Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szervezett felvilág
  2007-03-28 23:08:31, szerda
 
  SZERVEZETT FELVILÁG
2007-03-28. 14:11:53

Politikusként távol tartom magam minden-féle etikailag kifogásolható tranzakciótól - nyilatkozta Kóka János, ám a Heti Válasz ennek ellentmondó történetre bukkant.

Politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól - nyilatkozta a minap Kóka János. A Heti Válasz azonban e kijelentést semmiképp sem alátámasztó tranzakciósorozatra bukkant. Ciprusi offshore társaságok különös körülmények között jutottak hárommilliárd forinthoz - alig három hónap alatt. Írásunkból nyilvánvalóvá válik, hogy az üzlet nem jöhetett volna létre a miniszter sógora, családi ügyvédje, egyik vitorlástársa, valamint több - jórészt a gazdasági tárca érdekkörébe tartozó - állami óriáscég nélkül.

"A szervezett felvilág megjelenése új magyar jelenség (...), a magyar polip felülről, állami segédlettel terjeszkedik lefelé" - írta 2001-ben Magyar Bálint volt oktatási miniszter, aki addigra már túlesett az első Sulinet-körön, azaz az Elender nevû cég állami segédlettel történő felhizlalásán. A 2002-2006-os ciklusban aztán tovább is terjeszkedett a Sulinet, sőt, az Elender egykori vezetője, Kóka János meghívást kapott a kormányba - Magyar Bálint pedig mára a gazdasági miniszter SZDSZ-elnökjelölti stábjának egyik főalakjává lépett elő. Közben feltûnt egy másik volt Kóka-cég, a Meditcom, amely szintén talált érintkezési felületet az állammal: épp vizitdíj-automatákhoz kapcsolódó betegirányítási rendszert árul a kórházaknak (lásd keretes írásunkat). A hírre a gazdasági tárcavezető csak annyit közölt, hogy 2004 októbere óta semmilyen kapcsolata nincs a Meditcom Kft.-vel. Ám azt nem mondta, hogy a cég ma is a sógora, Lepp Gyula tulajdonában van - akire később néhány szót még vesztegetünk. Merthogy alább olyan eseménysor következik, amelyen átsüt a felső szintû szervezettség, a rokoni és az állami segédlet, az informatikai jártasság, a polipszerûség és minden, ami ellen Magyar 2001-ben még kikelt.

A DATAPLEX CSILLAGA

Történetünk főszereplője, a Dataplex Infokommunikációs Infrastruktúra-szolgáltató és Ingatlanhasznosító Kft. a hazai "cégbolt" egyik legfényesebb csillaga. Tavaly a negyedik, 2005-ben a harmadik lett a Deloitte nemzetközi tanácsadó közép-európai toplistájának Rising Star kategóriájában, a három-öt éve mûködő társaságok között, árbevétele ugyanis a 2004-es 686 millió forintról először több mint egymilliárdra, majd 2006-ban 1,8 milliárdra nőtt.

A távolabbi múlt azonban nem ily dicső. A Dataplex legfőbb tevékenysége egy ötcsillagos szerverhotel mûködtetése. A kft. egyrészt igyekszik megóvni a partnercégektől befogadott informatikai eszközök "egészségét"; biztosítja a külső behatolás elleni védelmet, emellett bérelhető számítógépes tárolási kapacitással is rendelkezik. Sőt, a Dataplex berendezései arra is képesek, hogy az ügyfelek házi informatikai rendszerének esetleges összeomlásakor nyomban átvegyék a szerverfunkciókat. Nos, ez a 8800 négyzetméteres biztonsági bázis 2002-ben a Béres-csoporthoz került - ám a gyógyszeriparban jeleskedő cég profiljához nem passzolt az informatika. Két éve ilyenkor a Dataplex alig 30 százalékos kihasználtsággal mûködött - vendégei között ugyan feltûnt néhány nagybank és telekommunikációs óriás, az állami megavállalatok viszont nem engedhették meg maguknak a "szállodai" körülményeket.

Aztán 2005 elején történt valami: a Dataplex volt ügyvezetőjét, Felsmann Balázst Kóka János kinevezte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vagyongazdálkodási főosztályvezetőjévé (2006 júliusa óta pedig az infrastruktúra-fejlesztésért felelős szakállamtitkári titulus szerepel a névjegyén). A tárca új reménysége emellé igazgatósági tagságot is kapott az állami autópályacégeknél, valamint felügyelőbizottsági tagságot a MÁV Cargóban. Felsmann helyzetbe hozása persze csak a kívülállókat lepte meg; a Kóka-féle Elender már jó ideje szerződéses kapcsolatban állt a Dataplexszel. Ugyancsak 2005 elejét írtuk, amikor megérkezett a GKM közvetett felügyelete alatt mûködő MÁV Informatika Kft. vezérigazgatói székébe az a Hercegh Tamás, aki anno szintén a Dataplexnél dolgozott - Felsmann tanácsadó jobbkezeként. Aztán a MÁV Informatika hirtelen felvette a kapcsolatot a Dataplexszel, de erről később...

ADÁS-VÉTEL-ADÁS

Mint írtuk, a Dataplex két éve - kis túlzással - kongott az ürességtől, tulajdonosának csak nyûg volt a szerverhotelüzemeltetés. 2005 nyarán aztán jött a felmentő sereg, a Bajnai Gordon (mai fejlesztéspolitikai kormánybiztos) által vezetett Wallis Rt., pontosabban: a vagyonkezelő társaság egyik leánycége, és - információink szerint - 2,2 milliárd forintot fizetett a Dataplex Kft.-ért. Hivatalosan 2005. szeptember 2-ával szállt át a komplexum mûködtetésének joga a Wallis-csoportra, majd októbertől - röpke két hónapig - három ciprusi bejegyzésû off-shore cég lett a VIII. kerület, Ciprus utca-Asztalos Sándor utca sarkán megtelepedett Dataplex tulajdonosa. Aztán a korábban nehezen kelendő gazdasági társaságot a "ciprusiak" december 12-én tovább is adták a Magyar Telekomnak, immár 5,1 milliárd forintért (a tranzakció csak a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, tavaly áprilisban zárult). Vagyis: a ciprusi cégek mögött megbújó tulajdonosok potom 2,9 milliárd forintnyi haszonra tettek szert két-három hónap alatt.

