Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Hamis boncolási adatokkal riog
  2007-05-17 18:59:41, csütörtök
 
 
Hamis boncolási adatokkal riogatott Gyurcsány?
2007. május 16. 15:21 MNO

Vitatható vizitdíjas felméréssel büszkélkedett és hamis boncolási adatokkal is riogatott Gyurcsány Ferenc, hogy így érveljen az egészségügyi reform mellett. A hálapénzzel kapcsolatos statisztikát Horváth Ágnes is idézte kedden az országgyűlésben.

"A hálapénz rendszere nem oldódott meg, bár azt mondják, megkérdezésre válaszolva a betegek, hogy minden ötödik vagy csökkentette, vagy megszüntette a hálapénz fizetését. Ez eredmény? Igen, eredmény" - idézi az origo.hu Gyurcsány Ferencet, aki a múlt héten mindta ezt a Parlamentben. A kormányfő a vizitdíj bevezetése utáni időszakról beszélt napirend előtti felszólalásában, az adattal az egészségügyi reform mellett érvelt.

Az Origo szerette volna megtudni az Egészségügyi Minisztériumtól, hogy honnan származik ez a statisztika, mire azt a választ kapták írásban, hogy "a GFK kutatóintézet számolt be erről". A portál kérésére két napig keresték ott az adatot, majd miután nem lett meg, a tárca elismerte, hibázott, a Népszabadság közölte a számot, és nem a GFK kutatásából származik. Az április 16-i cikk utolsó mondata állítja azt, hogy "a megkérdezettek ötöde kevesebb hálapénzt ad". Később aztán kiderült, a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó cég márciusban készített reprezentatív felméréséről van szó. Az Origo elkérte a kutatást, aminek paraszolvenciával kapcsolatos részét a következő összegzés zárja: "A vizitdíj nem feltétlenül szorítja vissza a hálapénzt!"

A hálapénzzel kapcsolatos statisztikát Horváth Ágnes is idézte kedden az Országgyűlésben, de ő pontosabban fogalmazott, mint a kormányfő. Azt mondta az egészségügyi miniszter, hogy "mintegy 15-20 százalékkal kevesebbszer adtak hálapénzt a betegek".

A halálos diagnózis

A kormányfő a már idézett beszédében egy másik adatot is közölt - az egészségügyi miniszterre hivatkozva -, amivel a rendszer tarthatatlansága mellett érvelt. "Azt állítják a szakértők, hogy az úgynevezett boncolási eltérés, azaz a korábban megállapított diagnózis, hogy mi volt a baj, majd ami az elhalálozást követő boncolásnál kiderült, a kettő között az eltérés majdnem 25 százalék. Nyilván, ha rossz volt a diagnózis, akkor nem lehetett tökéletes a terápia sem" - mondta Gyurcsány.

Az adat származási helyével kapcsolatban ezt írta a minisztérium: "szakmai háttérbeszélgetésen hangzott el a fenti adat, egy kórboncnok ismertette". Gyurcsány mondatát könnyen lehet úgy értelmezni, hogy az elhunyt betegek negyedét gyakorlatilag félrekezelik ma Magyarországon az orvosok. A portál erről két patológust - név nélkül válaszolt csak kérdéseinkre mindkettő -, egyikük szerint "nem igaz" a szám, míg a másik szerint "döbbenetes", de mindketten hiányolták a részleteket a 25 százalék mögül.

Amikor bővebb tájékoztatást kért a lap a minisztériumtól, kiderült, hogy mégsem patológustól származik a szám, a tárca az egri kórház minőségirányítási osztályvezetőjéhez irányította őket. Tombácz Imre közölte, hogy a tárca által néhány éve létrehozott, a kórházak minőségi mutatóit összegyűjtő rendszer adta ki a 25 százalékot, ami viszont nem azt mutatja, hogy minden negyedik elhunytat félrekezelték volna.

