Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Rendőri vezetők múltját vizsgá
  2007-02-06 23:19:26, kedd
 
  Rendőri vezetők múltját vizsgálják Csehországban
2007-02-05 21:57 hírTV

Csehországban átvilágítanak mintegy ezer rendőrségi vezetőt, hogy meggyőződjenek arról: nem volt közük a volt kommunista titkosrendőrséghez, az STB-hez - jelentette be hétfőn Ivan Langer belügyminiszter.

A vizsgálatot annak hatására határozták el, hogy a média megvádolta Pavol Mihalt, az Interpol csehországi irodájának vezetőjét: az STB ügynöke volt a 80-as években. Végére akarnak járni annak, hogy Mihal esete elszigetelt-e - tette hozzá a miniszter prágai sajtóértekezletén. A Lidové Noviny című napilap hétfői száma szerint azonban Mihal kijátszotta az átvilágítást, mert keresztnevét meghamisította, Pavelt írt Pavol helyett egy kérdőíven.

1991 óta törvény tiltja az országban, hogy az 1989-ig létezett kommunista titkosrendőrség ügynökei bizonyos tisztségeket betöltsenek az államigazgatásban, az igazságszolgáltatásban, a hadseregben, a rendőrségnél, a nagyobbrészt állami tulajdonban lévő médiumoknál, cégeknél.

Vladislav Husak országos rendőrfőkapitány közölte, hogy az új átvilágítás minden fontosabb rendőrségi tisztséget érint, és előreláthatólag egy hónapig fog tartani.
(origo.hu, MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feketén hozzák az olasz bort h
  2007-02-06 21:58:28, kedd
 
  Feketén hozzák az olasz bort hazánkba
Hiány van Magyarországon
2007. február 6. 0:03 Magyar Nemzet - Nánási Tamás

Legalább százezer hektoliter olasz bort hoztak be a közelmúltban illegálisan az országba azért, hogy átpalackozzák, és alföldi asztali borként értékesítsék tovább - jelentette ki lapunknak a Szent Gaál Pincészet vezetője. Kovács Tibor elmondta: őt is megkeresték már hasonló ajánlatokkal kereskedők, jelentős hasznot ígérve a törvénybe ütköző üzletért.

A borász szerint az illegális import a közeljövőben tovább növekszik, mert hazánkban - minden ellenkező vélekedés ellenére - nem borfelesleg, hanem borhiány van. Kovács Tibor szerint állítását többek között az támasztja alá, hogy a korábban meghirdetett lepárlási támogatásnál - ami az eladhatatlan készletek eltüntetését szolgálta - a jelentkezők nem használták ki a meglévő keretet. Hoppon maradtak azok az orosz kereskedők is, akiket kormányzati segédlettel csábítottak az alföldi bortermő vidékekre, hogy az ott lévő feleslegeket felvásárolják.

Részletek a Magyar Nemzet 2007. január 6. számában
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Na végre!
  2007-02-06 20:57:59, kedd
 
  Bayer Zsolt: Na végre!
Magyar Nemzet

Igen! Már nem is tudom, mióta vá­rok erre. Hiszen olyan minden megint, mint akkor. Akkor, ami­kor harmincheten úgy döntöt­tünk, nem csináljuk tovább. Amikor úgy éreztük, nem bírjuk elviselni a nyúlás, ragacsos, undorító hazugságot, a rendszert. Úgy döntöttünk, ezentúl úgy teszünk, mintha egy normális or­szágban élnénk Kádár ocsmány Ma­gyarországa helyett. És akkor megala­pítottuk a Fideszt.

A rendszer most visszatért. Nyúlós, ragacsos, undorító hazugság borít min­dent. Az a gazember hozta vissza a rendszert, aki legutóbb azt hazudta, hogy nem lehet egyszerre igent mondani Nagy Imrére és Kádár Jánosra. Nem ez a hazugság. Hanem aki mondja. Ő a ha­zugság maga. Álszent. Farizeus. Nyúlós, ragacsos, undorító. Ő a rendszer.

A rendszer kordonnal vette körül a Parlamentet. Meg rendőrökkel. Azok­kal, akik szemeket lőnek ki, embereket vernek össze és aláznak meg. Most, a szünetben ott sunyítanak a kordon mögött, és filmre veszik a turistákat.

A rendszer összes szemete előme­részkedett már. Közöttük a sátánfejű kopasz, aki fütyül törvényekre, szokás­jogra, demokráciára - mindenre. Aki szemérmetlenül, aljasul hazudozik összevissza. Éppen, mint a kormányfő. Zsák a foltját.

Amikor akkor úgy döntöttünk, nem csináljuk tovább, egy aláírásgyűjtéssel kezdtük. Elmentünk a lakásokba, és megkértük az embereket, írják alá, hogy hívják vissza a parlamenti képvi­selőjüket. Néhány különösen visszata­szító, vén, hülye kommunistát.

Néztek az emberek. Csodálkoztak, aztán többnyire megilletődötten aláír­ták, ízlelgették a szabadság furcsa leve­gőjét. Kádár nyúlós, ocsmány rendsze­re pedig reszketni méltóztatott.

Most, hogy megint minden olyan, vártam, hogy teszünk végre valamit. Valami fideszest. Valami olyat, mint akkor.

