Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Hol van itt baloldal?
  2007-06-14 23:52:57, csütörtök
 
  HOL VAN ITT BALOLDAL?

Hát, nem a Parlamentben, az biztos!!! De nem is a miniszterelnök által annak hazudott MSZP, vagy SZDSZ az!!!

Sokkal inkább illene pillantnyilag a Fideszre, mióta néppárti szövetséggé szélesedett.
Rájuk is fogták, hogy "polpulisták", mert egymás iránti szolidaritásról beszélnek, beszélünk!!

Gyurcsány Feren és Dávid Ibolya, valamint mások is onnan, azzal vádolják őket, amivel most is pl. a miniszterelnök.
Olyan, mint egy durcás pulyka örökösen rud-rudozik a jobbnalk nevezett oldal felé, ami nem igaz!! De üsse kavics! Majd meglátjuk... (A vak is azt modta.)
BMI

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El akarják söpörni...?
  2007-06-14 23:45:25, csütörtök
 
  Gyurcsány: "Önök el akarják söpörni a baloldalt"

"Önöket nem a beszédem érdekli, hanem én. Meg szeretnének buktatni. Meg a
kormányomat. Meg elsöpörni az egész baloldalt. Szerintem egyik sem fog
sikerülni" - kezdte felszólalását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az
Országgyűlésben az Egy éves az őszödi beszéd címet viselő, fideszes
képviselők által kezdeményezett vitanapon. A Fidesz és a KDNP képviselői
kivonultak a vitáról.

A kormányfő szerint az ellenzék túszul ejtette a beszédet, és ezáltal
Magyarországot is. A miniszterelnök megismételte: sajnálja beszédének
stílusát.

Gyurcsány Ferenc ezután úgy folytatta felszólalását, hogy felolvasta az
őszödi beszédnek azt a változatát, amit saját szavai szerint a nyilvánosság
előtt is elmondott volna.

A miniszterelnök beszéde alatt a Fidesz- és a KDNP-frakció tagjai kivonultak
a parlamentből.

Ez a zavarba ejtő helyzet az Önök kérték, mégsem kérnek belőle címet
viselhetné. Van némi zavar abban, hogyan kell normálisan vitatkozni -
reagált a kormányfő a Fidesz kivonulására.

InfoRádió

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átmentették
  2007-06-14 22:19:05, csütörtök
 
  A titkosszolgálatok átmentették az 1990 előtti állambiztonság számítógépes adatbázisait
2007-06-14 00:31:58 elnök

Várhatóan ez év végéig minden olyan irat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába (ÁBTL) kerül, amely politikai-rendőri funkciókkal összefüggésben keletkezett az országban 1989 előtt, kizárólag nemzeti érdekből maradhatnak iratok a nemzetbiztonsági szolgálatoknál - jelentette ki Tóth András 2004 tavaszán a Népszabadságban.

Nem így történt. Amellett, hogy a szolgálatok jelentős mennyiségű papíralapú dokumentumot tartottak vissza, van, amit az átadás nem is érintett - ezek a számítógépes adatbázisok. Az, hogy ezek az egykori pártállami állambiztonság számítógépes adatbázisai egyáltalán léteznek és működőképes állapotban vannak, csak az elmúlt egy-két évben derült ki.
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) pár éve Kondor Katalin volt rádióelnök úgynevezett 6-os kartonjának igazságtartalmát próbálta megerősíteni egy olyan dokumentummal, amely nyilvánvalóan a Belügyminisztérium (BM) egykori Adatfeldolgozó Csoportfőnökségének számítógépes adatbázisából származik. Kondor adatairól azután került elő egy ilyen másolat, hogy az NBH átadta azt a levéltárnak. A múlt héten azonban Martonyi Jánosról közölt ugyanebből az adatbázisból egy másolatot az Élet és Irodalom (ÉS), az azonban nem a levéltárból származik, valószínűleg az NBH adatbázisából sikerült megszerezni.

Ezeket az adattárakat a szolgálatok használják, a kutatók azonban nem férhetnek hozzájuk legálisan. "Úgynevezett mágnesszalagos adatbázist egyetlen iratátadó szervtől sem kaptunk" - válaszolta a HVG kérdésére Gyarmati György, az ÁBTL főigazgatója. Az egységes gépi prioráló rendszernek (EGPR) elnevezett, akkor mágnesszalagos számítógépes rendszert még a hetvenes években kezdték kiépíteni, az adatbázisokat fokozatosan töltötték fel adatokkal, az ÉS-ben közölt másolat szerint Martonyi adatait például 1989 augusztusában rögzítették. A munkálatok során egyébként nemcsak állambiztonsági adatbázist építettek fel, hanem bűnügyit is, az EGPR "A" jelű nyilvántartása például a Bűntettesek nyilvántartása nevet viselte. A Kondorra és Martonyira vonatkozó adatok az úgynevezett "H" jelű adatbázisból származnak, amelyben a hálózati, azaz beszervezett személyeket tartották nyilván. Emellett azonban számos más számítógépes nyilvántartás is volt (lásd kapcsolódó táblázatunkat), ezek egy részéről azonban semmit nem tudni.
Orbán Viktor állambiztonsági iratai között például szerepel egy dokumentum, amely egy 1987-es lekérdezés eredményét rögzíti. Az Orbánra vonatkozó kérdést átfuttatták az akkori nyilvántartásokon, s a "G" jelű operatív nyilvántartás adatai szerint bizalmas nyomozás alatt állt, az erről szóló kinyomtatott válaszdokumentumot letették a dossziéjába.


