Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Jövő nemzedékek orsz.gy.biztos
  2007-05-13 23:58:37, vasárnap
 
  Húzódik a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának ügye
[2007. May. 02. 12:34]

A Védegylet nyílt levélben fordult Lendvai Ildikóhoz, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési frakciójának vezetőjéhez és Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz, az MSZP elnökéhez. A szervezet közleménye szerint a látszat és korábbi ígéretek dacára az MSZP egyedüli parlamenti pártként valójában nem folytat érdemi tárgyalásokat a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa ügyében.

A nyílt levél szövege:

Lendvai Ildikó
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési frakciójának vezetője

Gyurcsány Ferenc
a Magyar Szocialista Párt elnöke részére

Országgyűlés, Képviselői Irodaház
1054 Budapest, Széchenyi rakpart 19.

Budapest, 2007. május 2.

Tisztelt Frakcióvezető Asszony, tisztelt Elnök Úr!

Hét esztendővel ezelőtt készítette el a Védegylet felkérésére dr. Sólyom László - jelenlegi köztársasági elnök - a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról szóló törvény tervezetét. Az akkoriban ellenzéki Magyar Szocialista Párt (MSZP) két képviselője, dr. Szili Katalin jelenlegi házelnök-asszony és Hegyi Gyula úr a Sólyom-tervezetet képviselői önálló indítványként a T. Ház elé terjesztették, majd az akkori kormánypárti többség ellenérzéseit tapasztalva arra tettek ígéretet, hogy pártjuk győzelme esetén, a 2002-06-os országgyűlési ciklusban sikerre viszik a jövő nemzedékek ombudsmanja ügyét.

A 2002-es választásokon az MSZP győzött, és ezt követően Szili Katalin és Hegyi Gyula ismételten beterjesztette a javaslatot az Országgyűlésben. Két kijelölt bizottság még 2002 őszén tárgyalta, és általános vitára alkalmasnak találta a tervezetet, a másik két illetékes bizottság azonban három éven keresztül még napirendjére sem tűzte. Végül 2005. végén a javaslatot "leporolták" és a szakbizottságok a koalíció képviselőinek szavazataival azt egyöntetűen általános vitára alkalmasnak találták, csakhogy az Országgyűlés mandátuma időközben lejárt.

A 2006-os országgyűlési választási kampány során a Védegylet ,,A ló kérdez" címen rendezett - a közszolgálati rádióban is sugárzott - négypárti vitafórumán, az Önök frakciója közjogi munkacsoportjának egyik vezetője, dr. Csákabonyi Balázs képviselő úr ígéretet tett arra, hogy a választások után az MSZP továbbra is támogatni fogja a jövő nemzedékek ombudsmanjára vonatkozó javaslatot.

A Védegylet a legutóbbi választások óta 2007. első negyedévében találta olyannak a belpolitikai légkört, hogy ötpárti egyeztetést kezdeményezzen a kérdésben. Kezdeményezésünket aktuálissá tette, hogy idén júniusban (majd év végén) jár le az országgyűlési biztosok megbízatása és az államfőnek májusban új ombudsmanok személyére kell javaslatot tennie. Célszerűnek mutatkozott tehát, hogy a hetedik éve elfekvő javaslatunk ürügyén a pártok egyúttal áttekintsék az amúgy kétharmados szabályozási körbe tartozó jelenlegi ombudsmani rendszert is.

Az első egyeztetésre 2007. március 29-én került sor, ahol mind az öt parlamenti párt képviselői megjelentek. A kezdeményezés súlyát jelezte, hogy az egyeztetésekben részt vett, illetve azt támogatásáról biztosította dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, dr. Navracsics Tibor, a FIDESZ frakcióvezetője, dr. Fodor Gábor leendő környezetvédelmi és vízügyi miniszter, valamint Katona Kálmán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke és dr. Nagy Andor, a KDNP helyettes frakcióvezetője, a Környezetvédelmi Bizottság alelnöke is.
Az első egyeztetésen egyik parlamenti párt részéről sem fogalmazódott meg ellenvetés a koncepciót illetően, sőt mindannyian - így az Önök pártját képviselő Tóbiás József képviselő úr is - kifejezetten üdvözölték az új intézmény gondolatát. A pártok valamennyien tudatában voltak és vannak ugyanakkor annak, hogy a jelenlegi ombudsmanok mandátumának lejárta, illetve az elnöki jelölésre nyitva álló határidő miatt viszonylag rövid idő áll rendelkezésükre. A márciusi egyeztetésen azonban - miután érdemi nézetkülönbségek nem merültek fel - minden párt nyitottnak mutatkozott szükség esetén a Házszabálytól való eltérésre is.