(Forrás: origo.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztrájkra készülnek az orvoseg
  2007-05-17 15:37:42, csütörtök
 
  Sztrájkra készülnek az orvosegyetemek
Az érdekképviseletek szerint "életveszélyben" a betegellátás az elvonások miatt
2007. május 17. 10:14

Sztrájkkészültségben vannak az orvosegyetemek: szakszervezeteik állítják, ha érdemi változás nem lesz, a legkeményebb eszközükhöz nyúlnak, mert a betegellátás "életve-szélyben van". A Népszabadság írása.
Összehangolt akcióra készülnek az orvosegyetemek - kivéve a debrecenit. Az esetleges sztrájk technikai részletei még nem tisztázottak (várhatóan az akut és a sürgős esetek ellátására korlátozódhat a munka), a készültség viszont már teljes.

A Semmelweis Egyetemen a jövő héten döntenek a sztrájkbizottság megalakításáról. Tulassay Tivadar rektor szerint az egyetemeket halmozottan hátrányosan érintik az elvonások.

- Eddig mintegy 10 milliárd forinttal jutott kevesebb a négy egyetem egészségügyi ellátására. Az áprilisban bevezetett új rend pedig tovább súlyosbította a helyzetet, hisz a finanszírozás "nem nézi", hogy ide területen kívülről érkeznek betegek - mondja a rektor, aki szerint egy-két hónapon belül "bedől" a rendszer. - Eddig már kétszáz embert bocsátottunk el, most újabb 300-400 munkatársunkat kell leépítenünk, a pótlékokat, szociális juttatásokat pedig már nem tudjuk majd kifizetni. S ez az év hátralévő részére becsülhető ötmilliárdos elvonást meszsze nem egyenlíti ki - tette hozzá.

Ugyanezt erősítették meg a baranyai megyeszékhelyen is. A pécsi egyetem klinikájának rektorhelyettese szerint eddig is a gödörből próbáltak kikapaszkodni, de most még mélyebbre taszították őket. Az átalakítások csak eddig nyolcszázmilliós veszteséget hoztak, ami várhatóan 1,6-1,8 milliárddal bővül még. Vannak olyan szakmák, ahol a betegszámot negyven százalékkal kellett korlátozni, ezeken a helyeken egészen drámai a helyzet. Kovács L. Gábor szerint a tárcánál a súlyponti kórházak kijelölésével azt feltételezték, hogy ott ellátják a betegeket, holott jelentős részüket továbbra is hozzájuk küldik. - Naponta legalább három kétségbeesett levelet kapok a kollégáktól, akik megoldhatatlan emberi helyzetekbe kerülnek, hiszen beteget nem hagyhatnak ellátatlanul. Eddig kétszáz nyugdíjas kollégát küldtünk el, most ugyanennyi aktívtól kell megválnunk, miközben a feladataink gyarapodnak. A rektorhelyettes megerősítette: a négy egyetem szakszervezetei tárgyalnak az összehangolt fellépésről.

A szegedi egyetem vezetése nem tud készültségről, a dolgozók képviselői viszont igen. Ágoston Zsuzsa, a közalkalmazotti tanács elnöke tömören így fogalmazott: a gazdasági helyzet katasztrofális, az állandó létbizonytalanságra pedig a tárca egyetlen üzenete az, hogy létszámleépítéssel és a juttatásokkal oldjuk meg a hiányt.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában nem látják enynyire sötéten a helyzetet.

- Nehézségeink adódnak, de a problémák megoldása érdekében folyamatosan egyeztetünk az illetékesekkel. Nem várható sztrájk - fogalmazott kérdésünkre dr. Fésüs László akadémikus, centrumelnök. Itt is megkerestük a szakszervezet vezetőjét, de dr. Francia István személyes zaklatásnak vette érdeklődésünket.

Kun J. Viktória, Népszabadság

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az árverési maffia fölözi le a
  2007-05-17 15:36:55, csütörtök
 
  Az árverési maffia fölözi le az APEH milliárdjait?
2007-05-17 10:09 hírTV

Összesen 8,1 milliárd forint értékben próbált ingó és ingatlan vagyontárgyakat értékesíteni az APEH tavaly, de a hatóságnak mindössze 1,2 milliárd forintos bevétele származott mindebből. Az adóhivatal módosítaná a vonatkozó törvényt, mert szerintük a vagyon az árverési maffiához vándorol.

Az árverésekre szakosodott csoportok leverték az árakat - állítja az APEH Felszámolási és Végrehajtási Főosztályának vezetője. Várszegi György szerint az árverezők már a procedúra előtt, az "utcán" megegyeznek a vevőkkel az árban, amely gyakran jelentősen alacsonyabb a kikiáltási árnál.

