Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Leváltották a kommandósok para
  2007-07-13 23:54:26, péntek
 
  Leváltották a kommandósok parancsnokát

Papp Károly, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat vezetoje július 31-ei
hatállyal - indoklás nélkül - felmentette az országos terrorelhárító
szolgálat parancsnokát, Surányi Péter - értesült az InfoRádió.

Teljes cikk: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-135552
Ezt a levelet az InfoRádió RENDKÍVÜLI HÍRADÁS szolgáltatása küldte Önnek
saját kérésére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj alja módszer
  2007-07-13 23:51:26, péntek
 
  Nyugdíj alja módszer


Kedves Mindenki !



A minap az infantilis félhülye - azért fél, mert a gonoszságban specifikus képességet testesít meg - a budai nyugdíjasoknak magyarázta el az áldást hozó reformokat. Tekintve, hogy az ügy magyarázhatatlan, rajzokkal, a fejlődés dübörgését is visszaadó ábrákkal, vetített képekkel szórakoztatta el csodálóit. És a megjelentek szeretetét honorálva rendkívüli bejelentést is tett. Ősszel 2 %-al emeli szociálisan érzékeny ideiglenes kormánya a nyugdíjakat. Siker fenomenális volt, szűnni nem akaró taps. Az ünnepelt vezér elfelejtette elmondani, hogy az évi emelést törvény írja elő, mely a számított és tényleges infláció közötti különbséget hivatott kiegyenlíteni.

A jelenlevők jó közérzetét, a baloldaliság hűségét csak fokozta az átlag nyugdíjak megkétszereződése az ő intézkedései, az ő kormányzása időszakában. A jelenlevő polgár-elvtársak hálájukat prezentálták Ferikéjük felé, ami egészségének óvására, életének védelmére való tanácsadásban fejeződött ki. No meg erősen biztatták, hogy azoktól a fideszes fasisztáktól ne hagyja magát besározni, meg azok még a képességeit is kétségbe vonják. Ferike pedig jót kuncogott magában, a tőle szokatlan apró lódítás eladhatósága felett. Mert, hogy az átlag nyugdíjak nagy mérvű emelkedésének oka a kisnyugdíjasok - egykori Tsz tagok - fokozatos elhalása és az inflációs hatásnak is kitett magasabb nyugdíjjal bekerülők számának növekedése. Ünneplés közepette távozhatott és talán meghatódva a feléje áradó szeretettől. Egyáltalán nem tételezem fel, hogy a legkisebb mértékben is mardosta a lelkiismerete. Mert ennek az embernek ilyen nincs, és még sok olyan tulajdonság hiányzik belőle, ami az embert emberré teszi. Ő a gonosz küldötte, a gonoszság magyarországi helytartója.

Jézus azt mondta egy gonosztól megszállott emberre vonatkoztatva, hogy az ilyent csak nagy hittel, böjttel és imádsággal lehet megváltoztatni. Az Ő jósága nem engedhette meg az egész ember eltávolításának szükségességét.

Bevallom, hogy egy kicsit szégyellem magam, hogy a Teremtő Mindható Istent egy gondolatkörbe említettem a mi gonoszunkkal. Bocsásson meg ezért nekem és kérem segítsen elűzni a GONOSZT.

Üdvözlettel : K. Pali
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggasztó helyzet az esztergomi
  2007-07-13 23:31:43, péntek
 
 
Aggasztó helyzet az esztergomi kórházban
2007. július 13. 16:16 fidesz.hu

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban nemrég összesítették az első féléves gazdasági adatokat. A nemrég még jó mutatókkal büszkélkedő kórház helyzete aggodalomra ad okot: adósságállománya meghaladja a 620 millió forintot. Külön terhet ró a működésért felelős vezetőkre, hogy a hatvan napon túli lejárt tartozások összege ezen belül több mint 336 millió.
Az önkormányzat által a megszüntetéstől, bezárástól az ezredfordulón megóvott, hosszú évek kitartó munkájával és a menedzsment erőfeszítéseivel konszolidált intézményből április óta 41 nővért küldtek el, és 18 orvostól kényszerültek megválni.
Meggyes Tamás esztergomi polgármester korábban, a testületi ülésen a kórház helyzetét bemutató előadás után megköszönte a dorogi kistérség által felajánlott kétmilliós hozzájárulást. A megye keleti harmadát ellátó kórház pénzügyi gondjainak orvoslására azonban az olyan hozzájárulások, mint a nyergesújfalui önkormányzat által egy alkalomra megszavazott további kétmillió, kevésnek bizonyulnak.

