Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Diploma-zűr: Dobolyi valahogy
  2007-07-02 23:54:44, hétfő
 
  Diploma-zűr: Dobolyi valahogy kimaradt a pécsi évkönyvből
2007. július 2. 17:04


Dobolyi Alexandrának, a szocialista párt európai parlamenti képviselőjének még mindig nem sikerült kiigazítani a bizonytalanságokat önéletrajzában. Dobolyi megpróbálta, de - lapinformációk szerint - egyelőre nem járt sikerrel.
A képviselő az őt ért bírálatok hatására pontosította életrajzát, s abban legutóbb már azt írta, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Felnőttképzési és Emberi Erőforrás-fejlesztési Intézet személyi szervező szakán - levelezőként - szerzett főiskolai diplomát 1998 februárjában. A fenti közlést viszont nem igazolja az egyetem 1996-99-es évkönyve, abban ugyanis nem szerepel, hogy Dobolyi diplomázott volna a PTE-n - írja a nol.hu.

A pécsi egyetem - mivel erre nem hatalmazta fel őt a politikus - nem adhat betekintést a Dobolyi tanulmányait bizonyító dokumentumokba. A nyilvánosság számára hozzáférhető évkönyv viszont újra a kételyeket erősíti.

A dékán emlékszik rá, mert vizsgázott nála

Koltai Dénes, a felnőttképzési kar dékánja a lap tudósítójának elmondta, hogy valószínűleg szerkesztési hiba miatt maradt ki a könyvből Dobolyi Alexandra. Koltai hozzátette, hogy jól emlékezik Dobolyira, s biztosan tudja, hogy tanult és vizsgázott nála.

nol.hu - fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KDNP hadat üzen a vasárnapi
  2007-07-02 23:51:50, hétfő
 
  A KDNP hadat üzen a vasárnapi munkának
(Cs.Zs.) 2007-07-02 17:14:12

A KDNP kampányt és társadalmi vitát indít a vasárnap végzett munka visszaszorításáért.

A párt elnöke sajtótájékoztatóján közölte: kezdeményezik a kereskedelmi törvény és a munka törvénykönyve módosítását is, hogy a vasárnap ismét munkaszüneti nap legyen.

Semjén Zsolt hozzátette: felszólítják a kormányt, hogy álljon ki a munkavállalók jogai mellett és fokozottan vizsgálja a vasárnapi munkával kapcsolatos jogszabályok betartását.

(radio.hu)

http://www.demokrata.hu/hirek/hir.php?azon=5063
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány ne antiszemitázzon
  2007-07-02 23:46:29, hétfő
 
  Gyurcsány ne antiszemitázzon

2007. július 2. hétfő 16:33

http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6042&Itemid =44


Az Echo TV Unió című műsorában Vámos György, a Budapesti Zsidó Hitközség sajtóreferense jűnius 30-án kijelentette: Erkölcsi és politikai szempontból egyaránt megengedhetetlen és veszélyes, hogy Gyurcsány Ferenc antiszemitizmussal vádolja a Fideszt és annak elnökét, Orbán Viktort, mert minden alapot nélkülözve vádaskodik, még a külföldi sajtóban is. ,,Milyen erkölcsi alapon vádol egy párt elnöke, amikor az általa vezetett párt jogelődje Izrael Állam legádázabb ellenségei közé tartozott, és elsikkasztotta az NSZK-tól kapott zsidó kárpótlási pénzek jelentős részét? Milyen alapon vádaskodik a magánember, amikor zsidótól elkobzott villában lakik?" - sorolta aggályait a sajtóreferens. Az antiszemita kártya kijátszása veszélyes fegyver. Alaptalan félelmet kelt a hazai zsidóságban és tovább fokozza a társadalmi megosztottságot, külföldön pedig visszatetszést kelt. Gyurcsány Ferencnek abba kell hagynia az alaptalan vádaskodást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MÁV-kórházak: a dolgozók több
  2007-07-02 23:43:14, hétfő
 
  2007-07-02 20:45

MÁV-kórházak: a dolgozók több mint háromnegyede lapáton?



