Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Szent Margit Kórháznál voltunk
  2007-03-28 15:52:51, szerda
 
  A Szent Margit kórháznál voltunk a tüntetésen.
Szokás szerint nem voltunk sokan, kb. 150-200 ember, főleg anyukák
gyerekekkel, babkacsival is sokan. A szervezők ötlete alapján a kórház
kerítésére kötöttünk egy-egy szalagot gyermekeink nevével.
Közben aláírásokat is gyűjtöttek a kórház szülészeti és sebészeti
osztályának bezárása ellen.
Szökrényné Gyöngyi volt az egyetlen szónok, aki elmondta, hogy a bezárandó
Szent Margit Kórház szülészeti osztálya mennyivel korszerűbb, mint a Szent
János Kórházé és általában a két kórház színvonala össze sem hasonlítható,
mégis ezt ítélték halálra. Országosan a legtöbb lakós jut majd így egy ágyra
a János szülészeti osztályára, ahol összesen 45 ágy van.
Bús Balázs Óbuda polgármester is ott volt, de nem szólalt fel.
Mi voltunk egyedül ott zászlóval, szép piros-ezüst Árpád-sávossal. Már
útközben mondtam is, hogy bizonyára egyedül leszünk. Mindjárt szemet is
szúrt ott két - feltehetőleg fideszes - hölgynek. Tegyük el, mert itt hát
ugye, a kórház, meg hát nem párt, meg hát mit szólnak, meg a tv-ben ez fog
akkor a központi helyre kerülni. Meg kérdeztem, hogy akkor most magyarok-e
és megint az mszp-nek szeretnének megfelelni? A tv-kben úgyis azt mutatnak,
amit akarnak, akár van zászló, akár nincs...
Közben jött egy másik barom is a kórházba, aki lefasisztázott (már
megszoktuk), annak azért egy-két ember mondott egy-két eligazító szót.

Polgár Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér: Nincs túl a legnehezebb
  2007-03-28 15:37:15, szerda
 
  Kövér: Nincs túl a legnehezebb időszakon az ország
2007. március 27. 18:32

MNO
Kövér László szerint az "ország a mélybe zuhan" az MSZP által vezetett kormány és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenysége miatt - mondta a Fidesz országos választmányi elnöke kedden Nyíregyházán sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: tartósan velünk marad a vizitdíj, a munkanélküliség, az infláció és a gázáremelés.

Ráadásul az ország - az állításokkal ellentétben - még nincs is túl a legnehezebb időszakán, hiszen mindaz, amit eddig sokként éltünk meg, a gázáremeléstől kezdve a vizitdíjig, tartósan velünk marad - mondta Kövér László. A politikus hozzátette: ezen túl a munkanélküliség jelentős növekedése várható, amelyet a vállalkozások öncsőd-sorozatának megindulása vált majd ki, sőt ezután érződnek majd az infláció kedvezőtlen hatásai is.

Kövér László szerint az általa elmondottakat alátámasztják a gazdasági mutatók is. Rámutatott: a magyar gazdaság növekedési ütemét a hasonló fejlettségi szintű országok mutatóinak mindegyike felülmúlja, sőt a cseh és a lengyel adat kétszeresen meghaladja. Megjegyezte, hogy a polgári kormány idején, 1998-2002 között fordított volt a helyzet, a magyar gazdaság állt az élen a régióban. Ezt azért fontos felidézni, mert az a pénzügyi, költségvetési, államháztartási krízis, amit a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány felelőtlen, pazarló gazdálkodása váltott ki, nem oldható meg újabb és újabb megszorításokkal - mondta Kövér László.

Az ellenzéki politikus szerint "a sok szenvedés mit sem ér, nem képes pótolni az okozott veszteségeket, s erre jó példa, hogy a személyi jövedelemadó bevételét egy az egyben elviszi az államháztartás kamatterhe".

A Fidesz választmányi elnöke szerint a "mélypont" fejeződik ki a közvélemény-kutatási adatokban is, "az MSZP, az általa vezetett kormány és Gyurcsány Ferenc közmegítélése a rendszerváltás óta soha nem tapasztalt mélységben van, a párt és kabinetje, miniszterelnöke elvesztette támogatottságát".

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Térj már észre...
  2007-03-28 15:35:58, szerda
 
  Térj már észre Hazám!

Az ország szanaszét. Az emberek elkeseredve. Bizalmatlanság és önfejűség jellemzi szent forradalmunkat. Sok a jóérzésű ember, ami végtére is teljesen érthető. De én azt hiszem a jóérzésnek és az összefogásnak is meg kellenek lennie a határainak. Változtatnunk kell alaptermészetünkön, ha azt akarjuk, hogy győzelemre vigyük ügyünket.

Néha kell hoznunk áldozatokat, ellenben haza mehetünk és visszatérhetünk mindennapi dolgaihoz tudomásul véve eme népírtó, megalázó és diktatórikus kormány győzelmét. Felesleges energiát és pénzt beleölni a küzdelembe, ha nem látjuk be mi is történik. A kormánynak rengeteg pénze van és akar is áldozni milliárdokat, hogy hatalmát ne veszítse el. Semmitől nem riad vissza, hogy azt megvédje. Ha elbukik jól tudja az a kommunizmus végét jelenti. Bármire képesek. Majdnem az ország fele kommunista, de egyre többen döbbenek rá a szomorú valóságra. A Kommunistákhoz híthű emberek azonban bomlasztanak, ez a feladatuk, ezért kapják a pénzüket. Tehát a kormány meg tesz mindent, hogy a forradalom megbukjon. Felhívnám figyelmeteket, ha most veszítünk ismét kell várnunk 50 évet vagy még többet. Gyurcsány és állat csapata annyira megerősödik és annyi pénzt fog beleölni a védekezésbe - minden eszközt megragadnak, még háborúra is készek-, hogy nehéz dolgunk lesz.

