Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Orbán: "Bűn és bűnhődés láncol
  2007-07-08 23:51:28, vasárnap
 
  Orbán: "Bűn és bűnhődés láncolata az MSZP végzete"
2007-06-28 16:24:53 VGO

"Bűn és bűnhődés láncolata az MSZP végzete" - állítja Orbán Viktor a Heti Válasznak adott interjújában. A Fidesz első embere szerint a szocialisták a polgári kormány sikeres kormányzásától a hatalmat elirigyelve egy egyre gyorsuló hazugságspirálba kényszerültek, mely mostanra azonban politikai túlélésüket tette bizonytalanná.

Orbán hangsúlyozta, nem az MSZP az ellenfelük, hanem azok az okok, amelyek végletesen legyengítik Magyarországot. "Az MSZP-vel azért kerültünk szembe, mert a kormányzára való alkalmatlanságuk ma Magyarország gyengeségének meghatározó oka."

A felvetést - miszerint Gyurcsány esetleges távozásával őt is távozásra kényszerítenék a közéletből - Orbán Viktor udvaronclogikának nevezte, mely teljesen távol áll a demokráciától. "Persze lehet tanácsokat osztogatni, de azt, hogy kit, mikor és hogyan hívnak vissza, vagy neveznek ki, a kongresszusi küldöttek meg a választók jogosultak eldönteni."

A Heti Válasznak az ombudsmanjelöltre vonatkozó kérdésére Orbán Viktor elmondta, mivel a köztársasági elnök Majtényi László jelölése előtt a pártokkal nem egyeztetett, személyét már csak a nyilvánosság előtt tudták elutasítani.
Heti Válasz


*** ***********

Orbán és Gyurcsány is túlélte magát
2007. július 6. Angyal Ágnes - FigyelőNet

A Századvég frissen kinevezett kutatási igazgatója szerint Gyurcsány hatalomban maradásához szüksége van Orbánra. Véleménye szerint a Fidesz akkor tudna valóban új többséget kovácsolni, ha pluralizálódna a jobboldal. G. Fodor Gábor a FigyelőNetnek adott interjújában többek között kifejtette, pszichológiailag nem lehet megközelíteni a miniszterelnök karakterét, és választ ad arra a kérdésre is, miért nem lett 2002-ben politikai értelemben öngyilkos Orbán Viktor.

Végzettségemet tekintve politológus vagyok, a fő kutatási területem azonban valóban a politikai filozófia és a politikai gondolkodás vizsgálata. A politikai filozófus rendet tart gondolatai között, tisztázza előfeltevéseit, de közben olthatatlan szenvedély ég benne a politika jelenségének megértése iránt. Elkülöníti és tisztázza az egyes gondolkodásmódok előfeltevéseit, és nem szűnik meg kutatni a "mi a politika?" kérdését. A konkrét kérdésre válaszolva, számomra megtiszteltetést és kihívást is jelent egyben a Századvég Alapítvány bizalma, az Alapítvány részéről pedig mindez kétségtelenül bátor tett: a politikai filozófus ugyanis továbbmegy ott, ahol a többi ember már megáll.

A Századvég legújabb évértékelőjében, az Őszöd árnyékában című kötetben első alkalommal jelent meg politikai filozófiai témájú írás. Miért vették bele Gyurcsány Ferenc politikafelfogásának elemzését?

Azt hiszem könnyen belátható, az őszödi botrány után nehezen állna meg ez a kötet a miniszterelnök politikafelfogásának, szemléletmódjának bemutatása nélkül. Szerintem a kormányfőről készített elemzés magyarázza és relativizálja is a többi tanulmányt. Ugyanakkor van egy mélyebb probléma is: a politikaelemzés válságáról van szó. Eltűntek azok a nyelvek, amelyek alkalmasak lennének az események magyarázatára, a politika nyelve ugyanis nem alkalmas erre. Azt látom, a politikai elemzők nagy része - kevés kivételtől eltekintve - a politika nyelvén beszél: ez alkalmas arra, hogy ítélkezzünk és vádoljunk, de a problémák "megértéséhez" nem feltétlenül visz közelebb. A politikai filozófia és a kortárs politikatudomány nyelvének ötvözése mondhatni kétségbeesett kísérlet e válság leküzdésére.

Többen próbálták már felvázolni a miniszterelnök pszichológiai karakterét. Deutsch-Für Tamás, majd Orbán Viktor is egyenesen ideggyengének nevezte a miniszterelnököt. Mennyiben nyújt ön más elemzést a miniszterelnökről?

Vannak a politikai érvek és van a tudmányos-teoretikus reflexió. Ami az utóbbit illeti, én személy szerint nem vagyok híve a pszichologizálásnak. Mindig azt mondom, ha zavarba kerülünk, át kell hogy alakítsuk a kérdést. A miniszterelnök esetében így jutottam el Foucault-hoz. Ő abból indul ki, hogy minden viszony hatalmi viszony. A hatalmi pozíció betöltésének egyik technikája lehet a folyamatos önvizsgálat, a "törődj önmagaddal" elve. Így válik a látszólagos pszichológiai kiindulópont a politikában a cselekvőképesség megtartásának stratégiájává.