És most megtettük. A törvénytelen, hazugságból rakott kordont elbontot­tuk. Beledörgöltük Gergényi fejét a sa­ját piszkába. Úgy tettünk, mintha egy normális országban élnénk.

Úgy tettünk, mintha polgárok len­nénk. Demokraták. Fiatalok. Amikor összeáll egy ocsmány, nyúlós, ragadós, undorító hazugsághalmaz rendszerré, olyankor valahol rést kell ütni rajta. És beáramlik a szabadság levegője. Most ez történt.

Nagyon vártam.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tomcat blogjából
  2007-02-06 20:53:07, kedd
 
  Tomcat blogjából

Nem várt választ kaptam a tegnapelőtt feltett kérdésre, hogy hová tűntek a Kossuth téri rendőrök jelvényei. Este csöngött a telefonom, és egy Kossuth téri rendőr keresett. Azt mondta, a jelvények nem véletlenül "estek le" megint: az eligazításon szigorú utasítást kaptak, hogy ha elhangzik a "sisakot fel" parancs, vegyék le. Ilyen egyszerűen. Volt valami mellékesen odaböfögött magyarázat is, hogy azért, mert a sisakon úgyis van azonosító, de ezt még a civilek se veszik be, hiszen aki látott már rohamrendőrt - és mostanában a Kossuth téren elég sokan vagyunk ilyenek - azok tudják, hogy azon legfeljebb egy kétjegyű szám van, a sisak hátulján, ami az alegységen belül azonosítja a faszit a parancsnoka számára. Arról nem is beszélve, hogy az én képeimen is látható, hogy nem csak sisakos rendőrökön nem volt jelvény. Az a hadnagy is, akinek a kitűzőt átadtam, közönséges sapkát viselt, mellette álló társaival együtt.

Rendőrünktől megtudtam azt is, hogy a rendőröket "politikai megbízhatóság" alapján osztották be a különböző helyekre. A vidékről felhozott embereket a legeldugottabb helyekre tették, ahol biztosan nem várható balhé: a tévészékházhoz, a rádióhoz, vagy a megerősített járőrökbe osztották őket. A Kossuth térre, az "állatkertbe" Gergényi legmegbízhatóbb emberei kerültek, a BRFK központi állományából. Ok ugyanazok, akik bátran lőttek és viperáztak október 23-án. Meg persze most is: tegnap is viperával agyaltak meg valakit, mielőtt előállították, legalábbis ezt beszéli az a harminc-negyven ember, aki ezer rendőr gyűrűjében, a Batthyány-örökmécsesnél próbál úgy tenni, mintha nem félne.

Az előállítások során is trükköket alkalmaznak. A begyűjtött személyeket nem "előállítják", vagyis összecsomagolják, és bilincsben elcipelik, hanem, úgymond "elvezetik." Ez a legenyhébb kényszerintézkedés, amelyre az elvezetett személy saját biztonsága érdekében szokott sor kerülni. Engem is így vezettek el a Moszkva téri cigánytüntetésről. A lényeg, hogy ezért az elvezetett személy nem indíthat pert, mert erre, ugyebár, az ő biztonsága érdekében került sor, tehát kuss. Az más kérdés, hogy a megnevezésen kívül a dolog azonos az előállítással.

Halvány remény azért még van arra, hogy nem minden rendőrt képeztek át birodalmi rohamosztagossá. Szombaton ötven-száz fos csoport tüntetett Kuncze tököli házánál. Az ott biztosító rendőrök valamennyien tisztelegtek, amikor a tüntetők a Himnuszt énekelték. A Kossuth téri rendőröktől valahogy sosem látunk ilyesmit. S van olyan is, aki négyszemközt megmondta néhány tüntetőnek, ő nem fog részt venni benne, ha még egyszer gumilövedékes utcabált akarnak velük csinálni, alegységével együtt meg fogja tagadni a törvénytelenül kiadott parancsokat.



2007.02.05., hétfő
tomcat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van még lejjebb?
  2007-02-06 20:03:11, kedd
 
  Zsarnokság van



Dévényi István

És akkor a Kossuth téren ideiglenesen állomásozó rohamrendőrök harsány röhögés közepette visszatuszmákolták zsebükbe a tépőzáras azonosító jelvényt, amit néhány másodperce Demeter Ervin felszólítására helyeztek el egyenruhájukon. De nehogy már egy ellenzéki képviselő oktassa ki jogkövető magatartásból a rend őreit; szedték is le magukról a bilétát azonnal, amint a Fidesz politikusa néhány lépésnyire eltávolodott.

Az országos rendőrfőkapitány azonban másként látta a történteket. Mint később elárulta: a jövőben felhímeztetik a rendőri egyenruhákra az azonosító számokat, méghozzá azért, mert a most használatos kitűzők könnyen leesnek a ruhákról - az elmúlt napokban három ilyen azonosító pottyant a földre. Bene László közölte az is, elvileg minden Kossuth téri rendőrön kellett legyen azonosító, a bevetés előtt az állományról videofelvételt készítettek. Na ha ezt a rendőrségi, felmatricázott egységekről szóló pretüntetési mozit összevágjuk a Demeter Ervint körberöhögő szakaszról készült bevetési képekkel, máris kész a hazánk állapotát bármilyen Gönczöl-jelentésnél igazabbul bemutató oktatófilm.