Ezt követően az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) munkatársai elkészítették a törvénytervezet általuk szakmailag támogatható változatát is. Az április 16-i minisztériumi egyeztetést megelőzően a sajtóból értesültünk egyes MSZP-képviselők állítólagos koncepcionális aggályairól a helyettes-ombudsmani tisztség megszüntetését, valamint az új ombudsman hatásköreit illetően. A sajtóhíreken elcsodálkoztunk, mivel az a megoldás, hogy a jövő nemzedékek ombudsmanja mintegy ,,kiváltaná" a helyettes-ombudsmani tisztséget, éppen a koalíció részéről merült fel. S csodálkoztunk azért is, mert az IRM-ben átdolgozott szövegterv több ponton szűkítette az új ombudsman hatásköreit az Önök által korábban a bizottságokban támogatott Sólyom-tervezethez képest.

A legutóbbi, április 23-i egyeztetésen a többi párt képviselői - érzékelve az MSZP elbizonytalanodását - határozottan kérték az MSZP nevében megjelent Tóbiás József képviselő urat, hogy pár napon belül küldje el a szocialisták szövegszerű kifogásait. Tóbiás képviselő úr erre ígéretet tett, illetve a sajnálatos elbizonytalanodás tényét megerősítette. Az MSZP részéről azonban azóta sem érkezett semmilyen reflexió. Közbevetőleg megjegyzem: az SZDSZ már a 23-i egyeztetést megelőzően írásban, míg a többi párt a 23-i egyeztetésen szóban, a minisztérium képviselőjének jelenlétében megtette szövegszerű változtatási javaslatait (az egyeztetésen a másik négy párt között kirajzolódott a konszenzus).

Szomorúan látjuk, hogy a látszat és korábbi ígéretek dacára a Magyar Szocialista Párt egyedüli parlamenti pártként valójában nem folytat érdemi tárgyalásokat: nem küld a tárgyalásokra világos mandátummal felruházott képviselőt, szakértőt és nem közli nyíltan a többi párttal esetleges ellenjavaslatait.

Tisztelt Frakcióvezető Asszony, tisztelt Elnök Úr!

Ma már a legmagasabb világpolitikai fórumokon, a főáramú világsajtóban is kendőzetlenül beszélnek arról, hogy a globális ökológiai - és a nyomukban érkező szociális - válságok könnyen kezelhetetlenné válhatnak a mai politikai gondolkodás számára. Ma már nem csak tudósok és kicsiny társadalmi mozgalmak figyelmeztetnek: veszélyben az eljövendő generációk öröksége! A probléma súlyosságához képest a Védegylet kezdeményezése parányi: egyetlen közjogi őrszemet szeretnénk, az Alkotmány adta keretek között, aki a magyar politikai döntéshozatalban konfiktusról-konfliktusra figyelmeztet globális felelősségünkre a jövő nemzedékekért.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosára vonatkozó törvényjavaslat ügye egyebekben is túlmutat önmagán. Az utóbbi hónapokban az Önök pártja részéről is rendre elhangzott a megállapítás, hogy az ország felemelkedéséhez konszenzusra volna szükség alapvető sorskérdésekben. A Védegylet úgy véli, hogy a jövő nemzedékek sorsát érintő kérdésekben ideje lenne túllépni a pártpolitika logikáján! Most lehetőség mutatkozik arra, hogy egy, a jövő nemzedékekért felelősséget vállaló alkotmányos intézmény dolgában konszenzus alakuljon ki a parlamenti pártok között. Az egyeztetés, illetve a törvényjavaslat sikere erősítheti a hitet, hogy a magyar politikai közösségnek igenis vannak közös értékei, érdekei, és lehet más a politika!

Az egyeztetési folyamat kudarca - a fentebb vázolt körülmények fényében - ugyanakkor komoly szkepszissel tölthet el mindenkit az Önök konszenzus-kereső szándékának őszinteségét, továbbá az adott szó és a választási ígéret kötőerejét illetően.

Kérem Önöket, hogy haladéktalanul tegyék egyértelművé a kezdeményezést hét esztendőn keresztül támogató Magyar Szocialista Párt álláspontját a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról szóló törvényjavaslatot illetően.