A "G" adatbázisba a célszemélyek kerültek bele, egy 1984-es belügyminiszteri parancs szerint az úgynevezett alap- és kutató-nyilvántartás kartonjainak adatait vitték számítógépre. Nem lehet tudni, ezekkel az adatbázisokkal ma mi a helyzet, s azt sem, mikor állították helyre őket. Az NBH annyit válaszolt kérdésünkre, hogy csak olyan adatbázisokat kezelnek, amelyre törvény hatalmazza fel őket. Gálszécsy András egykori titkosszolgálati miniszter azt mondta egyik interjújában, hogy "1991-ben hallottam ezekről a tekercsekről, és akkor azt a felvilágosítást kaptam az NBH akkori vezetőitől, ezek olyan állapotban vannak, hogy gyakorlatilag nem lehet őket megfejteni". Az 1995-ben a BM-ben működő iratfeltáró bizottság pedig talált olyan levélváltást a minisztérium és a szolgálatok között, hogy 1992 őszén megpróbálták leválogatni az adatokból a III/III-as (belső elhárítás) hálózati személyeit, a kísérlet azonban kudarcot vallott. Hogyan titkolhatták el a szolgálatok az ÁBTL-ről szóló 2003-as törvény után, hogy rendelkeznek ilyen adatbázisokkal - ez viszont érthetetlen. A törvény szerint ugyanis 1990 előtti irataikat át kellett adniuk a levéltárnak, amit pedig meg kívántak tartani, azt be kellett mutatni az iratátadást felügyelő bizottságnak, hogy véleményezzék, érdemes-e a titkosítást fenntartani. Az NBH azt közölte a HVG-vel, hogy csak olyan adatokat tartottak vissza, amelyek minősítése indokolt volt. Gálszécsy tagja volt ennek a bizottságnak, s állítja, hogy őket nem értesítették ezekről az adatbázisokról. "Szeretnék tőlük egy hihető indoklást hallani, miért nem mutatták be ezt a bizottságnak" - mondta Gálszécsy a Klubrádiónak adott interjújában. Persze ha a bizottság tagjai figyelmesebben olvassák a sajtót, értesülhettek volna ezek létezéséről, hiszen az egykori mágnesszalagos nyilvántartásból a Kondor-dokumentum 2003 őszén átkerült a levéltárba, s másolatát közölte is több újság. RIBA ISTVÁN

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átmeneti hullámzás után nőtt..
  2007-06-14 22:15:53, csütörtök
 
  Nőtt Orbán és a Fidesz népszerűsége
2007-06-14 00:19:30 elnök

Átmeneti hullámázás után júniusra ismét nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben - derül ki a HVG számára június elején végzett Medián felmérésből. A Fidesz előnye viszont az előző négy évben soha nem volt ennyire tetemes. A Fidesz 58%-on, az MSZP 30 % -on áll. A szocialisták támogatottságában február óta kevés a változás: továbbra is a teljes népesség bő egyötöde szavazna az MSZP-re.

A vezető kormánypárt az előző parlamenti ciklusban is állt már ilyen rosszul - 2004 nyarán, az EP-választást követően-, igaz, akkor három hónap után sikerült kikecmeregniük a mélypontról. A Fidesz előnye viszont az előző négy évben soha nem volt ennyire tetemes.

A vezető ellenzéki párt a teljes népességben először tavaly augusztusban érte el a 40 százalékot, amit kisebb-nagyobb hullámvölgyek után azóta is tart - így júniusban csaknem kétszer annyian szavaztak volna a Fideszre, mint az MSZP-re. A Fidesz erősödése Orbán Viktor népszerűségének a jelentős növekedésével mutat párhuzamot. Az előző hónapokban elsősorban a párt sokak által mérsékeltebbnek tartott vezetőinek, Pokorni Zoltánnak és Navracsics Tibornak a népszerűsége növekedett, júniusra viszont a pártelnöki székben megerősített, gondolatait egy új könyvben is a közvélemény elé táró Orbán Viktor mutatója is visszaállt a korábbi szintre.

A Fidesz megerősödése talán az egységet mutató kongresszussal magyarázható, de mindenestre nem a lakosság közhangulatának a további romlásával, hiszen a gazdasági várakozások még javultak is valamelyest május eleje óta. (Az Alkotmánybíróság a kutatás terepmunkájának lezárása után foglalt állást a Fidesz népszavazási kérdéseiben).

A parlamenti választás óta most június elején volt a legmagasabb az SZDSZ támogatottsága - a liberálisok a választani tudó "biztos" szavazók körében 6 százalékon állnak.