Egészen tegnapig azt gondoltam, hogy a tömeget kizárólag noname oszlató karhatalom a demokráciának nevezett társadalmi-politikai berendezkedésünk elmúlt tizenhat esztendejének mélypontja, ám most kiderült, van ennél lejjebb is. Hétfőn ugyanis megtudtam, hogy egyik vidéki városunkban a helyi egyenruhások arra kérték a Volán, illetve a MÁV alkalmazottjait: azonnal értesítsék őket, ha nemzeti lobogóval, árpádsávos zászlóval felfegyverkezett állampolgárok Budapestre történő utazás céljából váltanak menetjegyet. Mindezt csak úgy megelőző csapás jelleggel, mert a jó vidéki zsaru naprakészen szemmel tartja egész birodalmát, mindenkiről tud mindent, s főleg a csőcselékre ügyel, hogy semmi baj ne legyen senkivel.

A legegyszerűbb lenne most csupán annyit ideírni: 2007, Magyarország. Némi szentimentalizmussal esetleg hozzátenni, hogy Európa közepén, vagy hogy történik mindez az Európai Unió teljes jogú tagállamában, ilyesmi. De ezek mind elcsépelt megoldások lennének, és a legkevésbé sem fejeznék ki a velünk élő Kádár-rendszer elpusztíthatatlan, kiirthatatlan lelki nyomorúságát, azt, hogy a szocializmus valamennyi kínkeserve a mai napig itt rohasztja a közéletet, sőt, a sejti szinten lerakódott diktatúra most talán még erősebb, mint 1989 óta bármikor.

Hogy a liberálisok támadják leghevesebben a forma- és kordonbontó megmozdulást, amelyet egyébként nekik kellett volna végrehajtaniuk, azon már meg sem lepődünk; nekünk a szabadelvűségből is ilyen jutott. De hogy a hirtelenjében elkészített közvélemény-kutatások adataiból kitűnik: a megkérdezettek túlnyomó többségének nem sikerült megértenie a kordonbontás szimbolikus jelentőségét, az az elkövetkezendő évtizedek tekintetében nem sok jóval kecsegtet.

Itt egy ország, amelyiknek nem kell a demokrácia. Amely simán beáldozná a szólásszabadságot, a gyülekezési jogot, bármit, csak ne kelljen a másként gondolkodókat néznie az esti híradóban. Itt él közöttünk (vagy mi közöttük?) jó pár millió ember, akiknek többet számít az önbecsapásból táplálkozó úgynevezett nyugalom, mint a szabadság fennkölt, de kézzelfoghatatlan, forintosíthatatlan eszméje. A fekete álarc mögé rejtőző budapesti rohamrendőr pedig teljes inkognitóban védi tőlünk a köztársaságot, a kisvárosi fakabát meg titkosszolgálatosdit játszva lépi túl mindennemű hatáskörét. Pórul mégis csak az járhat, aki fellobogózva indul ki a Kossuth térre.



heivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beperelte Gyurcsány Ferencet a
  2007-02-06 19:11:15, kedd
 
 
Beperelte Gyurcsány Ferencet a Társaság a Szabadságjogokért
2007. február 6. 12:41 MNO

Beperelték Gyurcsány Ferencet a jogvédők. A Társaság a Szabadságjogokért azért adott be keresetet a kormányfő ellen, mert az nem hajlandó nyilvánosságra hozni a gyülekezési törvény módosításának koncepcióját. Gyurcsány szerint "még idő előtti" a társadalmi egyeztetés.

Beperelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A jogvédő szervezet közleményben adta hírül: a mai napon, kedden azért adtak be keresetet a kormányfő ellen, mert Gyurcsány megtagadta, hogy az általa felkért alkotmányjogászokból álló bizottság jelentését kiadja. Gyurcsány a tavaly őszi események után hozta létre ezt a testületet annak érdekében, hogy készítsék el a gyülekezési törvény módosítási koncepcióját.

Mint ismeretes, a kormányfő a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény vizsgálatára eredetileg három neves alkotmányjogászt kért fel, akiknek a jelentése decemberre elkészült. A TASZ ekkor kérte a tanulmány nyilvánosságra hozatalát, de Gyurcsány Ferenc azt arra hivatkozva tagadta meg, hogy az a kormány döntése megalapozását szolgálja és az abban foglaltak széles körű társadalmi egyeztetése még idő előtti.

Sajtóhírek szerint januárra már a gyülekezési törvény módosításának koncepciója is megszületett a jelentés alapján, azonban mind ez idáig sem a jelentést, sem a koncepciót nem hozták nyilvánosságra. A TASZ ezért döntött úgy, hogy perre viszi az ügyet, hogy a bíróság soron kívüli eljárásban döntsön arról, valóban el lehet-e zárni a nyilvánosságtól a gyülekezési szabadságot szabályozó törvény módosításának a terveit. A perben a keresetet a TASZ 2007. február 6-án nyújtotta be a Fővárosi Bíróságon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szorul a hurok Petrétetei körü
  2007-02-06 18:45:11, kedd
 
  Szorul a hurok Petrétetei körül? - mindenki tőle vár választ
gondola 2007. február 5. 17:45


Az Országgyűlés elnöke azt kérte a rendészeti minisztertől, hogy levélben
tájékoztassa
az Országház biztonsági kérdéseiről.