Együttműködésüket köszönve,

Üdvözlettel:

Jávor Benedek
a Védegylet szóvivője

-------
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Jávor Benedek
20/512 7168

Forrás: Védegylet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomon követhető a szelektív
  2007-05-13 23:54:48, vasárnap
 
  Nyomon követhető a szelektív hulladék sorsa
[2007. May. 09. 07:17]



Új, naprakész, online adatszolgáltatási rendszert vezetett be országos szelektív hulladékgyűjtési és hasznosítási rendszerében az ÖKO-Pannon Kht.



A legnagyobb hazai szelektív hulladékgyűjtést és hasznosítást koordináló szervezet osztrák társszervezetével, az ARA AG-vel, valamint a NetMan GmbH-val együttműködve alakította ki azt az internetes programot, amely révén naprakészen nyomon követhető az ÖKO-Pannon rendszerében szelektíven összegyűjtött, majd a hasznosító üzemekbe kerülő hulladék mennyisége és útja. Az ÖKO-Pannon Kht. 2007-től már a program segítségével ellenőrzi a szelektíven gyűjtött hulladékáramot a begyűjtőktől a hasznosító üzemekig, elősegítve ezzel azt, hogy Magyarország is pontos és naprakész adatokat tudjon szolgáltatni az Európai Uniónak. Az ÖKO-PannON-LINE elnevezésű új rendszert mintegy 120 lakossági és ipari begyűjtő, valamint hulladékhasznosító üzem használja, amelyek 2007. első negyedévében mintegy 84 ezer tonna csomagolási hulladékot gyűjtöttek vissza és hasznosítottak az ÖKO-Pannon partnerei által kibocsátott mintegy 132 ezer tonna csomagolásból.

Az ÖKO-Pannon Kht. hulladékgyűjtési rendszerében mintegy 4,5 millió lakos, összesen több mint 4.400 gyűjtősziget segítségével gyűjtheti anyaga szerint különválogatva a csomagolási hulladékokat. A szelektív hulladékgyűjtési rendszer keretén belül történő adatszolgáltatás korábban kizárólag papír alapon történt, amit 2007-től kezdve kiegészít az online jelentési rendszer. Az ÖKO-PannON-LINE segítségével a hulladékbegyűjtők és a hasznosítók naprakészen vezethetik mind a lakossági, mind pedig az ipari begyűjtésből származó, majd hasznosításra kerülő hulladékmennyiséget. A program egyrészt könnyebb és gyorsabb betekintést tesz lehetővé az illetékes hatóságok számára a begyűjtési és hasznosítási folyamatba és adatokba, másrészt pedig csökkenti minden érintett adminisztrációs terheit.

Az új online rendszer bevezetésével az ÖKO-Pannon rendszerén belül a hulladékáram mozgása még pontosabban követhetővé válik. A program segítségével, amely egy online felületen tartalmazza a partnercégek összes fontos adatát, nyilvántartható, hogy melyik város, illetve melyik szolgáltató milyen eredményességgel vesz részt az ÖKO-Pannon által koordinált hulladékgyűjtési rendszerben.

,,Az online jelentési rendszer bevezetése fontos lépés az ÖKO-Pannon Kht. életében" - mondta Viszkei György, az ÖKO-Pannon Kht. ügyvezető igazgatója. ,,Örömmel tölt el bennünket az, hogy immár szervezetünk is azon PRO-Europe tagországok közé tartozik, amelyek online nyilvántartási rendszert használnak. A program segítségével könnyebben eleget tehetünk jelentési kötelezettségünknek a környezetvédelmi hatóságok felé, hozzájárulva ezáltal ahhoz, hogy Magyarország is pontos és naprakész adatokat tudjon szolgáltatni az Európai Uniónak."

Az ÖKO-Pannon Kht. az ÖKO-PannON-LINE programot az ARA AG tapasztalataira alapozva a NetMan GmbH-val együttműködve dolgozta ki. A program kidolgozása során a fejlesztők teljes mértékben figyelembe vették a magyar koordináló szervezet működését meghatározó jogszabályokat és a rendszer helyi sajátosságait. A közös munka 2005-ben kezdődött az online rendszer alapjainak kidolgozásával. A rendszer tesztelése 2006-ban vette kezdetét néhány önkéntes partner segítségével, ezt követően pedig többi partnerét is fokozatosan bevonta a program használatába az ÖKO-Pannon Kht.

A tavalyi évben az online jelentési rendszer használatával párhuzamosan még papír alapon is jelenteniük kellett a begyűjtő és hasznosító vállalatoknak az eredményeket. A partner vállalatok az ÖKO-PannON-LINE rendszer teljes körű használatát az idei évben kezdték meg. 2007-től tehát az ÖKO-Pannon Kht. mind a 120 szerződött partnere, a lakossági és az ipari begyűjtők, valamint a hasznosító üzemek is ezt a programot használják jelentési kötelezettségük teljesítésére.