Félünk a jogi következményektől. Félünk a megtorlástól, lassan mindentől félünk. Pedig nem kellene. Már most is sokan vagyunk, de mit ér, ha szétszórtan? Addig semmire sem megyünk, amig nem vállaljuk fel a kockázati következményeket. Addig csak forradalmasdit játszunk a magunk kis homokozójában, amig nem látjuk be, hogy többet kell vállalnunk. Börtön? Kínzópad? Kaloda? Na és? Régi magyarjaink az életüket is odaadták mi meg nem tudunk elzavarni néhány embert. Nem tudom, milyen moralitásról beszélünk? Morálisan nem lehet elzavarni azokat, akik semmilyen büncselekménytől nem riadnak vissza. Morálisan nem tudjuk elzavarni azokat, akik képesek lenyúzni a bőrt is a magyar emberről.

Vajon közülünk valóak ezek az emberek? Ha nem, akkor mi is tulajdonképpen a vita tárgya? Miért nem a világos célokat hangoztatjuk? Miért megyünk más, a népakarattal ellentétes célok után? És miért nem követjük azokat, akik a népet szolgálják?

Merjetek vállalni. Merjetek ki állni és ne hagyjátok, hogy mindenféle szépszóval eltérítsenek a jelenlegi helyzet igazságaitól, ami tulajdonképpen arra írányul, hogy agyonbeszéléssel szétverjék céljainkat.

ELÉG VOLT A BESZÉDBŐL.

A cselekedetetben keressétek győzelműnk kulcsát. Ezt a forradalmat a kisember fogja megnyerni az utcán.
Olyanok, mint ti.

Balogh Béla
www.forradalmibizottmany.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős állampolgárság - újabb
  2007-03-28 15:34:59, szerda
 
  Kettős állampolgárság - újabb népszavazás?!
Felmérte valaki 2004. december 5-e után a magyarság szellemi állapotát? Nem tudok róla.

In medias res: Egy tragikus népszavazással "sikerült" traumát okozni 2004 december 5.-én a határon túli magyarságnak, és másfélmillió "belmagyarnak" egyaránt. Pedig senki sem gondolta volna, mindenki reménykedett, és bizakodott. Akkor még a népszavazási kezdeményezés elfogadhatónak és időszerűnek tűnt, így 84 év után. Sosem felejtem el azt a december 5-ét. Amikor a Mikulás feketébe öltözve hozta a magyarságnak a virgácsot. Az eredmény láttán a józan emberfia első pillanatában kikelt magából, dühöngő álattá változott, kiabált, szitkozódott, és hetekig, hónapig utálta magát, hogy magyar, megvetően tekintett a budapesti ostoba tömegekre, a "nemtörődömökre", a "nem"-el szavazókra. Az elkövetkező három évben - részben "hála" a népszavazásnak is - jelentősen felgyorsult a határon túli magyarság elvándorlása, friss, pár napos felmérés szerint immáron 1.5 millió alá szorult az Erdélyi magyarság lélekszáma, és 30 év múlva várhatóan 1millió alá csökken, ha csak gyorsan nem becsüli meg őket valahogy az anyaország: mondjuk népszavazás helyett, parlamenti törvény segedelmével visszaadjuk a határon túli magyarok magyar állampolgárságát! De egy újabb népszavazás? Mire jó? Kinek jó? Kinek az érdeke, hogy egy ilyen szánalmasan történelmi tudathiányos, lebutított RTL Klubos, zimbes-zombis-akciófilmes Tévékettős társadalomban újra feltegyünk egy ilyen kérdést a magyarok kettős állampolgárságáról? Mi változott 2004 december 5 óta? Mi változott a magyarság lelki állapotában 3 év alatt? SEMMI! Újra felteszem a kérdést: Kinek az érdeke ilyenkor ismét egy várhatóan újra kudarcos kettős állampolgársági népszavazás? Ki akarja megadni a magyarságnak a kegyelemdöfést, és miért? Fejjel a falnak? Rendben: Akkor népszavazzunk újra.......ha az MVSZ elkezdi, én újra aláírom, újra gyűjtöm az aláírásokat, az íveket, újra reménykedni fogok, és újra megteszek mindent az érvényes és eredményes népszavazásért, mert a remény hal meg utoljára, de csodát, s főleg sikert a szívem legmélyén nem várok majd.

A legszívesebben 1 órán belül visszadnám minden magyarnak a magyar állampolgárságot! De a népszavazás, mint azt már megtapasztalhattuk: NEM MEGOLDÁS! Más út kell. Patrubány Miklós: Tisztelettel kérem Önt, gondolja át!

Igazságot Magyarországnak!
Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghirdette a Bethlen Gábor pr
  2007-03-28 15:32:41, szerda
 
  Március 15. - Vona Gábor meghirdette a Bethlen Gábor-programot

Hatezer fős tömeg gyűlt össze ma délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom március 15-i megemlékezésén. A főleg fiatalokból álló párt első szónoka, Világhy József, a Horthy Miklós Történelmi Társaság elnöke, aki élettapasztalatát igyekezett átadni, hazaszeretetre, a magyarságtudat megőrzésére és a magyar föld védelmére hívta fel a figyelmet. Világhy szerint 2007-ben is ezeknek van a legnagyobb nemzetmegtartó ereje. Teljes cikk: http://jobbik.hu/cikk/3625/0

Március 15. - A Jobbik nemzeti őrsereget toboroz
A hazafias nemzeti mozgalom - amelynek keretében nemzeti őrsereget toboroznak - augusztus 20-án bontja zászlaját. Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédében azt mondta, "1848 volt az üzenete az '56-os forradalomnak és a mának, a lakájpolitikusoknak távozniuk kell. Nem cirkuszt, valódi parlamenti demokráciát akarunk". Az egykori ,56-os halálra ítélt az 1848-as 12 pontot mintegy aktualizálva egyebek között a cenzúra eltörlését, a rabolt vagyonok elszámoltatását, az uzsoraadók megszüntetését, a politikai foglyok szabadon bocsátását, Erdély autonómiáját követelte. Teljes cikk: http://jobbik.hu/cikk/3627/0

