Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Elpártolt liliomszál
  2007-04-02 18:55:01, hétfő
 
  Reményik Sándor: Elpártolt liliomszál


Liliomszál, liliomszál,
Idegenhez mért hajoltál?
Mért öleli karcsú szárad,
Mért felejted a fajtádat?
A fajtádat, a hitedet
Szerelmed tüzére tetted,
Messze látszik lobogása,
Mi lesz, ha lesz hamvadása?
Liliomszál, liliomszál,
Idegenhez mért hajoltál?
Apád-anyád megsiratott,
Sírván, mégis hozzá adott.
Lehetsz neki százszor drága:
Más világ az ő világa.
Világába -ősi átok -
Beolvad a te világod.
Liliomszál, liliomszál,
Idegenhez mért hajoltál?
Ha magod lesz: drága gyermek,
Nem tanul liliomnyelvet.
Vagy kis lelkét összetépik,
Meghasonlik, míg megérik.
Két tűz között, kevert vére
Kiomlik a csatatérre.
Liliomszál, liliomszál,
Hajladozzál, hajladozzál.
Szerelmes hajladozásod
A te legfőbb igazságod.
Mi szomorún körülállunk
Mert más a mi igazságunk,
Siratjuk a nászi kedved,
Siratjuk a fajtánk benned
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma van II. János Pál pápa halá
  2007-04-02 16:27:14, hétfő
 
  Ma van II. János Pál pápa halálának második évfordulója.


Imádkozzunk boldoggá avatásáért!


Imádság kegyelmek elnyeréséért Isten szolgája, II. János Pál
pápa
közbenjárására.


Szentháromság Egyisten, hálát adunk neked, amiért az Egyházat

megajándékoztad II. János Pál pápával,

és benne felragyogtattad atyai gyöngédségedet, Krisztus keresztjének

dicsoségét és a Szeretet Lelkének ragyogását.

O teljesen a te végtelen irgalmadra és Mária anyai
közbenjárására

hagyatkozva Jézusnak, a Jó Pásztornak élo képét mutatta nekünk,

és a mindennapi keresztény élet magas mércéjéül az életszentséget
állította elénk, amely által a veled való örök közösségre juthatunk.

Az o közbenjárására add meg nekünk akaratod szerint a kegyelmeket,

amelyekért esdeklünk, abban a reményben, hogy hamarosan

szentjeid között tisztelhetjük ot. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lévai Anikó: A konyhaablakból
  2007-04-02 16:20:19, hétfő
 
  Lévai Anikó: A Konyhaablakból
2007. április 2. 15:33
Hétfő délelőtt mutatták be Lévai Anikó könyvét a Barabás-palotában.
Kapcsolódó anyagok:

Lévai Anikó könyvbemutatója

"...a főzés is lehet kultusz, de csak akkor, ha magjában nem az egyéni élet érdekei, hanem az arany kiművelése áll" - írja Hamvas Béla.

Az őszinte hang és a természetes stílus önmagában is aranyat ér, s ha mindez ráadásul egy stílusosan megírt, gazdagon illusztrált könyvben jelenik meg - különleges ajándék az olvasónak. Ez a könyv ilyen. Olyan természetességgel szól életről, ételről, amilyen természetesnek Lévai Anikót már 18 éve ismerjük: nem hivalkodik ő sem, a szöveg sem. Ebben a könyvben is úgy lép elénk, ahogy eddig találkoztunk vele, teszi a dolgát, humorral, kedvesen, mosolyogva, megalkuvást nem ismerve. Csak mesél. Ott ülünk vele mi is a konyhában, jó szívvel fogadott vendégként, s miközben főz, hallgatjuk őt. És szavai lebontják a falat, kitágítják a világot.

Őszinte és eredeti könyv ez: a konyhaablak mögött, a csodálatos fotókon ugyanis nem csak az ötgyermekes családanya tűzhelye jelenik meg a különféle gusztusos ételekkel, de felsejlik az étkezőasztalnál ülő család is, emlékek, arcképek, kalandos, megindító és szívszorító történetek - egy meghitt család életének pillanatai villannak föl és bomlanak ki ebben a meghatározhatatlan, besorolhatatlan, különleges műfajú írásban.

