Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Közpénzből fizetett önpropagan
  2007-03-03 23:33:18, szombat
 
 
Közpénzből fizetett önpropaganda
Magyar Nemzet 2007. március 3. 3:00


Egyelőre nem ad választ a Miniszterelnöki Hivatal, illetve a Kormányszóvivői
Iroda, hogy Gyurcsány Ferenc március 19-én felálló kabinetirodájának új
igazgatói mekkora közpénzből fizetett összegért szegődtek az üzleti
szférából állami hivatalba, bár személyüket már hivatalosan is
bejelentették.

Az új embereket várhatóan nem köztisztviselőként, hanem a magasabb bért is
megengedő tanácsadóként
vagy megbízási szerződéssel foglalkoztathatják.

Úgy tudjuk, az új PR-, marketing- és kommunikációs szakemberek nem
feltétlenül köztisztviselői,
hanem például tanácsadói besorolásban végezhetik munkájukat, így
megállapodás kérdése, mekkora összeget keresnek havonta.
A kancellária annyit közölt lapunkkal, hogy Gál J. Zoltán a leendő
kabinetfőnöki tisztségéért nem kap pluszjuttatást.
A Gyurcsány Ferenc legfőbb bizalmasának számító Gál J. úgy lesz a
miniszterelnök kabinetirodájának
vezetője, hogy megtartja a kancellárián betöltött államtitkári posztját is.

A fideszes Ágh Péter lapunkhoz hasonlóan szintén azt tudakolta tegnap
Szilvásy György kancelláriaminisztertől, hogy mennyibe kerül az
adófizetőknek a kormány új kommunikációs stábja.

Mennyi pénzébe kerül
Demcsák Zsuzsa kormányszóvivő,
Pimper Richárd kabinetfőnök-helyettes,
Baráth Péter - Baráth Etele MSZP-s képviselő, volt uniós ügyekért felelős
tárca nélküli miniszter fia
- stratégiai kommunikációs főigazgató,
Kirsch Erika marketingkommunikációs részlegvezető,
Rózsa Gyöngyi PR-igazgató,
Gyurkovics Tamás kormányzati kommunikációs igazgató,
Teiszler Zoltán miniszterelnöki programfelelős, valamint
Tóth András szakpolitikai igazgató foglalkoztatása? - kérdezte Ágh Péter.

Az ellenzéki politikus szerint bár lecserélték a kormány teljes
kommunikációs csapatát, inkább a hazug kormányzáson kellene változtatni.

A Kormányszóvivői Iroda a fideszes képviselőnek azt válaszolta, a
kommunikációs államtitkárság bázisán létrejövő kabinet nem jelent
többletköltséget, és létszámbővüléssel sem jár.

Danks Emese leköszönő kormányszóvivő nem kap végkielégítést - közölte
lapunkkal az érintett.

Pál Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpádsávok
  2007-03-03 22:25:10, szombat
 
  Árpádsávok
2007-03-03. 20:07:02

Mostanság az átlag-magyar tüntet. Teszi ezt transzparensekkel, zászlókkal, annak az érdekében, hogy egy kicsit jobb legyen.

Az elégedetlenséget kiváltó okot mellőzve, most itt a zászlókkal kapcsolatosan szeretnék véleményt formálni, mert erős félreértések kezdenek gyökeret verni, ami nem jó, több okból kifolyólag sem.

Nos tisztelettel, az Árpád-sávos lobogót szeretném a helyére tenni, legalább is a magam elképzelései szerint, de persze lehet, hogy hót hülye vagyok.

A négy vörös - ezüst sávot tartalmazó lobogó, majd amikor annak eljött a divatja ugyanez pajzson megjelenítve, az Árpád ház jelképe, de ezt gondolom mindenki tudja, a hivatalos Magyar címer bal oldalán is így szerepel. Ezek alatt a színek alatt kelt át Árpád vezér nemzettsége a Vereckei szoroson, és minden bizonnyal használta korábban is, mert hogy ez volt a zászló, mely összefogta a hét törzset, melyből lett a Magyar nemzet.

Később aztán a történelem zajlott, az Árpád ház kihalásával új királyok következtek a trónon, ki-ki hozzáadott a nemzeti jelképhez valamit.

Ma a hivatalos zászló a trikolor, aki kíváncsi arra, hogy ez miként alakult ki imígyen, az nézzen utána.

Viszont ami zavar, hogy sokan akik a régi zászlót meglátják azonnal tikkelni kezdenek, és nyomban lefasisztázzák azt akinek a kezében meglátják, rosszabb idegzetűek az egész országot.

Kellő tisztelettel kérem, ne tegyék ezt, mert egyrészt nincsen igazuk, másrészt finoman szólva műveletlenségről tesznek tanúbizonyságot.

