Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Látod, ez fáj nekem...
  2007-07-24 11:09:17, kedd
 
  Látod, ez fáj nekem, hogy amikor s1-nek megírtam, hogy én nem szeretem azért a tövismadaras idézetéért, hogy abban gyönyörködni, amint egy madár felnyársalja magát és egész haldoklása alatt trillázik a leggyönyörűbben... Meg hogy Istennek ez mennyire tetsző dolog...
Hát ennél mintha azt ajálgatta volna, hogy tömegesen nyársaljuk fel magunkat, mert az Istennek mennyire tetsző ??? !!!!!
Persze abban az idézetben az is benne volt, hogy az igazi szépség és érték a legnagyobb fájdalom közben születik... Vagyis, a legszebb verseket a legnagyobb fájdalom idején írja az ember is... Tudom a Tövismadarak szerzője ezt akarta üzenni a hasonlattal...
De engem ez annyira felingerelt, hogy kénytelen voltam neki megírni...

Amikor tudod, minden áldott nap szinte egymáséi lesznek a legnagyobb szerelmi extázisban barátjával a blogjukban, és rajongók sokasága dicsérgeti őket, hogy milyen rendezett, meg szép a blogjuk... meg köszönik a sok szép képet...
Szóval, akkor én egyáltalán nem éreztem indokoltnak ezzel előhozakodni... Mármint annyira álságosnak tartottam, hogy éppen ők hivatkoznak arra a szegény kis madárra!!!

Meg azonnal megjelent a szegény kis madár lelki szemeim előtt, amint felnyársalva haldoklik... Annyira fölháborított, hogy ebben gyönyörködhet valaki???
Meg azon mód magamat képzeltem a madár helyébe, mert most pont olyan élethelyzetben vagyok, mint az a szegény kis madár és annyira elfogott a düh, hogy ebben az én nyomorúságomban ne gyönyörködjön senki!!!!!!
Hogy muszáj voltam megvédeni magamat. Muszáj voltam megírni nekik, hogy ez azért mégiscsak sok!!!

És akkor a szerelme, valami rettenetes nyers indulattal nekem támadt, hogyan mertem belerondítani annak a blogjába, aki neki a világon a legkedvesebb!!!

Akkor most, hogy ez az oncognito rámtámadt, megrágalmazott,. lefasisztázott, meg mindenféle szörnyűséggel iszonyatosan megbántott, mert szabályosan megrágalmazoitt, akkor engem senki - érted? - SENKI SENKI NEM VÉDETT MEG!!!

ÉS EZ VOLT AKKOR IS AMIKOR A VENDÉGKÖNYVBŐL IS KUTÁLTAK...

TE SEM VÉDTÉL MEG, MEG MÁSOK SEM. Ugyan táltos megadta nekem a védekezés lehetőségét... de ezzel majdhogynem őt is kiutálták a Vendégkönyvből...

Még itt a blogomban sem állt ki mellettem senki sem, pedig azt hittem, hogy már vannak barátaim...

Itthon is vasárnap olyan dolog történt, amikor meg kellett védenem magamat és nemhogy kiállt volna mellettem bárki is ebben az én állítólagos családomban, hanem még engem bántottak, amiért mertem az engem ért méltánytalanságon felháborodni...

Aztán, később - az egyik kismenyem azt mondta a fimanak, hogy ez neki sem tetszett volna és bizony ő is felháborodott volna az én helyemben.

Erre a fiam odajött hozzám és bocsánatot kért...pedig nem ő bántott meg igazán.... Aztán átöleltem és a mellére borulva elzokogtam neki, hogy menyire nyomorultul érzem magamat, mennyire elhagyatottnak, becsapottnak és megalázottnak!!!

Hogy sem gyerekkoromban sem soha-soha nem állt ki mellettem senki...

Engem mindig odalöktek, hogy megerőszakoljanak, megverjenek meggyalázzanak az erősebbek!!!!
Engem a kicsi, törékeny lánygyereket!!!

És mégis, mindenki rajtam köszörüli a nyelvét, mert mertem minden szörnyűséget túlélni!!!

Most is, hogy fehér a hajam,. mindenki belém akar rúgni és engem vádolnak mindezek után mindenféle aljassággal, mert merem megvédeni magamat..
Legalább is próbálkozom....
Tudod, hogy milyen ezzel együttélni!!!????

Szerintem nem tudod még elképzelni sem!

