Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Lovas István - Sajtófigyelő
  2007-03-31 23:17:36, szombat
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2007-03-29. 14:27:30

LA STAMPA lastampa.it

Magyarország: a kormány továbbra is tangában: visszavonul a manöken-szóvivő - "Sznob, aki megveti a szegényeket" címen az olasz lap budapesti cikkében hosszan ír a Kiss Józsefné Demcsák-esetről és azzal zárul, hogy a dialektikus marxizmus halála által hagyott űrt "arcátlanul" az anyagi bőség töltötte ki, ami azzal a következménnyel jár, hogy az uralkodó osztály és a nép között jelentősre nőtt a távolság.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE iht.com

A szélsőjobb terpeszkedik Franciaország fölött címmel a globális, párizsi szerkesztésű amerikai lap arról ír, hogy a francia elnökválasztási kampányt az a téma uralja, amely hosszú időn át a szélsőjobb monopóliuma volt, vagyis hogy miként lehet valaki a legjobb francia. Nicolas Sarkozy, a konzervatív jelölt "bevándorlási és nemzeti azonosság" minisztériumát kívánja létrehozni, amely azt követeli meg az újonnan bevándoroltaktól, hogy a republikánus állam világi értékeit tegyék magukévá. Ségolene Royal, a szocialisták jelöltje pedig azt várja el minden franciától, hogy tanulja meg a Marseillaise-t, a francia himnuszt, és tűzze ki vitrinébe a francia zászlót a francia nemzeti ünnepen. Le Pen elégedetten nevetgél, mert a két jelölt ellopta és így érvényesítette azt az üzenetét, hogy "Franciaország a franciáké". Sarkozy javaslata ugyanakkor - írja a lap - a náci megszállás alatti Vichy-korszak rossz emlékeit idézi fel. A nemzeti azonosság minisztériumát a zsidó ügyek általános komisszári hivatalához hasonlítotják. Politikailag konzervatív zsidók, akik Sarkozyre akartak szavazni, amiért Izrael rendíthetetlen támogatója, elfordulnak tőle és Bayroura, a centrista jelöltre szándékoznak adni szavazatukat. Royal pedig még felhívta a franciákat, hogy mindegyiküknek legyen otthonában francia trikolórja. "Más országokban a zászlót a nemzeti ünnepen az ablakba helyezik", mondta és felhívta támogatóit arra is, hogy vegyék vissza a jobboldaltól a nemzet jelképeit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wabrosch Katalin levele Edolph
  2007-03-31 22:55:56, szombat
 
  Wabrosch Katalin levele Edolphus Towns - nak
2007-03-28. 21:32:44



Dear Mr. Edolphus Towns


Megértem, ha Ön egy kisebbségeket sújtó, mélyen antidemokratikus és ocsmány jelenség miatt, mint az antiszemitizmus, morálisan aggódik.

Kevésbé, sőt, egyáltalán nem értem meg azonban, ha Ön ilyeneket valótlanul és elégséges ok nélkül állít egy népről, jelen esetben a magyar népről.

A bûn, ezt Ön, mint baptista éppen olyan jól tudja mint mi, kiirtathatatlanul van jelen ebben az evilági nyomorúságban, mindenhol, New Yorkban is, Brooklynban is. Nem látjuk semmi bizonyítékát annak, például a zsidók ellen inzultust elkövetettek bírósági ítéleteinek számában, hogy Magyarországon nagyobb lenne az antiszemitizmus, mint New Yorkban.

Ön meggyőződhetett volna személyesen is az antiszemitizmus állásáról Magyarországon. Téves állításai miatt azonban a bizonyosságig menő a valószínûsége, hogy Ön soha országunkban nem járt. És mivel magyarul sem beszél, kijelentéseit nyilván mások - nemcsak hogy téves, hanem rosszindulatú és manipulatív - információira alapozta.

Ön ellenőrizetlen és rosszindulatú információk hatására hagyta magát egy magyar belpolitikai ügyben eszközként felhasználni, a két többségi párt - egy kívülálló számára átláthatatlan - hatalmi harcában. Az antiszemitizmus itt kettős fegyverként került fölhasználásra; egyrészt az MSZP bûneit elfedő rágalmazásként, másrészt a posztkommunisták és a magyarországi zsidóság bírálhatatlanságának biztosítására.

Ön ezt nem értheti. Mégis kénytelen lesz tudomásul venni, hogy ha egy közszereplő, vagy politikus történetesen zsidó, neki is el kell tudni fogadnia a bírálatot bûneiért, mulasztásaiért, alkalmatlanságáért.

És ez nem antiszemitizmus!

A rágalmazóan téves állítások becsmérlő hazugságként jelennek meg a tényeket ismerő emberek előtt. Ezt Önnek, mint morális és vallásos embernek tudnia illik.

Az emberek nem gondolhatják, hogy ez nem tudatos rosszindulat, hanem félretájékoztatás és hamis információk következménye. Önnek, mint közéleti szereplőnek a sajtó információit is ellenőriznie kéne, de Ön erre már csak a magyar nyelv ismeretének igen valószínû hiánya miatt is, sajnos képtelen.

Becsülendőnek tartjuk, ha - mint Brooklyn képviselője - a kongresszusban, sok elfoglaltsága mellett mégis állást foglal egy idegen kontinens -- az Ön számára föltehetően ismeretlen - exotikus kis népének ügyében.

Ebből a kis népből kerül ki a mai Európa legszámosabb kisebbsége, akaratlanul is az (amerikai) indiánok, és a nyelvüket elhagyni kényszerülő feketék sorsára emlékeztetve minket. Ez a sors elsősorban Amerika és Wilson elnök bûne, és a nemzetek demokratikus önrendelkezési joga megtagadásának egyenes következménye.

