Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fontos ... egymásra találjunk
  2007-03-02 20:42:16, péntek
 
  Felhívás

Tisztelt Címzettek!
Kérem és Kérjük Önöket, juttassák el Felhívásunkat minél többekhez.
Fontos, hogy az elkövetkező napokban egymásra találjunk, bízzunk egymásban.

Tisztelettel,
Debrecenből, Ágoston Tibor és Nagy Gyula
szervezők

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Több robbanás történt az Egis
  2007-03-02 20:39:36, péntek
 
  InfoRádió BREAKING NEWS
Több robbanás történt az Egis gyógyszergyárban Kőbányán
Több robbanás történt az Egis gyógyszergyárban Kőbányán.

Teljes cikk: http://inforadio.hu/hir/belfold/budapest/hir-107918
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a támogatottsága, hanem az
  2007-03-02 20:37:08, péntek
 
  Gallup: az összeomlás szélén az MSZP
Nem a támogatottsága, hanem az előnye 37 százalék a Fidesznek
2007. március 2. 18:17 MNO

"Az MSZP támogatottsága már nincs messze az újabb lélektani határt jelentő egyszámjegyű tartománytól" - olvasható a Gallup pénteken nyilvánosságra hozott elemzéséből. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel még soha nem voltak ennyien elégedetlenek.

"Az MSZP támogatottsága már nincs messze az újabb lélektani határt jelentő egyszámjegyű tartománytól" - vonja le a következtetést a február elején végzett, az összes megkérdezett válaszát figyelembe vevő vizsgálatából a Gallup elemzése. Ha a teljes minta helyett a határozott pártpreferenciával rendelkezőket veszik figyelembe, akkor a Fidesz előnye még szembeszökőbb: 37 százalékpontnyi. Ebben a körben ugyanis az MSZP 25 százalékos, míg a Fidesz 62 százalékos támogatottsággal bír - mutat rá a kutatás.

Az "elszánt párthívek", vagyis pártot választó biztos szavazók között a szocialista párt 29 százalékos, míg az ellenzéki párt 60 százalékos tábort tudhat maga mögött - teszik hozzá. Ebben a körben a Fidesz támogatottsága 31 százalékponttal több, mint amekkora támogatottsággal az MSZP rendelkezik.

Az MDF-re és az SZDSZ-re az összes megkérdezett két-két százaléka, a határozott párpreferenciával rendelkezők három-három százaléka, a pártot választó biztos szavazóknak pedig a négy-négy százaléka voksolna - írja a Gallup. A felmérés szerint 33 százaléknyian állítják azt, hogy a Fideszre szavaztak a tavaly áprilisi választásokon. A szavazásra jogosultak 54 százaléka venne részt egy most vasárnap esedékes választáson, ugyanakkor közülük nem mindenki rendelkezik határozott pártpreferenciával.

78 százalék rosszabbul él

Az ország gazdasági helyzetét a megkérdezettek 87 százaléka tartja többé-kevésbé rossznak, minden harmadik válaszadó pedig nagyon rossznak ítéli - világít rá a tanulmány. Az adatok szerint a magyarok 78 százaléka látja úgy, hogy családja anyagi helyzete, megélhetési lehetőségei rosszabbak az egy évvel ezelőttinél, és mindössze 11 százaléka érzékel javulást. A megkérdezettek 28 százaléka mondja, hogy többé-kevésbé jól él, ezzel szemben 71 százalék nagyon elégedetlen, vagy "inkább elégedetlen" azzal, ahogy él - olvasható a közvélemény-kutató intézet közleményében.

A kilátásokat tekintve különösen rövidtávon, a következő egy évre nézve szembeszökő a pesszimizmus: a kérdezettek 60 százaléka a családja számára további romlást feltételez, a hosszabb távú hatást tekintve pedig a megkérdezettek valamivel több mint negyede remél pozitív változást, közel harmada pedig úgy látja, hogy négy év múlva még rosszabb lesz a helyzet. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök munkájával a magyar felnőttek kétharmada, azaz 67 százaléka elégedetlen - áll az elemzésben.

A kormányfő munkájának megítélése ezzel "újra rekordokat döntött": "még soha ennyien nem voltak elégedetlenek a munkájával (a magyar felnőttek kétharmada, 67%), és soha ilyen kevesen nem álltak mögötte (minden ötödik választópolgár, 20%)" - írja a Gallup. A Gyurcsány-kormány tevékenységével a megkérdezettek 13 százaléka elégedett, 73 százaléka pedig elégedetlen.

Van aki MSZP-és erősödést mért

A TÁRKI csütörtökön közreadott pártpreferencia kutatásából az derül ki, hogy a Fidesz hat százalékponttal vezet a nagyobb kormánypárttal szemben az összes választó és tíz százalékponttal a biztos szavazó pártválasztók körében. Az MSZP-re a januári 17 százalékhoz képest februárban az összes választó 20 százaléka szavazna, míg a Fidesz támogatottsága a januári 30 százalékról februárra 26 százalékra csökkent. A felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ négyszázalékos, míg az MDF nyolcszázalékos táborral rendelkezik.

