Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
TUBES-radar_VALÓDI OKOK
  2007-03-09 23:31:21, péntek
 
 

TUBES-radar_VALÓDI OKOK!!!!! HITELES FORRÁSBÓL!!!!

Kisgépeken repkedő újgazdagokért épülne a lokátor?

J e g y z ő k ö n y v



az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának

2005. február 23-án, szerdán, 10 órai kezdettel

a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

megtartott üléséről

...... ........... ........... ........... ........... ........... ..........
6. Bizottsági önálló indítvány-tervezet megtárgyalása és lehetőség szerinti jóváhagyása a Zengő-hegyre tervezett lokátorállomással kapcsolatban
Előterjesztők: Gusztos Péter (SZDSZ) és dr. Illés Zoltán (Fidesz)
7. Egyebek





Elnököl:


Dr. Turi-Kovács Béla (Fidesz), a bizottság elnöke

Dr. Orosz Sándor (MSZP), a bizottság alelnöke

Dr. Józsa István (MSZP), a bizottság alelnöke



Jegyzőkönyvvezetők:


Pavlánszky Éva és Molnár Emese



74. oldal



DR. KURUCZ ISTVÁN (Honvédelmi Minisztérium): Köszönöm a szót, elnök úr. Időrablás nélkül szeretnék egy-két dologra reflektálni. Tisztelem Illés képviselő úr eddig megjelent cikkeit, mindegyiket olvastam tulajdonképpen, és köszönöm a megtisztelő szavait is, ami az őszinteségemet illeti. Valóban, én egy őszinte embernek tartom magam, ami már az eddigi életem során is elismerést váltott ki sok kollégámból is, munkatársaimból is, de szakmai kérdésekbe nem szeretnék belemenni, mert valóban hosszú időbe tellene, hogy elmagyarázzam és elmondjam, miért nem lehet az űrből objektumokat, repülő objektumokat felderíteni a jelenlegi technikai színvonalon; ha ez megtörténhetne, akkor a polgári repülésirányítás azt már alkalmazná, hiszen az ő érdekük az, hogy a repülőgépeket minél hatékonyabban és olcsóbban irányítsák. A technikai fejlődés jelen szintjén, ezen a szinten erre lehetőség nincs, körülbelül 2010-2015-ben, tehát a következő évtizedben fog ez sajnos csak megjelenni.

A másik dolog: lehet, hogy én félreértettem az ön szavait, de ez a radarállomást, amit mi a Zengő-hegyen szeretnénk üzemeltetni, valóban arra szolgálna, hogy a kis magasságban történő repüléseket ellenőrizze. Nekünk a repülésirányítás nem kenyerünk, a civil repülésirányítást egy külön, velünk együttműködő szervezet végzi, mi tehát senkitől nem akarjuk lobbiérdekből elvenni az irányítás képességét. Nekünk egy feladatunk van, és ezt tessék jól megérteni, könyörgöm: azt kell megérteni, hogy mi felelősek vagyunk a légtérben lezajló összes eseményért, és vannak civil repülőgépek, valóban több ezer ilyen van már Magyarországon, amelyek repülhetnek, hiszen kivívták azt a lehetőséget, hogy engedély nélkül felszállhatnak, igen, sajnos engedély nélkül felszállhatnak a repülőterekről, úgy, hogy azt mondják: nem lépik túl a 2 700 méteres magasságtartományt - 2 700 méterről beszéltem. Ez azt jelenti, hogy ha nekem van egy repülőgépem, akkor elmehetek Békéscsabáról Győrbe, úgy, hogy kikerülöm a tiltott légtereket, hogy nem kérek légi irányítást, ha viszont mentőigényem van, akkor fizetnem kell azért, hogy a mentőszolgálat a rendelkezésemre álljon. Nekünk tehát ezt a forgalmat a saját nemzeti érdekünk szempontjából ellenőriznünk kell, és ha bajba jut egy ilyen repülőgép, ha katasztrófát szenved, a kutató-mentő rendszert oda kell irányítani. Ez jelenleg a Magyar Honvédség egyik feladata, a légierő feladata is, amit a mostani rendszerrel nem tudunk megoldani.

Nem tudjuk végrehajtani továbbá a chicagói egyezményből ránk ráháruló feladatokat, hogy azokat a repülőgépeket, amelyek nem tartják be a repülés szabályait, azaz szabálysértést követnek el, az ország üldözni köteles, az illető készültségi szolgálat. Mi ezt nem tudjuk végrehajtani. Tessék nekem elhinni, hogy a jelenleg rendelkezésre álló erők igen korlátozottak a légtér felderítésre. Én személyesen írtam azt a levelet Illés képviselő úrnak, amelyben azt írtuk le, hogy bármilyen okmány szükséges is Illés képviselő úrnak, az nálam, a programirodában megtalálható, előtalálható, azok az okmányok, amelyek NATO-minősítésűek, ezen felül egy B típusú engedélyeztetést kértünk, bele lehet tekinteni ezekben az okmányokba. Tehát senki elől nem zártuk el a keletkezett okmányokat eddig sem.