Mit jelent ez Gyurcsány Ferenc esetében?

A miniszterelnök esetében mindez arra vonatkozik, hogy hogyan tudja magát cselekvőképessé tenni az őszödi botrány után. Volt egy hipotézisem, hogy a "törődj magaddal" elvet követve cselekszik a miniszterelnök, és a vizsgálataim beigazolták ezt a feltevést. Elkezdtem olvasni az országgyűlési felszólalásait, és arra az eredményre jutottam, hogy - március végégig - 25 felszólalásából legalább 15 esetben a "törődj önmagaddal" elve volt a fő szervezőelv a beszédeiben. Gyurcsány szinte mindig arra lyukadt ki, hogy folyamatosan meg kell vizsgálnunk önmagunkat, meg kell vizsgálni a kormánynak, az ellenzéknek, a politikai elitnek, az embereknek, hogy mit tettünk eddig, miben kell változnunk. Az élelmiszer-átcímkézéses beszédében egészen odáig jut, hogy mindenkinek meg kell vizsgálnia magát. Nagyon érdekes volt számomra, hogy itt van egy morális karanténba zárt politikus, rajta van a stigma, és mégis úgy tűnik, hogy megvannak a képességei a politikai túlélésre. A politikai halállal való eleddig sikeres szembenézését én éppen ezzel, a "vizsgáld meg önmagad" elvének radikális alkalmazásával magyarázom.

Miért nem lett öngyilkos Orbán Viktor?

A tanulmánya szerint Gyurcsány és Orbán is egy-egy fejedelem, akik egymást tartják hatalomban azáltal, hogy ellensúlyt képeznek. Mégis mennyiben más karakter politikailag a két vezető?

Kérdés, hogy mi a viszony Orbán és Gyurcsány között. Úgy tűnik, hogy hasonló stratégiák alapján gondolkodnak erről a világról: a jó és a rossz küzdelmének tétje az illúziók világából a való világba való átlépés, minden kijelentésük ebben a koordinátarendszerben nyeri el értelmét. Kis túlzással mondhatnám, ez a "mátrixpolitizálás" definíciója.

Gyurcsány koppintotta Orbánt, vagy nem erről van szó?

Szerintem nem. Volt egy igény a baloldalon, hogy megoldást találjanak az Orbán-jelenségre, amelyet nem szerettek, de mégis azt látták, hogy ez a politikai siker egyik kulcsa. Szükség támadt hát a baloldalon egy karizmatikus emberre. Ebben az értelemben a baloldal Orbánja Gyurcsány. Orbán azonban a spirituális szerep és a modern parlamentáris politika közötti feszültséggel küszködik. Ez utóbbival kapcsolatban sokáig izgatott a politikai haláltan kérdése; konkrétan, hogy a 2002-es választások után miért nem lett politikai értelemben öngyilkos Orbán Viktor.

G. Fodor Gábor szerint Gyurcsány menedzser-fejedelem

És mi a válasz?

Ehhez egy fontos dolgot kell tisztáznunk. Szerintem a politika korántsem homogén világ, a politika nemhogy nem azonos a "nyilvános" birodalmával, hanem természete szerint "rejtett". Orbántól megítélésem szerint zseniális húzás 2002-ben, amikor a "hivatalos politika" világából átlépett a politika alternatív tereibe, a mozgalmak világába. Ezzel a húzással egyben azt is megmutatta, hogy a politika világa nem homogén, hanem egy csomó zegzugból, alternatív térből áll, amely telis-teli van intrikákkal, cselszövésekkel. És ezért támadt vele szemben hiányérzet a nyilvánosság szférájában, hogy miért nem szólal meg például a D-209-es ügy kapcsán. A nyilvános világ kérdése volt, hogy hová tűnt Orbán Viktor, míg Orbán nagyon is jelen volt, csak éppen a politika más tereiben mutatta meg magát.

Megvizsgáltam, mit szólt ehhez Medgyessy Péter, és arra jutottam, nem értette, hogy miről van szó. Szerinte ugyanis a demokratikus politizálás színtere a parlament, a csatákat ott kell megvívni, oda várja az ellenzéket. Az volt a zseniális Orbánban, hogy világossá tette: a politika, még a modern parlamentáris politika sem kizárólagosan a nyilvános világa. Orbán azonban kilépésével egyben a parlamentáris politika fölé is került: bizonyos értelemben spirituális szereplő lett, hiszen kiemelte magát a vitán alapuló politika világából. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy a Fidesz most vesztett, hiszen Orbán nagyon nehezen tért vissza ebből a világból.

Miért nem lett politikai értelemben öngyilkos Orbán Viktor 2006-ban, két választás elvesztése után?

A küldetéstudat egy válasz lehet. De nyilván Orbán helyzete rokonítható Gyurcsánnyal: Orbán is bizonyos értelemben "túlélte magát".

