Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Gyűlöletbeszéd Regős Pétertől
  2007-07-23 21:29:52, hétfő
 
  "Utálom a magyar népet!"



(Hazánkért, 2002. szeptember)





Köztudott, hogy a new yorki Hungarian Lobby vezetője Lipták Béla legfőbb életcéljának tűzte ki a magyarok és zsidók békítgetését. Az alábbi förmedvényt neki írta dr. Regős Péter, az MZSVSZ szóvivője, a Magyar Zsidók Világszövetsége az amerikai magyar ajkú zsidóság képviseleti szerve, -- egyébként -- "holokauszt-génes" dr. Regős Péter. Lipták legutóbbi körlevelelének címe:

"A megbékélés alapja csak az igazság lehet!" (Lipták B.)
/N.B. A kiemelések tőlünk! Az eredeti E-mail üzenet a szerkesztőnél!-TJ/



Regős levele Lipták Bélához
,,Nézd Béla! A gyengémre tapintottál, s mivel a hangvétel baráti volt a részedről, hát én sem mehetek el amellett, hogy őszintén bevalljam (I have to plead guilty), hogy nekem eszembe sincs megbékélni azokkal, akik a népem (?) gyilkosai, mészárosai voltak. Ez nem egy pitiáner jogvita két pereskedö fél között néhány krajcárról, amin lehet vitatkozni, aztán később lehiggadva megegyezni peren kivül.

Magyarországnak meg kellene újulnia erkölcsileg, szellemileg, kultúrájában, stb, de a magyar nép erre képtelen. Én tudom hogy miért, de kérlek ne kényszeríts arra, hogy ezt most megmagyarázzam. Csak nem azt várod el tőlünk zsidóktól, hogy egyik napról a másikra csak úgy felébredjünk, s megbocsássunk szeretteink elvesztéséért. Ez nem az az eset, amikor valaki véletlenül rálép a lábadra, és bocsánatot kér érte. Életet visszaadni sohasem lehet. Én például 1951-ben születtem, de a génjeimben hordozom a holokausztot.

Te meg két félröl beszélsz, akik nem akarnak megbékélni? Csak egy oldalon kérheted ezt számon, a gyilkos magyar nép oldalán. Véreim vére a kezeteken. Nekem ne próbáld eladni a nagy zsidómentő magyarok hosszú sorának hamis történetét, mert az nem hogy nem igaz, de még cinikus is 600 000 mártír teteme felett."

[Mi sem vagyunk ,,lehorgasztott fejűek", sőt nyitott szemekkel járunk és hosszú idők óta figyelünk! Míg a Jad Vashem emlékmúzeumban csak 334 ezer 'magyar ajkút' gyászolnak, az 1948-as magyar Statisztikai Hivatal kimutatása szerint mindössze 128 000 zsidó áldozata volt. Auschwitzban 'négymillió zsidó mártír' nevét már lekaparták azokról a márványtáblákról, amelyeket korábban, szomorúan könnyezve maga II. János Pál pápa is megáldott! Ennek ellenére, Jehuda Bauer professzor szerint ,,a hatmilliós számot nem csökkentjük, csupán kiigazítjuk".../,,not reduced, only corrected."/-Tóth J]



,,Az igazság az, hogy a gazság méreteihez képest alig voltak. Egy szégyen erre egyáltalán hivatkozni is. Én bátran kimondom - mert én nem egy lehorgasztott fejű, gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucámban - hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni. Aztán ezért csak nyugodtan húzzátok le rólam a vizes lepedőt. Nem érdekel.

Tehát nem Magyarországot utálom, hiszen a fák, az erdők, a mezők, a virágok, a folyók, a hegyek, s a völgyek nekem cseppet sem ártottak. Én ennek a népnek a kultúráját, karakterét, minden alapot nélkülöző nevetséges magabiztosságát utálom. Azt, hogy annak ellenére, hogy a térképen alig található meg ez a gyüszü méretü ország még nagyitóval is, minden nagyhatalmi vezetőt és nemzetet kioktat, lásd azt a barom Antallt és a még nagyobb állat Orbánt. Nem is fogadták őt Washingtonban, mármint Orbánt, s elárulom: közvetve ehhez nekem is van kissé közöm. Ezért nagyon is büszke vagyok. Majd egyszer elmesélem személyesen, hogy miért is van közöm hozzá.

Ezt az istenverte népet azonban nemcsak a holokauszt miatt utálom, hanem azért az erkölcsi fertőért is, ami ebben a kis szar országban uralkodik, mindegy hogy a komcsi vagy a náci oldalon vizsgálódunk. "Engem ez az ország már apámban meglopott" - írta a költő. Hát engem is. Egyenlőre ennyit erről." +++ Tisztelettel, dr. Regös P
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Válasz Oncogitonak
  2007-07-23 19:00:05, hétfő
 
  Próbáld meg folyamatában követni és szemlélni a dolgokat, hogy hogyan jutottunk idáig, ahol most tartunk! Én megpróbáltam ebben az írásomban is például...



Nemzet és anyanyelv
az oktatáspolitika és a "köznevelés" tükrében


"Anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyermekkorában, elsőként tanult meg, s amelyen rendszerint legjobban és legszívesebben beszél." Azonban él Magyarországon egy nemzedék, akinek az jutott osztályrészül, hogy elveszítse ezen tudását. Róluk szeretnék hozzászólásomban szólni (kiáltani!).

1998-ban, a Magyar Napló szociográfiai pályázatot hirdetett, "A magyarság önképe az ezredfordulón" címmel. A pályamunkák olyan "önképet" tükröztek, hogy jobbnak látták az egészet agyonhallgatni. Ennek ellenére van szerencsém ismerni a "Bízom Külkertesben!" jeligéjű, díjnyertes pályamunkát, melyben a szerző, egy 1946-ban született gyermek felnőtté válását és életének ötven évét kíséri nyomon. Közben azt is megtudhatjuk, hogy a II. világháború utáni Magyarországon milyen "elvárásoknak", "követelményeknek" kellett megfelelnie. Megtudhatjuk, hogy ezek az úgynevezett "követelmények", természetesen időszakonként változóan, a mindenkori hatalom érdekeit szolgálták. (Mint például, az 50-es években az erőszakos kollektivizálási és proletarizálási törekvések...) A "főhős", Bízó Katalin szülei is ilyen törekvéseknek lettek "áldozatai" és gyermekeikből - többnyire a túlélés reményében - potenciális áldozatokat, (túlélőket) "neveltek". Katalin neveltetése - szerencséjére - hat éves koráig nagyszüleire és anyja-helyett-anyja-nagynénjére bízattatott. A Bízó-tanyát ezalatt elkerülte a kollektivizálás, így lehetőség volt arra, hogy a nagyszülők unokájuknak átadják organikus műveltségüket.
Így ír erről a szociográfia szerzője:
"... Boldogsággal töltötte el Katalint az emlékezés, mert olyan természetességgel élte meg a természet közelségét, ami azóta is - egy-egy virág, gyümölcs, virágos rét, széna-szalma, gabona, rovarok, pillangók, háziállatok és kicsinyeik... a belső képek- és képzettársítások sorát indítja el lelkében." ..."Nemcsak az ismerés, megismerés tárháza volt az a tanyasi, gazdálkodó életmód, hanem lehetősége volt már egészen kicsi korában megtanulni az önállóság felelősségét..."... "Így fölvértezve, testben és lélekben megerősödve (akkor még nem tudta, hogy egy életre szólón) került vissza 1952-ben, Pesten élő szüleihez..."
Ebből is láthatjuk, hogy mennyi tudás birtokosa volt a kicsi lány, amikor - az iskolakezdés miatt - felhozatták szülei Pestre. Nagynénje és nagyszülei nyelvén, azon a csodálatos magyar nyelven, amit Ők beszéltek, megtanult a lelkével is látni, gondolkodni, élni, szeretni. Mit tanult meg Katalin az "anyanyelvén" a szüleitől? Megtanult félni, majd megtanulta a valóság elhallgatásának hazugságát! "...Azt, hogy letagadja nagyszüleit, felejtse el az egész tanyát, meg mindent, ami odakötötte. Ilyen fogalmakkal kínozta az apja, hogy: "...nincstelen zsellérek vagyunk, mert ha nem, akkor "racizni" fognak. Katalin megérezte, hogy az valami olyan rossz, amitől apja úgy félt, mint valami halálos betegségtől. Ezek után már nem is fájt olyan nagyon, mikor megtudta, hogy nagyapja belehalt a beszolgáltatásba, amiről csak évtizedekkel később tudta meg, hogy milyen "betegség" is volt az valójában!" ... "Nem győzött csodálkozni a sok hazugságon, amivel környezetében lépten-nyomon szembesült! Olyan mértékű félelemérzettel szuggerálta környezete ezeket a hazugságokat, hogy megtanult legalább úgy tenni, mintha mindent elhinne..."
Lehet, hogy e kettősség miatt kialakult szorongásos állapot okozta, hogy: - "az általános iskola első osztálya helyett csak másodikban tanult meg olvasni. Amikor végre rájött arra, hogy a betűk különböző egymásutániságából hogyan lesznek értelmes szavak, azonnal falni kezdte az olvasni valókat. Mindent elolvasott azonmód, ami csak a szemébe ötlött, vagy a keze ügyébe került. Apja ettől kezdve hordta haza a gyári terjesztőtől a könyveket, folyóiratokat. Sajnos még karácsonyra is könyveket kapott - még akkor is, amikor pedig játék-babára vágyott, de nagyon!" "...A kamasszá serdült gyermek olvasott, olvasott, miközben Mórától, Tamásitól, Móricztól, Jókaitól, Mikszáthtól, Petőfitől, Aranytól, Kölcseytől, Vörösmartytól, Madáchtól, Katona Józseftől, ..., József Attilától tanulta meg azt, ami nemcsak "valódi", de "igaz" is!
Így tett szert arra a tudásra, melynek köszönhetően neki "apanyelvévé" válhatott az "anyanyelve". Amikor azonban eljött a pályaválasztás ideje, "...apja - ragaszkodván a nehezen "kiérdemelt" munkásosztályhoz való tartozáshoz - gyermekét sem szerette volna semmilyen "gyanús értelmiségi" vagy egyéb "osztályidegen" területen taníttatni..."

