Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Éji vers....
  2007-04-02 22:38:29, hétfő
 
 



Éji vers.....

az éj sötét fátyla borul a világra
a szerelem bennem ég...akár egy fáklya lángja
nyugszik a táj,csendesség öleli
odafenn báloznak tündérek ezrei
elmuló virágok halkan szuszognak
a fán halo levelek csendben ringatoznak
egy fagyott tó tükrében csillagot találtam
én már megtanultam hinni a csodákban.....





Mindenkinek jó éjszakát, szép álmokkal....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkos üzenet:))
  2007-04-02 22:29:48, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kérdés.....
  2007-04-02 21:11:04, hétfő
 
 

"Ha az összes többi bolygó holdjának van neve, a mi holdunknak miért nincs? "



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsvét, a tavasz ünnepe.....
  2007-04-02 18:07:36, hétfő
 
 
Húsvét, a tavasz ünnepe

A húsvét varázslatos ünnep. Meghozza a tavaszt, felébreszti a földet. Elválaszthatatlan színeivel, a sárgával, a fehérrel, a ragyogó kékkel jókedvre derít. Az első tavaszi virágok illata a lelket is gyógyítja. Újjáéledünk a természettel együtt.
A kopár tél után újra színes lesz a világ, az emberek is erőre kapnak, tele lesznek örömmel, reménnyel. Otthonunk is ünnepel, barkaágakkal, aranyesővel és illatos tavaszi virágokkal díszítjük. Egészen régen, még a pogány időkben a tavasz első napja jelentette az új év kezdetét.

Az ünnep


A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, ekkor támadt fel Jézus. A húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt utolsó hete a virágvasárnappal kezdődik, és következő vasárnap ér véget. Ezen a héten a harangok is hallgatnak. Nagyszombaton szólalnak meg először, ez jelzi Jézus feltámadását, és hogy újra fogyaszthatunk húst.
Húsvét vasárnapjának legfontosabb eseménye az ételszentelés volt. A papok mindent megszenteltek, amit a hívők a kosarukban magukkal vittek: sonkát, bárányt, tojást, bort. A mise után pedig újra ,,húst vehettek magukhoz". Innen az ünnep neve is.

A húsvét minden évben más-más napokra esik. A tavaszi napéjegyenlőség (március 21.) utáni első holdtöltét követő vasárnapon és hétfőn ünnepeljük.

A húsvét eredete

A keresztény húsvét elődje a zsidó pészah. Ekkor ünnepelték a zsidók Egyiptomból való kivonulását. Az Egyiptomot ért tíz csapás közül ekkor jött az utolsó és legsúlyosabb, a halál angyala elrabolta az összes elsőszülött fiút. Isten parancsára a zsidók bárányt áldoztak, és annak vérét az ajtajukra kenték, így nem érhette őket baj.

Pészah előestéjén fogyasztották el a szokásos széderesti vacsorát. Ez élesztő nélküli kenyérből és borból állt. Jézus is a szédert ülte meg, amikor elárulták és letartóztatták. A kereszténységben ez az utolsó vacsora.

Virágvasárnap: ezen a napon mindenki barkaággal megy a templomba, Jézus Jeruzsálembe való bevonulására emlékeznek.

A pogány változat szerint több európai országban is Ostara istennő után kapta a nevét az ünnep. Ostara germán istennő volt, aki az alvilág felett uralkodott. A tavaszi napéjegyenlőségkor ünnepet rendeztek a tiszteletére. Ekkor ébredt fel hosszú téli álmából a föld, újra termékeny lett, megkezdődhetett a szántás-vetés. Ehhez az ünnephez kötődik a nyúl és a tojás szimbóluma is.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Husvét előtt.....
  2007-04-02 13:19:31, hétfő
 
 
Idén is megtaláljuk az olcsó és a prémium húsvéti termékeket a boltok polcain, de egyre inkább szétválik a két szegmens árban és térben. Az alacsony minőség nagyon olcsó, a jobbért viszont mélyebben kell a pénztárcába nyúlniuk. Gyanúsan olcsó terméket viszont már nem sok boltban látni.

A húsvét hagyományos élelmiszere a sonka, amelynek legnagyobb részét - alacsony kategóriába tartozó gyorspácolt termékek kivételével - már elkészítettek a gyártók, sőt az értékesítési szerződéseket is megkötötték.

Az üzletek nagy része az idén az olcsó hazai termékekre és a még olcsóbb szlovák importra helyezte a hangsúlyt. Máshol viszont fontosabbnak bizonyult az árversenynél a hazai minőségi húskészítmények kínálatának erősítése. A megbízható főtt-füstölt lapocka kilójának fogyasztói ára 650 forinttól indul, míg minőségi sonkát nem lehet 900 forintnál olcsóbban kapni. A hagyományos füstölt, kötözött sonka ára 1000 forint fölött van.

A húsvéti szezonban 6000 tonna, tehát az éves eladott sonkamennyiség fele fogy el. Ebből 1000 tonna a magyarországinál lazább szabályok szerint készült import. A magyar lakosság a jelek szerint a hasán spórol, legalábbis az idei év első három hónapjában 8 százalékkal esett vissza a húsértékesítés
Az érdekvédelmi szervezet becslése szerint ennek azonban csak a fele a valódi fogyasztásvisszaesés, a másik felét a feketeimport és a be nem jelentett kisüzemek térnyerése okozza. A tavalyi 5 százalékos áfaemelés tovább nehezítette a nagyobb üzemek életét, viszont sokat segített a fekete húsértékesítésnek. Az életszínvonal csökkenése pedig a vásárlókat tereli a minél olcsóbb, ám bizonytalan eredetű termékek irányába. Az olcsó termékekkel azonban jobb vigyázni.

