Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Provokál a miniszterelnök
  2007-06-10 13:18:05, vasárnap
 
  Engem Ön provokál ezzel a kijelentésével: "...nem fordulunk vissza."


Szeretném meggyőzni arról, hogy mindaddig, míg az MSZP és az SZDSZ kormámnyzó és képviselői tagsága a szocializmusban megvalósított (proletár)DIKTATÚRA "eszmeiségének" jegyében elkövetett népirtási bűnökkel nem számol el és nem szabadulnak meg ezen politikusnak nevezettektől, addig nem lehet rendszert váltani semmilyen formában!

Az Ön által baloldalinak nevezett MSZP-s "baloldal" már régen nem baloldali, hiszen mindig is a legkegyetlenebb fasisztoid módszerekkel uralkodott a magyar népen!
Most is azt teszi és köszönő viszonyban sincs egyetlen törvénye, rendelete a baloldali- a szegényekkel szolidáris eszmeiséggel.

Ezért is kell milliárdokat költenie most is arra az ÉGBEKIÁLTÓ HAZUGSÁGRA, hogy mennyire az ország és a benne élők érdeke mindaz, amit reformnak hazudva elkövetnek és el akarnak követni Magyaroszág és a benne élők ellen!!!
Azért kell milliárdokat költeniük minderre, hogy elhitesse, a média minden csatornáján belesulykolja az emberek fejébe!

Pedig mindez nem más, mint Magyarország és a benne élők elleni genocídiális támadás!

Orbán Viktor, talán az egyetlen olyan emberi lény, aki mindennek a TRAGIKUS voltát fel tudja fogni és a nép LELKÉVEL, LELKIISMERETÉVEL is képes érzékelni!!!

Ezért, aztaán démonizálják is őt "rendesen", vagyis rettenetesen, mert ő rendelkezik mindazzal az adottsággal és képességgel, amivel meg tudná állítani ezt a bolsi-libsi genocídiális törekvést, amit a jelenlegi kormány és kormányzópártok elkövetnek és elkövetni készülnek a Kárpát-medencei magyarság ellen!!!

Amiért, Orbán Viktor egyedül - természetesen - nem lenne képes megvédeni ettől a nemzetveszejtő törekvéstől a magyarságot ezért folyik már a csahos kutya-bolsi-libsi médiából is a sok rágalom, hogy Őt és a néppárti szövetséget lejáratva- bűnbakot kreáljanak belőle, belőlünk: a kresztény-nemzeti-polgári értékrendet vallókból.

Fáj a lelkem, mert nem tudom meggyőzni a bolsi-libsi média által befolyásolt embertársaimat arról, hogy nemzetrontásunkhoz és pusztulásunkhoz járulnak hozzá azzal, hogy elhiszik és megbocsájtják a tengernyi hazugságot és bűnt, amint a saját hazájuk és a benne élők ellen is elkövetnek!!
Amit MINDANNYIUNK ELLEN elkövettek, elkövetnek és elkövetni készülnek!
Bp. 2007-06-10
BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"...nem fordulunk vissza"
  2007-06-10 13:15:28, vasárnap
 
  Gyurcsány Ferenc: nem fordulunk vissza
"Nemcsak politikusnak nem jó, futballistának sem"
NOL - Népszabadság Online - 2007. június 9.

Gyurcsány: Sem megállni, sem lassítani nem kívánok és nem fogok "Szó sem lehet arról, hogy visszaforduljunk" - mondta az elmúlt évet értékelve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke szombaton Budapesten az Egyéves a kormány című nagygyűlésen.

"Sem megállni, sem lassítani nem kívánok és nem fogok" - fogalmazott a kormányfő. Elmondta: az elmúlt év és annak összes konfliktusa arra tanította meg, hogy az úton végig kell menni, ha kell, akkor több körültekintéssel, ha kell, több bölcsességgel, nagyobb partnerséggel, de "szó nem lehet arról, hogy visszaforduljunk, hogy megálljunk, hogy föladjuk azokat az elképzeléseket, amelyekkel elindultunk".

Visszaemlékezve a reformfolyamatok elindítására, úgy fogalmazott: hasonló kihívással még soha nem álltak szemben. Magyarország rossz útra tévedt - mint mondta - ahonnan ki kellett mozdítani és ehhez a szocialistáknak volt bátorsága. Megtettük, és megcsináltuk - hangoztatta a miniszterelnök.

Egyéves a kormány - MSZP nagygyűlés a SYMA csarnokban

Gyurcsány Ferenc a reformok eredményei között említette, hogy az elmúlt hónapokban 100-110 ezren jelentkeztek be a társadalombiztosításhoz és ez az első kormány, amely képes volt a szürke- és feketegazdaságból a legális foglalkoztatásba átvinni embereket. Hozzátette: versenyt teremtettek a gyógyszergyártók között, így most a gyógyszergyárak már nem azon licitálnak, hogy kinek van drágább gyógyszere, hanem azon, hogy kinek van olcsóbb.

Gyurcsány Ferenc a vizitdíjról és a kórházi napidíjról kezdeményezett fideszes népszavazás kapcsán közölte: lehet népszavazást tartani, de meg fogjuk nyerni.

Az eredmények közé sorolta azt is, hogy "17 év után végre nyugalom és építkezés van a faluban". "Vannak akik traktorral szeretnének időnkét a fővárosba jönni, de annyi támogatottságuk sincs, hogy 100 embert összeszedjenek" - jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: olyan országot szeretne, ahol 2010-ben visszatekintve a történtekre majd azt mondják, hogy igaza volt.

A kormányfő azt mondta egyáltalán nem állítja, hogy nem kell tenni még egy sor dolgot. A vágytól és a kényszertől lesz jobb a helyzet az országban, annak vágyától és kényszerétől, hogy "győzzünk és ne maradjunk le".

Engem mély vágy hajt, hogy eltaláljunk azokhoz a szívekhez és lelkekhez, akik hisznek egy jobb és igazabb Magyarországban - fogalmazott, hozzátéve: apostolok és hírvivők sokaságára van szükség, hogy valamennyi magyarhoz eljussanak.

Kitért arra: vannak akik túl gyorsnak találják a tempót, de ezt nem ő diktálja és ha nem veszik fel a ritmust, akkor a világ elmegy mellettünk.

Azt kérte a szocialistáktól és a nagygyűlés résztvevőitől, segítsenek abban, hogy a baloldal és az ország felvegye a ritmust és tartsa a tempót. Gyurcsány Ferenc a nagygyűlés résztvevőinek azt mondta: fantasztikus és nemes dolgot csinálnak, küzdenek azokért, akik kiszolgáltatottak, gyengék, és "a fantasztikus országért".

Álláspontja szerint arra számítani lehetett, hogy ez nem lesz könnyű és "időnkét hazugsággal vádolják, csapdába csalják őket és sérüléseket is kapnak". "Tudtam, hogy küzdelmes és nehéz lesz, de mikor adták a sikert ingyen, fáradtság nélkül?" - tette fel a kérdést.

Az ellenzék vezetőjére utalva kiemelte: balga ember, aki félidőben vagy inkább az első negyed végén a győzelmét ünnepli. Nemcsak politikusnak nem jó, futballistának sem - mondta.

Lendvai: Magyarországon a "dedópolitika" és a "felnőttpolitika" áll szemben egymással

Az ország és a baloldal felnőtté válásáról, az elmúlt egy év nehézségeiről és eredményeiről beszélt Lendvai Ildikó és Kiss Péter az MSZP nagygyűlésén szombaton, Budapesten.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy fogalmazott: Magyarországon a "dedópolitika" és a "felnőttpolitika" áll szemben egymással, a csodavárás a cselekvéssel. A kormánypárti politikus szerint az elmúlt egy évben a baloldal és az ország is elkezdett felnőtté válni. A baloldalon le kellett számolni a boldog felelőtlenséggel, és hosszú évtizedek másfajta kormánypolitikája után először, felnőttnek nézték az országot is, nem hitették el, hogy a mindenható állam mindent jobban tud - fűzte hozzá, megjegyezve: többé nem titkolták el a tényeket.