Hogy mitől ér közel 3 milliárddal többet egy kft. 2005 decemberében, mint ugyanazon év szeptemberében? Már utaltunk rá, hogy korábban nemigen akadt olyan állami tulajdonú óriáscég, amely megengedte volna magának a Dataplex luxusát. 2005 szeptembere és decembere között - a parlamenti választási kampány elején - aztán hirtelen megjelentek a jól fizető állami vendégek az addig kétharmadrészt kihasználatlan szerverhotelben. A Kóka-féle gazdasági tárca által - közvetve vagy közvetlenül - felügyelt, illetve résztulajdonolt vállalatok közül a már emlegetett MÁV Informatika Kft. és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. kezdett érdeklődni a Dataplexnél, de bejelentkezett az ugyancsak állami tulajdonú Magyar Villamos Mûvek (MVM) és a Magyar Posta is.

A kapcsolatfelvétel ténye mellett a Dataplexszel kötött szerződések körülményei sem tûnnek lényegtelennek. A nemzeti postavállalat például 2005. november 9-én hirdette meg - december elsejei(!) határidővel - azt a tendert, amely egy legalább 500 négyzetméteres gépterem bérletéről, továbbá kapcsolódó adatátviteli szolgáltatásokról szólt. A szakma azonnal tudta, hogy a közbeszerzésen a Dataplexen kívült más nem nyerhet, hiszen 500 négyzetméternyi szabad területe egyetlen más adatközpontnak sincs az országban. A Mavir esetében az I. kerület, Iskola utcai úgynevezett tartalék teherelosztó áttelepítéséről született döntés 2005 őszén (a szerződést tavaly tavasszal véglegesítették) - a szakmai indoklást azonban lapzártánkig hiába vártuk az ügyben illetékes MVM-től. Mindössze annyit közöltek írásban a Heti Válasszal: a Dataplexnél elhelyezett berendezések "az ország biztonságos villamosenergia-ellátása szempontjából kiemelt jelentőségûek", ezért a költöztetés részletei nem publikusak.

A legpikánsabb azonban a MÁV Informatika és a Dataplex kapcsolata. A MÁV Informatika felügyelőbizottsága tudomásunk szerint 2005 novemberében értesült arról, hogy Hercegh Tamás vezérigazgató át kívánja helyeztetni a cég géptermét ahhoz a Dataplex Kft.-hez, ahol korábban tanácsadóskodott. A lapunk birtokában lévő jegyzőkönyv szerint 2006. január 27-én a felügyelőbizottság a Dataplexszel kötött, 100 millió forint feletti szerződést egyenesen szakmaiatlannak, "nem megfelelően megalapozottnak" minősítette, és nem javasolta a MÁV-nak a megállapodás ellenjegyzését. Úgy tudjuk, a szerződéskötés - a fb iránymutatásának megfelelően - végül meghiúsult. E gikszer ellenére a Dataplex Kft. 2005-ös üzleti jelentésében fehéren feketén ez áll: az év második felében "hosszú távú ügyfélszerződések kerültek megkötésre, melyek 2006-ban jelentős árbevételt generálnak" (mint már írtuk, a jelentős szó ez esetben 1,8 milliárdot jelent). Vagyis a Magyar Telekom - 5,1 milliárdjáért cserébe - már egy kistafírozott, biztosan telítődő Dataplexet vehetett át a "ciprusi" cégektől, név szerint: a 49-49 százaléknyi tulajdonnal bíró Fleminghouse Investmentstől és a Corbeil Holdingstól, illetve a 2 százalékos Romnio Investmentstől.

CIPRIÓTÁK ÁRNYÉKÁBAN

Mindezek után egyetlen kérdés maradt: kifélék, mifélék ezek a "ciprióták"? A Fleminghouse esetében a képlet egyszerû: a cégbírósági adatok szerint a Wallis egyik adóoptimalizáló érdekeltségéről van szó. A Dataplex-vétel előtti pillanatban alapított Corbeil és a súlytalannak tetsző Romnio tulajdonosa viszont egy-egy újabb off-shore társaság, vagyis a valódi birtokosok szándékosan elrejtették magukat az érdeklődők elől. Megkeresésünkre a Wallis Zrt.-nél úgy fogalmaznak: "a Wallis független a Romniótól és a Corbeiltől", utóbbi társaság a kézbesítési megbízottját küldte el az üzleti egyeztetésekre. Márpedig ez a megbízott - ugyancsak a hivatalos cégbírósági adatok szerint - nem más, mint a Kóka János volt és jelenlegi cégeinek jogi képviseletét ellátó Forgó, Varga és Társai Ügyvédi Iroda egyik névadója, Forgó Zoltán. (Forgó korábban felügyelőbizottsági tag volt az Elendernél, és a Kóka sógoraként már bemutatott Lepp Gyula cégjogi ügyeit is rendszeresen ő intézi. Bár a gazdasági miniszter 2004 óta külön él feleségétől - mostanság Szandrocha Kamillával mutatkozik -, Kókáné Ruzsovics Ágnessel mégis együtt jegyzi a normafai villaépítés nyomán elhíresült Rumed 2000 Kft.-t, amelyet szintén Forgó képvisel a cégbíróság előtt.)

