Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Megemlékezések
  2007-06-16 23:05:38, szombat
 
  Programajánló (szombat-vasárnap) program beírás: www.minden-ami-magyar.hu/prg/
1. 06-15, 18:00 II. SZILAJ Földgyógyító Dobünnep
2. 06-15, 19:00 III. Rába-parti Magyar Ünnep kulturális-hagyományőrző rendezvény - Körmend
3. 06-16, 17:00 FELHÍVÁS ORSZÁGOS ÖSSZEFOGÁS, DEMONSTRÁCIÓ
4. 06-16, 18:00 prof. Kiszely István antropológus előadása
5. 06-17, 00:00 Utazás Kárpátaljára - 2007. június 17 - 23.
6. 06-17, 14:30 Emlék-istentisztelet a karosi református templomban



Attila the Hun
http://www.youtube.com/watch?v=4dQox6pI7nw



Ma 18.30-kor Fleto koszorúzni fog a kisgyűjtőfogházban, a köztemetőben, a kivégzések helyén.
Mindenkit tiltakozni hívnak az 56-osok! (olvasónktól)



*** ***********

Megemlékezések az 56-os forradalom vértanúiról
2007-06-16 10:32

Negyvenkilenc évvel ezelőtt, 1958. június 16-án végezték ki Nagy Imrét, az 1956-os forradalom miniszterelnökét és társait a Kozma Sándor utcai börtönben. Az alábbiakban arra tekintünk vissza, mi vezetett a per előkészítéséhez, illetve milyen közjátékok előzték meg a kivégzést.

Kállai Gyula vetette fel először 1957. január 29-i intézőbizottsági beszámolójában, hogy Nagy Imre esetében nem kellene-e bírósághoz fordulni. Vélhetően előtte egyeztetett Kádár Jánossal, és megállapodtak: egy úgynevezett nagy pert készítenek elő Nagy Imre és társai címszó alatt, amelyben az "ellenforradalom" valamennyi vezető személyisége helyet kap. A február 22-i politikai bizottsági ülésen Kállai már annak a véleményének adott hangot, hogy nem elegendő annak a megállapítása: csak hibát követtek el, vagy megnyitották az "ellenforradalom" számára az utat. "Ennél tovább kell menni - mondta Kállai -, hogy Nagy Imre árulást követett el..."

Az SZKP KB elnöksége március 4-én külön napirendi pontként foglalkozott Nagy Imrével és csoportjával. Az elnökség szükségesnek tartotta, hogy az ülésen kialakított véleményt Kádár Jánossal megismertesse. Ezzel a feladattal Malenkovot és Bulganyint bízták meg. Március második felében Kádár János vezetésével párt- és állami küldöttség utazott Moszkvába. Ott felmerült, hogy a Rákosi-, illetve a Nagy Imre-ügyre közösen keressenek megoldást. (Megegyeztek, hogy Rákosit csak akkor engedik haza, ha Kádár hozzájárul. Cserében viszont Kádár teljesíti Hruscsov, azaz a szovjet vezetés valamennyi igényét.) Hazaérkezése után Kádár az április 2-i intézőbizottsági ülésen kiemelte: "Szóba került Nagy Imre kérdése is. Mi vetettük fel. [Nem biztos, hogy így volt! - K. A.] Az elvtársak helyeslik, hogy megfelelő, szigorú felelősségre vonást eszközöljünk. [Az] Elvtársak nézete szerint a megfontolás tárgyát képezheti, hogy rövidebb vagy hosszabb idő múlva kell-e a felelősségre vonásnak megtörténnie, de helyeslik, hogy ez megtörténjen. Akik már a dolgokkal foglalkoznak nálunk, azt mondják, hogy a büntetőeljárás nem kerülhető el, mert tényleges bűncselekmények tömegéről van szó. Ahány embert kihallgatnak árulásért, mind arra hivatkoznak, hogy Nagy Imrétől és Losonczytól stb. kapták az utasítást."

Megbilincselve hozzák haza április 17-én Nagy Imrét és társait Romániából, és a Gyorskocsi utcai börtönbe szállítják őket. A vizsgálati szervek a politikai vezetés szűk körének instrukciója alapján és folyamatos ellenőrzés mellett kezdik meg Nagy Imre és társai politikai perének előkészítését, és ide csatlakoztatják a Maléter és társai ügyet is. A Belügyminisztérium II-es főosztálya május 11-én teszi le Münnich Ferenc miniszterelnök-helyettes asztalára Az ellenforradalom vezető erői elleni harc feladatai című tervezetet. Már a tervezet címe is megdöbbentő: harcolni akarnak azok ellen, akik az ő börtöneikben vannak? A tervet négy hónap alatt kívánják végrehajtani, de nem sikerül. A PB június 22-re hívja össze a pártértekezlet előkészítésével foglalkozó KB-t, amelyen Kádár János beterjeszti, hogy "...ezentúl a Nagy Imre-csoportot úgy kell kezelni, mint akik átmentek az ellenség táborába".

