Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Gyurcsány Ferenc meggyengült
  2007-06-15 23:40:37, péntek
 
  "Gyurcsány Ferenc meggyengült"

http://gondola.hu/cikkek/54827

A mai miniszteri cserék egyértelműen megmutatták, Gyurcsány Ferenc meggyengült és a kormány szerkezeti zűrzavara tovább folytatódik - kommentálta a mai kormányátalakítást Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy 2007. április elején a Miniszterelnöki Hivatal közleményt adott ki arról, hogy minden személyi változásról szóló hír pletyka. Ezek után másfél órával mondott le Molnár Lajos, majd nem sokkal ezután tudta meg Persányi Miklós, hogy nincs rá tovább szükség, majd beadta lemondását Petértei József is. Két hónnap később pedig szinte az egész Gyurcsány-kormány lecserélődött.

Navracsics Tibor osztályfőnöki ülésrend átalakításnak nevezte a mai miniszteri cseréket. Mint fogalmazott, régi arcok kerültek ismét előtérbe. A fideszes politikus szórakoztatónak nevezte Lamperth Mónika esetét, aki véleménye szerint példátlan innovációs képességről tett tanúbizonyságot azzal, hogy immár a harmadik miniszteri posztot kapta meg. Draskovics Tiborral kapcsolatban úgy fogalmazott: ahhoz képest, hogy Gyurcsány Ferencnek már régóta elfogyott a bizalma politikustársával szemben, most ismét bizalmat szavazott neki. Emlékeztetett arra is, hogy Draskovics nevéhez köthető az Áfa-visszatartás, és az őszödi beszédből megismert ,,költségvetési trükkök százai" is.

A szerkezeti zűrzavar tovább folytatódik - szögezte le Navracsics Tibor, aki kitért arra is, hogy két tárcanélküli miniszterrel bővült a kormány, azaz visszatértek az eredeti keretszámhoz, amin annyira akartak változtatni 2006-ban. A két tárcanélküli miniszterrel kapcsolatban aláhúzta: mindkét politikus már ismert, politikai megújulásra esetükben nincs esély. Navracsics érdekes momentumnak nevezte azt is, hogy éppen az a három politikus - Veres János, Kóka János és Gyurcsány Ferenc - maradhatott pozíciójában, akikhez az elmúlt időszak botrányai leginkább kötődnek.

A mai csere fokozódó kormányzati káoszról, és Gyurcsány Ferenc meggyengüléséről árulkodik - zárta gondolatait.

KDNP a kormányátalakításról: csak néhány ember más helyre került

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a kormány átalakításával semmi nem változott, csak néhány ember más helyre került - mondta a párt szóvivője az MTI-nek azt követően, hogy a miniszterelnök pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette: átalakította a kormányt.

"Semmi nem változott. A kormány fáján néhány madár másik ágra ült" - kommentálta Gyurcsány Ferenc által meghozott döntést Halász Zsuzsa. Mint mondta, Szilvásy György, "aki máig tisztázatlan módon több esetben a titkosszolgálatokat használta fel az emberek ellen" tegnap még maga is úgy tudta, a botrányai miatt kell távoznia, mára jutalmul megkapta a polgári titkosszolgálatokat. "Gyurcsány Ferenc kecskére bízta a káposztát" - értékelte a döntést a szóvivő. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszteri kinevezése kapcsán a KDNP arra hívta fel a figyelmet, hogy "a Hajdúbét botrányban elhíresült Bajnai a fejlesztéspolitikai zsákmányszerzést" ezután kormánytagként űzheti tovább.

Halász Zsuzsa úgy vélte, Draskovics Tibort alkalmatlanság miatt Gyurcsány egyszer már "kirúgta, most mégis jó neki" a tárca nélküli miniszteri poszton. "Ha Lamperth Mónika tehetségtelen volt az önkormányzati és területfejlesztési tárca vezetéséhez, mitől lenne rátermettebb szociális és munkaügyi miniszternek? Eközben pedig azok, akik az országban kialakult válság fő felelősei, Horváth Ágnes, Kóka János, Veres János, mindenekelőtt maga Gyurcsány Ferenc, a helyükön maradtak" - fogalmazott a kereszténydemokrata szóvivő. A KDNP szerint az a kérdés, miért volt szükség kormányátalakításra, de ha már változtattak, miért nem új emberek kerültek a "lejáratódottak" helyére. Halász Zsuzsa hozzátette: az a lehetséges válasz, hogy nincs már a szocialista pártban olyan ember, aki Gyurcsány mellett elvállalna bármilyen felelősségteljes pozíciót. A KDNP csak remélni tudja, hogy a miniszterelnökben mindez tudatosul és "végre veszi a kalapját" és távozik - közölte Halász Zsuzsa.