Répássy Róbert záros határidőn belül szeretne választ kapni Petréteitől
arra,
hogy mi indokolja a Kossuth téri kordon a létét.

Ötpárti egyeztetés zajlott hétfőn a Parlamentben a házelnök
kezdeményezésére.

Az MSZP-t Göndör István frakcióvezető-helyettes,
az SZDSZ-t Kuncze Gábor elnök képviselte,
a Fidesztől Répássy Róbert frakcióigazgató,
a KDNP-től Latorcai János frakcióvezető-helyettes,
az MDF-től pedig Herényi Károly frakcióvezető érkezett az egyeztetésre,
amelyet Szili Katalin eredetileg a parlament tavaszi ülésszakának
előkészítése ügyében hívott össze.

Ellenkező álláspontok az ötpártin

Mint arról a gondola már a nap folyamán beszámolt, Répássy Róbert levelében
arra kérte Szili Katalint,
hogy hívja meg Petrétei Józsefet is az ülésre.

Hatástalanul, ugyanis Oravecz Éva, az IRM sajtófőnöke az MTI megkeresésére
tudatta:
a miniszter nem kapott meghívót a házelnöktől a találkozóra, így arra nem is
megy el.

Az MSZP sem pihent.

Frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után bejelentette, hogy az
Országgyűlés rendkívüli
ülésének összehívását kezdeményezik a lehető legkorábbi időpontra,
mert álláspontjuk szerint a Fidesz képviselői a Kossuth téri kordon
lebontásakor tudatos jogsértést követtek el.

A Fidesz azzal a javaslattal állt elő, hogy a képviselőcsoportok vezetői a
házelnökkel együtt közösen
nyilvánítsák ki az igazságügyi és rendészeti miniszternek a Parlament körüli
biztosítási intézkedés megszüntetésére vonatkozó akaratukat.

A KDNP délelőtt benyújtott törvényjavaslatában azt indítványozta, hogy
kizárólag a országgyűlési határozattal lehessen elzárni az Országház,
illetve a Képviselői irodaház közvetlen környékén lévő területeket.

Rendezné a helyzetet a Fidesz

Répássy Róbert a tárgyalások végeztével úgy fogalmazott, a Kossuth tér
teljes lezárása már jócskán
túlmegy az Országház védelmén, a rendőrség elrettentő tevékenységéről van
szó.

"Szeretnénk, ha záros határidőn belül az igazságügyi és rendészeti miniszter
magyarázatot adna arra,
hogy mi indokolja a Kossuth téri kordon a létét, mi az a jogalap, ami miatt
áll, és ez mennyiben érinti az állampolgárok alkotmányos jogait" -
jelentette ki a legnagyobb ellenzéki párt frakcióigazgatója.

Véleménye szerint mindenképpen tisztázni kell a kordon jogszerűségét, hiszen
az igazságügyi és rendészeti miniszter nemcsak a rendőrségért felelős, hanem
az igazságügyi tárca révén az alárendelt szervek jogszerű, törvényes és
alkotmányos működéséért is.

A képviselő hangsúlyozta, hogy az alkotmány meghatározza: amennyiben a
kormány az alárendelt
szervek részéről törvénysértő intézkedést tapasztal, akkor nemcsak joga,
hanem kötelessége ezt megváltoztatni.

Ezért a kormány nem hivatkozhat arra, hogy nem avatkozhat be a rendőrség
munkájába,
nem "rendőrtechnikai", hanem alkotmányossági és jogi kérdésről van szó -
fűzte hozzá.

A politikus reményét fejezte ki, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter
a nemzetbiztonsági kabinet tájékoztatását követően a törvényességi
kérdésekre is választ ad.

Még nem tudni, lesz-e rendkívüli ülés

Szili Katalin levélben kérte Petrétei József igazságügyi minisztert, hogy
adjon tájékoztatást az Országház biztonsági kérdéseiről.

Az Országgyűlés elnöke erről az ötpárti egyeztetést követően nyilatkozott
újságíróknak hétfőn a parlamentben. Szili Katalin Petrétei Józseftől a
szerdai Nemzetbiztonsági Kabinet után vár tájékoztatást.

A rendkívüli ülés összehívásával kapcsolatban Szili Katalin azt mondta,
technikailag kivitelezhetőnek
tartja az MSZP péntekre vonatkozó javaslatát, de még nem döntött a
kérdésben.


http://www.gondola.hu/cikkek/52688
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ereklyés országzászló helyr
  2007-02-06 18:38:53, kedd
 
 
Az ereklyés országzászló helyreállítását szorgalmazza az MVSZ
MNO 2007. február 6. 17:13


A budapesti Szabadság téren álló szovjet emlékmű építésekor eltávolított
ereklyés országzászló helyreállítását szeretné elérni a Magyarok
Világszövetsége, amely keddtől két hónapon át a helyszínen őrzi az
országzászló eredeti helyét megjelölő három méter magas zászlót.

