Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A vizitdíj alkotmányellenes
  2007-02-19 20:24:16, hétfő
 
  A VIZITDÍJ ALKOTMÁNYELLENES!

A Magyar Köztársaság Alkotmánya VII. Fejezet 35§ (1) g pontja szerint:
A Kormány meghatározza a szociális és egészségügyi ellátás állami rendszerét, és gondoskodik az ellátás anyagi fedezetéről;

Az az, amit minden híradásnak első helyen kellene közölni: a vizitdíj alkotmányellenes. Ismerve az intézkedések jogi útjainak időigényességét, az alkotmány idézett paragrafusa szerint a vizitdíj csak az orvostársadalom és a betegek együttműködésével buktatható meg.

A vizitdíj megtagadásával a beteget kár nem éri, az orvos pedig a betegellátást nem tagadhatja meg. A vizitdíj befizetése megállítható, ha az erről szóló nyilatkozatot az orvos és betege aláírja.

Dr. Nagy Attila, PhD,
orvos, közíró,
az orvostudomány kandidátusa
Debrecen
e-mail: drnagyattila@yahoo.co.uk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cifra palota
  2007-02-19 19:25:41, hétfő
 
  Cifra palota
hétfő, 2007. február 19. ÉS

A hétfő éjjeli, Teve utcai lőgyakorlatról szóló hírekben van egy apró, mondhatni elhanyagolható mozzanat, ami azért békésebb éjszakákon esetleg fontos lehet lakossági szempontból.

Arról van szó, hogy nem ez volt mostanában az első lövés, ami eldörrent a rendőrpalota környékén. Hírportáloknak írják a környékbeli lakók, hogy pár nappal a hétfői támadás előtt szintén lövések dördültek a Teve utcai, romantikával fűtött éjszakában, csak akkor rajtpisztolyt használtak, hogy elkezdődhessék az a gyorsulási autóverseny, ami már hoszszú évek óta a pesti aranyifjak legfőbb szórakozása a rendőrpalota körül, hozzáteszem, teljesen illegális időtöltése.

(...)

Ezt csak azért hozom fel, mert ugyanezt a rendőrpalotát hétfő óta a szocialista politikusok, valamint Kuncze Gábor egykori belügyminiszter hirtelenjében jelképnek nevezi, a rend és közbiztonság szimbólumának, amit most támadás ért. Nem mintha a Teve utca ne lett volna szimbólum eddig is. Ezen objektum tőszomszédságában bujkált éveken át a szép emlékű Tribuszerné, eme szimbolikus építmény falai között árultak vásárosok csempészett aranyat kéz alatt rendőrtiszteknek, eme jelképes épület védelmi rendszerének tervdokumentációját lopták el egy parkoló szolgálati kocsiból ma se tudni, hogy kik és eme szimbólum mélygarázsában hugyozta körül egyáltalán nem szimbolikusan önnön szolgálati kocsiját Kiss dandártábornok. Továbbá ebben a jelképpé vált épületben döntöttek úgy (legalábbis formálisan itt), hogy a Kossuth téren tábort verő sátoros társaság voltaképpen kampányrendezvényt tart, az önkormányzati választások után pedig kulturális programot ad elő több kilós petanque-golyókkal, bikacsökkel és egyéb hasonló, a kulturális önképzéshez nélkülözhetetlen készségekkel; s innét már nem volt visszaút.

A rendőrség a politika foglyaként nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy egy rendőrségnek semmiféle ostoba engedményt sem szabad tennie, mert csak még nagyobb gondot vesz a saját, varr a lakosság nyakába, és még neki kell magyarázkodnia. Ráadásul mindezt egy vasfüggönyös rendőrállamban, mert ugyebár abban élünk. Ámbár megjegyzem, ha már megint csak a diktatúra jutott osztályrészül ennek a sokat szenvedett népnek, akkor tán valamivel jobb volna az egészen diktatórikus Egyesült Államok meg Anglia meg Franciaország etc. nevű rendőrállamokba költözni; azokban kifejezetten elviselhető a parlament előtti vasfüggönyös élet, és a rendőrpalota nem csak szimbolikusan a rend és a biztonság háza. Nálunk viszont, minthogy a mainál több és főleg érdemibb információt ebben az évezredben már nem fog kapni a Teve utcai sorozatlövésekről a lakosság, a politikusok ott folytathatják, ahol abba se hagyták: mindenki azt beszélhet, amit akar, minden azon múlik, hogy ki adja elő ügyesebben a saját spekulációját, azaz a nagy semmit; úgy látszik, nekünk már az idők végezetéig csak a spekulálás marad mint legfőbb szellemi tevékenység.

(...)