A harmadik dolog pedig az, hogy technikailag ez a radar lenne az, amely több radart ki tudna váltani. Figyelembe véve tehát azt, hogy nem kellene több helyen üzemeltetni radarrendszereket, radarokat, ez lenne a legolcsóbb, leggazdaságosabb, környezetbarát módon meg lehetne építeni, és akkor ez a radar nem egy, nem kettő, hanem több radarállomást is kiválthatna, így a költsége, a fenntartási költsége, hangsúlyozom, sokkal olcsóbb lenne.

A következő gondolatom az Illés képviselő úr felé, hogy ez a technikai rendszer valóban része egy nagy rendszernek, és ön mondta, képviselő úr, hogy ha valaki elindul Albániából - és most sokan indulnak el Albánia felől -, akkor ezt fel kell tudnunk deríteni, és nem kapunk információt máshonnan, csak ettől a radartól, hogy a készültségi szolgálat, amely készültségben van, reagálni tudjon erre a feladatra. És ha azt veszem, hogy egy repülőgépnél a reagálási idő nagyon csekély, tehát minél távolabb derítem fel, annál gyorsabban tudom riasztani a repülőgépet, amelynek aztán minimum 10 perc kell a felderítéstől ahhoz, mire elérkezik a találkozási pontra. Kis magasságban katasztrofális ez a 10 perc veszteség, katasztrofális. Ahhoz, hogy egy sportrepülőgépet, amely Budapest irányába repül, netalántán elfogjunk és radarral felderítsük a határon kívül mondjuk 100 kilométerre, ahhoz nekünk rengeteg időre van szükségünk - sajnos -, és azért van a radar, hogy ezeket felderítse.

Lehet, hogy félreérthetőek voltak a szavaim, de a szövetségen belül, a szövetség rendszerében igen komoly követelmények fognak megjelenni, és mi tagja vagyunk ennek a szövetségnek.

...... ........... ........... ........... ........... ........... ...........

78. oldal



DR. ILLÉS ZOLTÁN : Köszönöm szépen. Tisztelt Orosz Sándor Alelnök Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Azt gondolom, hogy Dankó úr kaphatott egy olyan feladatot, hogy találjon valamifajta érvet, jogi érvet arra nézvést, hogy hogyan lehessen mégiscsak azt indokolni, hogy esetleg a Zengőre történjen a telepítés. Örülök, hogy elmondta az okfejtését, mert ha ez most nem derül ki a számomra vagy a számunkra, ha nem szól, akkor még úgy érezhetném, hogy van egy ütőkártya a kezükben. És komolyan meg akartam nézni ezt az európai tanácsi irányelvet, mert én nem ismerem, de örülök, hogy elmondta uram, azért, mert bebizonyosodott számomra, hogy nem ütőkártya van a kezükben, hanem még egy blöff sincs. Méghozzá egyrészt azért, amit Hargitai úr elmondott, két másodperc alatt átlátva, most bocsásson meg, ez nem az ön szégyene vagy nem az ön bírálata, nem bántásképpen mondom, hanem egyszerűen arról van szó, hogy én azzal akartam volna érvelni - és gyöngébb, mint Hargitai úr érve, mármint önnel szemben és az ön állásfoglalásával szemben -, hogy milyen NATO-közérdek? Magyarország kérte a NATO-tól. Ezt nem a NATO mondta, hogy nekünk kell radarállomásokat csinálni, és a Zengőre. Ott van a levél is, amiben azt mondja, hogy neki tökmindegy, hogy hová. De a tetejében tudjuk mindenfajta levelezésből, hogy nem a NATO mondta, hogy nektek ezt kell csinálni, hanem Magyarország kérte.

Tehát nemhogy NATO-közérdek, mert nincs is olyan a tetejében, sokkal frappánsabb Hargitai úr érvelése, még egyszer dicséret érte, a környezetvédelem, a Natura 2000, a természetvédelem összeurópai érdek, az emberiség érdeke. Ennél magasabb közérdeket nem fognak tudni kitalálni, és lehet ezzel akár a strasbourgi bíróságig menni, az is egy nagyszerű dolog lenne, ha majd ez az érvelés lesz, és akkor mi pedig elmegyünk a strasbourgi bíróságig, önök pedig nem fognak radarállomást építeni se holnap, se 28 évig, mert az elhúzódik akár öt évig, tehát semmiféleképpen nem fognak.

Ha ez az érv, akkor örülök neki, hogy ez kiderült, mert akkor nyugodtan alszom, már bocsánat, a Zengő-ügyből kifolyólag nyugodtan alszom.