Duray Miklós és Bíber József együtt emlékezett a Felvidéken
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 159.évfordulóján a felvidéki Óváron Bíber József Tibor Jobbik-alelnök és Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke mondott ünnepi beszédet. A több száz fős tömeg részvételével lezajlott megemlékezésen részt vett Kovács Béla, a Jobbik Külügyi Bizottságának elnöke is. Teljes cikk: http://jobbik.hu/cikk/3628/0

Árpád-sávos koszorú a gyulai Jobbiktól
Gyulán 10 óra 30 perckor vette kezdetét a Kossuth téren az ünnepség sorozat. Majd a Petőfi térre átvonulva, az ünnepélyes megnyitót Hevesi Tamás előadóművész, Gyula város szülötte tartotta meg. Ezt követően a nemzetközi hírű Erkel kórus előadását tekinthették meg az egybegyűltek. Később a pártok s szervezetek koszorú letétele történt meg. Teljes cikk: http://jobbik.hu/cikk/3629/0

Bajcsy-Zsilinszky Endrét mocskolta Demszky Gábor
A Jobbik Magyarországért Mozgalom szarvasi szervezete védelmébe veszi Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékét, melyet Demszky Gábor tudatosan mocskolt be március 15-én. Teljes cikk: http://jobbik.hu/cikk/3630/0

Tiszafüreden meggyalázták a Trianon keresztet
Zsákay Zsigmond, a Jobbik tiszafüredi szervezetének elnöke tájékoztatásából megtudtuk, hogy mára virradóra ismeretlen tettesek vörös festékkel öntötték le a tavaly állított Trianoni emlékművet. A Jobbik helyi szervezete feljelentést tett az ügyben. Teljes cikk: http://jobbik.hu/cikk/3631/0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
I. Újvilág Fesztivál
  2007-03-28 15:29:21, szerda
 
  I. Újvilág Fesztivál

Tisztelt Hölgyek/ Urak!

Támogatókat keresek az Újvilág Fesztivál nevű rendezvény reklámkampányához. A lentiekben röviden összefoglaltam a rendezvény főbb jellemzőit és ajánlatunkat a támogatók számára.

Az Újvilág Fesztivál megvalósításának gondolatát Pilis-Visegrád egyik történelmi eseménye hozta létre, az, hogy 520 éve, 1486-ban, 125 szerzetes indul Izabella spanyol királynő meghívására a Kolumbusz hajóira, hogy részt vegyenek az európai kultúra terjesztésében.
Az évforduló emlékére Visegrád és Pilis régióinak települései közös találkozót szerveznek, együttműködve 15 ország 66 városával.

Az ünnepség sorozat egy zenés passió-játék, a Pilisi Pálos Passió ősbemutatójával indul 2007. június 21-én. A mű szövegkönyve Hadnagy Bálint 1511-ben írott munkáján alapul, mely - eddigi ismeretek szerint - Európa legkorábbi passió szövege. A rendező Cseke Péter.
12 színházi előadás lesz, melyre több mint 25 000 nézőt várnak a rendezők. A régió 35 településén további rendezvények lesznek, melyekről rövidesen beszámolunk.

Az eseményhez kapcsolódóan a szervező Alapítvány ingyenes reprezentatív kiadványt is megjelentet Pilisi Pálos Passió címen, 5 000 feletti példányban. Ez a passió szövegének 132 versszakát tartalmazza, 5 nyelvű előszóval.

Szeretnénk ezt a kulturális eseményt minél szélesebb körben megismertetni, és ebben kérjük az Ön támogatását. Örömmel vennénk, ha támogatni tudná a rendezvényt.

Kiemelt támogatóink számára mi az alábbiakat tudjuk biztosítani a következő módokon:
- logó és kiemelt támogató megnevezés feltüntetése minden média-megjelenésen,
- 1/2 oldal méretű hirdetés, logó és kiemelt támogató megnevezés feltüntetése a reprezentatív kiadványban,
- megjelenési lehetőség (molinó, szóróanyag) az előadás helyszínén,
- logó és kiemelt támogató megnevezés feltüntetése a rendezvény honlapján,
- 4 db tiszteletpéldány a könyvből,
- 4 db tiszteletjegy

A rendezvényről, a fesztivál honlapjának indulásáig, további információk ezen a linken érhetők el: http://dbrown.hu/indexb.php?Lang=uf


Bízom benne, hogy Ön is értékesnek és támogatásra érdemesnek tartja a rendezvényt és együttműködhetünk megvalósításában.

Üdvözlettel:
Bakk István
Budapest, 2007. március 25.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Különvélemény a médiáról
  2007-03-28 15:16:53, szerda
 