"Lévai Anikó olyan emlékeket oszt meg velünk e könyvben, amelyekért késői korok történészei, politikusai, művelődés-történészei és gasztronómusai igencsak hálásak lesznek" - írja Szőcs Géza. "Mi most ne előlegezzük meg e hálát. Mondjunk csak egyszerű köszönetet nem a majdani, hanem a mai olvasó nevében a szerzőnek azért, hogy elkísérhettük szubjektív univerzuma ösvényein Szolnoktól Montreálig és Salgótarjántól Hongkongig, amely ösvények mentén a referencia-pontokat annyi érdekes ember, annyi ínycsiklandó (olykor hátborzongató) étel, annyi anekdotikus esemény jelenti."

"Rólunk már szinte mindent és annak az ellenkezőjét is megírták, így ezzel a könyvvel jómagam szerettem volna ablakot, ha csak egy konyhaablakot is nyitni az életünkre, és bepillantást engedni mindazoknak, akik nem ismernek minket közelről: mi ilyenek vagyunk." - vallja a szerzô.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MVSZ körlevél
  2007-04-02 11:41:07, hétfő
 
  MVSZ körlevél

András Imre, az MVSZ Kárpát-medencei régióelnöke, a magyar állampolgárság visszaállításáért kezdeményezett népszavazás kampányfőnöke válaszol Horváth Zsolt délvidéki újságíró kérdéseire

Kérdés: A MVSZ miért veti fel ismét a népszavazás módszerét a kettős állampolgárság ügyében, amikor a 2004. december 5-i népszavazás sikertelenségének az ismérvében, pedig akkor a magyar jobboldali pártok is támogatták, most viszont sem ezek, sem pedig a határontúli magyar pártok nem igazán részesítik támogatásban a MVSZ elképzelését?

A délvidéki magyarok ma is magyar állampolgárok - derült ki a 2005. december 5-i népszavazási folyamatban. A magyar állampolgárságot tőlük soha senki el nem vette, ők pedig arról soha nem mondtak le. Tehát ma a budapesti kormány illetékes hivatala bármely délvidéki magyar kérésére ki kell állítsa a magyar állampolgársági igazolványt.

Ha csupán ennyi eredménnyel járt volna a magyar állampolgárság visszaadásáért indított népszavazás, akkor sem beszélhetnénk sikertelenségről.

Ám ennél sokkal több eredményt ért el akkor a Magyarok Világszövetsége. Nyilvánosságra kerültek például a mostani parlamenti pártok 1989-es vállalásai.

Az SZDSZ 1989-es rendszerváltó programjában a következőt vállalta: "Minden magát magyarnak valló személy - és az ő jogán családja - legyen jogosult a magyar állampolgárságra."

A Fidesz, az MDF, az SZDSZ és más szervezetek 1989. augusztus 3-án, az Ellenzéki Kerekasztal résztvevőiként a következőt vállalták: "Alkotmányba kell foglalni a magyarok kettős állampolgársága lehetőségét, annak jogait és biztosítékait."

A magyar nemzetnek számon kell kérni ezeket a vállalásokat, illetve azok teljesítésére kötelezni a pártokat.

A Magyarok Világszövetsége azért kezdeményez ismét népszavazást a magyar állampolgárság visszaadásáról, hogy törvényhozásra kötelezze az Országgyűlést. A parlamenti pártoknak így lehetőségük lesz teljesíteni 18 éves vállalásukat. A népszavazásra feltett kérdés ugyanis így kezdődik: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson...".

A pártoknak pedig nem a népszavazással kell foglalkozniuk, hanem igyekezniük kell, hogy még annak elindulása előtt meghozzák a magyar nemzet egységét segítő állampolgársági törvényt. És akkor nem kell népszavazás.

Kérdés: A 2004-es népszavazás során egyfajta megaláztatás alanya volt a határontúli magyarság. Az MVSZ nem fél attól, hogy a mostani kezdeményezésükkel csupán a régi sebek feltépését éri el, illetve egy még nagyobb megosztottságot a magyarság körében?

A délvidéki magyarok számára semmiképp sem lehet megaláztatás az, hogy kiderült: ők ugyanolyan magyar állampolgárok, mint szegedi vagy pécsi testvéreik. Ellenkezőleg, a csonka-magyarországi magyaroknak jelent tehertételt az, hogy a budapesti hivatalok megtagadják a zentai vagy szbadkai magyarok magyar állampolgársági igazolásának kiállítását. Ez jogtalan és magyarellenes cselekedet. Tisztán lehet látni - és ez is a népszavazási folyamat egyik eredménye -, hogy Budapesten nincs magyar kormány. Ha az volna, akkor a vajdasági magyaroknak sem kellene vízummal utazniuk saját Magyarországukra. Ennek a tudata cselekvésre kell serkentsen minden magyar embert.