A Szonda Ipsos szerdán közzétett jelentése szerint csökkent a különbség a Fidesz és az MSZP között. Az ellenzéki párt továbbra is vezet, de egy hónap alatt tizenháromról tíz százalékpontra csökkent előnye az összes választókorú polgár körében, a biztos pártválasztóknál pedig az előny 22 százalékról tizenhat százalékra mérséklődött. Az MDF pedig a szavazatok hét százalékát kapná meg, ha most vasárnap lennének a választások. A Szonda Ipsos szerint az SZDSZ jelenleg a választók öt százalékára számíthat.

A Századvég február közepén megjelent elemzésében az olvasható, hogy a teljes választókorú népesség 17 százaléka szavazna a Magyar Szocialista Pártra, 25 százaléka a pedig a Fideszre. A választásra jogosult biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka a Fideszre, 35 százaléka a szocialistákra voksolna. A kutatás szerint az Országgyűlés másik két kis pártja továbbra is a parlamentbe kerülési küszöb környékén foglal helyet: az MDF támogatottsága a biztos szavazók körében hat százalékot, míg az SZDSZ-é négy százalékot mutat.

A Medián február elején készített tanulmányából az derül ki, hogy az ellenzéki pártra a teljes népesség 37 százaléka szavazna. Az MSZP támogatottsága egy százalékponttal csökkent a januári adatokhoz viszonyítva.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenfél - ellenség
  2007-03-02 14:15:49, péntek
 
  ELLENFÉL - ELLENSÉG


Kedves Barátom!

Ön azt írja:

"Induljunk ki abból a feltevésből, hogy egy bizonyos határig igazat adok Önnek az ellenfél/ellenség kérdésben, és abban, hogy bármi áron, de le kell győznünk az ellenségeinket.
Na most kell a segítsége. Úgy 2002-ben, mint 2006-ban, a választások alkalmával, a szavazati joggal bíró honfitársaink közül kb. másfélmillió ember széles ívben tett az egészre.
Leszámítva a több tízezer érvénytelen szavazatot, a vélt, de nem bizonyítható, valamint a bizonyított, de azokat figyelmen kívül hagyott csalásokat, a kis pártok elveszett voksait, a két nagy ellentábor nagyjából azonos mennyiségű, hozzávetőlegesen kétmillió néhány százezer állampolgártól kapott bizalmat.
Na most, ki az ellenfél, és ki az ellenség? Hol az a határ, amelyik e két kategóriát elválasztja egymástól? Továbbá, hogy értelmezzem a ,,durván" kifejezést?
Kérem, vegyen komolyan, a pontosan meghatározott fogalmak fontosak a számomra. A válaszát itt, a nyilvánosság előtt kérem."



Kedves Barátom!

Amit Ön kíván tőlem, az nem kevesebb, mint 16, v. legalább 8 év politikai-társadalmi történéseinek ,,komoly", ,,pontos" ,,meghatározása", ráadásul, ,,nyilvánosan"!
Teszi ezt annak ellenére, hogy tudja, ezt nem lehet röviden megtenni!

Amiért megtiszteltetésnek veszem kérését, megpróbálom a lehetetlent: viszonylag röviden összefoglalni a jelzett időszakot. Meg kell kérnem, hogy ne várjon tőlem sokat, hiszen, csak egy magyar családanya vagyok, háziasszonyi ,,státuszban"!

Az Ön, és a Téma iránti elkötelezettségem miatt most mégis belevágok, hátha ezegyszer sikerrel járok és nem fognak ,,megkövezni"...



ELLENFÉL - ELLENSÉG

ELLENFÉLNEK tartom azt, aki a megmérettetés SZABÁLYait betartva méri össze egy másik emberrel magát, vagyis, mindazt, amire képes: tehetsége, tudása felkészültsége alapján. Az ilyen küzdelemben lehetnek a küzdő felek győztesek, vagy vesztesek!


ELLENSÉG az, aki a megmérettetés szabályait csak látszatra tartja be, vagy még úgy sem és nem ,,csak" a győzelem a célja, hanem: ellenfele és annak ,,szurkoló-táborának" megsemmisítése!

Ez történik 2002 óta, a magát szoc.-lib.-nak nevező bolsevista, vad-kapitalista hatalom részéről.
Mert bizonyított ténnyé vált, amire OV már a kampány idején felhívta a figyelmet, hogy ,,olyan megszorító csomagot kapunk a nyakunkba, hogy Bokros Lajos batyuja kismiska lesz hozzá képest!".

Sajnos, beigazolódik minden, amitől óvott bennünket Orbán Viktor!!!
Mára köztudottá vált, hogy ez a mostani kormány és pártjaik képviselői arra használják megszerzett hatalmukat, hogy olyan törvényeket és rendeleteket hoznak, mellyel elveszíti Magyarország lakosságának többsége az életfeltételeit.