Lendvai Ildikó szerint kétfajta politikai magatartás látszik ma Magyarországon: az egyik felnőttként szembenéz és felnőttként tisztel, a másik, a jobboldal nagyobb részé "mesterségesen gyereksorban tartana mindenkit". A felnőttpolitika mellett berendezkedett a dedó politikája, tündérmesékkel, babonával, ígérgetésekkel - fogalmazott.

A frakcióvezető mesekönyvnek nevezve Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének Egy az ország című könyvét azt mondta: "jé, tényleg? Egy az ország? Miközben évekig tetszett fáradozni a kettészakításán?" Úgy vélte, esemény utáni tabletta ez a kötet. A szocialista képviselő szerint akit a politikai dedó gyerekként kezel, annak bármit megpróbál bebeszélni. Ilyen rémmese az, hogy az elvetemült kormány akkor örül, ha másnak rossz, vagy hogy "Gyurcsány Ferencet többen látták már Rákosi és Sztálin képei alatt feketemisét tartani", vagy "Solymosi Eszter vérét inni". A politikai dedó rémmeséi szerint szemmel verni is tud - folytatta, hozzátéve: hát ilyenek ezek a kommunisták. Lendvai Ildikó hozzátette: a politikai dedóban úgy folytatódik a mese, hogy a kormány ellen szerencsére már "gyürkőzik a sárkányölő királyfi, csak jusson hatalomra egy kicsike előrehozott választással. Egy szavára letörnek gázárak, szétfutnak ám a multik".

Kiss Péter: Kutya nehéz év van mögöttünk

Kiss Péter, az MSZP alelnöke szerint az elmúlt év nehéz és kemény volt: megvannak az eredmények, a holnapután lehetőségei, de a társadalom elbizonytalanodott. Úgy fogalmazott: "kutya nehéz év van mögöttünk". Volt min változtatni, hozzányúltunk a szerzett jogokhoz, reformokat vezettünk be, a konvergenciaprogramot végig visszük, "eközben a radikális ellenzék majd ránk gyújtotta az országot" - fűzte hozzá. Kiss Péter szerint nem féltek megváltoztatni a szerzett jogokat, de ez számtalan konfliktust okozott, de hogy belevágtak, az egy rendes baloldali dolog.

A szervezők közlése szerint a rendezvényen négyezren vettek részt.

(forrás: MTI)

Kapcsolódó Cikkek
* Zoknireform, Gyerünk Feri!
* A részletekben nyugalmasabb a kormányzás, mint egészben látszik
* Farkasok éneke
* Szárnyaló mélységek
* Mégsem kutakodik Gyurcsány cégénél a Legfőbb Ügyészség
* Gyurcsány: nehezebb út, újításokkal
* NOL-Comment: Kongresszusi lázgörbe
* Gyurcsány: meg kell újítani Magyarországot
* Tiéd a párt, magadnak építed
* Lendvai: nincs ellenjelöltje Gyurcsánynak a pártelnökségre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
... fordulatra van szükség
  2007-06-10 13:13:16, vasárnap
 
  Gazdasági és politikai fordulatra van szükség
2007. június 9. 17:07

Az elmúlt egy év azt bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány alkalmatlan a kormányzati feladatok ellátására - reagált Varga Mihály az MSZP és Gyurcsány Ferenc önértékelésére.

A sajtótájékoztató elején bejátszották Gyurcsány Ferenc hírhedt őszödi beszédének néhány részletét. A második Gyurcsány-kormány első éve a miniszterelnök hazugságainak a megfizetéséből állt - jelentette ki Varga Mihály, hozzátéve: az egész ország fizeti azoknak a hazugságoknak az árát, amelyet a Balatonőszödöt megelőző időszakban Gyurcsány Ferenc és kormánya elkövetett.

A Fidesz alelnöke számba vette, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya hazugságai miatt milyen árat kellett megfizetniük az embereknek. Teljes a bizonytalanság az egészségügyben, szakértők szerint az elmúlt 20 évben nem volt ilyen súlyos a helyzet. A kórházak csődhelyzetben vannak, ám ennek ellenére nem kapnak plusz finanszírozást. Az elmúlt egy év "eredménye" a vizitdíj, a kórházi napidíj, a dobozdíj - sorolta. Varga Mihály emlékeztetett: korábban tagadták a kormánypártok az oktatás fizetőssé tételét, ám ennek ellenére bevezették a tandíjat. Gyurcsány Ferenc a választási kampányban végig tagadta, hogy emelnék az energiaárakat, ehhez képest 30 százalékkal nőtt a gáz ára, és ezt többszöri villanyáremelés követett - tette hozzá. A fideszes politikus felidézte: az elmúlt egy évben növekedtek az adóterheink. A kormány többször emelte a TB-járulék és a különböző adók mértékét, új adónemeket vezetett be, és a régi típusú adók is megemelkedtek, annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt még 5 éves adócsökkentési programról volt szó - fejtette ki.

10 éves mélyponton van a gazdasági növekedés, az ország gazdasági teljesítménye sohasem volt ilyen gyenge, 2007 még 2005-höz képest is rosszabb - jellemezte a gazdasági helyzetet a Fidesz szakpolitikusa. 2006-ban a világon csak a háborúban álló Libanonban volt Magyarországét meghaladó az államháztartási hiány - hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

Az elmúlt egy év azt bizonyítja, hogy ez a kormány alkalmatlan a kormányzati feladatok ellátására. A Gyurcsány-kormány kapkod nincs végiggondolt következetes koncepciója, nincs világos programja és nem rendelkezik a kormányzás képességével - szögezte le a képviselő.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy Balatonőszöddel még nem ért véget a kormányzati hazugság, a hamisítások, trükkök időszaka. Az őszödi beszéd után két héttel a parlamentben a kormányprogram vitájában Gyurcsány Ferenc ugyanazokat ismételte meg, mint amit Őszöd előtt csinált. "Gyurcsány Ferenc nem tudott változtatni sem a kormányzati stílusán, sem a korábbi magatartásán" - jegyezte meg a politikus.

Mielőbbi gazdasági és politikai fordulatra van szükség - szögezte le Varga Mihály. Az a kormány, amely a problémákat előidézte az oktatásban, egészségügyben, a gazdaságban a vállalkozások és az emberek mindennapi életében, az nem tudja ezeket a gondokat kezelni, az elmúlt egy esztendő ezt igazolta - fejtette ki.

A népszavazás kapcsán Varga Mihály azt kéri az MSZP-től, hogy álljon ki az emberek szabad véleménnyilvánítása mellett, és tartsa be a demokrácia írott és íratlan szabályait, hiszen a kormány arra törekszik, hogy a véleménynyilvánító, vagy akár ügydöntő népszavazási kezdeményezésre ne kerüljön sor.

fidesz.hu

Kapcsolódó cikkek:
# Kudarcok és konfliktusok éve: elfogyott bizalom
# Ma próbálják megmagyarázni egyéves teljesítményüket Gyurcsányék
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajdasági...
  2007-06-10 13:06:07, vasárnap
 
  Vajdasági Magyar Demokrata Párt
www.vmdp.n1.7
HÍRLEVÉL V. évf. 71. szám
2007. június 8.