A Fidesz elnöke ezzel együtt nem tehertétel a pártja számára?

Amikor foglalkoztam Orbán Viktor évértékelőjével azt láttam, hogy ez egy klasszikus politikai szöveg: Orbán világossá tette, mi a probléma, mi a feladat, mit akarnak. A klasszikus politikai szövegből azonban paradox módon éppen a politikai cselekvés arkhimédészi kérdése hiányzott: a "hogyan?" problémája. Az új többség megszervezésének legfőbb akadályára ugyanis Orbánt nem tér ki: hiszen ilyen akadály a saját személye is lehet.

Orbán és Gyurcsány fejedelmek küzdelme

A két, egymást ellensúlyozó politikus küzdelmében az egyik le tudná-e dönteni a másikat? A statisztikák szerint Orbán Viktor most erősebb, mint Gyurcsány Ferenc.

A statisztikák szerint a Fidesz népszerűsége most valóban magasabb, ám a válaszokból az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferencet körülbelül ugyanannyira tartják alkalmas miniszterelnöknek, mint Orbánt. Ráadásul egyikük megítélése sem túlságosan pozitív. Én úgy vélem, a jobboldal úgy tudna valódi, politikai értelemben vett új többséget kialakítani, ha nem "egy a zászló" lenne a jelszó, vagyis ha valóságos pluralizmus lenne a jobboldalon. A KDNP jelenleg tulajdonképpen egy szatelitpárt, és tavasszal azt is láthattuk, hogy zátonyra futott minden olyan törekvés, amely egy új jobboldali párt létrehozására irányult volna. A kérdés így az marad: van-e elegendő politikai tőke egy egységes Fidesz mögött ahhoz, hogy eggyel több szavazatot hozzon, mint a meggyengült MSZP. Nagyon rossz a kormány megítélése, de a mátrixpolitizálás tovább folytatódik. Van két fejedelem, van két zászló, van két logika.

Mi lehet akkor a kiút?

Sokan arról beszélnek, hogy a demokratikus politika legfontosabb értéke a stabilitás. Én úgy gondolom, ez nem így van, sőt ebből a Gyurcsány-Orbán, Fidesz-MSZP által fenntartott stabilitásból származnak a problémák. A demokratikus politika legfontosabb eleme szerintem az innováció, a tanulás képessége. Hogy ebből a lehetetlen helyzetből hogyan tudunk kilépni? Több forgatókönyv lehet: a valószínűtlen a két nagy erő kiegyezése, ennek ugyanis az lenne az ára, hogy éppen a fejedelmeket kellene zárójelbe tenni. A jelenlegi dramaturgia a válság eszkalálódásáról szól.

Vagy felbukkanhat egy új fejedelem is?

Egy új fejedelem felbukkanása nem valószínű, nincsenek fejedelemdöntési kísérletek. Úgy tűnik, a fejedelmek nélkül nem lehet elképzelni a mai politikát. Kérdés, 2010-ben nekivágnak-e a szocialisták a választásoknak egy elhasznált politikussal. Ki tudja?

Miben nyilvánul meg, hogy Gyurcsány és Orbán fejedelmek?

A fejedelem, a klasszikus politikus, a vezér, a leader mindig ugyanazokkal a kérdésekkel találja szembe magát: nem tesz mást, mint aktualizálja azt a politikai bölcsességet, amelyekkel a korábbi fejedelmek rendelkeztek. Három aspektusa van Gyurcsány fejedelemségének. Az első, a kormányzás feltételeinek kialakítására irányuló jegyek: hogyan tud egy alkotmányos demokráciában hatalmat aggregálni akkor, amikor az intézmények, a fékek és ellensúlyok, az alkotmányos korlátok igencsak szűkre szabják egy fejedelem mozgásterét. Olyan stratégiákra kell itt gondolni, mint az "oszd meg és uralkodj", vagy "próbálj hatalmat lecsöpögtetni barátaidnak és támogatóidnak". Ez a kormányzás "kreatív" aspektusa. A kormányzás feladatait tekintve Gyurcsány menedzser-fejedelemként jelenik meg, azaz abszolutizálja az öngondoskodás logikáját. A harmadik aspektus pedig, hogy milyennek mutatja magát a kormány, vagyis a kormányzás, mint reprezentáció. Ebben az értelemben én úgy látom, egy pantomimkormánnyal van dolgunk.

Más országoknak is vannak ilyen fejedelmeik?

A jelenség kapcsolatban áll a politika prezidencializálódásával. Van olyan szerző, aki úgy gondolja, hogy a modern leaderek nagy része valóban fejdelem. A modern fejedelmek nem ismerik egymás kormányzásmódját, de mégis ugyanazon logika mentén cselekszenek, mert követik a klasszikus kormányzás-tudás gyakorlatát. Ilyen volt Mitterand, de Blair és Merkel is fejedelemnek tekinthető.

Ezek a fejedelmek leválthatók-e, ha a sokaság, amelynek a képviseletére hivatott úgy gondolja, nem érte munkálkodik? Mint ahogy az őszödi beszéd után Magyarországon komolyan felvetődött ez a kérdés.