Még arra sincsenek tekintettel, hogy ezzel a ,,csomaggal" saját szavazótáboruknak ártanak a legtöbbet. Mert ők a legvédtelenebbek a feléjük irányuló hazugságáradat-tartalmú kommunikációval szemben!



Sajnos, mind a 2002-es és a 2006-os ,,választások alkalmával, a szavazati joggal bíró honfitársaink közül kb. másfélmillió ember széles ívben tett az egészre."

Ez, az Ön megfogalmazása kedves Barátom! Azért is tettem idézőjelbe. Amivel nem vitatkoznék, mert egy valós tény megállapítása, amivel teljes mértékben egyetértek. Azonban nem elég ezt - már a sokadik, ,,szabadnak" mondott választás után - csak úgy kijelenteni!
Beletörődni, meg végképp nem szabad abba, hogy ,,másfél-millióan tesznek az egészre"!

Több okból nem szabad beletörődnünk!

1,) Először is, mert egy ország népe, vagyis nemzetté kovácsolódásának lehetősége, vagy ellehetetlenülése a TÉT. Röviden: a MAGYARSÁG MEGMARADÁSA!

2.) Kanyarodjunk vissza az 1990-es választásokra, amikor - függetlenül attól ki- és miért, de - a többség a ,,VÁLTOZÁSRA" szavazott! Csakhogy, megköttetett az a bizonyos paktum, amit Boross Péter sem tagad. Sőt! Az MDF FÓRUM - 2003. decemberi - számát olvasva ez egyértelműen kiderül. Pontosabban, a “Szubjektív emlékezés Antall Józsefre" című írás azon gondolatából, amelyik arról a bizonyos, sokat vitatott “paktum"-ról szól. Ez a gondolata, pedig a következő:
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a TUDATLANSÁG, vagy a FÉLISMERETEK ezt lehetetlenné tegyék."

Ez az egy mondat adott magyarázatot számomra, egy sor, addig érthetetlen történésre, amit már több alkalommal megkíséreltem megosztani e Vendégkönyv fórumozóival!

Például:
1.) Sokáig nem értettem, hogy miért hallgatnak szüleink, nagyszüleink továbbra is az IGAZSÁGRÓL!?? Miért hagynak bennünket, utódaikat a TUDATLANSÁGBAN, meg a FÉLISMERETBEN? Először azt hittem, hogy olyan hosszú idő telt el a hazugságok jegyében, hogy már nem is emlékeznek másra! Ugyanis, akit nem hurcoltak el a gulágokba, nem verték agyon az ÁVH-sok, azoknak ki kellett találni egy hazugság-kádertörténetet, aminek köszönhetően túlélhette, esetleg még ,,karriert" is csinálhatott az 1945 utáni években. Ez, viszont csak részben igaz, mert annak a bizonyos paktumnak az volt az üzenete e korosztály számára, hogy: MÉG NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE!

2.) Ebből az egy mondatból értettem meg azt is, hogy miért élték meg kudarcként sokan a rendszerváltozást azok közül, akik, pedig arra szavaztak 1990-ben. Ők az 1945 után születettek, a vágott-virág rövid életű, gyökér nélküliek. Kiknek a rendszerváltozás nem hozta el ERKÖLCSI REHABILITÁCIÓJUKAT és annak NYILVÁNOSSÁGÁT; valamint a (rendszer)váltáshoz szükséges ESZKÖZÖK (ismeretek, induló tőke...) elérhetőségét! Pedig, miattuk végig-kampányoltam az 1998-as, a 2002-es választásokat: irodai ügyelet, kopogtatócédula-gyűjtés.. Ott voltam a szavazatszámláló bizottságokban is és ott is azzal szembesültem, hogy mennyire magamra maradtam a kádári időkben összeszokott társaságban! Még, ha észre is vettem volna, hogy hogyan csalnak, sem tehettem volna semmit, mert senki nem állt szóba velem!

3.) A kampányban újságcikkeket írtam éjszakánként, majd esszéket, szociográfiákat, novellákat, regényt; előadásokra készültem...Örültem, hogy csinálhattam, csak az bántott, hogy: senki nem hallgatott rám(!), hogy senki nem állt szóba velem! Pedig nem akartam más lenni, mint olyan EMBER, aki “a másik emberrel beszél..."(Az idézőjeles mondatrész példaképemtől, Albert Schweitzertől való. Ő mondta a hirosimai atomtámadás után, hogy: “Egész életemben igyekeztem tartózkodni attól, hogy társadalmi kérdésekről nyilatkozzam... egyáltalán nem azért, mert nem érdekeltek a nemzetközi események vagy a politika. Nagyon is érdekelnek, és igen aggódom miattuk. Egyszerűen úgy éreztem, hogy a külvilághoz való viszonyomnak közvetlenül teológiai, filozófiai és zenei munkásságomból és gondolkodásomból kell kinőnie. Inkább az egész emberiség problémáit igyekeztem megközelíteni, semmint belebonyolódni az egyik vagy másik csoport ellentmondásaiba. Ember akartam lenni, aki a másik emberrel beszél.")



