Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Cikkajánló ügynökügyben
  2007-06-10 23:22:30, vasárnap
 
  Cikkajánló ügynökügyben

szombat, 2007. június 9.

"A szocialistáknak nyilván kevesebb ügynökük van, mint a Fidesznek, mert az MSZP-ben inkább a megrendelőkből találni nagyobb létszámot, bár van ott minden, ügynök is. A Fideszben inkább ügynökileg érintett emberek vannak. Senkinek nem éri meg. Ez egy politikai cinkosság, a két fél csendesen összehajol, és hülyének nézi a magyar társadalmat."

http://index.hu/politika/belfold/ungva070607/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A botrányok után... az alapvet
  2007-06-10 23:19:18, vasárnap
 
  Egy rendőr blogjából....



A botrányok után... az alapvető bajok


Írta: Police 2007. május 28., hétfő - 21:14-kor
Kategóriák: Rendőrség
14 komment
A juj.hu-n olvasható és tökéletesen igaz. Ezért ide is bekerül:


"Kaptunk egy levelet valakitől, aki rendőr vagy annak családtagja - így határozta meg magát a szerző. Nagyon szép, nagyon jó levél ez, azért választottuk - a küldő engedélyével - bemutatásra, mert nem ítél, nem vádol, nem akarja távolról tudni, mi történt Zsanettel és az öt egyenruhással aznap éjjel. Egyszerűen csak elgondolkodott és gondolatait megosztotta velünk, amit köszönünk. A cikkben olvashatják a levél teljes szövegét. Nem rövidítettük, nem szerkesztettük: egyetlenegy bekezdést vettünk csak ki, azt, amely kicsit jobban meghatározta az író személyét. Nem szeretnénk őt kellemetlen helyzetbe hozni.

Sziasztok!

(...)

Kondorosi Ferenc Államtitkár Úr szavaira reagálva: Igenis zavart okoz több ezer fő távozása, mivel már most zavar van. Jelentős létszámhiány, sőt benzin korlátozás, km. Korlátozás, pénzhiányra hivatkozva. Valószínűleg, az alábbi problémákról Kondorosi Úr, a Minisztérium valamint Gyurcsány Úr, a Parlament nem is tud, mert fölfele a statisztikák kozmetikázva mennek, más képet festenek le, de az utcán más a helyzet.

Vannak falvak, ahol a 0 kilométert rendelték el az autóknak, a helyi vezetőt megfenyítik, mert túl sok km-et futott az autó. A járőrök, KMB-sek egyszerűen nem tudják végrehajtani a feladataikat, mert nem mehetnek az autók, mert olyannyira kicsi a létszám.

A létszámhiány olyan méreteket öltött, hogy a kevés járőri létszám miatt egyre inkább egyszerűen lehetetlenné válik több városban, hogy a rendőrök idejében a helyszínre érjenek, előfordul, hogy intézkedést kell félbeszakítaniuk, hogy a fontosabb esetre elinduljanak.

A rendőrök egyszerűen nem bíznak a felsővezetésben, mert nem a bűn megelőzés, nem a bűn felszámolása a cél, hanem a statisztikák és a pénzbeszerzés érdekében a még több birságolás, feljelentés vált fontossá.

Több ízben elrendelik - felsőbb utasításra - naponta többször a rokkant parkolók ellenőrzését, miközben egy-egy város fontosabb helyein gyakorlatilag nem látnak járőrt napokon, heteken keresztül. Ezt a rendőrök több esetben el is mondják az igazoltatott autósnak, hogy utasításra cselekszenek. Hiszen nem lehet egy időben, több helyen ott lenni.

Egyre több és több rendőr - a nyugdíjazáson kívül már a fiatalabbak is - gondolkodnak leszerelésen, eltávozáson, hiszen nincs jövő. A fizetés szinte minimálbér vagy kevéssel az fölött van, a túlórákat egyeltalán nem vagy csak ímmel - ámmal fizetik, a magánéletet a vezetők semmibe veszik, 1-2 nappal előtte szó szerint hasraütésre berendelik az állományt (holott ezt törvény tiltja), ekkor látványos tömeges akciókat szervezve, ami a vezetők szerint rendőri láthatóságot jelent. Közben a rendőrnek, mivel parancsot hajt végre, a magánélete tönkre is mehet, a hivatalos ügyeit el sem tudja intézni. Megszűnt az előre tervezhetőség, a szolgálati idő egyik napról a másikra változik.

Nincs fokozott jogi védelem, ami a rendőrt megilletné (természetesen jogszerű intézkedés során), és még a jogszerű intézkedés miatt is támadhatóvá válik a rendőr.

Az Ügyészségeket nem érdekli az ártatlanság vélelme, még alaptalan vádak esetén is őrizetbe veszik a rendőrt, meg sem várva a bizonyítást, míg az esetleges Hivatalos Személy elleni erőszak elkövetőit szinte azonnal szabadon bocsátják, és mára ugyanez a helyzet a Bíróságokkal is. Javaslom, az Ügyészségeknél és a Bíróságoknál is legyen tisztogatás, mert ezek nagyban hozzájárulnak a rendőröknek a rendőrségről, a jogról, a jogalkalmazásról alkotott képükhöz, jövőképükhöz, életükhöz.

A rendőröknél nincs jövőkép, nincs bizalom, egyre többen és többen távoznak, miközben a rendőrség gyakorlatilag tönkremegy. A vezetőket nem érdeklik a megélhetési és szolgálati körülmények hiszen nekik ilyen nics, ők jól élnek, és el vannak a fotelban.

Tessék csak megkérdezni az utcán szolgálatot teljesítő kisrendőröket, de ne csak Budapesten, hiszen ott szándékosan gerjesztik a létszámot, a jelenlétet, miközben vidéken néhány nagyvárosban és városban, községekben gyakorlatilag már rendőr sincs. Eltitkolni sem lehet, hiszen a rendőrnek is van családja, van magánélete. Hiszen ő is ember - mégha ezt fent nem is látják, ráadásul ezt az egyszerű állampolgár látja, sőt egy-egy intézkedés során érzi és átérzi.

Tessék csak megkérdezni őket, természetesen nevük, rendfokozatuk, beosztásuk, beosztási helyük, lakhelyük elhallgatása és titokban tartása mellett, mert ők is meg vannak félemlítve.

Minek is dolgozna egy ember gyakorlatilag úgy, hogy a munkavégzés feltételeit nem biztosítják, ha az ember nem tudja fizetni lakáshitelét, ha fizetése szinte már nincs is? Miért kockáztatná az életét, esetleg ha támadás éri, nincs kit segítségül hívni, és főleg nincs is mivel, hiszen a rádiótechnika is olyan, hogy még az ügyelettel sem tudja tartani a kapcsolatot?