Emellett Esztergom a finanszírozási szerződéssel kapcsolatban is cselekedni kényszerül: a város polgári jogi lépések megtételét határozta el azért, hogy a szerződésben szereplő teljesítménykvóta szerinti egészségbiztosítási pénzhez hozzájuthason.

Esztergom Város Önkormányzata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező megnézni!!!!!!!!
  2007-07-13 23:26:59, péntek
 
  Kötelező megnézni!!!!!!!!


Egy díjnyertes újságíró és filmes, John Pilger visszatér a Jordán folyó nyugati
partjára, Gázába és Izraelbe, hogy megtudja, miért vannak a palesztinok még mindig
a pokol tornácán annak ellenére, hogy az ENSZ már több mint fél évszázada
biztosította nekik a visszatérési jogot. Film az elnyomott, megalázott mégis mindig
feltámadó népről. A történelmi Palesztina alig negyedének visszaállításával
próbálkoznak, de nincs hadseregük, légierejük és erős szövetségesük ? és csúzlival
vagy öngyilkos merénylőkkel tudnak csak ellenálni. A mind palesztinokkal, mind
izraeliekkel készített kivételes interjúk sorozatában Pilger összefonja Palesztina
kérdésének szálait. Hatásos és időszerű dokumentumfilm.


Idő szerint | Hely szerint
Vetítik:
VIASAT HISTORY: július 13. Péntek, 20:00
július 14. Szombat, 8:00
július 14. Szombat, 14:00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány: Leváltásomhoz egyet
  2007-07-13 23:24:10, péntek
 
  Gyurcsány: Leváltásomhoz egyetlen feltétel sem adott
2007. július 12. 8:44



MNO
Soha nem látott erejű és lendületű kampányt ígért Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kapcsán a Magyar Narancs című hetilapnak adott interjújában. Gyurcsány azt is elmondta, hogy a leváltásához szükséges egyetlen feltétel sem adott.

,,Teljes erővel és valamennyi rendelkezésre álló eszközzel beleállunk ebbe a munkába, olyan intenzíven, amilyet még nem láttak tőlünk. Ott leszünk mind a 3200 településen, személyesen és tételenként elmagyarázzuk intézkedéseink lényegét a választóknak" - fogalmazott a kormányfő a hetilap csütörtökön utcára került számában megjelent interjúban.

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz által kezdeményezett népszavazás nagy lehetőség a kormánynak, és arra fogják biztatni az embereket, hogy menjenek el szavazni.

A miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy a referendum a kormány reformpolitikájának lényegét semmiképpen nem befolyásolja, a feladat az, hogy ha eredményes lesz a népszavazás, akkor meg kell mondani: honnan pótolják a költségvetésből az összességében kieső évi 50 milliárd forintos tételt.

A Gyurcsány leváltásához szükséges egyetlen feltétel sem adott?

Gyurcsány Ferenc szerint leváltásához több feltételnek kellene egyszerre teljesülnie. Mint mondta, alternatív politikára lenne szükség, a szocialista párton belül szervezett erőnek kellene képviselnie ezt a politikát, szükség lenne egy vagy több vezetőre és végül olyan támogatottságra, amely elegendő lenne a szocialista párt kongresszusának összehívásához, ahol a rivális kihívást intéz a miniszterelnökkel szemben. ,,Szerintem a négy feltételből ma egy sincs meg" - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint a jelenlegi helyzet nem állítható párhuzamba azzal, ami 2004-ben az akkori miniszterelnök, Medgyessy Péter távozásához vezetett. Egyrészt Medgyessy Pétert alapvetően az a kritika érte, hogy minden áll, semmi sem történik; nem azt vetették a szemére, hogy túl sok radikális reformmal terheli meg az országot. Másrészt Medgyessy Pétert nem váltották le: ő egy fogyatkozó támogatottságú szituációban kormányátalakítással próbált új helyzetet teremteni, de közben fölösleges konfliktusokat vállalt. Majd, hogy a maga javára billentse a helyzetet, lényegében felajánlotta a lemondását. ,,Ez egy nem kikényszerített hiba volt" - magyarázta el Medgyessy általa történt megpuccsolását Gyurcsány Ferenc.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háromnapos sztrájkra készülnek
  2007-07-13 23:20:51, péntek
 
  Háromnapos sztrájkra készülnek a szabolcsi gazdák
2007. 07. 13. 17.49 Hírextra

Július 25 és 27 között három napon keresztül demonstrálnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fagykárosult gazdálkodók a záhonyi határátkelőnél - jelentette be csütörtökön Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) szövetségi igazgatója.