Az EU-kampány után, majd az azt követő parlamenti választások ,,eredményei", majd a 2004 dec. 5-i népszavazást követően rájöttem, hogy nekünk is meg kellene ismernünk őseink életét, vagyis a családunk történelmét!

Mert, bizony, a tőlünk nyugatabbra lévő, az Európai Unió országaiban - évszázadok óta - úgy élik meg az emberek hovatartozásukat, történelmüket, hogy ismerik családi őseik történetét, történelmét!

Előlük senki nem titkolta el, hogy a nagyapa, dédapa, vagy ükapa milyen hősiesen harcolt hazája érdekeiért az első világháborúban!

Vagy, tőlük senkit nem hurcoltak a SZU-ba málenkíj robotra, amit - ha túlélt a szegény rokon, még - titkolni is kellett, nemhogy nyilvánossá tenni szörnyű szenvedéseit!

Tőlük senkinek nem kellett a “láthatatlan" “skarlát-betűt" viselni az 1956-os forradalmi mártír rokonaik miatt!

Az ő nemzetük testéből nem szakítottak ki országrésznyi darabokat és az ott élő honfitársaiknak nem kellett egyik napról a másikra, “idegen betolakodóvá" válni saját szülőföldjén - több-mint nyolcvan éve!

El kellene érni, hogy ezek az egyéni sorsok megismerhetők legyenek a családokban! Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem - a család történelme! Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!

Mit lehetne tenni?

Hiszen, 2000-ben annyi minden történt a megismertetés jegyében!
Hát, persze, így igaz és az is jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára - úgymond: “lógnak a levegőben". Miért? Azért, mert az oda látogató ifjú honpolgárnak fogalma sincs arról, hogy saját családján belül kije-kije hogyan élte túl, vagy halt bele az egyik, vagy a másik terrorizmusba! Addig, bizony ezek az ismeretek - borzalmasságuk miatt - csak még jobban elidegenítik utódainkat saját, családi történelmüktől! Azt a hamis illúziót kelti bennük, hogy: NEKEM EHHEZ NINCS KÖZÖM!".
Talán, akkor más lenne a helyzet, ha mindenki tudná, hogy apjában, nagyapjában akkora félelem, szorongás alakult ki a szocializmus nevezetű társadalomban, hogy kárpótláskor nem merte kárpótoltatni magát, nehogy kiderüljön, hogy annak idején, az ötvenes években csak fizikai kényszerből vállalta a munkásosztályhoz való tartozását. Ha tudná az igazat, akkor azt is tudni vélné, hogy ezek a családi vagyonok azután másodszor is azok kezébe kerültek, akik már egyszer - 1945 után - elvették, kisajátították, elrabolták a családjától!

Mit lehetne még tenni? Semmiképpen sem azt, amit a liberális oktatáspolitika, hogy csökkentik a történelem órákat! Ellenkezőleg! Az ösztönzők sokaságát kellene kitalálni, hogy az utánunk születettekben, a jövő nemzedékének képviselőiben felébredjen a vágy a családi múlt, a családi történelem megismerésére!

Alapvető igény kellene, hogy legyen - most, a génkutatások óriási eredményeinek elérésekor, különösképpen - saját, genealógiai múltunk ismerete!

Egyszerűbben fogalmazva: szükségesnek tartom, hogy mindenki képes legyen - felnőtt korára, legalább dédszülőkig visszamenőleg - a saját családfáját megrajzolni!

Még egyszerűbben fogalmazva: jó lenne tudni, hogy ki fia- borja is az ember valójában!

A “tudás" birtokában aztán nem élhetnénk “csak úgy" felelőtlenül bele a világba, mert a MÚLT KÖTELEZ! KIT ARRA, HOGY ÕSEI HIBÁIBÓL OKULVA ALAKÍTSA KI CSALÁDI ÉLETPROGRAMJÁT, ÉLETSTRATÉVIÁJÁT - KIT ARRA, HOGY MÉLTÓ UTÓDJA LEHESSEN ELŐDEINEK!


Ezek: maguktól értetődőek voltak a két világháború között. Ebből következik, hogy vissza kell térni szüleink, nagyszüleink élettörténetének megismeréséhez!
Bizony, akkor még az is előfordulhatna, hogy

- a "tudás" birtokában - felelősséggel tudnának, tudnánk v á l a s z -tani!


Végezetül, azért is érintett különösképpen fájdalmasan az idézett mondat, mert a “TUDATLANSÁG" és a “FÉLISMERET" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek kizárják az 1945 után születetteket - a vágott-virág- gyökértelen nemzedékeket - a döntésképesség kompetenciájából!

Ugyanis, nemcsak szüleink, nagyszüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos
“p a k t u m", hanem az előző rendszer “kompetenseinek" is!

Mert, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és “tudás" adta előnyeikkel! Mert jobban tudják, mint valaha, hogy ki az, akit el kell lehetetleníteni, aki elől el kell venni minden lehetőséget!