Miként Lepp Gyulának írásban jeleztük, adatgyûjtésünk során több, a Dataplex belső életét ismerő forrásunk is egyértelmûvé tette: 2005-ben - Forgó és mások mellett - ő képviselte a Corbeilt az üzletrész-adásvételi tárgyalásokon. Ám Kóka sógora nem érezte szükségét, hogy cáfolja értesülésünket, mindössze annyit üzent, rosszak a tapasztalatai az újságírókkal. A gazdasági miniszter egyébként két éve a Playboynak nyilatkozva a saját mentoraként festette le a Magyarország Szépe Kft.-ben a haknimester Fásy Ádámmal is közösködő Leppet, akitől állítólag azt tanulta, hogy "csak tisztességesen érdemes csinálni az üzletet, mert az ember akkor nyugodtan alszik". Lepp szerepének további tisztázása helyett még egy tény: a Forgó-féle Corbeil egyik igazgatója - ciprusi cégkivonatok szerint - az a Rácz Krisztián, aki egykor az Elender termékfejlesztési vezetője és Kóka vitorláspartnere volt. (Vitorlázó körökben ugyanakkor Lepp Gyula a nagyobb név, hiszen a Kék szalag verseny támogatójaként ismerte meg a nagyérdemû; a "sógor" többnyire Asso hajóosztályban versenyez - internetes eredménylisták szerint olykor épp Rácz Krisztián oldalán.)

Mindezek alapján nem állítjuk - az off-shore technika alkalmazása miatt nem is állíthatjuk -, hogy Kókának közvetlen befolyása volna egyik vagy másik ciprusi cégre. Azt viszont igazoltuk, hogy a gazdasági miniszter emelte maga mellé (főosztályvezetői, majd szakállamtitkári minőségben) a Dataplexben rejlő üzleti lehetőségeket hivatalból ismerő Felsmann Balázst. Az eredetileg kapacitásfelesleggel rendelkező informatikai kft.-ről pedig megírtuk, hogy - miután hirtelen állami partnereket is talált - közel hárommilliárd forinttal nőtt meg az értéke. S az ügylet közremûködőit: a gazdasági miniszter sógorát, állandó cégjogi megbízottját és sporttársát is néven neveztük.

Kóka János két hete azt nyilatkozta az Indexnek: "politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól (...), de információim vannak arról, hogy a következő hetekben ennek ellenkezőjét feltételező sajtóhírek látnak majd napvilágot". Hozzátette: "azt üzenem azoknak, akik ezt készítik ellenem, hogy nem fogom megkötni azokat a kompromisszumokat, amelyeket szeretnének, hogy megkössek". A Heti Válasz leszögezi: semmiféle kompromisszumba nem kívánja belehajszolni Kóka Jánost, az etikai ítéletalkotást pedig az olvasókra bízza.

Rokonok 2.0, avagy Kóka János esetei Lepp Gyulával

Kóka János még orvosi egyetemistaként kezdett munkát vállalni későbbi sógora, Lepp Gyula mûszaki vállalkozásában. Az Elender Kft. 1994-95-ben amolyan ezermester-szolgáltatóként mûködött: taxióra-átállítással, informatikával és pénztárgép-kereskedelemmel is foglalkozott. A tulajdonostárssá váló Kóka főként az utóbbiban jeleskedett (a kasszamasina-eladásból befolyt nyereséget az internetszolgáltatás kiépítésébe fektették be), majd 1996-ra a cég ügyvezetője lett.

A Horn-kormány idején Magyar Bálint oktatási miniszter - az állami Sulinet-program örve alatt - országosan ismert informatikai céggé tette az Elendert. A kft. 1998-ban részvénytársasággá alakult, a vezérigazgatói tisztség Kóka Jánost illette.

1999-ben a világ legjelentősebb internetszolgáltatója, az amerikai PSINet Inc. megvásárolta a Sulinet-bizniszbe bebetonozott Elendert; a 30 millió dolláros vételár nagyobbik részét Lepp Gyula kapta, de Kóka János is ettől a pillanattól eredezteti milliárdosi létét. Kóka a vevő PSINet szolgálatába szegődött, s üzletfejlesztésért felelős európai alelnökségig vitte a multinacionális vállalatnál.

Miután 2002-ben a PSINet becsődölt, magyar részlege viszont mûködőképes maradt, Kóka és Lepp visszavásárolta korábbi cégét - melyhez befektetőtársnak az akkor Bajnai Gordon vezette Wallis Rt.-t nyerték meg. Az adásvétel után Kóka bejelentette: az internetes üzleti megoldásokat kínáló Webigen Rt.-t beolvasztják az Elenderbe, illetve a Webigen birtokában lévő 31 százalékos Index.hu részvénypakett is átkerül a régi-új vállalkozásukhoz.

Néhány hónappal az Elender visszavásárlása után a Magyar Bálint vezette oktatási tárca új közbeszerzési pályázatot írt ki a lejáró Sulinet internetszolgáltatási szerződés meghosszabbítására. Ám a Gazdasági Versenyhivatal Közbeszerzési Döntőbizottságba delegált munkatársa végül megakasztotta a tendert. Morvayné Vígh Katalin akkor azt mondta lapunknak (Heti Válasz, 2003. február 28.): miután a közbeszerzésnek csak az Elender vezette konzorcium lehetett volna a győztese - vagyis az Oktatási Minisztérium nem biztosította az egyenlőséget az ajánlattevők számára -, hivatalból meg kellett támadnia az eljárást. Az OM ezt követően úgy "állította helyre" a világ rendjét, hogy - tendereztetés nélkül - 10 hónappal meghosszabbította az Elenderrel kötött korábbi Sulinet-szerződést. Kisvártatva kiderült: a későbbi Sulinet-Közháló program közbeszerzési eljárásának előkészítésében részt vevő minisztériumi köztisztviselők elfogadták az Elender kormányzati üzletágát igazgató Zsolnai Gábor (Kóka évfolyam-, üzlet- és vitorlástársa) meghívását a balatonkenesei Hotel Marina-Port álomhétvégéjére. E szálloda egyébként Lepp Gyuláé - éppen az Elenderért 1999-ben kapott pénzből vásárolta.

