Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Az izraeli lapok is foglalkozn
  2007-03-12 23:00:14, hétfő
 
  A MAZSIHISZ MÁRCIUS 15-I FELSZÓLÍTÁSÁNAK KÜLFÖLDI VISSZHANGJA - Munkatársunktól
2007-03-09. 21:08:47

Az izraeli lapok is foglalkoznak a Mazsihisznek, a magyarországi zsidók vezető szervezetének a magyar zsidókat a nemzeti ünnepen otthonmaradásra felszólító felhívásával.

A baloldali-liberális Haaretz angol nyelvű kiadása a brit Reuters hírügynökség anyagára támaszkodva azt írja, hogy a Mazsihisz szerint a magyarországi zsidóknak saját biztonságuk miatt kell otthon maradniuk, mert a fő parlamenti ellenzék és radikális, marginális csoportok március 15-én tüntetést rendeznek.

A kommunizmus idején az ünnep nemzeti tiltakozást jelentett. Szeptemberben és októberben a fasizmushoz társított zászlók lobogtatására és antiszemita jelszavak skandálására került sor. Ugyanakkor, írja a lap, embereket nem támadtak meg zsidó voltuk miatt. Feldmájer Péter Mazsihisz-vezető mindenek előtt az időseket óvja attól, hogy az utcára merészkedjenek.

Gyurcsány, emlékeztet a Haarezt, a múlt héten kijelentette, hogy Magyarországon az antiszemitizmus rosszabb, mint bármikor az elmúlt fél évszázadban és a jobbközép Fideszt vádolta annak szításával. ,,A Fidesz tagadta a vádakat és hétfőn felszólította Gyurcsányt a parlamentben, bizonyítsa, hogy a párt bármely tagja vagy tisztségviselője antiszemita lenne.

Gyurcsány ezt nem tette meg", fejeződik be a cikk. A konzervatív, angol nyelvű Jerusalem Post ugyanerről a témáról írva idézi ,,Tamir Glazer orvostanhallgatót", aki elmondta, hogy a parlament épülete előtt állandóan tüntetnek az idegenek ellen, valamint hogy szélsőségesek a metróban antiszemita petíciót köröztetnek.

A petíció tartalma nem ismert, írja a lap. Glazer - aki a parlamenttől húsz percre lakik - elmondta még, hogy náluk a falra fél évvel ezelőtt horogkereszteket festettek, de azokat azóta sem távolították el.

[Forrás: Magyar Nemzet]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korunk hőse: Kóka János
  2007-03-12 22:52:48, hétfő
 
  BAYER ZSOLT

Korunk hőse: Kóka János

Nem könnyű eldönteni, hogy melyikük az elviselhetetlenebb. Olykor azért, ha orrhosszal is, de Kóka vezet. Kóka János. Ő az igazi korunk hőse.

Kóka Jánosnak mindegy. Kóka János az innovatív, kreatív, kommunikatív, alternatív...Kóka János az ...atív...Kóka János a szemipermeábilis hártya. A félig áteresztő. S már ennyiből is látszik, hogy Kóka János tényleg korunk hőse. Aki ennyire ...atív, az ugyanis nincsen. Ez pedig korunk hőseinek attribútuma. Ők mind-mind úgy tűnnek, mintha lennének. Sőt! Ők első ránézésre súlyosan jelen vannak. Az életcsászárai. Ám ha korunk hőseiből kivonjuk a műanyagot és a médiát, akkor nem marad belőlük semmi sem. Például Kóka János után nem fog maradni még egy Kóka János-nyi űr sem. Pedig most még Kóka János van. "Vanni" igyekszik.

Kóka János beszél, ígér, elmondja az összes lózungot és siralmas közhelyet, amit ezek a korunk hősei megtanultak, és bármikor képesek visszaböfögni. Ő is tudja. Mindet. A használhatatlan államról, a versenyről, miegyébről.
Nem tudom emlékeznek-e még a Holt költők társasága című filmre. Jó film volt. Úgy kezdődött, hogy az új tanár megkérte az egyik diákot, olvassa már fel az angol irodalomkönyv bevezetőjét. A diák nekiállt. Olvasta. És akkor az új tanár látványosan kitépte a könyvből a vonatkozó oldalakat, és ennyit mondott: lósz...r!

Éppen ez az adekvát mondanivaló, amikor korunk hősei beszélnek. Bármiről is. Korunk rettenetes és feloldhatatlan lelki kínlódásai éppen abból fakadnak, hogy amikor korunk hősei beszélnek, bármiről is, minden normális ember érzi, tudja, hogy hazugság, rettenetes ostobaság, olcsó lózung az egész. Ám korunk legnagyobb fenevadja, a média mégis azt a látszatot kelti, Mintha korunk hőseinek mondandója adekvát, fontos és igaz lenne.

Ettől minden épelméjű ember frusztrált lesz. Szomorkás. Vagy éppen dühös.
Kóka János is ezt váltja ki hallgatóiból.
Kóka Jánost azért kellene megőriznünk, hogyha egyszer majd meg akarjuk magyarázni az utókornak, miért volt zsákutca a XX. század végi, XXI. század eleji nyugati civilizáció, miért volt ez az egész halálra ítélve, akkor legyen valami hatásos, közérthető szemléltető eszközünk.
- Nagypapa, miért omlott össze a ti világotok annak idején?
- Gyere, kisunokám, megmutatom neked a Kóka Jánost...
Hát ezért.
Persze, ha valaki a Gyurcsányt teszi félre a spájzba, az se téved nagyot.