2007. első negyedévében már az ÖKO-PannON-LINE rendszer használata révén publikálja első negyedéves eredményeit az ÖKO-Pannon Kht. Ebben az időszakban a Kht. 2000 partnere összesen 132.000 tonna csomagolást bocsátott ki. Ebből a csomagolás mennyiségből, az ÖKO-Pannon Kht. mintegy 84.000 tonna hulladékká vált csomagolást gyűjtetett vissza és hasznosíttatott begyűjtő és hasznosító hálózatán keresztül, több mint 63 százalékos hasznosítási arányt érve el ezzel. A lakossági begyűjtésből származó hulladékmennyiség csaknem 13 százalékos arányt képviselt az év első három hónapjában.

További információ kérhető:

Pribelszki Edina
ÖKO-Pannon Kht.
Tel.: 20-340-6277

Forrás: Öko-Pannon sajtóközlemény
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Kiállás az egészségünkért"
  2007-05-13 22:05:12, vasárnap
 
  " Kiállás Az Egészségünkért" címmel országosan összehangolt, békés vélemény
nyilvánító tüntetést
rendez az ország számos településén
2007.május 19-én szombaton 9-12 óra között
a Szövetség az Igaz Országért Polgárjogi Mozgalom.


A megmozdulások fő célja jelezni, hogy nem csak az egészségügyi dolgozók
elbocsátásáért
és a helyi kórházak leépítéséért aggódnak az emberek, hanem képesek
országosan kiállni,
hogy szót emeljenek a társadalmi szolidaritás alapján az egy biztosítós,
biztosítási rendszer mellett .


Az országos sajtó tájékoztató tervezett napja május 17.
melyre Budapesten kerülne sor.

A helyi sajtó tájékoztató tervezett napja május 19. melyre
Nyíregyházán a Jósa András kórház főbejáratánál tartjuk meg.

Az eddigi biztos városok:
Balatonfüred,
Bonyhád,
Békéscsaba,
Cegléd,
Diósd,
Dombóvár,
Gödöllő,
Kaposvár,
Miskolc,
Nyíregyháza,
Sopron,
Szombathely,
Siófok,
Szeged,
Veszprém,
Dombóvár,
Nagyatád,
Szigetvár,
Fadd,
Tapolca,
Kaba,
Csorna,
Érd,
Budakeszi,
Budaörs,
Piliscsaba,
Pilisszentiván,
Esztergom,
Szentendre
de számos helyről várunk még információt.


Nagy valószínűséggel rendezik, de biztos válaszra még várunk:
Kisvárda,
Nyírbátor

Napokban válaszolnak még kb. 20-30 településről.
A megyei helyszínekről 15-én tájékoztatom.


Nyíregyháza, 2007. 05. 13.
Tisztelettel: Ágoston Zoltán
skype:agozoli
agostonzoli@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lezsák Sándor: Nemzetgyilkossá
  2007-05-13 22:02:18, vasárnap
 
  Lezsák Sándor: Nemzetgyilkossági kísérletnek vagyunk elszenvedői
Falanx.hu Vass Krisztián, 2007, május 12 - 17:44, Friss hírek

Az MDF-ből jogellenesen kizárt képviselők által alapított Nemzeti Fórum
második országos gyűlése
Kiskunmajsán.

Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum elnöke elmondta, hogy a kormány
nemzetgyilkossági kísérletnek
vagyunk elszenvedői.

Példaként
a kínaiak betelepítését,
a december 5-ei népszavazás sikertelenségét,
a művi meddővé tétel liberalizálását, és
a kis településék ellehetelenítését említette.

A fórum olyan aktív szerveződést akar a társadalomnak felmutatni, amely
alternatívát jelenthet a jelenleg,
Lezsák Sándor által "vadliberálisnak" nevezett koalíciónak.

A Nemzeti Fórum elnöke a Lánchíd Rádiónak adott interjút, amelyben úgy
fogalmazott a politikai
szövetségesekről hogy, "egy a tábor, több a zászlóalj".

Lezsák úgy látja, hogy ezt a nemzeti szövetséget a közös ellenfélen kívül
összeköti még egy olyan
kapcsolatrendszer, amely tudja mi a teendő egy rendkívül fontos
kormányváltás esetén.

Így a fórumnak az a legfőbb célkitűzése, hogy a szövetség határozott és
megvalósítható
programját egységesítse. - mondta a politikus.
(Lánchíd Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfáradtam? Nem!!!
  2007-05-13 11:20:56, vasárnap
 
  Elfáradtam??? Nem!!! Elkeseredtem, de k..ra-nagyon!!!!!!!!!