Patrubány Miklós a helyszínen tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a
figyelmet, hogy 1945-ben a főváros szovjet katonai parancsnoksága bontási
engedély nélkül távolította el az Ereklyés Országzászlót, amely Magyarország
állami szuverenitásának jelképe volt.

Közölte: mivel a bontási engedély nem létezik, az országzászló
helyreállítása csupán technikai kérdés. A helyét megjelölő zászlót a
Szabadság tér füves területén állították fel, közel a szovjet emlékműhöz, a
világszövetség rendezvényén mintegy 50-en vettek részt, többen nemzeti és
árpádsávos lobogókat hoztak magukkal.

Pápai Szabó György lelkész arról beszélt, hogy ha újjászületik ez a tér,
újjászületik a haza is. Mint mondta, "aki magyar aláír, aláírásokat gyűjt,
majd szavaz" a szovjet emlékmű eltűntetéséért.


MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aranykor
  2007-02-06 18:25:28, kedd
 
 
Aranykor
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet 2007. február 6. 0:01


Kihaltak az újságokból a tényfeltáró cikkek - rótta fel a médiának egy
kritikus újságíró valamelyik nap.
Amely súlyos váddal tulajdonképpen azt állította a kolléga, hogy
Magyarországon nem folyik újságírás.

Őszintén szólva bennünket, itt, a Magyar Nemzetnél nem nyomaszt túlságosan a
lelkiismeret-furdalás e vád miatt.

Hogy az elmúlt évek alatt az általunk nyilvánosságra hozott, számukat
tekintve több száz fölötti ügyek közül az egyik utolsót említsem:
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök homályos vagyongyarapodásáról adtunk hiteles
bepillantást az olvasóknak, cégei bonyolult adócsalásgyanús ügyeinek
sorozatáról pedig pontos képet nyújtottunk.

A precízen "tényfeltárt", és egzaktan ismertetett tényekkel azt is
bebizonyítottuk,
hogy gyorsabbak lehetünk, mint a bűnüldözés.

Az önkormányzatok működésébe kódolt korrupció kitapintható.
Nagyságrendje - az egész országra kivetítve - minden bizonnyal összevethető
a kormányzati korrupcióéval.

Itt vannak például a Sopronban történt esetek, amelyek közül a legkirívóbb:
az előző, szocialista polgármester telket adott el a fiának.

Pontosabban: a közvagyonnal gondosan eljárni hivatott önkormányzat vezetését
megtestesítő
polgármester által meghatalmazott alpolgármester a polgármester családi cége
képviseletében eljáró gyermeknek.

Azaz idősebb Walter Dezső ifjabb Walter Dezsőnek.
Szép.
Mindez persze nem esztétikai, erkölcsi vagy akár politikai kérdés, hanem
szimpla krimi.

A lapunkban az elmúlt napokban feltárt és ismertetett ingatlanügyek
meglehetősen bonyolultak.

Ami közös bennük: a Sopront lakók elképesztő vagyonvesztést
szenvedtek-szenvednek el, s amíg a rendőrség már mindegyik ügyben nyomoz,
addig a volt polgármester személye elleni politikai támadást emleget.
Vagyis őt nem azért akarják felelősségre vonni, mert alapos a gyanú, hogy
meglehetősen gondatlanul bánt a rá bízott közvagyonnal, így bűncselekményt
követhetett el, hanem mert más politikai körhöz tartozik, mint a jelenlegi
városvezetés.

Az ügyek politikai szálai, a politikai konstelláció is kizárólag ebből a
szempontból lehetnek érdekesek.

Walter Dezső Gyurcsány Ferenc barátja, s Győr-Moson-Sopron megye a kormányfő
helyzete szempontjából rendkívüli fontossággal bír.

Itt található a Motim Rt., amely céghez egy tisztességes privatizációs
gyakorlatot folytató
országban nem juthatott volna hozzá Gyurcsány úgy, ahogyan, még anyósa, Apró
Piroska segítségével sem.

De ez az a megye, amelyről az MSZP-s szereplőket jól ismerő Csintalan
Sándornak a feléledt hálózat jutott eszébe, a valamelyest idősebbeknek pedig
az, hogy a rendszerváltás idején a titkosszolgálatok kötelékében működő
ifjabb Apró Antalnak épp ez - és az országhatár túlsó fele - volt a
munkaterülete.

S ez a megye a helyszíne annak az akciónak is, amelynek során Gyurcsány
Ferenc
egyetlen hétvége alatt meg tudta puccsolni a miniszterelnök Medgyessy
Pétert.

Talán azzal ma már mindenki egyetért, hogy az elmúlt 16-17 év alatt
Magyarországon elképesztő
mértékű volt a vagyonvesztés.

A maradékhoz körömszakadtáig ragaszkodnunk kell, amiben halaszthatatlan
teendők
várnak a társadalom tagjaira, politikusokra, újságírókra, rendőrökre.

Tegnap például az derült ki, hogy Sopron mellett már Vácott is terjed a
közérdek szempontjából értelmezhetetlen, pazarló, a várost 5 milliárd
forinttal indokolatlanul eladósító mélygarázs-építési láz.