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt programpárt. Azért küzd, hogy a
Kárpát-medencében minél több ma­gyar minél tovább megmaradjon magyarnak.
Követelései között kiemelked"o fontosságú a jogszabályalkotási és
végrehajtási jogosítványokkal is rendel­kez"o magyar (perszonális) autonómia,
a számaránynak megfelel"o parlamenti képviselet. A magyarországi politikai
elitt"ol azt kéri, hogy a magyarok, akik ezt igénylik, megkaphassák a kett"os
állampolgárságot.
A VMDP síkraszáll a Kárpát-medencében él"o magyarok határmódosítás nélküli
politikai integrációjáért.
További VMDP Hírlevél elérhet"oségek: www.hufo.info;
www.vajdasagportal.com/vmdp;
Ágoston András

A lényeg

Magyari-Vincze Enik"o: Ha nem lennénk elfogultak velük szemben és ha a macsós
nyel­vezet"u "menopauzások" mintáját követnénk, nevezhetnénk "oket talán ...
"prostituáltaknak"? De, megszabadulva a szexizmus ócska bájától, javaslatom
az, hogy tekintsük "oket egyszer"uen a ro­mániai magyar társadalom
etno-kapitalistáinak. Azoknak, akik az etnopolitikát áruvá változtatták,
olyan termékké, mely szimbolikus t"okebefektetésb"ol valódi profitot hoz(ott),
miközben "csupán" az kell(ett) hozzá, hogy e politika (újra)termelésének
eszközeit (köztük az RMDSZ-t) tulajdonos­ként és átörökíthet"oen birtokolják.
Ha ebb"ol a szempontból mutatunk rá a történtekre, akkor meg­értjük azt, hogy
az etno-politikai vízió azért veszítette el vonzerejét a "nép" oldalán, mert
ez a "nép" nem tulajdonosa sem az eszköznek, sem az árunak, sem a profitnak.
Ebben az összefüg­gésben egyszer"uen "o az etno-proletár. A népszavazáskor
ebben a min"oségében szavazott Bsescu mellett, megtagadva azt, hogy most és
mindörökké áruba bocsássák. Nem az etno-politikától for­dult el (abban igaza
van Bírónak, hogy mifelénk ennek ideje nem járt le), hanem ennek áruba
bocsátásától.

Vajdasági Magyar Demokrata Párt
Temerin
Közlemény, 2007. június 7.
(A Magyar Szó mell"ozte)

Ki készítse el a kisebbségi választói névjegyzéket?

A vajdasági magyar pártok egyetértenek abban, hogy a nemzeti tanácsok
tagjait demokra­tikus többpárti választások útján, közvetlen szavazással
válasszák meg.
Ha a konszenzust a szerb kormány is tiszteletben tartja, felmerül a kérdés,
ki és hogyan hozza létre a kisebbségi választói névjegyzéket?
Erre vonatkozólag a magyar politikai eliten belül két elképzelés létezik.
A nyilvánossággal is ismertetett Várady-Korhecz koncepció szerint a
kisebbségi választók választói névjegyzékét maguknak az érdekelt
polgároknak, esetünkben a vajdasági magyaroknak kell létrehozniuk. Ezzel
szemben a Vajdasági Magyar Demokrata Párt évek óta követeli, hogy - a szerb
állam által törvényesített közjogi intézményr"ol lévén szó - a nemzeti
tanácsok tagjainak közvetlen megválasztásához szükséges kisebbségi választói
névjegyzéket, csakúgy, mint az álta­lános választások esetében, a törvény
alapján, a szerbiai hatalom illetékes szerve hozza létre.

A Várady-Korhecz koncepció értelmében a külön kisebbségi választói
névjegyzék csak akkor szolgálhat alapul a nemzeti tanácsok tagjainak
megválasztásához, ha azon a kisebbségi választópolgárok legalább 60
százaléka szerepel. Ellenkez"o esetben marad az elektoriális válasz­tási
modell. E koncepció szerint, a vajdasági magyar választópolgár csak akkor
kerülhet fel a névjegyzékre, ha számbavételét saját maga kezdeményezi,
mégpedig aláírásával ellátott és a bíró­ságon hitelesített kérvénnyel.
Nos ilyen nincs! Ez esetben soha nem lenne magyar választói névjegyzék. S
akkor - méghozzá a magyarok hibájából! - marad az elektoriális választási
modell. Ha a rejtett cél ez, a Várady-Korhecz koncepció politikailag nem
korrekt, s a szerb kormány malmára hajtja a vizet.

A VMDP szerint a kisebbségi (esetünkben magyar) szavazók el"ozetes listáját
az illetékes köztársasági szerv készíti el. Arról, hogy rajta van a listán,
s arról is, mivel jár ez az új választó­jogi státus, a köztársasági
illetékes szervnek levélben kell értesítenie minden érintettet.
A levélben jelezni kell, hogy amennyiben szavazópolgár nem kíván a
kisebb­ségi szavazók listáján szerepelni, err"ol értesítse a levél küld"ojét.

Amikor ezzel a módszerrel kialakul a végleges lista, az illetékes
közigazgatási szerv az érintetteknek hi­vatalos értesítést küld, melyben
leírja jogaikat és kötelezettsé­geiket.
A továbbiakban - a választások kiírását követ"o nyolc napban - minden
érintettnek lehe­t"ové kell tenni, hogy könnyített közigazgatási eljárásban
listát válthasson.
A tájékozatlanok, vagy akik valamilyen oknál fogva kimaradtak a folyamatból,
de utólag szeretnének felkerülni a ki­sebbségi szavazók listájára, ezt
könnyített közigazgatási eljárásban tehetik meg.
A magyar választók névjegyzéke a VMDP szerint nem akkor jön létre, ha ezt a
Szerbiá­ban állandó lakhellyel rendelkez"o magyar szavazópolgárok 60
százaléka, hanem ha felénél töb­ben igénylik.
A kisebbségi választói névjegyzék kérdésében - megnyitva egyben a
részarányos parla­menti képviselet kérdését is, négypárti egyeztetésre van
szükség. Közös fellépés nélkül sem Bu­dapesten, sem Belgrádban sincs esély a
sikerre.

Ágoston András:
Kett"os a válság

A VMDP-ben már évek óta tudjuk, hogy - a Kárpát-medencében él"o magyar
kisebbségi közösségekben zajló eseményekb"ol is ez t"unik ki - mind a
magyar-magyar kapcsolatrendszer, mind a bels"o kisebbségi egypártrendszer
válságban van. Ha a válság gyökerét keressük, egyrészt a közéletet uraló
demokráciadeficit, másrészt az utódországok azon igyekezete t"unik szembe,
hogy a kisebbségi (egypárti) politikai elitek hozzájuk simuló szárnyát is
igyekeznek kiszorítani a (kvázi) partneri politikai pozícióból. Más
elemekkel ugyan, de lényegében ez a helyzet a magyar-magyar kapcsolatokat
illet"oen is. Az RMDSZ és az MKP, a két legnagyobb egypárt elnökei eddig nem
tapasztalt politikai indulattal állítják, hogy a magyarországi politikai
elit nem segíti eléggé a határon túli magyar kisebbségeket. Bírálatuk
lényege, hogy nem látják sem a budapesti politikai, sem az anyagi
támogatásokat.

Hogy a magyar nemzet egészén belül a kisebbségi közösségeket érint"o válság
mennyire napi gond, látszik abból is, hogy a politikai közbeszéd (a
tudományos igénnyel készült publicisz­tikák is), lényeget érint"oen
tematizálja részint a válságjelenségeket, másrészt - s ez valóban
di­cséretes - a kiút keresését.
Igaz, a megoldástól még messze vagyunk, hiszen az újat, a reformot az
jelentheti, ha az egypártok lemondanak politikai monopóliumaikról, s ezzel
összefüggésben odaállnak az autonó­miatörekvések érvényesítéséért küzd"o
politikai er"ok oldalára akkor is, ha ennek következménye­ként le kell
mondaniuk a "kormányzati felel"osségvállalással" járó anyagi el"onyökr"ol.

Nem vitás, a megújulás elengedhetetlen feltétele, hogy a magyar politikai
elit egésze is nemzetben gondolkozzon. Azok a folyamatok amelyek az EU-ban
az egyes tagországok politikai súlyának meghatározása körül elindultak
remélhet"oleg er"osítik a Kárpát-medencében él"o magya­rok nemzetté
fejl"odésének ütemét is.

Kosovo függetlensége hat hónapra elhalasztva?