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=163906

A budai, illetve a központi MÁV-kórház összesen 1600 dolgozója közül egy titkos lista szerint csak 364 tarthatja meg az állását. Egyelőre azonban minden bizonytalan, mivel a két MÁV-kórház dolgozóinak csak hétfőn kezdték el szétosztani a sorsukról szóló leveleket.



Prókay Sándorné, a Vasútegészségügyi Dolgozók Szakszervezetének alelnöke elmondta: egyelőre senki nem cáfolta a nála lévő dokumentum állításait. Hozzátette: keddre talán kiderül, mekkora is lehet az elbocsátottak valódi száma, mivel az intézmény vezetői azt ígérték, 24 órán belül mindenkit értesítenek. Elmondta: kétféle levelet osztanak, az egyik a dolgozó áthelyezéséről szól az Állami Egészségügyi Központba. A másik nem valódi felmondólevél, csupán az szerepel benne, hogy az érintettet július 1-jétől július 19-ig felmentik a munkavégzés alól.

A két MÁV-kórházat az Országos Gyógyintézeti Központtal, a BM-kórházzal és a Honvéd-kórházzal egyetemben összevonták és hivatalosan július 1-jétől az Állami Egészségügyi Központ látja el betegeiket.

A betegeket a MÁV-kórház központi épületében és a volt Honvéd-kórházban fogadják.

Az Országos Gyógyintézeti Központban megszűnik az ellátás, de Prókay Sándorné elmondta: a szülészet nem fért el a MÁV-kórház épületében, így ideiglenesen még a Szabolcs utcában működik.

Hozzáfűzte: a központi MÁV-kórházban hétfőn voltak zavarok az ellátásban. Az összes telefonközpontos például hétfőn megkapta a levelet, hogy vasárnaptól nem kell dolgoznia, de ugyanakkor szólni kellett nekik, hogy működésképtelenné válhat a kórház, ha most hazamennek - tette hozzá.
Szintén problémát okozott, hogy az informatikai rendszer átállítása miatt a MÁV-kórház még dolgozó orvosai nem tudták megnézni a számítógépben betegeik régi leleteit.

A budai MÁV-kórház már nem végez aktív ellátást, csak ápolási és krónikus osztályai vannak.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bokréta a rendszerváltozás kal
  2007-07-02 23:36:56, hétfő
 
  Elek István 2007. július 3. 00:00
Bokréta a rendszerváltozás kalapján


http://www.gondola.hu/cikkek/55075

Talán nem az volna?

Igen, Horn Gyula vészesen fölöttünk lebegő érdemrendjére gondolok.

Szerintem igen csak méltó betetőzése lenne a rendszerváltozás folyamatának, ha megkapná végre a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét.

Hogy közelebbről milyen folyamatnak? Annak, amelyben a kádári puha diktatúra hatalmi elitje - leszámítva az elhalálozottakat, illetve a koruk, netán egészségi állapotuk által cselekvésben korlátozottakat meg néhány rejtélyes okból félrehúzódott egyént - a legcsekélyebb személyes és közösségi önreflexió nélkül vette a rendszerváltozás kanyarját, s emelkedett mára annak győztesévé majd' minden lényeges szempontból, de legalábbis gazdasági, politikai téren mindenképpen.

Míg '87 táján a gárda néhány közismert szereplőjétől eltekintve egységesen szemben állt a változást sürgető kritikus értelmiséggel, majd '88-'89-re kikristályosodni látszott benne egy reformkommunistának nevezett, valójában azonban a szocializmus megreformálását támogató kisebbségi irányzat, addig ma már lassan ott tartunk, hogy ama korábban említett élemedett korúak, cselekvésükben korlátozottak és önként félreálló kevesek kivételével, akik hangtalanul tűntek el a történelem süllyesztőjében, csaknem a teljes pártállami elit a demokratikus átalakulás érdemdús közreműködőjének, ha nem egyenesen élenjárójának szerepében tetszeleg.