A miniszterelnök pénteken jelentette be: a Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltja Szilvásy Györgyöt, aki a továbbiakban tárca nélküli miniszterként irányítja majd a polgári titkosszolgálatokat. A szociális és munkaügyi miniszter Kiss Péter utódja Lamperth Mónika jelenlegi önkormányzati és területfejlesztési miniszter lesz. Az ő helyére Bajnai Gordon jelenlegi fejlesztéspolitikai kormánybiztos kerül, aki továbbra is felügyeli a fejlesztéspolitikát. Tárca nélküli miniszter lesz Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke; Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi államtitkára átkerül Szilvásy Györgyhöz, helyette Vadai Ágnes lesz a honvédelmi tárca államtitkára.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok a Gulágokon...!
  2007-06-15 21:44:11, péntek
 
  Magyarok a Gulágokon...!




VÁRDY BÉLA - VÁRDY HUSZÁR ÁGNES :

MAGYAROK A GULAG RABSZOLGATÁBORAIBAN.

Fel akarom hivni figyelmeteket a májusban megjelent fenti könyvre, amelyről a SZÜLÖFÖLD rádió adott beszámolót a tegnapi adásában. Egy kis izelitöt adok a beszámolóból:



VÁRDY BÉLA, USA-ban élő Tört. Professzor irta lányával együtt.

Gulág ( G) már a cári idökben is létezett, amely inkább számüzetés volt, ahol az elitéltek szabadon mozoghattak, mivel Lenin és Sztalin is oda voltak számüzve és ott irták könyvüket!

Még a zsidókat is küldték a G-ba, volt akinek az őseit Spanyolországbol üzték el, MO-on telepedtek le, Auschwitz-be deportálták.TALABER volt az ősei neve, vagyonosak voltak. 10 évi G.-t kapott, vissszajött, 56-ban kiszökött, egyetemi professzor lett nyugaton.

Akik a magyar hadseregben munkaszolgálatosok voltak, szintén G-ba küldték, a századukban 118-bol csak 44 élte tul a szenvvedést. Összesen 15.000 zsidó pusztult el a G.-ban. Csak 1955-ben tudta visszatérni MO-ra.

Kb. 450.000 magyar halt meg a táborokban!

Még a 16 éves lányokat is elvittek,mert a barátjuk disszidált,de elfogták, nevük és a cimüket a fiunál megtalálták.

Csak ketten maradtak életben ebböl a lány csoportbol, egyik még ma is él Bp-en.

De a legkegyetlenebbek a magyar munkafelügyelő nők voltak, akik agyonverték társaikat, ha szökést kiséreltek meg a munkatáborbol!

A kinai MAO ölt meg legtöbbet, kb. 65-76 millió kinait pusztitott el. Még a szivüket is kivágták és megették az osztályellenségnek bosszubol!

A nagy éhségben még embertársaikat is megölték és felfalták!

A huszadik század nagy embertársai között kétségtelenül a legismertebb Hitler által véghezvitt zsidó holokauszt, amely mintegy hatmillió európai zsidót irtott ki a náci haláltáborokban. Ez a megtervezett és nagy precizitással kivitelezett zsidóirtás annyira közismert, hogy ma már része az átlagember köztudatának szinte mindenütt a nagyvilágban.

A Gulaggal kapcsolatos köztudat hiányának legnagyobb bizonyítéka az a tény, hogy még jeles szakemberek összefoglaló műveiből is hiányzik a Gulag említése, és még inkább hiányzik ennek a bolsevista emberirtásnak a részletes megtárgyalása. S ugyancsak hiányzik a Gulag szó mind a Magyar szókincstárból, mind pedig a Magyar helyesírás szabályaiból. Ennek következtében még a tanult emberek soraiban is kevés az olyan egyén, akinek valódi fogalma lenne ennek az emberölő rabszolgarendszernek a mibenlétéről. Átlagember esetében viszont még a Gulag kényszermunkatáboroknak létét is homály fedi.
A jelen munka az első, könyv formában megjelent eredménye annak a kutatómunkának, amelyet 2003 nyarán kezdtünk el néhány tucat, még életben lévő, egykori gulagos meginterjúvolásával. Célunk az volt - s ma is az -, hogy ennek a borzalmas ember és magyarirtásnak a történetét és lényegét röviden összegezzük, és ilyen formában ezt a fél évszázada eltiltott, háttérbe szorított és figyelmen kívül hagyott nemzettragédiát az ország és a nagyvilág elé tárjuk.