S persze káros ügyletek mindenütt lehetnek. Szekszárdon, Érden, Kaposvárott,
Veszprémben és Debrecenben. Nyíregyházán, Békéscsabán, Pécsett vagy Győrött.
Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

A kisvárosokban, a fővárosban és kerületeinél és persze a legkülönbözőbb
kormányhivataloknál.

Kollégák, rajtunk múlik, hogy beköszönt-e a (tényfeltáró) újságírás újabb
aranykora.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elég, ez így nem mehet tovább
  2007-02-06 18:22:56, kedd
 
 
Elég, ez így nem mehet tovább
MOK (2007.02.06. 15:46)

Zsúfolásig megtelt a Nemzeti Sportcsarnok az alapellátó orvosok mai nagygyűlésén.

Szerte az országból közel 2500-3000 háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos és asszisztens fejezte ki elégedetlenségét az elviselhetetlen állapotokkal szemben.

Rövidre sikerült Éger Istvánnak a nagygyűlést követő tájékoztatója, hiszen a média rendkívül nagyszámban megjelent munkatársai végig követhették a két és fél órás ülés minden eseményét, így az elnök jobbára az újságírók kérdéseire válaszolt.

A mai nap üzenet az embereknek, az orvosok együtt vannak, és nem felejtik el a betegeket sem, a betegek se felejtsék orvosaikat.

A MOK nincs senki ellen, de ha mégis haragszik valamiért, akkor az nemcsak saját magáért,
hanem a betegekért is van.

Szomorú tény, hogy a háziorvosok ma már nem művelői, hanem szenvedői szakmájuknak.

Aki ma háziorvosként nyugdíjba megy, gyakorlatilag a koldusbotot vállalja.

Az idős, sokszor 70-80 éves kollégákat a megélhetés kényszere tartja a praxisban,
nemegyszer onnan hullanak ki, munkavégzés közben.

Éger István bemutatta a sajtónak az OEP-pel kötendő szerződésmódosítás indítványt,
amelyre azért van szükség, mert az egészségügyi reform miatt jelentősen megnövekedtek az orvosok adminisztrációs költségei, csökkent a praxisuk finanszírozása és egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek.

Az Egészségbiztosítási Pénztár által fizetett összeg még a béreket sem fedezi,
így az üzemeltetési költségekre nem marad pénz.

Mindezt részletes háttérszámításokkal támasztotta alá, mind a háziorvosok,
mind az alapellátást végző fogorvosok esetében.

Mint mondta, véget kell vetni a diktátumszerű szerződéskötéseknek, amelyet vagy aláír az orvos,
vagy nem kap finanszírozást.

A MOK vállalja, hogy a kollégák helyett, egységesen köt szerződést a biztosítóval a jövőben.

A nagygyűlésen 3200 aláírással hitelesített szerződésmódosítási ív gyűlt össze, ezt átadták az OEP-et képviselő Székely Tamás főigazgató helyettesnek.

xxx

"Ez volt az utolsó csepp a pohárban"

Az orvosi praxisoknak járó állami támogatás megduplázását és az eszköz- és ingatlanfinanszírozási rendszer visszaállítását követelik az orvosok az egészségügyi tárcától.

Az erről szóló szerződésmódosítás-tervezeteket a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén vette át az Országos Egészségbiztosítási Pénztár képviselője.

Megkétszerezné a háziorvosoknak járó állami támogatás mértékét az orvosi kamara.

Éger István elnök a szervezet nagygyűlésén több mint 1500 orvos előtt azt mondta, egy átlagos,
egypraxisos település egészségügyi finanszírozása kevesebb, mint félmillió forint, míg a valós költségek
milliós nagyságrendűek.

"Már kétségtelen az, hogy az alapellátás financiálisan csőd közeli állapotban van,
és ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Sajnos ma azt kell mondanom, hogy kisebb kiigazításokkal ugyan, de egyre lehetetlenebb helyzetbe kerül a háziorvosi kar, az alapellátók közönsége" - jelentette ki Éger István.

A Magyar Orvosi Kamara a nekik járó összeg megduplázása mellett
az eszköz- és ingatlantámogatás rendszerének visszaállítását is követeli,
ugyanakkor tiltakozik a több-biztosítós egészségügyi modell,
az adminisztratív terhek növekedése és
a vizitdíj miatt is,
ami - Éger István szerint - nem kompenzálja majd a kieső költségeket.

OEP: nincs több pénz

A kamara elnöke több mint 3000 olyan névre szóló szerződés-tervezetet adott át az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettesének, amely már a kért változtatásokat tartalmazza.

Székely Tamás, miután átvette a dobozokat, kijelentette, hogy nincs több pénz, és ők egyébként is csak jogalkalmazók.

"Végignéztem, hogy milyen lehetőségeink vannak.
Szeretném elmondani, hogy a szerződést ugyan mi kötjük, de különböző jogszabályok alapján.
A rendelkezésre álló pénzt a magyar Országgyűlés a költségvetési törvényben határozza meg.
Ez az összeg idén ugyanannyi volt, mint a tavalyi kiadás, tehát 714 milliárd forint.
Ennek megfelelően azt a kérdést, hogy a praxis finanszírozása milyen mértékű legyen, azt a 2007-es év vonatkozásában az Országgyűlés eldöntötte" - hangsúlyozta Székely Tamás.