A másik: a Zengő és a kisrepülőgépek vezetése, illetve a polgári irányításban való részvétel. Isten látja lelkemet, én tényleg örülök annak, hogy ezredes úrral találkoztam, és hogy itt beszélt ezekről a dolgokról, mert még egyszer mondom: az, ami eddig gyanú volt és sejtés, az most nekem teljesen világos az őszinte szavai kapcsán. Itt arra hivatkoztak folyamatosan valamikor önök - mármint nemcsak önök, hanem a honvédelmi tárca -, hogy ez mekkora honvédelmi érdek. Számomra teljesen világos, hogy a honvédelmi érdek egyfajta valóság, de egyfajta hivatkozási alap is, és alatta minden más érdek megjelenik. Például az építtető érdeke, amit eddig is tudtunk, aki meg akarja építeni, annak az az érdeke, hogy legyen a buli, már bocsánat, a megvalósulás. A tetejébe azt merészelem állítani, hogy ha nem a Zengőn van, attól félek, azoknak, akiknek már leosztották a munkákat vagy úgy vélték, hogy ők megkapják a beruházást, hogy ha más helyszínre viszik, akkor nem ők kapják meg megint. Ez a kulcsa a dolognak meglátásom szerint, mert leosztották a kártyákat, és akkor maradjunk a kártya kifejezésnél.

Szerintem azt kellene csinálni, hogy meg kellene nyugtatni a beruházókat és a kivitelezőket, hogy öreg, ti fogjátok megkapni a másik helyett is, ne zrikáljatok, ne féljetek, meg fogjátok kapni a munkát, csak egy másik helyszínen. Ha ugyanis erre adna nekik valaki garanciát, én állítom, hogy nem lenne ez a nyomás továbbra is a Zengő tekintetében. Ez a második érdekcsoport, meg vagyok róla győződve, felelősségem teljes tudatában, semmilyen céget nem tudok megnevezni, semmit nem tudok bizonyítani.

Ehhez képest a harmadik érdek: most hangzik el, ezredes úr, őszintén és tényleg dicsérem, nem álságos taktikai elem, szónoki fogás, hogy most megdicsérem azt az ellenfelet, aki itt ül velem szemben, hanem őszintén mondom. Persze, ez lesz majd a munka, nemcsak megépül, hanem utána a légi irányítást ezen keresztül kell csinálni, majd megrendelik ezeket a munkákat. Na, nem öntől direktben, hanem együttműködve a polgári légi irányítással. Ezeknek a kisgépeknek a száma megnövekedett. Hol van ez a közösségi érdekhez képest, hogy 3 vagy 33 vagy 833 gazdag csávó gépei repkedjenek ide-oda? Hol van ez a közösségi érdekhez képest és akár a légi biztonság ügyéhez képest? Merthogy nem a paksi atomerőművet fogja megtámadni egy Al-Kaida terrorista, lehet, hogy az Al-Kaida szót nem kellett volna mondanom, mert most a lehallgató készülékek révén, amelyek külföldről figyelik a magyar beszélgetéseket, ott mindjárt az Al-Kaida szó kiugrik, hallottunk ilyen történeteket. Tehát ott szeptember 11-e kapcsán az utolsó pillanatig nem tudták azt, hogy meg fogja változtatni az előírt magasságot, az előírt sebességet, az előírt irányt. Mit fognak majd csinálni, amikor a kis gép vagy bármi van, nem harci gép, mert ha harci gép, ahhoz háborús helyzet kellene. Ha nem harci gép, hanem egy magánszemélynek, mondjuk a terroristának a gépe, mit fognak tudni a tekintetben csinálni, hogy az utolsó 30 kilométernél a paksi atomerőmű felé vezeti majd a gépet, vagy az utolsó 12 kilométernél? Ahhoz képest 100 kilométerre érzékelhetik, hogy jön a gép, de mit számít, amikor nem ismerik a szándékait, és ha a szándékai ilyenek, akkor nem tudják megakadályozni, mert képtelenség, fizikai lehetetlenség, akármilyen radarállomás van, akár van a világűrből - ahogy ön helyesen mondta, mert jelen pillanatban nincs, de annak is vannak gazdasági okai - követés, akár nincsen követés.

A paksi érvet azért hozom fel, mert ezzel is próbálkozott az egyik kollégájuk a nyilvánosság előtt, most szeretném bejelenteni, hogy nem érv, mert az érv az, hogy 2016-ban be kell zárni a paksi atomerőművet, és abban a pillanatban, ha nincs paksi atomerőmű, akkor nincs milyen veszélyeztetettség atomerőmű tekintetében. De ez egy másik téma, erről hosszabban lehetne beszélni.

Tehát azért nem kell radarállomás Magyarországon, hogy a paksi nagyobb biztonságot biztosítsa. Azt is tudjuk, hogy jelen pillanatban nem teljes körű a lefedettség, mármint légvédelmi tekintetben, illetve felderítés tekintetében. Köszönöm szépen, jól megvagyunk. Ezzel együttműködik az ország ebben a pillanatban is, és nagyon boldogan, békésen és nyugodtan alszom, nemcsak én, azt gondolom, hogy mind a 10 millió ember, mert semmifajta háborús helyzetet nem látunk sehol sem.

Ehhez képest Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr átvágta a gordiuszi csomót akkor, amikor azt mondta, hogy miért, sík vidéken nem lehetne feltenni, vagy egy másik helyszínre? Békéscsaba térségében milyen dombon áll? Semmilyen dombon nem áll. Jó, hogy ezáltal bizonyos szögben nem fogják látni, mint ahogy mondják az önök katonai szakértői, vagy pedig pluszköltségeket jelent? Bizonyítsák be, hogy milyen pluszköltségeket jelent. Hol vannak azok a papírok, számítások, gazdasági elemzések, amelyek ezt bebizonyítják?

