Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
keleti tál
  2007-05-04 02:29:55, péntek
 
  3-4 meghámozott és lereszelt burgonya
1/4 fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva
1/4 póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 db édes paprika vékony csíkokra vágva
1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is)
2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva
1/2 dl világos szójaszósz
1/2 dl olaj
2 tojás
kb. 15dkg liszt
só és bors ízlés szerint

1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt.
Keverd el és add hozzá a lisztet.
Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál.

2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe.
A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra.

3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából.
Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.

Tipp:
Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt.
A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba.
Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
almatorta
  2007-05-04 02:26:41, péntek
 
 

Húsvéti finomság: VILLÁMGYORS ALMATORTA

7,5 dkg vaj
2 nagy alma
2 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt

A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát a formába simítjuk, óvatosan a tetejére nyomkodjuk az almaszeleteket, és meleg sütőben megsütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából. Langyosan kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
muffin
  2007-05-04 02:22:39, péntek
 
 





Muffin (kb. 14 db)

12 dkg vaj
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
kb. 1 dl tej
plusz tetszőleges belevalók:
mazsola, dió, aszalt gyümölcsök, csokoládé, fahéj, kakaópor stb.


A megolvasztott vajba belekeverjük először a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojás következik.
Ezután jöhet a liszt, a sütőpor és végül annyi tej, hogy formálható masszát kapjunk.
A tetszőlegesen kiválasztott egyéb hozzávalókat is belekeverjük, majd a muffinpapír méretétől függően diónyi-tojásnyi méretű golyókat formálunk.
(Vigyázat! A gombócok megnőnek a sütőportól.)
A papírokat a sütőformába helyezzük, bele a gombócokat, és közepes-kis lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad tészta.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
gesztenyés golyók
  2007-05-04 02:20:49, péntek
 
 





Gesztenyésgolyók

Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- meggybefőtt
- kókuszreszelék (kb:10 dkg )

A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és egy kevés befőttlével
(ha éppenséggel akad), annyival, hogy összeálljon, és még ne ragadjon.
Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet.
A ki golyókat forgasd kókuszreszelékbe.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
fánk
  2007-05-04 02:17:43, péntek
 
 

25 dkg liszt
2 tojássárgája
2,5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csipet sót.
A tésztát hólyagosra keverjük, majd letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük, utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat 20 percig pihentetjük. Közepüket benyomkodjuk és bő, forró olajban kisütjük, az egyik oldalát fedő alatt 3-4 percig, a másik oldalát fedő nélkül 1-2 percig.
Végül a finomságot megtöltjük lekvárral, és megszórjuk porcukorral.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Fahéjas csillag
  2007-05-04 01:20:24, péntek
 
 

Nagymami fahéjas csillagja

4 dkg kakaópor
25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
2-3 teáskanál fahéj
13 dkg margarin
1 tojás
7-8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

a díszítéshez: mandula, tortabevonó


A vajat krémesre keverem, majd beleütöm a tojást, összekeverem. Ezután jöhet bele a többi hozzávaló, elkeverem őket. Ha összeállt a tészta, 1 órára hűtőbe rakom pihenni, majd kb. 1 centi vastagra kinyújtom (lehet vékonyabb és vastagabb is a tészta, ez ízlés dolga, ki hogyan szereti). A kinyújtott tésztát csillag alakú formával kiszaggatom, majd előmelegített sűtőben 175 fokon 10 percig sütöm (ha vastagabb a tészta, lehet, hogy egy picit több idő kell neki). Miután kiveszem a sütőből, a csillagok közepére 1 csepp csokit rakok, és egy szem mandulát.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2007.04 2007. Május 2007.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 160
  • e Hét: 2865
  • e Hónap: 3857
  • e Év: 35586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.