  Különvélemény a médiáról

Üdvözlöm .... abból az alkalomból, hogy ízelítőt adott a jobboldalinak nevezett média helyzetéről. Elmondhatom, hogy én még az Önénél is rettenetesebb kálváriát jártam be 1995 óta. Akkor jelent meg ugyanis, a ,,szerkesztésemben" először egy ...(helyi) Színes Iránytű nevezetű, keresztény szellemiségű, ,,lokálpatrióta" folyóirat. Ugyan, semmilyen kompetenciát nem gyakorolhattam az újság fölött, csak egy-két írásom jelent meg benne, míg egy év után meg is szűnt. (Pont akkor, amikor népszerű kezdett lenni.)
Nálunk, itt, Bp. XX. Kerületében, nem csak az ellenféllel találja szembe magát az ember a pályán, hanem a saját ,,csapattársai" között is van legalább egy ,,fedezete", aki minden közéleti tevékenységét blokkolja!
1998-ban írtam a szakdolgozatomat felnőttképzésből és szerettem volna az MSZP-s kulturális polgármestert megkérni arra, hogy segítsen. Nem segített. Az akkor még fideszes polgármesterhez be sem jutottam. Amikor jelentkeztem az üf.szolg. irodán azt közölték velem, hogy hónapokra be van táblázva!
Majd, előszedtem az évek óta elraktározott önkormányzati újságok példányait, és annyi használható írást, adatot találtam benne, hogy meg tudtam vele tölteni legalább 32 oldalt. Igaz nem felnőttképzésből, mert olyat nem találtam, hanem a kerület oktatási- és kulturális intézményeiről. Hála Dr. Dékány Sándornak, majd O. Kovács Attilának, akik igazi krónikásai voltak az akkori PE-SO, majd Pesterzsébet nevű önkormányzati újságnak! Meg annak a ténynek, hogy ebben a kerületben lévő templomban kereszteltek meg, itt jártam általános iskolába, itt serdültem ifjúvá és itt alapítottam családot. Az itteni iskolák egyikében még tanítottam is két évig. Tehát, ismertem a kerületet az adott témakörben! 1998 után O. Kovács Attila helyett mást alkalmazott a szoc.lib. vezetés. Később O. Kovács Attila meghalt autóbalesetben...

Amiért elkezdtem írásaimat csak úgy osztogatni, megfenyegettek, hogy úgy járok majd, mint Csengey Dénes! Saját, m.demokrata ,,csapattársam" még azt is mondta, hogy a Fidesz úgy el fog rabolni, hogy a családom soha az életben nem fog megtalálni!

1996-ban a M.Írószövetség lapjában olvastam egy szociográfiai pályázati kiírást. Pályáztam és nyertem is egy középdíjat a ,,Bízom Külkertesben!" jeligéjű szociográfiámmal. Ebben a 170 oldalas írásomban az 1946- és 1996 közötti ötven évről tudósítottam az életformák és életstratégiák, a különböző szakmák és életkörülmények tükrében témakörben.
A díjkiosztó a Gellért Szálló Tea-szalonjában volt 1998. december 5-én. A több-ezer beérkezett pályamunkákból teljes képet kaphattak Magyarország akkori szociális viszonyairól. NEM VÉLETLEN, HOGY AGYONHALLGATTÁK! Kérdezem én ki tudott róla, mert egy fia média ott nem volt!!! Amiről, viszont nem tudósítanak, az olyan, mintha nem is létezne!!! Ez az egyensúly?

De még nincs vége! Amiért éreztem, hogy valami miatt úgy kezelnek, mint egy spiont, kértem az átvilágításomat 1998-ban a Történeti Hivatal Levéltárából. Semmit nem találtak. Amiért továbbra is diszkrimináltak, bárhova mentem állásügyben, vagy bármit szerettem volna elintézni, kértem bírósági úton, hogy betekinthessek a rólam készült, esetleges iratokba. A bíróság több, mint egy évig húzta az időt, mindenféle pótlólagos adatok és iratok bekérésével, majd közölte velem, hogy elévülés miatt megszünteti az eljárást. A papírjaimat nem kaptam vissza és másolatot sem készíthettem!

El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményformáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr.XY bíró a III. Bizottság soros elnöke, a...sz. ügyiratban ellenőrzi a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen informálódásra nem kaptam a Bíróságtól, meg az Á.SZ.T.L-től választ!

Amiért nem hagytam magamat a víz alá nyomni, folyamatosan házaltam az írásaimmal. Nem lehetett nem észrevenni, hogy azon újságok, amelyeket megkerestem, hónapokra szüneteltették - pénz hiányában - a megjelenést.

Volt, akinek nyilvánosan átadtam kéziratokat, majd egy hét múlva meghalt autóbalesetben.
Volt, akit csak terveztem, hogy megkeresem, ma már ő sem él!
Most, azért szántam rá magamat erre a nyilvánosságra, mert ismét elkezdetem osztogatni írásaimat és féltem azokat az embereket, akik megtisztelnek bizalmukkal!!!

Nemhogy nincs egyensúly, hanem egyenesen maffiózus állapotok uralkodnak!!!

Budapest. 2005. november 11.

Tisztelettel: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közlemény (DEPORT 56)
  2007-03-28 15:14:50, szerda
 
  Közlemény


Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) számára
érthetetlen Gyurcsány Ferenc országgyulési kirohanása, amelynek keretében
felhánytorgatta Navracsics Tibornak a Fidesz frakcióvezetojének, hogy alá
merte írni a DEPORT-’56 által kezdeményezett népszavazást.


A miniszterelnök többek között arra hivatkozott, hogy a Szabadság téri
szovjet emlékmu eltávolításának kísérlete veszélyezteti a doni magyar
emlékmuvet. Ez az érvelés több szempontból is téves. Mindenekelott azért,
mert a népszavazási kezdeményezés azt célozza, hogy az Országgyulés helyezze
hatályon kívül a Budapest fováros felszabadításánál elesett szovjet katonák
emlékének megörökítésérol szóló, 1945. évi IX. törvényt. Az Alkotmánybíróság
szerint ez nem sért nemzetközi szerzodéseket.


Ami pedig a miniszterelnöki áthallásokat illeti:

Nincsen semmiféle jogi összefüggés a doni magyar emlékmu és a Szabadság téri
szovjet emlékmu között. A doni emlékmu valójában síremlék, és nem Moszkva
központjában áll, hanem az egykori harctéren, a tömegsírok fölött. Felirata
a következo: „A II. világháborúban elesett magyar katonák emlékére”, amely
ugyebár meglehetosen visszafogott, ellentétben a Szabadság téri szovjet
emlékmu feliratával, amely szerint: „Dicsoség a felszabadító szovjet
hosöknek”, és amely alatt nem nyugszanak elesett katonák. Ezen logika mentén
az ukránok emlékmuvet állíthatnának a „felszabadító magyar és német
hosöknek”, akik felszabadították oket a szovjet-orosz elnyomás alól.