Pedig te is kicsi vagy és törékeny, meg ... jó ember vagy, meg szeretetre méltó legalább annyira, mint az a s1 blogos, aki oldalszám szépeleg a blogjában és mindenki dicséri...

Ezek engem bele akarnak egy öngyilkosságba kergetni, de nem fog nekik sikerülni azért sem!!!

Azért sem hagyom magamat érted???????????

Fognak ezek még bánkódni, hogy mennyire igazságtalanok voltak velem, csak félek, hogy azt már nem fogom megélni, mert meghasad a szívem egy ilyen méltatlan bántás miatt, amikor ismét és ismét senki, de senki nem fog kiállni mellettem!!!

És, tudod mi a legtragikusabb az egészben? Mégcsak nem is haragudhatok érte, mert aki eddig még szeretett és kiállt mellettem, az bizony hamarosan ugyanolyan üldözött emberré vált, mint én vagy pedig meghalt egy balesetnek látszó körülmények között...

Szeretettel ölellek hűséges barátnőd: Mária
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Információs kárpótlás elmarad
  2007-07-24 04:59:48, kedd
 
  Ügynökbizottság - Bejelentették a testület névsorát
2007. július 23. 14:15 MNO

Bejelentették, kik lesznek a tagjai az úgynevezett ügynökbizottságnak, amelynek elnöke Kenedi János. A héttagú testületbe az SZDSZ az elnököt és két szakértőt, míg az MSZP négy szakértőt delegál. A kormánypártok között korábban kisebb vita alakult ki a testület tagjairól. A kormányszóvivői tájékoztatón kiderült, a hőség közel félmilliárd forintos többletköltséget jelentett.

Az SZDSZ régóta szorgalmazza a múlt lezárását, az ügynökakták kutathatóságát - jelentette ki Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője. A magyarországi rendszerváltás egyik legnagyobb adóssága az egyének és a társadalom egésze információs kárpótlásának szinte teljes elmaradása - fogalmazott a kormánypárti politikus. Mint kiemelte, a koalíciós pártok egyetértettek abban, hogy a kormány szakértői bizottságot állítson fel az iratátadási törvényben szabályozott eljárásnak a teljesítését elemző és értékelő jelentés elkészítésére, amely napokon belül, a szükséges nemzetbiztonsági átvilágítást követően meg is kezdheti munkáját. (MTI)

Felkérte az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság tagjait a miniszterelnök - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő. A testületet Kenedi János tudományos kutató vezeti, akit már a múlt héten felkért a miniszterelnök erre a feladatra.

A további tagok: Varga László történész, a Fővárosi Levéltár volt főigazgatója, Ungváry Krisztián történész, az 56-os Intézet munkatársa, Sipos Levente történész, a Politikatörténeti Intézet tudományos tanácsadója, Ripp Zoltán történész, a Politikatörténeti Intézet osztályvezetője, Palasik Mária történész, a Történeti Levéltár tudományos kutatója, és Reisz T. Csaba történész, az Országos Levéltár általános főigazgató-helyettese.

A kormányszóvivő kérdésre válaszolva elmondta, a bizottság függetlenségét a tagok eddigi munkássága garantálja.

A liberálisok által korábban javasolt Ungváry Krisztián delegálását a szocialisták azért igyekeztek megtorpedózni, mert a történész perben áll a titkosszolgálatokkal. Az SZDSZ ezzel szemben úgy gondolja, hogy Ungváry és a szolgálatok között zajló vita a bizottság munkájának időtartamára felfüggeszthető - olvasható a Népszavában.

A Népszava információja szerint a kormánypártok megállapodtak abban, hogy a tagok szinte minden iratba betekinthetnek.

Sokba kerül a kánikula

Az első becslések szerint eddig 488 millió forint többletköltséget okozott a nyolc napja tartó harmadfokú hőségriasztás - mondta Daróczi Dávid hétfőn. A kormányszóvivő elmondta, a legtöbb pluszköltsége várhatóan a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, illetve a tűzoltóságoknak lesz. Daróczi hangsúlyozta: az összegek egyelőre becslésen alapulnak.