A sebek feltépéséről pedig nem beszélhetünk, ugyanis azok nyíltak. A nemzet szétszakítottságának sebei akkor kezdenek begyógyulni, amikor a világon bárhol élő magyar jogosult lesz a magyar állampolgárságra.

Kérdés: Hogyan vélekednek a referendum visszhangjáról, a MVSZ-t ért támadásokról a téma kapcsán, ön szerint ezek jogosak a jelen esetben s nem azt jelzik e, hogy a MVSZ-nek valamilyen módon változtatni kellene stratégiáján, politikáján?

A második népszavazás bejelentése ismét a magyar közélet középpontjába helyezte a megoldatlan állampolgársági kérdést. A kolozsvári Juhász Péter álláspontját ajánlom délvidéki testvéreink figyelmébe: Ha a gyerek nem tudja a szorzótáblát, nem az a megoldás, hogy többet nem beszélünk a szorzótábláról, mert nem időszerű. Hanem addig kérdezzük tőle, amíg megjegyzi.

A magyarországi politikai osztályon belül tabutéma az állampolgárságunk visszaadása, többségük ellenérdekelt, kisebb részüknek nem hoz napi politikai hasznot, ezért nem foglakozik vele. Ez így van 18 éve, és így is maradt volna, illetve így is maradna, ha alulról, civil oldalról rá nem kényszeríti valami őket a témára. Erre a legjobb eszköz a népszavazás.

Mi, az elszakított részeken kibírjuk az esetleges negatív eredményt, sőt, edződünk tőle, és egyúttal nevelődik "Kádár népe" is, megismeri önmagát, szembesül olyan dolgokkal, amik különben nem érdeklik. Tiszta víz kerül a pohárba. Minden szempontból hasznos, szerintem évente meg kell szervezni, amíg eredményes lesz. Örülök, hogy az MVSZ vállalja ezt a munkát, köszönöm szépen!

Kérdés: Milyen eredményekre számítanak a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazáson?

Ötmillió magyarországi ember nem szavazott 2004. december 5-én. Ezek közül sokan meggyőződtek azóta Gyurcsány Ferenc és kormánya hazugságairól. Lelkiismeretükre, a magyar erkölcsi parancsra hallgatva, ők a több mint másfélmillió igen szavazatot gyarapíthatják ahhoz, hogy most ügydöntő eredmény szülessen. Ehhez szükséges a Kárpát-medencében élő magyarok határozott fellépése minden csonkaországi politikussal szemben: csak akkor jöjjenek, ha hozzák a magyar állampolgárságot. Ezt a magatartást kell elvárni az elszakított nemzetrészek vezetőitől is.


**************

Tisztelt Elnök Úr!

Az Országos Választási Bizottság március 26-ai határozatában hitelesítette a Magyarok Világszövetségének népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ívét a határon túli magyarok állampolgárságának kedvezményes megadásáról. A döntés elvileg újra lehetőséget teremt a kérdés rendezésére, meggyőződésünk szerint azonban ez a lehetőség csupán látszólagos. Tekintettel a 2004. december 5-ei népszavazás kudarcára, annak nyilvánvalóvá vált okaira, a továbbra is regnáló és a médiában korlátlan lehetőséggel bíró Gyurcsány-kormány várható negatív kampányára, valamint figyelembe véve a határon túli magyarság képviselőnek első reagálásait, a kezdeményezés sikerre vitelét reménytelennek tartjuk. A Kádár-rendszerben ebben a kérdésben kialakított teljes tudatlanság és közömbösség oly mértékben él tovább, hogy rövidtávon a népszavazási megoldás nem vezethet eredményre.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a csonka országnak az elszakított területen élő honfitársainkkal szembeni legnagyobb adósságának tartja az állampolgárság megoldatlanságát, ezért még az anyaország elnevezésre is méltatlanok vagyunk. A kérdés megoldását természetesen elő kívánjuk segíteni, ennek azonban a közeljövőben az egyetlen lehetséges útja egy nemzeti érdeket következetesen képviselő országgyűlés létrejötte és a szükséges törvény megalkotása.

A múltban és jelenleg is segítjük a Magyarok Világszövetségének egyes népszavazási aláírás gyűjtéseit. A 2004. december 5-ei népszavazást sikertelensége ellenére sem tekintettük hiába valónak, mert kíméletlenül mutatta meg, hogy az elmúlt másfél évtized nem alakította át a többség nemzetfelfogását a remélt módon. Pozitív változás ezen a téren azóta sem következett be.