Az volt a 2006-os választások jellemzője, hogy nem működött az elszámoltathatóság elve, nem lehetett felelősségre vonni a korábbi kormányt azért, mert nem kormányzott. Érvként fel lehet hozni persze, hogy a demokrácia lényege az, hogy a választók négyévente elballagnak szavazni, kiválasztanak valakit a lehetséges opciók közül, és az négy évig teszi a dolgát. Majd négy év múlva meggondolhatjuk magunkat és szavazhatunk egy másik opcióra. Szerintem ez a felfogás azonban ellenkezik a demokratikus politizálás természetével. Kérdés, eljuthat-e a miniszterelnök addig a következtetésig, hogy ugyan a lelkiismerete tiszta, mert úgy gondolja, amit tett, az helyes, és nemes szándékait csak félreértelmezi a "galád" ellenzék, de mégis: mivel tarthatatlan következményei vannak a nyilvánosságra került beszédének, inkább veszi a kalapját. Úgy tűnik tehát, újra aktuálissá válik a politikai haláltan kérdése.

Meddig lehet kormányozni támogatottság nélkül? Vagy egy erős fejedelem bármit megtehet?

A kulcs a demokráciafelfogásban keresendő: szerintem a kormányzás alapja a modern demokráciákban nem lehet más, csak felhatalmazás. A miniszterelnök kormányzásfelfogását azonban sokkal inkább a "kételynélküliség" mozgatja: úgy kormányoz, mint aki sohasem hal meg, és mint aki úgy gondolkodik a dolgokról, nem baj, ha most nem igaz, majd az lesz idővel. Nem baj, hogy nincs mögöttünk támogatottság, az emberek úgysem támogatnák a rendszert átalakító reformokat, de idővel majd belátják, hogy így volt helyes. Szerintem azonban ez nem a demokratikus politika, hanem az önkényre támaszkodó paternalizmus sajátossága.

A tanulmányában az áll, hogy a fejedelmek barátaik, támogatóik személyében "udvartartást" gyűjtenek maguk köré.

Ez igaz Orbánra és Gyurcsányra is, de más-más szocializációs alapon. Orbánéknál a Bibó-kollégium, Gyurcsányéknál a "KISZ-veteránok" alkotnak ilyen csoportot. A barátok erejére támaszkodás is a politikai vezetés természetével áll összefüggésben - ironizálok: még Nyugaton is. A probléma ugyanis az, hogy igény van egy erős végrehajtó hatalomra, ám itt vannak a demokratikus keretek: a fékek és ellensúlyok rendszere. Hogyan lehet a hatalmat aggregálni? A fejedelem logikájában ezek az intézmények korlátok, amelyek megtörik a hatalma kiteljesítésére tett kísérleteket. Hogyan lehet akkor mégis valóságos hatalommal rendelkezni? A válasz: meg kell kerülni az intézményeket és egy láthatatlan, informális kapcsolatokon alapuló hatalmi bázist kell kiépíteni. Ez működhet demokratikus keretek között, de ha a hatalomszervezésnek ez a logikája túllép a kormányzás megszervezésének hatókörén, az már a demokráciát veszélyeztetheti. Kormányozni nem lehetséges autokrácia nélkül, maga a demokrácia azonban nem válhat autokráciává.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: tolvajtempó érvényesül,
  2007-07-08 23:50:14, vasárnap
 
  Orbán: tolvajtempó érvényesül, kiegyezés nem várható
2007. július 6., péntek 13:39 InfoRádió

Magyarországon nem várható olyan kiegyezés a két ellenérdekű politikai oldal között, mint például Írországban, ahol a kormányoldal és az ellenzék meg tudott egyezni egymással - derült ki a Fidesz elnökének szavaiból.

Orbán Viktor a honlapján lévő inetrjúban név nélkül ugyan, de egyértelműen Bajnai Gordonra utalva azt mondta: Írországban nem bízták egy olyan emberre az európai uniós pénzek elosztását, aki korábban a gazdasági életben olyan vállalkozásokban vett részt, amely elvitte az emberek pénzét.

A Fidesz elnöke hozzátette: sok mezőgazdaságból élő hortobágyi ember még ma is attól koldul, hogy az a cég, amelyet a jelenlegi uniós pénzek felosztásával megbízott ember vezetett, egyszer csak odébb állt és nem fizette ki azt, amellyel tartozott az embereknek.

A politikus elnöke úgy fogalmazott: most is ez a tolvajtempó érvényesül, mert az EU-s pénzeket már sok vállalkozás elnyerte, de eddig még nem fizették ki azokat.

Nem az ellenzéken múlik

Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem az ellenzék tehet arról, hogy Magyarországon nincs meg a közbizalom, egy általános megegyezés, és ezt nem is az ellenzéknek kell kezdeményeznie, hanem azoknak, "akik nem tudnak elszámolni a közpénzekkel, nyakig eladósították az országot, iszonyatos összegeket vettek fel" amelyekről nem lehet tudni, hol vannak.