Ezzel a lelki erőszakkal lett Katalin "...ipari tanuló, vagyis "szocialista" kisinas 1960-ban. ... Ekkor még inkább az volt a fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt munkaerőt állítsanak elő az erre a célra létrehozott (szövetkezeti- vállalati- iskolai tanműhelyek) intézmények. Itt szó nem volt arról, hogy: "minden leszünk", meg, hogy: "a tudás hatalom" (pedig még a propaganda-csapból is ez folyt)!
Valójában arról volt szó, hogy a szalagrendszerben, teljesítménybérben dolgoztató konfekcióiparnak szüksége volt modern rabszolgáraª."
"Vagyis olyan munkásnőkre volt szükség, akik kötél idegekkel bírták a napi 8-10 órai robotot minden kommunikációs igény nélkül! Kitermelték - az ókori "beszélő szerszám" mintájára - a legújabb kori: nem beszélő változatot. Hogyan? Úgy, hogy a három évig tartó kiképzés alatt igyekeztek megfosztani őket minden személyiségjegytől, egyéni megnyilvánulási készségtől. Közben elrettentő történeteket meséltek nekik a "reakciós, burzsuj" időkről. Szükség is volt erre a drákói kiképzésre, felkészítésre, mert az üzemcsarnokokban, a textilipari munkagépek iszonyatos zajjal működnek, működtek. Ebben a zajban lehetetlenség volt az anyanyelvi beszéd használata!
Mit tehetett Katalin, az újsütetű szakmunkás, ha még ezek után is szeretett volna továbbtanulni? "...A legsürgősebben felkereste a lakóhelyi dolgozók esti gimnáziumát és kért egy "Jelentkezési lap"-ot, mellyel jelentkezett munkahelyi főnökénél a "továbbtanulási javaslat"-ért. Ugyanis nem tanulhatott tovább az akkori (napjainkban, 1995-96-ban is érvényben lévő) rendeletek értelmében senki intézményesen, csakis munkahely- és manapság a Munkaügyi Hivatal javaslatával."
A "Tudósítás" főszereplője, főnöke szemében "több volt, mint rebellis fiatal," (ő volt a lázadó rabszolga), "mert azzal a kinyilatkoztatással tagadta meg a továbbtanuláshoz a javaslatot, hogy: "Nincs szükségem érettségizett varrónőre!"."

A történet főhőse nem adta fel és egész életében, folyamatosan továbbtanult, többnyire önképzéssel. Kortársai valószínű nem voltak ennyire elszántak, ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy az 1974/75-ös KISZ-oktatási évre, az Ifjúsági Lapkiadó Vállalat által kiadott, Szabad hazában című ,,tankönyv"-ben, Ez itt a külváros címen megjelent riport szerzője: Molnár Géza így kesereg: "...F.L.-néval¨ beszélgetek...sehogy sem tudok ezzel a harminckét éves fiatalasszonnyal" (1990-ben még csak 48 éves volt), "aki tíz éve dolgozik itt a Habselyemben, törzsgárdatag, ... Mindig is Erzsébeten lakott, de szanálták a házukat, s ő szerencsétlenségére Zuglóban kapott lakást. Nagyon visszakívánkozik Erzsébetre, nem tud hozzászokni új környezetéhez. Akárcsak az előbb említett Cs.L.-né."
Ebben a "tankönyv"-nek nevezett kiadványban, ugyanebben a riportban a szerző egy mérnököt is megszólaltat. "...a beszélgetést L.K. mérnökkelÄ folytatom, a kelmetechnológiai osztály vezetőjével. Pesterzsébet? Nem ismeri a kerületet, nincs is erre ambíciója, semmi sem köti ide." De azt megígéri, hogy: "...Az ötéves terv végére a termelést megduplázzák a termelékenység fokozásával."
A falvakból, kistelepülésekről toborzott, és egy-egy nagyobb városban, vagy a fővárosban működő gyárak munkásszállóin elhelyezett - lányoknak, fiatalasszonyoknak még rosszabb volt a helyzetük, mint az előbbi riport munkásnőinek.
Beszélni kell arról is, hogy csak a fővárosban, az úgynevezett munkásszállókon elhelyezett (évfolyamonként 1200-1500 fő) építőipari- főleg fiú- szakmunkástanuló helyzete egyenesen tragikus volt, mert ők a három tanulóévük alatt csak a szálló-munkahely-képző-kocsma-szálló útvonalat ismerhették meg a fővárosból, a világ egyik legszebb városából! Miért volt ez annyira tragikus? Azért, mert a tizennégy éves gyerekek, a fővárosba kerülve úgy jártak, mint amikor egy növényt gyökér nélkül kitépünk "őshonos" helyéről és úgy akarjuk az idegen talajba átültetni. Ráadásul a fiúk a szakmunkásvizsga után - több, mint két évre - bevonultak katonának, így teljesítve sorköteles katonai szolgálatukat. Mire leszereltek, minden családi- otthoni kötődésüket elveszítették. Nem is ez az igazán elkeserítő, hanem az, hogy szinte semmit nem kaptak helyette! Az ifjúvá serdülés éveit ezeknek a fiataloknak is a túlélés jelentette - a töltekezés, a szellemi- testi- lelki "építkezés" helyett, a saját jövőjükre való felkészülés helyett! Így valósulhatott meg - a spártai katonaállam mintájára - az a politikai diktatúra, amit szovjet tankokkal, fegyverekkel, de magyar emberekkel lehetett fenntartatni. Mi köze ennek az anyanyelvhez? Talán, csak annyi, hogy köztudottan a fegyveres testületek nem azon helyek, ahol az anyanyelvnek, mint kommunikációs eszköznek jelentősége van! A katona parancsosztó és parancs végrehajtó személy, akinek ritkán van lehetősége a választékos anyanyelvi önkifejezésre! Mire házasulandó korba kerültek ezek a fiatalok, már elveszítették organikus (természetes, ősi, az ősöktől örökölt tudás, vagy az iránti készség) műveltségüket, minden kötődésüket az anyanyelvükhöz!
Fölmerül a kérdés, mennyire voltak képesek önmaguk minőségi reprodukciójára, akkor amikor már nem tellett tőlük több, mint szolgai lélekkel szolgálva - túlélni a mindennapokat!? A válasz nemzetfogyásunkban is visszatükröződik. Ez a tömeges lepusztultság - tarthatatlanná válásával - elérkezetté tette a változtatás szükségességét!