A KOMMUNISTA IDEOLOGIA 100 MILLIÓ EMBER HALÁLÁT OKOZTA A VILÁGON ! A MEDIA CSAK A 6 MILLIÓS ZSIDÓ HOLOCAUSTOT EMLEGETI ÁLLANDOAN, SZÓ NEM ESIK A 100 MILLIÓS KOMMUNISTA HOLOCAUST ÁLDOZATAIRÓL !

M I É R T ?????????????

Toronto. 2007. junius 15.

HORVÁTH LAJOS. TORONTO.On.Canada
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új nemzeti ünnep a láthatáron
  2007-06-15 21:29:35, péntek
 
  Új nemzeti ünnep a láthatáron - az elkúrás napja


Más nem tartja közröhejnek, hogy politikai elitünknek és lehülyített alattvalóiknak nincs jobb dolguk mint az elkúrási évfordulóval foglalkozni ?

Politikai elitünk nagyobb dicsőségére külön megemlékeztek az őszödi beszéd első évfordulójáról. Ennél kevés jellemzőbbet lehet találni a kelet-közép-európai eu-provinciára... Már várom, hogy mikor szerveznek egy új kutatóintézetet a téma köré (van elég állástalan történész), később még megérjük, hogy nemzeti ünnep és munkaszüneti nap lesz... (lehetne pl. a "Nagy Magyar Elkúrás Napja") esetleg a nagyobb pártok nímandjai együtt mehetnének gyertyás megemlékezésre vagy fáklyásmenetre.
No, ennél még a muhi csata, meg a mohácsi vész is jobb...
Azt értem, hogy az ellenzék csőrét piszkálja az őszödi dolog, igyekszik napirenden tartani (és talán joggal várja, hogy a Nagy Őszödi Beszélő távozzon a politikából), na de hogy a kormánypártok is erre építik kommunikációs stratégiájukat, hogy a kormányfő mint kezdő parodista, megírja önnön böszmesége silány politikai paródiáját és ezt még vigyorogva fel is olvassa a Parlamentben, honlapot indíttat a témára - nos ez bizony több, mint elszomorító... Ez tényleg az ország tragédiája.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szcientológusok képezhetik a m
  2007-06-15 21:21:57, péntek
 
  Szcientológusok képezhetik a magyar pedagógusokat (index.hu)
péntek, 2007. június 15. index

Hét év után ismét visszakerültek a szcientológusok a magyarországi
pedagógusképzésbe, a júliusi OKM Pedagógus-továbbképzési jegyzékben már szerepelni
fog az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht. programja is. A társaság a
szcientológia egyház alapítójának tanulási technikáját terjeszti.

http://index.hu/politika/belfold/szciokm0615/

Ez bizony tragikus. Egy nagyon kártékony, az aljasságra, besúgásra, kémkedésre,
zsarolásra, a lelki rombolásra, a lelki rabszolgák és zombik kitenyésztésére
bazírozó pénzéhes szekta uralmát és terjedését elősegíteni... államilag, hivatalosan?!
"PEDAGÓGUSok TOVÁBBKÉPZÉSére beiktatni a HIVATALOS listába az ő cégüket, s állami
pénzeken továbbképzésekre beiratni hozzájuk diplomás tanárokat, aztán visszaengedni
őket a tanok tarjesztésére az iskolákba a gyerekek közé!
Hogyan volt képes erre a minisztérium. Vagy már ott vannak a soraikban masszívan ezek?!
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Rétvári Bence felhívása
  2007-06-15 20:15:53, péntek
 
  Rétvári Bence felhívása


Kedves Olvasók!!

Eddig kétszer terjesztettem be a fovárosi közgyulésben azt a módosító
indítványt, hogy a kismamák (kispapák) ne teljesárú, hanem kedvezményes
bérlettel utazhassanak a BKV-n, ha Gyesen, Gyeden, Tgyáson vannak a
gyerekkel. Ezidáig le is lett szavazva a javaslat.