Nem hálás dolog a politikában jóslatokba bocsátkozni. De, hogy ez az
alapigazság sem mindenkire érvényes, bizonyítja a BBC esete is. Kommentátora
már néhány héttel ezel"ott jelezte: nem lesz döntés Kosovo kapcsán "oszig,
amíg Putin elnök meg nem vívja az utódlással kapcsola­tos nagy belpolitikai
csatáját. És l"on.
A G8-ak szégyenl"osen közölték: egyel"ore nem lesz szavazás Kosovo jogállása
ügyében. Sarkozy, francia elnök hozzátette: hat hónapig semmiképpen nem
szavaznak, de ha addig sem születik megegyezéses javaslat, jön az
Ahtisaari-terv. Merkel asszony finoman kontrázott: szerinte nincs szó
halasztásról.
Beleszóltak a vitába a délszerbiai albánok is. Ahtisaari javaslatát saját
nagyfokú autonómiaköveteléseikkel igyekeztek a szerbek számára emészthet"ové
tenni. Most egyenesen az albántöbbség"u szerbiai községek Kosovóhoz
csatolásáról beszélnek. Pengeváltások ezek a javából.

Az, hogy ezzel összefüggésben mi minden jelenik meg a szerb, a kosovói albán
és az ös­szes többi médiában, annak - megtanulhattuk - nincs különösebb
jelent"osége.
Kivéve talán a következményt, amely Szerbiát érinti. Persze, Mladic,
Karadzsic és a többi háborús b"unös kiadatásáról van szó. A nyugati üzenet a
következ"o: ha a kiadatás megtörténik, lehet szó halasztásról, de Kosovo
önállósága kész ténynek vehet"o. Szerbia meg közeledhet az EU felé. Úgy,
ahogy régióbeli sorstársai is: az EU-tól mindig akkora távolságra lesz ahogy
ezt az EU akarja. Hogy ez nem fényes perspektíva? Természetesen nem. De tud
valaki jobbat?

Matuska Márton:
Együvé tartozunk

A Békéscsabai Kossuth Téri Civil mozgalom szervezésében szombaton, június
másodikán, Békéscsabán megszervezték az Árpád Vérei Nemzeti Összefogás
harmadik t"untetését. Termé­szetesen ezúttal Trianon volt az els"oszámú téma.
Meghívott vendégként beszédet mondott Matuska Márton is, a VMDP Intéz"o
Bizottságának tagja. Beszédének lényege az alábbiakban foglalható össze.

Igen sokszor és sok indokkal fel szoktuk panaszolni azt, ami az els"o
világháborút követ"o békeszerz"odésb"ol a magyarságot sújtja. Valójában igen
keveseknek adatott meg, hogy a szerz"o­dés szövegét kézbe vehessék. Nekem egy
olyan példányom van, amelyet az ausztráliai magya­roktól kaptam, a Sydneyben
m"uköd"o Trianoni Társaságtól. "Ok ugyanis megjelentették a szerz"o­dés
Vatikánban "orzött francia-magyar példányának hasonmás kiadását. Biztos
vagyok benne, hogy a szerz"odés nem található meg sok nagy magyarországi
megyei, egyetemi és még kevésbé iskolai könyvtárban sem. Aki már kézbe
vehette ezt az okmányt, az saját szemével tapasztalhatta, hogy ez a vaskos
kötet Magyarország porig alázásának a dokumentuma. Aki nem hiszi, járjon
utána, megéri.

Igen keveset foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy mi magunk, személyesen mit
tettünk Trianon szelleme ellen, illetve hányszor vállaltuk fel magunk is a
magyarság megalázását. Mi­lyen könnyen ki szoktuk mondani az Erdélyb"ol, a
Felvidékr"ol vagy a Délvidékr"ol elénk kerül"o nemzettársunkról, hogy ez a
román, szlovák, szerb. Elgondolkodtunk-e azon, hogy a nevezett lelkében
micsoda fájdalmat okozunk? A magyar hivatalokban micsoda megaláztatásnak
érzi a határon túli magyar, amikor nem hajlandók nevére föltenni az
ékezetet? A magyar miniszterelnök mennyire állt szolgálatában a trianoni
trauma támasztóinak és élesztget"oinek, amikor hazug ér­vekkel a magyar
állampolgárság megtagadására szólította fel a magyar állampolgárokat? Nekem
nagyon nehezemre esik arról beszélni, hogy Magyarország miniszterelnöke
hazudott, de mit te­gyek? Velem együtt ezt "o maga is állítja! S mib"ol
tudhatom, hogy máskor nem fog országos ügy­ben lódítani?
Trianon miatt mindannyian nagy bajban vagyunk. Egy a sorsunk, ebben is
együvé tarto­zunk, együtt kell küzdenünk az orvosláson. Ha er"os a lelkünk,
akkor ezt meg tudjuk tenni, s ha magunk is teszünk valamit, akkor érvényre
juthat a magyar közmondás igazsága: Segíts maga­don, az Isten is megsegít!

Dokumentumok:

Basescu a kisebbségvédelem ,,román modelljér"ol"
A kisebbségvédelem ,,román modelljét" európai szinten elismerik, de ez a
kisebbségekkel szembeni európai bánásmód korántsem jellemz"o a Romániával
szomszédos országokban, így Szerbiában, Ukrajnában vagy Magyarországon,
amelyeknek területén jelent"os román közösség él - fejtette ki Traian Basescu
államf"o, aki tegnap Bukarestben megnyitotta az Európai Biztonsági és
Együttm"uködési Szervezetnek (EBESZ) a diszkrimináció elleni küzdelemmel
foglalkozó konferenciáját.

A fórumon ötvenhat állam képviselteti magát, a résztvev"ok áttekintik, miként
teljesítették a különböz"o országok az antiszemitizmus és a diszkrimináció
egyéb formái elleni küzdelem frontján a spanyolországi Cordobában 2005-ben
vállalt kötelezettségeiket. A találkozón részt vesz az EBESZ soros elnöke,
Miguel Ángel Moratinos spanyol külügyminiszter, az Európai Unió elnökségét
pedig a német diplomácia vezet"oje képviseli.
Basescu megnyitóbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte
Romániában nem t"urik meg a diszkriminációt. Megállapította, hogy a
demokrácia értelmetlen lenne a tolerancia "oszinte vállalása nélkül.
Elismerte: Romániában a politikai csatározások és a sportviták közepette
olykor elhangzanak nem helyénvaló szóbeli kirohanások, elszólások, de
ezekt"ol függetlenül az államf"o biztosítani kívánta a résztvev"oket: a román
nép régi hagyományokkal rendelkezik a jóérzés és a másság iránti tisztelet
területén. A szónok a kisebbségi jogok védelmének ,,román modelljét" emelte
ki példaként, megállapítva, hogy azt európai szinten elismerik. Mint mondta,
ez a romániai jogalkotásban is megjelenik. Szerinte ugyanakkor ez az európai
kisebbségvédelmi modell korántsem jellemz"o a szomszédos országokra, így
Szerbiára, Ukrajnára és Magyarországra, amelyek területén ,,jelent"os román
közösség" él. (Magyarországon a románság két ezrelékét teszi ki a tízmilliós
népességnek - a szerk.)
A konferencia központi témája egyébként az antiszemitizmus és általában a
vallási és faji diszkrimináció helyzete. A BBC bukaresti adása felhívja a
figyelmet: az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének egyik képvisel"oje
a konferencia el"oestéjén üdvözölte, hogy Románia 2005-ben létrehozta a
holokauszt tanulmányozására hivatott országos intézetet. Más amerikai
szervezetek ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy az országban
továbbra is léteznek antiszemita megnyilvánulások, így például a Nagyrománia
Párt részér"ol.
(Háromszék)

A www.vmdp.n1.hu honlapon további VMDP-vel kapcsolatos információkat talál.