Mit hozott a történelmi váltás ezen széles néprétegnek?
Egy 1995-ös felnőttoktatási konferencián az egyik előadó A kettészakadó magyar társadalom című tanulmányában kifejtette: "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek inadekvát léte"=(hiánya) ,,egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra." És akkor még nem is beszéltünk az előbb idézett szociográfia szakmunkásairól. Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)

Vajon mire jutott a felnőttképzési konferencia előadója? "Ebben a helyzetben feltétlenül szükségesnek látszik kiterjedt felnőttoktatási intézményrendszerek létrehozása..." ... "Elsősorban azok helyzetének követése fontos, akiket alulképzettségük miatt ... nő az esélyük arra, hogy végleg "lecsúsznak", leszakadnak ..., teljesen perspektívátlanná válnak még utódaik sorsát tekintve is." ... "Képezhetetlenségükkel erős indítékot adnak az Andorka Rudolf által kétharmad-egyharmad§, esetleg az egyharmad-kétharmad típusúnak definiált társadalom§ kialakulásához, vagy (már) tartósításához."

A következő gondolattal fejezi be a konferencia előadója tanulmányát: "A képző intézmények szerepeinek újragondolása, a képzési tartalmak korszerűsítése, a leszakadók helyzetének javításához eszközök, módszerek és a folyamatos feltáró vizsgálat megszervezése, működtetése feltétlenül állami feladat, amely akkor valósítható meg hatékonyan, ha az kormányprogram szintjére emelkedik. E programnak a feladata a veszélyeztetett rétegek leszakadásának megelőzése, megakadályozása. A program szerves része kell legyen a felnőttoktatást is magába foglaló átfogó oktatási program." (Új Pedagógiai Szemle 1995/2.)

Örömmel számolhatok be arról, hogy 2001. decemberében (végre!) megjelent az új törvény a felnőttképzésről. Azért örülök, mert úgy érzem, hogy tizenegy év óta nem ,,ostromoltam" hiába a politikusokat és a közművelődési szakembereket írásaimmal, felszólalásaimmal, minden létező módon, helyen és időben!

Most már csak azokra a politikusokra kell szavazni, akik megteremtik annak lehetőségét (valódi kárpótlás, tudás, induló tőke), mellyel az egyén képes lehet saját sorsának jobbra fordítására! Ehhez olyan választási törvényre lenne szükség, amely lehetővé tenné a ,,jelöltállítást" azok számára is, akik ,,csak" szellemi- erkölcsi elhivatottsággal (tőkével) rendelkeznek és nincsenek mögöttük pénz-hierarchák!

Azzal kezdtem írásomat, hogy: "Az anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyerekkorában (elsőként) tanul meg, s amelyen rendszerint legjobban és legszívesebben beszél."
Befejezésül, ehhez még hozzátenném, hogy: minden nevelésben és oktatásban résztvevőnek (szülőnek, nagyszülőnek, óvodapedagógusnak, tanítónak, tanárnak, szak- és egyetemi oktatónak), valamint az anyanyelvi beszédet munkaeszközként használónak úgy kellene az anyanyelvünket "használni", azon megnyilatkozni, azt oktatni, hogy a felnövekvő nemzedékek olyan szintű anyanyelvi- és apanyelvi műveltséggel rendelkezzenek, hogy e műveltség által képesek legyenek az élethosszig tartó, folyamatos tanulásra, megvalósítva ezzel a Makkai Sándor-i gondolatot is a "nemzetnevelésünk" megszervezéséről: "A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget." (A részlet, Makkai Sándor 1944-ben írott, Szolgálatom című teológiai önéletrajzából való. Megjelentette: a Református Egyház Zsinati Irodájának Sajtóosztálya, Budapesten, 1990-ben.)

Budapest, 2001. szeptember 8.


Bóna Mária Ilona

Kiegészítő megjegyzések:

,,... a konfekcióiparnak szüksége volt MODERN RABSZOLGÁRA"
Amikor az értelmező kéziszótárban és a történelmi lexikonokban keresgéltem meghatározásokat a rabszolga fogalomra, döbbenten fedeztem föl, hogy milyen kevés a különbség, mert a "modern rabszolga" valójában társadalmi tulajdonként kezelt munkaerő volt csupán, aki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, - ugyan "jogokkal fölruházott", de azzal élni nem tudó - kizsákmányolható dolgozó volt valójában.

,,F.L.-NÉVAL BESZÉLGETEK...
Itt, ebben a szövegben is tetten érhető az a törekvése a kommunista hatalomnak, amellyel a határon túl rekedt magyar honfitársainkat igyekeztek magyarságtudatuktól megfosztani. Mire gondolok? Ebben az esetben pontosan arra, amikor Erdélyben, módszeresen "kiszanálták", ("kiöntötték"=Bözödújfaluból) ősi lakhelyükről a magyar nemzetiségű családokat és - lehetőleg románok lakta(!) - "új", lakótelepi blokkokba, betonkalodákba költöztették őket. Ott, aztán - a gettóvá silányuló lakótelepeken felnövekvő új generáció még azt is elfelejtette, hogy "ki fia, borja" is tulajdonképpen! Itt, a "határon belül" is ugyanilyen módszerrel szakították ki a családokat "őshonos" lakhelyükről! A távolság miatt azután a nagyszülők nem vállalhattak unoka felügyeletet, a felnőtt gyermekek pedig a - közben megöregedett, megbetegedett - szülők gondozását nem vállalhatták! Stb.

,,L.K. MÉRNÖKKEL ..."
A hetvenes évekre kitermelte a "szocialista" társadalom is a maga elitjét, "aki" "tanultságát", "képzettségét" arra használta, hogy a munkahelyén igazi rabszolgahajcsárként viselkedjen(!), miközben el akarta hitetni a szerencsétlen munkásokkal, munkásnőkkel, hogy az ő "érdekükben" gyakorolja a "munkás-paraszt"-hatalmat! (Ebben az esetben a ,,rendszer" működött volna és a ,,rendszerváltozás" is szükségtelen lett volna!) Erről azonban szó nem volt! Erre példa L. K. mérnök is, mert semmi másra nem volt "ambíciója", minthogy "megduplázzák a termelést"! Az a rettenetes, hogy a rendszerváltozás 12. évében is - egészen széles népréteggel - el tudják, még mindig hitetni ezt a demagóg hazugságot!