Ma a BKV képviseloivel egyeztettem, és kezd körvonalazódni egyfajta
megoldás. Ennek keretében a fogyasztói árkiegészítésrol szóló 2003. évi
LXXXVII. törvény alapján kellene az önkormányzatnak kezdeményezni a
módosítást (mégpedig azt, hogy a kismamák is szerepeljenek a
kedvezményezettek között a tanulók és nyugdíjasok mellett). Az összeg, amit
a GKM-nek, a Fovárosnak és a BKV-nak közösen kellene állni, várhatóan
legfeljebb 960 mio Ft. Ezt a BKV menetdíj osztálya számolta ki KSH és saját
adatok alapján. Egy ekkora összeg már a három szereplo számára nem
megterhelo.

És most jön az a rész, ahol a segítségeteket kérem. Minél több egyesület,
érdekképviselet támogató nyilatkozata kellene, melyet az anyaghoz tudok
csatolni. Nyilván olyan szervezetekrol van szó, amelyek tevékenysége a
családokkal vagy a közlekedéssel kapcsolatos. Ha ez szélesköru kérelemként
érkezik, talán van rá esély, hogy valahogyan megvalósuljon.

Elore is köszönöm segítségeteket,
Rétvári Bence
KDNP fovárosi képviselo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lendületlenül
  2007-06-15 20:12:53, péntek
 
  Ablonczy Bálint, itthon@hetivalasz.hu

7. évfolyam 24. szám, 2007.06.14.

Lendületlenül

A szocialisták legújabb forgatókönyve szerint Gráf József, a kormány legnépszerűbb tagja válthatja Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székben.

Ahogy megszoktuk, a mostani koalíciós válság sem vezet szakításhoz az MSZP és az SZDSZ között. Mindkét fél tudja, a kormány felbomlása az ellenzéknek kedvez. A kormány élén azonban nem elképzelhetetlen a váltás, ám Gyurcsány Ferencen múlik, hogy előbb vagy utóbb hátrább lép-e.

"Hogy a jövőben is folytatni tudjam, még határozottabban, lendületesebben, hogy még többen higgyünk egy új világban, ehhez kell a ti biztatásotok, miszerint gyerünk, MSZP, gyerünk, Feri" - mondta már-már őszödi szenvedéllyel a miniszterelnök a koalíció híveinek a kormány egyéves fennállásának alkalmából rendezett múlt szombati budapesti nagygyűlésen. A biztatás elkel, hiszen az elmúlt hetekben a reformhívők a koalíciós pártok marakodásának lehettek szemtanúi. Előbb Eörsi Mátyás SZDSZ-frakcióvezető hozta gyanúba Puch Lászlót, az MSZP pártpénztárnokát bizonyos autópályapénzekkel (igaz, később visszakozott). Nem sokkal később Horn Gábor, a kancellária liberális államtitkára a reformok lassulása miatt vélekedett úgy, hogy "így nincs értelme a koalíciónak" (igaz, később finomított szavain).



Nyilvánvalóvá vált: a koalíciós társak együttélése új, viharos szakaszhoz érkezett. A liberálisok leszögezték, a reformok gyorsítására van szükség. A felsőoktatás, az elektronikus útdíjfizetés, az egészségügy és az árampiac liberalizációja a négy fő terület, ahol nem engednek negyvennyolcukból. Múlt hétvégén újabb ultimátum született. A hétfői frakcióülésükön immár tíz pontban tárták a liberálisok a vendég GyurcsányFerenc elé, szerintük mely területeken kell gyorsítani. Így a már említettek mellett a pártfinanszírozás, az adórendszer átalakítása, a környezetvédelem területén akarnak mielőbbi változásokat. A liberálisok ragaszkodnak a nyugdíjkiadások csökkentéséhez is. Előkerült két örökzöld téma, az ügynökkérdés és az egyházak finanszírozása.