Miért is vállalna gyermeket, miért vállalna családot? Otthon sem lenne, mert úgyis berendelik.

A szabadnapot figyelembe sem veszik, hisz a kis létszám miatt a szolgálatellátás már-már veszélybe került, és be kell menni. Előszeretettel alkalmazzák a ,,holnap" illetve a ,,holnapután be kell jönnöd" mondatokat.



Ezt sajnos, átszervezéssel, a rendőrök szigorúbb átvilágításával, ellenőrző szolgálatok létrehozásával lehetetlen megoldani, ma már a rendőrök egymás között arról beszélnek, hogy ,,legfeljebb leszerelek". Hallani lehet az utcán... Egyszerűen a tényleges munkát, a tényleges szolgálatot akadályozzák.

A rendőrök szeretik a hivatásukat, de egyszerűen nem marad más megoldás, hiszen annak gyakorlásában akadályozzák őket. Miért is maradjon?

Egyetlen egy módszer lehetséges: A rendőrök ANYAGI, ERKÖLCSI megbecsülése. Jelenleg ilyen NINCS!



Sajnos, ez a rendőrség ma - Európában, Magyarországon, 2007-ben."

http://hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=37566
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ellenséggel nincs alku!
  2007-06-10 21:11:12, vasárnap
 
  Az ellenséggel nincs alku!

Divatos szófordulat, hogy kettészakadt az ország. A megállapítás kétségtelenül igaz, az általános megközelítés és főleg a jelenség magyarázata azonban végzetesen téves. Alpári hazugság ugyanis, hogy a jobboldal ,,békétlen", ,,avitt", ,,nacionalista" politikája húzott volna éles és átjárhatatlan határt a két tábor közé. Valójában arról van szó, hogy a nemzeti oldalnak sikerült az ország felében fölébreszteni az embert és a magyart.


Az tehát, hogy egyre többen vállalják felelősséggel identitásukat, mindenképpen sikernek tekintendő. A kettészakítottság kizárólag az életellenes rögeszméket hajszoló nemzetellenes baloldal felelőssége, hiszen félve szellemi és gazdasági téren elkövetett bűncselekményei következményeitől mindent elkövet annak érdekében, hogy az ország másik felét gyomoringereken keresztül zsarolva megfélemlítse, elképesztő sötétségben és tudatlanságban tartsa.
Ebben készséges partnere az az idegen hereréteg, amely önnön létének egyetlen értelmét 1945 óta az úgynevezett antifasiszta harcban látja. Ami - fasizmus híján - azt jelenti, hogy ez a beltenyészet beteges gyűlölettel veti rá magát mindenre, ami szép, jó, magyar és emberi. Csonka-Magyarországon ma szellemi polgárháború van, s ez tavaly ősszel már kézzel fogható utcai harcokban is megnyilvánult. Sokan megrettentek az összecsapások láttán. Mi úgy véljük, az állati brutalitással kegyetlenkedő rendőrruhás terroristákkal szembeszálló fiatalok úgy reagáltak a hazaáruló, nemzetvesztő rezsim bűneire, ahogy egészséges gondolkodású hazafiaknak kell. Ez mindenesetre reménykeltő.

Épp ezért gyomorforgatóan álságos és gyáva az a magatartás, amely újabban az úgynevezett jobboldal egyes értelmiségi köreiben is felütötte a fejét, nevezetesen, hogy a két politikai oldalnak ki kell egyezni, össze kell fogni egymással. Merthogy, állítják az ostobák és/vagy a gyávák, ez az ország érdeke.

A valódi jobboldalnak ezt a gondolatot csírájában kell elfojtani, hiszen ez a legsúlyosabb defetizmus. Az élet nem egyezhet ki a halállal, az igazság nem köthet kompromisszumot a hazugsággal. A normális, hazafias gondlkodású emberek nem parolázhatnak az életellenes szélsőségekkel. Szögezzük le, mondjuk ki, legyünk tisztában vele, hogy a baloldal, tehát a kommunista és liberális erőtér szellemi gyökereinél, hagyományainál fogva és legprofánabb gazdasági érdekei okán is közösségellenes, emberellenes, nemzetellenes. Vagyis, nem győzzük hangsúlyozni, szélsőséges.

A baloldalnak, amely számára Magyarország nem haza, hanem vadászterület, nem érdeke, hogy bármiféle nemzeti egység alakuljon ki nagy közös célok érdekében. A baloldal idegen érdekek képviselője, s így a magyarság sorvadásában, pusztulásában érdekelt. Erre irányul minden rezdülésük, kezdve a magyar emberek elnyomorításától, folytatva a családok szétverésén, az erkölcsi relativizmuson, a legszemérmetlenebb kettős mércén, az idegenség zajos dicsőítésén, az oktatás és a közegészségügy tudatos lerombolásán keresztül az elszakított magyarok aljas, hazug kampányig.

Gróf Széchenyi István mondta egykor, hogy ha közös erkölcsi alapon állunk, akár vitatkozhatunk is. Nos, a magyarországi magyarellenes baloldalnak semmiféle erkölcsi alapja nincs, s nem találni egyetlen olyan fogalmat sem, amelyet ők úgy értelmeznének, mint a tisztességes hazafiak.

Ezért lehetetlen velük bármiről is tárgyalni, ezért nem lehetséges velük kiegyezni. Mert minden, ami nekik jó, az a magyarság számára káros. A hódítókkal nem egyezkedni kell, hanem szembeszállni velük. Magyarországot újra magyarrá kell tenni. Föl kell szabadítani és vissza kell magyarosítani az államot, megszüntetve a jelenlegi interregnumot.

Felháborító a ,,kiegyezés" szó használata is a sajnos egyes ,,jobboldali" értelmiségiek által is kívánatosnak tartott megalkuvás, árulás leplezésére. Ez a fogalom a bécsi udvar és a magyar politikai elit (amely, tegyük rögtön hozzá, a szó valós értelmében elit volt) nagy művének megnevezésére van fenntartva. A kiegyezés következtében Magyarország gazdasága föllendült, a magyarság lélekszámban gyarapodásnak indult, kulturális és civilizációs téren élen járt Európában. Sajnos nem sokan tudják például azt a tényt, hogy a világon elsőként Temesváron vezették be az elektromos utcai világítást 1884-ben. Ekkoriban az Egyesült Államok hadserege még bőszen gyilkolta az őslakókat. Nem mintha az említett ármádia jellemzően nem ezzel foglalatoskodna fennállása óta.