Sólyom kora reggel emlékezett a 301-es parcellánál

Sólyom László köztársasági elnök kora reggel helyezte el az emlékezés virágait és hajtott fejet Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai, illetve az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő megtorlás áldozatainak emléke előtt a rákoskeresztúri Újköztemető 301-es parcellájában. Az államfő Király Béla vezérezredessel, a forradalom leverése után az Amerikai Egyesült Államokba emigrált 1956-os nemzetőrségi főparancsnokkal közösen rótta le kegyeletét.

A kormány később koszorúzott

Az emlékműnél elhelyezte az emlékezés virágait Gyurcsány Ferenc kormányfő, Lomniczi Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke és Mandúr László, az Országgyűlés alelnöke.

A kormány részéről ott volt a koszorúzáson Kóka János, Göncz Kinga, Lamperth Mónika és Takács Albert. Ott volt még Bencze József, az ORFK új főparancsnoka valamint Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

Az Ötvenhatosok terére mintegy százan jöttek el megnézni a megemlékezést. Fújolás, bekiabálás nem volt.

A Fidesz is külön koszorúzott

Egy órával a kormány után a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviseletében Pelczné Gáll Ildikó, a párt alelnöke helyezett el koszorúkat.

(hírTV, Magyar Nemzet, FH)



(fotó: MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hóhérok jogutódainak nincs e
  2007-06-16 23:02:33, szombat
 
  A hóhérok jogutódainak nincs erkölcsi alapjuk június 16-án megemlékezni!!!!


GYURCSÁNY A KOMMUNISTA HÓHÉROK JOGUTÓDJA...és mint ilyennek NINCS ERKÖLCSI ALAPJA un. MEGEMLÉKEZÉSRE Nagy Imre és a többiek kivégzésének napján!!!!

Égbekiáltó ALJASSÁG, egész 1956 szellemiségének, eszmeiségének mártírjainak megalázása, megcsúfolása amit a kormányfő és sleppje művel megemlékezés címén!!!

2007-06-16
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Új moralisták, fa
  2007-06-16 22:59:27, szombat
 
  Bayer Zsolt: Új moralisták, farizeusok (43. rész)
Húsz esztendő, és más semmi...
2007. június 16. 18:02

1987 szeptemberében a Beszélő című ellenzéki folyóiratban megjelent egy nyílt levél. A nyílt levél címzettjei az Országgyűlés tagjai, vagyis az akkori képviselők. Az aláírók pedig, ó! Az aláírók! Csak néhány név, természetesen célzatosan és önkényesen összeválogatva általam: Bauer Tamás, Bokros Lajos, Demszky Gábor, Ferge Zsuzsa, Göncz Árpád, Konrád György, Lengyel László, Magyar Bálint; Mécs Imre, Rajk László, Szalai Erzsébet, Vásárhelyi Mária - egyszóval: mindenki.

Cs. Szabó Lászlónak és Bogár László tanár úrnak szeretettel
Mottó: "Húsz esztendőm hatalom, húsz esztendőm eladom..." (József Attila)

Következzék most bevezetőül egy kis történelem. Történelmi lecke fiúknak.

Történt aztán, hogy meghalt Mátyás királyunk. (Mátyás királyunkat a románok román királynak, a szlovákok szlovák királynak tisztelik és hiszik. Penetráns és gyönyörű kelet-közép-európai történet ez, nem is érthető sehol másutt.) Szóval elment Mátyás, és az ország felett egyre inkább ott lebegett a terjeszkedő Oszmán Birodalom réme. Az Qszmán Birodalom réme odafent tornyosult - idelent pedig megérkezett Fortunatus Imre.

Hogy ki volt ő? Ugye nem tudják? Hát persze, hogy nem tudják. Fortunatus Imre (Szerencsés Imre, a gyengébbek kedvéért, továbbá hogy még plasztikusabb legyen a kibontandó szimbólum) nem futott be nagy és fényes karriert a történetírásban, különösen nem ebben a legújabb koriban, a marxistában. Pedig Jókai Mór is írt róla egy drámát A zsidó fiú címmel, majd mindjárt utána Móricz Zsigmond is, Fortunatus címmel. Móricz drámájában az író a következő mondatot adja Fortunatus szájába: "Egy marék aranyért minden országokat máglyára eladnék." Nem nehéz észrevenni némi shakespeare-i hatást, nevezetesen A
'velencei kalmár zsidóját.