ELKESERÍT, hogy egész életemben nem tudtam a politika elől elbújni.

Rátelepedett kulák nagyszüleimre, majd szüleimre, akiket büntettek és zsaroltak testvéreik miatt is, akik a 2. vil.háborúban harcoltak pl. az erdélyi fronton.

Sok eltűnt, kényszersorozásos kiskatona is eltűnt és a családoknak még keresni sem volt szabad, v. ajánlatos, mert a láthatatlan skarlátbetűt viselhette beleégetve a lelkében egy életen át.

Egyik ország sem mondott le a fogságba esett honvédő katonáiról, csak a magyar!

Jaj, mennyi könnyet láttam nagymamám és édesanyám szemében!.

Majd amikor annyira keményedett a diktatúra 56 előtt, még sírni sem volt szabad, megtanultunk befelé sírni, hangtalanul zokogni! Pl. amikor valamilyen csoda folytán hazakerült édesapám a kényszermunkatáborból emberi roncsként.

A nagybátyám családja nevelt föl, aki viszont belekeveredett 56-ba.

Nem tudom, hogyan úszta meg, a börtönt, meg a halálbüntetést, de azt hiszem oly módon ellenőrizték az életét és a mienkét is, hogy valóságos börtönéletté vált a magánéletünk.

Ezért aztán meg sem fordulhatott a fejünkben olyan, hogy tanácsi bérlakás!
Sőt!
Amikor másod, meg harmad-állásban összefusiztunk egy OTP értékesítésű öröklakás fél beugrójára valót, akkor meg a KISZ, meg a szakszervezet, meg a párttitkár dönthette el, hogy érdemesek vagyunk-e arra, hogy lakást vehessünk!!!!!!!!!!

Ugyanis, sokkal többen voltak a lakást vásárolni szándékozók, mint a megvásárolható lakások!

Aztán jött 1990 és a nagybátyám-apám nem mert odakuncsorogni a kárpótlási hivatalba, hogy az ellenérték nélkül eltulajdonított ősi földecskéjéért kéri a részét, mert ugyanaz volt az ügyintéző, mint aki felvette 30 évvel korábban a pártba...

Nekem ráadásul nem mertek mesélni a szüleim, mert annyira féltek.

Tudtak a paktumról és arról is, hogy nem jött még el az igazmondás ideje. Így alakult ki az első ,,szabad" választásokkal az a kettős hatalom, ami alatt megroppant végképpen a mi korosztályunk!

Én is már 14 éves koromban kezdtem a dolgozást.

Ugyanis, az ipari tanulók ugyanolyan munkarendben dolgozva tanulták a szakmát, mint ahogy műhelyben dolgozó szakmunkások.

Az a legtragikusabb, hogy most még ez sincs! Nincsenek tanműhelyek, sem olyan helyek, ahol meg lehetne egy szakmát tanulni!!! Pedig, most még nagyobb szükség lenne a jó szakmai tudásra, mint a mi időnkben, mert akkoriban a szakmunkásvizsga után teljesítménybérben kellett dolgozni.

Az órabéres munkakörökbe tették a még 8 általánossal SEM rendelkező betanított munkásokat. Akik nem voltak érdekeltek abban, hogy továbbtanuljanak, mert akkor még rosszabb bérviszonyok közé kerülhettek volna, mint szakmunkások.

Nekem már járt a gyes az első gyermekemmel, de azt úgy vezették be, hogy lehetőleg az akkori nyugdíjasok úgy higgyék, hogy az ő rovásukra, osztogatja az állam a ,,semmi" munkáért a pénzt...

A demográfiai csúcsok gyerekeit nem lehetett bölcsiben, óviban elhelyezni, mert olyan zsúfoltak voltak.

Nem lehetett bevásárolni már este 6, ill. 8 után, mert semmi nem volt nyitva.

Egy télikabátra, meleg cipőre volt úgy, hogy egy évig kellett spórolni.

A gyárakban, üzemekben nem szerették a kismamákat, ugyanúgy, mint napjainkban!

Egy lakótelepi panelt 30 éves hitel-időtartamra lehetett megvásárolni. Ez azt jelenti, hogy mire kifizette az ember, addigra fölnőttek a gyerekek és bizony - többnyire a rendszerváltozás miatt - olymértékben ellehetetlenültünk, hogy már nem tudtunk a gyerekeinkre mást hagyni, mint a nyomorúságot.

És most erre még kitalálták az ingatlanadót is a mostani hatalmat gyakorlók!!!!!!!!!!