Bár a változás statisztikailag nem szignifikáns - magyarán pusztán a véletlen műve is lehet, hogy az előző hónaphoz képest több SZDSZ-szavazó került be a felmérés mintájába - de összhangban van azzal a megnövekedett médiafigyelemmel, ami a koalíciós viták miatt kapott a kisebbik kormánypárt. A párt által delegált új egészségügyi miniszter májusban a népszerűségi lista utolsó helyén debütált, de a megítélése így is lényegesen jobb volt, mint az elődjévé. Júniusban viszont már Horváth Ágnest is éppen olyan kevesen látták volna szívesen "fontos politikai szerepben", mint az elődjét a lemondása előtt.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit ér a határon inneni magyar
  2007-06-14 22:09:28, csütörtök
 
  MIT ÉR A MAGYAR NÉPMŰVELŐ, HA ÍR A PROBLÉMÁKRÓL - HATÁRON INNEN???

(részlet egy magánlevélből, melyet egy újságíró ismerősömnek írtam)


Üdvözlöm .... abból az alkalomból, hogy ízelítőt adott a jobboldalinak nevezett média helyzetéről. Elmondhatom, hogy én még az Önénél is rettenetesebb kálváriát jártam be 1995 óta. Akkor jelent meg ugyanis, a ,,szerkesztésemben" először egy ...(helyi) Színes Iránytű nevezetű, keresztény szellemiségű, ,,lokálpatrióta" folyóirat. Ugyan, semmilyen kompetenciát nem gyakorolhattam az újság fölött, csak egy-két írásom jelent meg benne, míg egy év után meg is szűnt. (Pont akkor, amikor népszerű kezdett lenni.)
Nálunk, itt, Bp. XX. Kerületében, nem csak az ellenféllel találja szembe magát az ember a pályán, hanem a saját ,,csapattársai" között is van legalább egy ,,fedezete", aki minden közéleti tevékenységét blokkolja!
1998-ban írtam a szakdolgozatomat felnőttképzésből és szerettem volna az MSZP-s kulturális polgármestert megkérni arra, hogy segítsen. Nem segített. Az akkor még fideszes polgármesterhez be sem jutottam. Amikor jelentkeztem az üf.szolg. irodán azt közölték velem, hogy hónapokra be van táblázva!
Majd, előszedtem az évek óta elraktározott önkormányzati újságok példányait, és annyi használható írást, adatot találtam benne, hogy meg tudtam vele tölteni legalább 32 oldalt. Igaz nem felnőttképzésből, mert olyat nem találtam, hanem a kerület oktatási- és kulturális intézményeiről. Hála Dr. Dékány Sándornak, majd O. Kovács Attilának, akik igazi krónikásai voltak az akkori PE-SO, majd Pesterzsébet nevű önkormányzati újságnak! Meg annak a ténynek, hogy ebben a kerületben lévő templomban kereszteltek meg, itt jártam általános iskolába, itt serdültem ifjúvá és itt alapítottam családot. Az itteni iskolák egyikében még tanítottam is két évig. Tehát, ismertem a kerületet az adott témakörben! 1998 után O. Kovács Attila helyett mást alkalmazott a szoc.lib. vezetés. Később O. Kovács Attila meghalt autóbalesetben...

Amiért elkezdtem írásaimat csak úgy osztogatni, megfenyegettek, hogy úgy járok majd, mint Csengey Dénes! Saját, m.demokrata ,,csapattársam" még azt is mondta, hogy a Fidesz úgy el fog rabolni, hogy a családom soha az életben nem fog megtalálni!

1996-ban a M.Írószövetség lapjában olvastam egy szociográfiai pályázati kiírást. Pályáztam és nyertem is egy középdíjat a ,,Bízom Külkertesben!" jeligéjű szociográfiámmal. Ebben a 170 oldalas írásomban az 1946- és 1996 közötti ötven évről tudósítottam az életformák és életstratégiák, a különböző szakmák és életkörülmények tükrében témakörben.
A díjkiosztó a Gellért Szálló Tea-szalonjában volt 1998. december 5-én. A több-ezer beérkezett pályamunkákból teljes képet kaphattak Magyarország akkori szociális viszonyairól. NEM VÉLETLEN, HOGY AGYONHALLGATTÁK! Kérdezem én ki tudott róla, mert egy fia média ott nem volt!!! Amiről, viszont nem tudósítanak, az olyan, mintha nem is létezne!!! Ez az egyensúly?

De még nincs vége! Amiért éreztem, hogy valami miatt úgy kezelnek, mint egy spiont, kértem az átvilágításomat 1998-ban a Történeti Hivatal Levéltárából. Semmit nem találtak. Amiért továbbra is diszkrimináltak, bárhova mentem állásügyben, vagy bármit szerettem volna elintézni, kértem bírósági úton, hogy betekinthessek a rólam készült, esetleges iratokba. A bíróság több, mint egy évig húzta az időt, mindenféle pótlólagos adatok és iratok bekérésével, majd közölte velem, hogy elévülés miatt megszünteti az eljárást. A papírjaimat nem kaptam vissza és másolatot sem készíthettem!