Persze, azt lehet játszani, hogy hopp, bemondunk egy információt a tévében, az RTL Klub riportere nem tudja eldönteni, hogy ha 25 milliárdba kerül egy ilyen beruházás, akkor miért is kellene még 20 milliárd? Lehetséges, hogy a duplája, csak akkor, ha pótlólagos beruházásokat kell megcsinálni egy másik helyszínen? Ez egyszerűen nem logikus, józan paraszti ésszel, de neki be lehet adni, nekem nem lehet, és sok más embernek sem lehet beadni


JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esterházy János
  2007-03-09 23:01:27, péntek
 
  Esterházy János

csütörtök, 2007. március 8.

Ötven évvel ezelőtt, 1957 március 8-án, a morvaországi Mírov börtönében meghalt Esterházy János gróf, a két világháború közötti Csehszlovákia és Szlovákia magyar származású parlamenti képviselője, két diktatúra üldözöttje, aki kiállt a kisebbségek, a magyarok, a szlovákok és a zsidók jogaiért is.

A felvidéki Nyitraújlakon született politikus azon megyar arisztokraták egyike volt, aki a trianoni döntés után sem hagyta el lakóhelyét, hanem minden erejével és igyekezetével a határokon kívül rekedt magyarság érdekeiért dolgozott. 1935-ben bekerült a csehszlovák parlamentbe és mindjárt az első parlamenti beszédében elmondta: Akaratunk ellenére odacsatoltak Csehszlovákiához, követeljük, hogy a csehszlovák kormány teljes körben tisztelje a mi kisebbségi, nyelvi, kulturális és gazdasági jogainkat.

Esterházy - mint minden akkori magyar közéleti szereplő - a trianoni békeszerződés revíziójáért küzdött.1938-ban, az első bécsi döntés után Kassa országgyűlési képviselőjeként üdvözölte a városba bevonuló Horthy Miklóst, de továbbra is szlovák területen maradt és megalapította a Szlovenskói Magyar Pártot. A hetvenezres, Szlovákiában maradt magyarság érdekeit védelmezte a Tiso-féle szlovák államban, de a magyar kormánytól is követelte a szlovák lakosság jogainak betartását a visszacsatolt területeken.

Pozsonyban a nemzetiszocializmust is bíráló napilapot adott ki, amit betiltottak, Esterházy pedig rendőrségi felügyelet alá került. Ő volt a szlovák parlament egyetlen képviselője, aki 1942-ben a szlovákiai zsidóság kitelepítése ellen szavazott. Álláspontját így indokolta: -Veszélyes útra tért a szlovák kormány akkor, amikor a zsidók kitelepítéséről szóló törvényjavaslatot benyújtotta, mert ezzel elismeri jogosságát annak, hogy a többség a kisebbséget egyszerűen kiebrudalhatja. ... Én ellenben, mint az itteni magyarság képviselője leszögezem ezt, és kérem tudomásul venni, hogy azért nem szavazok a javaslat mellett, hanem ellene, mert mint magyar és keresztény és mint katolikus a javaslatot istentelennek és embertelennek tartom.

A mélyen vallásos Esterházy János 1944-ben zsidók, csehek, szlovákok, lengyelek százainak segített a szökésben, ezért rövid időre internálták is, majd a Gestapo is körözte.

1945-ben a szovjet hatóságok internálták, majd a kommunista Gustáv Husák utasítására letartóztatták és átadták a szovjet titkosszolgálatnak. Egy évig a híres moszkvai börtönbeben, a Ljubljankában tartották fogva, majd tíz év szibériai kényszermunkára itélték. A szlovák Nemzeti Bíróság időközben 1947-ben halálra ítélte a fasizmussal való együttműködése miatt. 1949-ben kiadták a csehszlovák hatóságoknak, de elnöki kegyelemben részesült és életfogytiglant kapott. Ezután haláláig Csehszlovákia majdnem minden börtönében raboskodott.

Halála után testét elégették, hamvainak helyéről mindezidáig nem értesítették a hozzátartozókat, pedig azok többször is kérelmezték, hogy megadhassák neki a végtisztességet. A szlovák hatóságok a többszöri kezdeményezés ellenére a mai napig sem rehabilitálták gróf Esterházy Jánost.


http://www.mno.hu/index.mno?cikk=400368&rvt=127
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zártkörű nyilvánosság, betilto
  2007-03-09 22:57:11, péntek
 
  Zártkörű nyilvánosság, betiltott önvédelem
2007. március 7. szerda 00:00 mkdsz.hu

Írjak valamit a cím alá? Ide, szövegben? Ezt nem gondolják komolyan... Önök sem, akik most látatlanban bólogatnak, hogy hát ha már idekattintottunk, akkor tessék nekik "billgécc" pénzéért írni is valamit; de azok sem gondolhatják komolyan, akik a fentiekkel előhozakodtak. Hogy márpedig ezen túl tilos lesz közterületen a golyóálló mellény viselése, valamint a paprikaspray retikülben való elhelyezése.