A DEPORT-’56 el tudja fogadni, hogy voltak, akik a Vörös Hadsereg
magyarországi tevékenységét felszabadításként élték meg, sot még azt is
tudomásul veszi, hogy Gyurcsány Ferenc – különös tekintettel politikai
eloéletére - magánemberként hasonlóan érez, azt azonban megengedhetetlennek
tartja, hogy a hivatalban lévo miniszterelnök történelemhamisítást kövessen
el.


A párizsi békeszerzodés is a megszállás jegyében született, felszabadításról
szó nincs benne, és Magyarország mint vesztes fél háborús jóvátételt
fizetett.


A DEPORT-’56 nem ért egyet azzal, hogy örök idokre szólóan törvénybe legyen
iktatva a magyar nemzet hálája és kegyelete jeléül a Budapest fováros
felszabadításánál elesett szovjet katonák emléke. Ezen szovjet katonák közül
sokan, mielott elestek Budapest ostrománál, súlyos háborús buntetteket
követtek el a polgári lakosság sérelmére. Végigrabolták az országot,
megeroszakolták a noket, elhurcolták az embereket, és aki tiltakozni mert
azt agyonlotték. A Vörös Hadsereg törvénytelenül összefogdosta a békés
magyar állampolgárokat, és „malenykíj robotra” hurcolta el oket.


Nincsen olyan nemzetközi kötelezettségünk, amely szerint a magyar nemzetnek
az idok végezetéig és törvénybe vésve hálásnak kellene lennie a Vörös
Hadsereg sorsszeru küldetéséért, ahogy azt az 1945. évi IX. törvény 1.§-a
megfogalmazta. Ezért kezdeményeztünk népszavazást a törvény hatályon kívül
helyezése iránt.


A DEPORT-’56-nak nincsen és nem is volt semmi baja az orosz néppel, rengeteg
bajunk van viszont annak a szovjet rendszernek az emlékével, amelytol az
orosz nép is oly sokat szenvedett. Minderrol, és a népszavazás eseményeirol
is folyamatosan tájékoztattuk Szavolszkij Igor Szergeevicset, az
Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét. Továbbá azt
is javasoltuk, hogy valamilyen módon állítsunk emléket azoknak az orosz
katonáknak, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc alatt átálltak a
forradalmárok oldalára, és életüket áldozták a szabadságért.


Végezetül a DEPORT-’56 emlékezteti a miniszterelnököt arra, hogy az észt
parlament ezen ido alatt jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében
elbontanák a fováros, Tallin központjában lévo hosi szovjet emlékmuvet.
Észtországban ugyanis ma nincs olyan számottevo kollaboráns értelmiségi és
politikusi réteg, amely a megszállást hajlandó volna felszabadításként
értelmezni.


Budapest, 2007. március 28.


dr. Szerdahelyi Szabolcs

a DEPORT-’56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szocializáció a rendszerváltoz
  2007-03-28 15:04:39, szerda
 
  Szocializáció a rendszerVÁLTOZTATásban


Meg kell tudni, hogy az új helyzetbe került magyar társadalomban hogyan alakult a sorsuk a különböző népcsoporthoz tartozóknak.
(Településstatisztikai és szociológiai adatok összegyűjtése, elemzése; intézményi, infrastrukturális és földrajzi adottságok, hagyományok elemzése; - személyes beszélgetések, interjúk készítése és nyilvános beszélgetések szervezése, majd minden adat publikálása.)

Elsősorban meg kell tudni, milyen az aránya a kibontakozási lehetőséggel már élni tudóknak és a leszakadóknak.

Vagyis, meg kell tudni, hogy az aktív korú népességnek milyen arányú eltartottról kell gondoskodni a körzetben? (Itt Andorka Rudolf "egyharmad-kétharmad-", vagy "kétharmad-egyharmad-" társadalom-meghatározására gondolok, amelyben azt a társadalmat írja le, amelyikben a népesség kétharmada végez munkát, s a népesség egyharmada teljesen leszakad, a kétharmad eltartottjaként él.)

Félő, hogy a XX. kerületben ez az arány egyharmad-kétharmad, míg a soroksári, többségükben(?) sváb nemzetiségű lakosok körében (akik sok segítséget kaptak a váltáshoz az ó-hazában élő rokonoktól) feltételezhető a kétharmad-egyharmad
eltartó-eltartottsági arány.

A Pesterzsébeten élő EGYÉN-ek többsége egy elhúzódó krízishelyzetben éli át a rendszerváltozást. Itt az őslakosnak számító "külkertesen" (külkertes=már nem külváros, de még nem kertváros) élőkre gondolok elsősorban.

Őket, (a mai öregségi nyugellátásban részesülő "eltartottakat") már polgárosodó állapotban érte a második világháború. Ennek bizonyságául, példaértékű a Klapka-téri református gyülekezet fejlődéstörténete(!), ahol a vallási közösséghez tartozás ereje olyan erős volt, hogy - a gazdasági világválság idején - volt anyagi és erkölcsi ambíciójuk az ÉPÍTKEZÉSRE!

Ők nemcsak templomépítésbe kezdtek 1936-38-ban, hanem - ami mindig is sokkal nehezebb volt, - közösséget is építettek!
Az Alföldről "feltelepült" protestáns, polgárosodó emberek hozták magukkal a hogyan? tudását! Tudták, hogy hogyan fogjanak hozzá ö n e r ő b ő l az építkezéshez!

Ezt a fajta identitást, ön- és közösségfejlesztő kreativitást irtotta ki a kommunista diktatúra belőlük és utódaikból.

Tudnunk kell tehát, hogy Ők nem azonosak azokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem Ők azok, akiken megvalósult az!