Ehhez továbbra is eredményesen alkalmazhatják a szocializmusban jól bevált módszereket!
Ennek, két nagyon tipikus formájáról szeretnék egy-két gondolatot írni.
1.) A bűnbakgyártás, melynek az a lényege, hogy megnevezik a legdominánsabb személyiséget az ellenfél (ellenség) táborából és rámutatva, el kezdik hangoztatni - neki tulajdonítva az összes rosszat, amitől szenvednek az emberek.

2.) Ha ez sem vezetne ahhoz, hogy elszigetelődjön a domináns személyiség, akkor megpróbálják elhitetni a társadalom ,,TUDATLANSÁGBAN" leledző és ,,FÉLISMERETEKKEL" rendelkező rétegével, hogy az a szervezkedés, vagy ,,Szövetség", amire vezetőjük törekszik, tulajdonképpen ,,antidemokratikus" és ,,kirekesztő"!

3.) És, itt szeretnék írni a szocializmusban ,,jól bevált" önvédelmi mechanizmusok további fenntartásáról. Vagyis, arról, hogy ha valaki felvállalja, kicsinységét, elesettségét, akkor esetleg számíthat a szoc.lib. (valójában bolsevista, vadkapitalista) kormány ,,szolidáris"-nak hazudott támogatására, segélyére!

Ez a törekvésük napjainkban megvalósulva, bebizonyítja, hogy mennyire degradálólag hat az emberekre. Mert a kompenzációért való sorbaállásra, a jogosultság bizonygatására kárhoztatja az embereket, ahelyett, hogy - úgy, mint az Orbán-kormány idején - saját kreativitásával és a Széchenyi hitelt sikerrel megpályázva - sikeres vállalkozásával megvalósíthassa vágyait, terveit. Így teremtve munkaalkalmat önmagának, embertársainak...



Az előző bekezdésben írtam, hogy ,,részben" visszaélhetnek az előző rendszerben szerzett információkkal... Másfelől, viszont 1956 után olyan hálózata alakult ki a belső hírszerzésnek, hogy minden egyes emberre jutott(jut?) egy ,,fedezet".

Így fordulhat elő az a helyzet, hogy napjainkra olyanná vált Magyarország, mint egy focipálya, ahol a magyarságnak - és a velük élő kisebbségieknek is - nem csak az ellenféllel kell megküzdeni, hanem az őt ,,fedező", saját csapattársával is.



Kedves Barátom!

Írja még, hogy büntetlenül ,,csalhattak"... Ez valóban így van. Például, Edelényben, a 2. fordulóban, a szavazás napján megnyitották a Munkaügyi Hivatalt, vagyis jogutódját és a helyi polgárőrség biztosításával, a szoc.lib.-es aktivisták gépkocsival mentek ki a ,,Hivataltól" kapott - állásnélküli, jövedelem nélküli elesettek címeire és vitték őket szavazni. Mit gondol, hogy kire szavaztak?

Ja, hogy miért nem akadályozták meg a fideszes aktivisták? Próbálták, de nem tudták!!!!!!!

A nagy-batár ,,polgárőrök" olyan támadólag léptek fel, amivel nyilvánvalóvá vált a fizikai erőfölényük! Ezek után nem maradt más az ifjú aktivistáknak, mint a törvényes út!
Mit gondol, hogy mit tett az OVB a Fidesz fel- vagyis bejelentéseivel? Simán lesöpörte az asztalról!


Hát ez az, ami ,,DURVA", de nagyon!!! Ehhez már nem szabad mosolyogni ,,jófiúskodni", mint, ahogy előző levelemben említett ifjú barátunk írta! 2006. május első napjaiban írta!

Tőle vettem át ezt a ,,DURVA" fellépésre való biztatást. Idézőjelbe is tettem éppen ezért.


Mire jó a ,,sétálás" ezen DURVASÁGOK ellen? Talán arra, hogy a ,,Civil" szakértők által elkészített PETÍCIÓ legitimitását növelendő, felsorakozzunk az azt átnyújtani kívánók mögé!!!

Nem értek egyet azzal, hogy kizárólag szeptember 23-ra és az ott fölszólaló Orbán Viktorra összpontosítanak egyesek!

És itt a kizárólagosságon van a hangsúly!

A DURVASÁGOT legjobb lenne elkerülni, ezért inkább menjünk szombatonként mindannyian sétálni!
Bp. 2006-09.

Üdvözlettel: Bóna Mária Ilona



Ma már köztudott, hogy a Fidesz, engedve a kormányfő zsarolásának és a terrortámadással való riogatás miatt - féltve a népet, lemondta ezt a bizonyos szept. 23-i nagygyűlését!

A kormány, az október 23-it viszont rettenetes rossz lelkiismerete miatti félelmében - DURVÁN -szétverte, vagyis szétverette a rendőrséggel, amit úgy használ a mai napig, mintha a különbejáratú magánhadserege lenne!!!!!!!!!!!!!

A rendőrségnek, pedig bennünket: békés állampolgárokat kellene szolgálniuk és védeniük! Erre esküdtek föl és ezért kapják a fizetésüket közpénzekből!!!!!!!!!