Amikor ezt a cikket írom, még húsz óra se telt el a lövöldözés óta, de már két hírportálon is szavazást tartottak arról, hogy kik követhették el a merényletet. A szocik nyertek. A hvg.hu-n szocialista provokátorok kezében volt a kalasnyikov, az index.hu-n pedig a szavazók több mint fele a kormányoldalt hiszi a bűncselekmény mögött, mert nyilvánvaló, hogy a Gyurcsány-kormány érdekében állt a lövöldözés. Ilyen helyzetben ellenzéki politikusnak meg se kell szólalnia, mert lám, a mintegy húszezer szavazóból álló magyar nép helyes következtetést vont le a történtekből, a rendőrállam immáron saját magát löveti, hogy holnap már a saját kalasnyikovját tárazhassa be. Ellenzéki politikustól bőven elég, ha elhatárolja magát minden spekulációtól, s angyali ábrázattal csak lebegteti a kérdést, hogy "ki az, aki ilyen lövöldözésért többéves börtönbüntetést kockáztat" (Varga Mihály), vagy "furcsának tartom, hogy az esemény néhány nappal a szélsőséges csoportok várható támadásáról szóló bejelentés után történt" (Simicskó képviselő), hogy aztán Harrach képviselő az egész kereszténydemokrata párt szellemi potenciálját gigantikus fekete lyukként magába sűrítve azt mondja kedd este a tévében: "Hétfő éjjel lőttek, és tessék, ma már elfelejtették az emberek a vizitdíjat."

(...)

MEGYESI GUSZTÁV

Teljes cikk:

http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0707
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhangzott a beszéd január 13-
  2007-02-19 19:11:30, hétfő
 
  Elhangzott a beszéd január 13-án, a szombathelyi világháborús hősi emlékműnél

Kedves Honfitársaim, Eszmetársaim, Bajtársaim és Barátaim!

Azért gyűltünk MI itt és most össze, hogy fejet hajtva, kegyelettel emlékezzünk mindazokra az ismert és ismeretlen magyar és német Hősökre, akik a II. világháborús Magyar-Német Harci Szövetség szellemében, Budapest székesfővárosunk védelmében, a várból való kitörés során vagy utcai harcokban a túlerőben lévő, vodkagőzös ruszki hordákkal szembeszállva, életüket és vérüket áldozták Budapestért, a magyar Hazáért és a magyar Nemzetért.

Budapestet a bolseviki csapatok megszállták, Budapest elesett és ettől kezdve már Csonkaországunk napjai is meg lettek számlálva. Mert jött a Vörös Rém és véres karmaival a Nemzetünk nyakát szorongatta és markolásából nem is engedte el előbb, mint 45 keserves esztendő múlva. Pedig 11 év múlva már majdnem sikerült...

1990-ben még teljes joggal hihettük, hogy ezek a Hősök nem haltak hiába. Igen, itt és most mondom, hogy ezek a Hősök nem haltak hiába! A Kárpát-medencénket elözönlő, magyargyűlölő idegenszívűek vegyék már végre tudomásul, hogy Magyarország elsősorban a magyaroké! A magyaroké és mindazoké az évszázadok óta itt élő nemzetiségeké, akik kultúrájukban, tudásukban és hitükben nemzetünk részét képezik és nem váltak a magyarság ellenségeivé, hanem, ha hívta őket a magyar Haza, akkor önzetlenül a magyar Haza mellé álltak.

Honfitársaim! Ez a nap a Becsület Napja! Sajnos, azok az eszement, dilettáns, alattomos bűnöző elemek, akik e békeidőben már 62 éve uralkodnak felettünk, kihasználnak bennünket, átvernek bennünket, kiszívják erőnket és vérünket és zsíros jóllakottságtól böfögő ábrázattal hazudnak képünkbe, miközben felélik a jövőnket, mindennek mondhatók, csak tisztességesnek, becsületesnek nem! Nekik nem most van a napjuk, hanem akkor, amikor munkaszüneti nappá, ünneppé teszik a véget nem érő hazugságok napját!

Remélem, Isten segedelmével egyszer majd Nemzetünkre is felvirrad az az örömteli Nap, amelyet, mi idősebbek, reméljük, nem valamelyik fegyház fapriccsein üldögélve fogunk megérni. Az lesz majd a MI napunk, amikor nyúlcipőt húzva, irhájukat és szajréjukat féltve menteni, az elszámoltatástól és jogkövetkezmények elől menekülni lesznek kénytelenek ezek az erkölcsi toprongyok...

Honfitársaim! Azokat a Hősöket, akikre most emlékezünk, még önfeláldozás árán is leginkább a becsület és a hazaszeretet jellemzi, és ebben a velejéig romlott, liberálkapitalista-posztkommunista kozmopolita világban, a helyes utat mutatják meg ezeknek a bátor és tisztességesebb fajtából való fiataljainknak, ifjú Nemzetőreinknek, akik itt, most velünk együtt kegyelettel emlékeznek.