A mai megalkuvási kísérlet (amely egyébként maga a sokat hivatkozott antalli örökség) ezzel szemben Magyarország és a tizenötmilliós magyarság számára kizárólag kártételt eredményezne. E megalkuvás lényege ugyanis nem az, hogy két, érdekeik egy részét tekintve szemben álló nemes fél mindkét oldal számára előnyös, stabilitást eredményező konstrukciót hoz létre. A manapság sugalmazott árulás azt jelenti, hogy a bűnök büntetlenek maradnak, a magyarság gyarmatosítása és rabszolgává tétele akadály nélkül folyhat, s cserébe az állítólagosan jobboldali gyávák megtarthatják, amijük van. Az értelmiség megalkuvást sugalmazó áruló része tehát magára akarja hagyni a nemzetet.

Nos, ilyesfajta egyezségről szó sem lehet!
A magyar hazafiaknak, kinek-kinek saját zászlaja alatt, egységesen föl kell sorakozni a magyarellenes táborral és a janicsárokkal szemben! A frontvonalat nemhogy nem szabad elmosni, de nagyon határozottan fönn kell tartani, az ellenséggel meg kell ütközni, és le kell győzni! Magyar megújulás, magyar feltámadás csakis akkor képzelhető el, ha a kártevőket kiiktatjuk a politikai rendszerből. Mondjuk ki, Gyurcsány Ferencnek választási csalásért, gazdasági bűncselekményekért és hazaárulásért börtönben a helye! Úgyszintén mindazoknak, akik ilyen-olyan előnyökért bármilyen módon részt vettek a nemzeti vagyon széthordásában, a magyar nemzet ellen elkövetett vétkekben, ide értve a közösségellenes devianciák népszerűsítését, az elszakított országrészek magyarjai elleni uszítást, a magyarság történelmi veszteségeinek relativizálását, nemzeti öntudatunk szimbólumainak gyalázását.

Azoknak, akik ilyen bűnökben vétkesek, nem lehet helyük Magyarország politikai életében!
Igen, végre rendszert kell váltani! Az alávetettség rendszerét végre egy magyar érdekű államnak kell fölváltani. Amelyben sokféle elgondolásnak, nézetnek helye lehet, de amely nem tűri meg a magyarellenességet. A magyarságnak végre nem megalkudni kell, hanem legyőzni a halált.

Ágoston Balázs

(barikad.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SYMA-mámor: Feri az MSZP nagyg
  2007-06-10 21:09:44, vasárnap
 
  SYMA-mámor: Feri az MSZP nagygyűlésén

Egyéves a kormány, de mindössze féléves - vagy annyi sem - az új, baloldali kommunikáció.
Kiss Péter szerint a baloldal elkezdte megváltoztatni a status quo-t, hozzányúl szerzett jogokhoz, végrehajtja a konvergencia-programot. Kiss szerint az utóbbi egy évben rengeteg változás indult meg, tovább kell menetelni a gyurcsányi úton.

Lendvai Ildikó már egy korábban előadott fordulattal élve baloldali felelősségteljes felnőttekre és jobboldali felelőtlen gyermekek osztja a társadalmat " párhuzammal hevíti a közönséget. - A legnehezebb korszak az, amikor a gyermek felnőtté válik.- nyit serdülőkori problémákkal a frakcióvezető. De szerinte a baloldal - miután leszámolt a felelőtlen osztogatás boldog politikájával -, és az ország már túl van ezen a labilis korszakon. Felnőttként pedig nem vár csodát, hanem maga építi a házát és a hazát, és bizony pontosan tudja minek mennyi az ára (legyen szó egészségügyről vagy oktatásról). A gyerekkorban épp az a probléma - mondta Lendvai -, hogy a az ember cselekvését korlátozzák, babonákkal, tündérmesékkel teli világban él. Márpedig a frakcióvezető szerint a Fidesz épp egy ilyen világot, egyfajta dedópolitikát akar rákényszeríteni az országra, elnöke ki is adta legújabb mesekönyvét, a címe: egy a többség. Panelkérdés - proli vagy plebejus Hogy, hogy nem - ironizált Lendvai - épp az az ember publikál ilyen címen, aki évekig mindent megtett, hogy kettészakítsa az országot. Akinek meseszövésében a baloldal mindent azért tesz (vizitdíj, stb.), hogy fájjon a nemzetnek, s miközben a nemzetnek fáj Gyurcsány Rákosi és Sztálin képe alatt tart feketemisét. - Haj, ilyenek vagyunk mi kommunisták - mosolyog szarkasztikusan a frakcióvezető. De szerencsére - figyelmeztet Lendvai - a jobboldali dramaturgia szerint a másik oldalon már gyürkőzik a királyfi, hogy panelplebejus (Lendvai a Fidesz ,,panelproli" és ,,plebejus politika" szlogenjét parafrazálja) új többsége élén letegye a kormányt - most éppen népszavazással.
Nem megáll, nem lassít de gyürkőző királyfi helyett a Syma csarnokban csak Gyurcsány jön, aki nem retten a többek között a vizitdíjról és a tandíjról tartott népszavazástól. - Mert meg fogjuk nyerni, Magyarország bölcsebb és belátóbb a változások szükségességének kérdésében bizakodott a miniszterelnök. S éppen ezért azt is megígérte, hogy: ,,sem megállni, sem lassítani nem kívánok, és nem fogok". Önkritikus elemként annyit azért beleszőtt a beszédébe, hogy lehet, hogy több körültekintéssel, több bölcsességgel, nagyobb partnerséggel kell végig menni az úton. Mert a kormányfő nem tántorítható el attól, hogy megváltoztassa azt a felsőoktatási rendszert, ahol elvétve tanulnak csak segédmunkások gyerekei, nem hagyja érintetlenül az évek óta rossz kompromisszumok fogságában vergődő egészségügyet, ahol magánüzletek sokaságát kötik (értsd: hálapénz). A nagy ,,zoknireform" Sőt a miniszterelnök nem csak rendszerszinten nyúlna bele a rendszerbe, de a lakosság habitusát is átformálná. - Azt kérjük az emberektől, hogy változtassák meg szokásaikat, hiszen az egyéni attitűdökből áll össze egy ország kultúrája - mondta a miniszterelnök. Példaként azt a férfit említette, aki otthon leveti magát a tévé elé, s menthetetlenül a fotel mellett hagyja koszos zokniját, hisz az asszony majd úgyis elpucolja onnan. A példabeszéd valószínűleg annyit tesz, hogy a jövőben az állam számos, eddig bevett gondoskodási formával szakít, s ha az egyén csak tétlenül ül, senki nem oldja meg helyette az összes problémáját.
Nyugszik a vidék - Erős Magyarország ugyanis csak a polgárok erőfeszítésére épülhet, aki ennek az ellenkezőjét mondja, az elveszti az országot, az handabanda-politikát folytat - szögezte le Gyurcsány. Aki szerint az utóbbi egy év őt igazolja. - Mert megtettük, megcsináltuk - hozta vissza a miniszterelnök a tavalyi kampányszlogent.
Az eredmények: az utóbbi hónapokban 100-110 ezren jelentkeztek be a társadalombiztosításhoz; ez az első kormány, amely képes volt a szürke- és feketegazdaságból a legális foglalkoztatásba átvinni embereket; a kabinet versenyt teremtett a gyógyszergyártók között, így most nem azon licitálnak, hogy kinek van drágább medicinája, hanem kinek van olcsóbb; 17 év után végre nyugalom és építkezés van a faluban, a vidék az idén 400 milliárd forinttal kap többet, így azok, akik traktorral szeretnének időnkét a fővárosba jönni, már 100 embert sem képesek összeszedni. Kiáltsátok: Gyerünk Feri! Pedig a baloldal hasonló kihívással - emlékeztetett Gyurcsány - még soha nem állt szembe.
- Hogy a jövőben is folytatni tudjam, még határozottabban, lendületesebben, hogy még többen higgyünk egy új világban, ehhez kell a ti biztatásotok, miszerint gyerünk MSZP, gyerünk Feri - kért híveitől lelki támogatást a miniszterelnök. És kapott: IGEN MSZP, és RÓLUNK SZÓL táblák emelkedtek a magasba.