De hát ki volt ez a Fortunatus? Egy Spanyolországból 1492-ben elűzött, szefárd zsidó család leszármazottja, eredeti nevén Slomo ben Efrajim. Spanyolországból elűzetvén itt telepedtek le minálunk - hát hol másutt? A mi Slomónk két dologhoz értett nagyon: a pénzhez és a nőkhöz. Majd miután feleségül vett egy keresztény nőt, kénytelen volt maga is a keresztény hitre térni. Keresztapja nem volt kisebb nobilitás; mint Perényi Imre nádor; legfőbb támogatója pedig maga Szalkay László esztergomi érsek és kancellár leend. És láss csodát! Fortunatus Imre 1520-ban már, II. Lajos királyunk kincstárnoka. Elfoglalta hivatalát Fortunatus Imre, és munkához látott, késedelem nélkül. Először is eladósította a királyt, akinek 104 százalékos kamatra folyósított hitelt. A kamaton felül rátette kezét a budai és a pozsonyi harmincados vámra (ma úgy mondanánk, privatizálta a kincstári bevételt biztosító vámot), és privatizálta magát az államkincstárat is. Azután 1521-ben rávette a királyt, hogy veressen névértékének csupán felét érő pénzt. S így érkezett el 1525, Mohács előestéje. Addigra az emberek tönkrementek a rossz pénztől, és megrohanták a budai zsidó kereskedők házait. Megrohanták, kifosztották. Egyben követelték az "ördögi" Fortunatus bezárását, amit a király vonakodva ugyan, de meg is tett. Aztán Fortunatus hamarosan kiszabadult. A rossz pénz maradt, viszont Lajosnak fegyverre, az ország védelmére több kölcsönt nem adott. S jött 1526, Lajos elment meghalni a Csele-patakba, a magyarok "Jézus, segíts!" ordítással nekirohantak a török ágyútűznek, Fortunatus Imre pedig Zápolya mellett tűnik fel legközelebb. És még Mohács évében meg is hal. Halálos ágyán még visszatér ősei hitére, és kileheli lelkét.

Nos hát, emberek, ő volt Fortunatus (Szerencsés) Imre. A mi első Fekete Jánosunk vagy ha úgy tetszik, az első Surányi Györgyünk. Az első óriási hatalommal felruházott neoliberális közgazdászunk. Ha egyszer feltámadna, a Magyar Nemzeti Bank elnöke vagy tanszékvezető lenne a CEU-n. Persze, tudom én jól, 1526 messze van már nagyon. Az már nincs is, talán nem is volt soha. De példának azért jó. Mint valami népmese. S noha azzal is tisztában vagyok, hogy ma már húsz évre visszafelé sem lehet elvárni az emlékezést és a figyelmet, most mégis erre kérem önöket. Látogassunk el együtt 1987 szeptemberébe...

1987 szeptemberében a Beszélő című ellenzéki folyóiratban megjelent egy nyílt levél. A nyílt levél címzettjei az Országgyűlés tagjai, vagyis az akkori képviselők. Az aláírók pedig, ó! Az aláírók! Csak néhány név, természetesen célzatosan és önkényesen összeválogatva általam: Bauer Tamás, Bokros Lajos, Demszky Gábor, Ferge Zsuzsa, Göncz Árpád, Konrád György, Lengyel László, Magyar Bálint; Mécs Imre, Rajk László, Szalai Erzsébet, Vásárhelyi Mária - egyszóval: mindenki.

A levél apropója pedig a kormányprogram. Nem is akármilyen kormányprogram, hanem egy súlyos megszorításokat tartalmazó kormányprogram. A szerzők erről így írnak: "A programtervezet újabb áldozatokat vár a társadalomtól, a közvélemény azonban nincs meggyőződve róla, hogy az áldozatokat indokolt vállalnia. Ön tehát nehéz helyzetben szavaz: nem biztos; hogy igenjét a társadalom a saját beleegyezéseként fogadja el. "Bizony, profetikus szavak ezek, már majd azt mondtam, hogy az aláírók hírvivőként, prófétaként vitték a hírt szerte az országban: az újabb megszorítások értelmetlenek, ráadásul teljesen illegitimek. Ne feledjék, kérem, 1987-ben járunk... Húsz évvel ezelőtt. Az aláírók a következőkkel jellemzik az ország állapotát: "Országunk állapota ebben az évben kritikus pontra érkezett. A társadalom eddig is súlyos terheket viselt. Az életszínvonal közel tíz éve stagnál, az életkörülmények romlanak. [...] Az egészségügyi ellátás rossz és romlik. A fiatal házasok egyre nehezebben jutnak lakáshoz. Az életfeltételek rohamos hanyatlását csak azok tudják ellensúlyozni, akik szabadidejük növekvő részét zsákmányolják ki, a rejtett, második gazdaságban keresve többletjövedelmet. [...] Újra alacsony a születések száma, drámaian növekedett a halandóság, és tartósan csökken az ország népessége." (Jé! Akkor még érdekelte ezeket a hölgyeket és urakat a demográfiai helyzet. Azóta, ha valaki megkongatja a vészharangot, máris így viccelődnek: "Fogyik a magyar, mi? Hehe...")