Mi, az önhibánkon kívül sok rosszat megtapasztalt idősebbek mondjuk Nektek, az Istenre kérünk Benneteket, hogy tisztelettel és becsülettel védjétek meg országotokat és népeteket mindenféle külső és belső ármánykodások ellen, amely mindig erősebben rágja Hazánk területét, szabadságát, függetlenségét, kultúráját és birkanyájjá alacsonyított Nemzetünk lelkét.

Ifjú Nemzetőr Barátaim és Bajtársaim, lépjetek e Hősök nyomdokaiba, éljetek úgy, ahogy ezek a Hősök éltek!
Az Isten segítse e göröngyös utakon lépteiteket!

B.Kiss-Tóth László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kritikai széljegyzetek Orbán V
  2007-02-19 19:08:20, hétfő
 
  Kritikai széljegyzetek Orbán Viktor beszédéhez




A Fideszhez húzó magyarság köreiben egyértelmű tetszést aratott Orbán Viktor 2007. február 16-ai ,,országértékelő" beszéde. Általános megítélés szerint ,,a Viktor" végre megint a régi. Ilyesmire nyitott szemű hölgyek örömmel nyugtázták, hogy ismét normálisan öltözött, a tartalomra kényesebb urak (s hölgyek) pedig mindenek előtt azt értékelték, hogy ismét a régi lendület sugárzott a szónokból. Az, ami tavaly tavasszal elmaradt.
Hogy mi hiányzott tavaly? S lett meg ismét? Talán úgy fogalmazhatunk, hogy a 2006. évi választási agytörszt furmányos cselek s ellencselek küzdelmének képzelte a kampányt - s ebben tévedett alaposan. Ugyanis Gyurcsány Ferenc valóban ilyen cselező típus, ámde amit ő megtehet, azt nem teheti meg egy európai, konzervatív, keresztény politikus, illetve csapat.

Röviden: Gyurcsány és csapata hazudhat (s hazudik is) reggel, éjjel meg este (pontosabban éjjel, nappal, minden hullámhosszon), de erre a csatatérre nem érdemes kimenni.

Magyarán: Gyurcsány Ferencet és brigádját az igazság győzi le. És most végre megpendített néhány kínos igazságot az országértékelő beszéd. Ezeket vegyük sorra.

Kezdjük a kulcsmondattal. Orbán Viktor végre megnevezte az igazi alapproblémát:

A magyar fejlődés 2002-ben kisiklott.

Rejtély, miért tiltotta le központilag a Fidesz-kampány 2006. februárban az 1998-2002-es ciklus eredményeinek kommunikálását. Rejtély, mivel a Fidesz-bázisban éppen az tartotta a lelket, hogy igenis lehet elérni eredményeket négy év alatt is, és erre éppen a Fidesz teszi zárójelbe a saját érdemeit...

A Vizsla-kampány körüli taknyolás mellett ez volt a másik stratégiai hibája a Fidesznek az előző választási harcban. És a napokban kiderült: az igazi őszinteség ,,jobban fizet", nem kell a kritikával, sem a saját eredményeivel szégyenkezni.

Ezen a nyomon kellett továbbmenni, és a beszéd így is járt el:

Magyarország 2002-ben lényegében rendben volt.

Az MSZP-SZDSZ által 2002 óta elkövetett legfőbb bűn az ország eladósítás útján megejtett kifosztása. A szoclib mohóság az 1982 körüli csődhatári helyzetig feszítette az államkassza hiányát, és most az a helyzet állt elő, hogy kivételesen több millió ember megérti, mit is jelent, ha az államadósság inkriminált aránya 53 százalék vagy 61 százalék vagy 63, netán 67 százalék. Most van az a történelmi pillanat, amikor néhány millió igen egyszerű gondolkodású (vasbiztos MSZP-) szavazónak is el lehet talán magyarázni, miért is nevezhető tolvajbandának a Medgyessy- meg a Gyurcsány-csapat.

A hazudozót nem kell és nem is érdemes mással gyógyítani, mint a saját hazugságaival. Mert miként lett a Medgyessy Péter ígérte 2006-os euróból Gyurcsány Ferenc száján már ,,az időpont nem is fontos", miként lett a kb. 60 százalékkal kisebbített inflációból ismét cirka 100 százalékos inflációs növekedés (szakemberek tudják: nem a nominális inflációs változás a legfontosabb, hanem az aránya, tehát 30-ról 40 százalékra növekvő infláció 33 százalékos meredekségű, míg a 3-ról 8-ra emelkedő 167 százalékos!), miként olvadtak el a munkahelyek, mit jelent a ,,modernizáció" MSZP-SZDSZ módra - iskola-, vasút-, posta-, kórházbezárást, szűkülő életlehetőségeket, felszámolt munkahelyeket, elveszített távlatokat.

És talán semmivel sem helyettesíthető fontosságú a következő megállapítás is:

A 2002. évi kisiklás történelmi léptékű bűn volt.