ESZME ÉS ÜZLET
"A szocik teljesen befékeztek, elegük van a népszerűségvesztésből. Azért kell keménynek lennünk, mert ha a további reformok nincsenek benne a 2008-as költségvetésben, ebben a ciklusban már nem lesz előrelépés" - utal a keménység eszmei motívumaira lapunknak egy szabad demokrata politikus. 2009-cel és 2010-el már eleve nem számolnak a reformhívek, az európai parlamenti választás és az országgyűlési voksolás szerintük esélytelenné teszi az érdemi döntések meghozatalát. A gyorsan szaporodó liberális vesszőparipák közül kettő a tárca gazdájának különösen kedves. Az elektronikus útdíjfizetési rendszer kialakításán régóta dolgozik Kóka János, ám ez korántsem nyerte el mindenkinek a tetszését. "Egyáltalában nem vagyok meggyőződve arról, hogy erre az ügyre a következő öt évben 90 milliárdot kell költeni a magyar állam pénzéből" - meszelte el a tervezetet Katona Béla, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista képviselője a testület két héttel ezelőtti ülésén. Végül a szocialista és fideszes képviselők ellenszavazataival vitára sem találták alkalmasnak a javaslatot.

Annál is fájóbb lehetett Kókának az elutasítás, mert egyesek régóta készülődnek a piacszerzésre. Lapunk korábbi, azóta sem cáfolt piaci információi szerint a Cardnet Zrt. nevű cég javában melegít arra, hogy közreműködjön a használattal arányos elektronikusút díjrendszer kiépítésében és üzemeltetésében (Heti Válasz, 2007. április 5.). Nyilván csak a véletlen műve, hogy a Cardnet háza táján hemzsegnek Kóka János ismerősei, korábbi üzletfelei. A részvénytársaság igazgatósági tagja például az a Rácz Krisztián, aki korábban az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-nél éppenséggel az elektromos díjfizetés előkészítésén dolgozott, s nem mellékesen a miniszter régi vitorláspartnere. A másik, Kóka tárcája által menedzselt reformtéma az árampiac liberalizálása. Ebben a kérdésben az SZDSZ elnöke szintén szimbolikus vereséget szenvedett nemrégen, hiszen gyors piacnyitást emlegető javaslatát a kormány nem fogadta el - mert a szocialisták tartanak a liberalizálást követő áremelkedéstől.

MILITARIZÁLT SZAVAZÓTÁBOR
Az egészségügy és a felsőoktatás pedig már Kóka János elnökké választása előtt is vesszőparipája volt a kisebbik koalíciós pártnak. A liberálisok oktatási mogulja, Magyar Bálint a kulisszák mögött ádáz harcot vív Hiller Istvánnal, akinek felrója, hogy levette a napirendről az egyetemek magánosításának általa régóta szorgalmazott javaslatát. Az egészségügy átalakításának kérdésében pedig már a nyílt színen megy a harc: az SZDSZ jelszava "a több biztosító vagy halál", míg a szocialisták hallani sem akarnak a teljes piacosításról. A kérdésben a felek múlt hét kedden éjszakába nyúlóan egyeztettek, ahol csak a tárgyalások folytatásában tudtak megegyezni, no meg abban, hogy a viták miatt nem bomolhat fel a koalíció. "Az SZDSZ rendszeresen eljátssza, hogy keményen nyit egy kérdésben. Csak így tudja militarizálni a megmaradt szavazóbázisát. De majd meg kell egyezni" - magyarázza lapunknak egy vezető szocialista, aki éppen a liberálisok már korábban megismert stratégiája miatt nem hisz a kenyértörésben. "Megnézném, hogy Kókáék a koalíció és a több biztosító közül melyiket választják" - jegyzi meg informátorunk.

A liberálisok indulatosan vágnak vissza egyes szocialisták színjátékot gyanító állításaira. "El tudom képzelni az életemet koalíció nélkül is. Már rég nem az az álláspont, hogy kormányzás bármi áron. A tét: el tudunk-e szakadni az államszocializmustól" - fakad ki lapunknak Horn Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal szabad demokrata államtitkára. Ugyanakkor ő is meg van arról győződve, hogy marad a koalíció. Nyitottnak látja ugyanis a szocialistákat arra, hogy továbbvigyék a reformokat. Az SZDSZ első emberének közben támadásokkal is szembe kell néznie. A Manager Magazin tudni vélte, hogy "egy miniszter" számla nélkül, zsebbe fizette bulijának árát egy étteremben, majd a sztorit elcsicsergő vendéglátósnál megjelent az APEH. Az MDF kiszivárogtatta, hogy az érintett Kóka János, amit az SZDSZ elnöke határozottan cáfolt. Igazának bizonyítására egy számlát mutatott be, amelynek hitelességét azonban többen vitatják.