Ideológusaik, a sajtóvilágban tevékeny szellemi fegyverhordozóik korábban is sokat segítettek nekik abban, hogy száraz lábbal kelljenek át a két rendszert összekötő gázlókon. És máig sokat segítenek abban, hogy törekvéseiket siker koronázza. Önértelmezésük változatai kellőképpen kimunkáltak legyenek, és hibátlanul illeszkedjék a rendszerváltozás történetébe. Legalább négy jellegzetes irányból épül az ő rendszerváltozás-történetük.

Vagy azt sugallja, hogy mindenki szem volt a láncban. Hiszen mindannyian itt éltünk, itt jártunk iskolába, itt dolgoztunk, itt alapítottunk családot, itt szenvedtünk és itt voltunk boldogok. Valamennyien itt laboráltunk, tehát szükségképpen mindannyian kollaboráltunk, ahogy Faragó Vilmos, az Élet és Irodalom egykori főszerkesztő-helyettese szellemeskedett egy cikkében, még valamikor a '90-es évek elején.

Vagy azt - visszanyúlva a kései Kádár-kor önfelmentő cinizmusának és suttogó propagandájának hagyományához -, hogy a rendszer közviszonyait nyíltan bíráló értelmiségiek a legális, a féllegális és az illegális nyilvánosságban, valójában csak a hatalom által engedélyezett, szabályozott szelep funkcióját látták el. Nem a felelősségtudatukat, bátorságukat, kockázatvállaló képességüket dicséri, amit tettek. Csak bábuk voltak ők a hatalom sakktábláján.

Vagy - s ez a harmadik - inkább csak a naivságukat és önteltségüket mutatja, hogy azt hitték, és máig is azt hiszik, az ő szavukra virradt meg. Holott csak hangoskodtak, amikor - Gorbacsovnak köszönhetően - nálunk is hajnalodott.

S végül a fentieket kiegészítő negyedik változat, ami a Horn-féle magatartásban nyilatkozott meg talán a legplasztikusabban. Nekik volt igazuk '56-ban is, amikor pufajkában és dobtáras fegyverrel a kezükben ,,a törvényes rendet" védték. Amint volt szíves kiforrott álláspontját egy tavalyi, a forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából adott interjúban is megerősíteni. Igazuk volt a hetvenes-nyolcvanas években is, amikor szürke párthivatalnokként szolgálatkész beosztottai, engedelmes eszközei voltak a politikai hatalom tényleges birtoklóinak, a kádári legfelső döntéshozó csoportnak. Nekik volt igazuk a nyolcvanas évek végén is, mert az ellenzéki csoportokkal szemben ők képviselték a higgadtságot, a mértéktartást. Az országért viselt felelősségük jegyében se túlságosan előre nem szaladtak, se túlságosan nem fékezték a folyamatokat. Ha valakié, hát az ő érdemük mindenekelőtt, hogy példaszerűen nyugodtan, békésen zajlott le az átmenet. S igazuk volt a kilencvenes évek elején is, amikor visszafogott méltósággal viselték el a szakértelmet leváltó, alkalmatlanokat hatalomba emelő jobboldali kurzus éveit, hogy aztán történelmi elégtételül szolgáljon nekik a '94-es abszolút többséggel elért szocialista győzelem.

Pufajkát öltött karhatalmistából, a forradalom fegyveres felszámolójából épp úgy lett ő másodvonalbeli szürke pártapparátcsik a Kádár-korszak delelőjén, ahogy abból reformerré változott a nyolcvanas évek végén. Anélkül, hogy egyetlen pillanatra szükségét érezte volna akár csak egy árva mondattal is megtagadni, vagy csupán zárójelbe tenni, távolabbra tolni a mai énjétől a politikai pályája genezisét.