Ugyebár arra hivatkozik az ellentábor, hogy Árpád-sávos karszalagra tették a magyar nemzeti-szocialisták a nyilaskeresztet, tehát ez egy fasiszta jelkép, ami sokakban rossz emlékeket ébreszt. De tessenek mondani, a vörös szín, miért nem borzasztja Önöket? Próbáljunk csak visszaemlékezni? Az a kis alacsony bajuszos osztrák és a hívei, milyen színen viselték a horogkeresztjüket? Nekik miért volt szabad? A korábbi, és a mostani kormányzó párt miért választotta ugyanezt a vöröst jelképéül? Az elmúlt hatvan évben, csak ezt a színt használták. Volt karszalag, lobogó, de hogy-hogy nem senkinek nem jutott eszébe, ezt fasiszta jelképként aposztrofálni.

Hozzá tenném, hogy teljes joggal. Mert nem gondolnám, hogy túl sok ember venné komolyan az ilyen megnyilatkozásokat. Én sem. Nem szimpatikus ez az eszmerendszer sem, különösen a gyakorlata nem az. Ennek nevében eljárók sem voltak álmodó szemű szűzleányok, de ezt talán most hagyjuk.

Viszont, az Árpád-sávos zászló, így nyilaskereszt nélkül, sem a gonosz megtestesítője.

Használata csak egy csendes demonstráció a globalizmus ellen. Nem bánt senkit, csak tiltakozik a kizsákmányolás, a zsebünkben való turkálás ellen. Meg hogy azért mindent, velünk sem lehet megtenni. Ami talán csak nem olyan nagy bűn. Vagy ha az is, bocsánatos, mert egy demokratikus berendezkedésű országban jogomban áll egy minimális függetlenséghez ragaszkodni.

És hogy ezt miért tartom fontosnak elmesélni?

Mert már annyit, és annyian beszélnek habzó szájjal az ébredő nyilas csőcselékről, hogy hovatovább csakugyan megérkeznek, és csakugyan kibontják zászlaikat.

És az most talán tényleg nem lenne túl jó. Vagy éppen ez lenne a cél?

[Forrás: ...ezt most csak úgy]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány politikai célokra ha
  2007-03-03 22:22:05, szombat
 
  Gyurcsány politikai célokra használja a zsidók szenvedéseit
2007-03-03. 14:25:24

[*]A szocialistáknak mindig az az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket - reagált Répássy Róbert, a The Timesban megjelent Gyurcsány Ferenccel készült interjúra. A Fidesz EP képviselői is visszautasítják a kormányfő állításait. Megszólalt az ügyben Feldmájer Péter is, aki szerint az antiszemitáknak nincs jelentős támogatottságuk Magyarországon, és elvi szinten a Fidesz sem pártolja őket, de ez az ellenzéki párt gyakorlati politizálásán már nem mindig látszik.

A szocialistáknak mindig az az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket, amikor saját népszerűségük a mélyponton van - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban. Gyurcsány Ferencről tudható, hogy nemzetközi hazudozó lett, hiszen a "Hazugság Openen" nyolcadik helyet szerzett. Szomorú, hogy a külföldi sajtóban is a magyar kormányfőn röhögött a fél világ, amikor kiderült róla, hogy hazudott a népének - fogalmazott Répássy.

Mint arról az MNO is beszámolt, Gyurcsány soha nem látott antiszemitizmusról beszélt és arról értekezett, hogy az emberek többsége szerint a Fidesz érdekközösségben áll a szélsőjobboldali antiszemita erőkkel. Gyurcsány az interjúban kifogásolta, hogy egy Kossuth téri rendezvényen a tüntetők egy része felolvasott egy névsort a feltételezetten zsidó származású politikusokról, majd egy órával később a Fidesz politikusai felléptek ugyanarra a színpadra, de nem határolódtak el ettől.

Ezzel kapcsolatban a fideszes politikus úgy vélekedett, hogy a miniszterelnök ebben az interjúban is hazudik. Mint mondta: "nem azon a színpadon történt a Fidesz politikusainak a fellépése, és különösen nem abból az apropóból, mert felolvastak bizonyos neveket. A Fidesz egyik politikusa éppen arra intette az egybegyűlteket, hogy az erőszak nem jó válasz a hazugságra, éppen a békés gyülekezésre hívta fel a jelenlévőket. Tehát Gyurcsány Ferenc több szempontból is hazudik, amikor azt állítja, hogy Fidesz közösséget vállalt volna ezekkel az akciókkal." - jelentette ki az ellenzéki politikus.

A párt frakcióvezető-helyettese leszögezte: a Fidesz nem vállal érdekközösséget az antiszemitákkal, tehát Gyurcsány Ferenc hazudott a The Timesnak, és azon keresztül az egész világnak.