,,KÉTHARMAD-EGYHARMAD, illetve EGYHARMAD-KÉTHARMAD TÍPUSÚNAK DEFINIÁLT TÁRSADALOM...":
Ezzel a kifejezéssel Andorka Rudolf, a közelmúltban elhunyt szociológus professzor azt a társadalmat írja le, amelyben az aktív korú népességnek csak a kétharmada végez munkát, s a népesség egyharmada teljesen leszakad, a kétharmad eltartottjaként él. Itt gondolnunk kell azokra az aggastyánnak látszó, középkorú emberekre, a hajléktalanokra, akikről feltételezhető, hogy többnyire az alkalmazkodási készség hiánya miatt kerültek az utcára. Róluk, újra és újra az a kép ötlik fel bennem, amikor az amerikai polgárháborúban, a rabszolgák felszabadítását követően ellepték az utakat a ,,gondoskodó" gazda nélkül maradt rabszolgák. ,,Az emberéletben bekövetkezett veszteség és az anyagi kár hatalmas volt. A legnagyobb változást az jelentette, hogy megszűnt a rabszolgaság, és vele az abból élő rendszer. Megszüntetésével úgy látszott, hogy a feketéknek az amerikai társadalomban elfoglalt helye gyökeresen megváltozik. Ennek a reménynek a megvalósulásáig azonban majdnem egy teljes évszázadot kellett még várni." Ez egy idézet a Cambridge Enciklopédiából, melyben a megfogalmazott gondolattal párhuzamot szeretnék vonni a rabszolgatartó proletárdiktatúra és az amerikai rabszolgatartó társadalom között. *Aggódom ezekért a volt melósokért, akik most ugyanúgy visszasírják ,,Kádár-atyuska" ,,gondoskodó" államát, mint a ,,felszabadított" amerikai rabszolgák a róluk ,,gondoskodó" munkaadóikat! Miközben sajnálom őket, haragszom is rájuk! Haragom azonban annak szolgálatába igyekszem állítani, hogy nálunk ne száz évet vegyen igénybe modern rabszolga-sorstársaim életének jobbra fordulása, hanem a közeli jövőben megtörténjen az! Meg kell tanítani ezt a népcsoportot régi-új identitására! Meg kell teremteni azokat a helyeket ismét, ahol az egyén megismerheti saját egyéni értékeit, amellyel kialakíthatja saját alkalmazkodási életképességét, ami alapja lehet minden további elsajátításnak, tanulásnak.

A ,,Kiegészítő megjegyzések"-et 2002. febr. 1-én szerkesztettem a 2001. szept. 8-i írásomhoz.


Bóna Mária Ilona
női ruha szabó-varró szakmunkás
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
2006. okt. 23-ról
  2007-07-23 18:46:53, hétfő
 
  Igen, 2006. október 23-án a nép kívánta hallani Orbán Viktor megemlékező beszédét. Azt a politikust akarta hallani akitől hitelesnek tartotta a megemlékező beszédet! Attól akarta hallani, aki Nagy Imréék újratemetésekor először állt ki egy magyar érdek mellett és elsőnek mondta ki, hogy a szovjet megszálló csapatok menjenek vissza a hazájukba!!! Meg más igazságot is ki mert mondani, amit senki más rajta kívül!!!

Akkor hagyta volna cserben a mifajtánkat, ha nem áll ki és nem mond semmit!!!

Ebben az esetben sem számított fegyveres támadásra, mint a parlamenti választások előtti kampányban is teljesen váratlenul érte Gyurcsány Ferenc aljas övön aluli ütésként elhelyezett felelősségrevonása a vizitdíjat illetően!!!

Állt ott Orbán Viktor döbbenten... a nyílvánvaló aljas indokból elkövetett váddal szemben és kisfiús, humánus zavaarában szóhoz sem jutott!!!

Nahát, akkor kellett volna Gyurcsány Ferencet jól pofán vágni, ha nem is tettleg, de szavakkal, amiről köztudott, hogy jobban fájnak!!!

Én az ő helyében nem tudtam volna ilyen higgadt lenni!!!

De ő nyílván nem szenvedett annyit miattuk mint én és ezért olyan türelmes.

Meg aztán nem vagdalkozhat az a politikus, aki az egész magyarság érdekeit szeretné képviselni méghozzá valóban demokratikus módon!!!

Ha a népre hallgat, akkor már rég megszerezhette volna a hatalmat erőszakkal!

Csakhogy erőszak erőszakot szül és ő valódi demokrata, mert ha még sokan közülünk úgy is érezzük, hogy ezzel cserbenhagy bennünket - ragaszkodik a demokratikus módszerekhez...

Csak nehogy egész nemzet rámenjen erre!!!

Mentségére szolgéál, hogy az erőszakkal megszerzett hatalom csak erőszakos módszerekkel tartható meg, mint a mostani is!!!

Orbán Viktor, azonban született demokrata, ezért törekszik a demokratikus módszerekre.

De, hogy pont a Gyurcsányra szavazók nem élik meg, szegények az is biztos!!!

Mi megszoktuk a széllel, vagyis a hatalomban szembeni túlélő üzemmódot. Ezért még kibirjuk egy darabig, legalább is Isten segedelmével bizonyára...

Isten óvja Magyarországot Gyurcsány Ferenctől és a mellette hűségesküt tevő hatalmi elittől!!!

Fogjunk össze magyarok, kart-karba öltve, mint ahogy Oncogito írta egyik kommentjében!!!

BMI
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Ja és a baloldali érzelműek...
  2007-07-23 18:25:23, hétfő
 
  JA ÉS A BALOLDALI ÉRZELMŰEKRŐL MAJD MEGFELEDKEZTEM!

Nekik ott van Thürmer Gyula vezette Munkáspárt! Szeretném, ha bekerülne a parlamentbe a következő választások során. Mert azok, akik a háború után újjáépítették a romokból az országot és szorgalmasan dolgoztak, tanultak, abban a hitben, hogy "maguknak: a munkás-parasztnak építik az országot" - azok nem érdemlik meg a legkevésbé sem, hogy most ez a magát baloldalinak hazudó újburzsuj hatalmi elit szétrombolja mindet!!!

Azok, akik hittek és bíztak Kádár Jánosban, már nem lehet őket az ellenkezőjéről meggyőzni. Tiszteletben tartom ezen hitüket, de akkor ők is tartsák tiszteletben az én, vagyis a mi Isten-hitünket...

Vagyis, hajrá Thürmer Gyula és Munkáspárt! Szükség van rájuk a magyar parlamentben, mert ők a mai magyar baloldali érzelműek hiteles képviselői!!!

BMI
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Szükség van helyzetelemzésre
  2007-07-23 18:17:27, hétfő
 
  Ott tartottam, hogy a jó jelyzetelemzés olyan, mint egy betegről alkotott helyes diagnózis.
Írtam arról, hogy Andorka Rudolf egyharmad-kétharmad társadalomról írt szociológiai írásaiban.
Nálunk, a kontraszelekció révén és a pártdiktatúra miatt és a társadalom elöregedése, valamint a testi-lelki megbetegedések révén - kialakult az a helyzet - (amit a rendszerváltás csak súlyosbított) hogy egyharmad eltartónak kell gondoskodni kétharmad eltartottról.

Ez egy súlyos probléma, amit többféleképpen lehetne kezelni de én most arról a kétféle módszerről írnék, amelyikkel a fidesz, illetve a szoc.lib kormányok próbálkoztak.

A fideszes politika lényege az volt, hogy megteremtse .- minél szélesebb körben, ha nem is a teljeskörű - foglalkoztatottságot... A nyugdíjasokat igyekezett minél tovább aktivizálni, munkában tartani és a vállakozásokata támogatandó intézkedéseivel Széchebnyi hitel... stb. munkahelyeket teremteni. És ezt tervezte tovább folytatni... Vagyis, adókezdvezményekkel támogatni a munkahelyteremtési programot...
Ugyanakkor, felmérést készített az elnéptelenedő települések lakatlan házairól és tervezte a lakásra hjiába áhítozó fiatalokat ezen lakások elfoglalásával, és kiutaláásával vidékre telapíteni és ezzel fellendíteni a helyi vállalkozásokat. Persze, az a jó ha egy településen van mindenféle iparos, aki megjavítja az elektromos készülékeket, beszereli a felújított lakásba a villanyt, megjavítja a cipőt, ruhát szab és varr, fodrászol na és van iskola, posta, és a történelmi egyházak is ott állnak az új közösségek összekovácsolása mellett támogatásukkal...
A mezőgazdasági munkát végzők, a gazdálkodókat meg kellett volna tanítani az uniós pénzek igénylésének módjaira. Mert hogyan pályázzon egy gazda, akinek nincs még vezetékes telefonja sem, nemhogy internetje - az interneten??? Gazdatársulásokkal is megkönnyíthették volna és gazdaságosabbá tehették volna gazdálkodásukat a gazdák.
Minden esetre, a helyi szolgáltató hálózat helyben, az önkormányzatoknál maradó adóból lehetett volna infrastruktúrát fejleszteni... Így válhatott volna önellátó viruló települések országává a vidék Magyarországa.