Meg kell tanítani ezt a népcsoportot régi-új identitására! Meg kell teremteni azokat a HELYEKET ismét, ahol az egyén megismerheti saját, egyéni értékeit, amellyel megteremtheti saját szocializáltságát, ami alapja lehet minden további elsajátításnak!
A szocializáció az egyed szociokulturális környezetben elsajátított mindennapi életképessége!

Ettől az életképességtől fosztotta meg és fosztja meg a mai napig a baloldalinak neavezett politikai erő az erzsébeti és soroksári lakosokat, azzal, hogy hatalmát arra használja, hogy "lenyúlja" a szociokultúrát!

Hogyan teszi ezt?
Úgy, hogy olyan emberek alapítanak úgynevezett "nonprofit-", civil- (szociokulturális) szervezeteket, akik az élére állva ezen szerveződéseknek, csak annyira engedik működni azokat, amennyire az a saját, önös - többnyire politikai - érdekeiket szolgálják!

Meg kellett volna indítani a Csiliben, valamint a Táncsics Művelődési Házban a minden érdeklődő által elérhető NÉPFŐISKOLAI KURZUSOKAT!
Ezeken a népfőiskolai kurzusokon olyan "művelődési programot" kell összeállítani, amely segíti, ösztönzi az egyént, illetve az adott közösséget fejlődésben, kreativitásban!


A program összeállításánál figyelembe kell venni, hogy - az élet minden követelményével és kényszerével behatárolt emberek - csaknem mindenfajta tevékenységét három alapvető tényező határozza meg:

1./ a család - legyen az meglévő vagy távlati - a házaspár és a gyermeknevelés problémái; idős, beteg szülők otthoni gondozásának összes problémája; az élet négy krízisszakaszának problémái;

2./ a szakmai munka - amelyben gondot okozhat: - a munkahely elvesztése, - a szakértelem elavulása, - a teljesítménnyel járó feszültség oldásának természetes igénye, - a rekreációra való törekvés;

3./ a jövő - helyünk megkeresése a társadalmi-gazdasági valóságban, háttér biztosítása, stabilitás, lakás, megtakarítás, elérhető célok kitűzése, részvétel egy olyan típusú társadalom építésében, amely biztosítja a jövőt és megfelel az EGYÉN vonatkozási kereteinek; a jelen fenyegetéseinek (környezetszennyeződés ártalmai, sugárszennyeződés, az emberi agresszivitás-terrorizmus, a közbiztonság hiánya, modern betegségek) túlélése.


Az alábbi hét témakör programja lehetővé tenné, hogy a kurzust elvégzők - helyes önértékeléssel képesek legyenek:
- a saját- jól felfogott érdeküket belátni, aszerint élni, cselekedni;
- arra, hogy igényeljék az olyan politikai képviseletet, amelyik nem a "jól bevált" bűnbakokra áthárító felelősséggel politizál, - mert az gátja lehet az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításának - hanem reális igényt támaszt!

Előtte azonban, a POLITIKAI KÉPVISELETRE JELÖLTnek meg kell győznie választópolgárát arról, hogy megérti elhúzódó krízishelyzetét. Megérti és arra törekszik, hogy MINDEN, a váltáshoz szükséges ESZKÖZT (erkölcsi rehabilitáció, a váltáshoz szükséges ismeretek, induló tőke) KÉPES biztosítani számára.


Témakörök:

1./ A legfontosabb, hogy az egyén ismerje meg saját genealógiai múltját és e megismeréssel kialakuljon, általánossá váljon az a tény, hogy a magyar- és más nemzetiségi (kisebbséghez tartozó) családok magántörténelmük, családi- genealógiai múltjuk ismeretével részeseik a magyar nemzet történelmének! (Ezzel a nemzettudattal már egyenrangú tagjai lehetünk az Európa országai - nemzettudattal rendelkező nemzetállamok - uniójának!)

2./ A szociálpszichológia segítségével megismerheti az egyén saját lelki alkatát, saját lelkiéletét. Ezen kívül olyan kommunikációs- és szociálpszichológiai ismereteket sajátíthat el, amely a mindenkori emberi élet újra- és újjátermelését, fenntartását és gazdagítását segítheti!

3./ Az andragógia, a felnőttképzés- és művelődés keretében elsajátíthatók lennének azok a tanulástechnikák, amelyekkel megvalósítható lehet az egyén számára az élethosszig tartó, folyamatos tanulás- és művelődés igényével megtervezett életprogram.

4./ A kultúrtörténeti áttekintés keretében lehetőség nyílna a politikai demagógiától mentes nemzeti kultúra történelmi, történeti megismerésére.

5./ A környezetismereti áttekintés segítene a XXI. század emberének visszatalálni a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernie azt a természeti környezetet, ami őt körülveszi. Meg kell ismernie, hogy harmonikusan együtt tudjon élni vele, óvni- védeni tudja azt, hogy utódaik is élvezhessék!
Felhívnám a figyelmet arra a kedvező lehetőségre, hogy a 29-es választókörzetben található a Péteri majorban egy botanikus kert.
A KEK tanszékei, amelyek a Péteri majorban működnek: Dísznövénytermesztési- és Dendrológiai Tanszék, Zöldségtermesztési Tanszék, Kísérleti Üzem- és Botanikuskert, a XX. és XXIII. kerületiek számára ismeretlen, teljesen (elhanyagolt), zárt világ!

A kampány során, a népfőiskolai kurzustól függetlenül is meg kell hirdetni a botanikus kert megnyitását (az Oczy-kert mintájára) a lakosság előtt! Előtte azonban meg kell szervezni az "önerős" rendbehozatalát!
(Alapítvány, egyesület létrehozatalával...)

Meg kellene szervezni az erzsébeti kiserdő (rendszeres szemétmentesítésével) és a Duna-part alkalmassá tételét - rekreációs szabadidős programok szervezésére...

6./ Az állampolgári ismeretek keretében megismerhetné az egyén azokat a törvényes, jogi kereteket, amelyben mindennapjait megéli, amelyek ismerete nélkül lehetetlenség a személyes (rendszer)változtatás.