El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményformáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr.XY bíró a III. Bizottság soros elnöke, a...sz. ügyiratban ellenőrzi a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen informálódásra nem kaptam a Bíróságtól, meg az Á.SZ.T.L-től választ!

Amiért nem hagytam magamat a víz alá nyomni, folyamatosan házaltam az írásaimmal. Nem lehetett nem észrevenni, hogy azon újságok, amelyeket megkerestem, hónapokra szüneteltették - pénz hiányában - a megjelenést.

Volt, akinek nyilvánosan átadtam kéziratokat, majd egy hét múlva meghalt autóbalesetben.
Volt, akit csak terveztem, hogy megkeresem, ma már ő sem él!
Most, azért szántam rá magamat erre a nyilvánosságra, mert ismét elkezdetem osztogatni írásaimat és féltem azokat az embereket, akik megtisztelnek bizalmukkal!!!

Nemhogy nincs egyensúly, hanem egyenesen maffiózus állapotok uralkodnak!!!

Budapest. 2005. november 11.

Tisztelettel: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit ér a határon túli magyar..
  2007-06-14 21:56:25, csütörtök
 
  Mit ér a határon túli magyar pedagógus, ha Marcsók Vilmának hívják?

A 32 esztendeje dolgozó tanárnőt szűkebb és tágabb környezete is úgy ismeri, hogy sikeres. Ügyesen, hatékonyan oldja meg a nehézségeket. A tettek embere. Lehetetlen körülmények között is, megtalálja a megvalósítás útját. A szórvány magyarság érdekeit védve keményen és hatékonyan helytállt az erőt, idegeket, szívósságot próbára tévő háborús időkben is. A civil kurázsit gyakorolva szembeszállt a milosevityi -hatalommal. Nő lévén, frontra nem vihették, de megvonták tőle a katedrát, mert "politikailag megbízhatatlanná" vált. Nem taníthatott, pedig az volt életének értelme: nemzetének, a szórványban élő magyaroknak napszámosa lenni, szolgálni azokat, akik ragaszkodtak a szülőföldhöz, akik nem hagyták el őseik tűzhelyét, akik hazavárták a világgá menekült fiaikat, férjeiket, unokáikat, akik drága kincsként őrizték anyanyelvüket.

Ha nem taníthatott, tollat ragadott. Írt. Írt az esélyegyenlőtlenségről, kiszolgáltatottakról, az általa látott kiutakat vázolta. Megalapította 93-ban az első bánáti Diáksegélyező egyesületet. Melyek évekig elnöke is volt. A világ nem látta infláció idején, fázó, éhező 40 iskolát vitt az anyaországba. És a kecskeméti piaristáknak (elsősorban a gimnázium igazgatójának, Farkas István és Futó Béla atyáknak és a vendégeket szeretettel befogadó családoknak köszönhetően a fiatalok 10 napig emberhez méltó körülmények között élhettek).

Riportjaiban nem feledkezett meg azokról sem, akik érdemtelenül az élet süllyesztőjébe kerültek. A Hét Napnak köszönve világgá ment a hír még a bombázás idején, hogy van egy kisfiú, aki ha nem kapja meg az életmentő gyógyszert, tartós károsodást szenved. És a Hét Nap vitte a hírt. Mesébe illő körülmények között egészen Svédországból érkezett az első, majd a második és ki tudja hányadik adag gyógyszer. Mindig volt valaki, aki egészen Muzsláig elhozta a skandináv országból. A gyermek meggyógyult. Önfeledt, egészséges iskolás azóta.

Másodszor egy siket meg vak, mindenki által elfelejtett gyermek és családja kilátástalan sorsát írta meg, és a Hét Nap ezt is közzé tette. Láncreakcióként indult be a segítők "hada". Tanács, útmutatás... A tanárnő kérvényeket írt a család nevében az anyaországi intézményeknek. És ismét megtörtént az összefogás teremtő csodája. Azóta a sötétségbe és némaságba zárt gyermek Magyarország legjobb szakintézményében tanul. Kilépett a vakság és siketség "börtönéből". Ha felnő, emberhez méltó önálló életet él majd.

A Tanárnő gerinces maradt, ezt számolatlan vállveregetés, csendes elismerések, és egyetlen, a köz által neki ítélt díj, az Aracs- érem is bizonyítja.