Nem hiba, mert a hibáit az ember felismerés után lelki trauma nélkül kijavítja, legfeljebb bosszankodik így-úgy a vérmérséklete szerint, de semmiképpen sem ragaszkodik hozzá. Hibáival ellentétben az ember a bűneihez gyakorta ragaszkodik, sőt az elvetemültség legbiztosabb jele, amikor a bűnös büszke a bűnére.

Momentán Magyarország lakosságának nem csekély hányada ezen a platformon áll. A kormányzat és a két kormánypárt immár egyetlen szalmaszálba kapaszkodik: az Orbán Viktor személye ellen gerjesztett gyűlöletbe.

Ezért volt a beszéd egyik kulcseleme az önironikus mozzanat, amikor Orbán Viktor önmagát mint a falra festett ördögöt jelenítette meg. Ez a hang józaníthatja ki az önnön irracionális érzelmeiben fürdő tömeget, amelyik még az MSZP mögött áll.

Magyarország lakosságának a fele ezekben a hetekben kényszerül megízlelni a saját politikai bűneinek a keserű gyümölcseit. Amikor 2002-ben hittek az ötvenszázalékos ingyenajándéknak meg a 19 ezer forintos mesének, amikor 2006-ban hittek a Gyurcsány-féle nagy dumának, akkor követték el a bűnt, mert nem abból indultak ki, amiből szabad (,,méltó a munkás az ő bérére", mondja a Szentírás), hanem az osztogatónak engedték át a kasszakulcsot. Most megtanulják, hogy aki osztogatást ígért, a kasszakulcs birtokában először és leginkább magának meg az övéinek osztogat, és végül az üres kasszát hagyja örökül.

Kérdés, meddig lakik jól a parlamenti többség az Orbán- meg Fidesz-gyűlölettel. Ez ugyanis versenyfutás az idővel. A kormányzó elit folyamatosan és két kézzel lopja a közöst, a nép pedig gyűlöli azokat, akik megfékeznék ezt a tébolyult ,,kormányzást".

Azt már Gyurcsányék is tudják, hogy ez a korsó nem sokáig jár már a kútra. Most rohannak bezsebelni az elérhető EU-támogatásokat, aztán lesz ami lesz, gondolják, de sajnos az is világosan kirajzolódik már, hogy ennek az egésznek nem lesz jó vége.

Hiába fegyverkezik a kormányzat a kritikus néprétegek ellen, hiába lövet esetleg beléjük március 15-én, a probléma (az irdatlan leépülés, karöltve az irdatlan adósságteherrel) megmarad, és a legrosszabb vég az lehet, ami a prolongált MSZP-SZDSZ-uralkodás biztos következménye: a reménytelenül leépülő ország, a csöndben meghaló ezrek a kistelepüléseken, a csöndben iskolázatlanul maradó ezrek ugyanott, a suttyomban felvásárolt földek, a gyermektelenül megöregedő aktív korúak, az exponenciálisan gyorsuló pusztulás.

gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP át kívánja venni a füg
  2007-02-19 18:24:30, hétfő
 
  Az MSZP át kívánja venni a független magyar bíróság szerepét?
2007. február 16. 12:05

A demokratikus jogok csökkentése és gyalázása az, amit ma a szocialisták
megszavaztak
- hangsúlyozta Lázár János pénteken sajtótájékoztatón.

Elfogadhatatlan, hogy parlamenti demokráciában ellenzéki képviselőket
megbélyegezzenek,
és egyébként a parlament által megválasztott tisztségük gyakorlásában
akadályozzanak
- szögezte le Lázár János, miután félbeszakította a honvédelmi és a
nemzetbiztonsági bizottság együttes ülését, mert a kormánypárti képviselők
megzavarták annak munkáját.

Ebben a parlamentben nincs lehetősége egyetlen képviselőnek sem arra, hogy
mások parlamenti mandátumát megkérdőjelezze, illetve a parlament által
megválasztott bizottsági munkájában akadályozza, vagy lehetetlenné tegye
azt. "Ezt egy súlyos demokratikus kérdésnek tartjuk" - tette hozzá.

Megjegyezte, a bizottsági ülésen történtek beleillenek abba a sorba, amely
- akár a kordonnal, vagy más kérdések ügyében - zajlanak ma Magyarországon.

A demokratikus jogok csökkentése és gyalázása az, amit a szocialisták
megszavaztak - fogalmazott.

Zárójelben megjegyezte, nem hiszi, hogy az MSZP, vagy akár Keleti György a
kordonbontás ügyében
átvehetné a bíróság szerepét, hiszen e vonatkozásban még nem derült ki, hogy
egyáltalán eljárás indul-e,
és ha indul, akkor annak mi lesz a kimenetele.

"Úgy látom, hogy Keleti képviselőtársam és az MSZP át kívánja venni a
független magyar bíróság szerepét,
és ítéletet mond a magyar állampolgárok joggyakorlása tekintetében" -
fogalmazott, majd hozzátette:
ez a megbélyegzés egy olyan precedens, amelyet nem lehet engedni.