Fidesz EP: Gyurcsány az áldozatok emlékét gyalázza

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja Gyurcsány Ferencnek semmi sem szent címmel hozott nyilvánosságra nyilatkozatot pénteken Brüsszelben. A Fideszes politikusok szerint Gyurcsány állításaival szemben a valóság az, hogy a Fidesz politikusai tetteikben úgy is, mint nyilatkozataikban mindig, ismételten és határozottan kiálltak a demokrácia mellett és minden szélsőség, így az antiszemitizmus ellen is.

A Szájer József és Schöpflin György által jegyzett közlemény emlékezett, hogy a Fidesz-kormány működése alatt nem voltak Magyarországon szélsőséges tüntetések vagy antiszemita megnyilvánulások.

Mint írják: "Gyurcsány, ismételten tanúbizonyságát adta politikai és erkölcsi gátlástalanságának, amikor az antiszemitizmus vádjával próbálja lejáratni politikai ellenfeleit, és elterelni a figyelmet az általa vezetett kormány kudarcairól és hitelvesztéséről. Mindezzel, zsidók millióinak szenvedését aktuálpolitikai célokra felhasználva, az áldozatok emlékét gyalázza meg. Magyarországon szerencsére európai összehasonlításban is elenyésző az antiszemita megnyilvánulások aránya, és bár a legkisebb ilyen jellegű megnyilatkozást is el kell ítélni, Gyurcsány, aki ismét hazudik, az ország érdekeinek árt, amikor hamisan komoly veszélyként állítja be a magyarországi antiszemitizmust" - olvasható a nyilatkozatban.

Feldmájer: Világossá kell tenni, hogy milyen nézeteket vall egy párt vezető rétege

Az antiszemitáknak nincs jelentős támogatottságuk Magyarországon, és elvi szinten a Fidesz sem pártolja őket, de ez az ellenzéki párt gyakorlati politizálásán már nem mindig látszik - mondta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. Feldmájer Péter szerint nem szükséges mindennap az antiszemitizmus kérdésével foglalkozni és elhatárolódni attól, de "az emberek előtt világossá kell tenni, hogy milyen nézeteket vall egy párt vezető rétege".

A MAZSIHISZ elnöke példaként említette, hogy Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke egy televíziós adásban egyértelműen elhatárolódott a szélsőjobboldali megmozdulásoktól, de korábbi, Kossuth téri megszólalásakor ezt nem tette meg.


[Forrás: inforadio.hu]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány ne hívja magát pápai
  2007-03-03 22:15:03, szombat
 
  Gyurcsány ne hívja magát pápai gyereknek
2007. március 3. 17:03 MNO

Demonstrációt tartott mintegy kétszáz ember a pápai vasútállomáson, a Pápa-Csorna és a Pápa-Tatabánya-alsó közötti vasúti szárnyvonalak megszüntetése miatt szombaton délután. Kovács Zoltán Pápa polgármestere arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy már ne hívja magát pápai gyereknek.

Az SZDSZ büszke arra, hogy egy liberális gazdasági és közlekedési miniszter irányítása alatt kerül sor a közösségi közlekedés reformjára - tájékoztat a párt aláírás nélküli, az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménye. "Mi, liberálisok egyetértünk a gazdasági minisztérium döntésével" - írják, majd szorgalmazzák a vasúti privatizációt.

Amikor a felújított pápai vasútállomást avattuk, 2001 májusában, nem gondoltuk volna, hogy néhány év multával itt két vasútvonal bezárásának, halálának leszünk a tanúi - mondta Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő a demonstráción. Az Orbán-kormány közlekedési minisztere szerint a vasúti szárnyvonalak bezárásának gazdasági indokai "egyszerűen nem igazak".

Fónagy János szerint a kormány "ellene megy a magyar vidéknek, az embereknek, de ellene megy Európának is". A volt közlekedési miniszter rámutatott: az unió közlekedési bizottságának néhány napja tartott ülésén is arról volt szó, hogy a környezetkímélő és energiatakarékos közlekedést a vasút jelenti és azt érdemes fejleszteni. Véleménye szerint a 141 kilométer hosszú, 14 vasútvonal mostani bezárása gazdaságilag indokolatlan.

Kovács Zoltán, Pápa fideszes polgármestere a demonstráción emlékeztetett arra, hogy a 2006-ban megalakult Gyurcsány-kormány programjában az szerepelt, hogy fejlesztések révén a környezetbarát vasút visszanyeri majd a korábbi jelentőségét, a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében pedig elsősorban közút- és vasútfejlesztésre fordítják a bővülő forrásokat, továbbá a vidéket jelentősen fejleszteni szükséges.

Ezzel szemben a valóság az, hogy ma megszűnik két Pápáról induló vasútvonal, országszerte pedig tizennégy, sorra zárják be a falusi kispostákat is - csak Pápa környékén eddig tizenkilencet -, s reform ürügyén visszafejlesztésről, a vidék leépítéséről van szó - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: a Pápa-Csorna vasútvonal megmaradása érdekében 13 ezer aláírás gyűlt össze, s amikor azokat átadta, "olyan tipikus Kókás kiszólást" kapott, miszerint utasokat gyűjtsünk ne aláírásokat.