Mert a munkaügyi központokban a 40-eseket már be sem iskolázták.

Korábban meg azért nem tanulhattunk, mert ahhoz is munkahelyi kisz- párt- és szakszervezeti titkár javaslatára volt szükség.

Az olyan rossz káderlappal rendelkező soha nem kaphatott ilyen javaslatot.

Nem maradt más, mint a kuncsorgás.

Majd, amikor csak beügyeskedtem magamat a dolgozók középiskolájába, akkor bizony nem járt a tanulmányi szabadság sem a munkaidő kedvezmény a vizsgák idejére!

Maradt az a semmi évi két hetes szabadság.
És olyan, hogy nyaralás? Utazgatás?

Min-mind a jó kádereknek járt.

Szerencsére a könyvek olcsók voltak és a könyvtárak is elérhetők.

1990 után a helyzetünk csak rosszabb lett.

A közben piacosított felnőttképzés szolgáltatásait nem tudtuk igénybe venni, mert nem tudtuk a tandíjat kifizetni!

Pedig közben a nagynehezen kifizetett lakás közben felújításra, korszerűsítésre szorult.

Igaz, mostanában már lehet a panelrekonstrukciós keretből hitelt fölvenni, de ahhoz is fedezetre van szükség.

Csakhogy, ha egyik napról a másikra állás nélkülivé válik valaki a családban, akkor miből fizeti vissza?

Villámgyorsan elárverezhetik az egész élet egyetlen produktumát a lakást.

Mint a hiénák már ott állnak az idegenszívűek lesben csak erre várva!!!!!!!!

Miért nincsenek bérlakások még mindig?

Az oly nagyon becsmérelt Horthy-korszakban voltak bérlakások, amit nem volt gond egy fiatal munkáslánynak kibérelni. Ilyenkor, a báli szezon kezdetén egy munkáslány már varratta a báli ruháját!!!!!!!! És azon szorgoskodott, hogy legyen fiúkísérője, ha még nem találta volna meg a partnerét, v. a párját...

Ahol én lakom, 1916-ban építettek a vasasok egy nagyszerű ,,munkásotthont".

Ma ez még mindig un. kultúrházként működik. A programajánlata olyan, mint egy árlap. Nézem, hogy milyen nagyszerű szakkörök, programok rendezvények vannak, csakhogy ott vannak mellette, hogy melyik-melyik hány ezer forintba kerül!!!

De meghalni sem szabad mert a családot anyagi romlásba dönti már egy temetés is.

És az egészségünk? Az bizony ráment arra, hogy megteremtsük azt, hogy lakjunk valahol.
Mert vagy a saját ház építésébe rokkantunk bele, vagy a fusizásba, hogy tudjuk fizetni a törlesztő részletet, míg gyesen voltunk.

Az én időmben még dolgozni sem volt szabad a gyes alatt. Meg egy olyan kis garzonban, amilyenre mi be tudtunk fizetni, nem is lehetett...



MÉGIS BÜSZKE VAGYOK MAGAMRA, AZ ÉLETEMRE!!!!

Mégis, büszke vagyok az életemre a gyermekeimre és önmagamra is!

Mindig nagyokat sétáltunk, kirándultunk a közeli kiserdőbe és gyönyörködtünk a természet szépségében.

Felhívtam a figyelmüket egy-egy kismadár énekére, röptére. Együtt élveztük az aranyló napsugár melengető sugarait., (ami ma már sajnos rákkeltő és káros).

A zöldellő fákat, a virágzó növényeket, v. ősszel a lombok színpompáit. Télen a fehér havas tájat...

A nagymamámtól tanult sütiket sütöttem és ezek illatára jöttek haza a nagyok az
iskolából, míg gyesen voltam a kicsivel...

Ez volt az én életem aranykora.



Szeretném, ha gyermekeim is meg tudnák teremteni a saját aranykorukat, de érzem, hogy addig nem lehet, míg ez az újburzsuj nemzetgyilkos politikai maffiózó bagázs van hatalmon!!!!


Mert érzem, hogy a reformnak nevezett intézkedéseikkel nem akarnak mást, mint olymértékben lepusztítani, hogy önmagunktól kipusztuljunk.



Ez a modern népirtás lényege: ezért nem lehet feljelenteni senkit, semmilyen nemzetközi bíróságon...