Horn Gyula kitüntetése a demokratikus köztársaság legmagasabb tekintélyű érdemrendjével csupán a megkoronázása lenne a rendszerváltozás alaphazugságának, amely mintha valóban egyre szorosabban fogna bennünket. Illetve, ne essünk túlzásokba, bokréta lenne ez már csupán a rendszerváltozás kalapján.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összecsapnak a melegek és a ne
  2007-07-02 23:20:55, hétfő
 
  Összecsapnak a melegek és a nem melegek?


Nem nehéz megjósolni, hogy az előttünk álló hét slágere a négynapos budapesti melegfesztivál és a szombati homoszexuális utcai felvonás lesz. A melegek hónapok óta készülnek és szervezik a budapesti fesztiváljukat.

Erre reagálva a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy rövid közleményben tudatta a közvéleménnyel, hogy a törvény adta lehetőségeivel élve, gyerekek védelmében, és az egész magyar társadalom egészséges fejlődésének biztosítása érdekében 2007 július 7-én egy ellendemonstrációt rendez, és arra kéri a résztvevőket, hogy videó kamerákkal és fényképezőgépekkel örökítsék meg a látottakat az utókornak. A gyülekezés pontos helyét a Jobbik 2007 július 6-án du. 4 órakor a honlapján hozza nyilvánosságra.

Egy fénykép sokkal többet ér, mint ezer szó. Egy jó fényképpel sokkal többet el lehet mondani egy témáról, mint millió cikkel vagy a különböző állásponton lévő emberek és szervezetek a lényeget sokszor elhallgató és mellébeszélő véleményével. Nem véletlen tehát, hogy megijedtek a homoszexuálisok, és már másnap megjelentették a TESZ (Társaság az Emberi Szabadságért) nevű, politikai tekintélyében és társadalmi támogatottságában egy szárított lepke súlyával rendelkező fedőszervezetükkel a már megszokottan hamisan hangzó és ellentmondásokkal teli nyilatkozatukat.

Ebben a sajtóközleményben a TESZ azzal fenyegeti a Jobbikot, hogy "megkezdte a feljelentés előkészületeit" és feljelentésre buzdítja a homoszexuálisokat is. Félnek attól, hogy valakik "a homoszexuálisokról készült felvételeket az interneten tennék közszemlére". A TESZ "felszólítja a Jobbik elnökét, hogy ne vigye ki az utcára az embereket, és a sajtó nyilvánossága előtt kérjen bocsánatot." Utána arra kéri a rendőrséget, hogy fontolja meg (értsd: tiltsa be) a Jobbik ellenrendezvényét és azzal fejezik be, hogy "a Jobbik potencionális veszélyforrást jelent, az eltérő szexuális identitásukat nyíltan felvállaló embertársaink személyi szabadságára és testi épségére nézve."

Remélem, hogy lesz TESZ feljelentés. Ez alkalmat fog adni a Jobbik jogászainak, hogy hosszú időre a nyilvánosság elé vigyék a saját és perbeli ellenfeleik érveit, ütköztessék az érveket. A vitát figyelemmel kisérve az embereknek is módja lesz arra, hogy az elektronikus és az írott sajtón keresztül az eddigieknél is nagyobb számban kifejezze véleményüket. A feljelentést követő per alatt meg lehetne kérdezni az olvasókat arról is, hogy akarnak-e a jövőben még több melegparádét Budapesten.

Abban valószínűleg igazuk van, hogy valakik lefényképezik a felvonulókat és a képeket, videókat felteszik az intenetre. Ez nem új dolog, és nem csak a melegfelvonulásokkal van így. A múlt heti New York-i melegparádén (és a világ összes melegfelvonulásán) is minden túrista kezében ott volt a kamerás telefon, videó vagy a fényképezőgép, és sok fotó fel is került a világhálóra.