Természetesen, az egésznek az alapja a felnőttképzés keretén belül megtanítani az embereket - a mindenféle szakmák képviselőit a vállalkozni tudásra. A családi adózás bevezetésével egyidejűleg már megtanulhatták volna az emberek az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGÉT... Az ilymódon helyzetbe hozott széles népréteg már nem kényszerült volna az esetleges állami segélyre, meg mindenféle kompenzációra. Mert míg egy szakmunkás a műhelyében a saját munkája megszervezésén és végzésén dolgozik, a jól megérdemelt ahszon reményében, nem kéynszerül arra a rohadék, megalázó degradáló segélyre!!!!
A szocializmus nevezetű rendszerben ezt utáltam a legjobban, merat nem hagyta, hogy az ember maga szervezze meg a saját életét. Örökösen belkényszerített a segélyek kérvényezésébe... Miközben ellehetetlenítette pl a női szabó-varró szakmám végzéését. Mert, mint minden szakmának ennek is megvannak a munkaeszköz feltételei...

Nos itt még szólni kellene az oktatás részévé tett szakmai képzésekről... Nem hagyhatók ki ebből a kamarák és a különböző szakmai érdekképviseletek sem!

A közoktatás részévé tett felnőttképzés keretén belül ki kell építeni a távoktatás rendszerét!!! Ebben több évtizedes elmaradásunk van. És ebben a fidesz is nagyot mulasztott!!!


Áttérve az egyharmad-kétharmad eltartottsági arány megszüntetésének másik módszere, amikor megvonva az életbenmaradás, az önellátás lehetőségét az eltartottak körébe tartozóktól, nagymértékű elhalálozás várható. Ha a fiataloknak felajánljuk a meddővé tétel "lehetőségét" már 18 éves kortól, valamint népszerűsítik a szingli életformát...
Mert az "eltartottak" nem tudják majd megfizetni a vizitdíjat, a többszörösen megemelt közüzemi díjat, az ingatlan adót, a penelrekonstrukciót, a tandíjat, a vizitdíjat, az orvosi ellátást, a recepdtdíjat, a levegődíjat...stb!

Egyre több lesz a hajléktalan és az elhalálozók száma is rohamosan nőni fog.

Ez - a mostani, magát szociálisnak és liberálisnak hazudó - kormány minden esetre drasztikusan lecsökkenti majd ezzel a módszerrel az eltartottak számát és "sikerül" ezzel egy fele-fele eltartottsági arányt kipraéselni a magyar népből.

Az eltartók számát esetleg még lehetne kínai bevándorlókkal is megnövelni.

A kínai azért jobb a magyarnál - a mostani hatalom számára, mert a kínai NEM VOLT SZEMTANÚJA a különböző diktatúrát megvalósítok szemében!!!

MERT EZ A LAGNAGYOBB "BŰNE" A MAGYARNAK, HOGY "MERT KICSI LENNI" ÉS AZ MOSTMÁR NEM TRENDI!!!

VALAMINT A TÖBB ÉVTIZEDES DIKTATÚRA MEGVALÓSÍTÓIT ESETLEG MÉG ESZÉBE JUTHAT ELSZÁMOLTATNI.

EZÉRT KELL LEPUSZTÍTANI A MAGYART, HOGY EZ BE NE KÖVETKEZZEN!!!
MERT AKINEK ELVESZIK MÉG AZ ÉLETBENMARADÁS ESÉLYÉT IS, AZ NEM TUD MAJD ELSZÁMOLTATNI!!!

EGYETLEN CÉLJA VAN A MOSTANI KORMÁNYFŐNEK ÉS A MELLETTE HŰSÉGESKÜT TEVŐKNEK:

MEGÚSZNI, MEGÚSZNI, MEGÚSZNI...


HÁT, EZÉRT SEM LEHET VELÜK KIBÉKÜLNI ÉS KOALÍCIÓRA LÉPNI, MINT AHOGY AZ MEGTÖRTÉNT A NÉMETEKNÉL...AHOL AZZAL KEZDTÉK, HOGY ELSZÁMOLTATTÁK (a Stázit elsősorban) A DIKTATÚRÁÉST FELELŐSÖKET.

MERT NEM LEHET DIKTATÓRIKUS MÓDSZEREKKEL DEMOKRÁCIÁT CSINÁLNI!!!

Nálunk ez történik és hogy belesulykolják a népbe, hogy mindez"REFORM", iszonyatos reklámhadjáratot folytatnak iszonyatos költséggel!!!

Honnan van minderre pnz, amikor semmi másra nincs???

Nincs pénz a vasútra, a kórházakra, az iskolákra az egyházra...

Akkor erre hogy létezik hogy telik???? És ki hallott még olyant, hogy éveken keresztül kampányoljon maga mellett a hatalmon lévő párt és kormánya???

Ez egyedülálló Európában... És, ez az ami miatt szégyellem magamat a hiszékenyek helyett is. És ez az, ami miatt aggódom és amitől féltem kicsi unokámat, ifjú gyerekeimet!!!

BMI
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Megint egy komment Oncogitotól
  2007-07-23 10:11:08, hétfő
 
 
Hmmmm...
Kik is pusztítanak itt szándékosan?
Akik gyujtogatnak, akik szétvernek értékeket, akik drogos és piás állapotban lopnak, verekednek, balhéznak!
Az országnak össze kellene fogni!
Van neked elképzelésed a hogyan továbbra?
Vagy egyetlen elképzelésed a jelenlegi kormány menesztése?
És aztán?
Adócsökkentések, fizetésemelések, munkahelyek teremtése, árcsökkenés- de hogyan, miből?
Szeretnék egyszer végre pontról pontra szedett tervet hallani/olvasni.
Ha értelmes, akkor boldogan csatlakoznék hozzá.
De amig nincs jobb - ti csak szétveritek azt a kevest is, ami eddig létrejött a reformok során.
Persze, hogy megszorítások vanna - de Orbán sem adakozna a saját zsebéből, ha a "Szent korona" a fejére kerülne, sőt...
Gondolkozz egy kicsit - már ha marad hely a fejedben a gyűlölet mellett.
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Oncogitoval párbeszédelek...?
  2007-07-23 09:57:34, hétfő
 
  Oncogitoval párbeszédelek...?

A szerencsétlen jelzőért elnézést kérek! Valóban nem kellett volna ideírni, mert valójában nem tartalak annak!
A többi kritikádat nem szeretném kommentálni, mert elvinné holtvágányra a köztünk kialakulóban lévő prábeszédet.
Ez számomra sokkal fontosabb, ezért nem fogom alkalmazni a jövőben az effajta érzelemnyílvánítást. Megpróbálok - a téma fonotosságára való tekintettel - racionális lenni. Ez a baj, tudod, h. alapvetően egy nagyon érzelmes és lírai alkatú ember vagyok. Csakhogy olymértékben telepedett rám kicsi korom óta a politika, h. muszáj vagyok magamra kényszeríteni némi önvédelmi agressziót. De ez még mindig kevésnek bizonyult ahhoz, hogy meg tudjam védeni magamata.... A még mindig tevékenykedő suttyom-terrorral szemben meg eleve képtelenség védekezni.

Ami a gazdaságot és a magyar társadalom problémamegoldását illeti, először is egy jó helyzetelemzésre van szükség. Ennek olyan funkciója lenne, mint az orvoslásban a jó diagnózisnak. Mert csak ezután lehetne a megfelelő és célratörő gazdasági- és minden más stratégiát megfogalmazni.