2004-ben aztán Kókáék újra eladták az Elendert; a főként Közép- és Kelet-Európában aktív EuroWeb International ezúttal 9,5 millió dollárt fizetett a cégért. Ebből 6,5 milliót készpénzben, a többit az elektronikus tőzsdén, a Nasdaqon jegyzett saját részvényeivel törlesztette az amerikai társaság - így Lepp és Kóka családi cégei az EuroWeb International 1,55, illetve 1,35 százalékos tulajdonosai lettek. Az EuroWeb Hungary és az Elender fúziójával létrejövő új cég elnökévé Kóka Jánost választották - hősünk ezt a tisztséget hagyta hátra, amikor 2004 őszén Gyurcsány Ferenc meghívta kormányába.

Közben Lepp és Kóka - még 2003-ban - Meditcom néven orvosi informatikai kft.-t alapított, melynek a mai napig az Elender-fedélzetről ismert Zsolnai Gábor az ügyvezetője. Az immár 500 millió forint jegyzett tőkéjû cég a minap vásárolta fel a Sanitas betegadminisztrációs rendszert, s ezzel 13 egészségügyi intézménnyel bővült az ügyfélköre. Ugyancsak a közelmúltban derült ki, hogy - miként a Magyar Nemzet nyomán az Index megírta - a Meditcom is részt vesz a vizitdíjautomatákhoz kapcsolódó betegirányítási rendszer fejlesztésében. Illetve, hogy az Egészségügyi Minisztérium kiemelt pályázati pénzzel támogatja az olyan, többletfunkciókkal bíró vizitdíjbeszedő rendszereket, amilyeneket a Meditcom készít. A cégből egyébként Kóka 2004-es miniszterré választása után sem szállt ki az állami pénzekkel sáfárkodó RFH Informatikai Kockázati Tőkealap, sőt, Lepp is a cég tulajdonosa maradt. Az ügyvezető Zsolnai Gábor pedig 2005-ben Kókáné Ruzsovics Ágnessel alapított közös egészségügyi vállalkozást MedWorCare Kft. néven.

[Forrás: http://ujarisztokracia.fidelitas.hu/?p=54]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szovjet emlékműhöz!
  2007-03-28 22:59:13, szerda
 
  Szovjet emlékműhöz!


Tisztelt Szerkesztőség!



A Szabadság téri szovjet emlékművel nem az a gondjuk a tárgyilagosan gondolkodó embereknek, hogy létezik, hanem az, hogy ROSSZ helyre tették. A helyzet ugyanis az, hogy az Országzászlós EMLÉKMŰVÜNKET, ennek megépítése közben, szándékosan lerombolták, megsemmisítették. Mindezen lépéssel, az akkori hazai hatalom élcsapata, mozgató rugóinak vezérlői, gyakorlatilag az orosz fennhatósággal karöltve, országunk régi rendjének szimbólumai eltávolításával, az új HATALOM kizárólagosságát, hosszú távú s célzatú berendezkedését akarták demonstrálni. Erre ment ki a játék.



Mi, akik sokan -de nem biztos, hogy elegen- aláírtuk a népszavazás megtartását óhajtó aláírásgyűjtő ívet, ezen honfitársaink közül, nem kevesen, semmi szín alatt nem kívánjuk ezen EMLÉKMŰ - Komplexum megsemmisítését, hanem csupán ÁTHELYEZÉSÉT követeljük, az orosz KATONAI TEMETŐBE.



Kérjük, hogy az e témában zajló műsoraikban -a jövőben- ezt is említsék meg, mert a józanul gondolkodókat sérti -amint az a ma esti beszélgetésben is lezajlott, Orosz József műsorvezetésével- ha ilyen konstellációba állítódik be e kérdés. NEM, NEM és NEM! Mi tiszteletben tartjuk a harcban elesett katonák emlékét, még ha ellenséges szándékkal is jöttek hozzánk, mint ahogy az Ő szemszögükből nézve, a mieinkre is így tekintettek, amikor csatlakoztak a németek oldalán az oroszok elleni hadjárathoz.



Az orosz EMLÉKMŰ áthelyezése azért ajánlatos és jogos a kérők részéről, mert otromba módon gázolt bele egy leigázott nép történelmi múltjába, amely sem erkölcsileg, sem etikailag nem volt indokolható, sem akkor, sem ma, ha embernek tartjuk magunkat. Figyelembe véve a régmúltról ránk hagyományozódott, kölcsönösségi alapon álló TISZTELETET, az írott és íratlan lovagiasság szabályait, annak betartását és betartatását. Az akkori erőszakos lépés, egyértelműen a megszállt ország lakóinak megfélemlítését szolgálta, semmibe véve a legalapvetőbb EMBERI JOGOKAT. Ez a szomorú valóság. Akik ezt nem érzik át, azok sajnos nem részesültek kellő időben, azon ismeretek elsajátításában -nevelés, oktatás hiányában- amely világossá tette volna a számukra, az OK-OKOZATI összefüggéseket, a tisztánlátásukhoz. Úgy a történelmi múltunkat illetően, mint a 90 utáni, új társadalmi formáció átalakítási kísérletét illetően, amely még meglehetős képlékeny állapotban van s igen sok tekintetben korrekcióra szorul. Ennek egy-egy szelete, a túllihegett ÁRPÁD sávos zászló körüli, ismerethiányon alapuló HISZTERIZÁCIÓ és az orosz EMLÉKMŰ körüli ,,herce-hurcává" züllesztett, a napnál világosabb TÉNYÁLLÁS!



Egy rendszerváltozáson túlesett országban, az első lépések között kellett volna megoldani a korábbi kormányoknak, a diktatúra jelképeitől való ésszerű megválást, az elnyomásra emlékeztető utcanevek, emlékhelyek, szóbeli és térbeli átrendezésével. Nem húzni halasztani azt, mint a rétestésztát. Botor nép az, nem is szólva a vezetőiről, akik gyakorlatilag ÖNMAGUK ELLEN dolgozva -17 évvel a fordulat után- még mindig ragaszkodnak ahhoz, ami már elmúlt, amely korszakra emlékeztető szimbolikus és tényleges tárgyi elemek mentegetésével, oktalanul irritálják, a sokat szenvedett lakosságot. Értelmetlenül és igazságtalanul meggyalázva eleink emlékét.