A minisztériumból senki sem ment el

Bár a Nemzeti Sportcsarnokot megtöltő orvosok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettesén vezették le dühüket, a füttykoncert valójában az egészségügyi tárca vezetőinek szólt.

Bár a kamara szerint Horváth Ágnes államtitkár megígérte, hogy ott lesz a nagygyűlésen, végül nem jött el.

A minisztérium sajtófőnöke később közölte, a tárca jogásza ott volt a rendezvényen,
erről azonban senki nem tudott.
InfoRádió / Nagy Tamás

xxx
3200 háziorvos új szerződést követel

Új finanszírozási szerződést követelnek a háziorvosok.
Képviselőik kedden délben a Nemzeti Sportcsarnokban tartott nagygyűlésükön jelképesen átadták az Országos Egészségbiztosítási Igazgatóság képviselőjének aláírt szerződés-tervezetüket.

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezett
"Szakmapolitikai Továbbképzésen" az orvosok 3200 aláírt szerződés-tervezetet adtak át Székely Tamásnak, az OEP főigazgató-helyettesének.

A háziorvosok már korábban bejelentették, hogy jelenlegi finanszírozásuk kétszeresét követelik
és visszakérik az amortizációs támogatásukat is.
Székely Tamást reagálásra kérték, miután átvette a szerződésmódosítási indítványokat,
de beszéde közben kifütyülték.
(FH)
uno.hu

xxx

Kifütyülték a háziorvosok az OEP képviselőjét

A jelenlegi finanszírozás megduplázását, valamint az eszköz- és ingatlantámogatás visszaállítását követelik a háziorvosok.
A Magyar Orvosi Kamara által szervezett budapesti nagygyűlésre a miniszterelnököt
és az egészségügyi minisztert is meghívták, de sem a kormány, sem a szaktárca részéről nem jelent meg senki.

Így az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettesének, Székely Tamásnak adták át az orvosok a 3200 darab új szerződéstervezetet.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettesét reagálásra kérték, miután átvette a szerződésmódosítási indítványokat, ám Székely Tamást beszéde közben kifütyülték.

A kamara a kormányzati megszorítások ellen szervezte a tiltakozó akciót a Nemzeti Sportcsarnokba.

A háziorvosok már korábban bejelentették, hogy jelenlegi finanszírozásuk kétszeresét követelik,
és visszakérik az amortizációs támogatásukat is.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke elmondta: a háziorvosok mára csődközeli helyzetbe jutottak, választaniuk kell, hogy munkatársaiknak adnak bért, vagy a rezsiköltségeket fizetik ki.
hírTV, Független Hírügynökség

xxx

,,Szellemi genocídium zajlik"

Komplett kormányellenes tüntetéssé fajult a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi továbbképzése.

A jelenlévők szórványos ,,elkúrták", ,,hol bújkálsz Lajos", ,,hol vagy Horváth Ági" bekiabálásokkal
színesítették az időnként lincs-hangulatot felidéző szeánszot.

Az alapellátást képviselő valamennyi szónok alulfinanszírozottságot emlegetett,
valamint azt,

hogy ami most történik az nem reform, hanem egy működő rendszer szétverése.

Tegnap Horváth Ágnes egészségügyi államtitkár azt ígérte: részt vesz az eseményen, mostanra azonban meggondolta magát.

Legalábbis délután egy óráig nem sikerült a Nemzeti Sportcsarnokba érnie.

Talán eltévedt, hiszen számos orvos is elveszetten keringett a Stadionok körül.

Jobb is így, hiszen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettesét is folyamatosan fújolták,
s még távoztában is átszellemülten ostorozták, hogy ennyire még egy kormányzat se nézte le a szakmát.

Élből elutasítva

Székely Tamás azzal vívta ki a népharagot, hogy kapásból elutasította annak lehetőségét, hogy módosítsanak a finanszírozási szerződéseken.

A MOK ugyanis egy testcsellel 3200 szerződésmódosítási igényt adott át.
Az OEP főigazgató-helyettese azonnal bejelentette: a praxisoknak a finanszírozása nem változik idén,
mivel azt a költségvetés már meghatározta.

Az orvosoknak azon óhaja sem teljesül, hogy a működési költségeikben az amortizációt elszámolhassák,
hiszen erre sincs fedezet.

Egyvalamiben optimista volt Székely: jövőre a kamarák kifejthetik véleményüket a büdzsé tárgyalásakor.

Az orvosi kamara elnöke, s a fogorvosi tagozat vezetője korábban egyébként a szektor alulfinanszírozottságáról elmélkedett.

Éger István szerint például egy közepes praxist, melyben három ember dolgozik, 480-550 ezer forinttal finanszíroz az OEP.

Ehhez képest közepes közalkalmazotti fizetéssel számolva csak a bérek és az arra jutó járulékok 572 ezer forintra rúgnak, s az összes többi költség erre jön még rá.

A fogorvosok sem járnak jobban.

