Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
párolt szarvascomb
  2007-02-05 07:34:50, hétfő
 
  Párolt szarvascomb
Hozzávalók:

80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor

A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát megpirítjuk, a felkarikázott zöldségekkel és fűszerekkel együtt tovább pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, kevés csontlét, a vörösbort, felforraljuk, beletesszük az elősütött combot, és takaréklángon puhára pároljuk. A gombát vajon megpirítjuk. Ha a comb megpuhult, kivesszük a lábosból, a visszamaradt mártást liszttel besűrítjük, kiforraljuk, szitán átszűrjük, hozzáadjuk a gombát, még egyszer felforraljuk, és a felszeletelt combra öntjük. Krokettrudacskákkal tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
falusi töltött hús
  2007-02-05 07:31:01, hétfő
 
  Falusi göngyölt hús
Hozzávalók 4 személyre:

56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.

A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sertéskarajt klopfoljuk, és megtöltjük a raguval, felgöngyöljük, a panírozás után bő olajban kisütjük. Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtos masni
  2007-02-05 07:22:33, hétfő
 
  Sajtos masni

Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
20 dkg liszt+a tepsihez
10 dkg margarin+ a kenéshez
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 evőkanál ecet
20 dkg óvári sajt

Előkészítés: A sajtot lereszeljük. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A lisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy kelt tésztát készítünk. (Ha nem elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben kb. 30 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1807
  • e Hónap: 6211
  • e Év: 37940
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.