(Gondola)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencsik András: Kiegyezés előt
  2007-06-10 21:07:00, vasárnap
 
 

Bencsik András: Kiegyezés előtt

Nemzeti kiegyezésre, sőt nagykoalícióra tett javaslatot hétfő este a TV2 csatornán sugárzott Frei Dossziéban több neves liberális személyiség. Az alaposan beharangozott műsorból félreérthetetlenül kiderült, hogy a Szabad Demokraták Szövetségéhez kötődő értelmiség szerint is olyan súlyos Magyarország helyzete, hogy a válságból való kilábaláshoz már nemzeti összefogásra lenne szükség. A jellegzetes liberális arrogancia persze nem maradhatott el: a megszólalók többsége a boldog vég egyetlen feltételének Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor félreállását tekintené. A javaslat egyébként ismerős. Ezt a megoldást majd egy évvel ezelőtt a polgári érdekkörhöz tartozó liberálisok is felvetették. Ez azonban most a túloldalról jött.


A nyílt ajánlatra nyílt választ illik adni. Igen, lehet szó kiegyezésről. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ilyenre már volt példa a történelemben, és azt is tudjuk, hogy az 1867-es kiegyezés óriási esélyt adott az országnak, Magyarország az ezredfordulóra nemcsak behozta lemaradását, de Európa egyik kiemelkedően erős gazdasága lett. Az 1867-es minta lényege pedig abban állt, hogy a megszálló hatalom elfogadta az akkori ellenzék azon kizárólagos feltételét, hogy a kiegyezés alapja a megszállást megelőző negyvennyolcas állapot, ami meg is valósult. Az ellenzék logikája ugyanis az volt, hogy csak az 1848-as kormány erkölcsi és jogi utódja lehet legitim a társadalom szemében, s mivel e legitimáció nélkül a nemzet többségét senki sem képes mozgósítani, a viszszatérés a megszállás előtti alapokhoz alapvető és vitathatatlan feltétel.

A Frei-propaganda álszent megszólalóival ellentétben ezért a nemzeti kiegyezés alapja ma nem a két politikai erőtér kulcsfigurájának rituális feláldozása, ami mellesleg egy másik kultúrkörhöz tartozó gesztus volna, hanem annak belátása, hogy a működésképtelenné vált államot csak a többség által elfogadott, hiteles vezetés tudja ismét működésbe hozni. A válasz tehát tökéletesen megfelel annak, amit száznegyven éve Deákék adtak: a mai kiegyezés kizárólagos feltétele az Orbán-korszakhoz való maradéktalan visszatérés. Orbán Viktor teljes joggal, mindenféle megkötés nélkül alakít kormányt, cserébe a jobboldal garanciát vállal arra, hogy az államot - a gazdaságot, a társadalmat, az infrastruktúrát, az önkormányzatokat - emelkedő pályára állítja és véghez viszi az emelkedést. Bosszúállás nem lesz, börtönbe csak bűnözők kerülnek.

A kiegyezés formailag a legtisztábban és legvilágosabban egy előre hozott választással teremthető meg, hiszen ekkor a társadalom maga nyilvánít véleményt, hogy kikben milyen mértékben bízik meg, s ez a legitimáció ad esélyt az új vezetésnek arra, hogy a valóban rendkívül súlyos válságból kivezesse - feltehetően a ma ismertnél is nagyobb áldozatok árán - a társadalmat.

Hogy ez miért volna mégis kiegyezés? Azért, mert a mostani válság forrása alapvetően a bizalom hiánya. 2002-ben a választók tudták, hogy jól vezette az országot az Orbán-kabinet, de elhitték, hogy a baloldal még jobban vezetné. Csalódtak. 2006-ban azonban a baloldal már durván becsapta a választókat, és ez olyan súlyos társadalmi megrázkódtatást okozott - amit az irracionalitásig fokozott a nyilvánosságra hozott őszödi beszéd -, ami utcai zavargásokba torkollott. Kétszer mégsem lehet ugyanabba a folyóba lépni. Az állam működésképtelenné vált, az állampolgárok egyre nagyobb számban utasítják el a kormányt, s választván a dezertációt, vállalkozásukat külföldre vagy a szürke gazdaságba mentik, az államgépezet (lásd rendőrök) akadozik, vagyis a csőd mélyül, amelynek végkifejlete megjósolható, a társadalomnak már nem lesz szüksége provokációra, hogy erővel kergesse el a hatalom méltatlan birtokosait.

Ehhez a forgatókönyvhöz képest szelíd változat az előrehozott választás, amelynek kikényszerítésére a liberálisok maguk is képesek, hiszen az SZDSZ kilépése a koalícióból ezt automatikusan elhozná. Hogy mit nyernének cserébe? A legértékesebbet, a túlélést. A kiegyezés feltétele tehát világos. A jobboldal, bár nem kitörő örömmel, eddig is tudomásul vette a liberális érdekkör létezését és hegemóniáját. Most a szabadelvűeken a sor. Ha életükben először képesek volnának tolerálni a másságot, ez a másság - a nemzeti többség - őket is megmentené. Ha nem, akkor igaz, áldozatok árán, de elsöpri őket a történelem.