Pont úgy, mint napjainkban minden más, fontos, vagy nem fontos eseményről is, ez ellen tiltakozni nevetséges, teljesen fölösleges és hiábavaló, már csak azért is, mert az azonos nemű szerelmesek nem egy magánlakásban, hanem az adófizetők pénzéből karbantartott nyilvános helyen és közterületen rendezik meg a parádéjukat. A budapestiről is sok kép és videó fel fog kerülni, ha csak a rendőrök nem takarnak le minden ablakot a felvonulásnak helyt adó utcákon és kijárási tilalmat nem rendelnek el Budapest területére addig, amíg a homoszexuálisok masíroznak.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem tudja, és semmilyen értelemben nem is fogja az utcára kivinni az embereket. Mennek azok maguktól is, ha hívják őket, ha nem. Mennek majd fényképezni, ha lesz hivatalos Jobbik demonstráció, ha nem. Mennek majd a jövőben is, és nem csak Budapesten, de a világ minden nagyvárosában, ahol sok ezren fotózták és fogják is fotózni őket, pont úgy, mint ahogy a párizsi Eiffel tornyot is fényképezik nap mint nap. Az új rendőrségi vezetőknek pedig nem sok választása marad: vagy a törvény értelmében tudomásul veszi a Jobbik bejelentett demonstrációját, vagy a konfrontáció gyenge lábakon álló érvére vagy bármi más ürügyre hivatkozva betiltja.

Ebben a második esetben egy újabb nyilvánvaló törvénysértő és önkényes rendőri fellépés mellett az új rendőri vezetés azt is bizonyítani fogja a világ közvéleménye előtt, hogy teljesen mindegy, hogy ki áll a sorozatos és súlyos botrányok miatt földig demoralizálódott és minden tekintélyét elvesztett rendőrség élén, ők továbbra is a "Szolgálunk és védünk" helyett a hasonló népszerűtlenségi mutatókkal rendelkező, feladatait már ügyvezető szinten sem ellátó Gyurcsány-féle kormányt alkotó pártok politikai akaratának a végrehajtói maradtak. Valahogy úgy, mint ahogy az ÁVH, az ÁVÓ és az utódszervezeteik voltak annak idején.

Azt, hogy Vona Gábor helyett kiknek kellene bocsánatot kérnie a magyaroktól, annak felsorolására nem elég egy átlagos számítógép merevlemezének a kapacitása. A potenciális veszélyforrást pedig nem a sok haszontalan és semmi eredményre nem vezető dumát megunt, a törvényeket eddig mindig megtartó, végre már tettekre is kész fiatalokból álló Jobbik Magyarországért Mozgalom jelenti, hanem - mint ahogy nagyon szépen megfogalmazta a hazánk erkölcséért aggódó TESZ - az eltérő szexuális identitásukat nyíltan felvállaló embertársaink jelentik.

Felmerül a kérdés, hogy nem lenne jobb mindenkinek, ha mondjuk a gazdák kitiltásához hasonlóan táblákkal tiltanák ki a fővárosból a melegeket. Vagy tábla nékül, a közvélemény nyomására a polgármester nem engedélyezné a menetüket, mint ahogy sok külföldi nagyvárosban már eddig is számtalanszor megtörtént. Egyszer utánozhatnánk Moszkvát is, még ha a Putyin-Luzskov (moszkvai főpolgármester) duó nem is túl gyakran jár elöl követendő példával. És akkor nem kellene aggódnia senkinek, hogy lefényképezik a táncoló melegeket.

Egyébként ez a fotózás nem a Jobbik fejéből pattant ki, ők csak a homoszexuálisok vezetőitől vették át az ötletet. Az 1970 június végén a New York-i Central Parkban, a Los Angelesi és a San Francisco-i utcákon egyidőben megtartott első melegparádé szervezői akkor arra kérték a résztvevőket, hogy minél több képet csináljanak magukról, és utána a sokszorosított fényképeket az egész országban terjesszék annak érdekében, hogy ilyen módon is tiltakozzanak az őket ért "igazságtalan és hátrányos" megkülönböztetések ellen.