Elismerve Elnök Úrnak a határon túli magyarok ügye iránti elkötelezettségét, eddig megtett erőfeszítéseit, küzdelmét, fel kell hívjuk a figyelmét arra, hogy most akaratlanul is a balliberális hatalom eszközévé válhat. Az újabb népszavazási kudarc az ő nemzetellenes politikájuk sikere lenne, és a kettős állampolgárság ügyére nézve pedig a végső csapás. A Jobbik a kettős állampolgárság visszaadását továbbra is az egyik legfontosabb, nem kockáztatható nemzetstratégiai célnak tartja, ezért az MVSZ jelenlegi kezdeményezést nem támogatja.

Kérjük Elnök Urat, hogy gondolják végig az előzőekben részletezett veszélyeket, és felelősséggel mérlegeljék a népszavazási kezdeményezés visszavonását.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökségének nevében, tisztelettel:

Szegedi Csanád
alelnök







Székely miatyánk
Programajánló!
Megsebzett ünnep
Civil Jogász Bizottság
Mementó 2006
Szekszárd Garay tér
Debreceni Kossuth tér
Szeged tüntet és kitart
Forradalom 2006

Újra Zenit TV
Lánchíd Rádió FM100.3
Mária Rádió
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Folkrádió
Erdélyi tájakon
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
Hírháló ajánló

"A jó ember könyörületes, és kölcsönt ad, ügyeit törvényesen intézi." Zsoltárok könyve 112:5

"Mindenen rajta tartja szemét az Úr, a gonoszokat és a jókat egyaránt figyeli." Példabeszédek könyve 15:3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megindultak a kártérítési pere
  2007-04-02 11:35:38, hétfő
 
  Megindultak a kártérítési perek!
2007-04-02 00:49:03 elnök
M5-ös mellett élők a bíznak a jogban és az egészséges életben! Az M5-ös autópálya zajterheltségével kapcsolatos ombudsmani vizsgálat és január 31.-én szervezett lakossági fórum megtette a hatását. Az elmúlt héten az EPER Egyesület által felkért Biczi és Tuzson ügyvédi iroda a lakók érdekeit képviselve beadta a fővárosi bíróságra az első periratokat. Eddig összesen 36 személy jelentett be kártérítési igényt, de ez szám várhatóan emelkedni fog, mivel sokat csak késve ismerték meg vagy fel, lehetőség van arra, hogy az évek alatt elszenvedett zajártalomért, házuk értékcsökkenéséért a Főváros fizessen. Fizessen, mert elég az ígéretekből, a növekvő személy- és teherforgalomból és abból, hogy mindig másra kívánják hárítani a felelősséget a zajvédőfal megépítésével kapcsolatban. Addig is perelünk, és bízunk abban, hogy a perek felébresztik a fővárost csipkerózsika álmából és elkezdődik az érdemi munka: a zajvédő fal építése.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illetéktelenek használták...
  2007-04-02 11:34:21, hétfő
 
  Illetéktelenek használták Kóka e-mail címét - Nem igaz a "Vissza a
gyökerekhez"
http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=990


Az SZDSZ feljelentést tesz, mert vasárnap Kóka János szombaton megválasztott
pártelnök e-mail címét illetéktelenek használták, és hamis e-mailt küldtek
ki több címzetthez, köztük az MTI-hez. "A mai napon 12:04-kor Kóka János
SZDSZ-es e-mail címéről <> tárgyú hamis e-mailt kapott több címzett. Az
e-mailhez Kóka Jánosnak és az SZDSZ-nek semmi köze nincs" - közölte a párt.
Az SZDSZ szerint az e-mailt "valamelyik ingyenes szolgáltató rendszeréből az
e-mail cím meghamisításával küldték ki". A liberális párt közölte, hogy
megteszi a szükséges feljelentést.
A hamis közleményt, amely az SZDSZ-elnök e-mail címéről érkezett a távirati
iroda mailboxába, az MTI is ismertette, majd az SZDSZ közleménye nyomán
visszavonta.


Mi is megkaptuk, közöljük:

----- Original Message -----
From: "Kóka János" janos.koka@szdsz.hu
To: ...... .......
Sent: Sunday, April 01, 2007 12:04 PM
Subject: Vissza a gyökerekhez!