Ja, majdnem elfelejtettem! Ha Kóka lesz az SZDSZ elnöke, az azért hülyeség, mert akkor sokkal egyszerűbb lenne, ha a Gyurcsány lenne az SZDSZ elnöke. Megúszhatnák egy szolgálati autóval. De végül is ez már mindegy...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feldmájer: gyomorforgató, ami
  2007-03-12 22:41:08, hétfő
 
  Feldmájer: gyomorforgató, ami az országban zajlik
2007. március 12. FigyelőNet, MTI

Franciaországhoz képest, ahol zsinagógákat és iskolákat gyújtanak fel, Magyarország mennyország, "de most kell valahol megállni" - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn.

Nem félelmet, hanem gyomorforgást okoz, ami Magyarországon zajlik - tette hozzá Feldmájer Péter, aki erről annak kapcsán beszélt, hogy korábban azt ajánlotta zsidó származású honfitársainak, hogy maradjanak otthon a március 15-i nemzeti ünnepen.

"Igen nehéz ünneplési forma, hogyha állandón zsidóznak az utcán vagy nyilas zászlók erdejével találkozik az ünneplő" - fogalmazott a Mazsihisz elnöke, aki közölte: nem fizikai, hanem lelki bántalmazástól tartanak.

Feldmájer Péter szerint nem gyávaság, hanem egy jól megfontolt gondolat távol maradni a nemzeti ünnepi rendezvényektől. Aki bírja idegekkel az menjen ki, mutassa meg, hogy nem fél, de ez már nem ünneplés - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte: egyházi vezetőként részt vesz a március 15-i ünnepen.







Önök az antiszemiták!

Tisztelt Lendvai Ildikó!

Mindig döbbenettel állok a TV képernyője előtt vagy olvasom az újságot, amikor leginkább Ön - hiszen ez a "szerep" a PÁRT-on belül már régen az Öné - bejelenti: Magyarországon egyre erősödőben van az antiszemitizmus, ezért (hangsúlyozom: ezért) felszólítja Orbán Viktort, határolódjon el azokatól a szélsőségektől, akik zsidó polgártársainkra törnek szavaikkal ... Határolódjon el Orbán Viktor a MIÉP-től, a JOBBIK-tól (akivel legújabban, Révész úr népszabadságbeli cikke nyomán, már egyenesen koalicióban van) és csak az Önök boszorkánykonyhájában tudják, még ki mindenkitől!

Ugyancsak döbbenettel - bár nem meglepetten - hallom a hirt: Gyurcsány úr nyilatkozik össze-vissza a nyugati sajtónak: országában tombol az antiszemitizmus, már a saját felesége is veszélyben, amely bizony teljes egészében Orbán Viktor számlájára irható.

Ildikó!

Ön, az Önök pártja és az Önök koaliciós partnere egész egyszerűen nem hagyja megnyugodni, feldolgozni a magyar zsidóságnak a holokauszt által okozott traumákat!

Amikor Önök és mindig csak Önök megszoritásokkal, elvonásokkal, megalázó létszámleépitésekkel, egész rendszerek szétverésével ... rohanják le a társadalmat (amely leginkább amatőr, önző, hatalomvágyó, pénzhajhász politikusi garniturájuk pazarló felelőtlensége következtében válik szükségessé), amikor képtelenek megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak és akkor antiszimetizmust kiáltanak!


Szégyelljék magukat, de mélységesen és ezt minden magyar zsidó honfitársam nevében ajánlom Önöknek!

Adva van egy történelme során sokat szenvedett, sokszinű népcsoport, a zsidóság.

Évezredekig nem tudtak stabil államot alapitani (amelynek nyilván belső megosztottságuktól kezdve, számtalan más oka is volt), üldöztetéseiknek se szeri, se száma. Mára leginkább a világban szétszórodva élnek és próbálják megőrizni identitásukat annak ellenére, hogy 1949-ben megalapithatták a Palesztin állam területén belül az önálló Izrael államot.

A II. világháború alatt, Hitler őrült politikája következtében kb. 6 millió zsidó embert pusztitottak el, üldöztek származásáért, aláztak meg a csatlós országokban is.

A holokauszt mindenképpen a zsidó népcsoport közös traumája, amely 60 év alatt aligha feldolgozható. De mint minden, az egyént és közösséget ért trauma ez is az idő múlásával emlékké és emlékezéssé szelidülhet.

Feltéve, ha nem ennek ellenkezője lenne bizonyos politikai csoportok érdeke!

Ehhez nem kellene mást tenni, mint egész egyszerűen békén hagyni az adott népcsoportot, hagyni hogy választott hazájukban nyugodtan élhessenek, dolgozhassanak, ápolhassák szokásaikat, hagyományaikat, gyászolhassák elveszített szeretteiket.

Ki törődik ebben az országban a ruszinokkal, a szlovákokkal (tótokkal), románokkal ... Létrehozták a maguk - leginkább kulturális egyesületeiket - és nyugodtan élnek közöttünk, mert a "nagypolitika" számára ők érdektelenek. Őket ugyanis nem érte olyan méretű népirtás, amellyel nagyon számú közösséget lehetne riogatni.

De a holokauszt, az igen!
Az az igazi ütőkártya!

Ha ugyanis folyton folyvást felemlegetnek egy ma már nem létező, de a múltban megtörtént tragédiát, egy múltban elszenvedett üldöztetést ... ez a ma élő népcsoportban azonnal kollektiv szorongást idéz elő, a lelkek mélyén szunnyadni készülő borzalmak, megintcsak veszéllyé terebélyesednek.

Az egyén gyanakvóvá válik környezetével szemben, még akkor is szemlesütve kezd járkálni a többiek között, ha ő magának erre semmi oka, senki nem bántotta és nem is fogja bántani, sőt már csak a történelemkönyvekből van ismerete a valós eseményekről. Szorong, kisebbségi érzése támad, önmagában egyre nagyobbra és nagyobbra növeli az Önök által indukált, ám nem létező veszélyt.