Szándékosan írtam az előbbi fellelhetőségi helyet, ugyanis - ha valaki nem tudná - ilyesmit bizony előszeretettel rejtenek az óvatosabb hölgyek kabátzsebbe, vagy retikülbe. Különösen azóta, hogy az Óvakodj a törpétől címen futott vígjátékból - jó negyedszázada - a hazai néző előtt is közismertté vált a módszer. Sokkal később bár az említett sprayt is be lehetett szerezni; most pedig arról olvashatunk, hogy egy új rendelet szerint ennek tulajdonlása, közterületen történő birtoklása - törvényellenes. Akár ötvenezer forintra is büntethetik azt, akit rajta csípnek használatán.

Például a szatírt, aki feljelenti ezzel védekező áldozatát. Komolyan. Gondoljunk bele: valaki megtámad egy nőt, késő éjszaka, valami sötét parknak nevezett sötét közterületen, ám a hölgy előkapja a paprikasprayt, és ártalmatlanná teszi támadóját. Aki, ezek után, elkezd kiabálni, és az odaérkező rendőrjárőr ugyan mindkettőjüket őrizetbe veszi, de a támadót hamarosan elengedi, mivel a bűncselekmény elkövetése meghiúsult. A sikeresen védekezőt viszont tiltott spray birtoklása és használata miatt - ötvenezer forintra büntetik. Túlzok?

Vajon nem kell-e befizetnünk az alkotmányellenesnek minősített elvárt adót a pénzügyminiszter szerint? Vajon nem kellett-e vizitdíjat fizetniük a szolgálatban megsérült tűzoltóknak - és nem kell-e nekik ezt tenniük a jövőben is? Hiszen azóta már tudjuk: a parancsnokság kézi-kasszájából minden esetben megelőlegezik ezt az összeget... Pedig néhány napja azt gondoltam: szatírára kihegyezetett képzeletem erősen elrugaszkodott a valóságtól. Hát - annyira nem is...

Tehát, hölgyeim, jó lesz vigyázni: ha valaki megtámadja Önöket, késő este, egy közterületen, akkor gondolják végig, de alaposan: megér-e a becsületük megvédelmezése ötvenezer forintot...?

Ezzel a golyóálló mellény betiltással még ennyire sem tudok mit kezdeni... Mert, ugye, tételezzük fel, hogy utcai ünneplés előtt magamra kapok egy ilyen mellényt, mit lehet tudni alapon, de persze ráhúzok egy pulóvert, inget, zakót is. Hűvösek még az esték, ugye... A mellény tehát nem látszik. Ezek után két módon bukhatok le. Az első: a rendőrség úgy dönt, hogy valamiért gumigolyó-sortüzet ad le arra a tömegre, amelyben magam is tartózkodom, de hiába teszi, mert én derűsen és vidáman haladok tovább, a becsapódó golyózápor ellenére. A helyzet világos: máris nem az a kérdés, hogy miért lő a rendőrség, hanem az, hogy én milyen jogon védekezem ez ellen...?

A másik lehetőség: a rendőrség - akikről az egyik verzió szerint tudjuk, hogy nagyszámú elvegyülőkkel óhajtják képviselni magukat az ünnepen, tehát civilben járnak-kelnek majd az ünneplők között - "bevizsgál" engem. Mondjuk, véletlen mozdulatot tettetve megkopogtatja a mellkasomat, majd azonnal fel is kiált: hoppá, fiúk, itt egy bádogember! S máris kiemelnek a tömegből, tiltott fegyverhasználat miatt, talán még sérülés okozása is azonnali bűneim közé kerül, hiszen - esetleg letört az engem vizsgáló elegyedett rendőregyed körme, a kocogtatás közben...

Szóval - nem értem én ezt. Sehogy. Ennyire félnek? Ennyire provokálnak? Ennyire ostobák? Vagy - ennyire ismerni vélnek bennünket...? Talán értik - mire gondolok... S már valóban csak hab a tortán az, hogy a miniszterelnök - hosszas kapacitálás, és udvarlás után - bejelentette: mégis hajlandó a nemzeti ünnepen beszélni a nyilvánosság előtt. Egészen konkrétan egy zártkörű rendezvényen teszi majd ezt, amelyet a televízió ugyan közvetít majd, de a helyszínre újságírók nem léphetnek be, s a meghívottak köre is szigorúan ellenőrzött lesz. Így fest ez a nagy garral bejelentett nyilvánosság... Zártkörű, és szigorúan ellenőrzött, ismétlem - mint önvédelmi lehetőségeink. Csak annyit mondok, óvatosan - nem tetszik ez nekem. Nagyon nem tetszik...