A kormányszóvivői tájékoztatón szó esett az egyházi ingatlanok rendezéséről is. Eszerint mintegy 700 millió forint értékű egyházi ingatlan rendezéséről döntött még a múlt héten a kormány. A mostani kormánydöntés alapján a pénz a református és az evangélikus egyház pénzbeli kárpótlására, illetve a korábban államosított ingatlanok visszaszerzésére fordítható - közölte Daróczi Dávid, aki elmondta még: az idén 8,8 milliárd forintot biztosít a költségvetés erre a célra. Ebből a forrásból 1 milliárd forint jut a két egyház ingatlanainak rendezésére. A kormányszóvivő hozzátette: "a fennmaradó 300 millió forintra szeptemberben nyújthatja be igényét a két protestáns egyház".

(MNO/MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lecsúszhatunk az uniós közbesz
  2007-07-24 04:55:26, kedd
 
  Lecsúszhatunk az uniós közbeszerzésekről, ha nem lesz új titoktörvényünk


Lecsúszhatunk az uniós közbeszerzésekről, ha nem fogadják el a jogszabályt
Kósa András 2007-07-23 07:30 hirszerzo.hu


Minden eddig titkosított dokumentumnál felül kellene vizsgálni, hogy szükség van-e még a minősítésre az új titoktörvény tervezete alapján. Nemzetközi összehasonlításban Magyarországon valóságos "titkosítási mánia" zajlik, az esetek túlnyomó többségében teljesen indokolatlanul. Ha az év végéig nem sikerül korszerűsíteni az előírásokat, uniós pályázatoktól is eleshetnek a magyar vállalkozók.

Minden titkos irat minősítését felül kellene vizsgálniuk a titokgazdáknak néhány éven belül, beleértve a rendszerváltás előtt keletkezett iratokat is, ha a parlament az ősszel elfogadja az új titoktörvényt. A titkosítást elrendelő szerveknek egyúttal az új törvényben meghatározott kategóriák szerint kellene az irat minősítését ismét meghatározni.

Mindez több millió oldalnyi dokumentumot érinthet. Az adatok mennyiségére jellemző, hogy ma Magyarországon körülbelül 1800 helyen őriznek állam-, illetve szolgálati titkokat, és évente több százezer titkosítás történik, ráadásul a titkosított adatok nagyobb része a legmagasabb minősítési jelölést (Szigorúan titkos!) kapja. Ehhez képest, a NATO-ban például alig pár tucatnyi adatot titkosítanak a legmagasabb minősítési szintre - igaz, ott az ilyen dokumentumokat jóval szigorúbban is őrzik, elég egy "bizalmas" vagy "korlátozott terjesztésű" minősítés is ahhoz, hogy az adatok ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Titkosítás: legtöbbször pár év elég lenne

Az új törvényben egyébként már a titkosítás kifejezés sem szerepel, ehelyett "minősíteni" fogják az érzékeny tartalmú iratokat. Ilyen kategóriák lesznek az adatok szenzitivitása alapján a "korlátozott terjesztésű", a "bizalmas", a "titkos" és a "szigorúan titkos".

A tervezet szerint alapvető változás lenne az is, hogy az eddigiektől eltérően nem szerepelnének a minősíthető adatkörök jegyzékében előre meghatározott időtartamok a minősítés hosszára, a törvényben meghatározott maximum érvényességi idő alapján, az egyes adatok vonatkozásában ennek meghatározása a titokgazda hatásköre és felelőssége lenne. Az európai gyakorlatban egyébként nagyon ritkán használnak érvényességi időt, a rendszeres felülvizsgálat biztosítja az okafogyottá vált minősítés módosítását vagy törlését.

Utóbbi azért előrelépés Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) elnöke szerint, mert eddig általános gyakorlat volt, hogy a minősítő automatikusan a felső határt alkalmazta - így viszont indokolnia kell majd döntését. Zalai Mihály úgy véli, még az indokoltan titkos, alacsony minősítési szintű adatok túlnyomó részénél is elég lenne egy néhány éves periódus a betekintés korlátozására.

A titkosítás hosszáról most is komoly vita folyik, civil szervezetek szerint túlzó, hogy évtizedekre titkosíthatnak adatokat (most kilencven év a felső határ), Haraszti Miklós, az EBESZ média biztosa nemrég egy, a témában rendezett konferencián legfeljebb 15 éves időtartamot javasolt.

Utóbbit az NBF elnöke viszont kevésnek tartja, hiszen így még élő, adott esetben "működő" ügynökök, titkosszolgák személyes adatait is nyilvánosságra kellene hozni, ami "ellehetetlenítené a magyar titkosszolgálatokat, hiszen senki nem működne együtt velük ezek után".

Kell-e titokjegyzék?