Bencsik András
(A cikk a Demokrata június 7-i számában olvasható)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korrupcióellenes reggeli Brüss
  2007-06-10 20:57:38, vasárnap
 
  MAGYARORSZÁGON TÉNYLEG KORRUPT A KORMÁNY? Korrupcióellenes reggeli Brüsszelben
2007-06-08. 23:51:45

,,A korrupció öl!" - jelentette ki Jere Sullivan, a földkerekség egyetlen - mint honlapján olvasható - független PR-cégének, a világszerte 2600 embert foglalkoztató, negyvenhat irodával működő Edelman európai ügyvezető igazgató asszonya, aki a korrupció gyilkos következményeire példákat is felsorolt, elsőként a nem egy országban a rendőri korrupció révén terjedő kábítószerkereskedelmet említve, amelynek sok halálos áldozata van. Nem utolsósorban a kábítószert fogyasztók körében.

A világcég csütörtökön Brüsszelben tartott reggelivel egybekötött konferenciát Korrupció keresztúton címmel és Tesznek-e eleget az EU új tagállamai és a környező országok a korrupció megfékezéséért, vagy kellene-e az uniónak cselekednie? alcímmel.



A francia Agence France Press hírügynökségtől a Microsoft EMEA és General Electric cégeken át az uniós intézményekig igen sokan vettek részt a Charles Tannock, az Európai Parlament konzervatív külügyi szóvivője moderálásában tartott beszélgetésen. Amelyről fájóan hiányzott magyar résztvevő, ugyanis mind a panel tagjai - beleértve a korrupcióra szakosodott nemzetközi Transparency International szervezet uniós politikai tisztségviselője, Rune Rasmussen, mind pedig a meghívottak csodálkozással vegyes döbbenetüknek adtak hangot, amikor meghallották azt, hogy Magyarország úszik a kormányzati korrupcióban. A néma gyermek Magyarország, ismét...



Nem úgy Moldova, Grúzia, Ukrajna. Az előadók esettanulmányai sok esetben általánosítható tanulságot mutattak. Grúziában például a rendőrséget tetőtől talpig kitisztogatták és a megmaradtaknak, valamint az újonnan felvetteknek a fizetését a - nem tévedés - tízszeresére emelték. Miközben a korrupciót a legszorosabban ellenőrizték. Az eredmények azonnal megmutatkoztak.



De elhangzottak olyan megállapítások is, amelyek általános érvényűsége megkérdőjelezhető. Amikor Rune Rasmussen kijelentette, hogy a demokrácia alapintézményeinek megerősítése - közülük a három hatalmi ágé - a korrupció hatásos ellenszere, majd pedig néhány perccel később Szingapúrt emelte ki, mint ,,tiszta országot", vagyis egy olyan helyet, ahol a korrupciót gyakorlatilag megszüntették, akkor joggal tehető fel a kérdés: vajon miért korrupt a Magyarországhoz képest példásan kiérlelt és független intézményekkel működő Olaszország és miért nem az Szingapúr?



A Transparency International szerint ,,a korrupció a közfinanszírozással működő intézmények felhasználása magáncélú meggazdagodásra". Vegytiszta Gyurcsány-formula.



A korrupció a nemzetközi beruházók közösségének egyik legsúlyosabb problémája.

Az amerikai székhelyű Edelman emiatt elhatározta, korrupcióellenes harcot kezd Brüsszelből kiindulva elsősorban azért, hogy segítse a Kelet-Európában, Oroszországban és az azon túl befektetni kívánó vállalatokat és magánszemélyeket, valamint hogy e térségben tanácsot nyújtson kormányoknak.


Elsősorban a baksis, azaz a lefizetés, a favoritizmus, a protekcionizmus, a passzív támogatás és a gyenge jogrendszerek kihasználása terén.

A Transparency International tavalyi Globális Korrupciós Barométere azt mutatja, a kormányok nem tesznek eleget a korrupció elleni harcban. A 62 országban megkérdezett hatvanezer emberből tízezer gondolta úgy, hogy kormánya a korrupciót elősegíti.


Robert Klitgaard, a Világbank egyik volt közgazdásza szerint a korrupció nem szenvedélyből, hanem számításból elkövetett bűncselekmény. ,,Az emberek általában akkor vesznek részt korrupcióban, ha a kockázat kicsi, a büntetés enyhe és a jutalom nagy".



A reggelin elhangzott, hogy valóban nagy a kísértés olyan újonnan csatlakozott uniós országokban, ahol a sok-sok milliós uniós alapokat olyan emberek osztják el, akik havonta mintegy száz eurónak megfelelő összeget keresnek.



Az is kiderült a szakemberek felszólalásából, hogy a korrupció nem csak a törvény uralmát ássa alá, de gátolja a gazdasági növekedést és fejlődést. Az évente az utóbbi időben mintegy hét százalékkal növekedő bangladesi gazdaság - mondta az egyik előadónak az ottani pénzügyminiszter - korrupció hiányában három százalékkal gyorsabban tudna fejlődni. De az ok-okozati viszony fordítva is igaz: a lassú gazdasági fejlődés a korrupció melegágya, a korrupció pedig tovább lassítja a gazdasági növekedést. Vajon mire számíthatunk Magyarországon a lassuló gazdasági növekedés éveiben?



,,A korrupció az a leginkább szétterjedő bűn, amely erodálja a tisztességes vállalkozás, a jó kormányzás és a fenntartható fejlődés alapjait." Teljesen igaz, de annak a kérdésnek is van létjogosultsága, hogy nálunk miért nem veti fel egyetlen politikus sem a kérdést, vajon Magyarországon egyes ágazatokban miért nem lehet ,,védelmi pénz" kifizetése nélkül vállalkozni?



A beszélgetésen később Horvátország is ,,megkapta a magáét", amikor az egyik felszólaló elmondta, meghökkent, amikor egy zágrábi tisztségviselő azzal felelt a horvát korrupciót Horvátország számára előnytelenül a szerbiai korrupcióval összehasonlító vádra, hogy ,,aki jobban szeretne Szerbiában vállalkozni, menjen oda".



A másfél órás reggeli vége felé ismét Moldovára került sor, ahol a korrupciót nagyban segíti az, hogy ,,az ötven százalékban a régi kommunisták által irányított sajtó nem hajlandó tenni feladatát és nem tárja fel a korrupciós eseteket."



