|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2007-02-05 07:34:50, hétfő
|
|
|
Párolt szarvascomb
Hozzávalók:
80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor
A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát megpirítjuk, a felkarikázott zöldségekkel és fűszerekkel együtt tovább pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, kevés csontlét, a vörösbort, felforraljuk, beletesszük az elősütött combot, és takaréklángon puhára pároljuk. A gombát vajon megpirítjuk. Ha a comb megpuhult, kivesszük a lábosból, a visszamaradt mártást liszttel besűrítjük, kiforraljuk, szitán átszűrjük, hozzáadjuk a gombát, még egyszer felforraljuk, és a felszeletelt combra öntjük. Krokettrudacskákkal tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-02-05 07:31:01, hétfő
|
|
|
Falusi göngyölt hús
Hozzávalók 4 személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sertéskarajt klopfoljuk, és megtöltjük a raguval, felgöngyöljük, a panírozás után bő olajban kisütjük. Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-02-05 07:22:33, hétfő
|
|
|
Sajtos masni
Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
20 dkg liszt+a tepsihez
10 dkg margarin+ a kenéshez
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 evőkanál ecet
20 dkg óvári sajt
Előkészítés: A sajtot lereszeljük. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy kelt tésztát készítünk. (Ha nem elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá.) Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított (de nem megolvasztott!) margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben kb. 30 percig sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2007. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
67 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 933
- e Hét: 1807
- e Hónap: 6211
- e Év: 37940
|
|
|