Köszönjük, hogy elolvasta Hírlevelünket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szembekerülni az élethez való
  2007-06-10 13:01:04, vasárnap
 
  A kormány egészségügyi politikája kezd szembekerülni az élethez való joggal
A Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának közleménye


A magyar társadalom azzal a szomorú ténnyel került szembe, hogy a kormány üzleti érdekeket szolgáló neoliberális társadalompolitikája életeket sodor közvetlen veszélybe. A kórházak, kórházi osztályok bezárása, a betegek ide-oda küldözgetése, utaztatása, az orvosok és ápolók szélnek eresztése, a várólistás rendszer bevezetése életekbe kezd kerülni. Az üzleti biztosítási rendszer hivatalos bevezetése nélkül is, már most annak lehetünk tanúi, hogy a betegellátás kezd két részre szakadni: gazdag és szegény ellátásra, az életesély pedig egyre inkább azon múlik, hogy ki tudja megfizetni a gyógyulását. A tehetősnek lényegesen nagyobb esélye van a gyógyulásra, mint annak, akinek nincs rá pénze. A betegellátás piacosításához a szolidaritás alapú egészségbiztosítási rendszer keretében fogtak hozzá, de facto kikezdve és kétségbe vonva a törvényes ellátórendszert. Az a tény, hogy a várólistás rászorultakkal szemben a "fizető beteget" részesítik előnyben, előrevetíti egy olyan antihumánus konstrukció lehetőségét, amely anyagi alapon differenciál ember és ember, élet és élet között. Egy ilyen rendszer magyarországi meghonosításába sok-sok honfitársunk halna bele, mások pedig kirekesztődnének az ellátottak köréből. Az üzleti szemlélet meghonosítása az egészségügyben nem csak a korrupció és a hálapénz útját egyengeti, hanem - akaratuk ellenére - versenyre kényszeríti a betegeket a gyógyulásért, egymás elleni harcra kárhoztatja őket a fennmaradásért. A neoliberális vonulat előbbre valónak tartja az anyagi szempontot az emberi megfontolásnál, a szolidaritásnál, az élethez való jognál. Pedig hazánk magára nézve kötelezőnek tartja az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, melyet az ENSZ 1948-ban fogadott el. A vizitdíj bevezetése óta mindennapi megélhetésükért küzdő honfitársaink tízezrei nem fordulnak orvoshoz, mert nincs pénzük vizitdíjra (Magyarországon kb. fél millióan élnek napi 400-500 forintból) és hanyagolják el egészségüket, annak minden következményével várható élettartamukra, és társadalmi állapotaink alakulására nézve.

A negatív folyamatot még fel lehet tartóztatni, és vissza lehet fordítani, ha megteremtődik hozzá a kellő politikai akarat. Nem igaz az a hivatalos állítás, hogy "nincs pénz" az egészségügyi rendszer eddigi, szolidaritás elvű fenntartására, és a jövőben csak a konvergencia programban szereplő társadalmi terhek növelésével biztosítható a gyógyító megelőző ellátás. A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala tudományosan megalapozottan állítja: A magyar társadalom ma is megtermeli az erőforrás fedezetet ahhoz, hogy a humánerőforrásokat újratermelő rendszereket, az egészségügyet, az oktatást, a generációs újratermelés intézményeit, a társadalmi szolidaritást fenntartó szociális jóléti szolgáltatásokat - ésszerű és társadalmilag egyeztetett változtatásokkal - közpénzekből lehessen működtetni. Nem indokolt tehát az egészségügy és az oktatás piacosítása arra való hivatkozással, hogy csak a magántőke bevonásával lehet biztosítani a fejlesztési erőforrásokat. (Gazsó Ferenc: Társadalompolitikai tézisek, Budapest, 2007. január.) Ahhoz, hogy a magyar társadalom által megtermelt erőforrások a társadalmi szükségletek kielégítésére fordítódjanak, rendszerkorrekcióra van szükség: változtatni kell az anyagi javak elosztási rendszerén, érvényt kell szerezni az egyetemes közteherviselésnek, fel kell számolni a multinacionális korporációk és a bankok kiváltságait és adóparadicsomát, új alkut kell kötni velük a magyar társadalom javára. Ez jóval nagyobb összeget jelentene, mint a szegények TB járuléka. (A Szolidaritás jövője c. tudományos-társadalompolitikai konferencia konklúziója, 2007. május 13.)

Ahhoz, hogy a társadalom érvényre juttassa érdekét, és megakadályozza a jóléti intézmények leépítését, széles demokratikus összefogásra van szükség. Félre kell tennünk világnézeti és politikai különbözőségeinket a közös cél, az egészséges élethez fűződő emberi jog érvényesítése érdekében. Az elmúlt hónapokban tapasztalt nagyszerű tömegkiállás a kórházak, a rendelőintézetek, a munkahelyek védelmében azt bizonyítja, hogy a szolidaritás értékrendje elevenen él az emberekben, és kész szembeszegülni a profit értékrendjével. Folytatni kell a küzdelmet, meg kell akadályozni életjogaink beszűkítését. Küzdelmünk túlnő a szűkre szabott párthatárokon, a klasszikus értelemben vett jobb- és baloldalon, egységbe kovácsolja mindazokat, akiknek fontos az emberi közösség, a közösségi értékrend. Demokratikus összefogásunk a nemzet és a társadalom javára komoly erkölcsi tőke, szép példája lehet annak, hogy képesek vagyunk kiállni egymással, egymásért, társadalmi haladásban és nemzeti felemelkedésben gondolkodni.

Mivel a kormány - felszólításunk ellenére - semmi jelét sem adja annak, hogy visszakozni kívánna az egészségügy piacosításától, a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala a következőket kezdeményezi:

1. Azonnali egyeztetést és közös fellépést a szolidaritási értékrend védelmében, beleértve a tömegmozgósítás, valamint egy átfogó tömegdemonstráció előkészítésének és megszervezésének a lehetőségét is. A Szociális Kerekasztal kész összefogni mindenkivel, aki vissza akarja vonatni a Molnár-törvényt, és meg akarja akadályozni a társadalombiztosítási rendszer üzleti alapokra helyezését, feltartóztatni az egészségügyi ellátás piacosítását. A Szociális Kerekasztal államilag összehangolt fejlesztést szorgalmaz az egészségügyben, és ennek módozatait a társadalommal, és a szakmával való egyeztetés révén tartja megvalósíthatónak, nem pedig nélkülük, és a fejük felett átnyúlva.

2. Támogassuk Albert Zsolt és Albert Zsoltné népszavazási kezdeményezését, és - hivatalos véglegesítése esetén - aláírást gyűjtünk arra a népszavazási ívre, amely az alábbi kérdéssel fordul a lakossághoz: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon megmaradjon a szolidaritás elvű egy biztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer a népszavazást követő évtől számított 10 éven át?" A nyomásgyakorlás eszközeként segítsünk Albert Zsolt és Albert Zsoltné Állampolgári Kezdeményezésének sikerre juttatásában: gyűjtsünk össze minél több aláírást arra az ívre, amelyen az áll, hogy "Magyarországon ne szűnjön meg a szolidaritás elvű egy biztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer!"

3. Szegezzünk szembe a piacosítási törekvésekkel olyan korszerű szolidaritási modellt, amelyhez a társadalomnak valóban érdeke fűződik, és történelmi távlatokban is fenntartható. A Magyar Szociális Fórum Egészségügyi Kerekasztala alternatív javaslatot készül kidolgozni, és társadalmi vitára bocsátani. Ez a javaslat jelenleg szakmai egyeztetés és vita tárgya. A tervet társadalmi vitára fogjuk bocsátani. Lényege abban összegezhető, hogy az ember akkor tud élni az egészségéből fakadó lehetőségekkel, ha ellenőrzést gyakorolhat az egészségét meghatározó dolgok felett. Ezt az "ellenőrzésgyakorlást", melytől az egészség függ, demokratizálásnak hívják. Egészség és demokratizálás tehát szorosan egybeforr.