Semmibe veszik az embereket, és az uniós pénzek jövőjével kapcsolatban kétségek között hagyják az országot - tette hozzá.

A volt miniszterelnök úgy vélte: nincs középút annál a kormánynál, amely a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal, a tandíjjal újabb bőrt húz le az emberekről. A Fidesz elnöke közölte: pártja szerint adót kellene csökkenteni, míg a hatalmon lévők adót akarnak emelni.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyaroknak végre szembe kell nézniük azzal a helyzettel, hogy egymástól világosan különböző két alternatíva áll előttük, amelyek közül nekik kell választaniuk.

Nem reménykedhetnek abban, hogy kihúzhatják magukat a döntés felelőssége alól és rábízhatják a nagyokosokra - szögezte le a politikus.
Németh Zoltán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havas megsértette vendégeit és
  2007-07-08 23:45:16, vasárnap
 
  Havas megsértette vendégeit és az újságírói etikai normákat




2007-07-05 13:41

MTE: Havas megsértette vendégeit és az újságírói etikai normákat

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) álláspontja szerint
Havas Henrik, a TV2 musorvezetoje több ízben megsértette vendégeit és az
újságírói etikai normákat, amikor a TASZ két munkatársát látta vendégül az
ún. Zsanett-ügyben.






"Vendégeit többször felszólította véleményük visszavonására, véleményüket
nem hallgatta meg és ettol a lehetoségtol nézoit is megfosztotta, ehelyett
az interjút saját nézetei kifejtésére használta.(...) Havas Henrik a
pártatlanság elvét is megsértette azzal, hogy interjúkészítoként markánsan
és indulatosan állást foglalt egy vitás, az interjú témájául szolgáló
kérdésben." - olvasható az MTE állásfoglalásában.





JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresd a kakukktojást! Dávid I
  2007-07-08 23:32:53, vasárnap
 
  2007-07-05 11:27
Keresd a kakukktojást! Dávid Ibolya köszönti Horn Gyulát
Dávid Ibolya, az MDF elnöke videoüzenetben köszöntötte a 75 éves Horn Gyulát
a szocialista politikus honlapján. A videogyujteményben a demokrata fórum
vezetojén - és a szarkasztikus mondatokkal gratuláló Torgyánon – kívül
kizárólag kormánypárti politikusok közlik születésnapi üdvözleteiket.






Két kakukktojás található Horn Gyula honlapján, a szocialista politikust
születésnapján üdvözlo, kizárólag kormányközeli politikusok videoüzeneteit
tartalmazó felvételek között. Az egyik szereplo Torgyán József, aki
emlékeztet a volt kormányfo "emlékezetkiesésére" is utal gratulációi
mellett. A másik Dávid Ibolya. O csak jókat tud mondani:

„Egy normális országban az egymást ismero emberek köszönnek egymásnak, és
jeles napjaikon tudják köszönteni egymást.

Különösen igaz ez egy 75-dik születésnapra, ami már nem is magánügye az
ünnepeltnek, hanem családjára, barátaira, környezetére, munkatársaira egy
kötelezettséget ró illo módon megünnepelni az ünnepeltet.

Tisztelt Horn Gyula! Boldog születésnapot kívánok. Kívánom, hogy
hosszú-hosszú éveken keresztül értelmes és hasznos munkával teljenek
mindennapjai, és mindehhez jó egészséget kívánok.”

A videó megtekintheto a politikus honlapján.

JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítségkérés a Mária Rádióna
  2007-07-08 23:30:45, vasárnap
 
  Segítségkérés a Mária Rádió ismertségének növelésében

Kedves Testvérem!

Szeretnélek megkérni arra, segíts a Mária Rádió ismertségének növelésében. A szívünkbe íródott, hogy nekünk világiaknak éppúgy feladatunk az örömhír terjesztése, az evangelizáció, mint a klerikusoknak.

Legyél kérlek, a Mária Rádió apostola, hogy a Mária Rádió bővülő körben legyen ismert és hallgassák. Csak azt az egyszerű dolgot kérem, hogy minden ismerősödnek mondd el, üzend meg, hogy kéred, ismerjék meg a Mária Rádiót. Kérem, kérd meg őket, nézzék meg honlapunkat:

www.mariaradio.hu

Kérem kérd, hogy hallgassanak minket és küldjenek üzenetet, hogy ismernek bennünket, jelöljenek be az iwiwen is.

A honlapon látni fogják milyen FM frekvenciákon vagyunk hallhatók - jelenleg kb. 3 millió embert tudunk elérni FM adással. De az interneten mindenütt hallgatható a Mária Rádió imádságos, tanító, tanúságtevő műsora.