Miután az oldott hangulatban folyó konferencián az újságírókat nem szorították szokásos szerepükre, vagyis kérdések feltevésére, e lap tudósítója elmondta, a magyar közvélemény jó része megütközéssel fogadja azt a tény, hogy míg Magyarország úszik a kormányzati korrupcióban és a Magyar Nemzet - ellentétben a moldovai lapokkal - szinte naponta tárja fel a korrupció olyan eseteit, amelyek közül egyetlen egyért szerencsésebb csillagzat alatt fekvő országokban a kormánynak távoznia kellene, sem a világsajtó, sem a korrupcióra szakosodott szervezetek szinte soha nem említik Magyarországot névvel. Holott Magyarországon például majd' háromszorosáért építenek egy kilométer autópályát, mint a sokkal kedvezőtlenebb terepet jelentő Horvátországban.



,,Nagyon jó kérdés", felelte az elnöklő Tannock képviselő, aki hozzátette - csakúgy mint a panel tagjai -, nem is volt tudomása arról, hogy ,,Magyarországon a korrupció egyáltalában téma".



,,A közvéleménynek van egy szomorú és cinikus magyarázata erre" - hangzott a viszontválasz: ,,netán a médiakonglomerátumok érdeke, hogy ne támadják korrupt gyakorlata nemzetközi ismertetésével a nemzeti vagyont messze áron alul eladó budapesti kormányt."



Mire Charles Tannock azzal felelt, hogy akkor ideje lenne az Európai Uniónak az eddiginél mélyrehatóbb vizsgálatokat folytatnia. A ,,köszönöm" elhangzása után kitört általános nevetés elhalása után Tannock sürgette a magyar politikusokat és polgárokat, hogy bármilyen szabálytalanság érzékelése esetén azonnal értesítsék akár a költségvetési ellenőrzési bizottságot, akár a csalások és szabálytalanságok kivizsgálásával megbízott uniós szervezetet, az OLAF-ot.



Jere Sullivan pedig feltette a kérdést, vajon mit tesz a Számvevőszék és hogy vizsgálatainak milyen következményei vannak? A válaszra a konferenciára megszabott idő lejárta miatt már nem maradt idő.



Lovas Istvan

[Forrás: Magyar Nemzet]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazdasági és politikai fordula
  2007-06-10 18:41:07, vasárnap
 
  Gazdasági és politikai fordulatra van szükség
2007. június 9. 17:07

Az elmúlt egy év azt bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány alkalmatlan a kormányzati feladatok ellátására - reagált Varga Mihály az MSZP és Gyurcsány Ferenc önértékelésére.

A sajtótájékoztató elején bejátszották Gyurcsány Ferenc hírhedt őszödi beszédének néhány részletét. A második Gyurcsány-kormány első éve a miniszterelnök hazugságainak a megfizetéséből állt - jelentette ki Varga Mihály, hozzátéve: az egész ország fizeti azoknak a hazugságoknak az árát, amelyet a Balatonőszödöt megelőző időszakban Gyurcsány Ferenc és kormánya elkövetett.

A Fidesz alelnöke számba vette, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya hazugságai miatt milyen árat kellett megfizetniük az embereknek. Teljes a bizonytalanság az egészségügyben, szakértők szerint az elmúlt 20 évben nem volt ilyen súlyos a helyzet. A kórházak csődhelyzetben vannak, ám ennek ellenére nem kapnak plusz finanszírozást. Az elmúlt egy év "eredménye" a vizitdíj, a kórházi napidíj, a dobozdíj - sorolta. Varga Mihály emlékeztetett: korábban tagadták a kormánypártok az oktatás fizetőssé tételét, ám ennek ellenére bevezették a tandíjat. Gyurcsány Ferenc a választási kampányban végig tagadta, hogy emelnék az energiaárakat, ehhez képest 30 százalékkal nőtt a gáz ára, és ezt többszöri villanyáremelés követett - tette hozzá. A fideszes politikus felidézte: az elmúlt egy évben növekedtek az adóterheink. A kormány többször emelte a TB-járulék és a különböző adók mértékét, új adónemeket vezetett be, és a régi típusú adók is megemelkedtek, annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt még 5 éves adócsökkentési programról volt szó - fejtette ki.

10 éves mélyponton van a gazdasági növekedés, az ország gazdasági teljesítménye sohasem volt ilyen gyenge, 2007 még 2005-höz képest is rosszabb - jellemezte a gazdasági helyzetet a Fidesz szakpolitikusa. 2006-ban a világon csak a háborúban álló Libanonban volt Magyarországét meghaladó az államháztartási hiány - hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

Az elmúlt egy év azt bizonyítja, hogy ez a kormány alkalmatlan a kormányzati feladatok ellátására. A Gyurcsány-kormány kapkod nincs végiggondolt következetes koncepciója, nincs világos programja és nem rendelkezik a kormányzás képességével - szögezte le a képviselő.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy Balatonőszöddel még nem ért véget a kormányzati hazugság, a hamisítások, trükkök időszaka. Az őszödi beszéd után két héttel a parlamentben a kormányprogram vitájában Gyurcsány Ferenc ugyanazokat ismételte meg, mint amit Őszöd előtt csinált. "Gyurcsány Ferenc nem tudott változtatni sem a kormányzati stílusán, sem a korábbi magatartásán" - jegyezte meg a politikus.

Mielőbbi gazdasági és politikai fordulatra van szükség - szögezte le Varga Mihály. Az a kormány, amely a problémákat előidézte az oktatásban, egészségügyben, a gazdaságban a vállalkozások és az emberek mindennapi életében, az nem tudja ezeket a gondokat kezelni, az elmúlt egy esztendő ezt igazolta - fejtette ki.

A népszavazás kapcsán Varga Mihály azt kéri az MSZP-től, hogy álljon ki az emberek szabad véleménnyilvánítása mellett, és tartsa be a demokrácia írott és íratlan szabályait, hiszen a kormány arra törekszik, hogy a véleménynyilvánító, vagy akár ügydöntő népszavazási kezdeményezésre ne kerüljön sor.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány Ferenc: nem fordulun
  2007-06-10 18:40:24, vasárnap
 
  Gyurcsány Ferenc: nem fordulunk vissza
"Nemcsak politikusnak nem jó, futballistának sem"
NOL - Népszabadság Online - 2007. június 9.

Gyurcsány: Sem megállni, sem lassítani nem kívánok és nem fogok "Szó sem lehet arról, hogy visszaforduljunk" - mondta az elmúlt évet értékelve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke szombaton Budapesten az Egyéves a kormány című nagygyűlésen.

"Sem megállni, sem lassítani nem kívánok és nem fogok" - fogalmazott a kormányfő. Elmondta: az elmúlt év és annak összes konfliktusa arra tanította meg, hogy az úton végig kell menni, ha kell, akkor több körültekintéssel, ha kell, több bölcsességgel, nagyobb partnerséggel, de "szó nem lehet arról, hogy visszaforduljunk, hogy megálljunk, hogy föladjuk azokat az elképzeléseket, amelyekkel elindultunk".