A jelenlegi jogszabály szerint, ha az adóhivatal értékesíteni akar egy vagyontárgyat, akkor azt pályázat útján csak annak forgalmi értékén adhatja el.

Ez probléma, hiszen egy behajtás során lefoglalt terméket egy kereskedelmi cég nem vesz meg annyiért, mint amennyiért később értékesíteni akarja.

Negyedáron

Marad tehát az árverezés, ahol a kikiáltási ár szintén a forgalmi érték, ám ha ennyiért nincs jelentkező, az árverező ingóságok esetén akár az eredeti 25 százalékára, ingatlanok esetében az 50 százalékára is leviheti az árat.

Várszegi György szerint úgy kellene módosítani az adózás végrehajtási szabályait, hogy pályázat útján is el lehessen adni az árut a forgalmi értéknél olcsóbban, akár a 70 százalékán.

Emellett fontos lenne az is, hogy egy árverés keretében pedig ne lehessen hozzájutni semmihez negyed vagy fél áron.

(inforadio)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentősen csökkenő reálbér
  2007-05-17 15:36:02, csütörtök
 
  EGY HAVI FIZETÉSSEL BÜNHŐDÜNK
Jelentősen csökkenő reálbér - a Fidesz véleménye

A kormány teljes alkalmatlanságának, több évig tartó felelőtlen gazdálkodásának eredménye, hogy a ma közzétett adatok alapján 2007 első három hónapjában 7 százalékkal csökkentek a reálkeresetek. Ez azt jelenti, hogy minden magyar állampolgár közel egy havi fizetését veszíti el a Gyurcsány-kormány alkalmatlan gazdaságpolitikája miatt. Az új arisztokrácia az emberekkel fizetteti meg hazug politikájának árát. Mindez további megélhetési problémákat gerjeszt; az élelmiszerárak, gáz- és egyéb rezsiköltségek növekedése már amúgy is majdnem megoldhatatlan feladatok elé állítják a családokat.

Budapest, 2007. május 17.
Tállai András (Fidesz)
országgyűlési képviselő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálos-e Horváth Ágnes rende
  2007-05-17 15:30:41, csütörtök
 
 
Halálos-e Horváth Ágnes rendelete?
http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=1101


A szakorvosi és jogi diplomával egyszerre rendelkezőket tömörítő szakmai
szervezet a legfőbb ügyészhez fordult a szívkatéteres vizsgálatokhoz
kialakult várólisták miatt. Martini Jenő, a Konszenzus Egészségügyi-Jogi
Társaság elnöke az InfoRádiónak elmondta: nem világos, hogy terheli-e
büntetőjogi felelősség az egészségügyi minisztert, ha egy infarktus által
veszélyeztetett beteg azért hal meg, mert kezelése háttérbe szorult a
sürgősségi infarktusok kezelése miatt.

Veszélyeztetheti a betegeket a szívkatéteres vizsgálatokra vonatkozó
teljesítményvolumen-korlát, ezért a Konszenzus Egészségügyi-Jogi Társaság a
legfőbb ügyésznél feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - mondta az
InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Martini Jenő ügyvéd-szakorvos hangsúlyozta: az egészségügyi finanszírozási
jogszabály semmilyen indokkal nem írhat felül orvosi foglalkozási szabályt.

A szakorvosi és jogi diplomával egyszerre rendelkezőket tömörítő szakmai
szervezet elnöke közölte: az orvosok nem tudják elvégezni a szükséges
beavatkozást a volumenkorlát miatt, a sürgősségi infarktus kezelés miatt
háttérbe szoruló veszélyeztetett betegek pedig 3-4 napon túl meg is
halhatnak.

Martini Jenő szerint kérdéses, hogy az ügyészség egy gondatlan
veszélyeztetés miatt büntetőeljárás alá vont orvos esetében elfogadná-e
védekezésként, hogy a volumenkorlátra hivatkozik. Nem világos továbbá, hogy
terheli-e büntetőjogi felelősség a rendelet mögött álló egészségügyi
minisztert - tette hozzá.

Arra számítanak, hogy az ügyészség megállapítja: erre a betegségcsoportra
nézve a teljesítményvolumen-korlát közvetlen veszélyeztetést, adott esetben
akár halált jelent - mondta a szervezet elnöke.