Nem magunknak kérem a segítséget, hiszen non profit, nem politizáló, nem reklámozó rádió lévén ehhez semmi érdekünk nem fűződik. Hanem azért kérlek a segítségre a terjesztésben, mert a szívünkbe van írva a parancs, hirdessük az Urat, akár alkalmas, akár alkalmatlan erre az idő és a tér. Ha a Te ismerőseid megismerik és hallgatják a Mária Rádiót, az már egy komoly lépés Isten felé, s egy komoly apostoli tett tőled, segítség Máriának, hogy Jézushoz vezessen lelkeket.

Előre is köszönöm szépen a segítségedet.

Kérem szépen, ha gondolod válaszolj a felvetésemre, s kérem azt a saját e mailemre tedd, onnan egyszerűbb a levelezés:

szabotamasdr@invitel.hu



Imádságos szeretettel köszönt:

dr Szabó Tamás

a Mária Rádió elnöke.

30/4676444

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wittner: Horn mellére a Szocia
  2007-07-08 23:25:38, vasárnap
 
  Wittner: Horn mellére a Szocialista Hazáért Érdemrendet aggassák
2007. július 6. 12:01


MNO
Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, 56-os halálraítélt szerint nem kell felháborodni azon, hogy Horn Gyula nem kap meg egy demokratikus rendszerben alapított kitüntetést, mert nem méltó rá. A politikus köszönetet mondott Sólyom Lászlónak, amiért nem írta alá a Horn kitüntetésére vonatkozó miniszterelnöki előterjesztést.

-Horn Gyulának természetesen joga, hogy születésnapját megünnepelje barátaival, a volt elvtársaival együtt, de azon nem kell felháborodni, hogy egy demokratikus rendszerben alapított kitüntetést nem kap meg, mert nem méltó rá - nyilatkozta a távirati irodának Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő.

Az 56-os halálraítélt úgy fogalmazott: vegyék ki a Szocialista Hazáért Érdemrendeket a múzeumból és aggassák azokat a mellére.

Wittner Mária köszönetet mondott Sólyom László köztársasági elnöknek, amiért nem írta alá a Horn Gyula kitüntetésére vonatkozó miniszterelnöki előterjesztést. (Gyurcsány Ferenc azt javasolta, hogy volt miniszterelnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjének polgári tagozatát kapja meg).

A fideszes politikus reagált Horn Gyula napokban megjelent interjúira is, amelyekben a most 75 éves politikus a tavaly októberi budapesti eseményekkel párhuzamot vonva kifejtette, hogy a karhatalmistáknak nagyon fontos szerepük volt, sokan ma nem lennének itt, ha akkor ők csődöt mondtak volna. Horn Gyula azt mondta, hogy a karhatalmisták közönséges bűnözőkkel szemben léptek fel, ennek nem volt köze a szocializmushoz, s ez nem mellékes, hanem olyan feladat volt, amelyet minden körülmények között meg kellett oldani. Ez éppúgy érvényes ma, mint volt akkor. Láttuk tavaly októberben, amikor is köztereken romboltak és gyújtogattak, hogy mi történhet különben.

Wittner Mária ugyanakkor azt mondta: ha az orosz tankok fedezékében érkező karhatalmisták valóban csődöt mondtak volna, ha ők nem lettek volna, akkor 1956. november 5-én hétfőn elkezdődött volna a munka, nem lett volna annyi halott, nem lenne tele a 301-es parcella, nem ment volna világgá 200 ezer magyar és nem lett volna szükség az 1989-es rendszerváltásra sem.

Az 1956-os halálraítélt szerint nem igaz, hogy köztörvényes bűnözőket engedtek volna ki a börtönből, csak politikai foglyokat engedtek szabadon.

Horn Gyula az MTI-nek adott interjújában beszélt arról is, hogy véleménye szerint az 1956-os események kapcsán történelemhamisítás folyik, mert az MSZP-t kivéve a pártok a saját ideológiájukat kapcsolják a történtekhez.

Wittner Mária ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: Nem mi hamisítjuk a történelmet, mi átéltük a történelmet az ő kezeik által. Azok, akik meghaltak, nem tudnak már szólni, nagyon sok bűn van, amit még nem tártak fel - tette hozzá a politikus, aki jelezte: mivel a hatalom vérbe fojtotta az 1956-os forradalom 50 évfordulóját, ezért 56-os szervezetekkel úgy döntöttek, hogy az idén ünneplik meg az évfordulót.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kádár szabályos besúgó szerepe
  2007-07-08 23:23:31, vasárnap
 
  Kádár szabályos besúgó szerepet játszott



A prágai tavasz után Csehszlovákiában nem volt olyan véres megtorlás, mint
Magyarországon 1956 után, viszont hosszabb ideig tartott - mondta Kun Miklós
az InfoRádióban.
2006.07.04 14:46 inforadio.hu - fidesz.hu


A történész a Károli Gáspár Református Egyetemen rendezett, 1968 és a
nagyvilág címu konferencia után nyilatkozott.

Nagy különbség van 1956 és a prágai tavasz megtorlása között.
Csehszlovákiában is voltak halottak, súlyos sebesültek, eltuntek, összesen
mintegy százan, de csak az elso napokban; nem voltak viszont sortüzek és
akasztások, mint Magyarországon - hangsúlyozta a történész.