Sajnos, az előjelekből ítélve, március 15-re sem számíthatunk másra, minthogy a békés ünneplőkre vezényli-uszítja - először provokátorait, hogy legyen ürügy - a magyar rendőséget.

MINISZTERELNÖK! EZ A DEMOKRÁCIA?????
Bp. 2007.03.02.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy bértollnok életútja
  2007-03-02 11:04:56, péntek
 
  Egy bértollnok életútja


Nyílt levél egy ifjú barátomnak!

Hogy mennyire igaza volt a múltkor, amikor felháborította *Nagy József bértollnok szemétkedése a pelyhedző állú fidelitászos- jófiús" riportalanyával!!!

Pedig, ezekkel nem lehet ezzel a stílussal csak veszíteni.
Ezek azért győztek le bennünket, mert úgy viszonyultunk hozzájuk, mint ahogy az ELLENFÉLhez illik!!!

Pedig már rég észre kellett volna vennünk, hogy nem azok, hanem az ELLENSÉGEINK!

Ezért is győztek a választásokon. ,,És aki győz annak lesz igaza, mégha aljas is."

Ez rettenetes!

Most olvasom, hogy eladták a Szabadkikötőt is... Mindent el fognak adni.

Eladják a munkahelyeinket, a magyar földet, felszámolják az életterünket...

Mi, pedig közben mosolyogva nyilatkozunk...

Igaza volt/van nem szabad!!! Így nem győzhetünk! Pedig győznünk kell!!!

Vissza kell foglalnunk a HAZÁNKAT! Vissza kell foglalnunk egy olyan harccal, amit nem biztos, ,,hogy szépen, vagy csúnyán, udvariasan, vagy durván", de meg kell vívni!
A fontos, hogy leGYŐZZÜK ellenségeinket! Mert ha nem, akkor minden nép elfordul tőlünk! Még a saját fajtánk is...


*Nagy Józsefről: Az apja, szobafestő-mázoló szakmunkás, majd építőipari technikus- művezető volt az Orsz. Szakipari Vállalatnál. Vidéki srácként került a fővárosba és itt alapított családot. Felesége jó káderlappal rendelkezett, ezért hamarosan befizethettek egy vállalati keretű lakásra. Id. Nagy József napi 16-20 órát dolgozott, mert közben három gyermeke született és kinőtték a lakótelepi kis lakást. (Nyooocat a főállásában, nyooocat a fusiban. Mellette még mozgalmi feladatai is voltak, mert a művezetőséggel velejárt...) Hamarosan összejött a pénz egy kertes házra. A közben megözvegyült ,,édőst" is fölhozta Pestre és épített neki egy külön lakrészt a ,,nagyház" mellé. A rendszerváltozáskor id. Nagy József kényszervállalkozó lett. Egy építőipari kft-t alapított. Hamarosan súlyos beteg lett. Az önkizsákmányoló életmód és a sok vegyi-anyaggal való dolgozás évtizedeken keresztül megtette a hatását. Tüdőrákban meghalt. Élt 54 évet. Szép, szikár, mélybarázdás magyar arca volt. Kilencven éves ,,Édős" eltemette egyetlen fiát.

Honnan a mai kilencvenesekben ez a lelkierő, hogy túlélik vágott-virág rövid életű fiaikat, lányaikat?

A két világháború Magyarországán serdültek ifjúvá és mindent megtettek akkoriban, hogy erős ,,gyökereket" eresszenek az akkori ifjak a jó magyar földbe! Ezeket a ,,gyökereket" aztán kitépték, és a létező minden módon, eszközzel elvágták a kommunisták 1945 után. És a ,,jogutódok" ugyanezt teszik napjainkban is.

És, akkor jön egy ifjú, Ön OV honlapjára és három-részes írásban figyelmeztet bennünket arra, hogy az ellenséggel nem szabad jófiúskodni, mert úgy megsemmisítenek, hogy az csak na!!!

Visszatérve ifj. Nagy Józsefre, aki a szocialista ,,tápoldaton" szocializálódott és valószínű az ég-világon semmit nem tud ősei családi történetéről, az ,,Édős"-ről... Öntudatlanul, szinte az életére uszul a saját fajtájának. Úgy, mint a sakálok...
Vagy, mint a varjak...

Tisztelettel: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háttér + hatalomról másképpen
  2007-03-02 09:18:36, péntek
 
  Idézet a Háttér + hatalom kezdetű írásból:

"A tudósító szerint döntően a viszonylag enyhe Kádár-rendszerrel és az ugyancsak enyhe 1989-90-es átmenettel áll összefüggésben, hogy Magyarországon vontatottan halad a múlt feldolgozása. Megszólaltatta Kenedi Jánost, aki szerint Magyarország a "puha" Kádár-kommunizmust "kemény" demokráciára cserélte.
A Szovjetunió pénzmosási központjaként különleges státust élvezett, amelyhez a törvények szándékos semmibevétele is hozzátartozott - ami máig meghatározó magatartás. Kenedi a politikai elit egészét felelősnek tartja a visszás állapotokért, és Tartuffe-nek nevezi Orbánt. A régi elit zsarolja és kompromittálja Magyarországot, amely megmerevedett és lemondott a múlttal való szembenézésről - sajnálkozik Kenedi a cikk végén."