Hajnal Jenő laudációjában a követezők is elhangzottak 2004 szeptemberében Szabadkán az Aracs Társadalmi Szervezet díjkiosztó ünnepségén:

"Remény az ifjú délibábja - vallja egész életével Marcsók Vilma magyartanár, hitoktató, aki mindig is jól tudta, hogy az iskola nemcsak a tantárgyak oktatásával nevel, hanem szellemiségével, hogy közösséget teremtve közösségi emberré alakít. Erről tanúskodnak tevékenységének nemzet- és hitmegtartó területei: a szórványban az államhatalom által elsorvasztott magyar nyelvű oktatás újraélesztése, fejlesztése; a magyar diákok esélyegyenlőségének biztosítása, tudásuk gazdagítása, ismeretszintjük emelése; a művelődési egyesületekben és nyári táborokban megtartott rendhagyó magyarórák; a sok szálon történő szoros kapcsolatépítés a délvidéki és anyaországi pedagógusokkal, az egyház keretein belül fáradozó egyházi, ill. civil egyéniségekkel. Fő célja az anyanyelvű oktatás bánsági hálózatának helyreállítása az óvodától az egyetemig; fáradhatatlanul egyengetni a kreatív magyar ifjúság fejlődésének, haladásának útját; önzetlenül segíteni a magyar civil szervezetek együttműködését; az oktatásban pedig tudatosítani azt, hogy egyetlen igazság van, nincs a hitnek és a tudománynak külön igazsága, Ady szavával mondva: "Isten van minden gondolatnak az alján". Az Aracs-érem átadásával kívánjuk Marcsók Vilma tanárnőnek, hogy teljesedjék ki rajta Dániel próféta szava: "Akik igazságra oktattak sokakat, ragyogni fognak, mint a csillagok."

A Tanárnő utólag is köszöni ezeket az elismerő sorokat. De a kíméletlen valóság miatt nem időzhet a múltban. Ha eddig kizárólag nemzettársait szolgálta, és ezt tehesse a jövőben is, akkor most önmagáért kell küzdenie, És ebben az új helyzetben, az élet által ráosztott szerepben bukása ítéltetett. Épp most? Most, amikor a háborús szelek lecsendesedtek, amikor az ország Európa felé igyekszik? Ma mégis úgy néz ki, hogy Marcsók Vilma gerincét belátható időn belül sikerül összeroppantani.

Hogyan? Szó szerint. De ennek ellenére megállás nélkül dolgozik tovább. A legutóbbi sikert említsük csak. Áprilisban a Debrecenben megrendezett nemzetközi szavalóversenyről a legszebb magyar beszédért járó díjjal tért haza tanítványával. Pedig évek óta dacol testi kínokkal, a betegséggel. Először csak egy baj volt, akkor egyből lett kettő, most pedig itt a harmadik is, ami a bénulásba vezet, ha nem műtik meg. És itt ki tudja, mikor operálják, mert várólistára került. A fővárosi intézmény nem adta írásban, hogy 2010 a műtét előre látott dátuma. A másik kórházban megkapta a jelenlegi névsort. Ha egyetlen sürgős eset sem előzi meg (és ez teljesen valószínűtlen, hisz balesetek naponta történnek) jövőre sorra kerül- de az egészségi állapota érdekében halasztás nincs.

Nemcsak itt, de az anyaországban is járt. Szegeden azt mondták még márciusban, azonnal műteni kell. Természetesen ez tetemes anyagiakat igényel, pár szász Ft. híján, 3000 euró (ebben a pénznemben beszélek, mert jobban érzékeljük).

A pedagógus, aki egyik napról a másikra él, honnan teremthet elő ennyi pénzt? Kezdetben Marcsók Vilma naivul hitte, hogy annyi emberbaráti szeretetszolgálat van, léteznek alapítványok is, melyek támogatják a rászoruló betegeket. Már számát sem tudja, hány helyre írt, hány helyre kopogott be személyesen. Leveleire többnyire választ sem kapott. A résnyire nyílt ajtókat rendre, szinte az orra előtt becsapták. Végső reménye is romokban, mert azt mondta, az erre szakosodott alapítvány egyik üzenetközvetítője, hogy átadhatja az okmányokat, de nem sok jóval biztathatják. Tudomásul vette, hogy meg kell végre érteni, hogy ebben a saját egészségéért vívott küzdelemben egyedül maradt.

Segítő kéz?

Segítő kéz biztos van- mondja a Tanárnő- de én bizonyára nem érdemelem meg, hisz felém nem nyújtotta senki, épp senki.

Marcsók Vilmának hónap végén kell befeküdnie a szegedi klinikára, ahol nemcsak a tragikus végkifejlettől menthetik meg, hanem megszabadítják a már elviselhetetlen testi gyötrelmektől, és visszaadják eredeti munkaképességét is.

De addig meg kell lennie a pénznek. Hogyan? Összefogással! Mert ugye össze tudunk azért mi még fogni?

Árvay Anna

Telefonos elérhetőség: 023 522 924 vagy 023 524 428 illetve 063 88 67 652
Az anyagi támogatás reményében megnyitott számlaszámok:
Marcsók Vilma
Vojvođanska banka a.d.
355-0000005190733-18
nemzetközi vaulta számlaszám:
IBAN: RS35205200122710678265
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"...csúnya játék folyik"
  2007-06-14 21:51:47, csütörtök
 
  Orbán: a Fidesznek kész programja van,
és akár holnap a kormányhoz áll
".... csúnya játék folyik"
2007. június 13., szerda 7:04

Egy népszavazás ma "elsöpörné" ezt a kormányt, amely most ettől a kudarctól menekül, és az OVB-t használja fel, hogy megtagadja a választópolgároktól a referendumot - mondta a Kossuth Rádióban a Fidesz elnöke. A politkus szerint a konvergenciaprogramot meg lehetne és meg kellene változtatni egy kormányváltás után.