Ha magatartásukat illusztrálnám, akkor Ön és Önök pontosan olyan gonoszak és embertelenek zsidó polgártársainkkal szemben, mint az a müveletlen, faragatlan hozzátartozó, aki pókfóbiás rokonával azon tréfálkozik: éppen a háta mögött mászik egy óriási keresztes pók.

De mire is jó ez az egész - teszi fel magának a kérdést a gondolkodó ember. Mert a politikai cselekvésnek mindig célja, iránya van.

Miért is?
Azért, hogy a szorongó lélek "megtalálja" az őket védelmezőket, vagy akikről azt feltételezi, hogy bekövetkező, megvalósuló veszély esetén majd onnan feltétlen védelmet kapnak. Ha mindig Lendvai Ildikó, Kuncze Gábor és más hasonló "kiválóságok" hivják fel a figyelmüket arra, hogy itt kérem rettegni kell, mert a társadalomnak az a másik fele, a szemete, a politikai jobboldal, élükön Orbán Viktorral, folytonosan zsidó honfitársaink üldöztetésére készülnek, sőt már azon is vannak ... akkor értelemszerűen a Lendvai-Kuncze féle politikai tömörülést fogják választani, az ő szavuknak lesz "hitele", hiszen ők egyrészt felhivják a veszélyre a figyelmet, másrészt ha ilyen előrelátóak, akkor bizonyára meg is védik a "támadott közösséget", ha ennek szüksége felvetődne.

Az antiszemitizmus-kiáltás másik, nem csekély nyereség pedig az, hogy a zsidóság megveti, gyülöli, sőt kirekeszti azokat, akikre Önök rámutatnak.

Igen! Ők azok, akik a veszélyt okozzák, ők akik rád és családod életére törnek majd!

Az Orbán Viktor és mindazok, akik piros-fehér-zöld zászlót lobogtatnak március 15-én (ne adj Isten, esetleg egy-két Árpád-sávos is odakeveredik, melynek történetét Ön Ildikó legalább annyira ismeri, mint sokan mások).

Vagyis: Ön és Önök aljas, csalárd és manipulativ módon, kipécéztek maguknak egy sokat szenvedett népcsoportot, egy, a világban szétszóratott és történelme során gyakran üldözött népcsoportot, a zsidóságot, hogy személyes érdekeik végrehajtása, a hatalom megtartása érdekében folytonos szorongásra itéltessék őket.

Ön és az Ön félék nem engedik meg a hazánkban élő zsidóságnak feldolgozni a holokauszt okozta megaláztatást, gyászt, gyötrelmet és fájdalmat.

Önök valójában folytonosan zaklatják, vegzálják a gyászoló embert; folytonosan veszteségére, lelki hiátusára emlékeztetik, szinte őt magát kiáltják ki bünösnek, ha gyásza enyhülni merne.

Mindezen aljas, manipulativ magatartás végleges abbahagyására, a magyarországi zsidóság békén hagyására szólitom fel Önt, a PÁRT-ját, Gyurcsányt és koaliciós partnerét.

Akik tudatosan, szándékosan, pusztán aljas politikai érdekből zaklatják a zsidóságot, egyszersmind "üldözik" is őket.

A zsidóság kollektiv tudattalanjában még létező szorongást hivják elő nap, mint nap, amikor antiszemitizmussal vádolják azt a magyar társadalmat, amely kizárólag Önöket, az MSZP-t és koaliciós partnerét tartja felelősnek az ország gazdasági összeomlásért.

Hagyják békében élni, dolgozni, alkotni a magyar zsidóságot, úgy, ahogy a ruszinokat, a tótokak, a szerbeket és más kisebbségeket!

Lettek volna kevésbé önzők, hatalomvágyók, pénzéhesek és teremtettek volna olyan gazdasági körülményeket, ahol minden, hazánkban élő ember gazdasági biztonságban érezheti magát, ideértve a befogadó nemzetet, a magyarságot és ideértve minden befogadott más nemzet, népcsoport tagjait egyaránt.

Jegyezze meg Lendvai Ildikó: élnek ebben az országban még olyan, felelősen gondolkodó értelmiségiek, (nem megvásárolt diplomások), akik tudják és terjesztik is zsidó barátaik, ismerőseik körében, hogy amit Önök művelnek, az a valóságos antiszemitizmus! Amikor a hatalmon lévők tudatosan rárontanak az egyébként felejteni, boldogan élni kivánó zsidó közösségre, amikor tudatos magatartásukkal hivják elő temetni vágyott szorongásaikat, hogy ismét és újra, meg újra féljenek, rettegjenek ... holott erre semmi okuk nincs!

Arról ehelyütt már említést sem teszek, hogy milyen aljasság a ma élő huszonévesekkel, az utódainkkal szemben, hogy őket pedig állandó és folytonos kollektiv bünőséggel sújtják.

Önök, Önök a valóságos antiszemiták, nem pedig azok, akik nemzetük, közösségük tagjai iránt felelősségget érezve élik mindennapjaikat és próbálnak meg lelki védelmet is nyújtani felzaklatott zsidó barátaiknak, ismerőseiknek.

Még szerencse, hogy az egyes ember személyes élete mindig nagyobb hitellel bir a hazánkban élő zsidóság körében is, mint az egyre inkább megvetendő PÁRT-juk politikusainak, igy személy szerint az Ön szavahihetősége.

Mert ha beteg a szomszéd, senki nem azzal foglalkozik, hogy zsidó, skót vagy éppen cigány-e. Ha beteg a szomszéd, akkor minden nap bekopog hozzá valaki és megkérdezi, nincs-e szüksége valamire, kell-e vásárolni, hozzunk-e gyógyszert, vagy hivjunk-e orvost.