Na, ehhez kell vastag bőr!!!!!!!! Ahhoz, hogy a valóságot minthogy: "Gyurcsány színtiszta Tatuffe", azt Orbán ellen fordítsa!

Nos, én hasonlítottam Tartuffe-höz Gyurcsány Ferencet még egy évvel ezelőtti írásaimban. Mert kormányzás helyett - "majd beledöglöttem" mondta az őszödi beszédben - kampányolt és kampányolt... Mindent megígért - hízelkedve, mint Tartuffe - a kellőképpen lebutított és elhülyített, valamint korrumpálható népségnek.

A talpnyaló média-"értelmiségi", kellő koncért eladta és eladja cserébe a hazáját, a maradék becsületét és a közös jövőnket, mert lihegve - óriási nyelvcsapásokkal - igyekszik fogyasztható módon "e t e t n i" az általuk kellő béka-szinten tartott emberek
nek a nyílvánvaló HAZUGSÁG-ÁRADATOT!!!!!!!!!!!!


Meddig még??????? Ti szerencsétlenek!!! Olyanok vagytok, mint egy sereg varjú azon az ágon, amelyiket éppen lefűrészelitek magatok alatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mit mondotok a saját gyerekeiteknek, unokáitoknak majd? Mert nekem, meg még vagy 3 millió magyarnak hiába hazudtok, meg magatoknak is??????????????

Ami nem is lett volna akkor baj, ha nem milliárdos adósságot gerjesztve tették/tettétek volna!!!!

De, most, hogy "kormányoznak", ezzel végképpen megalapozzák Magyarország politikai és történelmi elsüllyesztését, gazdasági ellehetetlenítésével.


Hányszor írjam még le, hogy a rendszerváltozásra azért volt szükség, mert teljes csődbe került Magyarország 1989-re!!! Medgyessyék már azon tépték a szájukat, hogyan kerülhetnék ezt el!!!! Ide másolom az erről szóló jegyzőkönyvi kivonatot.


,,Milyen az ország helyzete 1989-ben, a demokratikus választások előtt, az MSZMP KB 1989. évi jegyzőkönyvei 2. kötete alapján /Orsz. Levéltár 1993./, akkor még kommunista vezetők nyilatkozatai szerint:

MSZMP KB 1989. jun. 23-24-i ülés:
,,Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/
A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/"



És, mit tetszik gondolni, hogy Horn Gyulának mi volt a legnagyobb gondja? A haza, meg a jó munkás-elvtársak megmentése?????????


A FRÁSZT!!!!!!!!!!!!

Az volt a legnagyobb gondja, hogyan mentsék át a PÁRT vagyonát kft-be, onnan meg magáncélra!!!!!!!!!!!!!!!!




Itt lehet olvasni az erről készült jegyzőkönyvi kivonatban.


,,...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/

szept.1.:
...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ... /1495. IVÁNYI P/"

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háttér + hatalom: titkosügynök
  2007-03-02 08:50:12, péntek
 
  Háttér + hatalom: titkosügynökök hálózata uralkodik Magyarországon?
Moszkvából mozgathatják a magyar politika szálait a konzervatív svájci lap szerint
Hírszerzo információ 2007. február 20. 18:25


A kommunista titkosszolgálatok töretlen hatalma Magyarországon címmel jelentetett meg cikket kedden a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap.

A konzervatív újság budapesti tudósítója közel egyoldalas írásának alcímében megállapította, hogy "az eltűnt (titkosszolgálati) dossziék a politikusokkal szembeni nyomás eszközeiként szolgálnak".

A szerző szerint nem különösebben jelentős téma a kommunista múlttal való foglalkozás Magyarországon, ahol még jelenleg is öt titkosszolgálat létezik a szovjet birodalom idejéből. E szolgálatok egyetlen munkatársát sem ítélték el, a titkosszolgálati dossziék nagyobb része eltűnt, a politikai elit pedig zsaroló ügynökök nyomása alá került - emelte ki a tudósító.

A Fideszt nem izgatja

A cikkíró szerint Demeter Ervin egykori titkosszolgálati miniszter nem ütközik meg azon, hogy öt olyan titkosszolgálat van még, amelynek gyökerei a kommunista időkig nyúlnak vissza, és ezeknél a beosztott munkatársak 30, a magasabb tisztséget viselő kádereknek pedig a 70 százaléka már a kommunista időkben is aktív volt. Az sem bántja, hogy a titkosszolgálatok a korábbiakhoz hasonlóan saját maguk ellenőrzik az aktáikat. Ehelyett azt mondja, hogy a titkosszolgálatok ma már parlamenti ellenőrzés alatt állnak.