Vissza a gyökerekhez!

A Szabad Demokraták Szövetségének vissza kell találnia gyökereihez, a
tiszta, elvhű liberalizmushoz. Ehhez elengedhetetlen az SZDSZ alapító
atyáinak, ideológusainak és értelmiségi holdudvarának visszatérése is.

Bár én csak 2006-ban léptem be az SZDSZ-be, gyors pártkarrierem nem vakít
el. Tudom, hogy most égető szükségünk van minden tagunkra, sőt a hiteles
régiekre is, akikkel visszatalálhatunk elsikkadt céljainkhoz.

Az antikommunizmus ma már nem tűnik aktuálisnak, pedig küszöbön áll egy
népszavazás a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolításáról.

Meggyőződésem, hogy ezt a kérdést nem referendumon, hanem az Országgyűlésnek
kell végre megoldania. Bár a kommunista obeliszk a hatályos egyezmények
szerint egyoldalú döntéssel is áthelyezhető,
Oroszországgal épp azért is igyekeztünk baráti viszonyt kialakítani, hogy
ezt megegyezéssel tegyük.

Az SZDSZ 1989-es rendszerváltó programjában a következő szerepelt: "Minden
magát magyarnak valló személy és az ő jogán családja - legyen jogosult a
magyar állampolgárságra." Emellett a Kuruc.info hírportál azt is közzétette
most számonkérően, hogy 1989. augusztus 3-án, az Ellenzéki Kerekasztal
résztvevőjeként a következőt vállalta az SZDSZ is: "Alkotmányba kell
foglalni a magyarok kettős állampolgársága lehetőségét, annak jogait és
biztosítékait." Most itt az idő, a Parlamentnek orvosolnia kell a mulasztást
az újabb népszavazás megspórolása érdekében is. Erre ha jogilag nem is, de
erkölcsileg köteleznek minket a 2004-ben többségbe került igen szavazatok
is.

Kóka János,
az SZDSZ elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpád-napi felvonulás...
  2007-04-02 11:31:50, hétfő
 
 
Árpád-napi felvonulást tartott szombat délután Budapesten a Jobbik.
A párt Sándor palota előtti rendezvényén az Árpád-sávos lobogó
fontosságát és szimbolikája megőrzésének fontosságát hangsúlyozták, s
törvénymódosítási javaslatokat is tettek az ősi zászló védelmében.

Árpád-sávos zászlókkal vonult fel szombat délután a budai Várban a
Jobbik. Az Árpád-napi rendezvényen Szegedi Csanád a Jobbik alelnöke
nagyjából 1000 ember előtt úgy fogalmazott: "volt egy ember 1100 éve, aki
meg merte álmodni Magyarországot, hogy ez az ország a történelem viharait
túlélve fennmaradjon. Volt egy nép, aki ennek az embernek a zászlaját
követve vissza merte szerezni ősei jussát, Attila örökét. Ez volt az a
zászló, amellyel István király államot alapított, amely alatt Szent
László csodálatos tetteit végrehajtotta, amelyből erőt merítve IV. Béla
újjáépítette az országot, s amely alatt Rákóczi hadba vezette kurucait."
A Jobbik nyomatékosította: a történelmi lobogó a magyar függetlenség, a
szabadság és összetartozás jelképe.

"A Jobbik szerint, akit az Árpád-sávos zászló zavar, azt a magyarság
léte zavarja, s aki ezt a zászlót be akarja tiltani, az a magyarságtudatot
akarja kiirtani az emberekből. Ezzel szemben pedig aki az Árpád-sávos
zászlót elfogadja, alatta felvonul, az hisz a magyar jövőben is. Akik ettől
a jelképtől félnek, azok a magyarság megerősödésétől félnek" -
jelentette ki Szegedi.

A történelmi lobogó jelentőségének és valódi jelképének
megismertetéséért a Jobbik felajánl egy Árpád-sávos zászlót az
önkormányzatoknak, hogy a nemzetiszínű mellé az ünnepeken azt tűzzék az
uniós zászló helyett.

A Vona Gábor a Jobbik elnöke sajnálatosnak és elítélendőnek nevezte,
hogy a megszokott baloldali támadások mellett már a magát jobboldalinak
valló hírportálok egyike is támadta a mai felvonulás megvalósítását a
Jobbik részéről, mondván, hogy ezzel csak a baloldal malmára hajtják a
vizet. Pedig az Árpád-sávos zászlót olyan magasra kell emelni, hogy még az
is meglássa, aki nem is akarja - hangsúlyozta Vona Gábor.