Külön vita folyik egyébként az új törvénytervezet kapcsán arról, hogy készüljön-e a maihoz hasonló titokjegyzék, amely taxatíve felsorolja, hogy milyen adatkört lehet titkosítani. Az új jogszabályban szűkítenék ezek körét, a megfogalmazások ugyanakkor általánosabbak lennének, amely - a TASZ a már idézett konferencián kifejtett véleménye szerint - parttalan titkosítási lehetőséget adna az állami szervek kezébe. "Az európai gyakorlatot megvizsgálva ilyen részletes titokköri jegyzékkel sehol nem találkozunk" - mondta Zala Mihály.

Az elnök szerint működő megoldás lenne az is, hogy egyáltalán ne legyen ilyen jegyzék, hanem a titokgazda dönthetne a törvényben meghatározott kereteken belül a minősítésről, ugyanis jelenleg pusztán a titokköri jegyzékben való szereplés automatikus minősítéshez vezethet, függetlenül attól, hogy keletkezik-e kár, ha az adat nyilvánosságra kerül. A titkok nyilvánosságra kerülésének szankcionálása is megváltozik, az irat minősítése helyett a ténylegesen okozott kár mértéke lesz a büntetés alapja.

A kormány még 2004 április 27-én határozott róla, hogy egységesíti a titokvédelemről szóló szabályokat. Ez azonban - részben koalíciós nézeteltérések miatt - azóta sem történt meg, amely már most gazdasági károkkal járhat a magyar cégek számára.

Jelenleg ugyanis a megfelelő jogintézmény hiányában Magyarország nem tud tanúsítványt kiállítani arról, hogy egy cég átesett a nemzetbiztonsági ellenőrzésen - így az olyan uniós közbeszerzési tendereken sem tudnának indulni az érdeklődők, amelyeknél ez a feltétel. Például az Unió által kiírt informatikai tendereken, ahol a tanúsítvány megléte követelmény, magyar cég még alvállalkozóként sem indulhat jövőre, ha ősszel nem fogadja el a parlament az - egyes elemeiben kétharmados többséget igénylő - új titoktörvényt.

Kapcsolódó cikkek
* Az MSZP és a Fidesz is titkolózik cikktárba
* Máig titkolóznak a magyar hatóságok Csernobil ügyében cikktárba
* Tíz nap múlva kiderülhet, miért nem nézhetünk bele a milliárdos privatizációs szerződésekbe cikktárba
* "Óriási tévedés azt hinni, hogy államtitok jelszóval el lehet mismásolni" cikktárba
* Feltárulhatnak az olaj-akták cikktárba
* Paksi üzemzavar: marad a szájzár cikktárba

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csendes népirtás folyik hazánk
  2007-07-24 04:51:15, kedd
 
  A Jobbik szerint csendes népirtás folyik hazánkban

A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint Magyarországon immár több mint 20 éve csendes népirtás zajlik, a határon túl élő magyar közösségekről nem is beszélve. Ma már nincs Magyarországon olyan valamirevaló szakember, aki ne prognosztizálná a népességfogyásból kifolyó gazdasági, etnikai hátrányokat. Minden körülményt figyelembe véve kijelenthetjük, hogy Magyarországon demográfiai katasztrófa van, amelynek megfékezésére radikális eszközökkel kell válaszolni. A magyar értelmiség, pártok nagy részének mulasztása az, hogy érdemben nem keresett megoldást jelenünk talán legsúlyosabb problémájára.

Kevesebb gyermek született és többen haltak meg az év első öt hónapjában, mint az előző esztendő azonos időszakában, a házasságkötések száma pedig 10 százalékkal volt alacsonyabb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Az előzetes adatok szerint 2007 első öt hónapjában 38.739 gyermek született és 56.960 lakos hunyt el. Ez idő alatt 3 százalékkal (1.200) kevesebb gyermek született és 2,3 százalékkal (1.290) többen haltak meg, mint az előző év azonos időszakában.

A legerősebb parlamenten kívüli párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom az új radikalizmus szellemében megalkotott Bethlen Gábor Program alapján kezdeményezi azt a 13 pontot, amely lehetővé teszi a népességfogyás mielőbbi megfékezését.