Kun Miklós hozzátette: Csehszlovákiában jóval kevesebb börtönbüntetés volt
Magyarországhoz képest, mert sok vezeto tudott nyugati követségekre,
kereskedelmi kirendeltségekre menekülni.

Akadt más különbség is: míg Kádár az "aki nincs ellenünk, az velünk van"
taktikát alkalmazta, addig Csehszlovákiában ez a felfogás ismeretlen volt; a
renitens értelmiségieket idonként börtönbe zárták, többségük pedig csak
fizikai munkásként dolgozhatott - fuzte hozzá.

Kun Miklós összegezve elmondta: a prágai tavasz után Csehszlovákiában nem
volt olyan véres megtorlás, mint Magyarországon 1956 után, viszont hosszabb
ideig tartott.

Kádár uszította Brezsnyevet

Magyarország szerepérol a történész úgy fogalmazott: Kádár János uszította
Brezsnyevet 1968. július legelején a bevonulásra.

Kádár János mindig Moszkva utasítására találkozott Alexander Dubcekkel, aki
pedig azt hitte, Kádárt más motiváció mozgatja - tette hozzá.

Kun Miklós emlékeztetett arra, hogy Dubcek számára szörnyu csalódás volt,
amikor Jelcin orosz elnök átadta neki azokat az iratokat, amibol kiderült,
hogy Kádár János ebben a történetben szabályos besúgó szerepet játszott.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyitrai: Elfogadhatatlan a kor
  2007-07-08 23:19:24, vasárnap
 
  MTI 2007. július 8. 11:15

Nyitrai: Elfogadhatatlan a kormányfő új szolgálati gépkocsija
http://www.gondola.hu/cikkek/55141

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányfő számára páncélozott autót vásárolnak, ezért ennek indokairól hétfőn írásban is megkérdezik a kancellárminisztert; erről a párt országgyűlési képviselője beszélt Budapesten.
Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón egy országos napilap szombaton megjelent írására hivatkozva közölte: becslések szerint egy 50 millió forint körüli autó beszerzéséről van szó. Ennek megvásárlása "visszás" és "arcátlan" a mai helyzetben, amikor az embereket nap mint nap megszorítások érik, és ennek okozója maga Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett a kormányfőnek arra a korábbi ígéretére, mely szerint olcsóbb és kisebb állam megvalósítása a szocialisták szándéka.

A Fidesz hétfőn írásban fordul Kiss Péter kancellárminiszterhez. Azt kérdezik a kancellárminisztertől, hogy "tényként tekinthető-e az, hogy Gyurcsány Ferenc egy új, ötvenmillió forintos luxus páncélautót használ, hogy egy ilyet kap? A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter igazságosnak tartja-e azt, hogy miközben az embereket nap mint nap érik különböző, Gyurcsány Ferenc által bevezetett megszorítások, eközben a miniszterelnök egy új, ötvenmillió forintos luxus páncélautóval jár" - mondta az ellenzéki politikus.

A Fidesz azt is szeretné tudni, hogy "mennyiben összeegyeztethető (....) ez az olcsóbb és igazságosabb állam fogalmával" - mondta Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt szerint a Kormányszóvivői Iroda szombati közleményéből számukra az derült ki, hogy a kormányzat még "butának is nézi az embereket" akkor, amikor ezt a beszerzést terror fenyegetettséggel indokolják.

A politikus szerint a terrorfenyegetettség "lejárt szavatosságú indokká vált" akkor, ha ezt a mostani kormány mondja. E kijelentését indokolva a képviselő a tavalyi országgyűlési és önkormányzati választások előtti, a kormány által hangoztatott terrorfenyegetésre emlékeztetett, illetve - mint mondta - ez volt az indok akkor is, amikor a Kossuth teret kordonnal zárták le.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem Horn Gyuláról van szó
  2007-07-08 23:18:08, vasárnap
 
  Nyiri János 2007. július 9. 00:00
http://www.gondola.hu/cikkek/55144

Nem Horn Gyuláról van szó


A volt pufajkás, rendszerváltó és miniszterelnök 75. születésnapja egy tipikus MSZP-s látványszínházi előadással ajándékozta meg az országot. A tét az volt, hogy az MSZP visszaszerezze a kádári örökség nimbuszát - miközben éppen felszámolja a kádári szociális rendszereket.

A ,,Kapjon Horn Gyula nagykeresztet" projektet elindító Gyurcsány-brigád evidens módon tudta, hogy a köztársasági elnök nem fogja aláírni az előterjesztést. Nem is azért nyújtották be. Nekik a műbalhé kellett.

Az remélték, sikerül felülírni a Gyurcsány szerencsétlen ,,választani kell Kádár és Nagy Imre között" kijelentését, amely szignifikáns szimpátiavesztést okozott. Az MSZP ismét fürdik a kádári nosztalgiában, és ehhez asszisztáltak szándékukon kívül a külföldi, elsősorban német politikusok.