A rendezvényen pontokba szedve felolvasták "Árpád népe követeléseit" is.
Ezek között szerepel egyebek mellett, hogy ősi, szent jelképeink, mint a
Turul, a Szent Korona és az Árpád-sávos zászló gyalázása
börtönbüntetést vonjon maga után; a köztársasági elnök hívjon össze
egy nemzetközi konferenciát, s kezdeményezze a határon túlra szakított
magyarok számára a politikai autonómiát. Követelik továbbá, hogy a
köztársasági elnök kezdeményezzen népszavazást az egykori MSZMP és
KISZ-vezetőknek a magyar politikai életből való kizárásáról, illetve
hogy az államfő sürgősen és azonnal kezdeményezzen tárgyalásokat a
magyar államadósság felfüggesztéséről. A követelések között a Magyar
Őstörténeti Intézet felállítása mellett megtalálható még, hogy június
negyedike, a trianoni országcsonkítás napja nemzeti emléknap legyen, s hogy
a köztársasági elnök hívja össze a Nemzeti Jogász Kerekasztalt a Szent
Korona-tanra épülő magyar alkotmány visszaállításának céljából.

A HunHír.Hu úgy tudja, a követeléseket petíció formájában személyesen
Sólyom László köztársasági elnöknek kívánták átadni a rendezvény
után, azonban az elnöki hivataltól azt a tájékoztatást kapták: szombaton
nem dolgoznak.

Forrás: Hunhir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolondok-napi tréfa?
  2007-04-02 10:49:59, hétfő
 
  -Elsőként vezetik be az e-mail és SMS adót Magyarországon2007. április 1. 11:35,
Vasárnap - Benedek Krisztián

Az európai ügyekkel foglalkozó szakminiszter kabinetfőnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány a költségvetés stabilizálását célzó megszorító intézkedések miatt elsőként vezeti be az Európai Unióban az elküldött e-mailek adóztatását.

2007. július 1-től életbelépő új kormányrendelet értelmében minden hazai távközlési szolgáltatónak kötelező egy olyan szoftvert üzemeltetni a szerverein, amely méri és naplózza a felhasználók e-mail és SMS forgalmát és erről napi jelentést küld az APEH részére. A forgalom utáni adót negyedéves bontásban az APEH a szolgáltatóra veti ki, amely továbbszámlázhatja az ügyfeleinek.

Mint arról beszámoltunk, az Európa Parlamentben a francia Alain Lamassoure 2006 tavaszán indítványozta az elküldött e-mail és sms üzenetek megadóztatását. Akkor az új adónem bevezetését részlegesen támogatták a tagállamok, ezért nem dolgoztak tovább a javaslaton. A közösségi elutasítás azonban nem akadályozza meg, hogy egyes nemzetek a nemzeti költségvetés bevételeinek gyarapítására létrehozzák az eddig ismeretlen új adót.

A jogszabály hatálybalépésének napjától számítva minden elküldött e-mail után 0,025 Ft + ÁFA, az SMS-ek után pedig 4 Ft + ÁFA adót kell fizetni. A szakminiszter kabinetfőnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a technológiai iparágakból származó költségvetési extrabevételeket a vidék és a mezőgazdaság versenyképességének javítására fogják fordítani.

"Ezzel a módszerrel könnyűszerrel és kevésbé megterhelő módon lehet pénzt csinálni az új technológiákból. Így az egyébként is jobb anyagi helyzetben lévő polgárok és városiak hazánk fejlett internetes penetrációjáért, az infrastruktúra használatából eredő előnyökért fizethetnek egyfajta kompenzációt." - nyilatkozta a kabinetfőnök. Piaci elemzők véleménye szerint ezzel a döntéssel nehéz helyzetbe kerülnek a hazai ingyenes e-mail szolgáltatók, illetve drágulni fognak a távközlési díjak.
Kapcsolódó cikkek
Kijavították a Gmail sebezhetőségét (2007. január 3.)
A jövő a gyors, írásos kommunikációé (2006. október 11.)
A jövő az SMS és az e-mail után (2006. szeptember 29.)
A vállalatok egyharmada figyeli a dolgozók levelezését (2006. június 6.)
Felháborodás az európai e-mail adó miatt (2006. május 30.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2007.03 2007. április 2007.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 225 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5618
  • e Hét: 6998
  • e Hónap: 7945
  • e Év: 43886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.