A helyzetelemzést megelőző gyors helyzetfelmérést kell végezni leginkább abból kiindulva, hogy a magyarságot milyen egzisztenciális állapotban érte a rendszerváltozás. Itt Andorka Rudolf 1/3-ad - 2/3-ad meghatározására gondolok. Ez azt jelenti, h. egyharmad aktív munkavállaló és adófizető polgár tart-e el kétharmad segélyből és különböző nyugdíjból élőt, vagy fordítva, mint nyugaton, ahol nem fékezték évtizedeken keresztül kontrszelekcióval a természetes társadalmi fejlődést. És itt a társadalmat alkotó népességre gondolok.
Felmérési adatokat kell begyűjteni arara vonatkozóan, hogy a lakosság hány százalékát érte a rendszerváltozás teljesen eszköztelenül. Merthogy, ahhoz, hogy valaki a magánéletében rendszert tudjon váltani, vagy bármilyen váltáshoz induló tőkére van szükség. A magyarság itt évtizedekig nem tudott tőkét felhalmozni sem ismeretek sem kapcsolatok sem pedig pénzügyi és anyagi vonatkozásban. A kárpótlás nevezetű nagy átverésnek is azok voltak haszonélvezői, akik az egészet adminisztrataíve és jogi szempontból lezavarták...
Ebből a célból hozta létre Orbán Viktor a Nemzeti Konzultációs Testületet. Tódult is a nép és rázúdította információit a sokféle szakterületről megkeresett és meghívott szakértőkhöz...
Aztán, a kampány idején még helybe is ment a testület, mert elindultak a vidéki városokba...
Az így begyűjtött információkból elkészült az ország állapotáról, vagyis a benne élőkről az a bizonyos helyzetelemzés, ami alapján minden szakértő megfogalmazta a maga stratégiai programját és ezt átadta Orbán Viktornak.
Orbán Viktor ezt áttanulmányozva kezdte meg kampánykörútját 2006-ban. Ezt a körutat lehetett követni az interneten online közvetítésén. Csakhogy, ezzel is az a probléma, mint minden mással, hogy nagyon kevés embernek van internet elérhetősége és még kevesebben vannak, akik a televízió adásaiból, újsághírekből követni tudták volna ezt a körútat és azok alkalmával elhangzott helyzetelemző program beszédeket...
Mert majdnem minden városban mást és mást mondott, de a lényeg ugyanaz volt. Csakhogy a nép, vagyis a többség minderről semmit vagy dezinformálva hallott.
Azért emlegetem OV kampánykörútját, mert végre a valóságról beszélt és összmagyarságban a magyar ember érdekeinek megfelelő programot vázolt föl és ami lényeges, teljes mértékben megegyezett mindazzal, amiről már én is írok évtizedek óta...
És, amivel "bombáztam" a nemzeti konzultációs testület tagjait.
Csakhogy ők az előző rendszerben egzisztenciát és kompetenciát teremthettek maguknak és nemzetközi hírű szaktekintélyek a maguk "szak"területén, addig én még mindig negatívan diszkriminált, ismeretlen "senki" vagyok!
A magát szociálisnak, meg liberálisnak hazudó politikusok mellett meg ott liheg a média minden csatornáját bitorolva...
Arról nem is beszélve, hogy mennyi pénz forog közkézen ezek között az emberek között és adva van számukra minden eszköz, amivel elérhetik és leköthetik a magyar kisembert. A kisembert, mert ők bizony már nagyon megszokták, hogy "merjenek kicsik lenni"!

Ne haragudj "Oncogitó", de te azt kéred tőlem, amire még egyetlen politikus és szakértő sem volt képes a rendszerváltozás óta. Ingyen és bérmentve szórjam gyöngyeimet, mint eddig és nézzem, amint falrahányt borsóként lehull a földre!!!

Na nem! Ez az idő elmúlt, mert azóta elveszítettem még a reményemet is h. itt ebben az országban és még az én életemben hallgatni fog rám bárki is!!!

Ezért érzemn megtisztelőnek a bizalmadat és megpraóbálom teljesíteni vázlatosan.

Ez volt a rövid helyzetlemzés helyett és majd még írok arról, hogyan kezdenék a stratégia kidolgozásába...
Üdv. BMI
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Még mindig oncogitonak!
  2007-07-23 01:30:04, hétfő
 
  Még mindig oncognitónak!

Ezt írod, többek között:
"Még mindig várom a sok ömlengés közepette a konkrét gazdasági ötletet, terve a hogyan továbbra, ha a mostani reformok ellen vagy."


Először is az MSZMP KB jegyzőkönyveit, vagyis azok kivonatolt másolatait, azért másoltam ide a blogomba be, mert szeretném, ha tudnád, hogy azért volt szükség a rendszervéáltozéásra, mert teljes gazdasági csődbe vitte az országot az akkori MSZMP...
Képzeld, h. minden intézmény, gyár, üzem, TSZ-ben volt egy függetlenített KISZ- Párt, és Szakszervezeti bizottság irodával, tárgyalóval, titkárnőkkel...vagyis titkársággal.
Namármost, ezeknek a bérét és felszereltségét, irodákat, technikát mindent, mindent a vállalati dolgozók által megtermelt nyereségből vonták el. Aztán, már ott tartottak, olymértékben felélték a cégeket ezek a szemetek, h. a 70-es évekre már attól a rothadónak hazudott kapitalista nyugattól fölvett kölcsönből fizették... aztán, 1989-re már fizetésképtelenséget kellett volna bejelenteniük, ezért inkább belementek, hogy kiírják a választásokat...
Mindezt a mai napig elhallgatják a nép elől, sőt az ellenkezőjét okítját, hazudják... Vannak munkásőrök, akik azt sajnálják, hogy "nem pakolták föl a teherautóra az uzit, meg a fiúkat és irány Lakitelek és szétlőni mindent és mindenkit"!!! Pozsgayt meg agyonlőni, mint egy veszett kutyát, mert elárulta a pufajkásokat.

Mond mán meg nekem, h. akkor ki a jó büdös franc itt a gyűlölködő???

Nézzél mán bele a képtáramban az okt. 23-i megvert, szétlőtt széttaposott, békés megemlékezők fotóit!!!

Meg aztán micsoda eszement baromság, hogy a gyilkosok jogutódjai ünnepelhetnek a forradalom évfordulóján, a nép meg nem!
Hát, tudod, jobb lett volna, ha nem írsz nekem ilyen baromságokata, mert te engem csak provokálni akarsz!!!

Egy szoci-libsit egyébként sem lehet meggyőzni. Mert még TGM is megaszonta h. kommunistából soha nem lesz demokratikus szallona. (Tudod, a kutyából soha nem lesz szalonna szólás-mondás mintájára...)

A gazdasági programról meg annyit, hogy a te miniszterelnököd apósa 1951-es reformját vette elő és azt leporolva igyekszik ráerőltetni a magyar társadalomra és gazdaságra. Csakhogy akkor volt mit elvenni a gazdag polgárságtól volt miből osztogatni, mert volt mit fosztogatni...
Most meg amit a háború utáni államosítással a polgárságtól való elrablással, ellenszolgáltatás nélküli kisajátítással elvettek úgymond, társadalmi tulajdonba, azt privatizálták ugynők saját magonvagyonukat gyarapítva.
Ez nem reform, te szerencsétlen!!!
Ez annyira nyílvánvaló, hogy egészen más!!!
De majd holnap folytatom, mert félek megint elszáll, amit írtam...
BMI
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Népfőiskolai kurzusokról...
  2007-07-23 01:27:53, hétfő
 
  Oncognito ,kommentjére válasz 1.

Tudod, azért másolgatok, mert a TVN engem negatívan diszkriminál és elszáll, amit közvetlen írok... Az előbb jó megaszontam neked úgy közvetlen idevésve és amikor el akartam küldeni elszállt...
Arra kérlek, h. vedd magadnak a fáradtságot, és kattint itt a blogomban a család rovatra. Abban megtalálod a legsajátabb gondolataimat. Regény, novella, szociográfia és néprajzi leírás formájában...

Most pedig ide másolom, h. a magyar nyelv és kultúránk érdekében mit kellett volna tenni a rendszerváltozás nevezetű felfordulás kezdetén...

