2007-07-15 23:14:02, vasárnap
|
|
|
1 dl tejet,
1 zacskó vaníliás cukorral elkeverünk, és megmelegítünk.
Belemorzsolunk 20 gr élesztőt. Letakarjuk és hagyjuk egy picit felfutni.
600 gr lisztet elmorzsolunk 300 gr vajjal vagy margarinnal.
Hozzáadunk 100 gr porcukrot,
egy teáskanálnyi szódabikarbónát,
2 tojás sárgáját, pici sóval.
Az élesztős tejet is hozzáöntjük és könnyű tésztát gyúrunk ezekből.
Ha ragadna, adunk még egy kevés lisztet az előzőekhez.
Ha ruganyos, nem ragadós a tészta berakjuk a hűtőbe egy órácskára pihenni.
Addig 300 gr diót ledarálunk 200 gr porcukorral.
A tésztát kivesszük, elosztjuk 3 felé. A három lapot a tepsi méretére kinyújtjuk. Én sütőpapíron szoktam, így könnyebb. Persze előtte rárajzolom a papírra a tepsi méretét.
Az első lapot a sütőpapíron berakjuk a tepsibe. Alaposan megkenjük baracklekvárral.
Majd jó gazdagon megszórjuk a darált cukros dióval.
Erre kerül a következő tésztalap, majd megint baracklekvár, megint a daráltdió.
Végül befedésnek az utolsó tésztalap. A tetejét megkenjük tojássárgájával, sűrűn megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 150-180 fokon sütjük meg egyben.
Ha kész, kivesszük.
Ha kihűlt olvasztott csokoládéval leöntjük, bevonjuk még a tepsiben a sütit.
Ha a csoki megszárad, lehet is felvágni.
A családom egyik nagy kedvence. :)))
|
|
|
1 komment
, kategória: receptek |
|
|
|