Az Alkotmánybíróság döntése az országban mindenkire kötelező, az OVB-nek ezért tegnap ki kellett volna mondania, hogy hitelesíti a Fidesz által is támogatott népszavazási kérdéseket, de nem tette, ezért sötét napja volt a demokráciának a tegnapi - mondta a Magyar Rádióban Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke úgy értékelte, hogy a mai közhangulatban egy népszavazás finoman szólva is "elsöpörné" ezt a kormányt, a szocialista párt ugyanis annak idején nem kapott felhatalmazást sem a vizitdíjra, sem a kórházi napidíjra, sem a tandíjra a választóktól. Ettől a kudarctól menekül most a kormány, amely példátlan módon szembemenetel a teljes magyar választóközönséggel, és ehhez a játékhoz használja fel eszközül az Országos Választási Bizottságot - mondta a politikus.

Egy ilyen népszavazás következményei nem láthatók előre, de mindenképp súlyosak lehetnek, és ha úgy alakul, a Fidesz akár holnap reggeltől meg tudná kezdeni a kormányzást - hangsúlyozta a pártelnök. Lenne alkalmas jelölt is a kormányfői posztra is, és ha itt az idő, ezt a személyt rögtön megfogjuk nevezni - tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint a konvergenciaprogramot meg lehetne és meg kellene változtatni egy kormányváltás után, ahogyan erre külföldi példák is vannak.

A megszorításokra nincsen szükség, a válságkezelésnek a Fidesz egy más módját ajánlja. Az ellenzéki párt a költségvetési kiadásokat a mostani reálértékükön befagyasztaná, az adókat nem emelné, inkább csökkentené, a gazdaság útjában álló adminisztrációs korlátokat pedig eltörölné. Nem elsorvaszatni kell a gazdaságot, nem szeletelni kell a kenyeret, hanem nagyobbat kell sütni - tette hozzá Orbán Viktor.

MR
Kapcsolódó hanganyagok:
Hallgassa meg a beszélgetést
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Többre van szükség...
  2007-06-14 21:48:33, csütörtök
 
  Kövér László: többre van szükség, mint kormányváltásra
2007. június 12. 21:45

Többre van szükség mint kormányváltásra, mert ha nem tudunk az alapvető problémákon változtatni, akkor hiába lesz kormányváltás - jelentette ki Kövér László Kalocsán.

Ha holnap, vagy holnapután a Gyurcsány-kormány eltűnne, még nem oldódna meg semmi, mert "azt a szemetet, azt a trágyadombot amit összehordtak rövid néhány esztendő alatt, (...) amire eltakarítjuk, az időbe telik és a türelem valószínű a mi időnkben sokkal gyorsabban fog fogyni néhány szakszervezeti vezető fejében" - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke az Érseki Kincstár zsúfolásig megtelt előadótermében, közel 300 hallgató előtt.

Felhívta a figyelmet arra, ha az emberek nem lesznek eléggé erősek, hogy megvédjék magukat a manipulációtól, nem szervezik meg érdekvédelmi közösségeiket, akkor négy év eltelte után újra kormányváltás lesz, és akkor "amikor újra lesz mit ellopni, akkor újra ők jönnek" - utalt a jelenleg hatalmon lévő koalícióra a politikus.

Hangsúlyozta: azokat, akik leszámoltak a politikával, elvesztették minden hitüket, reményüket, meg kell tudni győzni, magunk mellé állítani. A polgároknak nem a mindenkori hatalomtól kell várni a problémáik megoldását, hanem helyben is tenni kell - utalt az egyének, kis közösségek felelősségére a választmányi elnök.

Kövér László kiemelte a parlamenti képviselők, így a saját felelősségét is."Mert ami történt az elmúlt 17 évben, azért mi is felelősek vagyunk" - fűzte hozzá.

Rengeteget tévedtünk, hibáztunk, nem akkor voltunk erős ellenzék, amikor kellett volna, mert félreértettük a helyzetet, nem azt támogattuk amit kellett volna - sorolta a Fidesz által is elkövetett hibákat.

2002-ben egy "hangyányira voltunk a történelmi sikertől" - mondta, majd hozzátette: akkor mindenki kezdte elhinni, hogy vége van a szűk esztendőknek már látszik az alagút végén a fény.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés Bécsben
  2007-06-14 21:35:49, csütörtök
 
  Tüntetés Bécsben

Együtt a Hazánkért, az Igazságért és a Demokráciáért!

Dátum: 2007.06.16.
Időpont: 11.00 órától
Helyszín: Stephansplatz

Tisztelt Barátaink, magyar Honfitársaink!

Összefogásra szólítunk fel Benneteket megtépázott HAZÁNKÉRT! MAGYARORSZÁG erkölcsi, politikai és gazdasági VÁLSÁGBAN VAN, amit a mindmáig hatalmat gyakorló kormány idézett elő.
TILTAKOZUNK a magyarság jövőjének megrablása ellen!
Összefogással meg lehet és meg kell állítanunk ezt a Hazánkat pusztulásba vezető erkölcstelen és DEMOKRÁCIA-ELLENES politikát!