Ha egy kolléga nem birkózik meg a feladatával, nem azon tünődünk, zsidó vagy szlovén származású-e, hanem ha megtehetjük, egymás között megosztjuk a munkát, hogy mielőbb és jól végezzük azt el.

Ha épitkezik volt egyetemi évfolyamtársunk, mit sem törődünk azzal, hogy zsinagógában vagy református templomban kötötte az esküvőjét, hanem megyünk és kevés szabadidőnkben együtt hordjuk a téglát, keverjük a maltert, hiszen ő is ugyanezt tette, amikor mi épitkeztünk, vagy tenné ... ha épitkeznénk.

És mindazt, amit fentebb irtam Önnek, egy kedves kollégámmal és annak férjével, akik zsidó származásúak, megbeszéltem, előre egyeztettem és amely levelet ők maguk vállalták, hogy továbbitani fognak rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek, az általuk látogatott zsidó közösségeknek.

Mert ők sem a lakókörnyezetükben, sem a munkahelyükön említésre méltó antiszemitizmussal nem találkoztak, de egyre rosszabbul érzik magukat, ha Önök ismét és újra a szájukra veszik őket.

Váczi Judit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberi gén a rizsába? Szabadfö
  2007-03-12 22:36:16, hétfő
 
  Emberi gén a rizsába? Szabadföldön? Állami pénzből?

hétfő, 2007. március 12. Washington Post

Az USDA támogatja az emberi génnel módosított rizs kereskedelmi célú előállítását
Washington, 2007. március 9.

forrás: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium


A Washington Post amerikai napilap 2007. március 2-i számában fenti címmel megjelent cikk ismertetette, hogy az amerikai mezőgazdasági minisztérium előzetes támogatását adta az első emberi génnel módosított rizsfajta kereskedelmi célú előállításához.

Ezzel az USDA újra élesztette azokat a félelmeket, amelyek szerint orvos-biológiailag potens anyagok /szubsztanciák/ ki tudnak kerülni a high-tech kísérleti telepi ültetvényekről és megjelenhetnek más élelmiszerekben.

Az erőfeszítések legfőbb támogatója, a Sacramento (Kalifornia állam) központú Ventria Bioscience nevű biotechnológiai cég megerősítette, hogy Kansas államban kiterjedt nagy területen indítsák be az olyan emberi génnel módosított rizs termesztését, amely emberi immunrendszerbe tartozó (alkotóelem) fehérjét állít elő.
Ezt a fehérjét kivonják és hasmenés elleni gyógyszerként használják majd fel, továbbá hozzá adhatják olyan egészséges táplálékokhoz is, mint a joghurt vagy a granola szelet.

A cég elnöke, Scott E. Deeter meggyőződéssel hangsúlyozza, hogy erőfeszítéseik eredményeként valóban elősegíthető lesz a hasmenésben szenvedő gyermekek gyorsabb meggyógyulása.

Ugyanakkor kritikusok támadják ezeket a kezdeményezéseket, és azzal érvelnek, hogy a génmódosított ültetvényekről elkerülhetetlenül kiszabadulnak telepítési helyükről a növények a környező földekre. Ilyen esetekben pedig farmakológiailag (gyógyszertanilag) aktív fehérjék kerülhetnek az arra nem számító fogyasztók élelmiszereibe.

Jane Rissler, a Union of Concern Scientists egyik képviselője kijelentette, hogy a fehérjék nem eredendően veszélyesek, azonban kevéssé lenne ellenőrizhető, hogy milyen dózis érhetné az embereket, akik között lehetnek fehérjére allergiások is. Hozzátette, hogy ez nem egy olyan termék, amit mindenki akarna fogyasztani és más cégek az ilyen növényeket zárt ültetvényeken, vagy megfelelő erjesztő edényekben termesztenek, és esztelennek tartja gyógyszerek szabadban lévő ültetvényeken történő előállítását.

Fogyasztói érdekvédelmi csoportok közül kiemelendő a Consumers Union (Fogyasztók Szövetsége), továbbá a washingtoni központú Center for Food Safety (Élelmiszerbiztonsági Központ), szintén ellenezték a Ventria vállalat terveit. Joseph Mendelson, az Élelmiszerbiztonsági Központ jogi igazgatója a szervezet képviseletében azt nyilatkozta, hogy ők nekik is határozott fenntartásaik vannak.

(...)

A Ventra elnöke azzal érvel, hogy az ilyen ültetvényi előállítás sokkal olcsóbb bármely egyéb megoldásnál, ezért az ehhez az alapanyaghoz kapcsolódó terápia anyagilag megoldható a fejlődő világ számára, ahol évente 2 millió gyermek esik áldozatául a súlyos hasmenésnek.
A cég tárgyalásokat folytat a US FDA-vel (Food and Drug Administration / Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal) is, hogy a fehérjéket hivatalos hatósági eljárás keretében minősítve sorolják az egészséges táplálékok közé.

Eddig az emberi génnel kezelt rizsültetvények meghatározott kisméretű teszt-parcellákra korlátozódtak. 2006. októberében a Ventria 1.500 hektáros terülteten történő kereskedelmi célú szabadterületű termesztéshez. A termesztés helyszínéül Geary County (Kansas állam egyik megyéje) lett kijelölve, és idén tavasszal kezdődik 210 hektáron. Mivel Kansasban nem termelnek semmilyen egyéb helyen rizst, és mivel a rizst csak vízzel elárasztott földterületen lehet termeszteni, kizárható annak valószínűsége, hogy a körzetéből kiszabaduljon vagy kereszt-fertőzést/szennyezettséget okozzon az emberi génnel módosított rizsfajta.

(...)