1. A már a fogantatásától emberi életnek tekintett magzat valódi törvényi védelme.
2. A felnevelt gyermek személyi jövedelemadójának 25%-a a szülő nyugdíját növelje.
3. A családi adózás bevezetése a személyi jövedelemadózás helyett.
4. A lerombolt lombikbébi-program újraindítása és kiemelt támogatása.
5. Az egészségügyileg nem indokolt művi meddővé tétel eltörlése.
6. A társadalmi asszimilációra nem alkalmas csoportok tömeges bevándorlásának megállítása.
7. A gyermeket nevelő anyákat otthon vagy félállásban foglalkoztató munkaadók számára nagy mértékű adókedvezmények biztosítása.
8. A főállású anyaság intézményének biztosítása a legutolsó munkahelyi bér 75%-ának megfelelően.
9. Az egyházi esküvő állami anyakönyveztetése.
10. A valódi nemzeti és az általános emberi értékeket megjelenítő közszolgálati média működtetése.
11. Államilag finanszírozott iskolai étkeztetés programjának elindítása.
12. Kötelező erkölcs- és hittan bevezetése az általános és középiskolákban.
13. Népesedési konferencia összehívása 2 havi rendszerességgel a hazai értelmiség, a történelmi keresztény egyházak, és a pártok szakértőinek részvételével.

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...kevesebb gyermek született
  2007-07-24 04:48:51, kedd
 
  Az év első felében csaknem 11 ezer fővel csökkent a magyar lakosság, így most a népesség becsült létszáma 10 millió 55 ezer - mondta el az InfoRádióban a Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója.

Az év első öt hónapjában kevesebb gyermek született és több ember halt meg, mint az előző év azonos időszakában - közölte Kamarás Ferenc.

Az előzetes adatok szerint 38.739 gyermek született öt hónap alatt, mintegy 1200-zal kevesebb, mint 2006 januárja és májusa között. A statisztikus hozzátette: 2006-ban a korábbihoz képest több gyermek született, így most nem lehet tudni, hogy csak megtorpanásról vagy a születésszám trendjének megváltozásáról van-e szó.

Ugyanez igaz a halálozásokra is. Az elmúlt évben a szám igen alacsony volt, idén azonban az első öthónapos adat 1300-al többet mutatott, mint a tavaly ilyenkor mért, május végéig 56.960-an hunytak el.

A nemzetközi vándorlásnak köszönhetően a népesség 11 ezer fővel csökkent.

A vizsgált időszakban a házasságkötések száma 10 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest.

Kapcsolódó cikkek:
* Még a héten befejeződik az aratás

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedden reggel nyolctól...
  2007-07-24 04:46:22, kedd
 
  Kedden reggel nyolctól a Magyar Rádió egyik kirúgott munkatársa éhségsztrájkba kezd a közszolgálati adó vezetésének gyakorlata ellen.

Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádió egyik, a létszámleépítések miatt kirúgott munkatársa közleményében kifejtette, kedden reggel 8 órától éhségsztrájkba kezd. Tiltakozásának okát abban jelölte meg, hogy a Magyar Rádió vezetői (Such György elnök, Szetei Tibor humánpolitikai igazgató és Kemencei Andrea humánpolitikai és oktatási csoportvezető) - mint fogalmazott - a rádió munkatársait folyamatosan megalázzák, becsapják, egzisztenciálisan és szakmailag tönkreteszik.

Cs. Kádár Péter 1978 júniusa óta dolgozik a közszolgálati adónál, hangmérnökként, internetes szerkesztőként, újságíróként és oktatásszervezőként is tevékenykedett. Közleményében hangsúlyozta, elbocsátása anyagilag rendkívül érzékenyen érintette.

A Magyar Rádió műsorstruktúrájának átalakításával együtt létszámleépítést kezdeményeztek az adóknál. Olyan neves dolgozóktól váltak meg, mint például a Pulitzer Emlékdíjas Váradi Júlia.

A háromhavi bér kifizetésével ösztönzött, tavaszi önkéntes leépítési program keretében 179-en távoztak, a mostani, csoportos leépítés keretében 192 főt küldenek el. Az így megmaradó több mint 900 munkatárs közül sokan szintén nem tudnak rendszert felfedezni a közrádió emberierőforrás-gazdálkodásában.

A rádió műsorstruktúrájának megváltoztatását egyébként nem alapozták meg hallgatói felméréssel, nem támogatják marketinggel.