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vesztes
  2007-05-13 11:00:49, vasárnap
 
  A VESZTES

Eddig még én voltam a vesztes.
S vajon a sorsom mindig ez lesz?
Hisz tudtam jól, előre tudtam,
hogy nem lesz hozsánnás, könnyű utam.
Mert aki költő és nem ,,zenész",
annak itt babért nyerni nehéz.
Aki a maga dalát fújja,
nem érinti a siker ujja.

Miért nem dalol megrendelésre?
S miért nem figyel ama kevésre,
kik csalhatatlanul bírálnak,
s a kedvencből fétist csinálnak,
megkoszorúzzák halhatatlan
diccsel és valamennyi lapban
az ő neve forog és fénylik,
s hogy tabu legyen, azt igénylik.

De én eddig csak vesztes voltam,
csak népem kedvére daloltam,
az ő örömét, búját szóltam,
hisz én magam is a nép voltam.
A nép! Az ismeretlen mélység,
a csodatermő ősi szépség.
De eddig én a vesztes!
S vajon, sorsom már mindig ez lesz?...

Nádudvari Nagy János
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kendermag akciója kapcsán...
  2007-05-13 10:41:41, vasárnap
 
  A Kedermag akciója kapcsán a Jobbik által közzétett közleményben így úgy fogalmaznak: "az SZDSZ által támogatott Kendermag Egyesület, mely szélsőséges szervezet ellen, érintettsége nyomán a Gyurcsány kabinet nem tesz lépéseket tevékenysége megakadályozására, a Jobbik a tüntetések helyszínein és időpontjában ellendemonstrációkat szervez."

Hozzáteszik még, hogy "a kábítószer-fogyasztást népszerűsítőkkel szembeni elnéző kormányzati magatartás egy jól körvonalazható magyarellenes politika része, amely minél szélesebb néprétegek manipulálhatóságát célozza".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honlevél újság
  2007-05-13 10:31:02, vasárnap
 
  Honlevél újság

19. hónapja és 24 országban jelenik meg a Honlevél újság, a Magyarok Világszövetségének lapja.

A legutóbbi szám tartalmából:

Mindjárt itt a hajnal, s a kakas megszólal - Pápai Szabó György írása
Második népszavazás a magyar állampolgárság visszaadásáért
Márton Áron erdélyi püspök az egyház politikai szerepvállalásáról
Délvidék - Nemzetmentő állampolgárság
Ausztrália - Valakinek cselekedni is illene!
Árpád nagyfejedelem éve
Bakay Kornél írása - Árpád halálának 1100. évfordulóján
Az Árpád-sávos zászló története - Dr. Érdy Miklós, New York
A köröstárkányi Árpád-sávos zászló - Gábor Ferenc írása
Zsidónak lenni Horthy Magyarországán - Szabó Jánossal beszélget Rácz Sándor
A megszállók Szabadság téri építménye
Sarkozy és a francia államelnöki választás - dr. Léh Tibor írása
Erdély - Varázslatos Erdély
Feltámadunk - Dr. Pungur József, Kanada
Az 56-os forradalom vámszedői
A magyar menekültek jótevője Svájcban - Böröcz József 85 éves
Badiny Jós Ferenc
Jótszótárs - Gyermekoldalak
A Kossuth téri tüntetések története - Dr. Bene Gábor
Pásztó szavazott a Magyar Nemzeti Minimumról - Bottyán Zoltán írása

A havonta megjelenő színes, 64 oldalas lapot a világ 24 országában olvassák.

Megrendelhető Sajtószolgálatunk címén is: vet@praemium.ro

Budapest, 2007. május 12.
MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Se könnyű, se nehéz drogra ...
  2007-05-13 10:21:27, vasárnap
 
  Se könnyű , se nehéz drogra nincs szükség.
Tiltani kell ezek használatát!

Néhány éve a magyar zöldmozgalom levelező listáján is nyomultak és zöld
növényként próbálták népszerűsíteni.
Tiltakozásomra hevesen támadtak, próbáltak lejáratni.
Nagyon agresszívan.

Szerencsére a magyar környezetvédő mozgalomból többen mellém álltak és a
mentális környezetünk,
az értelmünk védelmét is környezet és természetvédelemnek tekintették.
Fontosnak, hogy mentálhigiéniai szempontból is épek maradjanak az emberek.
Valamikor ezt úgy mondták, hogy ép testben, ép lélek!!

Most meg lelkeinket is tönkre akarják valakik tenni!!!

Másrészt nem tudom hogyan lehet a törvény által tiltott dolgok mellett
kampányolni.

Ez nem büncselekmény?

Olyan ez mintha valaki azért kampányolna, hogy szabad legyen a nemi erőszak,
vagy a lopás, mert ...... ......?