A nemzetbiztonsági bizottság, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság
pénteken együttes ülést
tartott volna, hogy meghallgassák Szilvásy György kancelláriaminiszternek,
Petrétei József igazságügyi
és rendészeti miniszternek, Bene László országos rendőrfőkapitánynak
valamint Galambos Lajosnak,
a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának beszámolóját a Nemzetbiztonsági
kabinet múlt heti üléséről.

Az ülés elején Keleti György (MSZP) azt indítványozta, hogy az együttes
ülést Simicskó István (KDNP),
a nemzetbiztonsági bizottság elnöke vezesse. Indoklása szerint Lázár János,
a honvédelmi és rendészeti
bizottság elnöke részt vett a Kossuth téri kordon elbontásában, így nem
lehet bízni abban, hogy elfogulatlanul vezetné az ülést.

Hivatkozott arra, hogy a házszabály nem rendelkezik arról, együttes ülés
esetén melyik elnök vezeti az ülést.

A honvédelmi és rendészeti bizottság 8 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett
elfogadta Keleti György indítványát. A nemzetbiztonsági bizottságban
Simicskó István nem tette fel szavazásra a kérdést, majd szünetet rendelt
el.

A szünet után Lázár János bejelentette, hogy a házszabály 55. § 1. bekezdése
értelmében az ülést határozatlan időre félbeszakítja, mert a kormánypárti
képviselők megzavarták az ülés munkáját.
Mint mondta, a házbizottság állásfoglalását fogja kérni az ügyben. Simicskó
István azt közölte,
hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülését egy későbbi időpontra fogja
összehívni.

Ezt követően az ellenzéki képviselők elhagyták az üléstermet.

Lázár János szólt arról is, hogy a bizottság elnökeként nagyon fontosnak
tartja annak a kérdésnek a tisztázását, hogy szeptember 18. óta mi értelmük
van ezeknek az összevont bizottsági üléseknek.

Emlékeztetett rá, hogy az MTV ostroma után szeptember 18-án egy összevont
bizottsági ülésen hallgatták
meg a tájékoztatást. Rámutatott: ő szeptember 19. óta semmilyen más
tájékoztatást nem kapott, mint azt,
hogy Magyarországon van 3-400 ember, aki erőszakos cselekményekre készül,
majd néhány nappal
ezelőtt a miniszter 60-70 emberre szűkítette azt a kört, akik fegyveresen
államellenes cselekményre készülnek.

"Azt a kérdést fogom majd a bizottsági ülésen feltenni, hogy 60 ember vagy
akár 300-400 ember,
akiket szeptemberben már beazonosított a nemzetbiztonsági szolgálat,
beazonosított a rendőrség,
akadályt jelent Magyarországon, 10 millió emberrel szemben?"
Hány előállítás történt, hány embert helyeztek előzetesbe, hány eljárást
folytattak le és milyen ítéletek születtek - sorolta kérdéseit Lázár.
"Alkalmassági kérdéseket vet fel a titkosszolgálat és a rendőrség vezetése
tekintetében, az,
hogy szeptember óta 300-400 ember próbálja terrorban tartani
Magyarországot" - jegyezte meg.

Simicskó István rámutatott: példátlan dolog történt a parlamenti demokrácia
történetében.
Mint elmondta, ő a szokásrend szerint megállapodott Lázár Jánossal, hogy a
"főbizottság",
vagyis a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke vezeti majd az ülést.
Mint mondta, ő nem tagja ennek a bizottságnak, ezért nem is tudja levezetni
annak a testületnek az ülését.
El kell gondolkodni rajta, van-e értelme a jövőben az együttes ülést
tartani - tette hozzá.

"Sajátosnak" nevezte, hogy míg korábban egy hasonló együttes ülésről
távoztak a kormánypárti képviselők,
majd arra hivatkozva, hogy nincs ülés, a rendőrségi vezetők is, most, a
sajtótájékoztatóval párhuzamosan "beszélgetés folyik", nem bizottsági
keretek között, vagyis az állami vezetők ilyen,
nem bizottsági keretek között tájékoztatják a kormánypárti képviselőket.

fidesz.hu







JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ becserélné az egészsé
  2007-02-19 18:22:03, hétfő
 
  Az SZDSZ becserélné az egészségügyet a külügyért
2007. február 19. FigyelőNet-lapszemle

Hazavágták az oktatást, az egészségügyet, most már jöhet a Nyitott kapu program az ötödik hadosztálynál (nhh szerk.)


Akár Fodor Gábor, akár Kóka János lesz az elnök, az SZDSZ mindenképpen felülvizsgálja a koalíciós szerződést. A Népszabadság információi szerint az SZDSZ leadná a környezetvédelmi tárcát, és akár az egészségügyitől is megválna, hogy megkapja a külügyet.