"Pápa és környéke élni akar és nem hagyjuk, hogy ezek a vasútvonalak véglegesen bezáródjanak az itt élők előtt" - jelentette ki Kovács Zoltán, majd azt hangoztatta, hogy Gyurcsány Ferenc "innentől kezdve ne hívja magát pápai gyereknek". A polgármester és a volt közlekedési miniszter két koszorút helyezett el a vasútállomás újjáépítésére emlékeztető márványtáblánál; a koszorúk szalagjain ez volt olvasható: Pápa-Csorna: 1896-2007, Pápa-Kisbér: 1902-2007. A demonstrálók egy része ezután a Csornára, másik része pedig a Kisbérre utoljára induló vonatra szállt fel.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek
14 vasúti járat indul utolsó útjára
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Mikrohullámú tömegoszlatástól
  2007-03-03 22:14:16, szombat
 
  Mikrohullámú tömegoszlatástól tart Grespik
2007-03-03. 18:28:13 Kuruc.info

Disputa címmel rendeznek tanácskozást a visegrádi sportcsarnokban a kormányellenes demonstráló szervezetek vezetői, hogy alig két héttel március 15. előtt egyeztessék tavaszi programjaikat. A körülbelül kétszáz résztvevővel zajló összejövetel célja egy új 12 pont elfogadása, illetve a különféle tüntető csoportok összefogása, hogy kellő nyomást gyakorolhassanak a kormányra.

A főszervező Molnár Tamás elmondta, hogy eredetileg értelmiségi találkozónak szánta a rendezvénysorozatot, aminek a szombati az ötödik része. Molnár Tamás kifejtette, hogy van forgatókönyvük arra, ha ismét rendőri erőszakba torkollna a nemzeti ünnep: ebben az esetben politikai menedékjogot kérnek Strasbourgban, mint ahogy tették azt annak idején a zámolyi romák. Molnár élesen bírálta Orbán Viktort, amiért megszüntette a jobboldal sokféleségét, de egyben bizakodva közölte, visszatérőben van a jobboldalra a sokszínűség.

Mikrohullám

Grespik László, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvédje felszólalásában elmondta, hogy vannak olyan feltételezések, miszerint a rendőrség március 15-re egy új, eddig csak állatokon tesztelt fegyverrel készül. Grespik állítása szerint ez az eszköz ötszáz méteres hatókörben mikrohullámokkal oszlatja a tömeget. Az erős mikrohullámú sugárzástól megnő az ember hőérzete, az az érzése támad, mintha a következő pillanatban kigyulladna a ruhája, magyarázta Grespik.

Grespik hangsúlyozta, hogy mikrohullámú ágyú hazai rendszeresítése egyelőre csupán feltételezés, de ha netalán mégis lenne ilyen, óva intette a szívritmus-szabályozós embereket, hogy demonstrációkon jelenjenek meg.


Pontokba szedve

A tanácskozáson többféle elképzelés is felmerült arról, hogy milyen követeléseket fogalmazzanak meg a fennálló hatalommal szemben. A szervezők egyetértettek abban, hogy nemzeti kerekasztal létrehozására lenne szükség, amelyre az MSZP képviselőit is meghívnák. Az egyik munkajavaslat szerint a magyar nemzetgyűlés nevében nyílt levélben adnának ultimátumot hétfőn tíz óráig Sólyom Lászlónak arra, hogy oszlassa fel az országgyűlést és az irányítást adja át a forradalmi nemzeti bizottmánynak. Molnár Tamás szerint azonban ez már a vicc kategória.

A bejárat melletti asztalokon tudósítónk egy 13 pontot felsoroló dokumentumot talált. Többek között az országgyűlés feloszlatását, a közársasági elnök lemondását követelő irat 3. pontja "fegyvereiket otthon tartó, véglegesített nemzetőrség" létrehozását javasolja. A kiáltvány készítője elmondta, hogy ez nem hivatalos követeléslista, a visegrádi tanácskozásra minden érintett elhozta a maga 12 pontját, és a feladat az, hogy ezeket összegyúrva egységes lista szülessen a követelésekről.

A Makovecz Imre tervezte sportcsarnokban megrendezett tanácskozást két kisebb közjáték is megzavarta. A disputa kezdetén a meghívott szervezetek vezetői összekülönböztek, és Gonda László sírva fakadt, mert szerinte megalázták, majd kiment a teremből. Végül nagy nehezen rávették, hogy térjen vissza, így napirend szerint folytatódhatott az egyeztetés. Ezt dél körül egy rosszullét szakította félbe, az egyik szimpatizáns elájult.