A fogorvosi tagozat elnöke, Gerle János arról szólt, hogy egy-egy fogorvosi praxis átlagos
bevétele 650 ezer forint, míg kiadásai 610 ezer forintot érnek el.
S így még minimálbérnyit sem lehet kivenni a praxisból.

Elég volt a demagógiából

Éger szerint másfélszeresére emelték a járulékot, de a pénz nem oda kerül, ahova kellene.

Az orvosi kamara elnöke folyamatos vastaps közepette követelt prioritást az egészségügynek és azon belül is az alapellátásnak.
Ehhez politikai döntés kell.
Az alulfinanszírozott praxisoknak a vizitdíjból sem lesz többletbevétele.

Éger vélekedése szerint egyébként jelentős pluszterhet ró majd az egészségügyi dolgozókra a könyvelés,
mivel számos adatot rá kell majd vezetni arra a nyomtatványra, amit még senki sem látott,

,,mert még a nyomdában sincs".

Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke felmérésekkel igyekezett alátámasztani,
hogy már most is rengeteg adminisztrációs terhük van.

Balogh Zoltán szerint 2004-ben napi három óra volt a körzeti ápolónők adminisztrációs elfoglaltsága,
ami 2006-ban már 4,5 órára nőtt.

A praxisok 63 százalékában 3 óra felett van az adminisztráció időtartama.

Balogh szerint ugyanakkor ápolásra, tanácsadásra nem jut elegendő idő.
Ezt támasztja alá, hogy a beteglátogatás, és az otthoni ápolás időtartama nem érte el éves
szinten a 450 órát a praxisokban.

Szitokszavak

Gerle szerint a kormányzat mostanra elérte, hogy a társadalomban az orvos, a fogorvos és a gyógyszerész szitokszóvá lett.

Utóbbiak kamarai elnöke szerint most nem reform történik, hanem egy jól működő rendszer szétverése.
Horváth Tamás úgy vélekedett, hogy miközben társadalmi békéről szónokol a kormány,
meg akarja semmisíteni a szakmai kamarákat.
Ugyanakkor a kormányzat intézkedései jobban összekovácsolták az egészségügyben dolgozókat,
mint bármilyen kötelező tagság.

A hangulatot az első hozzászóló mondanivalója írja le a legjobban: ,,szellemi genocídium zalik".
kecsó
stop.hu
xxx

Horváth Ágnes: nem csökkent a háziorvosok finanszírozási díja

Nem igaz a háziorvosok azon állítása, hogy finanszírozási díjuk csökkent - jelentette ki Horváth Ágnes,
(szerk : ez már nem csúsztatás, EZ pofátlan hazugság )
az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kedden Budapesten a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén elhangzottakra reagálva.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy míg decemberben 418.900 forint kártyapénzt könyvelhettek el a háziorvosok, addig januárban 420.700 forintot.

Egy felnőtteteket gyógyító háziorvos eddig 626.300 forintot kapott, ez a jövőben 628.900 forint lesz, melyet a vizitdíj érdemben is növelni fog - fűzte hozzá.

Utalt arra is, hogy a kormány múlt heti ülésén elfogadta azt a javaslatot,
amely egész évre biztosítja a háziorvosok változatlan finanszírozását.
( szerk: a szakmai szorzó megvonása újabb minusz 100 000 Ft/hó/praxis )

Megjegyezte azt is, hogy a vizitdíj a szolgáltatóknál marad, a kormány azt nem vonja el tőlük.

Horváth Ágnes cáfolta a háziorvosok azon állítását is, miszerint a vizitdíjjal járó adminisztráció túl sok időt vesz el a betegektől.
Felhívta a figyelmet arra, hogy számos helyen már kapható egy részben előre kitöltött vizitdíj nyugta.

A szaktárca adatait ismertetve elmondta, hogy egy háziorvost havonta 780 beteg keres fel,
akiknek 65 százaléka fizet vizitdíjat.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan egy praxis 150 ezer forint többletbevételhez jut a vizitdíjnak köszönhetően
- mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy ez a többletforrás jelenlegi finanszírozási díjuk közel 25 százaléka.

Horváth Ágnes az alapellátásban dolgozó orvosok finanszírozásának megduplázásáról szólva annak a véleményének adott hangot, hogy a konvergenciaprogram nem tesz lehetővé kiadásnövelést.

Mint mondta, a háziorvosi költségvetés megduplázása 61 milliárd forint kiadásnövekedést jelentene.

Minden felelős szereplőnek kötelessége megmondani, honnan akar elvenni pénzt,
ha többlettámogatást igényel - emelte ki Horváth Ágnes.

Példaként említve, hogy a megduplázást a gyógyászati segédeszközök, a művese-kezeltek támogatásának megvonásával, illetve a betegszállítás eltörlésével vagy a vizitdíj megnégyszerezésével lehetne biztosítani.

Az Egészségügyi Minisztérium egyik megoldást sem támogatja - hangsúlyozta az államtitkár.

Arra a felvetésre, megerősíti-e azt a sajtóinformációt, miszerint a hétvégi lovasberényi fórumon hét kórház bezárásról döntöttek, azt válaszolta:
"egyeztetés volt és lesznek még további egyeztetések, a miniszteri döntés arról,
hogy mely kórházak zárnak be, március elején fog megszületni".
(MTI)
ma.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.