Mind Kóka János, mind Fodor Gábor újratárgyalná a szocialistákkal a koalíciós szerződést. A Népszabadság Kóka környezetéből származó információi szerint a jelenlegi gazdasági miniszter az SZDSZ első embereként találkozót kezdeményezne a kormányfővel a koalíció eddigi munkája, a reformok, a koalíciós szerződés áttekintésére. Fodor a kormány hitelvesztése miatt módosítaná a kabinet összetételét, leválasztaná az igazságügyi tárcáról a rendőrséget.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a környezetvédelmi tárcától mindkét jelölt szívesen megválna. Állítólag Persányi Miklós miniszteri posztját maga is szívesen nagykövetire cserélné. Amennyiben Kóka nyer, a rendészettől megtisztított igazságügyi tárcát "fölajánlották" Fodor Gábornak.

Egy másik verzió szerint a kancelláriaminiszter Szilvásy Györgyé lenne az igazságügy, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter kerülne Szilvásy helyére. Kiss székébe Göncz Kinga külügyminiszter ülhetne, a felszabaduló külügyi tárca pedig a liberálisoké lenne. MSZP-s körökben arról beszélnek, hogy Fodornak Szent-Iványi István, Kókának Eörsi Mátyás a jelöltje a magyar diplomácia vezetésére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agymosás ellen védekezz!
  2007-02-19 17:22:48, hétfő
 
 
Agymosás ellen védekezz!
MKDSZ Surján László

A politikai reklám ravasz dolog, de megtanulható szakma.
Fogásait tekintve érdemben nemigen tér el más reklámtevékenységektől.
Szakemberek reménytelen vállalkozásnak tartják azt, hogy az embereket
felvilágosítással, ismeretterjesztéssel hozzuk abba a helyzetbe, hogy
megmenekedjenek a reklámözön mindent elárasztó hatásaitól.
De megtanulhattuk már: mindig meg kell tenni, amit lehet, ha nem is lehet
megtenni, amit kell.

Mi itt a MHL szerkesztői nem vagyunk szakemberek ebben a témában.

Inkább csak szenvedő alanyok, mint mindannyian.

A reklámszakma kiürítené a pénztárcámat és megtöltené a fejemet.
Az én generációm viszonylag ellenáll a reklám hatásainak.

Gyermekkorunkban a cipőt a cipőboltból volt a módi, s mindig arra gondoltam
egy-egy reklám kapcsán,
hogy mire akarnak rávenni "azok".

De a reklám egy kicsit olyan, mint a sátán.

A sátán legnagyobb sikere, ha elhisszük, hogy nincs.

A reklám is becsap, ha azt hiszem, rám nem hat.

Alázattal kell tehát a témához közelítenünk.

Most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem nekünk kell előállni a
megoldással, elég,
ha felhívjuk a figyelmet egy letölthető rádióadásra.

Ezzel együtt magát a Katolikus Rádiót is népszerűsíteni szeretném.
Azt szokták mondani: nem jól hallható.

Nos, a mai autórádiókból a két hullámhossz valamelyike lényegében az egész
országban hallhatóvá teszi a műsort, s az internetezők számára a világ
minden pontján hallható.
Ráadásul nem lehet lemaradni: minden műsor vissza is hallgatható.

Lássuk hát, hogyan hat ránk a "politikai marketingkommunikáció"!
Konkrét példák közelmúltból és mából, hogy értsük, hogyan hat ránk.

Hallgasd meg:
http://www.katolikusradio.hu/?m_id=4&m_op=viewmusor&id=117380

Surján László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem tudja igazolni vagyona
  2007-02-19 17:20:09, hétfő
 
 
Aki nem tudja igazolni vagyona eredetét, attól elkoboznák
2007-02-19 10:53 hírTV

Aki néhány hét alatt nem tudja igazolni vagyona eredetét, attól a jövőben kobozhassák azt el - a külföldi tapasztalatok alapján ilyen tartalmú jogszabály-módosítást kezdeményez a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Bolcsik Zoltán dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója elmondta: külföldi tapasztalatok alapján jogszabály-módosítást kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Azt szeretnék, hogy elkobozhassák a tisztázatlan eredetű vagyont azoktól, akiknek a legális jövedelme nem fedezi a nevükön lévő ingatlan, cég, műtárgy és egyéb javak értékét, és a hatóság felszólítására három-négy héten belül nem tudják igazolni annak törvényes eredetét. Ezt a módszert több uniós tagállamban sikerrel alkalmazzák a hatóságok a szervezett bűnözés pénzügyi hátterének felszámolására.

nol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt ígérte Gyurcsány 2005.máju
  2007-02-19 17:14:22, hétfő
 
  Ezt ígérte Gyurcsány 2005.májusában!!!- 21 pont az egészségügyben!

Biztosítjuk, hogy az orvosi segítség mindenhol 15 percen belül megérkezzen.