(Index)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ büszke Kókára és a me
  2007-03-03 22:13:23, szombat
 
  Az SZDSZ büszke Kókára és a mellékvonal-bezárásokra
2007. március 3. 18:10 hirszerzo.hu

Az SZDSZ szombati közleménye szerint a párt büszke arra, hogy egy liberális gazdasági és közlekedési miniszter irányítása alatt kerül sor a közösségi közlekedés reformjára.

A közlekedés átfogó átalakításáról eddig minden közlekedési miniszter beszélt, de egyedül Kóka János látott neki a megvalósításának. Ezzel a lépéssel mintegy 2 milliárd forintot takarít meg az állam az adófizetők pénzéből - áll a közleményben.

Az SZDSZ emlékeztet arra, hogy a Fidesz kormány volt közlekedési minisztere, aki "mellékvonal búcsúztatót" tartott, miniszterként még 1.000 kilométer vasút leállítását javasolta, és további 3.000 vasútvonal helyzetét kívánta megvizsgálni.

A liberális párt úgy véli, az egész tömegközlekedést nemzeti kérdésként kell kezelni, a problémákra pedig a reform a megfelelő válasz - tartalmazza a közlemény, hozzátéve: a liberálisok azt várják a kormánytól, hogy racionalizálja a MÁV gazdálkodását, idővel pedig teremtse meg annak lehetőségét, hogy az utazókért folytatott verseny segítse a modern, színvonalas közlekedés kialakítását. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a vizitdíj megfizetése ut
  2007-03-03 21:53:48, szombat
 
  Csak a vizitdíj megfizetése után látták el a sérült tűzoltókat
2007-03-03 12:31 hírTV

Csak a 300 forintos vizitdíj befizetése után látták el az EGIS Gyógyszergyár oltása közben könnyebben megsérült négy tűzoltót pénteken este a budapesti Szent László Kórházban - mondta el a Független Hírügynökségnek a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szombaton.

Molnár Péter hozzátette: mind a négy tűzoltó a nyakán szenvedett első fokú marásos sérülést. A szóvivő furcsának nevezte, hogy vizitdíjat kellett fizetniük a tűzoltóknak ahhoz hogy megkapják a kötést a nyakukra, holott szolgálat közben sérültek meg, miközben az életüket kockáztatták.

A Szent László Kórházban bár a konkrét esetről nem adtak felvilágosítást, de megerősítették, hogy ambuláns ellátás esetén - így a tűzoltóknak is - kell vizitdíjat fizetni.

A tüzoltók abban a tűzben sérültek meg, ami péntek este keletkezett az EGIS Gyógyszergyár egyik kétszintes üzemépületében Budapesten, a X. kerületi Keresztúri úton. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a rendőrség és a mentőszolgálat is. A tűzoltók a veszélyes anyagok miatt a legmagasabb fokozatúnak minősítették a tüzet. Végül a lángokat eloltották, a környéken élőket nem kellett kitelepíteni.

Független Hírügynökség
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A kormány gumilövedékkel tesz
  2007-03-03 21:52:55, szombat
 
  A kormány gumilövedékkel tesz az életminőségért?
2007. március 3. 12:26 MNO

Az életminőség a Fidesz 1998-as választási programjának két pillérében, szabadságban és jólétben összegezhető - mondta Orbán Viktor a párt vitasorozatának életminőségről szóló zárókonferenciáján. Schmitt Pál szerint kormány vasfüggönyt húzott fel az életminőség, a fiatalok és a tanulás közé.

- Orbán: kirakatperre készül a hatalom a kordonbontók ellen

"Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, ami zajlik, az kivétel nélkül mind pénzbehajtás" - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnöke, aki szerint a szakértők egyetértenek abban, hogy a valódi reformokhoz rövid távon többletforrásokra van szükség. A pártelnök az óbudai művelődési központban tartott rendezvényen hangsúlyozta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el jobb életminőséghez, hanem a "reform fedőneve alatt" lerontják azokat a rendszereket és szolgáltatásokat, amelyek nélkül nincs európai szintű életminőség az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén.

Orbán Viktor szerint ezért Magyarországon az életminőség szempontjából a helyzet változásért kiált, gazdasági és politikai fordulatra van szükség. Ennek iránya egy erős Magyarország lehet, amely szabadságot és jólétet biztosít a polgárai számára - tette hozzá a politikus, aki szerint a Fidesz 1998-as választási programjának két pillérében - a szabadságban és jólétben összegezhető az életminőség.