De nézzük tovább a szöveget. ,,[...] A vezető politikai szervek, miután 1985 körül közeli fellendülést ígértek, most váratlanul az életszínvonal csökkenését helyezik kilátásba. [...] Ma már a Nyugathoz való felzárkózásról sem lehet komolyan beszélni. Inkább az a kérdés, hogy elkerülhetjük-e, hogy lesüllyedjünk a világgazdaság peremén stagnáló, gyengén fejlett országok közé. S miközben a Nyugat utolérésében már senki sem reménykedik, sorban le kell mondanunk azokról az előnyökről is, melyeket az 1948 után bevezetett társadalmi-gazdasági rendszer korábban kínált. Kénytelenek vagyunk elfelejtkezni a foglalkoztatási biztonság, a stabil árak, az ingyenes oktatás és egészségügyi szolgáltatások, az értékálló nyugdíj ígéreteiről.

Hogy baj van, s hogy változásra van szükség, ezt a vezetés is elismeri. A külső adósságnövekedés megállításának és a költségvetési hiány csökkentésének szükségességéről, a gazdasági reform következetes folytatásáról beszél. De még mindig nem tárja fel teljes nyíltsággal a kialakult helyzetet. [...] Nem csoda hát; hogy az emberek attól félnek: az új programból csak a reáljövedelmek drasztikus csökkentése, az állampolgárok jövedelmeinek adókkal és más módon való megkurtítása válik valóra." (Kiemelés tőlem: B. Zs.)

Emberek. Húsz évvel ezelőtt járunk az időben...

Aztán szó van még ebben a húsz ével ezelőtti nyílt levélben az adóreform bajairól, a társadalmi igazságtalanságról, arról is, hogy mennyire igazságtalan arra hivatkozni, hogy az emberek többet fogyasztanak, mint amennyit megtermelnek, s az aláírók még ezt is leszögezik: "A gazdaság konszolidálását és a kibontakozást leginkább az veszélyezteti, hogy a vezetés nem folytat nyílt párbeszédet a nemzettel a válságról, a kilábalás alternatíváiról és azok költségeiről. [...] a vezetés, megkerülve a nyilvánosságot, kormányszervekkel és a hatalomba beépült érdekszervezetek (SZOT, TOT, Kereskedelmi Kamara, MTA stb.) vezető testületeivel egyeztette programjait, majd elfogadtatta azokat az Országgyűléssel. A társadalom számára már csak a propaganda, a kész döntések megmagyarázása maradt. Ilyen körülmények között az érdemi kérdésekről még zárt körben sem folyhatott egyenrangú vita, viszont tág tere nyílt a különböző politikai érdekekre hivatkozó alkudozásnak."

Húsz évvel ezelőtt vagyunk. Húsz év. "Húsz esztendőm hatalom, / húsz esztendőm eladom. I Hogyha nem kell senkinek, I hát az ördög veszi meg." (Megvette...) Kéretik a SZOT-ot, TOT-ot stb. behelyettesíteni ilyenekkel, "mint például államreform-bizottság. Helyben vagyunk? Helyben vagyunk... És bizony, kénytelen vagyok szó szerint idézni a következő bekezdést is:
"Ebben az egyeztetési mechanizmusban sajátos szerepet töltenek be a szakszervezetek. [...] Olyan gazdasági szabályozást követelnek, amely útját állja a vállalati vezetés és a munkások közötti nyílt konfliktusnak. Fent időnként agresszíven védték az ún. munkásérdekeket, de minden erővel az ellen dolgoztak, hogy lent nyílttá válhassanak az érdekkonfliktusok, és a munkahelyi szakszervezeti csoportok önálló érdekvédelmi harcba kezdjenek. Így hát a szakszervezetek fékezték a társadalmi haladást, és valódi érdekvédelem nélkül hagyták a dolgozókat."

Mit tetszenek szólni mindehhez? Hát nem csodálatos? Nem jut eszükbe most véletlenül a napokban nyilvánosságra került titkos megállapodás a MÁV vezetése és a MÁV szakszervezeti vezetői között? Nem jut eszükbe, olvasván most a húsz évvel ezelőtti sorokat, hogy akik titokban hét-nyolcszázezer forintos havi fixről kötnek titkos megállapodást azokkal, akikkel szemben védeniük kellene a dolgozók érdekeit, azok valójában tesznek a dolgozók érdekeire? Havi 800 ezer forint fixszel a Gaskó könnyen strichel... Még hogy nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba? Mi itt állandóan ugyanabba lépünk...