TARTSATOK VELÜNK!!!

DEMONSTRÁCIÓNKAT BÉCSBEN, JÚNIUS 16-án, 11 órától a STEPHANSPLATZ-on tartjuk.

"BŰNÖSÖK KÖZT CINKOS, AKI NÉMA" ISTEN ÁLDJA MAGYARORSZÁGOT!

A tüntetés pártfüggetlen, kérünk mindenkit a különböző pártokhoz kapcsolódó jelvények, zászlók és transzparensek mellőzésére.

Felszólalnak:

Dr. Eva Mária Barki jogász (Bécs)
Riester Árpád tanár
Prof. Papp Lajos szívsebész
Dr. Szöőr Anna jogász, pszichológus
Dr. Varga Tibor jogtörténész
Dr. Csath Magdolna közgazdász
Kiss Dénes író,költő,nyelvészprofesszor
Erb József FIDESZ-KDNP képviselő
Dr. Horkovics-Kováts János az MVSZ németországi elnöke
Orbán Eva tanárnő
Balog Barna nemzeti újságíró
Wittner Maria 1956-os hős
Dr.Bakos Batu nyug.polgármester, jogász
Jelenczki István filmrendezö
Dr. Drábik János Szabad Europa Rádió nyugdíjas vezetö programszerkesztöje
Bánfi Ferenc előadóművész
Waszlavik László zenész,előadóművész
Krizbai Imre refomátus lelkész (Erdély)
Drótos Vince református lelkész
Eperjes Károly színmüvész
Tolcsvay Béla zeneszerzö
G.Szabó Klára MVSZ Olaszország
Rácz Szabó László VMSZ elnök (Délvidék)

További információ az alábbi e-mail címeken kapható:
Hunnia Baráti Kör, Stuttgart hunnia.baratikor@googlemail.com
Magyar Demokráciáért Mozgalom, München demokraciaert@googlemail.com
http://demokraciaert.tripod.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ellenséggel nincs alku!
  2007-06-14 21:19:54, csütörtök
 
  Ágoston Balázs: Az ellenséggel nincs alku!
2007-06-06 09:17 Barikád.hu

Divatos szófordulat, hogy kettészakadt az ország.

A megállapítás kétségtelenül igaz, az általános megközelítés és főleg a
jelenség magyarázata
azonban végzetesen téves.

Alpári hazugság ugyanis, hogy a jobboldal "békétlen", "avitt",
"nacionalista" politikája húzott
volna éles és átjárhatatlan határt a két tábor közé.
Valójában arról van szó, hogy a nemzeti oldalnak sikerült az ország felében
fölébreszteni az embert és a magyart.
Az tehát, hogy egyre többen vállalják felelősséggel identitásukat,
mindenképpen sikernek tekintendő.
A kettészakítottság kizárólag az életellenes rögeszméket hajszoló
nemzetellenes baloldal felelőssége,
hiszen félve szellemi és gazdasági téren elkövetett bűncselekményei
következményeitől mindent elkövet
annak érdekében, hogy az ország másik felét gyomoringereken keresztül
zsarolva megfélemlítse, elképesztő sötétségben és tudatlanságban tartsa.

Ebben készséges partnere az az idegen hereréteg, amely önnön létének
egyetlen értelmét 1945 óta
az úgynevezett antifasiszta harcban látja.

Ami - fasizmus híján - azt jelenti, hogy ez a beltenyészet beteges
gyűlölettel veti rá magát mindenre,
ami szép, jó, magyar és emberi.

Csonka-Magyarországon ma szellemi polgárháború van, s ez tavaly ősszel már
kézzel fogható utcai harcokban is megnyilvánult. Sokan megrettentek az
összecsapások láttán.
Mi úgy véljük, az állati brutalitással kegyetlenkedő rendőrruhás
terroristákkal szembeszálló
fiatalok úgy reagáltak a hazaáruló, nemzetvesztő rezsim bűneire,
ahogy egészséges gondolkodású hazafiaknak kell.

Ez mindenesetre reménykeltő.

Épp ezért gyomorforgatóan álságos és gyáva az a magatartás, amely újabban az
úgynevezett jobboldal
egyes értelmiségi köreiben is felütötte a fejét, nevezetesen, hogy a két
politikai oldalnak ki kell egyezni,
össze kell fogni egymással.

Merthogy, állítják az ostobák és/vagy a gyávák, ez az ország érdeke.

A valódi jobboldalnak ezt a gondolatot csírájában kell elfojtani, hiszen ez
a legsúlyosabb defetizmus.

Az élet nem egyezhet ki a halállal, az igazság nem köthet kompromisszumot a
hazugsággal.

A normális, hazafias gondlkodású emberek nem parolázhatnak az életellenes
szélsőségekkel.

Szögezzük le, mondjuk ki, legyünk tisztában vele, hogy a baloldal, tehát a
kommunista és liberális erőtér
szellemi gyökereinél, hagyományainál fogva és legprofánabb gazdasági érdekei
okán is közösségellenes,
emberellenes, nemzetellenes.