1./ A legfontosabb, hogy az egyén ismerje meg saját genealógiai múltját és e megismeréssel kialakuljon, általánossá váljon az a tény, hogy a magyar- és más nemzetiségi (kisebbséghez tartozó) családok magántörténelmük, családi- genealógiai múltjuk ismeretével részeseik a magyar nemzet történelmének! (Ezzel a nemzettudattal már egyenrangú tagjai lehetünk az Európa országai - nemzettudattal rendelkező nemzetállamok - uniójának!)

2./ A szociálpszichológia segítségével megismerheti az egyén saját lelki alkatát, saját lelkiéletét. Ezen kívül olyan kommunikációs- és szociálpszichológiai ismereteket sajátíthat el, amely a mindenkori emberi élet újra- és újjátermelését, fenntartását és gazdagítását segítheti!

3./ Az andragógia, a felnőttképzés- és művelődés keretében elsajátíthatók lennének azok a tanulástechnikák, amelyekkel megvalósítható lehet az egyén számára az élethosszig tartó, folyamatos tanulás- és művelődés igényével megtervezett életprogram.

4./ A kultúrtörténeti áttekintés keretében lehetőség nyílna a politikai demagógiától mentes nemzeti kultúra történelmi, történeti megismerésére.

5./ A környezetismereti áttekintés segítene a XXI. század emberének visszatalálni a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernie azt a természeti környezetet, ami őt körülveszi. Meg kell ismernie, hogy harmonikusan együtt tudjon élni vele, óvni- védeni tudja azt, hogy utódaik is élvezhessék!
Felhívnám a figyelmet arra a kedvező lehetőségre, hogy a 29-es választókörzetben található a Péteri majorban egy botanikus kert.
A KEK tanszékei, amelyek a Péteri majorban működnek: Dísznövénytermesztési- és Dendrológiai Tanszék, Zöldségtermesztési Tanszék, Kísérleti Üzem- és Botanikuskert, a XX. és XXIII. kerületiek számára ismeretlen, teljesen (elhanyagolt), zárt világ!

A kampány során, a népfőiskolai kurzustól függetlenül is meg kell hirdetni a botanikus kert megnyitását (az Oczy-kert mintájára) a lakosság előtt! Előtte azonban meg kell szervezni az "önerős" rendbehozatalát! (Alapítvány, egyesület létrehozatalával...)

Meg kellene szervezni az erzsébeti kiserdő (rendszeres szemétmentesítésével) és a Duna-part alkalmassá tételét - rekreációs szabadidős programok szervezésére...

6./ Az állampolgári ismeretek keretében megismerhetné az egyén azokat a törvényes, jogi kereteket, amelyben mindennapjait megéli, amelyek ismerete nélkül lehetetlenség a személyes (rendszer)változtatás.

7./ A közösségfejlesztési technikák ismeretével könnyebben lehet barátságban élnie az egyénnek szomszédaival, szűkebb-tágabb környezetében élő embertársaival. Lehetőség nyílna társadalmi cselekvési technikák: párbeszédkörök, szomszédsági kapcsolatok létesítésének és ápolásának-, társas körök létrehozásának módjainak elsajátítására.

Üdv. BMI
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Jegyzőkönyvek 1989-ből
  2007-07-23 00:04:58, hétfő
 
  Jegyzőkönyvek 1989

,,Milyen az ország helyzete 1989-ben, a demokratikus választások előtt, HORN Gyula és társai szerint, MSzMp (ma MSzP) KB ülések jegyzőkönyveinek tükrében. Mit mondanak ma az MSzP vezetők, akik 89-ben tudták milyen állapotban van az ország.
/MSzP KB 1989. évi jegyzőkönyvei I.köt./Bp. Orsz. Levéltár, 1993/

JKV. MSzMP KB ülés
1989.febr.10.11.
A GAZDASÁGI ÉLETBEN, GAZDASÁGI TERÜLETEN MA - lehet, hogy vulgáris amit mondok - HADIÁLLAPOTOK VANNAK. /65.old. HORN GYULA/
...Ma Magyarországon 532 ezer főnek 4000 Ft. alatt van az alapbére, fizetése. Ez önmagában sokat elárul, és akkor én most nem a nyugdíjasokról beszéltem. /135.o. Nagy Sándor/
Valójában több év óta egy olyan feladványnak a megoldásán dolgozik a párt és kormányzati vezetés, amelyben itt-ott vannak pillanatok, amikor mi is már a MEGOLDÁS VAGY REJTVÉNY MEGOLDHATATLANSÁGÁN gondolkodunk.
Nevezetesen: ADÓSÁGÁLLOMÁNYUNK MÉRTÉKE OLYAN MAGAS, mozgástere a gazdaságnak olyan szűk ... /163.o. Németh Miklós/
...Azért élezem ki így ezt a kérdést, mert úgy érzem, hogy lehetőségeink kimerülőben vannak arra, hogy a VÁLSÁGOS HELYZETBEN úrrá legyünk, és itt nem kevesebbről van szó, mint a hatalom megszerzéséről /megőrzéséről/ vagy elvesztéséről. Ha nem sikerülne a hatalmat megőrizni, nagyon kérdéses, hogy a történelem ad-e egy további lehetőséget egy olyan mozgalomnak, amelyik hetven év alatt háromszor vesztette el a hatalmat. /86.old.Vajda Gy/
...Egyébként a szocialista internacionálé a demokratikus szocializmus programját még nem valósította meg, pedig felfogásunk szerint előbbre járnak nálunk bizonyos kérdésekben...
...ha a hogyant nem fejtjük ki bővebben, akkor nagyon hamar megkapjuk azt a felvetést, hogy 40 ÉV ÁLLT RENDELKEZÉSRE, hogy mindazt, ami ebben a programban megvalósult, azt megcsináljátok. MEGVOLT A LEHETŐSÉG, MIÉRT NEM ÉLTÜNK VELE? /515.o. Gyuricza László/

1989.márc.7.
...Csak gondoljunk arra, hogy 1989-ben magyar-szovjet gazdasági kapcsolatokban 13 %-kal csökken a forgalom, és ez milyen problémákat okoz vállalatainknak? Az elkövetkező időszakban ez még súlyosbodik és nem javul... de itt van az ÓRIÁSI ADÓSSÁGÁLLOMÁNY, aminek KAMATATERHE 1,2 milliárd dollár...
A számaink arra utalnak, hogy a reálbéreket ... az elkövetkező 1-2 évben még csökkenteni kell és nem kizárt, hogy 2-3 %-kal ... /521,522 old. Hoós J/

1989. febr. 20-21
... a mezőgazdasági jövedelmezősége romlott, a mezőgazdasági nagyüzemek egyre szélesebb körében az egyszerű újratermelés pénzügyi feltételei is hiányoznak, az eszközállomány elhasználódottsági foka növekszik /282 old. Iványi Pál/
Fokozatosan megkezdődött a nagyüzemekben egyes termelési ágazatok, főleg az állattenyésztés felszámolása. Ezért, ha nem lesz gyökeres változás, ÉLELMISZERHIÁNNYAL KELL SZÁMOLNUNK AZ ORSZÁGBAN... /294.o. Rimóczi Sné/
Ma 1300 nagyüzemből ötszáz máról holnapra tengődik... Nagyon sok helyen megindult a vagyon felélése. Riasztó jelzések ezek /317 o.Révészné Kéri A/

1989.máj.8.
A külső tényezők, amelyek jelenleg vasmarokkal szorítják a gazdaságot, nem fognak enyhülni, ... lehet hogy még fokozódni fog. Nem látom ma azokat a konkrét lehetőségeket a gazdaságban, amelyeknek alapján azt gondolhatnánk, hogy jövő júliusban valamivel is jobb lenne a helyzet... /806. Tétényi Pál/
Abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy EBBEN AZ ORSZÁGBAN VÁLSÁG VAN, ezt az előző központi bizottsági ülésre beterjesztett jelentés is megállapította. Ez a válság jelent van a társadalom felépítményi szférájában is, és jelen van a gazdaságban is /826.old. Guricza László/
..azt hogy az AGRÁRÁGAZAT NAGYON NEHÉZ HELYZETBEN VAN, VÉSZHELYZETBEN VAN, mi magunk is elismerjük.../931.old. Iványi Pál/
...Ha valamit én kiviszek egy dollárért, azért kapok 63 forintot. Ha ugyanezt a terméket kiviszem a Szovjetúnióba, kapok érte körülbelül 18 forintot /949 old. Nagy Gábor/
...Már nem csupán a paraszti jövedelmek vannak veszélyben, hanem a belföldi ellátás és a népgazdaság szempontjából elengedhetetlen agrárexport is /952.o. Nagy Tamás/