Kapcsolódó témák
Veszélyben a Magyar Rádió zenei együttesei
Botrányos átszervezés a Magyar Rádiónál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spórolás bal-lépéssel
  2007-07-24 04:42:11, kedd
 
  Az alpolgármester bal-lépése
2007-07-23 15:43:18 elnök


Bánó Miklós felszólalása: Örömmel jelzem az olvasónak, hogy sikerült a Helsinki út 9. szám körüli járdaaszfaltozást elvégeztetni.

Dicséret illeti a Városfejlesztési Osztály illetékeseit!

A Társasházat az Integrit XX. KFT kezeli és jó azt látni, hogy legalább néha működnek a dolgok. Egy 35 éves "tartozást" kellett megoldani. - Hosszú várokozás után, a Zamárdi utcai rendelőt is átadták Gubacson, melyet egy ismert kerületi vállalkozó kivitelezett. - Akad azért jó példa is kerületi szinten! Pesterzsébeten a Helsinki út rövid de nagy forgalmú szakasza több törődés érdemelhetne.

Érthetetlen mindannyiunk számára, hogy miért húzódik oly régóta a parkok bekerítésének kérdése.

A Helsinki 1. és Helsinki 10. szám között elterülő szakasz, mely a Határ út és a Topánka utca között fekszik, a még füvesnek mondható területei mostoha módon nem lettek elkerítve.

Önkormányzatunk nagyjából két évvel ezelőtt döntött 10 millió forint sorsáról, melyet erre a célra kellett volna fordítania.

Még 2 millió forintot sem költöttek a János utca 6. játszótér megépítésére, mondván - a többi pénzt a Topánka utca 3 és 5. szám mögötti, valamint a Helsinki úti oldal rendezésére kell fordítani.
Arról már ne is beszéljünk, hogy az elkerített focipálya építése a zsákutcában, zsákutcába futott.

Hova tűnt el e nemes célokra szánt összeg?

A lakótelep túlsó oldalán lévő Baross utcai rész parkosított területei korláttal vannak védve.

Látható a két terület különbsége, a fű állapota és a park tisztasága között is!

A Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság ülésein eleget szajkóztam a dolgot.

A Helsinki út 9. előtt kb. 25 méter fémkorlátot kihelyeztek, majd hosszú unszolás után a farács is felkerült a fémszerkezetre.
A bejárat melletti fakorlát már saját forrásból készült el, melyre tiszteletdíjam egy részét áldoztam fel.

Úgy döntöttem, miután a Fidesz Frakció tagja vagyok, társaim támogatását kérem az ügyben.

A 2007. július 19-i testületi ülésen a költségvetés tárgyalásánál frakciónk két módosító javaslattal élt.
Az egyik javaslat a játszóterek hiányzó ivókútjainak pótlását kezdeményezte.
A 10 millió forintos ötletet a szocialista többségű testület elvetette, nem törődve a kánikula okozta szomjúsággal. Az általam felvetett parkosítási kérdés 5 milliós költségvetés módosítási kísérlete hasonló képen járt!
Érthetetlen számomra azonban csak az volt, amikor Kovács Eszter szocialista alpolgármester, saját körzete ellen szavazott, és ezzel kipipálhatjuk ezt a választási ígéretét is.
Talán majd egyszer!

Iróniája a dolognak az, hogy a milliárdos nagyságrendet lassan felemésztő jégcsarnok-ügy további sok-sok millióját ismereteim szerint simán megszavazta szocialista képviselőtársaival egyetemben.

Lehet, hogy Pesterzsébet adófizetőinek pénzét próbálták spórolni szomjúságuk és szépérzékük kárára?

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetvenhárom dán fiatal kalandj
  2007-07-24 04:35:47, kedd
 
  Hetvenhárom dán fiatal kalandjai Pesterzsébeten
2007-07-23 15:36:03 elnök


Hetvenhárom hátizsákos, cserkészinges dán fiatal lepte el pár napra Budapest, azon belül is Pesterzsébet utcáit.

Az FDF önkéntes ifjúsági szervezet - amely egyébiránt a királynő által támogatott - első alkalommal kísérelte meg, hogy egy európai körutazásra vigye a cserkészeket.

Varsó és Prága után, Milánó előtt Budapestre érkeztek, hogy négy kellemes napot töltsenek a magyarok, a pesterzsébetiek között, az erzsébeti fidesz segítségével.

Kaland kaland hátán - talán ez jellemezte a leginkább mindannyiunk életét abban a négy-öt napban, ameddig a dán fiatalok Erzsébeten vendégeskedtek.
Az ifjú cserkészek egy kalandtúra harmadik állomásaként érkeztek Budapestre, s ezzel a velük kapcsolatba lépő magyarokat is önkéntelenül kihívások elé állították.

