2007-04-09 11:14:43, hétfő
|
|
|
TÉSZTA:
9 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
6 dkg dió
1,5 dkg kakaó
sütőpor
3 féle tésztát készítünk: egy sárga piskótát, egy diós és egy kakaós
piskótát.
PUNCSLÉ:
25 dkg cukor
3,5 dl víz
1,5 dl rum
narancslé, citromhéj, vaniliás cukor
Összekeverjük, felforraljuk és lehűtjük.
SÁRGA TÖLTELÉK:
fél liter tej
4 tojás sárgája
6 dkg liszt, vaniliás cukor
Krémmé főzzük
CSOLOLÁDÉÖNTET:
30 dkg cukor
3 dkg kakaó
fél dl viz
1 dl rum
Öszzekeverjük, felforraljuk , lehűtjük.
Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a puncslé 1/3-ával, rákenjük a sárga
krém felét, megszórjuk 5 dkg dióval / lejobb apróra darabolt és
piritott, de lehet darált is/ és 3 dkg mazsolával.
Ráhelyezzük a 2 lapot , amit meglocsolunk a maradék puncslé felével,
rákenjük a megmaradt sárga krémet, megszórjuk dióval és maszolával.
A 3 . lapot meglocsoljuk a maradék puncslével, majd ráborítjus az
előzőre. A tetejét vékonyan megkenük barackÍzzel és szórjuk meg
kakaóporral.
Legalább 1 napra tegyük hűtőbe.
Tálalás: kiskanállal kiszaggatjuk. Üvegtálra hamozzuk. A sűrű
csokiöntettel meglocsoljuk és tejszinhabot tegyünk rá.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|