2007. június 8.
Ács László elnök (Zöldek Pártja)
Bagi Béla alelnök (MAGOSZ)
Barna Olivér (Léttér Ifjúsági Társsegítő Egyesület)
Dr. Benya László főorvos (Keresztényszociális Műhely)
Czipri Tibor (Civilek a Nemzetért Mozgalom)
Cser Ágnes elnök (EDDSZ)
Csorba Miklós matematikus (Híd Polgári Egyesület)
Dobay Csaba (Független Újságírók Szövetsége)
Dobrovics József elnök (Magyar Nemzetért Mozgalom)
Gajda Imre társelnök (Létforrás Ifjúságvédelmi Alapítvány)
Gantner Péter (Peyer Károly Társaság)
Gőbl György (Soproni Civilek)
Dr. Jánosi Gábor szervező (Egészségügyi Kerekasztal)
Felicitas Sérült Gyermekekért Alapítvány (FSGYA)
Halmy Péter (Állásnélküli Diplomások Országos Bizottsága)
Kardos Gábor elnök (Magyar Tehetségbank Szövetség)
Krasznai Zoltán ügyvezető igazgató (Schieber-Aivil Kft Győr
A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építési,
Építőipari és Bányászati szakmai osztály elnöke)
Ladán Éva szociális ügyvivő (Munkástanácsok Országos Szövetsége)
Lányi András (Élőlánc Magyarországért)
Meszlényi Ferenc (Hírker)
Miriszlai Éva (Közegészségügyi Szakszervezet)
Molnár Ervin (Európai Integrációs Alapítvány)
Dr. Nagy Attila orvos (Debrecen)
Nemesszeghy György elnök (Keresztényszcoiális Műhely)
Opitzné Török Erzsébet (Fény a Fényben Egyesület)
Pál László elnök (Humanitas)
Pós Péter elnök (Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége)
Prókay Sándorné ügyvezető alelnök (Vasútegészségügyi Dolgozók
Szakszervezete)
Dr. Sipos József (MSZP TPT)
Simó Endre szervező (Szociális Kerekasztal)
Dr. Szilvási István (Országos Civil Fórum)
Sztankovánszki Tibor elnök (Szociáldemokrata Párt)
Tóth Edith (Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete)
Vajda János (MKMP)
Dr. Peitl Emőke háziorvos (Pécs)
Dr. Amberger Evelin orvos
Bóna Mária Ilona népművelő
Dr. Károlyi Andrea ny. egyetemi docens
Dr. Kelemen Éva közegészségtan-járványtan szakorvos
Kelemnné Hegyesi Éva gyógyszerész
Dr. Deák Péter négygyermekes orvos
Dr. Szentmiklóssy Margit szakpszichológus, szakpszichoterapeuta
Dr. Heé Veronika egyetemi docens
Dr. Váczi Judit ügyvéd
Hegedüs Endre gyógyszerész
Horváth Hugó nyugdíjas
Fövenyessy Kálmánné nyugdíjas
Dr. Osvai László
Sári Tamás szociálpedagógus
Fekete Jánosné humánpolitikai munkatárs
Székelyhidi Anikó nyugdíjas
Dr. Szitányi györgy ny. főiskolai docens, újságíró
Dr. Szitányiné Tűzkő Julianna ny. mérnökközgazdász
Szöllősi Istvánné pedagógus
Dr. Borsosné Pataki Andrea
Dr. Novoszáth Péter főiskolai docens (Dunaújváros)
Fáy Balázs és Balázsné nyugdíjasok
Maróth András ny. üzemmérnök
Szénásiné Tasnádi Anna munkanélküli nagycsaládos édesanya
Sárközi Róbertné nyugdíjas
Dr. Kopasz Éva pedagógus (Baja)
Lelkes József lakatos
Lelkes Józsefné adminisztrátor
Lelkes Tamás üzemmérnök
Lelkes Attila programozó
Novák István közgazdász
Retkes György nyugdíjas
Retkes Györgyné Nagy Éva nyugdíjas
Dobos Lajosné (VEDOSZ)
Kardulecz Jánosné (VEDOSZ)
Farkas Károlyné nyugdíjas
Doszpot József nyugdíjas
Simon István (Peyer K. Társ.)
Orbán Éva közíró
Orbán Péter közgazdász
Volentics Józsefné szervező (MSZF Nőtagozat)
Vörös András villamosmérnök, közgazdász
Varga László (CNM - Siófok)
Pap Éva köztisztviselő
Ökrös Zoltán informatikus
Szabó Imre Ferenc nagycsaládos villamosmérnök
Csorba Miklós matematikus
Jáky Ildikó négygyermekes családanya
Papp Zsuzsanna ny. építészmérnök
Szűcs Kálmán műszerész (Debrecen)
M. Szabó Imre Európa érmes TV műsorvezető
Molnár Miklós József Attila díjas író
Benkő Róbertné IT mentor (Budapest)
Kovács Endre kuratóriumi elnök (FSGYA Debrecen)
Onody Gyula gépészmérnök
Szentannai József info. webszerkesztő

A közlemény nyitva áll az aláírások előtt, kérjük szervezete nevében, vagy magánszemélyként csatlakozzon és az alábbi címre juttassa el aláírását: szocialisforum@freemail.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baloldali antiszemita közbeszé
  2007-06-10 12:58:50, vasárnap
 
  Baloldali antiszemita közbeszéd Magyarországon - Na erre varrjon gombot Gerő András és az ő Habsburg intézete!


Az MSZP rendre vádolja politikai ellenfeleit antiszemita gondolkodással, beszéddel. A jobboldal szerintük rasszista, antiszemita, zsidóellenes, cigányellenes, stb.stb. Vádolják a Fideszt, a Jobbikot, a MIÉP-et, a Kossuth téri tüntetőket, a Magyarok Világszövetségét, és úgy általában mindent és mindenkit, ami / aki nem SZDSZ vagy MSZP közeli!

Rántsuk le a leplet az álbaloldali, folyton hazudozó, és kettős mércét alkalmazó (a diktatórikus gondolkodás alapja) valójában szélsőjobboldali antiszemita MSZP-ről.
- Idézet Lendvai Ildikótól 2002-ből: Auscwhitzra sem a Gáztörvények miatt volt szükség.

- Zuschlag János a Terror háza előtt a halálra fagyott zsidókról így emélkezik meg: Ááá, nekik már nem volt hideg, hehe!

- Egy MSZP-s képviselő 2006-ban internetes blogjában Deutsch Tamást a következő jelzővel illette: Díszzsidó.

- Gyurcsány Ferenc saját feleségét zsidózta le: Feleségem Dobrev Klára. Zsidó.

- Tamás Gáspár Miklós Kertész Imréről így vélekedett: Kertész Imre, Irodalmi Nobel díjas. Zsidó.

- Egy MSZP-s képviselő apjáról kiderült, hogy nyilas volt.

- Bózókiék antiszemita Iráni közszolgálati filmsorozatokat támogattak súlyos milliókkal.

Az RTL Klub és a Tv2 most hallgat az antiszemita MSZP-s nyilas múltjáról. Bezzeg ha egy Fideszes apjáról derült volna ki a nyilas múlt! Leszakadt volna az ég! Heti hetes, Frei dosszié, RTL és TV2 hírei csak úgy zengtek volna. Most csend van.
Várom a t. baloldali értelmiség tiltakozását, aláírásgyűjtését a nyilasapuka ellenében. Mi van ehelyett? A "tömény" kuss....
Most legyenek legények a gáton! Vagy pedig ellenkező esetben békén lehet hagyni a jobboldalt!

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló



56 csepp vér - Maradj hűséges a földhöz (Miller Zoltán)
http://www.youtube.com/watch?v=QQswKjMkwW4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szó nélkül kihátrált...
  2007-06-10 12:33:33, vasárnap
 
  Gyurcsány szó nélkül kihátrált a fővárosnak tett ígéretei mögül
2007-06-09 15:30:40 elnök

Útfelújítások, 4-es metró, kórházi ágyszámcsökkentések, HÉV-bérletek ára – olyan témák, amelyek az elmúlt egy évben, pontosabban az önkormányzati választás óta vitát okoztak a kormány és a főváros között.

Őszig minden rendben volt: Gyurcsány ígért, Demszky bízott, aztán kiderült: azért ez a kormány sem olyan jó partnere Budapestnek; a főpolgármester szerint egyébként alapvetően jó az együttműködés a Gyurcsány-kormánnyal. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszédének, s annak hazugságokra utaló mondatainak nyilvánosságra kerülése után újságírói kérdésre Demszky Gábor azt mondta: a kormányfő eddig minden, a fővárosnak tett ígéretét betartotta.