Már a fiatalok megérkezése előtt lelkes készülődés zajlott a háttérben, hiszen egyrészt szálláshelyet, jobban mondva sátorozásra alkalmas helyszínt kellett találni, s kihagyhatatlannak éreztük a híres magyar vendégszeretet gyakorlatba ültetését is.

Ennek kivitelezése és zökkenőmentes lebonyolítása összehangolt csapatmunkát igényelt. Kalandot említettem, nos a dánok megérkezésének első pillanatától egy kicsit más világba csöppentünk.

Egy hétköznap délután a feltúrt, (a mindössze csak átcsoportosított, de évek óta nem megoldott) közlekedési káosz közepette egymagunkban is embert próbáló a Keleti pályaudvartól a XX. kerületbe eljutni.

Nem is beszélve arról, hogy felmálházott külföldiek tucatjával kellett a tömegközlekedési túrát megejteni.
Ám ez a dán fiatalok fegyelmezett viselkedésének köszönhetően problémamentesen sikerült.

A Duna-parti szálláshelyre érkezve már a magyar vendéglátók lelkes és önzetlen vacsorakészítő stábja és a soroksári vizicserkészek kíváncsian izgatott ifjúsági csapata várta a dánokat.
A huszonegynéhány sátor gyors felállítása után a polgármester úr köszöntötte a fiatalokat, majd szem-száj nagyra tárult az ajándékok átadásakor.

Igazi magyaros finomságot, különlegesen elkészített mézeskalácsot ajándékozott Szabados Ákos polgármester mindenkinek.
A hat dán vezető pedig egyéb hungarikummal is gazdagodhatott.

Bár szakácsunk finom főztjének elfogyasztása nem jelentett kihívást, jó magyar szokás szerint pálinkával koccintottunk.

Volt némi kulturális kommunikációs eltérés: a magyarok vacsora előtt ajándékoznak, míg a dánok szokása a vacsora utánra teszi ezt az eseményt.
Így a közös étkezés után a dánok heringet és egy dán nemzeti röviditalt ajándékoztak a magyar vendéglátók vezetőinek, Szabados Ákosnak és Földesi Gyulának.

Az est további részében a dán és magyar cserkészek közös játékos programja következett, amelynek csak az idő múlása vetett véget.

Pénteken a viking leszármazottak a magyar Országházzal és Budapesttel ismerkedhettek, majd délután részt vettek Pesterzsébeten a Kossuth téri utcazenén. Este szintén magyar étket kóstolhattak, pásztortarhonyával vártuk a táborba fáradtan visszatért kirándulókat.

Szombaton mini kihívás napját tartottak a belvárosban, este pedig a magyar főváros csodálatos panorámájával búcsúztak.

A vasárnap azonban még rejtegetett néhány meglepetést: egy fiú útlevél és papírok hiányában kénytelen volt jóbarátjával még egy éjszakát a táborban tölteni.

Hétfőn azonban a nagykövetség gyors segítségének köszönhetően ők is követhették a csapatot Milánóba.

Egyedül a kis Mette kényszerült Pesterzsébeten tartózkodni.

Ő sajnos a dél-pesti kórház belgyógyászatának kedves, ám közel sem dán színvonalon működő ápolását volt kénytelen igénybe venni.

Minden kaland véget ér egyszer, ám ha jól sikerül, sokáig emlegeti az ember.
Úgy érezzük, a 73 dán cserkész pesterzsébeti tartózkodása mindannyiunkban maradandó emlékként fog élni. (Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik tolerálták a külföldiek jelenlétét a Vízisport utcában, akik az előkészületekben és a helyszínen szívből jövő segítségnyújtást kínáltak, és a dánok nevében köszönet illeti azon szponzorokat, akik áldozatvállalásukkal az országimázs pozitívabb megteremtésében részt vettek.)

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közterületfelügyelők birságoln
  2007-07-24 04:28:39, kedd
 
  Közterületfelügyelők többet fognak bírságolni Erzsébeten
2007-07-20 11:19:32 elnök


Mi a cél? A bírság vagy a közrend?



Fidesz korelnökének kérdése

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt testület!