Visszaemlékezve a reformfolyamatok elindítására, úgy fogalmazott: hasonló kihívással még soha nem álltak szemben. Magyarország rossz útra tévedt - mint mondta - ahonnan ki kellett mozdítani és ehhez a szocialistáknak volt bátorsága. Megtettük, és megcsináltuk - hangoztatta a miniszterelnök.

Egyéves a kormány - MSZP nagygyűlés a SYMA csarnokban

Gyurcsány Ferenc a reformok eredményei között említette, hogy az elmúlt hónapokban 100-110 ezren jelentkeztek be a társadalombiztosításhoz és ez az első kormány, amely képes volt a szürke- és feketegazdaságból a legális foglalkoztatásba átvinni embereket. Hozzátette: versenyt teremtettek a gyógyszergyártók között, így most a gyógyszergyárak már nem azon licitálnak, hogy kinek van drágább gyógyszere, hanem azon, hogy kinek van olcsóbb.

Gyurcsány Ferenc a vizitdíjról és a kórházi napidíjról kezdeményezett fideszes népszavazás kapcsán közölte: lehet népszavazást tartani, de meg fogjuk nyerni.

Az eredmények közé sorolta azt is, hogy "17 év után végre nyugalom és építkezés van a faluban". "Vannak akik traktorral szeretnének időnkét a fővárosba jönni, de annyi támogatottságuk sincs, hogy 100 embert összeszedjenek" - jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: olyan országot szeretne, ahol 2010-ben visszatekintve a történtekre majd azt mondják, hogy igaza volt.

A kormányfő azt mondta egyáltalán nem állítja, hogy nem kell tenni még egy sor dolgot. A vágytól és a kényszertől lesz jobb a helyzet az országban, annak vágyától és kényszerétől, hogy "győzzünk és ne maradjunk le".

Engem mély vágy hajt, hogy eltaláljunk azokhoz a szívekhez és lelkekhez, akik hisznek egy jobb és igazabb Magyarországban - fogalmazott, hozzátéve: apostolok és hírvivők sokaságára van szükség, hogy valamennyi magyarhoz eljussanak.

Kitért arra: vannak akik túl gyorsnak találják a tempót, de ezt nem ő diktálja és ha nem veszik fel a ritmust, akkor a világ elmegy mellettünk.

Azt kérte a szocialistáktól és a nagygyűlés résztvevőitől, segítsenek abban, hogy a baloldal és az ország felvegye a ritmust és tartsa a tempót. Gyurcsány Ferenc a nagygyűlés résztvevőinek azt mondta: fantasztikus és nemes dolgot csinálnak, küzdenek azokért, akik kiszolgáltatottak, gyengék, és "a fantasztikus országért".

Álláspontja szerint arra számítani lehetett, hogy ez nem lesz könnyű és "időnkét hazugsággal vádolják, csapdába csalják őket és sérüléseket is kapnak". "Tudtam, hogy küzdelmes és nehéz lesz, de mikor adták a sikert ingyen, fáradtság nélkül?" - tette fel a kérdést.

Az ellenzék vezetőjére utalva kiemelte: balga ember, aki félidőben vagy inkább az első negyed végén a győzelmét ünnepli. Nemcsak politikusnak nem jó, futballistának sem - mondta.

Lendvai: Magyarországon a "dedópolitika" és a "felnőttpolitika" áll szemben egymással

Az ország és a baloldal felnőtté válásáról, az elmúlt egy év nehézségeiről és eredményeiről beszélt Lendvai Ildikó és Kiss Péter az MSZP nagygyűlésén szombaton, Budapesten.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy fogalmazott: Magyarországon a "dedópolitika" és a "felnőttpolitika" áll szemben egymással, a csodavárás a cselekvéssel. A kormánypárti politikus szerint az elmúlt egy évben a baloldal és az ország is elkezdett felnőtté válni. A baloldalon le kellett számolni a boldog felelőtlenséggel, és hosszú évtizedek másfajta kormánypolitikája után először, felnőttnek nézték az országot is, nem hitették el, hogy a mindenható állam mindent jobban tud - fűzte hozzá, megjegyezve: többé nem titkolták el a tényeket.

Lendvai Ildikó szerint kétfajta politikai magatartás látszik ma Magyarországon: az egyik felnőttként szembenéz és felnőttként tisztel, a másik, a jobboldal nagyobb részé "mesterségesen gyereksorban tartana mindenkit". A felnőttpolitika mellett berendezkedett a dedó politikája, tündérmesékkel, babonával, ígérgetésekkel - fogalmazott.

A frakcióvezető mesekönyvnek nevezve Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének Egy az ország című könyvét azt mondta: "jé, tényleg? Egy az ország? Miközben évekig tetszett fáradozni a kettészakításán?" Úgy vélte, esemény utáni tabletta ez a kötet. A szocialista képviselő szerint akit a politikai dedó gyerekként kezel, annak bármit megpróbál bebeszélni. Ilyen rémmese az, hogy az elvetemült kormány akkor örül, ha másnak rossz, vagy hogy "Gyurcsány Ferencet többen látták már Rákosi és Sztálin képei alatt feketemisét tartani", vagy "Solymosi Eszter vérét inni". A politikai dedó rémmeséi szerint szemmel verni is tud - folytatta, hozzátéve: hát ilyenek ezek a kommunisták. Lendvai Ildikó hozzátette: a politikai dedóban úgy folytatódik a mese, hogy a kormány ellen szerencsére már "gyürkőzik a sárkányölő királyfi, csak jusson hatalomra egy kicsike előrehozott választással. Egy szavára letörnek gázárak, szétfutnak ám a multik".

Kiss Péter: Kutya nehéz év van mögöttünk

Kiss Péter, az MSZP alelnöke szerint az elmúlt év nehéz és kemény volt: megvannak az eredmények, a holnapután lehetőségei, de a társadalom elbizonytalanodott. Úgy fogalmazott: "kutya nehéz év van mögöttünk". Volt min változtatni, hozzányúltunk a szerzett jogokhoz, reformokat vezettünk be, a konvergenciaprogramot végig visszük, "eközben a radikális ellenzék majd ránk gyújtotta az országot" - fűzte hozzá. Kiss Péter szerint nem féltek megváltoztatni a szerzett jogokat, de ez számtalan konfliktust okozott, de hogy belevágtak, az egy rendes baloldali dolog.

A szervezők közlése szerint a rendezvényen négyezren vettek részt.