Az államnak meghatározó szerepet kell vállalnia egészségügyben, oktatásban és kultúrában

A Fidesz elnöke elismerte, hogy Magyarországon szükség van az elhatalmasodó válság kezelésére, azonban úgy vélte, ha a válságkezelőkben nem bíznak az emberek, akkor ez nem lehet sikeres, mert a polgárok ellenállásába ütközik. A pártelnök szerint az utóbbi időszakban az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén "egyfajta liberális axióma" érvényesül, aminek lényege, hogy az állam rosszul látja el ezeket a funkciókat, ezért be kell engedni a piaci érdekeket, a profitorientált szférát. Orbán Viktor ugyanakkor úgy látja, hogy a liberális axiómával szemben a "kölcsönös felelősségvállalás axiómáját" kell meghirdetni, amely azon alapul, hogy az államnak kell meghatározó szerepet vállalnia ezeken a területeken, mert ha nem teszi, akkor az emberek tekintélyes része nem jut hozzá a szolgáltatásokhoz. Elvárjuk az államtól, hogy uralja és jól szervezze meg ezeket a területeteket - jelentette ki a pártelnök, aki szerint az új axiómát kell képviselni, ha nem akarjuk legalapvetőbb értékeinket kiszolgáltatni a kapzsiságnak.

Orbán Viktor ennek kapcsán a Fidesz egyik legfontosabb feladatának azt nevezte a következő időszakban, hogy megakadályozzák a több-biztosítós rendszer kialakítását, amely szerinte a szegények rossz minőségű ellátását eredményezné.

Távoznia kell a kormányból annak a miniszternek, aki a gyermekpornográfia mellett szavazott

A Fidesz elnöke szólt az utóbbi hetekben nagy vihart kavart gyermekpornográfiával kapcsolatos Büntető törvénykönyv törvénymódosítási javaslatról, és a nyilvánosságra került betelepítésről szóló kormányzati anyagról is, és kijelentette: nem tiszteletreméltó az a kormány, amely ilyen javaslatokat készít elő. Orbán Viktor azt mondta: mindenkinek joga van tudni, kik azok a "közpénzből eltartott miniszterek", akik igennel szavaztak a kormányülésen a gyermekpornóról szóló javaslatra, és egyúttal el is kell távolítani őket a közéletből.

A pártelnök a korábbi napokban tett nyilatkozataihoz hasonlóan ismét kijelentette: "Magyarországon ma az a helyzet, - és október 23-án is így állt a dolog - hogy az államhatalom a rendőrséget saját állampolgáraira uszította, és a brutális rendőrségi akciók mögött nyilvánvaló politikai bíztatás húzódott meg". - Ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni ezekben a kérdésekben akkor se, ha feljelentenek vagy beperelnek - mondta Orbán Viktor, aki ellen előbbi kijelentése miatt Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter indított személyiségi jogi pert.

Schmitt: vasfügggöny a vizitdíj is

A kormány a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével, az adóterhek növelésével, a kis- és középvállalkozások terhelésével, valamint a tandíjjal vasfüggönyt húzott az emberek és az egészségügy, az emberek és az életminőség, a fiatalok és a tanulás közé - jelentette ki Schmitt Pál. Hozzátette: az életminőséget az alkotmányosság, a jogállamiság és a demokrácia léte vagy hiánya is befolyásolja, azonban ezen a területen is "leereszkedni látszik" a vasfüggöny. A Fidesz alelnöke megjegyezte: a kormányok szinte mindenhol a világon az emberek életminőségét igyekeznek javítani, azonban a jelenlegi magyar kabinet részéről nem tapasztalható ez a törekvés.

Navracsics: Gyurcsány gumilövedékekkel járul hozzá az életminőséghez

Navracsics Tibor frakcióvezető bevezetőjében arról beszélt, mivel járulna hozzá az életminőséghez a miniszterelnök, az egészségügyi miniszter vagy a gazdasági miniszter, ha meghívták volna őket a konferenciára. Gyurcsány Ferenc kordonokat, gumilövedékeket és szemmagasságban kilőtt könnygázgránátokat hozott volna, Molnár Lajos vizitdíj-automatát, Kóka János pedig néhány vasúti sínt, hiszen az ország számos pontján szombaton indulnak utoljára a kormány által megszüntetni kívánt vonatjáratok - tette hozzá a frakcióvezető.

Az életminőség a második témája a Fidesz vitasorozatának, januárban az igazságosság témáját járták körül. Navracsics Tibor frakcióvezető a Fidesz novemberi kongresszusán javasolt négyhónapos vitasorozatot az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások, valamint a versenyképesség témakörében azzal, hogy megtárgyalt témákról a májusi Fidesz-kongresszusra vitairatot készítenek, felvázolva a párt által elképzelt polgári Magyarország jövőképét.

MNO, Inforadio.hu, hirtv.hu, MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különlegesen hazug szocialista
  2007-03-03 21:45:29, szombat
 
  Különlegesen hazug szocialista politikusok
Néző László jegyzete
2007. március 3. 14:00

Az, hogy a szocialista politikusok egy része hazudik, nem újdonság.

E tudásunkhoz nem kellett őszödi beszéd, nem kellett gyurcsányi lebukás,
elég volt ebben az országban élni. Ismerjük: kommunista kutyából sohasem
lesz demokratikus szalonna.

Ám az utóbbi időben, hiába a "Szenvedélyes" Ígérgető fogadkozása, mindent
elönt a pofátlan valósághamisítás.