7./ A közösségfejlesztési technikák ismeretével könnyebben lehet barátságban élnie az egyénnek szomszédaival, szűkebb-tágabb környezetében élő embertársaival. Lehetőség nyílna társadalmi cselekvési technikák: párbeszédkörök, szomszédsági kapcsolatok létesítésének és ápolásának-, társas körök létrehozásának módjainak elsajátítására.

A NÉPFŐISKOLAI KURZUS témaköreinek "részletes" ismertetése a mellékletekben (volt) található!

Budapest, 2001. október 8.
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
... társadalmi krízishelyzet
  2007-03-28 14:48:36, szerda
 
  Gondolatok egy társadalmi krízishelyzetről

Mit? Miért?
Meg kell szerezni azokat az eszközöket és meg kell teremteni azokat a körülményeket melyekkel lehetséges a magyar nemzet érdekeit szolgáló kultur- és oktatáspolitika megvalósulása. (Minden más program, egy alaptanterv részleteinek megfogalmazása csak másodlagos feladat lehet.)

Hogyan?
1./ Tanulmányozni kell több szempontból is, hogy mely népcsoport az amelyik még képes egyfajta "magyar érdek" belátására, képviseletére, akiket még senki "nem szólított meg", senkinek nem jutott eszébe még az erkölcsi rehabilitációjuk sem!
Lehetséges szempontok egyike:
- Tanulmányozni kell a trianoni döntés után megmaradt csonka ország,
- gr. Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter - kultuszpolitikáját!
Miért éppen ezen időszakot? Azért, mert akkor is társadalmi krízist élt át nemzetünk amit megpróbált kezelni és az akkori "kedvezményezett" néprétegek gyermekei még itt élnek közöttünk... Kik is ők valójában?
Ők azok, akiket a kisbirtokos szülők a városba küldtek tanulni.
Ők azok a mesteremberek, akik némi ingatlannal is rendelkeztek az államosításkor. (Például egy kis kertes házat, műhelyt tudtak venni a II. világháború után - az Alföldhöz legközelebbi dél-pesti kertvárosban.)
Ők azok, akiket elsőként "betereltek" a gyárakba.
Ők azok akik 1945 után nagyon gyanúsak lettek a "magántulajdon" miatt. (Köztudottak a módszerek, melyekkel "megdolgozták" az ilyen "gyanús, osztályidegen elemeket".)
Ők azok, akik kénytelenek voltak megtagadni mindent; egész ifjúságukat, kuláknak kikiáltott anyjukat-apjukat, az egész családjukat, hogy ne racizzák őket a gyárban, hogy ne hurcolják el őket különböző büntető- átnevelő táborokba.
Ők azok, akik inkább lugkövet ittak, minthogy - az akkori "kultúrpolitikai koncepciónak" megfelelően - "prolit csináljanak belőlük"! (Akit megmentettek, mostmár testben is megtörve, megnyomorodva, még azt is megígérte a "P"ártnak, - akkor már az egyetlennek -, hogy gyermekeiből is "rendes munkásembert" nevel majd... Így lett utódaiknak is osztályrészük a "T"űröm és "T"agadom.)
Ők azok, akik a mai napig rettegnek mindenféle hatalomtól!
Ők azok, akik érdekeit nem képviselheti baloldali párt!
Ők azok, akik soha nem meséltek gyerekkorukról, szüleikről, családi múltjukról.
Ők azok, akik nem örökíthették tovább organikus műveltségüket.
A leghatékonyabb módszer a nemzeti hagyományok- és kultúra gyökeres kiirtására ez az elhallgattatás. Az elhallgatás, pedig a hazugság legalattomosabb fajtája, mert még védekezni sem lehet ellene!
Ők azok akik "kettős tudattal" élték le az életüket, "neveltek" gyerekeket, unokákat; ők a "látens közvélemény", akik szép csendben a rendszerváltozásra szavaztak. Azután kiderült, hogy már egy kicsit megkésett ez a rendszerváltozás, mert bizony addigra mindenki elhitte róluk, hogy a "kedvezményezett munkásosztályhoz" tartoztak! Pedig erről szó nem volt soha!
Az új "rendszer" is csak a vállalkozni tudó, induló tőkével rendelkező szakmunkásokat viselte el. A mindenéből kiforgatott, egzisztenciálisan 100 évet visszavetett, "újproletárok" számára nem jött el a változás, a rehabilitáció. Csalódottságukban nem mentek el szavazni 1994-ben. (Még elmehetnek...) Igaz, már nagyon öregek, betegek; sokan már eltemették gyerekeiket is, vagy elnyelte őket egy fogyasztói társadalom Nyugaton... (Gyerekeik a "nagy generációnak" nevezett nemzedék tagjai.)
Mi, gyerekeik, unokáik tartozunk nekik annyival, hogy megkapják a lehetőséget arra, hogy végre - legalább lélekben - kiegyenesíthessék "összeroppantott gerincüket"!

2./ A rendszerváltozáskor azonnal a közgyógyellátás részévé kellett volna tenni a pszichiátriai szakrendeléseket, lélekben megerősítendő az embereket a valódi váltáshoz. Már vannak működő, az otthoni betegápolásra kiépített gondozó hálózatok, de pszichológust ők sem alkalmaznak, mert... Miért is?

3./ Sorra meg kellett volna szervezni a lakóhelyi mentálhigiénés szolgálatokat!

4./ Az egyháznak tömegesen gyakorolnia kellett volna a keresztényi-keresztyéni megbocsájtást! Sajnos az egyház a mai napig sem találta meg az utat az emberi lelkekhez. (Pl.: még mindig több, mint 50 évvel ezelőtti teológiai joggyakorlattal dönt arról, hogy kit lehet megkeresztelni és kit nem, kik azok akik templomban is házasságot köthetnek, vagy nem!) Annál is inkább szükség lett volna az egyházi megértésre, mert a templomok előtt összefogdosott és a nagy fekete autókkal elhurcolt ministráns-gyerekekből nevelték ki az első párttitkárokat!