(forrás: MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2009-ben cserélheti le Gyurcsá
  2007-06-10 18:39:22, vasárnap
 
  Tölgyessy: 2009-ben cserélheti le Gyurcsányt az MSZP
2007. június 9., szombat 14:23 InfoRádió

Legkorábban jövőre, de még inkább 2009-ben cserélheti le az MSZP a miniszterelnököt - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tölgyessy Péter. A politikai elemző úgy látja: a Fidesz számára a következő választásokon a legkönnyebb ellenfél Gyurcsány Ferenc lenne. A mostani koalíciós konfliktustól nem vár szakítást, szerinte az SZDSZ csak ijesztgeti régi szövetségesét.

Hatalmasat téved, aki most leírja az MSZP-t, mert a közvélemény-kutatások szerint elpártolt baloldali szavazók nyomban visszatérnének, ha Orbán Viktor hatalomra kerülésétől kellene tartaniuk - mondta Tölgyessy Péter a Magyar Nemzetnek.

A politikai elemző hozzátette: a szocialisták akkor hibáznának nagyot, ha most cserélnék le a vezetőjüket. A kormánytöbbségnek ugyanis érdeke, hogy Gyurcsány Ferenc végigvigye a reformokat. Legkorábban jövőre, de még inkább 2009-ben jöhet valaki más, aki megkísérelhet tiszta lappal a közvélemény elé állni - fogalmazott Tölgyessy Péter.

Szerinte az is lehetséges, hogy Gyurcsány Ferenc alkut kötött a pártjával: kormányozhat, de nem alakíthatja át az MSZP-t és sorsa az európai parlamenti választás sikerétől függ.

A politikai elemző úgy látja, hogy a Fidesznek Gyurcsány Ferenc lenne a legkönnyebb ellenfél. Ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy előrehozott választások lesznek. Az SZDSZ egykori elnöke úgy fogalmaz: "a Fidesz minden népszerűsége ellenére továbbra is három évre van a hatalom leváltásától".

A népszavazás kampányával a jobboldal ugyan folyamatos nyomás alatt tarthatja a hatalmat, de kellő választói részvétel esetén is csak néhány kisebb reformintézkedés esne ki, ettől pedig a kormány aligha bukna meg. Egyedül a jobboldali szavazók szeretetére építve pedig csak akkor lehet hazánkban választásokat nyerni, ha a szocialisták katasztrofális politikájukkal maguk idegenítik el közönségüket - teszi hozzá a Fidesz korábbi parlamenti képviselője.

Tölgyessy Péter a Fidesz hibájának rója fel, hogy az ellenzéki párt csak az elégedetlen választókra koncentrál, de azt nem mondja meg, hogy hatalomra kerülése esetén mihez kezdene az országgal.

A volt országgyűlési képviselő szerint a reformok inkább csak "reformszilánkok" és fél éves késésben vannak, ráadásul az emberek csak annyit látnak belőlük, hogy fizetni kell azért, ami eddig ingyen volt.

Rosszul eltervezett és kivitelezett döntésekkel roppant károkat lehet okozni - figyelmeztet Tölgyessy Péter. Mindazonáltal rámutat arra is: 2001 óta akkora a túlköltekezés, hogy még évekig elkerülhetetlen a következetes hiánycsökkentés.

A '90-es évek elején általa is elnökölt SZDSZ-ről Tölgyessy Péter most azt gondolja, hogy a liberális párt nem gondolja komolyan a koalíció elhagyását. "A szokásos módon most felfújják magukat, hogy rettentő eltökéltnek látszódjanak", és csak ijesztgetik az MSZP-t - fogalmaz az interjúban, hozzátéve: azt sem tartja valószínűnek, hogy az MDF váltaná az SZDSZ-t a koalícióban, mert ezzel Dávid Ibolya mindent feladna, amit elért.

Tölgyessy Péter Orbán Viktorról és Gyurcsány Ferencről is elmondja véleményét. A Fidesz elnökének távozására nem számít, mert - mint mondja - az ellenzéki pártban "senkinek sincs megfelelő programja és kellő elszánása a váltásra".

Gyurcsány Ferenc kapcsán kijelenti, hogy az őszödi beszéd "kiáltó hiába volt", a miniszterelnök nem lesz képes moderálni az exhibicionizmusát, de a beszéd nélkül is megroppant volna Gyurcsány Ferenc hitele, mert nem tartotta be a választási ígéreteit.

Tölgyessy Péter szerint Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szembenállása "az ország teremtménye". Úgy fogalmaz: "A magyarok kezdetektől fájdalmas csalódásként élik meg a rendszerváltozást. Mára a földkerekség egyik legelégedetlenebb és legfeszültebb nemzete lettünk. Igyekszünk lehetőleg mindig másban megtalálni a felelőst. Ha hirtelen eltűnne mindkét vezér, alighanem mindkét oldal keresne más hasonlót."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberirtás az egészségügyi ref
  2007-06-10 18:32:33, vasárnap
 
  Emberirtás az egészségügyi reform, Horváth pedig ostoba Papp Lajos szerint
2007-06-08 13:17:06

Papp Lajos szerint az egészségügyi reform emberirtás - A Pécsi Szívgyógyászati Klinika igazgatója lemondott a kardiológiai szakmai kollégiumi tagságáról.


A szívsebész professzor a héten követte két kollégája példáját, és kilépett a miniszteri tanácsadó testületből.
Ahogy a Heti Válasznak adott interjújában elmondta, szégyelli magát, amiért megbízott a kormányzat embereiben.

Papp szerint óriási teher nehezedik a pécsi szívcentrumra, hiszen a tavalyi tíz, majd az idei húsz százalékos forráskivonás mellett az intézménynek az eddigi 980 ezer helyett 1 millió 430 ezer beteget kell ellátnia.
A fokozott leterheltség pedig az intézmény halálozási mutatójában is visszatükröződik, holott Pécs korábban mintarégiónak számított a szívgyógyászat terén.

A professzor fenntartja korábbi, az egészségügyi miniszterrel kapcsolatos keményhangú nyilatkozatát, amelyben ostobának, és felkészületlennek nevezte Horváth Ágnest.

Indoklása szerint a miniszter nem tájékozódott, mielőtt kijelentette, hogy a magyar betegek 23 százaléka rossz diagnózis miatt hal meg. Papp Lajos szerint a szám megtévesztő, a szívbetegek esetében ugyanis azonnali ellátásra van szükség, így nincs idő a teljes kivizsgálásra, ami kimutathat egy korábbi, súlyos betegséget.

A professzor szerint a szakmai kollégiumok összefogása és a reform közös kidolgozása helyett az egészségügy terén ,,ostobaságból vagy gonoszságból elkövetett emberirtás" zajlik.

Heti Válasz

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=176352&fr=hk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.