Mintha a híres mesebeli versenyben vennének részt vezető "baloldali"
politikusok:
ki tud olyat hazudni, amit a király sem hisz el...

Fel kellene már őket világosítani: a "király", az istenadta nép már régen
semmit sem hisz el nekik,
lassan már a nevükben is kételkedik.

A minap Medgyessy Péter, Gyurcsány elődje, mentora, majd áldozata az egyik
kereskedelmi televízióban
például így emlékezett az elmúltakra:
"Orbán Viktor olyan költségvetési pozíciót adott át, amelyik nagyon is rossz
volt, közel volt ahhoz, amit Gyurcsány most bemutatott az őszödi beszédben.
Aztán jöttem én, aki csinált egy programot, és aztán elkezdett javítani a
költségvetés helyzetén".

Ha megnézzük a számokat - folytatta -, az derül ki, hogy mikor ő (M.P.)
átadta a kormányt,
akkor "a költségvetés helyzete jobb volt, mint az Orbántól átvett időben, s
utána Gyurcsány rontott, visszavitte ugyanoda, ahol Orbán idejében volt".

Erre már a műsorvezető, a "legnagyobb magyar újságíró" is csak "lesett".

Nem is csoda, ekkora cinikus hazugságot még M. P. köreiben is nehéz
produkálni.
(Persze, van más megoldás is: Medgyessy, sok utazása közben valahol
ottfelejtette agysejtjeit...
Hiába, a szivar, meg a konyak nem egészséges - csak mértékkel.)

Amennyiben úgy lett volna, ahogy a fürge nyelvű egykori kormányvezér mondja,
vajon mi a fészkes fenéből tellett a hirtelen mintegy 150-200 ( 300?)
milliárdba
- ez néhány hónap költsége - kerülő közalkalmazotti béremelésekre,
nyugdíjemelésre stb.?

Ha pedig így volt, nem ér-e fel egy hazaárulással, hogy évekre
sokszázmilliárddal terhelte meg a költségvetést a pillanatnyi sikerért?

A Francia Becsületrend Lovagjának, a Kárpátok James Bondjának, a talpig
tisztességes úriembernek ilyenkor - mint sokan mások megtették a
történelemben, akik ennyire elk.., elrontottak valamit
- nem kellett volna-e hideg vasat szorítania sajgó szívéhez, vagy keskeny,
remegő szájába illeszteni a pisztolycsövet?

Persze, hogy nem, mert ebből egy szó sem igaz.

Az sem hihető, hogy a közgazdász, egykori pénzügyminiszter és bankvezér
mindezt ne tudná.

Azért a számokat talán ismeri.

A Pénzügyminisztérium honlapján fellelhető adatok önmagukért beszélnek.
Az államháztartás hiánya
2001-ben - az Orbán-kormány utolsó teljes évében - a GDP 4,1 százaléka volt,
2002-ben hirtelen 9 százalékra nőtt - éppen Medgyessy (f)osztogatása
következtében.
2003-ban lecsökkent 7,2 százalékra, de még 2004-ben is -
ekkor ütötte ki Gyurcsány M.P. kezéből a kormányrudat - 6,5 százalék volt -

tegyük mindehhez hozzá, hogy közben azért a GDP is növekedett, évente
nagyjából 4- 4,5 százalékkal.

A bruttó államadósság ehhez képest 2001-ben a GDP 52,1 százalék volt,
2002-ben 55,6, 2004-ben pedig már 59,4 százalékra nőtt:
2001-ben 7 719,5, 2003-ban már például 10 587,7 milliárd forintra rúgott.
(2007 első hónapjára majd 15 ezer milliárd forint volt az államadósság!)

Közben például folyamatosan emelkedett a munkanélküliségi ráta is.

A számok tehát némileg ellentmondanak az egykor útegázo...útelegáza...
útelágazáshoz érkezett Medgyessynek.

De hagyjuk is ezen a helyen a sima modorú kémet, mert Brutusa is ontja
magából az újabb hamisságokat.

Hiába, a pofátlansági versenyben lemaradni nem szabad!

A brit The Timesnak adott interjúban Gy.F. azt állítja: soha nem látott
mértékű antiszemitizmus
tapasztalható az országban!

"Valami rettenetes történik Magyarországon!" - sikít fel.

Minderre néhány szórólapból, meg a Kossuth téren bemondott zsidó nevekből
következtet.

Azt ajánlanám, ezzel a véleményével ne nagyon hencegjen tőlünk kicsit
nyugatabbra,
mert ez nem egyéb, mint a holokauszt relativizálása, már-már tagadása.

Hiszen többszázezer magyar zsidó kiirtása ezek szerint smafu, meg sem
történt,
ha mindezt egy szórólap, s néhány elmebeteg felolvasása űberelni tudja.

Arról már nem is beszélve: milyen dolog lezsidózni, komcsizni saját
feleségét, s annak családját.