Erre szokták mondani, a tisztán látók, a hazafias neveltetésben részesülők, hogy akik így viselkednek, azok IDEGEN SZÍVÜEK. S megdöbbentő módon, az érintetteknek áll följebb, amikor ezt hallják, mert föl sem fogják cselekedeteik súlyát, annak mélyrehatóan identitásromboló voltát. Mert tegyük föl a magától értetődő kérdést -amelyen normálisan gondolkodó honfi-honleány, nem csodálkozhat- MILYEN EMBEREK AZOK, AKIK SAJÁT SZÜLŐHAZÁJUK HAGYOMÁNYAIT, TÖRTÉNELMI MULTJUKAT NEM TISZTELIK, annak fellelhető értékeit nem óvják, nem mentik, hanem annak ellenében fejtik ki tevékenységüket. Vajon kiknek a megbízásából s mit akarnak ezzel elérni? Miért becsülik le a világot velük ellentétesen, vagy csupán másként látókat, a tárgyi tudás tekintetében náluk magasabb szinten állókat. Akik tisztelik a TÉNYEKET, mondanivalójukat ÉRVEKKEL támasztják alá s ráadásul a földön járnak s nem mutatnak senkivel szemben ellenséges magatartást, csupán ragaszkodnak az 1100 év örökségeikhez, annak erényeivel s hibáival együtt? Mert mindegyik a miénk. Akár tetszik ez valakinek, rajtunk kívül, akár nem.



Örülnék, ha észrevételeimmel, hozzájárulhatnék a mesterségesen "föltupírozott" ÁLVITÁK mielőbbi lezárásához, a valódi problémák mielőbbi megoldása ÉRDEKÉBEN. Sajnos még van belőlük jócskán.



Szíves üdvözlettel:



/Péteri Attila Árpád/

népművelő

Budapest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megértettük egymást?
  2007-03-28 22:45:53, szerda
 
  Fenyegetozött az orosz nagykövet a Fidesz konferen


Fenyegetőzött az orosz nagykövet a Fidesz konferenciáján
Hírtv 2007-03-28 21:25

Megértettük egymást?
Ezzel zárta Orbán Viktorhoz intézett szavait az orosz nagykövet a Gellért
Hotelben,
ahol a Fidesz az Európai Unió megalakulásának ötvenedik évfordulójára
rendezett konferenciát.
Előzőleg a diplomata azzal fenyegetőzött, eladják másnak a gázt, ha a
magyaroknak nem kell.
Litván kollégája ezt követően emlékeztetett:
Oroszország ma sem teljesíti szerződéses kötelezettségeit, hiszen a balti
államba nyolc hónapja nem szállít gázt.

Az Európai Unióban példátlan a magyar kormány energiapolitikája Orbán Viktor
szerint.

A Fidesz elnöke ezekkel a szavakkal utalt a magyar miniszterelnök és az
orosz elnök múlt heti találkozójára. Gyurcsány Ferenc akkor sem állt ki
egyértelműen az unió támogatta Nabucco gázvezeték mellett az orosz
érdekeltségű Kék Áramlattal szemben.

Ehelyett biztosította Putyin elnököt: a nemzeti érdekek azt kívánják,
hogy Magyarország a jobb ajánlatot fogadja el.

Orbán Viktor szerint Magyarország az unió tagjaként nem folytathat különutas
politikát,
az oroszellenesség vádját viszont ezúttal is visszautasította.

- Hagyjanak föl a különutas orosz politikával, a különutas
energiapolitikával.
Ehelyett dolgozzunk inkább azért, hogy Európának legyen közös politikája
Oroszország irányába,
és az Európai Uniónak legyen energiafüggőséget enyhítő közös
energiapolitikája
Oroszország és más harmadik szereplő irányába is - vélekedett a Fidesz
elnöke.

Orbán Viktor után - nem kis meglepetésre - szót kért az orosz nagykövet, aki
meghívottként volt jelen.

A diplomata szerint az energiaügyből nem szabad politikát csinálni, mert
mint mondta, kizárólag a piaci szempontok döntenek.

- Az itteni földrajzi körülmények közt olcsóbb az orosz gáz, mert itt a cső,
és olcsóbb az olaj, mert itt a cső.
Nem kell ebből politikát csinálni, elnök úr!
Isten bizony.
Le kell ülni, tárgyalni és kész - reagált indulatosan Igor Szavolszkij.

A nagykövet végül burkoltan azzal fenyegetőzött, ha a magyaroknak nem kell a
gáz, másoknak adják el. - Megértettük egymást? - zárta mondandóját
Szavolszkij.

Az orosz diplomata a szintén jelenlévő litván nagykövettől kapta meg a
választ.

- Nyolc 8 hónapja leállították a gázszállítást Litvániába, és ez nagy
veszteség az orosz exportőröknek is
- reagált Darius Semaska litván nagykövet.

A magyar kormány energiapolitikáját egyébként tekintélyes nemzetközi lapok
is bírálták az elmúlt időszakban.
Az egyik német gazdasági újság egyenesen úgy fogalmazott:
a gázvezetékek ügyében Magyarország az oroszok oldalára csapódott.

hírTV





Orbán az európai és magyar energiafüggőség kapcsán azt is

fejtegette, hogy milyen jelentősen különbözik egymástól az európai,

piaci észjárás és az orosz állami-politikai természetű gondolkodásmód.

Ezt kívánta cáfolni a jelen lévő, magyarul kiválóan tudó Igor

Szavolszkij orosz nagykövet, aki közölte: Oroszország

energiapolitikájáról csakis piaci alapon lehet beszélni, a gázt és az

olajat pedig nem az állam, hanem a vállalkozók szállítják. Szavolszkij

alig burkoltan azzal fenyegetőzött, ha az orosz szállítók

bizalmatlanságot tapasztalnak egy piacon, inkább kivonulnak onnan; és

azzal zárta szavait: ,,megértettük egymást?".


http://www.nol.hu/cikk/440706/


http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/1/8/5/BIG_0002666185.jpg

Comment!