Összegzés és értékelés:

Az elmúlt évek során tapasztalt ilyen és hasonló problémák és a kapcsolódó tetemes számú súlyosan elmarasztaló bírósági ítéletek jogkövetkezményei alapján egyre gyakoribb és egyre negatívabb kritikák érik az USDA-t és ügynökségeit, valamint a US FDA szervezetet, mondván, hogy még a jelenleg érvényben lévő nem-megfelelő szabályozási és ellenőrzési rendszert sem képesek kikényszeríteni a mezőgazdasági kutatás, - termelés - és értékesítés szereplőitől.

Kritikusaik egyre erősödő megfogalmazásában megfelelően hatékony és megbízható szabályozásra végképp alkalmatlannak tűnnek ezek a hatósági intézmények jelenlegi szervezeti állapotukban és szakmai felkészültségük alapján.


Forrás: Korintus Mihály

2007.03.09. 07:47
http://www.fvm.hu/main.php?folderID=2117&articleID=10251&ctag=articlelist &iid=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A média ismételten feladatot
  2007-03-12 22:03:40, hétfő
 
  Hosszú hétvége - Miért telnek meg a szállodák vidéken?


A híradások soha nem látott pogromveszélyt sugallnak március 15-re. Állítólag a budapestiek tömegesen menekülnek vidékre...

Pogromveszélyt sulykolnak a híradások március 15-re a fővárosban.

Állítólag a vidéki szálláshelyek mind megteltek, amelynek - a

tömegmédia szerint - egyetlen oka van: félnek a budapestiek a

zavargásoktól.


Jómagam határozottan emlékszem - ez a szokás már vagy 20 éve -, hogy

amikor úgynevezett hosszú hétvége jön létre a naptárban (az ünnep

keddre vagy csütörtökre esik, így a közrefogott hétfői/pénteki munkanap

szabadnappá tételével négynapos szabadság, azaz hosszú hétvége alakul

ki), akkor a budapestiek mindig tömegesen mentek vidékre, ahogy

vidékiek is tömegesen mentek másokhoz más vidékekre, vagy éppen

Budapestre. Mindenki élvezte az ajándék szabadságot.

Akkoriban rendre arról szóltak a híradások, hogy a MÁV, a Volán, a BKV

hogyan fog megbirkózni a hosszú hétvége előtti és utáni tömeges utazási

lázzal. Meg hogy minden szállás már hetekkel a hosszú hétvége előtt

megtelt. Vagyis hosszú hétvége nem most van először, és nem most okoz

először problémát a közszolgáltatóknak, szállodáknak, panzióknak,

termálfürdőknek a hosszú hétvége lehetőségével élők tömeges

kiszolgálása.


Most azonban erről - legalább is híradások - szerint szó nincs. A

kizárólag a budapestiek mennek vidékre és kizárólag azért, hogy

átvészeljék, ami a fővárosban várható? De mi várható?


Nem tudjuk. Bár Szilvásy miniszter vészjóslóan fenyeget, viszont a

komoly fegyveres ellenállás gócait eddig nem találták meg, csak néhány

részeg fiatalt, akik hatástalanított gázpisztollyal és számszeríjjal

szórakoztak szabadidejükben - ami nem is volt elég a vádemeléshez.

Aztán a felettébb gyanús Debilt, amint épp a kamerák kereszttüzében

végezte jól megérdemelt közmunkáját a gyanús telefonos

csapatmozgatásokért; és megint fenyegetett, de csak olyan visszafogott

hangnemben, hogy egyetlen ügyésznek nem jutott eszébe elkobozni a

felvételt, és Debilt rács mögé küldeni. De nem találja a rendőrség a

tevepalota elleni támadót sem, pedig tízmilla a tét, és már azt is

tudják, hogy van egy gyanúsan közlekedő Volvo, amelynek a feliratában

hiányzik a második o, tehát az ismertetőjele "Volv" (a gyári képviselet

köszöni az ingyen promóciót, eddig a maffiózok mindig csak Audival,

BMW-vel és Mercivel furikáztak, de végre a Volvo is felkapaszkodott az

igazi presztizskategóriába).

Szintén a média szerint, a zsidószervezetek felszólították az idős

zsidó honfitársainkat, hogy a hosszú hétvégét töltsék a lakásuk falai

között. Hogy pontosan kitől félti Feldmajer rabbi az idős zsidó

honfitársainkat, eddig nem értettem, de amióta magam is megnéztem a

Megsebzett ünnep c. dokumentumfilmet, már értem

(http://hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=35446, komment). A filmet

látva magam is azt tanácsolom minden zsidó (és nem zsidó) idősebb

honfitársainknak, hogy sötétedés után, ünnepnapokon, vagy amerre sok

rendőrt lát, inkább ne merészkedjen az utcára.

Hogy valóban félnek-e a budapestiek a március 15-én várható

"eseményektől", fogalmam sincs. Egy biztos, ha a megemlékezéseket és

esetleg kormányellenes tüntetésket akarják elkerülni, akkor nem

tanácsolom, hogy ezért vidékre utazzanak. Ugyanis a rendőrség

közleménye szerint eddig (és a bejelentési határidő még nem telt le)

mintegy 1.500 politikai rendezvényt jelentettek be országosan, amely az

első tavaszi ünnepen a szokásos kétszerese! Lassan írom, hogy mindenki

értse: a KÉT-SZE-RE-SE!

Vajh', ennek mi lehet az oka?

Szóval, úgy tűnik, a kormány elleni kritikus megmozdulásokat vidéken

sem lehet megúszni. Legfeljebb egy termálfürdő langymeleg

medencéjében... Ám annyi szálláshely nincs az egész országban - se

Budapesten, se vidéken, ahány ember ma elégedetlen a kormánnyal. Kár is

a szállásfoglalásokkal bíbelődni. Már késő.

