Szolgálat
Kerepesi úti bázisán - értesült a HavariaPress.

A hírügynökség beszámolója szerint Budapesten négy csapaterős század alakult
Észak-Buda, Észak-Pest, Dél-Buda és Dél-Pest kerületeinek, valamint a
közlekedésrendészet járőreinek a részvételével, akik hamarosan elsajátítják
a "karhatalmi" kiképzéssel kapcsolatos valamennyi ismeretet.

A kerületi kapitányságok egyenruhásaiból verbuvált alakulat a napokban az
alakzatban történő mozgást gyakorolta, majd az egyik Buda környéki lőtéren a
vadászpuskával és a könnygázgránátvetővel ismerkedett.

Nemcsak kiképzéssel, de a harci készletek feltöltésével is készül a
rendőrség a beharangozott tavaszi tüntetésekre, hiszen a szokásos évi
mennyiség kétszeresét rendelték meg gumilövedékből, illetve
könny-gázgránátból, amelyeket már le is szállított nekik a gyártó.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs
igazgatója lapunk kérdésére
azt állította: az országos rendőrfőkapitány még 2006 májusában döntött
arról, hogy a BRFK-n
négy új csapat század alakuljon összesen 392 rendőrrel, és ezzel egy időben
kezdődött meg a vidéki és fővárosi rendőrök kiképzése.

- Az egységek ötnaponta váltják egymást, és a kiképzés során az alakzatban
mozgást, az összehangolt csapatirányítást, az egyéni védőfelszerelés
használatát és a tömegoszlatást is gyakorolják - tájékoztatott a szóvivő.

Garamvölgyi László kérdésünkre közölte azt is: bár harminc napjuk lenne rá,
az ORFK szakmai bizottsága várhatóan már a jövő héten dönt arról, hogy a hét
pályázó közül melyik nyeri meg a védősisakok, plexi pajzsok és testvédők
beszerzésére kiírt 320 millió forintos tendert.

Arra a kérdésünkre, mi az oka a sietségnek, a szóvivő azt válaszolta: minél
előbb el kell látni
védőfelszereléssel az újonnan alakult egységeket, és a régi eszközök
modernre cserélése is sürgős és fontos feladat.

Hozzátette: elképzelhető, hogy nem egy beszállítót választanak ki a
feladatra.

Ismeretes, több mint kétmilliárd forintot fordít a rendőrség vízágyúk,
viperák és más tömegoszlató felszerelések beszerzésére,

részben EU-s forrásból.

Bár a rendőrség tájékoztatása szerint a rendőri egységek kiképzése és a
csapatirányítás összehangolása
már tavaly májusban megkezdődött, ebből szeptemberben, az MTV székházának
ostromakor még semmi sem látszott.

A rendőrség belső vizsgálata is súlyos irányítási problémákat tárt fel,
amelyek döntően hozzájárultak ahhoz,
hogy a Szabadság téren több tucat rendőr megsérült.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Vár Est
  2007-01-19 15:40:37, péntek
 
  MAGYAR VÁR EST
JANUÁR 20-ÁN, SZOMBATON
POMÁZON, A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

17 ÓRÁTÓL
DR. PAPP LAJOS
SZÍVSEBÉSZ PROFESSZOR ELŐADÁSA

18.30-TÓL
MAGYAR KULTÚRA NAPJA
MAGYAR MIKLÓS FESTŐMŰVÉSZ
KIÁLLÍTÁSA
VALAMINT
SZERÉNYI BÉLA ÉS MŰVÉSZBARÁTAI ÜNNEPI ELŐADÁSA

20 ÓRÁTÓL:
MAGYAR TÁNCHÁZ
BELÉPŐ 500 FT. MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petíció
  2007-01-19 15:32:28, péntek
 
  S.O.S petició!

Kérlek benneteket ne engedjétek hogy üzletet csináljon a kormány a
gyermekből....sokan vagyunk elkeseredettek ....segítsétek a lombikbabára
rászorúlt családokat aláírásotokkal, jan.31 lehet ,
sajnos jan.1 -től egy beültetés nettó ára 700.000 forint a hozzávaló
készitményeket a tb. nem támogatja ez + 300.000 forint...... .....

Nemzetünkért, családunkért, önmagunkért!

http://www.PetitionOnline.com/IVF2006/petition.html

"De a szívekben nincs öröm,
sírás csupán, bús, őszi sírás"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5564
  • e Hét: 6944
  • e Hónap: 7891
  • e Év: 43832
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.