Mikor szólalt föl Ön az elnyomott, asszimilált magyar (nemzetiségû) kisebbségek nevében?

Ön egyoldalúságával, talán akaratlanul is, két előítéletet is megerősít; a tényektől magát függetlenítő amerikai nagyhatalmi arroganciát és az amerikai politika Izrael-centrikusságát.

A függelékben tételesen állást foglaltunk az Ön kijelentéseit illetően, amelyeket sajnos csak töredékesen, a sajtó útján (Népszabadság, MTI) ismerünk.

Reméljük, hogy a kapott új és ellenőrizhető információk után, nem tartja fönn a magyarországi antiszemitizmus mértékéröl mondott, amúgy valótlan vádját.

Ha mindezek után mégis a valótlansághoz ragaszkodik, akkor Önt csakis egy tudatosan hazug embernek tarthatjuk, aki a magyarországi belpolitikai viszonyokba kíván -- érthetetlen okokból, manipulatív módon és az ismert amerikai arroganciával - beavatkozni.

Nürnberg, 2007-03-27

Tisztelettel
Katalin Wabrosch
Tetzelgasse 27
90403 Nürnberg


The Honorable Edolphus Towns
UNITED STATES SENATE
Washington, D.C.
March 28, 2007

Dear Sir;

I fullly understand if and when you feel moral revulsion at the manifestation of anti-Semitism.

However, I do not understand if you make such horrendous allegation lightly, nay, without sufficient ground, such as the one you made with regard to Hungarians.

As a Baptist, you should know very well that sin is omnipresent, and it cannot be eradicated.

It is present in your district as well. You could have checked into the veracity of allegations of the worst forms of anti-Semitism in Hungary, including incitation to attacks on Hungarian Jews, before you sprang into action.

If you had done it, you would have come to the conclusion that these forms of anti-Semitism simply do not exist in Hungary. You have been manipulated by your sources, and you have simply fallen into the trap of currying favor with a part of your electorate in showing that you are ready to defend the victims of anti-Semitic attacks.

In doing so, you have, at the same time, caused great harm to another part of your constituency that hauls from Hungary. Whose name and reputation you sullied with your baseless allegations.

You should know that the incumbent government of Hungary, the successor of the erstwhile Communists, constricts democracy, destroys the country's economy, and sides with Vladimir Putin, the autocratic Russian President, instead of the European Union (see the most recent articles on Hungary in The New York Times and The International Herald Tribune by Judy Dempsey).

The governing ex-Communists answered charges in the past by calling their critics "anti-Soviet" with the backing of the repressive state machinery. Today, they use the same tactics by branding their opponents "anti-Semites."

They know that this accusation is never checked, but accepted at face value, and diligently disseminated by innocent journalists.

If you continue to attack a great nation that rose up against their Soviet occupiers in 1956 with the vilest accusations, you can no longer be considered an honest man, and will certainly increase the depth of animosity shown by much of the world against the government and the policies of the United States.

Very truly yours, Katalin Wabrosch

Elhatártalanodók


Népszabadság • Nagy N. Péter • 2007. március 26.

A fekete bőrû, baptista Edolphus Towns, New York állam képviselője aggodalmát fejezte ki, amiért Magyarországon jelentősen elszaporodtak a neonáci jelenségek. Levelet írt a magyar nagykövetnek, amit azzal zárt, hogy a múlt századi rémtettek fényében szeretné vele megvitatni, hogyan kezeli a magyar kormány az antiszemitizmus jelenségét. Persze, hogy túlzás...


Mielőtt azonban még bárki az amerikai politikus feltételezhető túlérzékenységét okolná, tegye fel a kérdést: honnan tudná Edolphus Towns, hogy a "múlt századi rémtettek fényében" Magyarországon már különös érzékenységgel reagálnak mindenre, ami ezekre emlékeztet?

Hivatkozhat-e például bárki arra, hogy a hosszú távon meghatározó erejû Fidesz nyilvánvaló ellenállással fogadja, ha a környezetében árpádsávos zászlók tûnnek fel, ha képviselői olyan emelvényeken szónokolnak, ahol kevéssel előttük mocskosan zsidóztak, ha a híveiknek ajánlott lapban nyilas irodalmat propagálnak, hogy egyáltalán jelét adná annak, hogy tisztában van az ország múltjából adódó felelősséggel.

Ennek inkább az ellenkezőjét mutatja: Orbán Viktor és Navracsics Tibor mindannyiszor azt követeli, mutassa be, aki őket antiszemitizmussal vádolja, hogy mikor voltak azok, miközben senki nem a direkt zsidóellenességet vagy rasszizmust veti a szemükre, hanem azt kérdezi, amit a New York-i képviselő is: létezik-e a különös érzékenység.

Vagy csak a múlt iránti közönnyel súlyosbított politikai játék. Az, amit néhány napja Navracsics Tibor is ûzött. Nyilasmosdatónak neveztek egy fideszes politikust baloldaliak - köztük Szigeti Péter, akit később az OVB elnökévé választottak -, majd őket emiatt elmarasztalta a bíróság, amiből Navracsics azt szemezte ki, hogy súlyos bûn lenácizni valakit. Na, ez az, amit nem is tett senki. Igaz, bírósági ítéletre hivatkozva csúsztathatott.

Simonyi András és Edolphus Towns a héten találkozik. Nem biztos, hogy e kissé túlzóan nyilatkozó ember tehet róla, ha már most borítékolható: sok mindent képtelen lesz megérteni.

[Forrás: Wabrosch Katalin]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.