Az InfoRádió az ügyben keresi az egészségügyi tárcát is.


inforadio



JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közös céget alapított Gergényi
  2007-05-17 15:26:05, csütörtök
 
 

Egy cégben Gergényi és Pintér Sándor
2007. május 17., csütörtök 9:33 InfoRádió / MTI

Utazási vállalkozásban lett üzlettárs Gergényi Péter, Budapest jelenlegi rendőrfőkapitánya és Pintér Sándor, az Orbán-kormány volt belügyminisztere - írja legfrissebb számában a HVG.

A cikk szerint a tavaly év végén alapított és idén április végén nyilvántartásba vett Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft.-ben Gergényi Péternek 30 százalékos tulajdonrésze van, míg a többségi tulajdonos - 60 százalékkal - az a P&V Tanácsadó Kft., amely Pintér Sándor volt belügyminiszter és Valenta László, Pintér volt kabinetfőnöke tulajdonában van.

A saját szervezésű, illetve közvetítőként végzett ki- és beutaztatásra, belföldi közvetítésre, illetve charterjárat igénybevételére egyaránt jogosult Admiralt a főkapitány fia és a 10 százalékban tulajdonos tunéziai származású Ben Hadj Soulimane Mondher vezeti - írta a HVG.
A hetilap arra hívta fel a figyelmet, hogy "a Gergényi-üzlettárshoz igen hasonló néven (és hasonló anyai nevet megadva) fut két fantommá vált cég, a tiszafüredi Aqua Fun Touristik Kft. és a budapesti Insuresecurity Kft. volt tulajdonosa".

A cikk szerzője hozzátette, hogy erről a főkapitány környezetében nem tudnak, csak az üzlettársnak a tunéziai utazásokkal foglalkozó Slim Reisen-csoportnál szerzett érdemeit ismerik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi kell az antifasizmushoz?
  2007-05-17 07:53:28, csütörtök
 
  Bayer Zsolt

Mi kell az antifasizmushoz?

Igen. Ez még egy fontos probléma. Mi kell az antifasizmushoz? Mi kell az antifasizmushoz 2007-ben, Európában? Vagy hogy máshonnét közelítsük meg a problémát: kell-e 2007-ben, Európában fasiszta az antifasizmushoz?
Nem. Éppen az nem kell hozzá. Adott itt, Európában egy sajátos helyzet. Európa tele van antifasisztával, s eközben gondolkodó ember lámpással keresi kínjában a fasisztát. Ugyanis a gondolkodó ember úgy képzeli, az antifasizmus elengedhetetlen feltétele, hogy ne mondjam attribútuma a fasizmus; antifasisztához úgy tartozik hozzá a fasiszta, mint jó disznótoros vacsorához a párolt káposzta. Alapvető hibája ez a gondolkodó emberek logikájának.

Európában ma éppenséggel csak és kizárólag antifasisztára van szükség az antifasizmushoz. Mert nagyot változott a világ! A hitlerájban úgy szólt a mondás: Ki a zsidó? Azt én mondom meg... Ma, ebben az európai kuplerájban pedig így: Ki a fasiszta? Azt mi mondjuk meg!

Ki a mi? Ők. Az antifasiszták. Kivétel nélkül szélsőségesek. Az öregebbje mind-mind maoista volt annak idején. Maoista, Pol-Pot-rajongó, vörös hadsereg frakciós; '68-as, lázadó diák. Csupa-csupa hülye, de tényleg. És nem nőtték ki. Úgy maradtak.
A fiatalabbja ugyanilyen. Frusztrált. Otthonról örökölte. Látja a valóságot, de nem tudja bevallani. Ki a múltat nem tudja bevallani, ki a jelent.

A köztársaság miniszterelnöke a minap úgy beszélt, mint Adolf. Tekintsék meg figyelmesen. Nézzék meg a gesztusait, hallgassák az elcsukló hangját, nézzék a beteg arcát: elhitte magát. Ő maga a hazugság. És elhiszi önmagát. Tragédia. Beszél az antifasizmusról az antifasisztáknak. Egyedül annak, egymás között. Meghitten, a valóságtól nem zavartatva. Boldogok így. Ha nem lennének antifasiszták, megszűnnének létezni. Olyanok ők, mint a híres japán katonák a szigeten. A dzsungelben. Húsz éve vége a háborúnak, de ők még harcolnak. Ezek a mi antifasisztáink. Szerencsétlenek. Szégyenkezzünk? Persze, kicsit - de ne nagyon. Európa lett ilyen.