Ez az egész nem másról szól, kedves Elvtársak, mint a bizalomról. Úgy látszik Önök nem

bíznak meg feltétlenül a Putyin Elvtársban. Ez

helytelen. Nézzék meg például, hogy Szamuely Elvtárs is milyen

egészségesen megbízott a Kun Elvtársban:

K. B. éjfélig

szónokolt, amíg én derülten hallgattam (P. és G. jóvoltából) az

anekdotákat, amelyeket az írók szocializálásáról, a közös munkáról,

szovjetről, Lunacsarszkij irodalmi vonatjáról elöadott. A tréfálkozást

csak éppen Szamuely elvtárs megérkezése szakította meg, aki bőrkabátos

emberekkel, kézigránátokkal, géppuskákkal megjelent hirtelenében, hogy

népbiztostársát ellenőrizze: vajon csakugyan írókkal van együtt, nem

pedig összeesküvést sző ellene (már moszkvai ellenlábasa ellen.) Az

írók ijedtükben abba a kis kamrába vonulnak, amely az udvarra nyílik,

de az ablakon vasrács van, kiugrani nem lehet. Kun és Szamuely között

izgatott szóváltás a belső szobában. Végre Szamuely elvonul zörgő,

csörgő, vastalpú legényeivel, szívdermesztö hangú autóival. Kun biztos

ránk nyitja az ajtót, szegény összebújt, remegő burzsujokra...

- Folytathatjuk a tanácskozást.
És megint ő kezd el szónokolni.

(Krúdy Gyula: A XIX. Század vizitkártyái, Szépirodalmi Kiadó, Budapest, 1986.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar mentalitás egy mondat
  2007-03-28 22:28:29, szerda
 
  A magyar mentalitás egy mondatban

szerda, 2007. március 28.

Ebben a megkapó kis képben minden benne van a magyarok eszmementes, túlélésre játszó, a történelmet alulról néző mentalitásból.

Uj Péter mai szerdájából van a népszabóságból:

"Legalább megismerkedtem egy nyolcvanéves, nyugdíjas csepeli vasmunkással, aki elmesélte, hogy nem engedték elvinni annak idején a kapu előtti nagy Lenin-szobrot, inkább leszerelték és eldugták az öntöde mögé; nem kommunistaságból, hanem hogy ha egyszer mégis szükség lesz rá, ne kelljen újat csinálni."

http://www.nol.hu/szerda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakács nyalintott Gergényinek
  2007-03-28 22:24:54, szerda
 
  Bakács nyalintott Gergényinek

szerda, 2007. március 28. index.hu

Bakács Tibor Settenkedő gyermekei utálják, hogy édesapjuk műsort vezet a tévében. Hát, nem csodáljuk.




A Megasztár zsűritagjaként országos hírnévre szert tett Bakács valami komoly állami támogatásra hajt vagy valami baromi nagy médiahekket művel itt a szemünk előtt, és egyszer majd szól, hogy oké fiúk, vicceltem.

A szerda reggeli Napkeltében Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány volt az egyik vendége. Mit mondjunk, még Bánó Andrásnak is alaposan fel kell kötnie azt a bizonyost, ha törleszkedésben fel akarja venni a versenyt Bakáccsal.

Szemléltetésül csak két mondat: "Hogyan bírta elviselni, hogy a politika ennyire rámászott az Ön szakterületére?" "Az egyik tábor föl van háborodva a rendőri erőszakon, a másik örül a békének és biztonságnak."

És az elköszönés: "Én személyesen megköszönöm, amit tett értünk, majd talán a politika is megteszi."

Bakács a rendszerváltás után jött Pestre Várpalotáról, mert, mint írja, "1990-ben, az első szabad választásokat ebben a bukolikus hangulatú bányász városban az MSZMP nyerte. Ekkor határoztam el, hogy megtagadom a bölcsőt, hisz ha ötven év tapasztalata kevés volt ahhoz, hogy mást akarjanak, akkor nincs sok közünk egymáshoz."

Nagyon örülünk, hogy itt van, sok ezren jöttünk vidékről szerencsét próbálni a bűnös fővárosba, de a távozása oka fogyott, sőt, soha nem is volt neki oka.

Nem elég, hogy az első szabad választást Várpalotán az MDF-es Schmidt Ferenc nyerte, a második fordulóba nemhogy MSZMP-s, de még MSZP-s politikus sem jutott be. A kommunista jelölt 3,11, a volt kommunista 7,69 százalékot kapott.

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/bakacs070328/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gond csak jövőre kezdődik
  2007-03-28 22:08:00, szerda
 
  A gond csak jövőre kezdődik
Webdoki 2007. március 28. 06:26, szerda - Krasznai Éva

Senkinek nem kell visszamenőlegesen kifizetnie az egészségügyi ellátást,
akkor sem,
ha évek óta nem fizeti a társadalombiztosítását.
Legalábbis az APEH nem fogja ellenőrizni, hogy az illető hogyan kapott
biztosítás nélkül orvosi kezelést.
A jövő év elejétől azonban szigorúbbak lesznek.


Az APEH nem fogja ellenőrizni, hogy

április elseje előtt

ki milyen jogcímen kapott egészségügyi ellátást.



Ha valaki évek, évtizedek óta nem fizeti a társadalombiztosítását, akkor is
elég,
ha most bejelenti a hivatalnál kötelezettségét, és attól a naptól kezdve
fizet a biztosításért - mondta el a Jurányi Benedekné, a hivatal
főtanácsosa.