Budai hangsúlyozta, hogy a szabolcsi gazdák elfogadhatatlannak tartják a kormány magatartását a fagykárok enyhítésével kapcsolatban. A gazdák néhány hete írtak petíciót, a miniszterelnöknek és az államfőnek, amelyben azonnali segítséget kértek az idei fagykár károsultjainak. A levélre Gráf József szakminiszter válaszolt, azonban a gazdák és a MAGOSZ szerint nem látszik a kormányzati szándék a kárenyhítésre.

A gazdálkodók jelentős része számára sem a kormány által javasolt kedvezményes hitel, sem pedig a Nemzeti Kárenyhítési Alap nem jelent megoldást.

A szabolcsi gazdák azt is leszögezték: amennyiben a július végi háromnapos demonstrációjuk nem jár sikerrel, akkor szeptember elején négy helyszínen folyamatosan demonstrálnak majd a megyében amíg el nem érik követeléseik teljesítését - jelentette ki Budai Gyula.
Forrás: Független Hírügynökség
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefognak a közép- és kelet-
  2007-07-13 23:20:07, péntek
 
  Összefognak a közép- és kelet-európai szőlőtermesztők
Lánchíd Rádió, p, 2007-07-13 21:05

Az EU azt tervezi, hogy 1,3 milliárd euró támogatást von el az ágazatból és 200 ezer hektáron megszüntetni a termesztést. Az új uniós javaslat ellen összefognak a közép- és kelet-európai szőlőtermesztők.

Kiss László a Magyar Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke szerint a magyarországi termőterület a felére csökkene, ha elfogadják a javaslatot.

Kijelentette azt is: a szegényebb gazdálkodók sokkal valószínűbb, hogy kiássák a szőlőtőkéiket, mint a gazdagabb déliek, pedig itt nincs is túltermelés. Az új tagállamok egyébként is hatalmas támogatástól estek el, mert nem volt borfölöslegük. A francia AFP hírügynökség szerint a szlovák, román és bolgár érdekképviseletek vezetői is osztják Kiss László
véleményét. Az unió félmilliárd eurót költ évente a borfölösleg
eltüntetésére.
(Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tegyünk valamit, talán még me
  2007-07-13 23:19:21, péntek
 
 
MERT MEG LEHET TENNI...

ÉSZRE SEM VESZED, ÉS HOLNAP MÁR TE IS KÉT MUNKÁT VÉGZEL EGY FIZETÉSÉRT!

A magyarországi postákon (például...) igen elharapódzott a biztosítási és egyéb "termékek" eladását szorgalmazni próbáló terror.
Először csak próbálgatták, mit lehet elfogadtatni a munkavállalókkal, majd nagyon óvatosan fokozták az elvárásokat és a követelőzést, mert sajnos a nevén kell neveznünk a módszert!

Kezd félelmetes mértékben elfajulni a dolog, ami veszélyt jelent minden hasonló munkakörre, hiszen a példánkból merítve más munkáltatók is úgy dönthetnek: miért ne tennék meg munkavállalóikkal, hogy munkakörükkel és sok esetben mentalitásukkal össze nem egyeztethető - ügynöki - munkát is végeztessenek velük, - továbbra is egy fizetésért.

Talán most még nem késő, most kell tennünk valamit! Megálljt kell parancsolnunk munkaköreinkbe észrevétlenül, halálos kórként beszivárgó, termékeknek csúfolt pénzügyi mahinációk elburjánzásának! Észre sem veszed és holnap már Te is két munkát végzel, egy fizetésért. Mert látják, hogy meg lehet tenni velünk!

Meg lehet tenni, hogy reggel 8-tól este 7-ig zaklatják a már amúgy is türelmetlen ügyfeleket tolakodó, visszataszító kérdésekkel, egy ilyesféle tárgyalásra teljesen alkalmatlan, minden intimitást mellőző közegben, - egy kígyózó sor elején az ablaknál...