Ahhoz, hogy megértsük a mi elmebeteg antifasisztáinkat, vessük vigyázó szemünket Párizsra. Megint. Itt a kín belül, ám kívül a magyarázat...

Párizsban harmadik napja zavargások vannak. Franciaország-szerte zavargások vannak. Olyan balos, Che Guevará-s elmebetegek zavarognak. Gyújtogatnak, őrjöngenek - és az ő gazember értelmiségük is tapsikol hozzá.

Tudják miért vannak zavargások Párizsban? Mert Sarkozy lett az elnök. És azok a szánalmas állatok, akik most ott az utcát dúlják, azt írják Sarkozy fényképe alá, hogy: FASISZTA! Ott most Sarkozy a fasiszta. Ott Sarkozy, itt... Akárki. Bárki. Akikre ezek a nyomorultak ráemelik vádló ujjukat.

Nyomorultak? Igen, egy részük feltétlenül az. Másik részük csak gazember, a harmadik meg egyszerűen ostoba. Hülye. Tudatlan. Áldozat. Szánalmas és tehetetlen áldozat. Játéka a gazembereknek. A gazembernek.

Ez a "civilizált világ" találmánya: a fasizmus nélküli antifasizmus. No és persze a "zéró tolerancia". Fontos dolog a zéró tolerancia. Bizonyos helyzetekben, bizonyos ügyekben nagyon fontos. Amúgy meg? Amúgy meg jegyezzétek meg: aki zéró toleranciát ránt, zéró tolerancia által vész el.
Bizony!
Csak azt nem tudom, ez most reménység, vagy tragédia... Valószínűleg mindkettő. Éppen ebbe kell belebolondulni.

2007. május 13., vasárnap - Magyar Nemzet Képeslap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyelország is hadat üzen a
  2007-05-17 07:47:46, csütörtök
 
  Lengyelország is hadat üzen a kommunista emlékműveknek
2007.05.15. 23:01

A kommunista diktatúrát dicsőítő emlékművek eltávolításában a helyi
hatóságoknak szabad kezet adó,
ugyanakkor a szovjet hősi emlékművek megőrzését lehetővé tévő
törvényjavaslatot terjesztett
be a lengyel kormány kedden a varsói parlamentben.

A vezető kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) szerint a törvény
"lehetővé fogja tenni a történelem kommunizmusról szóló fejezetének
lezárását".
(hírszerző)

A kormány hangsúlyozza, hogy a tervezet nincs összefüggésben az észt
fővárosban álló szovjet háborús
emlékmű diplomáciai feszültséget okozó áthelyezésével, sem a feszült
lengyel-orosz viszonnyal.

A törvény nem irányul senki ellen sem - szögezte le kedden a PiS
frakcióvezetője.

A törvénytervezet lényege, hogy az önkormányzatok kezébe adja a jogot
azoknak a tárgyaknak
- emlékműveknek és utcatábláknak - az eltávolítására amelyek "a lengyel
nemzeti érzelmet sértő
módon emlékeznek meg a kommunista diktatúráról".
Az eltávolítás alól kivételt képeznek a hősi emlékművek és a katonai
temetők.

A jogszabálytervezetet a közelmúltban egy időre jegelték, részben a tallinni
emlékmű áthelyezése
miatti erőszakos tiltakozásokra, részben pedig a második világháború európai
befejezésének
- Oroszországban a Győzelem napjaként ünnepelt - emléknapjára tekintettel.
(MTI)






JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vuduzás a Parlamentben - Ismét
  2007-05-17 07:42:41, csütörtök
 