http://www.gondola.hu/cikkek/55074
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Panaszáradat a Nap-kelte miatt
  2007-07-02 22:51:37, hétfő
 
  Panaszáradat a Nap-kelte miatt
2007-07-02 10:14 Barikád.hu



Az ORTT lakossági ügyfélszolgálatához beérkező levelek és telefonok többségének tárgya az állami televízión látható markánsan baloldali reggeli műsor, melyet az ellenzék egy része ősz óta bojkottál, sőt már büntetést is kiszabtak tisztán kitapintható politikai elfogultság címszó alatt a készítő ellen. A producer ellenzéki összeesküvést sejt a háttérben.

A bejelentések közül sok szó szerint azonos - ezt kifogásolja az Angol utcai stúdiót vezető Gyárfás Tamás, aki a magyar jobboldal lejárató kampányát gyanítja az eset mögött. Elmondása szerint nem a Fidesz vezeti az akciót, de valószínűleg nekik is közük van hozzá. Az ORTT ezzel ellentétben nem lát kivetni valót a jogilag jól előkészített sablon panaszlevél alkalmazásában, bár eddigi egymásnak is ellentmondó döntései, és csekély bírsága politikai elfogulatlanságát is megkérdőjelezi a szervezetnek.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér László nem hisz a kormán
  2007-07-02 22:49:19, hétfő
 
  Kövér László nem hisz a kormányváltásban
2007-07-02 12:00 Barikád.hu


Csak az MSZP-SZDSZ koalícióban ülő honatyák megvilágosodása hozna 2010 előtt kormányváltást, ismerte el a Fidesz országos választmányának újraválasztott elnöke. A népszavazás pusztán a Szövetség erő demonstrálását szolgálja, hiszen a szavazásra bocsájtott kérdések még abszolút többségi támogatás mellett sem jelentenek jogerős határozatot. A politikus a Magyar Hírlap hétfői számának nyilatkozott.

Mivel a népszavazás eredménye nem jelent kormányváltást, amit csak balos politikusok ellenzékbevonulásával lehetne elérni, amelynek esélye igen kicsit, sőt a valóságban lehetetlen, ezért Kövér László, csak a 2010-es országgyűlési választásokról tudott terveket elárulni. Legfontosabb célkitűzésként beszámolt arról, hogy "el kell számoltatni azokat, akik törvénytelen módon verettek meg embereket az utcán, akik manipulatív eszközökkel megpróbálták megfosztani az embereket alkotmányos jogaik gyakorlásától és azokat is, akik elhazudták az államháztartási adatokat és megtévesztették a választókat".

Kövér gyanúja mellékesen egyre erősebb azzal kapcsolatban, hogy a kormánypártok kapcsolatban állnak bűnszövetkezetekkel. Mint volt titkosszolgálatokat felügyelő miniszter az efféle éveket igénybe vevő összefonódásokról bizonyára informálódott 98 és 2002 között, sőt bizottsági tagként akár a mai napig beleláthat.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előrehozott választásokat most
  2007-07-02 21:29:23, hétfő
 
  ELÖREHOZOTT VÁLASZTÁSOKAT - MOST

Nem tudom pontosan a törvény szövegét, amely meghatározza a köztársasági elnök jogát a parlament feloszlatására.

Itt van néhány alapos indok, amelyek vélhetöen elegendö okként szolgálnának erre az intézkedésre, minden demokratikus és szabad országban:

1. Az öszödi beszédböl nyilvánvaló, hogy hazugságra, csalásra alapozott "gyözelem" alapján kormányoznak.
2. A választási programjukban nem volt emlités a tandíjról.
3. Határozottan tagadták a "fizetö" betegbiztositást.
4. Határozottan tagadták a betegbiztosítás (részleges?) privatizálását
5. Tagadták az ingatlanadó bevezetésének tervét.
6. Programjukban szó sem volt a miniszteriumok épületeinek eladásáról és új kormányzati épületek bérléséröl.
7. Elképesztö mértékü kölcsönök felvételével, a kamatterhekkel már az ükunokáinkat is megnyomoritották.
8. Programjukban szó sem volt a kórházak ilyen hebehurgyán megrendezett összevonásáról és megszüntetéséröl. Ez normál esetben hosszú évek alapos tervezését igényelte volna.