Vagyis, nem győzzük hangsúlyozni, szélsőséges.

A baloldalnak, amely számára Magyarország nem haza, hanem vadászterület, nem
érdeke,
hogy bármiféle nemzeti egység alakuljon ki nagy közös célok érdekében.
A baloldal idegen érdekek képviselője, s így a magyarság sorvadásában,
pusztulásában érdekelt.
Erre irányul minden rezdülésük, kezdve
a magyar emberek elnyomorításától, folytatva
a családok szétverésén,
az erkölcsi relativizmuson,
a legszemérmetlenebb kettős mércén,
az idegenség zajos dicsőítésén,
az oktatás és a közegészségügy tudatos lerombolásán keresztül
az elszakított magyarok aljas, hazug kampányig.

Gróf Széchenyi István mondta egykor, hogy ha közös erkölcsi alapon állunk,
akár vitatkozhatunk is.

Nos, a magyarországi magyarellenes baloldalnak semmiféle erkölcsi alapja
nincs,
s nem találni egyetlen olyan fogalmat sem, amelyet ők úgy értelmeznének,
mint a tisztességes hazafiak.

Ezért lehetetlen velük bármiről is tárgyalni, ezért nem lehetséges velük
kiegyezni.
Mert minden, ami nekik jó, az a magyarság számára káros.

A hódítókkal nem egyezkedni kell, hanem szembeszállni velük.
Magyarországot újra magyarrá kell tenni.
Föl kell szabadítani és vissza kell magyarosítani az államot, megszüntetve a
jelenlegi interregnumot.

Felháborító a "kiegyezés" szó használata is a sajnos egyes "jobboldali"
értelmiségiek által is kívánatosnak
tartott megalkuvás, árulás leplezésére.

Ez a fogalom a bécsi udvar és a magyar politikai elit (amely, tegyük rögtön
hozzá, a szó valós értelmében elit volt) nagy művének megnevezésére van
fenntartva.

A kiegyezés következtében Magyarország gazdasága föllendült, a magyarság
lélekszámban
gyarapodásnak indult, kulturális és civilizációs téren élen járt Európában.

Sajnos nem sokan tudják például azt a tényt, hogy a világon elsőként
Temesváron vezették be az
elektromos utcai világítást 1884-ben.

Ekkoriban az Egyesült Államok hadserege még bőszen gyilkolta az őslakókat.

Nem mintha az említett ármádia jellemzően nem ezzel foglalatoskodna
fennállása óta.
A mai megalkuvási kísérlet (amely egyébként maga a sokat hivatkozott antalli
örökség)
ezzel szemben Magyarország és a tizenötmilliós magyarság számára kizárólag
kártételt eredményezne.
E megalkuvás lényege ugyanis nem az, hogy két, érdekeik egy részét tekintve
szemben álló nemes fél mindkét oldal számára előnyös, stabilitást
eredményező konstrukciót hoz létre.

A manapság sugalmazott árulás azt jelenti, hogy
a bűnök büntetlenek maradnak,
a magyarság gyarmatosítása és rabszolgává tétele akadály nélkül folyhat, s
cserébe az állítólagosan jobboldali gyávák megtarthatják, amijük van.

Az értelmiség megalkuvást sugalmazó áruló része tehát magára akarja hagyni a
nemzetet.

Nos, ilyesfajta egyezségről szó sem lehet!

A magyar hazafiaknak, kinek-kinek saját zászlaja alatt, egységesen föl kell
sorakozni a magyarellenes
táborral és a janicsárokkal szemben!

A frontvonalat nemhogy nem szabad elmosni, de nagyon határozottan fönn kell
tartani,
az ellenséggel meg kell ütközni, és le kell győzni!

Magyar megújulás, magyar feltámadás csakis akkor képzelhető el, ha a
kártevőket kiiktatjuk a politikai rendszerből.

Mondjuk ki, Gyurcsány Ferencnek választási csalásért, gazdasági
bűncselekményekért és hazaárulásért
börtönben a helye!

Úgyszintén mindazoknak, akik ilyen-olyan előnyökért bármilyen módon részt
vettek a nemzeti
vagyon széthordásában, a magyar nemzet ellen elkövetett vétkekben, ide értve
a közösségellenes devianciák népszerűsítését, az elszakított országrészek
magyarjai elleni uszítást, a magyarság történelmi veszteségeinek
relativizálását, nemzeti öntudatunk szimbólumainak gyalázását.

Azoknak, akik ilyen bűnökben vétkesek, nem lehet helyük Magyarország
politikai életében!

Igen, végre rendszert kell váltani!
Az alávetettség rendszerét végre egy magyar érdekű államnak kell fölváltani.
Amelyben sokféle elgondolásnak, nézetnek helye lehet, de amely nem tűri meg
a magyarellenességet.

A magyarságnak végre nem megalkudni kell, hanem legyőzni a halált.

Ágoston Balázs
(barikad.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 312 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 1248
  • e Hónap: 9852
  • e Év: 45793
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.