  Vuduzás a Parlamentben - Ismét bevezették az elvárt adót
KDNP 2007.05.15

Sűrün emlegettek egy mágikus elemeket tartalmazó vallást hétfőn a
parlamentben.
Gyurcsány Ferenc, miután napirend előtt mindenkit megnyugtatott, hogy az
ország túl van a kiigazítás
legnehezebb szakaszán, vudu gazdaságpolitikának nevezte a Fidesz
gazdaságpolitikáját, mert az szerinte nem működőképes.
Navracsics Tibor szerint, ha a miniszterelnök által említett vudu
gazdaságpolitika az adócsökkentést jelenti,
akkor ebbe a kategóriába tartozik az MSZP és az SZDSZ korábbi ötéves
adócsökkentési programja.
Hozzátette: a Fidesz egyeztetett nemzetközi gazdasági szakemberekkel, akik
szerint szükség lenne az adóterhek csökkentésére ahhoz, hogy kifehérítsék a
gazdaságot.
A magyar gazdaság lemaradott a térség országaihoz képest, az elmúlt négy
hónap pedig a társadalom
számára kudarcot okozott.
Navracsics szerint a vudu gazdaság az, amelyet a kormány folytat.
Navracsics Tibor elmondta: a kormányfő többedszer próbálja a politikai
hazugság fogalmát megmagyarázni.

Szintén napirend előtt szerepelt még aktualitásként az emelt szintű
érettségi és annak kritikája.
Hoffmann Rózsa (KDNP) azt kifogásolta, hogy az emelt szintű érettségin olyan
tételek is voltak,
amelyek nincsenek benne az iskolai tankönyvekben, készül viszont a
minisztérium háttérintézményében
egy olyan sorozat, amely ezeket a témákat részletesen tárgyalja.

A politikus megdöbbentőnek tartja, hogy a tankönyv készítői és az érettségi
tételsor összeállítói között
személyi egyezések vannak.

Mivel a könyv a minisztérium szervezeteként közpénzből működő Sulinova
Közoktatásfejlesztési Kht. kiadványa, kialakul egy kör, amelyben a
tankönyvírást, a tételsor készítését és annak ellenőrzését ugyanaz az
intézmény és ugyanazok az emberek végzik - hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő úgy látja: tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a
kiadvány ingyenes,
csak zárt körben és kísérleti jelleggel érhető el, lemásolni is tilos.

Így csak a kiválasztottak kaphatják meg - szögezte le.
Véleménye szerint egyébként az érettségi rendben zajlott, de továbbra is
szakmailag elhibázott,
pazarló, túlbonyolított és túlbürokratizált a rendszer.

Az egészségügyi reformról, a hosszú távú áramvásárlási szerződések
felbontásáról és a közművelődési intézményekről esett szó többek között az
Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában.
Nagy Kálmán (KDNP) azt tudakolta, létrejöttek-e a megállapodások az
egészségügyi intézmények átalakításáról. Soltész Miklós (KDNP) a svábhegyi
gyermekklinika kapcsán elmondta: ezekről a gyermekekről nem gondoskodtak, a
gyermekeket egyik intézménynek sem adták tovább.
Horváth Ágnes válaszában azt mondta, az intézmények élén miniszteri biztos
felügyeli az átalakulást, feladata,
hogy valamennyi beteg tájékoztató levelet kapjon arról, a jövőben hol veszi
igénybe az ellátást.
Soltész Miklósnak válaszolva közölte: a svábhegyi intézmény betegeit részben
a Heim Pál Gyermekkórház,
részben a törökbálinti kórház vette át.

Az Országgyűlés 188 igen szavazattal, 142 ellenében, tartózkodás nélkül
fogadta el azt a törvényjavaslatot,
amellyel a társasági adóról és osztalékadóról, a személyi jövedelemadóról és
az adózás rendjéről szóló törvényt módosította a T.Ház.

A törvénymódosítás célja, hogy a kormány tovább szűkítse a közteherviselést
elkerülő lehetőségeket.

Ezt oly módon kívánja elérni, hogy - a most elfogadott törvény alapján - az
adóhivatal felhatalmazást kap arra,
hogy új ellenőrzési módszereket alkalmazva vizsgálja azokat, akik nem
vállalják, hogy legalább a jövedelemük minimuma után megfizetik az adót.