Ez a felsorolás nyilván nem teljes, Kérek mindenkit, aki bizonyitott félrevezetésröl, csalásról tud, tegye hozzá.

Már ez a néhány (jogi nyelvbe formálandó) bün is elegendönek látszik a parlament feloszlatására és az elörehozott választások kiírására.
Sólyom köztársasági elnük úr és a FIDESZ határozott lépésére várunk, mielött a csalással megválasztott Gyurcsány kormány végleg kiárusítja és teljes csödbe viszi az országot.

Magyaródy Szabolcs
--
A Holló 56. száma letölthetö a magyar honlapunkról:
www.corvinuslibrary.com
Look at our English language history site:
www.hungarianhistory.com
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
50 millió lehet az ingatlanad
  2007-07-02 21:20:35, hétfő
 
  50 millió lehet az ingatlanadó értékhatára
2007. július 2. FigyelőNet-összeállítás

Jövő év januártól egységes módszertan és jogszabály alapján, de az önkormányzatok saját döntése szerint vethető ki a kizárólag érték 50 millió lehet az ingatlanadó értékhatára alapú ingatlanadó - jelentette be hétfőn Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára. Az új adó kiváltja az eddigi, helyhatóságok által szedett hasonló adókat.

A koalíciós megállapodás vasárnap aláírt kiegészítése nyomán az adórendszer átfogó átalakításáról is megegyeztek a koalíciós pártok. Ennek részeként jövő januárral indulhat az új adónem, amely az ingatlanokhoz kapcsolódó adónemeket váltja majd ki, így az építményadót, a telekadót, a magánszemélyek kommunális adóját, az üdülőépületek adóját, valamint a luxusadót.

A Portfolio.hu gazdasági portál szerint az államtitkár jelezte, hogy a kormánynak nincs ellenérzése azzal kapcsolatban, hogy az 50 millió forint értékű ingatlanokra vonatkozzon az új egységes teher.

Az államtitkár hangsúlyozta: az egységesedő ingatlanadótól a központi költségvetés semmilyen bevételi többletet nem vár. 2006-ban 65 milliárd forintnyi, a helyi önkormányzatoknál landoló, ingatlannal kapcsolatos bevétel érkezett Tátrai szerint.

Az államtitkár közölte: az az önkormányzat, amelyik most is kiveti valamelyik ingatlannal kapcsolatos adót (a luxusadó országos hatáskörű), az a jövőben kivetheti az egységes ingatlanadót (nincs bevételi kényszer feléjük), amelyik viszont most nem tart fenn ilyen adónemet, annak a jövőben nem lesz semmilyen kötelezettsége az egységes ingatlanadó bevezetésére.

Az ingatlanadó mellett 2008. január 1-jétől életbe lépnek bizonyos korrekciók az adórendszerben, amelyek a bürokrácia csökkentését, a fekete- és szürkegazdaság visszaszorítását, a társadalmi igazságosság erősítését szolgálják. Így már a jövő évtől összevonják a kis adókat, átalakítják a bevallási rendszert, szűkítik az szja-kedvezményeket, megkezdődik az adójóváírás kifuttatása.

Tátrai elmondta: a koalíciós partnerek abban is megállapodtak, ha az adóbevételek vagy a kiadások kedvezőbben alakulnak a tervezettnél, az ebből adódó pénzügyi lehetőségeket a hiány további csökkentésére, a versenyképesség javítására fordítják.


http://www.fn.hu/penzkozpont/0707/50_millio_lehet_ingatlanado_166690.php?hirlevel katt=2007-07-02
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1450
  • e Hét: 3372
  • e Hónap: 7117
  • e Év: 160613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.