Végezetül álljon itt még egy idézet, amelyben az aláírók a kilábalásra tesznek javaslatokat. Ebből a bekezdésből ez a legérdekesebb mondat: "Az energetika és a közszolgáltatások kivételével minden gazdasági tevékenységet a piac kontrollja alá kell helyezni." Tehát akkor még egyszer, csak hogy tökéletes legyen a bevésődés: az energetika és a közszolgáltatások kivételével...

És akkor, ezen húsz évvel ezelőtti gondolatok felidézése után ideje papírra vetni néhány egyszerű tényt. Figyelem! Amit most olvasni fognak, mind-mind hétpecsétes titok. Tehát: 1989-ben Magyarországnak 20 milliárd dollár külföldi adóssága volt. Magyarország külföldi adóssága ma 80 milliárd dollár.

Mindeközben Magyarországon 1990 óta legalább 1500 milliárd forintnyi vagyonvesztés történt. Vagyis egyes becslések szerint körülbelül ennyi állami vagyon tűnt el. Mindeközben Magyarországon az egész világon példa nélkül állóan magas a magántulajdon aránya, jóval több, mint 90 százalék. Eladtuk (külföldieknek) a bankszektort, eladtuk a teljes élelmiszeriparunkat, az energetikát, a közműveinket. (A világon rajtunk kívül egyetlen ország adta el az energetikai szektorát. Ez az ország Argentína. Argentínában be is következett a "hard-landing", vagyis az összeomlás. Az összeomlás után Argentína azonnali hatállyal kiparancsolta az országból a világbankot, a Fortunatus Imrét, és azóta köszöni szépen, egészen jól van...) Magyarország most készül elkótyavetyélni maradék állami vagyonát, közöttük olyan hungaricumokat, mint például a Herendi Porcelánmanufaktúra.

A példa nélküli privatizáció ideológiája mindig az volt, hogy a befolyt összegből a külföldi adósságot törlesztjük. Mindeközben az eredeti, 1989-es 20 milliárd dollár adósság ma 80 milliárd dollár; az eredeti 20 milliárdot eddig hatvanszor visszafizettük; mindeközben eltűnt 1500 milliárd forint állami vagyon; túladott az ország aranykészletén a Surányi György vezetése alatt álló Magyar Nemzeti Bank, eltűnt a társadalombiztosítás vagyona, a nyugdíjalap; mindeközben az 1990 óta felvett kölcsöneink mindössze 20 százaléka aktív felhasználású,vagyis ekkora része fordítódik a gazdaság fejlesztésére vagy életszínvonal-emelésre. A 80 százaléka kamattörlesztésre megy el - vagyis kölcsönökből fizetjük a korábbi kölcsönök kamatait; s mindeközben állítólag eltelt húsz esztendő.

Lehet, hogy nem telt el mégsem?

Heller Ágnes filozófus a Népszabadság június 9-i számában arról elmélkedik, hogy ha ma hazajön Amerikából, ugyanabba a világba érkezik, amelyből elindult. "Nem volt ez így húsz esztendővel ezelőtt - vallja a filozófus asszony. - Akkor egy másik világba léptem a magyar határon, egy számomra akkor már politikai berendezkedésében idegen yilágba."

Félek, tisztelt Heller Ágnes, rossz a premissza. Ön most ugyanabba a világba érkezik ismét, mint húsz esztendeje. Olvassa el, kérem, ezt az 1987 szeptemberi Beszélőt. Nagy élmény lesz! Annyi történt, tisztelt Heller Ágnes, hogy akik azt a nyílt levelet megírták, ma együtt kormányoznak ugyanazokkal, akiknek akkor megírták. És ugyanazt teszik, amit akkor, húsz esztendeje ostoroztak. Sőt, immáron részesei Gyurcsány Ferenc egyedülálló társadalmi kísérletének. Mert ugye egy polgári demokráciában mondhatja azt az állam, hogy kivonul az élet majd minden területéről, s a polgárok öngondoskodására bízza a dolgokat. Ez esetben viszont az állam nagyon kevés adót szed be. Vagy mondhatja azt is, hogy nagyon magas adóterhekkel sújtja az állampolgárokat, de ezért cserébe gondoskodik róluk, és működteti, fenntartja az intézményeket, a szociális hálót.

Gyurcsány Ferenc harmadik utas kísérlete így szól: feketére adóztatlak benneteket, s cserébe az államtól nem kaptok sz... t se! Gondoskodjatok magatokról! Legyetek versenyképesek!

Ez az örömhír, az evangélium, amit eszerint a hülye szerint apostoloknak kell szétvinni a hazában... Nagyobb a baj, mint gondolnánk. S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint még bérmálkozni is SZOKOTT...

Mi jöhet még? És kérdezem, ezredszer is, konokul: velünk bármit meg lehet csinálni?