Az Alkotmánybíróság február 27-én megsemmisítette az elvárt jövedelem után
fizetendő adóról szóló korábbi törvényi szabályozást.
A most elfogadott törvény szerint az adózó, ha adózás előtti eredmény nem
éri le a jövedelemminimumot,
választhat, hogy ezt tekinti adóalapnak, vagy kitölti a bevallás-kiegészítő
nyomtatványt.
A jövedelemminimum a törvényben felsorolt tételekkel csökkentett bevétel 2
százaléka.
A törvény arra is jogot biztosít az APEH-nek, hogy megvizsgálja, az egyéni
vállalkozó,
a vállalkozás tulajdonosa, vagy a vállalkozásban közreműködő emberek
életvitele arányos-e a
vállalkozásból szerzett jövedelemmel.

Az Országgyűlés nem vette sürgős tárgyalásba a Schengeni Végrehajtási
Egyezmény keretében történő együttműködésről és információcseréről szóló
törvényjavaslatot.
A Ház megszüntette az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános
helyettesi posztját.
Elsöprő többséggel fogadta el a földgázellátásról szóló 2003-as törvény
módosításához kapcsolódó támogatott módosító javaslatot az Országgyűlés
hétfőn.

A törvény azt a célt szolgálja, hogy megteremtődjön a Nabucco gázvezeték
megépítésének
egyszerűbb engedélyezése.

A törvénymódosítás indoklása szerint az EU és ezen belül Magyarország
növekvő gázfüggősége
szükségesé teszi, hogy új földgázforrások bevonásával fokozzák Magyarország
ellátásbiztonságát.

KDNP webszerkesztőség
mno.hu, inforadio.hu







JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kész az állami terv a Nemzeti
  2007-05-17 07:34:13, csütörtök
 
  Kész az állami terv a Nemzeti Színház, Tokaj, a vízművek, a kutatóintézetek és a hadiipar eladására!
2007. május 16., szerda 13:41

Jó néhány társaság kerüljön ki a tartós állami tulajdonból, és sok cégnél legyen kisebb az állam szerepe - javasolja a Pénzügyminisztérium új vagyontörvénytervezete. A most közzétett dokumentum szerint értékesíthető lenne a Szerencsejáték Zrt., a Nemzeti Színház Zrt. és a Tokaj Kereskedőház is, valamint az Állami Autópálya Kezelő és a Budapest Airport maradék állami tulajdona.

A vagyontörvény tervezete alapján eladható lesz továbbá a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Herendi Porcelánmanufaktúra még állami tulajdonban lévő 25 százalék plusz egy szavazatú tulajdoni hányada. A Tokaj Kereskedőház is értékesíthetővé válik a jelenlegi 99 százalékos állami tulajdon megszűnésével.

Kikerülnek a tartós állami tulajdon köréből a foglalkoztatási célú közhasznú társaságok, különböző kutatóintézetek, vízművek, hadiipari cégek. Megszűnik az állami tulajdon a Geodéziai és Térképészeti Zrt.-ben, a Kopint-Datorg Szervezési és Adatfeldolgozási Zrt.-ben, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.-ben, és a Sportlétesítmények Vállalat Zrt.-ben is.

A Magyar Villamos Művek Zrt.-ben a 99 százalékos tartós állami tulajdon 75 százalék plusz egy szavazatra csökken, így több mint 24 százaléknyi részvény eladhatóvá válik. Ugyancsak értékesíthető lesz a Magyar Posta Zrt. közel 25 százaléka azzal, hogy a tartós állami tulajdon ebben a cégben is 75 százalék plusz egy szavazatra mérséklődik.

100 százalékban tartós állami tulajdonban marad viszont a MÁV, és nem változik a tartós állami tulajdon 50 százalékos aránya a Győr-Sopron Ebenfurti Vasúttársaságban sem. Nem lehet eladni az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-t és egyetlen erdőgazdaságot sem.

A Magyar Tudományos Akadémia az 1994. évi XL. törvénnyel tulajdonba kapta a működéséhez szükséges vagyon egy részét, míg egy másik (kormányrendeletben tételesen felsorolt) részéről a törvény úgy rendelkezett, hogy az rábízott vagyonnak minősül. A jelenlegi törvénytervezet ezt a rábízott vagyont az Akadémia működésének, önálló gazdálkodásának elősegítése, illetve az 1994-ben történt vagyonrendezés végleges lezárása érdekében a korábbi juttatáshoz hasonlóan az Akadémia tulajdonába adja.

MR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.