ÚJ FORGATÓKÖNYV?
A nehézségek ellenére tehát az SZDSZ-től nem kell túlságosan tartaniuk a szocialistáknak, kérdés, hogy saját hadaik hogyan dolgozzák fel a tartós mélyrepülést. Beszélgetőpartnereink Gyurcsány Ferenc pozíciójának meggyengüléséről számolnak be, ám ez még nem a bukás előszele. Ugyanis a morgolódások ellenére sincsen kihívója a pártelnök-miniszterelnöknek. A lendületvesztést Gyurcsány is érzékeli, s biztos, ami biztos, több lehetséges forgatókönyvet is az asztalfiókjában tart. "2001-ben a párton kívülről hoztunk miniszterelnök-jelöltet. 2004-ben minden felmérés szerint pocsékul álltunk, váltottunk, aztán megnyertük a választást. Miért ne történhetne meg, hogy mondjuk Feri visszavonul az MSZP élére, és átadja a kormánykereket valaki másnak? Így visszaszerezhetnénk a politikai kezdeményezést" - töpreng hangosan a már idézett szocialista vezető. Akadnak, akik nevet is mondanak.

Néhányan a kormány egyik legnépszerűbb tagja, Gráf József nevét suttogják, mint akire még nagy jövő várhat. Tárcájánál nincsenek botrányok, tevékenységét az ellenzék sem tartja össztűz alatt (sőt, Orbán Viktor a Magosz-kongresszusra ellátogató miniszterről elismerően jegyezte meg, hogy "van vér a pucájában"). Hívei szerint "nézésétől hízik a disznó", személyisége nem megosztó. Legutóbb már a szocialista körökben érzékeny barométernek tartott Népszabadság is arról érdeklődött Gráfnál, "vállalna-e szükség esetén másfajta kormányzati pozíciót". Bár a miniszter illő szerénységgel hárított, nevét továbbra is talonban tartják. A koalíció tehát egyelőre marad, abban azonban mindenki egyetért, hogy hosszú, forró nyárra lehet számítani kormányzat háza táján. A kérdés csak az, vajon hozhat-e eredményt a szocialisták által csodafegyverként várt őszi miniszterelnöki kommunikációs hadjárat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A hatóságok tétlenül nézik a
  2007-06-15 20:07:15, péntek
 
  "A hatóságok tétlenül nézik a maffiaszerű képződményeket"
2007. június 15., péntek 7:40 InfoRádió

Az adót és járulékokat megfizető kereskedők megelégelték, hogy a hivatalok tétlenül nézik a feketén kereskedő cégek tevékenységét. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ezért arra szólította fel a kormányt, hogy a fogyasztók és a vállalkozások érdekében határozottan lépjen fel a feketekereskedelem ellen.

A VOSZ főtitkárának becslése szerint Magyarországon 10 és 40 százalék között lehet a feketekereskedelem aránya.

Az így dolgozó vállalkozások gyakran nem tartják be a munkaügyi szabályokat, nem fizetnek adót és járulékot, vagy ismeretlen helyről szerzik be az áruikat.

A jogszabályok szerint működő cégek azonban megelégelték, hogy nem tudják tartani a versenyt azokkal szemben, akik fittyet hánynak az előírásokra.

Dávid Ferenc úgy fogalmazott: bár a jogszabályok megfelelőek, és a szervezetek is meglennének ezek betartatására, a hatóságok mégis "csendes nyugalommal nézik, ahogy a maffiaszerű képződmények tevékenykednek".

A tisztességes vállalkozók azt várják a felügyelőségektől, hogy ne filléres szabálysértési bírságokkal foglalkozzanak, hanem valóban elrettentő büntetéseket szabjanak ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai tragikomédia
  2007-06-15 20:04:32, péntek
 
  Politikai tragikomédia
2007-06-14 Magyar Hírlap

A szakértők szerint a politika felülkerekedett a szakmán azzal, hogy iránymutatásért a Pénzügyminisztériumhoz fordult az Országos Választási Bizottság. Ezzel a lépésével az OVB két héttel elhalasztotta a döntést a Fidesz népszavazási kérdéseinek hitelesítéséről.