Ez szeptemberben volt, alig két héttel az önkormányzati választás előtt. Az aktuális kormánnyal korábban gyakran konfrontálódó főpolgármester a tavaszi kampányban ugyancsak dicsérte Gyurcsány kormányát, mondván: az nemcsak látja, érti is Budapest problémáit. Egy évvel a kormány beiktatása után már más a helyzet; akár értik Gyurcsányék a főváros problémáit, akár nem, a megszorítások alól Budapest sem húzhatta ki magát.

Gyurcsány és Demszky tavaly március végén írták alá a főváros és a kormány vállalásait tartalmazó Budapest-szerződést, amelynek több tételéről azóta kiderült: nem volt több üres kampányígéretnél. "Azért kötöttük meg a Budapest-szerződést, és azért erősítettük meg az önkormányzati választás előtt, hogy rögzítsük, melyek azok a fejlesztések, amelyeket a ciklus végéig a kormánnyal közösen meg kívánunk valósítani" – nyilatkozta a Hírszerzőnek a kormány egyéves évfordulója alkalmából a főpolgármester. "Amikor ezzel kapcsolatban aggályaink voltak, figyelmeztettük a kormányt a vállalásaira, és többnyire sikerrel is jártunk" – mondta lapunknak Demszky Gábor.

Gyurcsány vállalta Több mint egy éve aláírásával Gyurcsány például nemcsak azt vállalta, hogy a kormány minden útfelújításra szánt fővárosi forintot további egy forinttal egészít ki, de kilátásba helyezte a finanszírozási rendszer kiterjesztését például a hidakra és az aluljárókra.

Ehhez képest a főváros az idei útfelújításra szánt 8,5 milliárdja mellé eddig mindössze 2,1 milliárd forintot adott, igaz, Demszky addig lobbizott, amíg Kóka János gazdasági miniszter még 2 milliárdra ígéretet tett.

A főpolgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: jobb lett volna, ha az útfelújításhoz szükséges pénzért nem kell több menetben megküzdeni, de alapvetően jó az együttműködés a kormány és a főváros között.
Demszky szerint az a céljuk, hogy tudatosítsák a kormányban, hogy nem elég az ígéreteket a ciklus utolsó egy évében teljesíteni, a fővárosban ugyanis többnyire hosszú távú beruházásokról van szó. A főpolgármester hozzátette: azért jó, hogy a vállalások a szerződésekben le vannak írva, mert így könnyebb azokat számon kérni.

A miniszterelnök többek közt vállalta, hogy a kormány befejezi az M0-st, és a kapcsolódó úthálózattal együtt felépíti az Aquincumi hidat, utóbbi azonban olyan szinten nem tart sehol, hogy még az uniós támogatásra szánt projektek közé sem lehetett felvenni, hasonlóan a Kóka János által tavaly tavasszal sokszor megígért Moszkva téri rekonstrukcióhoz.

Ez a két, nemcsak kampányszinten jól csengő, hanem Budapest szempontjából különösen fontos beruházás tehát 2009-nél előbb bizonyosan nem kerül újra napirendre. Szó sem volt A Budapest-szerződésben a kormány elkötelezte magát a 4-es metró felépítése mellett, ekkor azonban a kormány még egy szóval sem vetette fel, hogy a ráeső pénzt – a metró költségeinek 79 százalékát – az eredeti konstrukcióban szereplő EIB-hitel helyett az Európai Unió kohéziós alapjából fizetné. Így ugyanis más, uniós támogatásból finanszírozni tervezett projekt szenvedhet halasztást.

A kormány a tervet végül azzal nyomta le a főváros torkán, hogy vállalta a kapcsolódó beruházások költségeinek is a 79 százalékát. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy az EU mennyi vissza nem térítendő támogatást ad majd az új metróvonalra, e tekintetben tehát a kormány bizonytalanná tette a gigaprojekt finanszírozását.
A beruházás ennek ellenére bekerülhetett a már forrással rendelkező, támogatásra érdemes projektek közé, hisz az uniós döntésig a 4-es metró az eredeti konstrukció szerint EIB-hitelből épül. Úgy tudjuk: Demszky Gábor hamarosan a Budapest-szerződésben vállalt programok megvalósulásának áttekintését tervezi.

A kormány és a főváros először januárban csapott össze élesen, amikor Molnár Lajos akkori egészségügyi miniszter nyilvánosságra hozta budapesti ágyszámcsökkentési terveit. Demszky levélben közölte a saját pártjabeli miniszterrel, hogy az általa javasolt közel kétezer ágy leépítését a főváros öt, de legkevesebb három év alatt tudja csak végrehajtani.
A főpolgármester a március végi határidőre 836 ágy megszüntetését vállalta, mivel azonban az SZDSZ országos tanácsa egy emberként támogatta Molnár reformelképzeléseit, megegyezés híján a miniszter javaslata valósult/valósul meg. Horváth kontra Horváth Horváth Csaba egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes – még ha finomabban is – a főpolgármester által már jelölése előtt nyíltan támogatott Horváth Ágnessel ment szembe, amikor elfogadhatatlannak minősítette a fővárosi szülészeti-nőgyógyászati ágyak mintegy 40 százalékos leépítését.

Azt egyébként Demszky Gábor is megfogalmazta, hogy nemcsak a korábban meghozott döntések végrehajtását, hanem azok korrekcióját is várja az általa támogatott miniszterjelölttől. Demszky Kókánál lobbizik Ugyancsak a fővároson csapódott le az is, hogy a kormány tavaly – egységesítés és egyszerűsítés címén – 90 százalékról 60 százalékra csökkentette az agglomerációs diákbérletek támogatását, aminek köszönhetően ezek ára sokszorosára nőtt.
A főváros egyébként az új rendszert a többi önkormányzattal ellentétben nem szeptembertől, hanem idén januártól vezette be, emiatt a BKV több mint félmilliárdot bukott. Sőt, a főváros épp emiatt csökkentette a teljes árú bérletek árát, hiszen ez alapján számítják ki, hogy mennyibe kerüljön a tanulók bérlete; persze a támogatás csökkenése miatt a drágulás még így is drasztikus volt.

Ennek ellenére Danks Emese akkori kormányszóvivő még megpróbálta rányomni a balhét a fővárosra, amikor azt nyilatkozta, hogy "a kormány sajnálja a főváros döntését, amellyel a Budapest környékén élőkre terheli rá a fogyasztói árkiegészítés egyszerűsítésének és egységesítésének tarifáit".

Gyurcsány végül felkérte Kókát, hogy a GKM átcsoportosításokkal járuljon hozzá a brutális bérletárak csökkentéséhez, s végül a szaktárca és a főváros 1,2 milliárd forintos hozzájárulásával ez sikerült is.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemenyei-Kiss Tamásnak
  2007-06-10 10:48:12, vasárnap
 
  Szemenyei-Kiss Tamásnak!

Ön MÉLTATLAN vitát gerjesztett és gerjeszt ezen a helyen: http://ahet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2050&Itemid= 101

Már , amikor elkezdte Ön ezt a rágalomhadjáratot Wass Albert körül, már akkor gondoltam, hogy "megvédem" Wass Albert lelkét"!
Merthogy ezzel a címmel indította útjára a vitává generált témát.
Aztán nem írtam, mert MÉLTATLANNAK tartottam a témafelvetést!

MÉLTATLANNAK tartottam Wass Albert életművéhez és személy szerint méltatlannak tartottam Wass Albert "lelkéhez"!
Nem kell az ő lelkét megmenteni, hiszen nagyon jó helyen van az ott ahol van. Mint Istenben és a "feltámadásban" hívő református ember: hiszem és vallom, hogy Wass Albert lelke ott van, azok között, akik a feltámadás kegyelmében részesülhetnek. Igaz, terjesztették róla, h. öngyilkos lett, de ezt csak az ellenségei igyekeztek rőla terjeszteni! Azt is tudom, hogy - mert sorban halnak mellőlem barátaim, kortársaim, mindazok, akik kitüntetnek szeretetükkel, figyelmükkel - mennyire meg lehet rendezni bárkinek az erőszakos halálát, mintha "öngyilkosság", vagy "baleset" lett volna!!!

Méltatlannak tartottam azért is, mert mindenki, aki egy művészt nem a MŰVEI alapján ítél meg, hanem az emberi gyarlóságai alapján, azzal nekem nincs vitázni valóm.