A média ismételten feladatot tévesztett. Nem tájékozat, hanem manipulál. Nem tájékozat, hanem szítja a feszültséget. Szítja az antiszemitizmust, hogy aztán lehessen ellen küzdeni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Légtérzárral, kamerákkal készü
  2007-03-12 21:53:11, hétfő
 
  Légtérzárral, kamerákkal készül a rendőrség
http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=909


Minden kiemelt helyszínen magaslati figyelőpontokat létesítenek, ahonnan
távcsővel figyelk a rendezvények résztvevőit - Mennyibe kerül ez nekünk,
adófizetőknek? Az, hogy a félnótás "miniszterelnök" és posztkommunista
bagázsa biztonságban érezhesse magát egy kis időre. Még mi fizetünk érte?


Szigorú ellenőrzésekre készül a rendőrség március 15-én az állami ünnepségek
budapesti helyszínein Budapesten - mondta köztársasági őrezred parancsnoka a
rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján.

A Kossuth téren, a Március 15-e téren, a Nemzeti Múzeumnál, illetve a
Művészetek Palotájánál úgynevezett kettes fokozatú biztonsági zónát hoznak
létre, ahol szigorú ellenőrzésekre és megelőző védelemre készülnek.
Valamennyi helyszínt bekamerázzák és légtérzárlat is lesz - közölte Szabó
Ferenc, a köztársasági őrezred parancsnoka.

Kétszer több rendezvény

Minden kiemelt helyszínen magaslati figyelőpontokat létesítenek, ahol az
őrezred távcsővel és rádióval felszerelt civil ruhás munkatársai kísérik
figyelemmel a rendezvények résztvevőit, hogy kiszűrjék azokat, akik nem az
ünneplés szándékával érkeznek a helyszínre. Kijelentette: az elmúlt években
sem voltak mesterlövészek a figyelőpontokon, kivéve, amikor magas szintű
vendég látogatott Magyarországra.

Komáromi Endre, az ORFK közrendvédelmi és közlekedésrendészeti főosztályának
vezetője elmondta, hogy március 15-ére összesen 1205 rendezvényt jelentettek
be, a korábbi években általában 600 rendezvény szokott lenni ezen a napon.
Hangsúlyozta: a bejelentések egyikével kapcsolatban sem hoztak tiltó
határozatot. Összesen 386 bejelentés érkezett társadalmi szervezetektől,
magánszemélyektől, a kifejezetten politikai demonstrációk száma összesen
körülbelül százra tehető. A hétfői nap folyamán még lehet tenni bejelentést
rendezvényekkel kapcsolatban.

Átalakítják a kordont

A köztársasági őrezred parancsnoka elmondta, hogy a Kossuth téren a vendégek
az FVM és a Néprajzi Múzeum előtt, valamint az Alkotmány utcában
tartózkodhatnak. A Kossuth téri kordont is átalakítják, hogy a katonai
díszzászlóalj mozgását biztosítani tudják. Elmondta, hogy a Kossuth téren
összesen négy magaslati megfigyelőpont lesz, ám ezek helyszíneit nem
közölte. Úgy intézkedett, hogy lehetőleg feltűnésmentesen tartózkodjanak
kollégái a megfigyelőpontokon. Elhangzott, hogy az állami megemlékezéseken
bevezetett biztonsági ellenőrzések között van az igazoltatás és a
csomagellenőrzés is.

Tóth László, a BRFK közbiztonsági főkapitány-helyettese közölte, hogy komoly
forgalomkorlátozások lesznek az állami ünnepségek helyszínein, valamint a
Fidesz-rendezvény környékén. Ezzel kapcsolatban a rendőrség honlapján is
megtalálhatók az információk. Elmondta még, hogy a rendőrök kokárdát és
azonosító számot is viselnek majd, azonban nem fognak fekete maszkot
használni.

Komáromi Endre, a szélsőséges csoportok ellenőrzésével kapcsolatos kérdésre
válaszolva elmondta, hogy a rendőrség folyamatos, óránkénti kapcsolatban van
a titkosszolgálatokkal, és folyamatosan megteszik a megelőző intézkedéseket.
Nem igaz az az információ, hogy az ország összes MSZP- és SZDSZ-székháza elé
demonstrációkat jelentettek volna be - tette hozzá. Tóth László közölte:
minden rendőr szolgálatban lesz az országban, és "jó néhány" olyan
csapatszolgálati egység lesz, amelyet Budapestre vezényelnek majd.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letölthető a Megsebzett ünnep
  2007-03-12 21:24:33, hétfő
 
  Letölthető a Megsebzett ünnep
2007. március 12. 08:41HunHír.Hu-információ

Pesty László dokumentumfilmje a 2006. október 23-ai eseményekről A filmet vasárnap késő este láthatták a Hír Televízión, valamint ugyanitt március 16-án pénteken 22.05-től is megtekinthetik.

A film részletekben itt is megtekinthető.

http://www.youtube.com/results?search_query=megsebzett&search=Search

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=5940
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szereti a szegényeket az ú
  2007-03-12 20:49:50, hétfő
 
  Nem szereti a szegényeket az új kormányszóvivő?
MNO 2007. március 12. 11:37

Gyurcsány Ferenchez és több kormánytaghoz hasonlóan a legújabb
kormányszóvivő is blogot ír.

Demcsák Zsuzsa március 6-a óta vezetett internetes naplójából kiderül:
kerüli a szegényeket, egyik bejegyzésében azt írja, gyermekét az
újlipótvárosi Szent István parkba viszi,
mert oda csak jól szituált szülők járnak gyerekeikkel.