Az sem lenne törvényellenes?
A szólásszabadság értelmében?
Miért lehet ezt?

Kinek a fontos, hogy még kevesebb ember dolgozzon, tanuljon rendesen,
alapítson, neveljen családot?
Kinek jó, ha újabb tömegek maguk körül semmire sem lesznek kíváncsiak, nem
lesz véleményük,
mert egy más világban lebegeznek?

A korábbi vitában olyanokat érveltek a kenderesek, hogy az alkohol is drog
és,
ha azt szabad akkor miért nem lehet a marihuánát is?

Liberálisan hadd válassza meg a fiatal vagy bárki, hogy mitől rontja az
egészségét.

Szerencsére többen megválaszolták, hogy épp elég baj, hogy
történelmi-kulturális gyökerei
vannak az alkohol fogyasztásnak, de egy újabb, erősebb szert azért
jóváhagyni,
mert a gyengébbtől is hülye lehet valaki azért elég kificamított érvelés.

És még számos érv volt, melyet értelmes, felnőtt, felelősen gondolkozó ember
egykettőre átlátott és elutasított.

Pl. csak annyit, hogy kit terheljen az eü. reformok idején a kigyógyíttás és
a szövődmények kezelésének a költsége?

Ha egy extrém sportolónak fizetnie kell, akkor hogyan gondolják a kenderesek
a szállítószalagon előállított "defekteseik" kezelését?

Majd a kábítószer forgalmazó képez egy alapot?
Vagy az elhülyült felhasználó belátva, hogy hülye lesz fizeti be előre?
Vagy a többi hülye majd kifizeti?

Nem, nem , nem kérek a kenderfűből.
Nem szeretném, ha gyermekeim találkozhatnának is vele!!!
Jelenleg a törvény tiltja fogyasztását, forgalmazását, stb.
Akkor ennek szerezzen a hatalom érvényt! és lépjen fel a törvénytelen
cselkedetre buzdító
rendezvények ellen, azaz tiltsák be a kendermag reklámot.

A szervezőket állítsák törvény elé, és ne azokat macerálják akik szeretnék,
ha a törvényt betartanák, betartatnák.

A karó nem szabad, hogy megoldás legyen.

De ehhez az is kell, hogy ne szoruljanak kilátástalanság miatti önvédelemre
a családok.

A felelősség azé, aki az első törvénytelenséget megengedi.

Hallgatásával vagy tevőlegesen segíti, majd a törvényt betartani
követelőkkel meg túlzott erővel lép fel.
Pedig ez fog valószínűleg történni!
Engedd istenem, hogy ne legyen igazam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...marihuána nagyobb veszély
  2007-05-13 10:13:48, vasárnap
 
  Erősebb marihuána, nagyobb veszély
Forrás: Népszabadság 2007-03-21 08:23

Angliában tízszeresére nőtt a füvezés miatt gyógykezelt fiatalok száma.

Angliában fordulatot hozott a felismerés a marihuánafogyasztás
megítélésében,
miután nyilvánosságra került az a statisztikai adat, hogy tízszeresére nőtt
a füvezés miatt gyógykezelt fiatalok száma.

A The Independent napilap tíz éve kampányol az indiai vadkender legalizálása
mellett,
március 18-án bocsánatkérő sorokat közölt címlapján.

Az eddig "fűpártinak" tartott liberális újság a legújabb kutatásokra
hivatkozva azt írta:
az elmúlt tíz évben egyre nagyobb THC-tartalmú kenderszármazékok kerültek
forgalomba.

Az egyik legelterjedtebb cannabisféle például mára 25-ször annyi hatóanyagot
tartalmaz, mint korábbi változata.

A lap ismertette azt a felmérést is, mely szerint a kenderfogyasztók 15
százaléka válik függővé
- alkohol esetében ez az arány állítólag "mindössze" 10 százalék.

Funk Sándor, a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályának vezetője a
Hírszerző internetes portálnak
elmondta, az egész világra jellemző tendencia a kenderszármazékok
hatóanyag-tartalmának növekedése,
rendszeres fogyasztása rontja a rövid távú memóriát,
és kétszer-hatszor nagyobbra növeli az úgynevezett pszichózis kialakulásának
veszélyét.

Kollégája, Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológusa
hozzátette,
a mostani hírek csak megerősítették abban, hogy egyértelmű az összefüggés a
pszichés eredetű betegségek,
valamint a fű használata között, ahogy szerinte az is biztos, hogy a
marihuána függőséget okozhat - idézi a Népszabadság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 715
  • e Hét: 2425
  • e Hónap: 11029
  • e Év: 46970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.