...A VÁLSÁG, a politikai és GAZDASÁGUI VÁLSÁG, bizonyos vonatkozásban pártválság nem egy év terméke... levezetése, nem egy év alatt, hanem évek alatt fog lebonyolódni... Sodródunk-e? Igen. Részben objektív okok miatt, részben szubjektív okok miatt... SAJÁT ÜGYETLENSÉGÜNK, TEHETETLENSÉGÜNK, mert nem tanultunk meg válságot kezelni /1026 old. Grósz Károly/

1989. 02. 10-11
Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/
A sajtóról néhány mondatban... a tegnapi szektások itt is felemelték a kezüket és reformszerkesztőkké váltak. Én azt hiszem...hogy befolyás legyen, hogy megnyerjük a húsz legjobb újságírót, akin keresztül lehet befolyást nyerni, megteremthető.../102.old. Aczél György/

1989. márc. 29.
Hangos társadalmi csoportok elégedetlenek a tömegtájékoztatás működésével... Egy meglehetősen BELTERJES SZAKMÁBAN, egy kis országban, ahol NAGYON ERŐS ÖSSZEFONÓDÉSOK IS LÁTHATÓK, bizonyos egzisztenciális késztetések miatt is többen többféle meggyőződést is szolgálnak egyszerre /599.old. Barabas János/

Sajtópolitikájában az MSzMp abból indul ki, hogy partneri viszony áll fenn... Befolyását az állami irányításban és a szerkesztőségekben dolgozó kommunisták révén kívánja érvényesíteni. A Népszabadságnak, az MSzMP központi lapjaként, a párt politikáját, céljait, értékrendjét képviselő, vitakész és meggyőzni képes politikai-mozgalmi tömeglappá kell válnia...
A párt területi befolyását meghatározó módon erősíthetik megyei lapjai. Ezek a lapok összességükben a Népszabadságnál nagyobb példányszámban jelennek meg, jelentős tömegbefolyást biztosítanak az MSzMP-nek. /680,682,683, old/


1989. máj.8.
...a kormány nem tud kormányozni, anélkül, hogy az állami Rádió és Televízió ne képviselje a kormány törekvését és az álláspontját /798.old.Devcsics.../
...Nagyfokú felháborodást vált ki a párttagság, de nemcsak a párttagság körében egyes vezetők korrupciós dolga, visszaélése../990.old. Tóthné/
Nagy hibánk volt, hogy a történelmi múltat, a magyar sorsot, a szomszédos országokban élő nemzetiségek kérdését nem vállaltuk föl.../1004.Vajda György/


Milyen az ország helyzete 1989-ben, a demokratikus választások előtt, az MSZMP KB 1989. évi jegyzőkönyvei 2. kötete alapján /Orsz. Levéltár 1993./, akkor még kommunista vezetők nyilatkozatai szerint:

MSZMP KB 1989. jun. 23-24-i ülés:
,,Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DILEMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/
A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/
...Úgy hiszem, hogy az elnökség létrehozása is egy okos gondolat... Nagy Sándor elvtárs bevonását ugyanilyen okból nem javasolnám, mert szakszervezeti tevékenységnél ma sok kritika támadja, hogy ELKÖTELEZETT, A PÁRT DÖNTÉSEI MELLETT, és akkor HOGYAN KÉPVISELI AZ EMBEREK ÉRDEKEIT... /1209. VAJDA GYÖRGY/

szept.1.:
...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ... /1495. IVÁNYI P/
...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/

szept.12-13:
Nem tehetem meg, hogy nem beszélek a sajtóról, a nyilvánosságról...
,,visszaütnek a korábban elkövetett hibák, a SZAKMAILAG ALKALMATLAN ÁLTALUNK ODA - mármint a Rádióhoz és Televízióhoz - ERŐLTETETT KÁDEREK most ellenünk forduló túllicitálással igyekeznek múltjukat feledtetni."
Kérem szépen, ezek az emberek valóban hosszú időn, éveken, évtizedeken keresztül itt élték életüket ebben a házban töltötték el reggeltől estig: keresték és találták meg a patrónusukat... /1634. BERECZKY GYULA/
,,Oldódjanak a baráti-szövetségesi viszonyt terhelő konfliktusok". Mit értünk ezen a szövetségi viszonyon? Ugye divat volt a NEMZETI ÉRDEKET ALÁRENDELNI AZ INTERNACIONALISTA ÉRDEKNEK. Ki fogalmazta, határozta meg az internacionalista érdekeket? Most már tudjuk, hogy J.V. Sztálin... /1649 KÓTAI GÉZA/
...a szocializmus vívmányőrzése vagy szocialista értékek követése, és ez a gazdasági és pénzügyi stabilizáció az én személyes véleményem szerint egymással ellentmondásban van... Amikor rendbe kellett tenni az országok szénáját, stabilizálni kellett, én nem emlékszem egyetlen szocialistára... /1652 NYERS REZSŐ/

Az adósságszolgálati kötelezettség 1990-ben még viszonylag mérsékelt, azután növekszik. A TÖRLESZTÉS 1990-ben 2,0 milliárd, 1991-92-ben már 2,3 ill. 2,8 milliárd dollár lesz, a KAMATFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGÜNK ÉVENTE így 3,3-4,3 milliárd dollár, három év alatt összesen 11 milliárd dollár...a KGST tagországok gazdasági nehézségei fokozódnak... Mindezek következtében nehezül innen a korszerű technika, de az energia- és nyersanyagbeszerzés is, és nem tartható fenn exportunk mai szintje és összetétele sem.
/1756. 10. sz. Függelék/

Szept. 25.:
Szeretnék valamit mondani a NÉMET MENEKÜLTEK ügyével kapcsolatban... Ez is KOLLEKTÍV DÖNTÉS volt...NDK-ba a külügyminiszterünk ment, NSZK-ba Németh elvtárs ment. De hangsúlyozom, ezt is az ELNÖKSÉG EGYÜTTES ÁLLÁSFOGLALÁSA ALAPJÁN... /1787 NYERS REZSŐ/
A kormány mindkét német állam vezetéséhez egyszerre kezdeményezett tárgyalásokat.../1788 NÉMETH MIKLÓS/
...Azon is gondolkodtam, hogy például hogyan lehetne a sajtót, a tömegkommunikációt kézben tartani. Megfelelő főszerkesztőkkel, rádió, tv vezetőkkel, és ezek lennének az elsődleges felelősök azért, hogy a kezükben lévő - ma már nem kézzel vezérelt - eszközök jól működjenek. /1797 JUDIK ISTVÁN/
MSZMP eddigi pozíciói a párt vagyonának dolgában nem tarthatók, és nem védhetők a nyilvánosság előtt...
1970 óta tehát a tételesen felsorolt adatokból kiderül, hogy a párt beruházásainak 4 %-át csinálta saját forrásból, a többi állami pénzből, állami beruházásban épült...maximum az ingatlan vagyon 5 %-a amire a meglévő és itt elénk tárt adatok alapján igazolható, hogy az MSZMP-é /1808 NAGY IMRE/

Magyarországot a BÜROKRATIKUS ÉS ÁLLAMSZOCIALIZMUS VÁLSÁGBA JUTTATTA... Legfőbb célunk a demokratikus szocializmus.../1832. 3.sz. Függelék/
/A másolatot készítette: BMI Bp.2006.március 11-én./

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 3256
  • e Hónap: 11860
  • e Év: 47801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.