Bayer Zsolt, Magyar Nemzet

fidesz.hu
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Hol a csapatunk?
  2007-06-16 22:57:53, szombat
 
  Hol a csapatunk? - vesztett a Fradi, rohanmrendőrök az Üllői úton-percről percre
2007-06-16 20:27 Barikád.hu

A Ferencváros gólnélküli döntetlent játszott ma este a Baktalórántházával az Üllői úti stadionban, így csak abban bízhat, hogy a Tatabánya nem tud indulni az élvonalban, és az MLSZ az FTC-t visszajuttatja az NB I-be. Az elkeseredett szurkolók azonban meccs után a stadion előtt maradtak. Tudósítóink percről-percre beszámolnak a helyszínről.

21.05 Nem mozdulnak a rendőrök
A rohamrendőrök még mindig oszlatásra készen állnak és várnak. Közben Kuntic nyilatkozott a meccs eredményét illetően: a 100 százalék Fradinak elmondta: "Ilyen állapotban ennyire voltunk képesek. A játékosoknak az egész idény során nem volt könnyű csak a labdarúgásra összpontosítaniuk, hiszen köztudottak a klub anyagi nehézségei. Megértem a szurkolók elkeseredettségét, de a mérkőzés vége felé történtek olyan dolgok, amelyek nem a stadionba valók."

20.40 Megjött az erősítés
Megérkezett az újabb rendőri erősítés: 3 rendőrautóval és 5 rabszállítóval bővül a járműpark.
Tudósítóink elmondták a Rebiszeseken most sincs azonosító. Az oszlatásokról jól ismert, hangosítóval felszerelt Lada Niva már "ugrásra készen" beállt a Könyves Kálmán út és az Üllői út sarkára.

20.37 Újrajátsszák a meccset
Patthelyzet alakult ki, mindkét fél a másikra vár. Addig néhányan a tömegből a meccsről elhozott labdával focizni keztdtek az 1-es villamos sínpárján.
A rendőrök most pozíciót változtatnak.

20.29 Lezárták a forgalmat
A szurkolókat teljesen kiszorítatták a Népligethez, tudósítóink elmondták a rendőrök a Határ út irányába akarják őket oszlatni: a Rebiszesek teljesen lefogták a Lágymányosi híd felől vezető forgalmat. A több ezres tömeg skandálása nem szűnik. A rigmusokban az egyesületet és a kormányt "említik": "Mocskos csalók!", "Hol van Zanett?", illetve az örökzöld "elkúrtad,elkúrtad! illetve "Rendőrállam!" kiabálásokat hallhatók.

20.18 Kiszorítják a tömeget
Megindult az oszlatás az Üllői úton. A 3 osztagnyi, mintegy 60 rendőr a tömeg felé közeleg, lezárták a Könyves Kálmán út egy részét. A Rebiszesek a Népliget felé próbálják kiszorítani a tömeget.

20.15 Oszlatásra felkészülni
A Fradi székház jobb oldalnál 60 állig beöltözött rohamrendőr áll oszlatásra készen: elővették a könnygázvetőket is.

20.10 Kövek és sörösüvegek
A szurkolók az utcáról felszedett kövekkel és sörösüvegekkel dobálják a Ferencváros Üllői úti székháza előtt felsorakozott Rebiszeseket. A hangulat felfokozott, már kormányellenes rigmusok is zengenek a tömegből.

19.45 3000 ezer dühös ember
"Hol a csapatunk,hol a csapatunk?"-skandálja most a 16-os, 2-es szektor keménymagja, mindegy 2-3000 ezer elkeseredett és dühös ember. Rengeteg rendőr áll szemben most az elkeseredett szurkolótáborral. A rendőrségi kamera, ahogy megszokhattuk, ismét vesz mindenkit.

Sághy Réka-Csákváry Gábor-Usztics Anna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bolsi média szabadon retusál
  2007-06-16 22:52:50, szombat
 
  Budaházy: "besokalltam"
2007-05-12. 16:37:20

A rendőrök lelőnek egy bankrablót (akinek állítólag Árpád-sávos zászló van a házán) meg vele együtt egy-két civilt, aztán kirabolják azt a bankot, amit a rablónak nem sikerült.

- A bolsi média szabadon retusálgatja, meg montírozza a hazafiakról készült képeket.

- Tomcatet letartóztatják, mert a bolsi csürhe szerint terrorista, a családjával meg ezek után vérlázítóan viselkednek az elbizakodott, pofátlan ávós tahók.

- Eközben a bűnöző cigányok vidáman késelgetik tovább a magyarokat (most éppen egyetemistákat), persze ők szabadlábon védekeznek.

És mindez egyszerre, így ömlesztve!