A Fidesznek nincsenek törvényhozói tervei a témával kapcsolatban - állapította meg a szerző, rámutatva, hogy a Fidesz kormányzati pozícióban semmit sem tett a titkosszolgálatok feloszlatásáért, és csak nagyon keveset a titkosszolgálati akták feldolgozása érdekében.

A történész gyanakszik

A cikkíró idézte Ungváry Krisztián történészt, akinek az a meggyőződése, hogy a posztkommunista Magyarország teljes politikai elitjét titkosszolgálati munkatársak, azok segítői és szimpatizánsai zsarolják. A szerző szerint a titkosszolgálatok az 1989-90-es fordulat idején sikeresen megvédték magukat a feloszlatástól, és számtalan aktát semmisítettek meg vagy tulajdonítottak el. Ezáltal abba a kényelmes helyzetbe kerültek, hogy minden pártra, még a liberálisokra és az MDF-re is nyomást gyakorolhatnak.

A tudósító felhívta a figyelmet arra, hogy a Stasi berlini székházával ellentétben 1989-ben nem ostromolták meg a (magyar) belügyminisztériumot, ami "nagystílű aktalopást" tett lehetővé. Demeter becslései szerint - az aktamegsemmisítésre vonatkozó belügyi utasítás alapján - az akkori dossziék 65-70 százaléka veszett el. Ungváry viszont azt feltételezi, hogy nem megsemmisítették, hanem "privatizálták" ezeket az aktákat, azaz biztonságos helyekre vitték, hogy szükség esetén később elővegyék azokat.

Az orosz szál

Hack Péter, a parlament alkotmányügyi bizottságának egykori elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy az akták jelentős része a KGB utódszervezetének, az FSZB-nek a kezébe jutott, és utalt arra, hogy a KGB szervezetileg erősen összefonódott az akkori csatlósállamokkal. Elképzelhető lenne, hogy az energiaellátással kapcsolatos vitában mutatott "különös Moszkva-barát magyar magatartásnak" - amely Brüsszelben újra meg újra visszatetszést szül - köze van az Oroszországba vitt aktákhoz? - tette fel a kérdést a cikkíró.

A szerző szerint - Moszkva segítségével vagy anélkül, de - a magyar titkosszolgálatok ragyogóan kilábaltak a nehézségekből, egyedül a III/III-as ügyosztályt oszlatták fel. A tudósító szerint a történeti archívum gyakorlatilag tehetetlen a titkosszolgálatokkal szemben, mert ezek maguk döntik el, hogy átadják-e az aktákat, amelyekbe továbbra is csak ők maguk tekinthetnek bele. Az adatvédelmi előírások pedig, amelyek megengedik a tettesek védelmét, kiegészítően is korlátozzák a történészek munkáját. Varga László történész szerint Magyarországon alkotmánysértőek lennének a jelenlegi német szabályozások, amelyek az áldozatok védelmét teszik lehetővé.

A pártok felelőssége

A cikkíró szerint ez a fatális helyzet mindenekelőtt a szocialisták számlájára írható, akik a kommunisták utódpártjaként mindent megtettek azért, hogy megakadályozzák a kommunista bűnök tisztázását. A Fidesszel ellentétben nekik alig van igazolási kényszerük: tőlük nem is vár mást az ember. Az elvtársak hallgatólagos megértése nélkül ugyanis aligha lett volna lehetséges, hogy számos egykori III/III-as tiszt jövedelmező új állást találjon az államigazgatásban.

A cikkíró megnevezte a parlament nemzetbiztonsági bizottságának titkárát, valamint a külügyminisztérium egyik munkatársát. A szerző szerint azonban a kaposvári polgármester személyében a Fidesznek is megvan a maga fekete báránya, valamint emlékeztetett a Defend Kft. tulajdonosára, és megemlítette Medgyessy Péter titkosszolgálati múltját, valamint Szabó István filmrendező ügyét. A cikkíró idézte Ungváryt, aki szerint "technikailag egyszerűen lehetetlen", hogy a titkosszolgálatok aktákat hamisítottak.

A tudósító szerint döntően a viszonylag enyhe Kádár-rendszerrel és az ugyancsak enyhe 1989-90-es átmenettel áll összefüggésben, hogy Magyarországon vontatottan halad a múlt feldolgozása. Megszólaltatta Kenedi Jánost, aki szerint Magyarország a "puha" Kádár-kommunizmust "kemény" demokráciára cserélte.

A Szovjetunió pénzmosási központjaként különleges státust élvezett, amelyhez a törvények szándékos semmibevétele is hozzátartozott - ami máig meghatározó magatartás. Kenedi a politikai elit egészét felelősnek tartja a visszás állapotokért, és Tartuffe-nek nevezi Orbánt. A régi elit zsarolja és kompromittálja Magyarországot, amely megmerevedett és lemondott a múlttal való szembenézésről - sajnálkozik Kenedi a cikk végén.

(Forrás: MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 516
  • e Hét: 793
  • e Hónap: 9397
  • e Év: 45338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.