Még nincs büntetés

Szankciók tehát nincsenek.
Az Egészségügyi Minisztérium hangsúlyozta: mindenki tiszta lappal indul.
Éppen ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az elkövetkező három
hónapban csaknem egymillió embernek küld levelet, amelyben jelzi: az
illetőnek nincsen társadalombiztosítása.
Az OEP - ugyan a bejelentési kötelezettség érvényben van - december 31-ig
haladékot adott a potyázóknak. Ellenben aki addig sem kezd el járulékot
fizetni, az januártól csak fizetés ellenében kaphat orvosi kezelést.

A cégekkel szemben lesznek szankciók

Cégek esetében egészen más a helyzet - hangsúlyozta Jurányi Benedekné.
Ha egy cég nem fizetett a dolgozója után, akkor szankciókkal élünk, eljárást
indítunk,
és a cégnek rendeznie kell a tartozást - jelentette ki.

Az eltartottak, háztartásbeliek is fizetnek

A törvény szerint április elsejétől az eltartott közeli hozzátartozók,
háztartásbeliek sem jogosultak
hozzátartozói jogon az ellátásra.

Nekik szintén bejelentési kötelezettségük van, áprilistól minden hónapban a
minimálbér 9 százalékát,
azaz mintegy 6 ezer forintot kell befizetniük a társadalombiztosítási
kasszába.

A járulék fizetését más is átvállalhatja - egy háztartásbeli anya esetében
például a férj -,
azonban ezt is be kell jelenteni az adóhatóságnak, és az APEH-nak jóvá kell
hagynia.

Forrás: InfoRadio.hu










JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér: Az ország a mélybe zuha
  2007-03-28 22:06:28, szerda
 
  Kövér: Az ország a mélybe zuhan
2007. március 27. 19:01

Az ország a mélybe zuhan az MSZP által vezetett kormány és Gyurcsány Ferenc
miniszterelnök tevékenysége miatt - mondta a Fidesz országos választmányi
elnöke kedden Nyíregyházán sajtótájékoztatón.

Ráadásul az ország - az állításokkal ellentétben - még nincs is túl a
legnehezebb időszakán, hiszen mindaz,
amit eddig sokként éltünk meg, a gázáremeléstől kezdve a vizitdíjig,
tartósan velünk marad - mondta Kövér László.

A politikus hozzátette: ezen túl a munkanélküliség jelentős növekedése
várható, amelyet a vállalkozások
öncsőd-sorozatának megindulása vált majd ki, sőt ezután érződnek majd az
infláció kedvezőtlen hatásai is.

Kövér László hangsúlyozta, hogy az általa elmondottakat alátámasztják a
gazdasági mutatók is.
Rámutatott: a magyar gazdaság növekedési ütemét a hasonló fejlettségű szintű
országok mutatóinak mindegyike felülmúlta, sőt a cseh és a lengyel adat
kétszeresen meghaladja.
Megjegyezte, hogy a polgári kormány idején, 1998-2002 között fordított volt
a helyzet, a magyar gazdaság állt az élen a régióban.

Ezt azért fontos felidézni, mert az a pénzügyi, költségvetési,
államháztartási krízis,
amit a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány felelőtlen, pazarló gazdálkodása
váltott ki, nem oldható meg újabb és újabb megszorításokkal - mondta Kövér
László.

Az ellenzéki politikus szerint "a sok szenvedés mit sem ér, nem képes
pótolni az okozott veszteségeket,
s erre jó példa, hogy a személyi jövedelemadó bevételét egy az egyben
elviszi az államháztartás kamatterhe".

A Fidesz választmányi elnöke szerint a "mélypont" fejeződik ki a
közvélemény-kutatási adatokban is,
"az MSZP, az általa vezetett kormány és Gyurcsány Ferenc közmegítélése a
rendszerváltás
óta soha nem tapasztalt mélységben van, a párt és kabinetje, miniszterelnöke
elvesztette támogatottságát".

MTI - fidesz.hu










JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cser Ágnes: mélyponton a demok
  2007-03-28 22:01:21, szerda
 
  Cser Ágnes: mélyponton a demokratikus jogállamiság
2007. március 28. 16:41

Tizenhét évvel a rendszerváltás után Magyarországon a demokratikus
jogállamiság a mélypontjára süllyedt - jelentette ki Cser Ágnes, az
Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
(EDDSZ) elnöke szerdán, Debrecenben.

A szakszervezeti vezető a Kenézy Gyula Kórházban az intézmény
főigazgatójával és a fenntartó hajdú-bihari közgyűlés elnökével közösen
tartott sajtótájékoztatóján az egészségügy átalakításáról szólva
megjegyezte: a kormány egyetlen tagja sem küldhet zsaroló üzenetet
visszaélve hatalmával.
Cser Ágnes ilyen üzenetként értékelte Molnár Lajos egészségügyi miniszter
szavait, miszerint
- ahogy fogalmazott - akinek nem tetszik a tárcavezető döntése és nem írja
alá a finanszírozási szerződést április 1-ig, az nem kap fejlesztési
pénzeket.
Meddig tűrhető el, hogy egy kormánytag visszaélve hatalmával ilyen zsaroló
kijelentéseket tegyen?
- tette fel a kérdést a szakszervezeti vezető, aki hadüzenete abbahagyására
szólította fel az egészségügyi minisztert.

Az egészségügy drámai helyzetével indokolta Rácz Róbert országgyűlési
képviselő (Fidesz), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke, hogy egy asztalnál
ülnek a sajtótájékoztatón a kórházi menedzsment,
a szakszervezet és a tulajdonos önkormányzat képviselői.
"Most a puszta léte van veszélyben a Kenézy kórháznak" - indokolta a
lépésüket Rácz Róbert,
aki szerint ha megvalósul az egészségügyi miniszter ágyszám-csökkentési
terve,
"az egészségügyhöz való hozzáférés olyan mértékben csökken, amire 40 éve nem
volt példa".
Molnár Lajosnak nincs szüksége a debreceni Kenézy kórházra, de Hajdú-Bihar
betegeinek igen
- mondat a közgyűlés elnöke, aki szerint itt az ideje, hogy mindenki, aki
képes rá és elég bátor,
együttesen lépjen fel "e törvénytelen gazemberség ellen".