Tamási Orosz János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik pert indít Nyakó Istv
  2007-03-09 21:11:54, péntek
 
  A Jobbik pert indít Nyakó István ellen

Nyakó István, az MSZP szóvivője pártjához "méltóan" bolsevik típusú közleményében tiltakozott az ellen, hogy Wittner Mária, az 1956-os forradalom hőse és halálraítéltje fel fog szólalni a Jobbik március 15-ei ünnepi rendezvényén.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye szerint Nyakó szavai a Kádár-rendszer legsötétebb éveit idézik, amikor valótlant állít a legerősebb Parlamenten kívüli párt eddigi rendezvényeiről, miszerint azokon "uszítás, lázítás és kisebbségi jogok megsértése volt napirenden", valamint "antiszemita megnyilvánulások hangzottak el".

Arra kérjük a Nyakó István szóvivőt, hogy soron következő közleményében inkább az alábbi kérdések megválaszolására térjen ki:

- Melyik párt kongresszusán tűnt fel olyan párttag, aki nemrég még a haláltáborok zsidó áldozatainak szenvedésein élcelődött a kamerák előtt?
- Melyik párt jogutódja annak az MSZMP-nek, amelyik kivégeztette Wittner Mária szabadságharcos társait?
- Melyik párt elnöke vigyorgott a terrorista Che Guevara tiszteletére rendezett fesztiválon?
- Melyik párt csapta be a teljes magyar társadalmat, csak hogy hatalmát megőrizze?

A Jobbik meglátása szerint Nyakó István ezzel a közleményével méltóvá vált a "hazudtunk reggel, éjjel, meg este" MSZP-s vezérelvhez.

A Jobbik, mint az új radikalizmus pártja a következő parlamenti ciklustól kezdve az Országgyűlésben kíván politizálni, és munkája során mindent meg fog tenni azért, hogy az MSZP politikusai feleljenek az elmúlt években a magyar nemzet ellen elkövetett bűnökért.

Elég volt abból, hogy konkrétumok és bizonyítékok nélkül folyamatosan szocialista és liberális politikusok rágalmazzák a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, ezért pártunk jogi úton fog elégtételt venni az elhangzott alaptalan vádakért.

A március 15-én délután kettőkor kezdődő rendezvényünkre pedig mindenkit szeretettel várunk a Vörösmarty térre!

Vona Gábor,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javíthatatlan, fejlődésképtele
  2007-03-09 18:53:15, péntek
 
  Torkos Matild: Javíthatatlan, fejlődésképtelen pojáca
MNO 2007. március 7. 10:26

Torkos Matild:
Gyurcsány Ferenc javíthatatlan, fejlődésképtelen pojáca,
akinek ha a politikai vélt érdekei úgy kívánják,
egy focistacsapatot is képes leterroristázni,
a felesége zsidóságát képes meglobogtatni.

Aki hol azt mondja, hogy Tony Blair a példaképe,
hol egy kubai kommunista tömeggyilkos képe előtt szónokol.

Aki az egész nemzeti jobboldalt képes lefasisztázni egy külföldi lapnak
adott interjúban talán csak azért,
mert az elmúlt négy évben nem sikerült megszemlélnie a parlamenti
ülésteremben
annak az országnak a történelmi zászlajait,
amelynek miniszterelnöki székét egy hazugsággal és csalással lefolytatott
választási kampány után bitorolja.

(Magyar Nemzet 2007, március 7.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi készül itt????
  2007-03-09 18:36:18, péntek
 
  Mi készül itt????

Csak néhány hír és megfigyelés az elmúlt másfél hétből:

- Az egyik budapesti zsidó lap nemrég arról írt, hogy március 15-én menjenek a magyarországi zsidók külföldre nyaralni, mert ki tudja mi történik itt, miféle antiszemita megmozdulások lesznek az ünnepen. Még zsidó vallási vezetők is hasonló felhívásokat tettek közzé. A hírről cikkez a Magyar Nemzet.

- Szintén a Magyar Nemzet cikkezett a napokban a feltűnően rendőröknek kinéző , és rendőrmotorra hasonlító járművekkel, megszólalásig rendőrmotoros ruhára hasonlító felszerelésben, Budapest útjain közlekedő IN-KAL Securitys biztonsági emberekről (Izraeli vezetőségű cég).

- 2007 március 9-én a Hír Tv, a Havariapress, a STOP.hu szerint ellepték Budapest utcáit izraeli katonák: Több százan masíroznak a fővárosban. Mandur László magyarázkodik valamit, majd döbbent csend.

Felteszem a rövid kérdést : Mire készülnek? És kik? És mikor? Mi lesz Magyarországgal?

Mindenki legyen óvatos, tartsa nyitva a szemét, és tarsta a kapcsolatot folyamatosan nemzeti érzelmű ismerőseivel, rokonaival, barátaival.

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló


JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a népszavazás drága, hanem
  2007-03-09 18:33:17, péntek
 
  Nem a népszavazás drága, hanem Gyurcsányék hazugságai
2007. március 9. 12:49

A Fidesz által kezdeményezett népszavazás lebonyolításával az emberek egy
kicsit visszakapnak mindabból,
amit Gyurcsány Ferenc és a szocialisták elvettek tőlük tavaly tavasszal.
Erről Szijjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője beszélt Simon Gábor
MSZP-s választmányi elnök péntek délelőtti sajtótájékoztatójára reagálva.