Na, ez már sok! Ez a rendszer kezdi, bennem már az utolsó biztosítékot is leverni, ami után az önmérséklet már egyébként is csak egy-két halványan pislákoló lámpája is végleg kialszik. És a beálló sötétség nagyon goromba lesz. Most hiába röhögtök néhányan fagyikalapok, rengetegen vagyunk már így! Azt képzelitek ti önbizalmatok visszaszerzéséért keménykedő rendőrök, hogy ha itt egyszer végleg elszakad a cérna ti valamit is számítani fogtok. Hát k....ra nem!!! Jobb ha az, aki érzi köztetek, amiről beszélek - és tudom, hogy vannak ilyenek - büszkeség ide vagy oda, erősen elgondolkozik a leszerelésen!

Szóval azt mondjátok, Tomcat robbantani akart? Hát én azt kérdezem erre: Nem megérdemelné már ez a nemzetvesztő, országromboló, hollókoszt imádó, vérszívó bolsevik csürhe, ha valaki közéjük robbantana?

Budaházy György

Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Nagy Imre kommunist
  2007-06-16 22:46:15, szombat
 
  Gyurcsány: Nagy Imre kommunista volt, de az ország hőse
2007. június 16., szombat 20:55 InfoRádió / MTI

Országszerte megemlékeztek az 1956-os forradalom után kivégzettekre. Közjogi méltóságok, a pártok és az egyházak képviselői, valamint Nagy Imre két unokája is elhelyezte az emlékezés virágait a Vértanúk terén Nagy Imre szobránál, az Ötvenhatosok terén az 1956-os központi emlékműnél és a rákoskeresztúri Újköztemető 301-es parcellájánál.

A miniszterelnök a Kisfogház Emlékhelyen azt mondta: Magyarország még mindig nem tudja igaz szeretettel befogadni Nagy Imrét, a nemzet távolságtartó tisztelettel tekint a mártír miniszterelnökre.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: Nagy Imre kommunista volt, de államférfi és hazájának hőse lett, akinek élete sokak számára mutathat példát.

A Fidesz alelnöke a 301-es parcellánál arról beszélt, hogy még mindig nem tisztázott 1956 jelentősége. Pelczné Gáll Ildikó azt mondta: pártja ma is küzd az '56-os hősök örökségéért: az emberi és a demokratikus jogokért, valamint az alkotmányosság betartatásáért.

Az emléknapot Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetése óta tartják június 16-án. A forradalomban való részvételért - a hivatalos adatok szerint - 228 embert végeztek ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Incidensek a Rendszeraváltó Fó
  2007-06-16 22:43:14, szombat
 
  Incidensek a Rendszerváltó Fórum felvonulásán
2007. június 16. 19:42 MNO

Mintegy háromszázan vettek részt a Rendszerváltó Fórum kormányellenes tüntetésén szombaton Budapesten. Menet közben két incidens történt: egy demonstráló ráütött a tüntetést biztosító egyik rendőr kezére, mert az a fényképezőgépe felé nyúlt, illetve az Andrássy úton az egyik ház első emeletének ablakából egy lakó valamilyen folyadékot öntött a vonulókra.

- Rendőri túlkészültség, Szili egyedül koszorúzott
- Poloskairtás helyett kivégzés
- Wittnernek üzent Gyurcsány a Kisfogházból
- Gyurcsány távozását követelték Bécsben

A tiltakozók a Hősök terén gyülekeztek, innen az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével, a Bank utcán keresztül a Szabadság térre vonultak, ahol szónoklatok hangzottak el.

Menet közben két kisebb incidens történt: egyszer egy demonstráló ráütött a tüntetést biztosító egyik rendőr kezére, mert az a fényképezőgépe felé nyúlt, illetve az Andrássy úton az egyik ház első emeletének ablakából egy elégedetlen lakó valamilyen folyadékot öntött a vonulókra.

Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum ügyvezetője elmondta, hogy háromszáz éve, 1707-ben volt az ónodi országgyűlés, a Rákóczi-szabadságharc egyik kiemelkedő eseménye, amikor kimondták a Habsburg-ház trónfosztását. Kifejtette, hogy a mostani tüntetéssel a Gyurcsány-kormány "jelképes trónfosztását" akarták kifejezni.

Az ügyvezető közölte, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek a régi alkotmány visszaállításáért, "2,3 millió aláírásra van szükségünk, hogy ezt elérjük" - tette hozzá.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szaga van az igazságnak?
  2007-06-16 22:39:02, szombat
 
  Vegyiművek: szaga van az igazságnak?

Az MSZP Képviselője kirohant a megbeszélésről
2007-06-16 15:40:40 elnök


Évek óta ismeretlen eredetű bűz árasztja el főleg esténként Pesterzsébet egy részét, de a hatóságok hosszú ideig nem jeleskedtek az ismeretlen eredetű szag megtalálásában, egészen eddig. Június 14-én csütörtökön ugyanis a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi Felügyelőség kezdeményezésére egy megbeszélés volt a Városháza Kistermében melyen részt vettek a helyi és a kispesti önkormányzat képviselői és civilek, mint az EPER Egyesület és magánszemélyek, akik szagmentes tiszta levegőt szeretnének.