1. Sürgősségi osztályokat, központi ügyeleteket létesítünk azokon a
területeken, ahol ezek az intézmények hiányoznak. Új sürgősségi osztály
létesül Győrben, Zalaegerszegen, Miskolcon és Szolnokon.
Biztosítjuk, hogy ezek alkalmassá váljanak gyermekek ellátására, illetve
külön gyermeksürgősségi
osztályokat hozunk létre.

2. Új helikopter bázisok létrehozásával az ország minden pontja elérhetővé
válik a légi mentés számára. Helikopter leszállópályákat létesítünk a nagy
forgalmú traumatológiai és kardiológiai osztállyal rendelkező
intézményekben. Még az idén 3, a következő években 7 új mentőhelikoptert
szerzünk be.

3. 40 darab új rohamkocsi és 80 darab mentőkocsi beszerzésével, a
mentőkocsik új, korszerű
műszerekkel való ellátásával még az idén jelentősen javítjuk a
mentőszolgálat felszereltségét, új mentőállomásokat építünk Kazincbarcikán,
Záhonyban, Nyíregyházán, Túrkevén, Hajdúszoboszlón,
Pétervásárán, Pápán, Zalalövőn, Dunaföldváron és Ercsiben.
Programot indítunk annak érdekében, hogy 10 év alatt 15 százalékkal
csökkenjen a daganatos betegek száma

4. Még az idén Nemzeti Rákellenes Programot indítunk.
Ennek keretében szűrőbuszokkal, szervezett utazással év végéig 65%-ra
növeljük az emlőszűrésen résztvevők arányát.
A méhnyak rák szűrés kiterjesztésével, ingyenes szűrő szettek
biztosításával, személygépkocsik rendszerbeállításával több száz nő idő
előtti halálát akadályozhatjuk meg.
A férfiakat fenyegető rákbetegségek időben történő felismerése érdekében
kísérleti jelleggel elindítjuk a prosztatarák szűrést és kiterjesztjük a
vastagbélrák szűrési programot.

5. Felújítjuk és korszerűsítjük a regionális és megyei onkológiai centrumok
sugárterápiás berendezéseit. Megkezdjük a Közép-Dunántúli onkológiai központ
építését.

6. Egy éven belül biztosítjuk, hogy a daganatos betegeket mindenhol az
országban megfelelően minősített, a szakmai követelményeknek mindenben
megfelelő gyógyító intézményekben lássák el.
Korszerűsítjük a háziorvosi és járó beteg szakellátást

7. Megteremtjük annak a feltételeit, hogy a szakmai szabályok szabják meg a
gyógyítás helyét és ne a finanszírozási szempontok.
Ennek érdekében a finanszírozási rend rugalmasabbá tételével - a mai
elkülönült fekvő és járóbeteg kasszák összenyitásával - egységes
gyógyító-megelőző kasszát hozunk létre, hogy a betegek nagyobb arányban
kaphassák meg a lakóhelyükhöz közeli korszerű járó beteg ellátásban a
számukra szükséges kezeléseket.

8. A háziorvosi munka színvonalának emelése érdekében a praxisközösségek -
több háziorvos
együttműködésének - létrejöttének támogatásával, a mai fejkvóta mellett a
teljesítményt is elismerő finanszírozással ösztönözzük, hogy a háziorvosok
egyre több betegség teljes kezelésére váljanak helyben alkalmassá.
Kistérségi összefogással létrehozzuk a háziorvosok központi ügyeletének
egységes rendszerét, javítva ezzel a helyben élők biztonságos ellátását a
nap mind a 24 órájában.
Külön praxisalap létrehozásával segítjük a tartósan üres praxisok betöltését
és a nyugdíjba vonuló orvosok praxisának tőkével nem rendelkező orvosok
által történő megvásárlását, hogy sehol se maradjanak helyben ellátatlanul a
betegek.
A finanszírozásban, a fejkvóta kialakításában jobban elismerjük az egyes
körzetekben élők
egészségi állapotából fakadó különbségeket, a háziorvosra nehezedő terheket.
A gyógyszerfogyasztásban vigyázunk az emberek és a biztosító pénzére

9. Ösztönözzük, hogy az azonos hatóanyagú és hatású gyógyszerek közül az
orvosok a beteg
számára kisebb terhet jelentő, olcsóbb gyógyszereket írják fel.

10. A promóció és a reklám szigorúbb szabályozásával mérsékeljük az
indokolatlan gyógyszerfogyasztást
és az orvosok érdekeltségét az azonos hatású gyógyszerek közül egy bizonyos
gyártó termékének felírásában.