Rácz Róbert hangsúlyozta: a kormány elszánt minden törvényszegésre.
A fenntartóként azonban nem kívánnak több dolgozót elbocsátani a kórházból,
mert meggyőződésük,
hogy a Kenézy kórház jelenlegi létszámával éppen elégséges kapacitást tud
nyújtani, amit nem szabad tovább csökkenteni, mert akkor jelentős mértékben
sérül a betegellátás.

Onodi Szűcs Zoltán főigazgató drámainak nevezte a kórházban kialakult
helyzetet, s közölte, még mindig nem kapták meg az OEP-től a finanszírozási
szerződést.
Nem ismerik, milyen volumenkorlátot határoznak meg számukra, milyen
paraméterekkel dolgozhatnak a jövőben. Cser Ágnes ezzel összefüggésben a
teljesítmény volumenkorlát eltörlését szorgalmazta, mert az szerinte "a
betegek jogainak a kormány részéről történő csorbítását jelenti".

A tájékoztatót követően Cser Ágnes szakszervezeti fórumon vett részt a
debreceni Kenézy Gyula Kórházban.

MTI








JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látogatók
  2007-03-28 21:59:03, szerda
 
 
Látogatók
Farkas Attila
Magyar Nemzet 2007. március 28. 0:01

Trükkös tolvajok pedig nem voltak. Legalábbis olyanokról nem szólt
feljelentés, akik újságírónak adták
volna ki magukat - derült ki fehéren feketén az illetékes szerv, a Veszprém
Megyei Rendőrség tájékoztatásából. Illetéktelen látogatók viszont igen,
hiszen a Nemzetbiztonsági Hivatalnak nem feladata fürkészkedni
fűnyíró- és készpénzlopási ügyekben.

Márpedig ezt tette, amikor "szakemberei" a múlt héten párban állítottak be
kollégánkhoz,
hogy érdeklődjenek: mit is keresett lapunk két munkatársa két hónapja "a
főnök", a titkosszolgálatok működéséért is felelős Szilvásy György
nagyszabású, lovardásra tervezett építkezésének fertályán, a festői szépségű
Balaton-felvidéki településen.

A látogatás magyarázata, pontosabban az a kínos magyarázkodás, amivel az ügy
kipattanása óta a miniszter, a kancellária és a nemzetbiztonsági szolgálat
előáll, arcátlan, a szinte óráról órára ellentmondó érveléstől ezer sebből
vérzik.
Példának okáért hol arra hivatkoznak, hogy Szilvásy maga hívta fel a
szolgálatok figyelmét az újságírókra,
hol azzal állnak elő, hogy az NBH nem csak a minisztertől szerzett tudomást
a zsákfaluban járt újságírókról.

Diszkrét bája van annak is, hogy Vajda Péter, az NBH szóvivője lapunk
munkatársaival összefüggésben
azonnal bedobta a polgármesteri hivatalba történt betörést, illetve azt,
hogy
az adott időszakban voltak esetek, amikor illetéktelenek újságíróként
fellépve kísérelték meg bűncselekmények elkövetését".

Hol a pofátlanság határa?

Elég szomorú az már önmagában is, hogy több mint másfél évtizeddel a
rendszerváltozás után
egy hetvenes éveinek közepét taposó, a moszkvai Lenin Intézetben végzett,
majd évtizedeken át a pártállam lapját a Szovjetunióban és az Egyesült
Államokban is szolgáló tollnok
vigye a szakszolgálati szót.

Ráadásul pitiáner dumával, másokat kabátlopási ügybe keverve.

Felesleges túl nagy feneket keríteni a dolognak, ami történt, az
rutineljárás -
érvelt a kormányszóvivői iroda még vasárnap.
Nem kérünk az effajta rutinból.
Ezt sem kellene átmenteni a múltból, Vajdához hasonlóan.
De nem kérünk abból sem, hogy a másik végletbe esve, Szilvásy György
vizsgálódjon saját ügyében.

Az efféle vizsgálódásra az öt halálos áldozatot követelő tűzijátékot
követően volt már példa - lesújtó, gyomorforgatón visszatetsző, részben az
állítólag akkor is a településen pihenő miniszterhez kötődő.

A tűzijátékért csak meteorológusok, polgári védelmiek találtattak
felelősnek.
Most is borítékolható, hogy a Szilvásy-féle vizsgálgatózás megállapítja a
megfélemlítési szándékkal küldött,
ám felsült látogatók felelősségét.
Sőt, meg is magyarázza.
Mert magyarázatért a miniszter sohasem megy szomszédba.

Terrorveszély sem volt, állapította meg az ügyészség, csak farkast vizionáló
rendszeres
Szilvásy György-tájékoztatók.

A nemzetbiztonsági ügyek egyébként a politikai sajtóban immár olyan
nyilvánosságot élveznek,
mint a bulvárban a Dundika, Kelemen Anna vagy Győzike környékén történtek.

Arra sem volt még példa, hogy titkosszolgák miniszteri építkezés kapcsán
próbálják látogatni a sajtót.

Azt csak galád ellenzéki politikus teszi - lásd a Nemzetbiztonsági Iroda
újabb gyöngyszemét -,
hogy utalást tegyen a pártja sajtótájékoztatóján megjelent műveleti tisztre,
veszélyeztetve a "védett államtitkot".

A közleményt megelőzően pár órával viszont a parlamentben a kancellária
államtitkára példálózott védett államtitkot jelentő személlyel.

Azaz Gál J. Zoltán viszonválaszában arról beszélt, hogy Demeter Ervin
nagyfejű.

A hírügynökség közben a visszavonulót fújt kormányszóvivő-jelölt
átvilágításának részeredményét taglaló névtelen titokszolgát citált.

Több diszkréciót titokügyekben, látogatók pedig kíméljenek.









JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.