Természetesen a Fidesz örül annak, hogy a jövőben több kőzterületfelügyelő fog őrködni a kerületünk rendjéért.
Viszont meg kell mondanom, nem örülök annak, hogy az előttünk lévő javaslatban több helyen olvasható:
"a birság összege teljes egészében a kerületi önkormányzatot illeti meg - vagy - több kőzterületfelügyelő esetén természetesen arányosan nőnek a költségek, és a bírságok"

Véleményem szerint ne a bírság legyen a cél.

A cél a rend legyen, a bírság legfeljebb egy végső eszköz lehet. Nem tudok egyetérteni a mindenáron való pénzbüntetéssel.
Mert kit fognak büntetni azt, akit legkönnyebben elérnek, mondjuk a piaci kereskedőket, akiket amúgy is mindenki büntet, pedig a befizetett adók jelentős részét ők termelik meg.

Igen attól félek, hogy nem az illegális éjszakai szemetelőket fogják elrettenteni.
A szemléletünkön kellene változtatni!

Még egy-két szót közterület felügyelők munkájáról: Szolid véleményem szerint például ne a Rendőrség a Pénzügyőrség, APEH, Tűzoltóság munkáját végezzék.

Tulajdonképpen nem is erre képezték ki Őket. Épp elég gondunk van többek között a parkolással piac környékéről nem is beszélve /újabban a piac négy sarkánál olyan mértékben elfoglalják a járdát a gépjárművek, hogy komoly gondot okoz egyáltalán a piac megközelítése, például gyerekkocsival közlekedni lehetetlen/ Igen ezeket kell szemmel tartani.
És a szemetelőkkel meg az állattartás szabályait megszegőkkel, parkokat rongálókkal szembeni fellépést kell határozottabbá tenni.
Ne oltsanak tüzet, ne fogjanak bankrablót. Közterületet tegyék olyanná, ahol jól és biztonságosan tudunk élni. Ez sem kis feladat. Köszönöm, hogy meghallgattak. 2007.julius.19.-ei. Testületi ülésen elhangzottakból.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem lehet---
  2007-07-24 04:23:48, kedd
 
  Miért nem lehet új zebra a Török Flóris utca - Emlékezések tere kereszteződésénél?
2007-07-20 11:15:05 elnök


Fekete László kérdése a polgármesterhez:

A múlt havi testületi ülésen lakossági megkeresésre szóvá tettem, hogy a
Török Flóris utca és az Emlékezés tere találkozásánál indokolt lenne - már az iskola és a lakótelepi közlekedés miatt is -egy gyalogos átkelő telepítése.

Városfejlesztési és Fenntartási osztály indítványomra levélben válaszolt, amit itt tartok a kezemben, és amit ezúton köszönök. Ebből a levélből kiderült, hogy a múltév folyamán már az Eötvös Loránd Szakközépiskola is megkereste az osztályt. Erre a megkeresésre válaszoltak az iskolának, melynek másolatát részemre is megküldtek.

A válaszban szakszerűen leírták a gyalogos-átkelőhely létesítésének menetét, továbbá azt, hogy miért nem indokolt ennek kialakítása.

Eddig talán még elfogadható is lenne a válasz. Talán még az is, hogy leírják 5. M Ft lenne egy közlekedés lámpa telepítése.

De, hogy leírják -idézem- "a balesetveszély a jelenleginél nagyobb lenne az új gyalogátkelőhelyen, mert az átkelő gyalogosok nagyobb biztonságérzettel közlekednek rajta, a járművezetők, pedig nem tisztelik eléggé"

Hozzátenném, hogy ennek kapcsán még elhangzott az is, hogy ez hamis biztonságérzetet ad. Nem szeretnék ezzel a dologgal élcelődni de, ez azt jelentené, hogy a lámpa nélküli már felfestett átkelők életveszélyesek és meg kellene szüntetni. Ugye nem! Minden esetre ne várjuk meg, hogy valamilyen komolyabb baleset történjen.

Többet ér egy emberi élet -nem is beszélve egy gyermek életéről-, mint 5M-Ft.

A teljesség kedvéért meg kell említenem, hogy a részemre küldött levélben közölték, hogy az illetékes Budapest Közlekedési Ügyosztály felé az újabb felvetést-döntés előkészítő kérdésként- megküldik.

Ez reményt ad arra, hogy előbb-utóbb elkészül a gyalogátkelőhely is. Várjuk. Előre is köszönöm.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1729
  • e Hét: 3439
  • e Hónap: 12043
  • e Év: 47984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.