"Örülünk annak, hogy az emberek (...) legalább négy kérdésben élhetnek a
demokráciában biztosított
jogukkal és (...) elmondhatják véleményüket a kormány valós szándékairól, a
valós állapotok figyelembevételével" - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján
Szijjártó Péter.

A politikus ezzel kapcsolatban emlékeztetett: tavaly az embereknek nem volt
lehetőségük arra, hogy a választásokon az ország valós helyzetének
ismeretében mondjanak véleményt a kormány szándékairól.

Gyurcsány Ferenc és kormány akkor "eltagadta, eltitkolta" az igazságot a
választópolgárok elől,
ráadásul nem a kormányprogramról, csupán "valamiféle hazugsághalmazról"
lehetett szavazni - tette hozzá.

Mint elmondta: mostanra az emberek tisztába jöttek az ország állapotaival és
a kormány szándékaival, így lehetőség nyílik arra, hogy "a jövőt illetően"
néhány kérdésben véleményt nyilváníthassanak.
"Így tehát az emberek egy kicsit visszakapnak abból, amit Gyurcsány Ferenc
elvett tőlük tavaly tavasszal" - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Simon felszólította a Fidesz politikusait, vonják
vissza a népszavazási kezdeményezést, és spóroljanak meg az országnak
ötmilliárd forintot úgy reagált:
"A hazugságnál drágább dolog nincs.
Az ország nagyon hosszan kell, hogy nyögje azokat a hazugságokat, amelyeket
Gyurcsány Ferenc és a szocialisták elsütöttek a 2006-os választási
kampányban, illetőleg az elmúlt másfél-két esztendőben."

"A végig hazudott másfél-két esztendő esztendőket áldoz fel hazánk
jövőjéből,
csak azért, hogy a szocialisták megtarthassák politikai hatalmukat" -
szögezte le Szijjártó Pétert.

fidesz.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15-én lőhetnek a rendő
  2007-03-09 18:31:15, péntek
 
  Március 15-én lőhetnek a rendőrök gumilövedékkel
MNO 2007. március 9. 15:41

Ha a helyzet megkívánja, a felfegyverkezett, a rendőri állományra közvetlen
veszélyt jelentőkkel szemben a rendőrség március 15-én is alkalmazni fogja a
gumilövedéket, mert erre a rendőrségi törvény felhatalmazza - jelentette ki
Bene László altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

A Fidesz szerint szomorú, hogy március 15-én a rendőrség használhatja a
gumilövedékeket
- reagált Balog Zoltán, a párt országgyűlési képviselője Bene László
bejelentésére.

Bene szerint intézkedtek, hogy március 15-én ne fordulhasson elő olyan eset,
amikor olyanok sérülnek meg,
akik a rendőri felszólítás ellenére ugyan nem hagyják el a helyszínt,
de nem felfegyverkezetten támadnak a rendőrökre.

A gumilövedékek használatára a biztosítás parancsnoka adhat engedélyt,
illetve a helyszíni parancsnok, de csak abban az esetben, ha az engedély
megkérésére nincs ideje.

Míg korábban az úgynevezett oszlató sorfalban voltak a "tűztámogatást
biztosító egységek",
addig március 15-én ők a helyszíni parancsnok mellett lesznek, és csak a
helyszíni parancsnok engedélye alapján, az általa meghatározott irányba és
személyekre tüzelhetnek,
továbbá csak lábra adhatják le a célzott lövéseket - mondta.

Fidesz: szomorú, hogy a rendőrség használhat gumilövedéket

A Fidesz szerint szomorú, hogy március 15-én a rendőrség használhatja a
gumilövedékeket
- mondta Balog Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője Bene László
országos rendőrkapitány
bejelentésére reagálva.

A politikus indirekt beismerésnek minősítette Bene Lászlónak azt a
bejelentését,
miszerint március 15-én a rendőrök egyenruhájukon vagy sisakjukon fogják
viselni azonosító számukat.

Balog Zoltán közölte: a rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint nincs
olyan szélsőséges csoport,
amely a nemzeti ünnepen a Fidesz nagygyűlésére kívánna rákapcsolódni, hogy
ezzel megzavarja a békés rendezvényt.

Bene és nem Gergényi lesz a főparancsnok

Bene László altábornagy, országos rendőrfőkapitány lesz a március 15-i
rendezvények biztosításának
országos parancsnoka, az operatív irányítást pedig Szabadfi Árpád, a
főkapitány helyettese fogja végezni.

Az országos főkapitány mellett a megyei főkapitányok a rendőrség Teve utcai
székházában
kialakított műveleti központban követik nyomon az eseményeket és avatkoznak
be rendbontás esetén.

Bene ismertette a március 15-i rendezvények biztosítási rendszerét.
Eszerint az országos főkapitány lesz a biztosítás országos parancsnoka.
A megyékben és a fővárosban a megyei, illetve fővárosi rendőrfőkapitány lesz
a biztosítás parancsnoka,
akik az országos főkapitánnyal együtt a Rendőrségi Igazgatási Központban
kialakított
műveleti törzsben foglalnak helyet.