5./ Azonnal a közoktatás részévé kellett volna (a "közoktatás", felsőoktatás és szakoktatás mellett) tenni a felnőttképzést - megtéve az első lépést a permanens tanulás meghonosításához! Amerikában már a 20-as évek elején megtették az első lépéseket: Thorndike 1928-ban; Lengyelországban pedig Szewczuk 1961-ben. Nálunk az első - e témakörben írt - doktori előadás a Pázmány Péter Tudományegyetemen hangzott el 1937-ben(!). És azóta?
Elsőként a pedagógusok szakmai műveltségét kellett volna bővíteni (pszicho-pedagógiai, andragógiai, mentálhigiénés, társadalomtudományi, közgazdasági informatikai, idegennyelvi, vagyis a rendszerváltozáshoz szükséges ismeretekkel), hogy legyen aki megtanítja a nemzetet a váltáshoz szükséges emberi-társadalmi technikákra, ismeretekre!
Másodsorban ki kellett volna építeni a távoktatás rendszerét - pl.: mint a finneknél az NKS (Duna Televízió: Kelemen Endre), hogy a kisgyermekét otthon nevelő anyák, vagy átmenetileg munkaképtelenek és állásnélküliek is kapjanak esélyt munkaerejük megújítására, ismereteik bővítésére egy újabb szakképesítéssel; vagy a nappalival egyenértékű diploma megszerzésére.

6./ Addig, míg nem valósul meg a társadalmi munkamegosztás vagyis:
* mindenki a saját szakmájában, hivatásában annyi jövedelmet nem tudhat magáénak, amelyből meg tudja vásárolni a más szakmák szolgáltatásait, termékeit, eszközeit
* így jutva a megélhetéshez szükséges tisztességes haszonhoz;
* addig, míg az igazán jól képzett munkaerőnek nem lesz olyan ára, hogy:
- meg tud belőle élni
- otthont tud belőle teremteni,
- családot tud alapítani és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermeke anyjáról is tud gondoskodni amíg a gyerek, gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi- lelki odafordulást
az állam nem vonulhat ki a gyermeknevelés, oktatás költségeinek átvállalásából! (A családi adózás bevezetésével egy-időben.)

Ha pedig a hatalom képviselői szándékosan arra rendezkednek be, mint ezt a "Bokros-csomag" bizonyítja, hogy a társadalom ne tudja reprodukálni önmagát, vagy csak emberi "torzók" formájában, akkor ki kell jelenteni, hogy nemzetveszejtő krízishelyzet van!
A rendszerváltozás nevezetű állapot önmagában is társadalmi krízissel jár együtt. "Vér nélküli forradalom" mondják egyesek arra az egzisztencia háborúra ami mindennapjainkat jellemzi. Vannak azonban népcsoportok, rétegek, melyeket politikai bűntett szándékosan ellehetetleníteni; ilyenek a gyermeket nevelő- és az öreg- beteg szülőkről gondoskodó családok. Az átmeneti időszakra válságkezelő programokra (fentebb már említett pszichológiai- mentálhigiéniai- szociális gondozó- és rendelőhálózat kiépítésére), valamint un. krízis-tantervre van szükség!
Ebből következik, hogy a NAT-nak nevezett követelményrendszer 1998-ban bevezethetetlen!
Miből? Kérdezhetnénk. Talán abból a pénzből amelyet a drogosok, deviánsok, betegek kezelésére, gyógyítására fordítanánk! El kell fogadtatni, hogy a megelőzésre épített programok nemcsak egy szűk réteg, hanem az egész nemzet érdekét szolgálnák!

8./ Örömmel hallottam az 1997 április 11-én, megtartott népesedéspolitikai vitán, hogy végre nálunk is vannak orvos-pszichológusok, akik kutatják az anya-gyermek kapcsolatot. Dr. Lázár Imre beszélt arról többek között, hogy milyen fontos az anya-gyermek kapcsolat, mert milyensége lehet a "feltétele" a harmonikus személyiség kialakulásának, valamint a különböző pszichoszomatikus, pszichovegetatív zavaroknak is. Említette, hogy a "technokrata szülés" - az, hogy elveszik az anyától gyermekét - mennyire ártalmas. A mi szokásainkkal ellentétben, pedig Japánban elterjedt, hogy az újszülöttet a születés után azonnal odaadják az anyának és ott lehet mellette végig, míg a kórházban vannak - miközben minden segítséget megkapnak az ápoláshoz. Szerinte van összefüggés a japán ember teljesítménye és a jó anya-gyermek kapcsolat között.
Amit Lázár Imre mondott összecsengett azzal, hogy: Japán, alig 50 év alatt a "riksa kulik országa"-ból a világot elárasztó csúcstechnikájával világelső lett. Ott ugyanis azt sem tartották luxusnak, hogy diplomás nő, ha családanya lesz, akkor "csak" a gyermekei nevelésének éljen, míg gyermekei igénylik ezt.
A pedagógus pedig a társadalomi hiearchia csúcsán van, anyagi- és erkölcsi megbecsülésében - megelőzve az összes értelmiségit - természetesen Japánban.
Úgy látszik, hogy belátták azt az igazságot amit egy görög bölcs mondott, hogy "Ember nem alkothat nagyobbat, mint embert!"
Egyre gyakrabban hallani arról, hogy "ideológiai válságban van az emberiség". Már mindent kipróbált csak az utódokról való gondoskodás problematikáját nem tudta megoldani. Lehet, hogy ez lesz a veszte?
Pedig csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották meg az utódokról való gondoskodást.

Budapest, 1997. április 22. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 3643
  • e Hónap: 12247
  • e Év: 48188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.