Meg lehet tenni, hogy próbavásárlókat, ellenőröket fizetnek, szemléket tartatnak a munkavállalók megfigyelésére és róluk való feljegyzések készítésére, ki mennyire ajánlja aktívan a termékeket és mosolyog-e (!) kellőképpen közben...

Meg lehet tenni, hogy a harmincnyolc fokos melegben, tíz kilós teherrel lépcsőn a negyedik emeletre - kötelező nájlon-munkaruhában - naponta többször felmászó kézbesítőt a napi rendes túlórák után elmarasztalják, mert aznap sem kötött biztosítást és nem adott el elegendő sorsjegyet...

Meg lehet tenni, hogy immár a szerint válasszanak kézbesítőt, hogy hajlandó-e, tud-e az értékesítésben kellőképpen részt venni...

Meg lehet tenni, hogy az elvárást nem teljesítő kézbesítőt elbocsássák, de arra ügyelve, hogy az indok ne az értékesítés hiánya legyen...

Meg lehet tenni, hogy értékesítési tréning címszóval - ügyetlenül másolva a nagy ügynökcégeket - órákon keresztül, akár munkaidőn túlnyúlóan, azt ajándékként feltüntetve, ugyanakkor a megszerzett tudásról semmiféle hivatalos iratot nem adva kézbe - a munkavállalókat folyamatosan terheljék.

Meg lehet tenni, hogy extrém havi elvárásokat támasztanak és termék értékesítés terén bizonyos vállalásokat íratnak előre alá a munkavállalókkal, majd azok nem, vagy hiányos teljesítéséért a dolgozót akár anyagi hátrány is érheti...

Elvárni a nem tőlünk függőt: - már a bűn határait súrolja!

Kedves munkavállalók!

Ne higgyétek, hogy egyetlen életeteket gyomorgörccsel és a munkahelytől származó állandó stresszel kell leélnetek, esetleges egészségkárosodást szerezve. Ez nincs elrendelve, ez lassan alakul ki napjainkban. Még beleszólhatunk!

Tegyünk valamit, talán még meg lehet tenni...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kulcsár Anna: Feleselő kérdése
  2007-07-13 23:18:34, péntek
 
  Kulcsár Anna: Feleselő kérdések
2007. július 13. 10:36 MNO

Kulcsár Anna:

Igazolt tény, hogy a két ellenzéki párt előbb újította meg az egészségügyi intézmények jövőjéről, a patikaszerek árusításáról és a földtulajdonról tavaly október 24-én benyújtott kérdéseit, mint ahogyan a liberális felfogású magánszemély az OVB-hez fordult volna. Most valószínűleg mégsem az időrend a perdöntő. Hanem az, hogy a kezdeményező voltaképpen nem népszavazást akar: a célja, hogy ellehetetlenítsen egy referendumot. Az ügydöntő népszavazás ugyanis kötelezettséget róna az Országgyűlésre. Keresztülhúzhatná a nép véleményének megkérdezése nélkül intézkedő, erőszakosan kormányzó hatalom számításait. S éppen olyan időszakban, amikor - nemzetközi szervezetek megállapítása szerint is - csökkent a kormányzás hatékonysága, a politikai hatalom stabilitása. Mindemellett valószínűsíthető, hogy a választási bizottság szabad utat ad a koalíció által helyeselt magánkezdeményezésnek. Az OVB egyes tagjai ugyanis a korábbi fordulókban szinte kétségbeesetten érveltek amellett, hogy a referendum sértené a kormány programját, a program egységét. Ez az álláspont megbukott. Valószínű, hogy a végső döntést most is az alkotmánybíráknak kell majd meghozniuk.
(Magyar Nemzet, 2007. július 13.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magosz gyanúja szerint Walli
  2007-07-13 23:01:54, péntek
 
  A Magosz gyanúja szerint Wallis közeli cégek szerezhetnek termőföldet
NOL • Népszabadság Online • 2007. július 13.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) azt feltételezi, hogy azon gazdák földjei, akik öt éve kedvezményes kamatozású hitelt vettek fel, és nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket, Wallis közeli cégek kezelésébe kerülhetnek.

Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a gazdahitelt nyújtó Magyar Fejlesztési Bank (MFB) június végén levélben arról értesítette a hitelt felvevő gazdákat, hogy 2007. július 13-tól a hitelügynöki feladatot az MKB-tól a takarékszövetkezetek, illetve az ingatlanforgalmazással foglalkozó Hungaroholding Partners (HHP) Kft. veszi át.

Az igazgató közlése szerint a HHP Kft. többségi tulajdonosa az a Bencze Péter, aki 1991-1995 között a Wallis Rt. felügyelőbizottsági tagja volt, és 2006-ban a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadójaként is tevékenykedett. Megjegyezte, hogy a Wallis vezetésében korábban ott volt Bajnai Gordon jelenlegi miniszter, és Zelles Sándor, aki most a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója.

Budai Gyula hangsúlyozta: 2002-2003-ban a gazdák azért kaptak 100 százalékos állami garanciavállalás mellett, 5 évre garantált 7,1 százalékos kamatozású kedvezményes hitelt, hogy feltőkésítve készülhessenek fel az uniós csatlakozás nyomán élesebbé vált piaci versenyre. A hitelfelvevőknek termőföldjeiket kellett fedezetként nyújtaniuk.

A Magosz attól tart, hogy a hitelek új ügynöke a kamatgarancia ötéves lejárata után akár 14-16 százalékra is felemelheti a kamatokat, amelyeket a veszteségesen vagy nullszaldósan működő gazdák nem tudnak kitermelni. Ha a gazdák az esetlegesen felemelt kamatfeltételeket nem fogadják el, mert így azt nem képesek törleszteni, akkor a takarékszövetkezeteknek lehetőségük lesz a 2-3-szoros értéken beszámított termőföld fedezetet kezelésbe venni, és a HHP Kft. közreműködésével értékesíteni - mondta Budai Gyula.

A Magosz azt feltételezi, hogy ezeket a földeket "a Wallisban érdekelt személyek barátainak fogják eladni", így mégiscsak kerülhet termőföld olyanok tulajdonába, akik eddig nem tudtak hozzájutni.

Ezért a Magosz felszólítja Gráf József agrárminisztert, hogy nyilatkozzon: a gazdahiteleknél marad-e a jövőben is az állami garancia, az MFB-től pedig azt szeretnék megtudni, hogy hogyan választották ki a HHP Kft.-t az ügynöki feladatra.

Budai Gyula kiemelte: ha feltevéseik igaznak bizonyulnak, és egy bizonyos kör számára így akarják a termőföldeket kiárusítani, akkor a Magosz tiltakozásul a traktorokkal le fogja zárni Magyarország közúti határait.

Az MFB ügyvezető igazgatója, Almási Ákos a gazdák felvetésére reagálva az MTI-nek elmondta: a gazdáknak nincs okuk aggodalomra, mert a mintegy 60 milliárd forintos hitelállomány továbbra is a Magyar Fejlesztési Bank portfoliójában marad. Sőt, a változás előnnyel jár a gazdák számára, mert ezután több fiókban tudják az ügyeiket intézni - tette hozzá.

Az érintett hiteleket egyébként annak idején az MFB csoporthoz tartozó Konzumbankon keresztül helyezte ki a fejlesztési bank, s akkor került az MKB Bankhoz, amikor az megvásárolta és magába olvasztotta a Konzumbankot. Most azért kellett új ügynököt keresni, mert az MKB - teljesen jogszerűen - felmondta a szerződést.

A kereskedelmi bankok nem érdeklődtek az ügynöki tevékenység, csak a portfolió megvásárlása iránt, ám az MFB nem kívánja eladni ezeket a hiteleket - mondta az igazgató.

A mostani felállásban a takarékszövetkezetek vezetik a hitelszámlákat, s tartják nyilván a törlesztéseket, hozzájuk fordulhatnak az ügyfelek elintéznivalójukkal.

A Hungaroholding Partners a hitelügynökök gesztora, vele kommunikálnak a takarékszövetkezetek, ő gyűjti össze tőlük és továbbítja az MFB-hez a jelentéseket, készíti el a statisztikákat.

A hitelnyújtó továbbra is az MFB marad, tehát ha az ügyfél nem fizet, nem az ügynök, hanem a bank mondja fel a hiteleket. A nem törlesztett hitelek a végrehajtóhoz kerülnek, s azokat árverésen értékesítik.

(MTI)

http://nol.hu/cikk/453778/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.