11. Átalakítjuk a legnehezebb helyzetben lévők közgyógyellátásának
rendszerét.
A mai rendszertől eltérően számukra is biztosítjuk az új, korszerű
gyógyszereket, de a betegségüktől függő költségkeret meghatározásával gátat
vetünk az ingyen gyógyszerek másodlagos piacának.
Csökkentjük az egészségügyi ellátásban és az ellátáshoz való hozzáférésben
ma meglévő hatalmas különbségeket

12. Kialakítjuk az egészségügyi ellátás szabványait, amelyek garantálják,
hogy a biztosított mindenhol,
az ország bármely pontján minőségi szolgáltatást kapjon.
Olyan szakmai követelményeket érvényesítünk, amelyek alapján az
egészségbiztosító a legjobb ellátást nyújtó szolgáltatóval köthet
szerződést, és folyamatosan ellenőrizheti ezek betartását.

13. Pontosan meghatározzuk a különböző szintű egészségügyi ellátások
igénybevételi rendjét.
A háziorvosok szabad megválasztása mellett biztosítjuk, hogy az orvosával
való konzultáció alapján
mindenki a számára legjobb ellátást nyújtó intézményt vehesse igénybe, ha
szakorvosi, kórházi kezelésre szorul. Azok azonban, akik különleges igényeik
alapján orvosilag nem indokolható vizsgálatot kívánnak végeztetni,
vagy a számukra javasolttól eltérő szakorvost, kórházat akarnak igénybe
venni, a jövőben kötelesek lesznek az ellátási költségek egy részének
megtérítésére.

Rendbe tesszük a járulékfizetés rendszerét

14. Megteremtjük a járulékbefizetések ma hiányzó, nyomon követhető egyéni
nyilvántartási rendszerét,
hogy pontosan tudjuk, kik azok, akik eleget tesznek kötelezettségeiknek és
kik azok, akik potyautasként
- bár tehetnék - nem, vagy a tényleges jövedelmüknél kevesebbet fizetnek.

15. Az ősztől bevezetésre kerülő, az Európai Unión belüli ellátásokra
jogosító EU-kártyákkal összekötve elkezdjük egy olyan rendszer kialakítását,
amely alkalmas lesz a jogosultság és a befizetések ellenőrzésére.

16. Hatékonyabbá tesszük a járulékbeszedés rendszerét és a felhalmozott
tartozások behajtását.
Véget vetünk annak, hogy egyes munkáltatók rendre nem, vagy csak nagy
késedelemmel tesznek eleget a dolgozóik utáni befizetési kötelezettségüknek.

17. A fekete és a szürke munkavégzés kifehérítésével bővítjük a
járulékfizetők körét.
Ez teremtheti meg a lehetőségét annak, hogy mérsékelhessük a tisztességesen
fizetők
ma túlságosan magas járulékterheit.

18. Elérjük, hogy minden biztosításra jogosult mögött tényleges
járulékbefizetés álljon.
A jogosultságok és a járulékbefizetések pontos számbavételével válik
egyértelművé és világossá,
hogy kinek mi a feladata a közös terhek vállalásában:

- A munkavállalók, vállalkozók, önálló tevékenységet folytatók jogosultságát
saját és
munkáltatójuk befizetése teremti meg.

- A nyugdíjasok, az álláskeresési támogatásban részesülők, a GYED-en,
GYES-en, GYET-en lévők,
a különböző szociális ellátásokat kapók, a gyermekek és a továbbtanuló
fiatalok egyéni egészségbiztosítási számlájára az állam teljesít befizetést.

Igazságossá tesszük az egészségügyi ellátást, egyenlő jogokat adó valódi
biztosítóvá a kötelező egészségbiztosítást

19. A biztosítási elv megerősítése mellett az állam felelőssége, hogy azok
számára is biztosítsa
a legszükségesebb egészségügyi ellátásokat, akik akár önhibájukból, akár
önhibájukon kívül
nem rendelkeznek biztosítással.
Számukra kialakítjuk az egészségügyi szolgáltatási alapcsomagot.
(sürgősségi ellátás, közegészségügyi szolgáltatások, anya- és
csecsemővédelem)

20. Még ebben az évben pontosan meghatározzuk a biztosítási csomagot, azokat
az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyek mindenkit megilletnek, aki
biztosítottként jogosulttá vált az ellátásra.
(Házi-, szakorvosi ellátás, kórházi kezelés, gyógyszer és gyógyászati
segédeszköz ellátás).
Az igénybe vehető ellátások, a szakmai követelmények és a beutalási rend
meghatározásával biztosítjuk,
hogy az ország bármely pontján élő biztosítással rendelkező ember hasonló
színvonalú ellátást kapjon, és bezáródjanak azok a kiskapuk, amelyeken
keresztül ma egy szűk réteg a közös pénzből finanszírozott szolgáltatásokból
extra ellátást biztosít magának.

21. A biztosítási csomagba nem tartozó extra szolgáltatások
- egészségügyi okokból nem szükséges plasztikai műtétek, a kórházi kiemelt
hotelszolgálat igénybevétele -
a jövőben csak kiegészítő, vagy piaci biztosítás vagy teljes térítés mellett
lesznek igénybe vehetők.




















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.