Még jó, hogy nem a Kossuth téren olvasta fel a pedigrét!

Gyurcsány, nyilván amolyan levezetésképpen kisebb dolgokban is hazudik, mint
a vízfolyás.

Azt mondja például a The Timesban a rendőri azonosítókról:

"A belső eljárásokat és szabályokat megváltoztatták.
A rendőrök már letéphetetlen, felvarrt jelvényt viselnek".

Pénteken este kifejezetten lestem a rendőrök mellét a belvárosban (remélem,
nem értették félre!),
felvarrt azonosítót nem láttam, csak a szokásos fityegős-biztostűs
megoldást.

Nyilván elszakadt a cérna...

Én különleges fajta politikus vagyok - mondta a brit lapnak.

Nyilván ezt is a régi kommunista családból származó felesége köreiben
tanulta.

Mi kommunisták különleges emberek vagyunk, különleges anyagból gyúrva
- valahogy így volt ez már a sztálini időkben is.

A helyzet, úgy látszik, sokat nem változott.

Az eszme most egy kicsit más
- de az sohasem érdekelte igazán a kommunistákat, többségük nem is igen
értette - , a párt szinte ugyanaz.

S itt maradt velünk közös szégyenünk, a lassan mindent elborító hazugság is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél egy "sztár" kezelő
  2007-03-03 21:43:48, szombat
 
  Stoffán György: Nyílt levél egy "sztár" kezelőorvosához.


Tisztelt Főorvos Úr!

Félve tekintek a jövőbe, mert bezárják azt az intézményt, amely százötven
esztendeje kezeli
a Napóleonokat, Nepomuki Szent Jánosokat, Hitlereket, Ferenc Józsefeket és
egyéb sztárokat.

Ennek a bezárásnak lehet betudni azt, hogy a napokban szabadságra engedtek
egy sztárt,
aki azt képzeli magáról, hogy ő Magyarország miniszterelnöke,

s mint ilyen a The Times címmel megjelenő lapnál
fizetett hirdetésben interjút adott magáról, feleségéről és általában az
országról.

Ez azért jelent problémát, mert a The Times-nél nem tudják, hogy hol van
Magyarország és milyen államforma van itt, de azt sem tudják pontosan, hogy
van-e ma miniszterelnök, s ha van, akkor az kicsoda.

Mivel Főorvos Úr nem tudhatja, hogy mit ír a The Times, az alábbiakban ennek
veszélyeire hívom fel
az Ön figyelmét, egyben kérem, hogy e közveszélyes "sztárt" haladéktalanul
vigyék abba az intézménybe,
amely a lipótmezei intézet utóda lesz.

Tisztelt Főorvos Úr!

Nevezett sztár angliai lapban megjelent interjúja több ponton is súrolja a
Btk. paragrafusait,
mint például a hazaárulás, a rágalmazás, a jó hírnév nagy nyilvánosság előtt
való megsértése, amely bűncselekmény az Alkotmányt is sérti.

De a sztár a fizetett hirdetéses nagyinterjújában - a kezelések ellenére -
ismét a notórius hazudozó,
és a jellemhibás beteg ember képét mutatja, ami a kezelések
eredménytelenségére utal.

Nem értem Főorvos Urat, miként lehet egy ilyen beteget kiengedni az
intézetből.

Betegségére utal az is, félelmeit ki akarja terjeszteni Európára, s e
félelmek okozóinak
Magyarországot jelöli meg.

Feleségének származásával kapcsolatban pedig arra utalt, hogy a nej
nemzetisége elleni, soha nem látott ellenszenv van kialakulóban
Magyarországon.

A The Times címmel megjelenő lapban közölteket kérem, fordíttassa le Főorvos
Úr, és nevezettet,
valamint betegtársait fokozott megfigyelés alá vonni szíveskedjék mindaddig,
amíg látható változás nem áll be állapotában.

Kérem, különösen figyeljék a kleptománia tüneteit, valamint a feltűnési vágy
súlyosságát.

Amennyiben Ön levelemre nem válaszol, vagy azt figyelmen kívül hagyja, úgy
könnyen előfordulhat,
hogy a többi beteg is bíztatásnak veszi a sztár viselkedését, s mint
közveszélyeseket, a sértett felek, a rágalmazottak fogják kényszerkezelés
alá vonni.

Ennek pedig az a veszélye, hogy nevezettek nem szakorvosok, csak bizonyos
kezelési módokat ismernek,
amelyek adott esetben a helytelen alkalmazás következtében halálosak is
lehetnek.

Ellenben felelősségre nem vonhatók a betegek által sértettek, mert nem
tudhatják,
hogy aki ellenük támad, az elmebeteg, és eddig milyen kezelést kapott.

A sztár tehát közveszélyes, így kérem azonnali intenzív gyógykezelését.

Üdvözlettel: mint fent.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.