A húsvéti asztal másik elengedhetetlen kelléke a tojás, ami a piacokon 20 forint feletti áron kapható, és húsvét előtt még tovább drágulhat.
Jelenleg a tojás önköltségi ára 14 forint körül mozog darabonként, a termelői ár pedig 14,80 forint, az élelmiszerboltokban azonban akár a 30 forintot is elérheti az ünnep idejére.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bölcsesség...
  2007-04-02 12:11:32, hétfő
 
 

Sine spe vita tristis esset!

Remény nélkül az élet szomorú volna!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tövismadár....
  2007-04-02 11:57:09, hétfő
 
 



A mondabeli tövismadár csak egyetlenegyszer énekel életében, de akkor szebben, mint a föld bármilyen más teremtménye...
Egyetlen csodálatos dal, az élete árán. De akkor az egész világ elnémul, őt hallgatja, és Isten mosolyog az égben. Mert a legeslegjobbnak mindig fájdalom az ára...


Legalábbis a monda szerint.


A madár, begyében a tövissel, változhatatlan törvénynek engedelmeskedik; nem tudja, mi űzi-hajtja, hogy fölnyársalja magát, s dalolva haljon meg.


Amikor a tövis beléhatol, még nem tudja, hogy a halál közeledik, csak dalol, dalol, amíg csak annyi élet van benne, hogy egyetlen hangot kiadjon.


De mi, amikor a tövisre fölnyársaljuk magunkat, mi tudjuk. Mi értjük. És mégis, mégis megtesszük. Mégis megtesszük.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi fáj, gyere mesélj...
  2007-04-02 11:52:46, hétfő
 
 
Mondd meg, mi fáj!
Eláruljuk, mi van a lelkedben.

A lelki bajokra általában a test leggyengébb "pontja" reagál fájdalmas panaszokkal - állítják az ezoterikus orvoslás hívei. Ezért fontos, hogy felismerjük a test vészjelzéseit.

Még orvosi körökben is általánosan elfogadott tény, hogy a lelki tényezőknek szerepük lehet a betegségek lefolyásában. Mindenki hallott már olyan gyógyulásról, melyet az akaraterő csodája tett lehetővé. Egyes becslések szerint testi panaszaink hetven százaléka lelki okokra vezethető vissza. Például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is. A hólyaggyulladás szintén a visszatartott harag és gyűlölet vagy épp a szomorúság miatt keletkezik. Tartós munkahelyi sikertelenség eredménye lehet egy derékzsába, az pedig, aki állandóan túlhajszolja magát, sokat vállal magára és mégis mindent tökéletesen szeretne elvégezni, ellenben nem tűri a kritikát, könnyen fájdalmas és nehezen szűnő migrént kaphat.


A lelki problémák és a betegségek között azonban nem ilyen nyilvánvaló az összefüggés. Léteznek pszichoszomatikus, azaz lelki eredetű testi panaszok és megbetegedések, melyeket valamely szervünk jelez. Az például tény, hogy ha valaki hajlamos az ekcémára, és lelki behatás éri, a tünetek ennek hatására jelentkezhetnek. Ha ezekre az intő jelekre mint jelképekre tekintünk, könnyebben megérthetjük a lelkünkben rejlő, sokszor elnyomott problémákat, és máris a gyógyulás útjára lépünk. Ha azonban betegségeinket csak tünetileg kezeljük, elnyomjuk gyógyszerekkel, újra előtör majd.


Minden gyógyulás kulcsa a saját tudatunkban van. Az önmegismerés, elfogadás és lelkünk békéje, egyensúlya és harmóniája vezet a tökéletes egészséghez - az orvoslást és az ezotériát ötvözők hite szerint. Biztosat nem ígérhetünk, de talán érdemes elgondolkodni az elméletükön és megfogadni a tanácsaikat - ártani nem árt. Tehát ne csak testünk ápolására fordítsunk hangsúlyt, törődjünk a lelkünkkel is!


Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodnod, hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak. Persze azt nem állítjuk, hogy minden egyes fájdalomnál ezt a táblázatot kell szentírásnak venni. Például ha influenzajárvány tombol, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál. Ám a sorozatosan visszatérő vagy az előzmény nélküli betegségeknél talán eltűnődhetsz azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek. Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikeresheted, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomorú szemem....
  2007-04-02 11:38:09, hétfő
 
 
Szomorú szemem

Szomorú szememben zöld a tenger,
s nagyon messziről jön a hívás,
csak suttogás, amire hozzám elér,
bőrömet borzolja a drága hang,
dobál a meg-megújuló kétségbeesés.
Milyen áramlatok indulnak odalent
a zöld hullámok bársonya nélkül,
ahol már nem simogatásra gondolunk,
hanem a félelem szorítja torkunkat?
Szomorú szememben zöld a tenger,
nem törik meg rajta a fénysugár,
elnyel mindent, a villámok ezüstjét,
a tornyosuló felhők falánk árnyékát,
a napot, amikor elfekszik a horizonton,
s a rémülettől felgyűrődik a homloka.






a telefon után.....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai horoszkopunk: ....
  2007-04-02 09:25:03, hétfő
 
 
--------------------------------------------------------------------------------

Kos
március 21. - április 20.
Ezen a napon nincs előtted akadály, könnyedén éred el a sikereket. Elsősosorban a kommunikáció az a terület, ahol a mai napon eredményes és sikeres lehetsz.

--------------------------------------------------------------------------------


Rák
június 22. - július 22.
Ma kizárólag a hivatásodra koncentrálsz, de nagyon jól teszed, hiszen most olyan ajánlatot kaphatsz, amely anyagilag komoly előrelépést jelent hosszútávon is.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 2883 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 548
  • e Hét: 3716
  • e Hónap: 5850
  • e Év: 58408
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.