Juhász András, aki évek óta nyomoz a kellemetlen szag eredete után röviden, bemutatta az eddig eredményekeket és jelezte, hogy bár korábban több cég érintett lehetett a "bűz" kibocsátásban, de vélhetőleg a fő felelős a Vegyiművek, bár képviselői eddig minden korábbi fórumon tagadták a felelősségüket és most sem voltak jelen a megbeszélésen. Felügyelőség képviselői a helyzet tisztázása végett elmondták, hogy a kerületben mérőműszereket fognak kitenni és merőkocsival fogják mérni a levegőtisztaságot, bár hozzátették a felelősöket nehéz megtalálni.

A hozzászólások közül érdemes megjegyezni Nemes László képviselőt, aki konkrétumokat kért a méréssel kapcsolatosan, hisz pontosítani kell mi káros az egészségre és környezetünkre és Földesi Gyula képviselőt, aki politikamentes összefogást sürgetett. Szerinte nem stílusos dolog, hogy a helyi MSZP honlapján Sárfi képviselő Úr a szag megszűntetésének megoldójaként saját pártját tűntette fel, akkor, amikor a szag megszűntetése közös ügyünk nem egy párt-é, ráadásul évek óta semmit nem csináltak ebben a kérdésben.

E szavak hatására az apolitikus MSZP-s képviselő kirohant a teremből. NO COMMENT. Ez is egy vélemény közös ügyeinkről meg az összefogásról, még szerencse, hogy a Felügyelőség független szerv, aki most valóban tisztázni szeretné ki a felelős a kellemetlen illatokért. Reméljük sikerrel, járnak

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmélkedés
  2007-06-16 14:10:15, szombat
 
  Evangelium

2007. június 16. - Szombat, Szuz Mária szeplotelen szíve

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: "Hallottátok, hogy
ezt is mondták a régieknek: "Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak
tett esküdet!" Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem
az égre, mert az az Isten trónja, sem a földre, mert az lábának zsámolya,
se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! De még saját fejedre
se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod osszé vagy feketévé
tenni. Legyen a ti beszédetek "igen, igen, nem, nem"; ami ettol eltér,
az a gonosztól van."
Mt 5,33-37

Elmélkedés:

"Ne esküdjetek!" - hangzik Jézus egyértelmu kijelentése a
mai evangéliumban. Jézus korában és azt megelozoen is, az esküt
azért visszaéltek ezzel és sok esetben hamis vagy valótlan dolgok
bizonyítására akarták felhasználni az esküt, Jézus azt tanácsolja
tanítványainak, hogy ne tegyenek esküt. A szavak oszinteségét azonban
természetesen továbbra is megkívánja, a hazug beszéd ugyanis lerombolja
a bizalmat az emberek között. Az ember, aki elutasítja az igaz
Istent, egész életével hazudik, sot, másokat is eltérít hazugságaival
az igaz Istentol és az igazság tanításától. Krisztusban ragyog fel
számunkra az örök Igazság.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Akit föld, tenger és egek
imádva, áldva zengenek:
a hármas mindenség Urát
Mária méhe fogja át.

Kit mindenek, a hold s a nap
örök Uruknak vallanak,
a Szentlélekkel áthatott
leány testében nyugodott.

Áldott vagy, boldog Szuzanya!
Mindennek teremto Ura,
bár tenyerén a nagyvilág,
szent méhed rejtekébe szállt.

Míg égi követ érkezik,
a Lélek megtermékenyít,
s kit minden nép áhítva várt,
közénk bensodbol árad át.

Jézus, magasztal énekünk,
kit tiszta Szentszuz szült nekünk,
Atyáddal és a Lelkeddel is
örökre áld dicséretünk. Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Regős Péter verse magyarokról
  2007-06-16 14:07:41, szombat
 
  " Hangosak a fasz magyarok,
Fajtiszták, mint az olaszok.
Buták, mint az oroszok
S úgy végzik, mint a karthágó'k.
Lesózzák a földjeiket,
Felszámolják történelmüket,
Eltünnek majd nem sokára,
Elmennek a bús picsába.
Úgy rühelem minnyájukat,
mocskos, gyilkos falkáikat,
s mikor himnuszukat hallom,
felfordul a teli gyomrom.
Panaszkodnak, nyavajognak,
Ök sehová sem tartoznak,
Mindenki az ellenségük,
Nincsen nekik kistestvérük.
Mindenki utálja öket,
Magyar férfiakat, s nöket,
Mindegyiküket megvetik,
De egyiküket sem szeretik.
Elveszett tekintélyüket féltik,
De mások a nyelvüket sem értik,
Nem tartoznak nyelvcsaládba,
Csak a tetves, bús picsába."
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.05 2007. Június 2007.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 312 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 516
  • e Hét: 793
  • e Hónap: 9397
  • e Év: 45338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.