Az ilyen emberrel MÉLTATLAN vitába bonyolódni, mert nem ismeri el a "tehetség" isteni voltát. Nem ismeri a Bibliában is olvasható "írástudók" talentumának isteni adományát. Vagyis, amikor olyan regényeket, költeményeket ír egy ember, mint Wass Albert is, akkor az isteni sugallatra történik. Az ilyenek arra hivatottak, hogy embertársaiknak és az utókornak közvetítsék egy-egy korban megélt ÉLETFORMÁK, ÉLETKONFLIKTUSOK történei során az "ÜZENET"-et, annak minden megszívlelendő tanulságával együtt!
Amikor egy hosszabb lélegzetű műt ír, alkot valaki, vagy képet fest, vagy szobrot "farag", akkor "átmegyünk" túlélő üzemmódba.
Vagyis, nem eszünk, iszunk alszunk - napokon keresztül - és amiért ílymódon salakanyag sem keletkezik, nem is ürítjük azt. És mégis ÉLÜNK és VIRULUNK közben!!!
Szemenyei-Kiss Tamás talán nem ismeri a nagyobb, mindenki által oly nagyra értékelt alkotások születésének történetét. Ki ne hallott volna a Sixtuszi kápolnáról vagy a Híres Piétáról? ... A múzeum leghíresebb látnivalói közé tartozik a Sixtusi-kápolna, melynek mennyezeti freskóit Michelangelo iszonyú "szenvedések" - amit valószínűleg nem is érzékelt - közepette festette meg.

Ma próbálják Szemenyei-Kiss Tamáshoz hasonlók Michelangelót, mint embert lejáratni mindenféle szenzációhajhász firkálmánnyal. Miközben a Sixtuszi kápolna freskóit látogató túristák, évente milliárdos bevételt hoznak a tulajnak...

Akkor, ott van Roden híres szobra, a csók, valamint a Gondolkodó... Világhírű és Rodent örökre híressé tevő alkotások, míg lesz ember, aki gyönyörködni lesz képes ezekben a szobrokban. És, valóban gyönyörű gondolat gyönyörködésre okot adó módon megalkotva mindkettő!!!

De még nem hallottam olyan francia polgárról, aki széltében-hosszában híresztelte volna Rodenről, hogy milyen erkölcstelen ember volt!!! Pedig, a magánéletében és, mint művész is kíméletlen, önző hímsoviniszta volt! Igen, a Csók alkotója!


Visszatérve az eredeti témához, nem tudok mást írni, minthogy nekem kifejezetten ellenszenves ez a vita és nem is szerettem volna hozzászólni, ha Szemenyei-Kiss Tamás nem generálja újra és újra Wass Albert körül ezt a méltatlan vitát.

Azért sem akartam hozzászólni, mert ellenszenves számomra amikor "kicsinységében" korlátolt ember arra használja fel írástudását, hogy a "nagyok" lejáratását "szolgálja".

Mert Szemenyei-Kiss a "nagy" Wass Albert lejáratásának témájával csámcsogtatja az olvasókat. Amiért most mégis hozzászóltam az azért van, mert elegem lett a CSÁMCSOGÁSBÓL, meg a CSÁMCSOGÓKBÓL!!!

Szemenyei-Kiss Tamás! Hozzá lehet látni egy regény megírásához!!! Szép csendben, étlen- szomjan, éjt nappallá téve!!!

Ja, hogy abból nem élne meg, mert Ön valóban belepusztulna, mert nem kapta meg hozzá az égi áldást??? Lehet irigykedni, de kérem ez legyen az Ön magánügye! Mármint.-hogy "csámcsog"! Mert ettől megkímélhetne bennünket!!
Elismerem: szíve-joga csámcsogni, persze otthon a négy fal között, de nem nyílvánosan! Ne tegye kérem, mert egészen egyszerűen MÉLTATLAN MINDANNYIUNKHOZ!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akik "megvédték" Wass Albertet
  2007-06-10 10:41:18, vasárnap
 
  Az alábbi írásrészletet a

http://ahet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2050&Itemid= 101

-ról másoltam a blogomba. BMI



"Turulfészek Kaliforniában - Válasz azoknak, akik "megvédték" Wass Albertet
2007. 06. 04. 23:53
Szemenyei-Kiss Tamás

2007 áprilisában az A7 folytatásokban közölte a Ki menti meg Wass Albert lelkét? című tanulmányt - a szerkesztők, az olvasók s nem kevésbé jómagam, a szerző, kíváncsian vártuk, hogy miként védik meg (képesek-e megvédeni) a politikai szélsőjobboldal legismertebb íróját, Wass Albertet azok, akik mint véres kardot a magasba emelték,majd ott hagyták: ég és föld között."
...
...
...
"A magyarországi Kráter Műhely Egyesület elnöke, Turcsány Péter úr, az elmúlt napokban kelt védelmére ,,az aljasul meghurcolt" Wass Albertnek. Igaz, hogy az advocatus diaboli mindössze egy fénykép kópiáját mutatta be (ezzel kápráztatva el a nyájat), ám ez a bizonyítéknak nevezett fotográfia semmit nem bizonyít! Fénykép,szöveg és dátum nélkül. Gróf czegei Wass Albert a tárgyalt időszakban, 1943-ban, az ukrajnai fronton volt, oda nem kellett vadászengedély. 1944-ben pedig már rá és a lépésről-lépésre visszavonuló bajtársaira vadásztak Romániában, később Magyarországon. Ha ugyan létezett egyáltalán az a bizonyos vadászengedély!

A Turcsány-féle tiltakozást többször is elolvastam, keresve benne a konkrét cáfolatot, azokat az érveket, melyek esetleg alkalmasak lehetnének megmenteni az erdélyi földbirtokos lelkét - de nem találtam ilyen érveket. A Kölcsey-díjas költő (aki állítása szerint az MTA Közgazdaságtudományi Egyetemén végezte el a szociológia szakot...) az önéletírásában sejtelmesen közli rajongóival, hogy 1969 márciusában a cseh Jan Palach halálhírére, tudatos lázadóként abbahagyta tanulmányait - a probléma mindössze abban van, hogy a Magyar Tudományos Akadémiának (MTA) később sem volt Közgazdaságtudományi Egyeteme. Ami volt, az a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, de oda a ,,tudatos lázadókat" nemigen vették fel... Most akkor Wass Albert hitelessége kérdésében vagy a magyarországi kiadója ügyében magyarázkodjanak az általa felsorolt ,,elismert irodalmárok"? - Adamikné Jászó Anna a román merénylők ügyében már leszerepelt: a 44-es Magnum pisztolyt nézte puskának, majd később bevallotta, hogy amit Wass Albertről tud, azt csak a leírásokból, hallomások alapján ismeri. Haklik Norbert ugyan rövid ideig a Magyar Nemzet kulturrovatánál dolgozott (újságíróként!), de már ott sem található. A sordíjas zsurnaliszta megtalálta a maga Haklikováját valahol a Felvidéken, és hátat fordított a hírlapírásnak és ezzel együtt a ,,szent ügynek" is. Ugyanez vonatkozik Czére Béla nyugdíjas újságíróra - Csurka István és a MIÉP propagandistájára - csakhogy az a probléma, hogy Wass Albert életműve tekintetében mindeddig semmit sem produkált az agg és magábafordult harcos. Pilinszky, Schöpflin Aladár, Féja Géza, Kardos Tibor és Beke György nevei minden bizonnyal a nagyobb hatás kedvéért kerültek bele a felsorolásba - ám ha Turcsány Péter őket is a nemzetiszocialista Wass Albert támogatójának tartja, nevezze meg, ahogyan az az irodalomtörténészeknél szokás, azokat a tanulmányokat,melyekben a ,,stafétabot átadói"(!) ellátták útravalóval a kétségtelenül antiszemita és háborús bűnössé lett erdélyi arisztokratát.

Budapest,2007.június 4-én"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 312 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5127
  • e Hét: 6507
  • e Hónap: 7454
  • e Év: 43395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.