Az egyes helyszínek parancsnokai általában a rendőrkapitányok vagy a
főkapitányok helyettesei lesznek.

A budapesti állami ünnepség biztosításának parancsnoka Szabó Ferenc, a
Köztársasági Őrezred parancsnoka, a Fidesz rendezvényén pedig a
helyszínparancsnok mellett ott lesz Tóth László, a budapesti
rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese is, valamint a rendezvény
szervezőjének megbízottja.

(MTI)





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halállista
  2007-03-09 18:01:58, péntek
 
  Halállista
Gyurcsányék száz kilométereket utaztatnák a betegeket
MNO 2007. március 9. 12:40

Több száz kilométert kell utaznia a betegeknek az Egészségügyi Minisztérium honlapján található lista szerint, amelyből kiderül, hogy az ország különböző pontján élőknek melyik kórház nyújt kötelezően ellátást. Az esztergomi gyermekeknek a győri kórházba kellene befeküdniük fül-orr-gégészeti ellátásért, Celldömölkről pedig attól függően, milyen ellátásra van szükségük, öt különböző városba, többek közt Budapestre vagy Pécsre kellene utazniuk.

• Kórházreform: hiba hiba hátán


Az InfoRádió találomra keresett rá néhány városra. Kiderült, hogy igen nagy bajban vannak azok a celldömölki szülők, akiknek gyermeke sokat betegeskedik.

A Vas megyei település lakói ugyanis gyermek fül-orr-gégészeti ellátást Győrben, gyermekszemészeti ellátást Budapesten, a Semmelweis Egyetem klinikáján, gyermek-tüdőgyógyászati ellátást pedig Kaposváron kaphatnak. Ha gyermeküknek kardiológiai kezelésre van szüksége, akkor Szombathelyre kell menniük, ha gasztroenterológust keresnek, Pécsre kell utazniuk.

Hasonló kálváriára számíthatnak a Békés megyei Elek lakói is. Ők Szegedre, Budapestre, Szolnokra és Debrecenbe vihetik gyerekeiket, ha különböző problémák merülnek fel. Ugyanerre számíthat szinte minden Békés megyei település lakója.

A Vas megyében lévő Répcelak lakóinak élete sem lesz könnyebb. Gyermeküket a 180 kilométerre lévő Kaposvárra, a 245 kilométerre lévő Pécsre és a 66 kilométerre lévő Győrbe kell vinniük a különböző ellátásokért.

A főváros IX. kerülete egyáltalán nem szerepel az adatbázisban, a ferencvárosiak így nem tudhatják, mely kórházakat kell felkeresniük.

Úgy tűnik, addiktológiai ellátást nem sok helyen nyújtanak az országban, ugyanis a kikeresett összes település lakóit a Szabolcs megyei Nagykállóba küldi a rendszer, például a Baranya megyében lévő Orfű lakóit is.

(InfoRádió)




Kapcsolódó cikkek
Fekvőbeteg-osztály nékül a miskolci dialízisközpont?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Répássy kihallgattatná a kance
  2007-03-09 17:45:53, péntek
 
  Répássy kihallgattatná a kancelláriaminisztert
2007. március 9., péntek 15:26 InfoRádió / MTI

Kiegészítést rendelt el Répássy Róbert feljelentése ügyében a Fővárosi Főügyészség - közölte a szervezet szóvivője.

Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő egy hete államellenes és terrorcselekmények előkészülete miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a kancelláriaminiszter nyilatkozatai alapján.

A politikus akkor azt mondta: "Negyedik hete halljuk Szilvásy György több alkalommal több változatban előadott történeteit, állami vezetők meggyilkolására készülő szélsőségesekről, fegyvereket beszerző és lőgyakorlatokon résztvevő emberekről, akik középületeket akarnak elfoglalni és meg akarják zavarni a március 15-i ünnepségeket. (...) Negyedik hete jogosan tehető fel a kérdés, hogy ha tudnak ilyen készülő, állam elleni bűncselekményekről, vagy terrorcselekmények előkészületeiről, akkor miért nem indítanak eljárást ezek ellen a személyek ellen, miért nem veszik őket őrizetbe".

Répássy Róbert közölte: a Fidesz a feljelentéssel ennek a hisztériakeltésnek a végére akar pontot tenni, hiszen ha valósak a terrorfenyegetésről szóló kormányzati információk, akkor a nyomozóhatóságnak meg kell indítania a büntetőeljárást, tekintettel arra, hogy az említett cselekmények előkészülete is bűncselekménynek számít.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a feljelentés kapcsán korábban annyit mondott: Répássy Róbertnek nem a kormánnyal és nem Szilvásy Györggyel van vitája, hanem az ombudsmanokkal, akik a Nemzetbiztonsági Hivatalban betekintettek azokba a szigorúan titkos iratokba, amelyek megalapozták a kancelláriaminiszter nyilatkozatait.

A Fővárosi Főügyészség határozatára reagálva Répássy Róbert azt mondta: amint megkapja a dokumentumot, indítványozza a hatóságnak Szilvásy György kihallgatását.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2007.02 2007. Március 2007.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.