Unatkozik velem a fiam.
Már nem tudok neki elég élményt nyújtani egy napra, kevés vagyok neki,
gyerektársaságra van szüksége.
Nincs mit tenni, el kell kezdeni a bölcsődét! - kezdi a gyermeke
elfoglaltságáról szóló eszmefuttatást
Demcsák Zsuzsa.

A megfelelő bölcsőde kiválasztása azonban rögös útnak bizonyult a
kormányszóvivő számára,
hiszen az egykori modell egyik bejegyzéséből kiderül:
azért vette ki gyermekét az egyik bölcsődéből, mert túl rosszak voltak a
körülmények.

"Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a
szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a
rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték
és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal,
és persze Ádámkával is találkoztam,
akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg
édesanyja.
A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig.
A beszoktatás harmadik napján adtam fel.
De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb
bölcsis nénikhez és
a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt
üresedés" - írja Demcsák Zsuzsa.

A gyereknek azonban továbbra is szüksége volt társaságra, így a
játszótereket vette górcső alá a kormányszóvivő: "Harcra fel és irány a
legközelebbi játszótér, aminek persze zártnak és EU-konformnak kell lennie,
mert a tudatos anyuka egyik rémálma a homokban lerakódott kutyapiszok által
okozott vakság.
A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép,
gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel.
Több hónapos játszóterezés, ismerkedés után pedig szépen lassan kibontakozik
előttünk a játszóterek világa".

Sokfajta anyuka van, de az ő kategorizáló elméje nem bírja ki, hogy
különféle csoportokat ne állítson fel.
A kormányszóvivő a játszótéren látható anyukákat viselkedésük szerint
osztályozta,
szerinte szuper, ultraliberális, éretlen és tigrisanyák vannak, saját magát
azonban nem sorolta be.

Írt viszont blogjában a férjével való kapcsolatáról.
Eleinte persze gyermekei apjával szemben is kritikus volt, ám miután
"a megtaláltam a genetikai donort felirat egyre erősebben villant fel a
homlokán, valahányszor ránéztem"
- írja Demcsák Zsuzsa -, végül beadta a derekát.

- "Ma három éve vagyunk együtt a férjemmel.
Ilyen rohamtempójú kapcsolatra nemhogy nem vágytam, de még csak nem is
hallottam,
hogy ez másnál bejött volna.
Mégis azt kell mondanom, hogy ha a férjem ezt tudatosan tervelte ki, akkor
nagyon jól csinálta.
Ez az egy módja volt ugyanis annak, hogy engem valaha valaki be tudjon
fogni.
Rég elszöktem volna, menekültem volna a megoldandó problémák, a ki nem
beszélt konfliktusok elől,
hiszen sajnos rám is jellemző kis mértékben a generációm párkapcsolati
attitűdje, a feladás - írja.

Feladásról azonban a munka terén egyelőre szó sincs, Demcsák Zsuzsa április
2-tól a kormány új szóvivője.

(hirtv.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány miatt ünnepelni sem
  2007-03-12 20:25:58, hétfő
 
 
"Gyurcsány miatt ünnepelni sem lehet"
2007-03-12 18:21 hírTV

Magyarországon ma mindenkinek össze kell húznia a nadrágszíjat, kivéve a kiváltságosokat, akik valahogy mindenképpen jól járnak - fogalmazott Balla György fideszes képviselő az Országgyűlésben. Rubovszky György úgy vélte, Gyurcsány Ferenc miatt már ünnepelni sem lehet. Kondorosi Ferenc államtitkár válaszában úgy fogalmazott, hogy a rendbontások forgatókönyvét nem a kormány írja.

Rubovszky: Gyurcsány miatt ünnepelni sem lehet

Rubovszky György (KDNP) úgy vélte, sok a hasonlóság az egykori állampárti és a mostani ünnepi készülődés között, ráadásul a kormány ismét terrorveszéllyel fenyeget. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc miatt nemhogy tüntetni, de ünnepelni sem lehet a téren. Kitért arra, hogy még 1956-ban sem övezte kordon a Parlamentet. Rubovszky felidézte: a szocialista párt kongresszusán a miniszterelnök azt mondta, számára nem vállalható Kádár János öröksége. Inkább a Rákosi-féle diktatúra van ínyére - fejezte be felszólalását a szónok.

Minderre a kabinet részéről Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár úgy reagált, a rendbontások forgatókönyvét nem a kormány írja.

Kuncze a népszavazásról

Kuncze Gábor (SZDSZ) arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság a Fidesz hét népszavazási kérdéséből kettőt nem engedett népszavazásra, hármat átengedett, míg kettőt pótvizsgára küldött. Hozzátette: jelenleg ezek a kérdések már semmiképpen nem alkalmasak kormánybuktatásra, de alkalmasak lehetnek további feszültségek szítására, és a népszavazás intézményének lejáratására. Közölte: ha megtartják a népszavazást, az SZDSZ amellett fog érvelni, hogy ott ahol szükséges, hajtsák végre a változtatásokat.

Fidesz: napi gondok az önkormányzatoknál - Lamperth a reformokról beszélt

A közigazgatási reform célja a minél magasabb színvonalú közszolgáltatás megteremtése - jelentette ki Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben. Mint mondta, az önkormányzati reform eddigi sikertörténete a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásainak létrejötte, és a rendszer megszilárdulása.

Ellenzéki képviselők azt hangsúlyozták, hogy az önkormányzatok napi gondokkal küzdenek. A Fidesz szerint először ezeken a napi gondokon kellene segíteni, utána lehet reformokról beszélni.