• A Pénzügyminiszérium nem illetékes népszavazási kérdésben

Mint tegnapi lapszámunkban megírtuk, elhalasztotta a Fidesz hat kérdéséről szóló döntést az Országos Választási Bizottság (OVB), mert szakmai iránymutatást kért a Pénzügyminisztériumtól. Az OVB arra vár választ a tárcától, hogy mi indokolta a költségvetés évközbeni megváltoztatását, és mi annak a következménye a költségvetés kiadási szerkezetére vonatkozóan.

A bizottság annak ellenére napolta el a népszavazás kiírását, hogy erre az Alkotmánybíróság (AB) június 5-én utasította. Szigeti Péter, az OVB elnöke azt mondta, hogy kötelezőnek érzik magukra az AB határozatát, az eljárás mégsem automatikus, mert felmerülhetnek olyan új körülmények, amelyeket ismét mérlegelni kell. Halmai Gábor elnökhelyettes már korántsem képviselt ilyen együttműködő álláspontot, a döntés után hangoztatta, hogy az AB nem utasíthatja a választási bizottságot. A kéthetes csúsztatást azzal indokolták, hogy a bizottságnak szavazóképesnek kell lennie, ami néhány OVB-tag betegsége és egyéb elfoglaltsága miatt legkorábban június 25-én lehetséges.

A halasztó döntés után egy nappal Sólyom László aláírta a költségvetés módosításáról szóló törvényt, amelynek alapján a kórházi napidíj és a vizitdíj is a büdzsé bevételeinek számít. Ez pedig jó ürügy lehet, hogy az OVB elutasítsa a Fidesz népszavazási kezdeményezését, amely ennek a két díjtételnek az eltörlésére is irányult. Népszavazást ugyanis nem lehet kiírni a költségvetést érintő kérdésekben. A Fidesz szerint az aláírással nem változott a helyzet, mert az AB egy 1997-es állásfoglalása szerint a népszavazási kezdeményezés megindításától kezdve már a kormány sem hozhat olyan döntéseket, amelyek érintik a népszavazási kérdéseket.

Kiszelly Zoltán politológus szerint az OVB döntéseiben politikai tendencia van, amit jól mutat, hogy mennyi fideszes javaslatot utasítottak vissza az utóbbi időben. A politológus úgy látja, hogy a választási bizottság delegáltjai most inkább politikusként viselkednek, amit egyértelműen tükröz, hogy ezúttal a Pénzügyminisztériumtól kérnek segítséget. "Ez ad politikai színezetet a dolognak, mert a Pénzügyminisztérium nyilván azt mondja, hogy a költségvetés részét képezi a kérdés, így az OVB ismét elutasíthatja a hitelesítést."

Megkerestük a Pénzügyminisztériumot, hogy kiderítsük, az OVB kérdéseiről mi a tárca álláspontja, de lapzártáig nem kaptunk választ.
Papp Dániel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feleznék a mentőállományt?
  2007-06-15 20:02:52, péntek
 
 
Létszámleépítés - Feleznék a mentőállományt?
Egy tervezet szerint a mentőállomások többségén egyetlen gépkocsi üzemelne
2007. június 15. 0:04 Zivkovics Natália

Újabb, drasztikus mértékű létszámleépítést javasol az Országos Mentőszolgálatnál a szervezet átvilágítását végző cég: a dolgozóknak legalább a negyedét, de akár a felét is elküldené. Az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített szakértői anyag a mentőautók számát is jelentősen csökkentené.

Három lehetséges verziót vázol az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) jövőjéről az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített szakértői anyag - értesült a Magyar Nemzet. A tárcától kiszivárgott dokumentum szerint a legnagyobb arányú létszámleépítéssel számoló variáció megvalósulása esetén a dolgozók körülbelül felét, több mint 3200 főt küldenének el, így a létszám a jelenlegi mintegy 5900-ról 2670 körülire csökkenne. (Az OMSZ-nél jelenleg nyilvántartott munkavállalói létszám egyébként az anyagban olvashatónál csaknem ezerrel több.)

A mentőállomások száma változatlanul 220 körül maradna, ám a jelenlegi közel 800 gépkocsit számláló járműparkból mindössze 255-öt tartanának meg. Ez azt jelenti, hogy a mentőállomások túlnyomó többsége csupán egyetlen gépkocsival üzemelne. Ma egyébként nincs olyan megyeszékhely, ahol három-négynél kevesebb autó működne. Az elképzelés szerint az OMSZ betegszállító feladatköre teljesen megszűnne.