Molnár Lajos a "pénzfaló üres ágyakról"

Mikola István (Fidesz) számításaik szerint 60-70 kórház szűnik meg az új struktúrában, mivel az új ágyszámokkal működésképtelenné válnak. Elmondta: a miniszter radikálisan csökkentette a kórházi aktív ágyak számát, közben nem fejlesztették a járóbeteg-ellátást és a háziorvosi ellátást. Molnár Lajos egészségügyi miniszter válaszában azt mondta: a kórházátalakítás célja, hogy ne legyenek pénzfaló üres ágyak, és az így felszabaduló pénzeket gyógyításra fordíthassák.

Csáky András (MDF) interpellációja során arról beszélt, hogy az orvos lassan már nem gyógyít, csak adminisztrál. Válaszában Molnár Lajos egészségügyi miniszter közölte: nagy felelősség a többszázezer "potyautas" kiszűrése az egészségügyben, ugyanakkor a "papírmunkát" nem az orvosok, hanem az adminisztratív dolgozók végzik el. Ezt Csáky András nem fogadta el, a kormánypárti többség azonban igen.

"A rendészeti miniszternek rég fel kellett volna ajánlania a lemondását"

Lukács Tamás (KDNP) azt mondta, az igazságügyi és rendészeti miniszternek már annyi minden van a "számláján" - mint fogalmazott, rendőri tehetetlenség tavaly augusztus 20-án, rendőri túlkapások október 23-án, "gyermekpornó-ügy", ázsiai bevándorlók -, hogy rég fel kellett volna ajánlania lemondását. A móri ügyről szólva Lukács Tamás azt mondta, hogy - a sajtó nyomásgyakorlása következtében is - a tisztességes eljáráshoz való jog kérdőjeleződött meg.

"A magyar igazságszolgáltatás egészét, a rendőrséget, a tárcát és a kormányzatot is áthatja a tisztességes eljárás - mondta válaszában az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára, Kondorosi Ferenc.

Kóka: Mindig minden jövedelmemet leadóztam

Kóka János gazdasági miniszterhez a Dataflex Kft.-vel, budai házépítésével és a gazdasági fejlesztési támogatásokkal kapcsolatban interpelláltak a Fidesz képviselői. Szijjártó Péter (Fidesz) arról beszélt, hogy a gazdasági minisztérium "hátszelével" néhány szerencsés két hónap alatt majd hárommilliárd forint haszonra tett szert. Felidézte, hogy 2005 nyarán a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. egyik leányvállalata 2,2 milliárd forintért vette meg a Dataplex nevű céget, amelyet néhány hónappal később 5,1 milliárd forintért adtak el. Kóka János szerint mindez része egy rágalomhadjáratnak, és emlékeztetett, hogy a hivatkozott témát egy évvel ezelőtt a www.kakaobiztos.hu dobta fel, de véletlenül pont most, az SZDSZ-elnökválasztás előtt három héttel ismét előkerült, és megjelent a Heti Válaszban. Kijelentette: semmi köze az említett magáncégekhez, tranzakciókhoz, a hivatkozott cégek nem tartoznak a szaktárca felügyelete alá, és ezekből a rágalmakból egyetlen szó sem igaz. Válaszát Szijjártó Péter nem fogadta el, a parlamenti többség azonban megszavazta.

Balla György (Fidesz) elmondta: Magyarországon ma mindenkinek össze kell húznia a nadrágszíjat, kivéve a kiváltságosokat, akik valahogy mindenképpen jól járnak. Elmondta, hogy a gazdasági miniszter ugyan eladta helikopterét, de közben luxusvillát épít Budán. "Természetesen úgy, ahogy ezt már megszokhattuk öntől, Gyurcsány Ferenctől és az új arisztokrácia kiváltságos, jeles képviselőitől. Trükkökkel, kijátszva, hogyan lehet befizetni minél kevesebb, a köznek jogosan járó adót és járulékot" - jelentette ki. Kóka János válaszában hangsúlyozta: egyetlen fillér eltitkolt jövedelme sincs, mindig minden jövedelmét leadózta. Balla Ferenc nem fogadta el a miniszteri választ, de a parlament igen.

(hírTV, Független Hírügynökség, mno, MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorsan fogy a nemzeti zászló,
  2007-03-12 20:12:59, hétfő
 
  Gyorsan fogy a nemzeti zászló, nagy a készülődés
2007. március 12. 16:46 MNO

Mintegy félezer piros-fehér-zöld zászlót vásároltak az egyik barkácsáruház üzleteiben az elmúlt hét végén. A nemzeti lobogó iránti kereslet megugrása még az áruházláncot is meglepte. A hét végén ötven-százszor annyi magyar nemzeti lobogót vásároltak náluk, mint a hónap elején.

Az üzlet eredetileg elsősorban a házmesterekre és a közös képviselőkre gondolt, amikor a nemzeti zászlót felvette a termékpalettára, hiszen március 15-e alkalmából a hagyományok szerint a magyarok kifüggesztik házaik homlokzatára a nemzeti lobogót. A barkácsáruházlánc szakembereit is meglepte azonban, hogy az elmúlt hét végén jelentős mértékben megnőtt a kereslet, és csaknem félezer nemzeti zászlót vásároltak a magyarok. Március elején áruházanként még mindössze 5-10 zászló fogyott.

Európa-szerte nem szokatlan, hogy a barkácsáruházakban zászló - köztük az adott ország nemzeti lobogója is - megvásárolható. A cég kilenc európai országban működtet üzletegységeket, mindegyikben kapható nemzeti zászló, ami az otthonok, lakóközösségek szükséges kelléke a méltó megemlékezésekhez.

A Praktikernél négy méretben kapható a piros-fehér-zöld zászló, mindegyikből létezik címeres és címer nélküli változat is. A zászlók 1600-6500 forint közötti áron vásárolhatóak meg.

(STOP, vg.hu)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.