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. június 15.-i számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvannak a válaszaink
  2007-06-15 19:53:19, péntek
 
  Megvannak a válaszaink - Interjú Pokorni Zoltánnal
(Cs.Zs.) 2007-06-12 19:15:05 DVTV

A kormány persze taktikázott, igyekezett húzni az időt, de az Alkotmánybíróság tisztán kimondta, a népszavazás jogát nem lehet elvenni a polgároktól. Ezt azért tartom fontosnak elmondani, mert azon lehet vitatkozni, hogy kell-e vizitdíj vagy tandíj, az azonban nem lehet kérdés, hogy a demokráciában vannak bizonyos alapvető jogok, amelyek megilletik az embereket - mondta a Demokratának Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a budapesti Hegyvidék polgármestere.

- Az Alkotmánybíróság döntése alapján lehet népszavazást tartani a vizitdíjról, a kórházi napidíjról, valamint a tandíjról is. Hogyan értékeli a határozatot?

- Három dolgot tartok fontosnak megemlíteni. Egyrészt lelepleződött az Országos Választási Bizottság. Nem csupán a mi szemünkben, hiszen az Alkotmánybíróság egyértelműen megfogalmazta, hogy jogilag elfogadhatatlan döntéseket hoztak. Abszurdum, amit az OVB egyes tagjai művelnek, de ezért nem őket terheli leginkább a felelősség, hanem a kormányt és Gyurcsány Ferenc kormányfőt, aki kézi vezérléssel próbálja irányítani ezt a testületet. Amit azonban jelen pillanatban a választási bizottság tevékenységének értékelésénél fontosabbnak tartok, az az, hogy az Ab döntése szerint az említett három kérdésben kikérhetjük az emberek véleményét. Ezek nagyon fontos ügyek, oktatáspolitikusként a tandíj kérdését különösen a szívemen viselem. A harmadik, talán a leginkább lényeges szempont az alkotmánybírósági döntés kapcsán pedig az, hogy ebben az ügyben az volt a tét, élhetünk-e demokratikus jogainkkal. Az állampolgárok valóban véleményt nyilváníthatnak fontos kérdésekben, vagy a magyar demokrácia most csak abból áll, hogy négyévente elmegyünk és szavazunk az országgyűlési képviselőjelöltekre.

- Ezért akar a Fidesz népszavazást?

- Ha pontosabban akarunk fogalmazni, akkor a népszavazásra azért van szükség, mert tavaly tavasszal az embereket megtévesztette, becsapta a kormány, eltitkolták előlük az ország valódi állapotát. Most valamit visszakaphatnak abból, amit tavaly elvettek tőlük - a higgadt, átgondolt döntés lehetőségét. A kormány persze taktikázott, igyekezett húzni az időt, de az Alkotmánybíróság tisztán kimondta, a népszavazás jogát nem lehet elvenni a polgároktól. Ezt azért tartom fontosnak elmondani, mert azon lehet vitatkozni, hogy kell-e vizitdíj vagy tandíj, az azonban nem lehet kérdés, hogy a demokráciában vannak bizonyos alapvető jogok, amelyek megilletik az embereket. Hiszen a jogainkat nem ajándékba adja nekünk a hatalom. A jogaink megilletnek minket és nem veheti el ezeket tőlünk senki.

- Korábban felröppent a hír, hogy visszakoznának és mégsem erőltetnék a népszavazás megtartását. Ezek után mégis szükségesnek tartják, hogy legyen?

- Eddig is úgy gondoltuk, hogy amíg van esély ennek a három fontos kérdésnek a feltételére, addig mindenképpen törekszünk a népszavazás megtartására. Láttuk persze azt a kormányzati szándékot, hogy ezeket a kérdéseket minél később és lehetőleg több népszavazáson lehessen megválaszolni - ami egyrészt sok pénzbe kerülne, másrészt fennállna az érdektelenség veszélye -, de ez nem bizonytalanított el bennünket. Az Alkotmánybíróság pedig a mi igazunkat erősítette meg.

- Mikor kerülhet sor a szavazásra?

- Október-novembernél korábban nem látok erre esélyt, de reálisabb, hogy jövő tavaszszal lesz népszavazás. A kormány láthatóan máris fél, bizonytalan, ám sajnos eddig nem szakmai érvekkel, hanem mindenféle más eszközzel harcolt. Mi azonban...

(A teljes beszélgetés a Demokrata június 14-i számában olvasható)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.