Amúgy az ő szempontjuk érthető a legjobban. Hiszen minden magyar adna egy talicska nagykeresztet Erich Honeckernek vagy Walter Ulbrichtnak - ha nevezettek előmozdították volna Magyarország és Erdély békés újraegyesítését. Persze, hogy Kohl kancellár és az egész hajdani generáció egy emberként áldja Horn nevét. Hogy idehaza mikor kerül a helyére az egész 1989. szeptemberi határnyitási történet, azt már meg sem érdemes kérdezni.

A mi ügyünk Horn Gyulával egészen más. A németek ezt érthetnék is meg nem is értik, hiszen ott Gauck intézet volt és nyilvános elszámolás a múlttal, míg nálunk...

Aktuálisan a Horn-ünnepséggel Gyurcsány politikai értelemben kifosztani igyekezett Horn Gyulát, és úgy fest, sikerült is neki. Az exkormányfő ország-világ előtt leírta önmagát. Végérvényesen bebizonyosodott, hogy immár közel a vég, amikor ő is elmondja majd Kádár 1989. április beszédének a saját személyére hangszerelt változatát.

Gyurcsány Ferenc jól számított. A kitüntetési mizéria megerősítette a Horn iránti ellenszenvet az ország ,,másik" felében, az ,,ünnepelt" születésnapon nyújtott teljesítménye pedig vállalhatatlanná teszi őt az MSZP-n belül.

Gyurcsány a maga megszokhatatlan, ámde az MSZP-ben elfogadott agresszív módján rátelepedett az ünnepeltre. Amikor úgy látta jónak, belefojtotta a szót, de azért az ünnepi fényképen ott virít mellette. Nyilván a megfelelő időben ő lesz Horn Gyula politikai örököse is, amint ő Nagy Imréé, újra Kádáré, a szocdem hagyományoké, Bibóé, egyáltalán mindené, amire egyszer ráteszi a kezét.

A balsajtó karmesteri intésre elkezdi játszani az MSZP és Horn Gyula harmonikus kettősét, amiből a 2,5 millió baloldali választónak azt kell majd kihallania, hogy lám, mégiscsak jó helyre szavaztunk, a kisember védelmezői változatlanul a szocialisták.

Ezenközben the business must go on, a kedves üzleti partnerek megkapják, amit akarnak. Lesz több-biztosítós egészségügy, méghozzá a leggyilkosabb módon, azaz a középosztály kétszeri járulékfizettetése által. Meglesz a termőföldnek az ő szétosztása a jó partnerek között, fizetve lészen a rengeteg államadósság, kiheréltetik a maradék közvagyon, megnövelendik az energiaszolgáltatóknak az ő most is busás profitjukat, és általában a multicégek védelmében gyámolítják a gyáripart.

És naivság azt hinni, hogy a 2,5 millió hívük nem fogja őket újra kormányon tartani 2010-ben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több, mint kettős mérce ̵
  2007-07-08 23:16:01, vasárnap
 
  Több, mint kettős mérce -derékba tört karrier


http://www.miep.hu/fuggetlenseg/2007/julius/06/4.htm

,,Budakeszin közfelháborodást okozott, hogy a Prohászka Ottokár - sokak szerint antiszemita - püspök nevét viselő katolikus gimnázium igazgatóhelyettese, a történelmet is tanító Kosaras Péter Ákos náci egyenruhában pózol saját internetes bemutatkozó oldalán. A »jószívű SS-tiszt«-ként aláírt kép mellett az önmagára utaló fotók között a fasiszta Németország egyik vezetője is látható." -írta június 18-án az egyik kispéldányszámú balliberális napilap. Június 21-én pedig Kosarast az iskola igazgatónője felmentette igazgató helyettesei beosztásából. Aznap este közös megegyezéssel megszűnt a történelem tanár munkaviszonya. Szerkesztőségünknek az ügyről Kosaras Péter Ákos történész nyilatkozott.

-Milyen apropóból öltött magára ún. náci egyenruhát?

-2006 telén egy olyan 60 km-es teljesítménytúrát szerveztünk, ami annyiban volt más, mint egy klasszikus teljesítménytúra, hogy katonai hagyományőrző csoportok történelmi bemutatót szerveztek a túrával párhuzamosan. Fontos: nem iskolai rendezvényről volt szó. Az ún. pontőri feladatokat ismeretterjesztő jelleggel katonai hagyományőrző csoportok látták el az egykori II. világháborús hadviselő felek közül négynek - a Magyar Királyságét, a szovjet Vörös Hadseregét, a Német Birodalomét és az USA-ét - egyenruháját megjelenítve. Mikor egy csoport elért egy bizonyos állomásra, ahol enni és inni kaptak, a túra részvevői kérdezhettek az adott hadviselő fél katonai felszerelésével kapcsolatban, sőt fel is vehettek sisakokat, egyenruhákat, hiszen erre a múzeumokban nincs lehetőség. A túra egyik résztvevője készítette rólam az ominózus képet, amit e-mailen megkaptam. Ezen a fotón nem pózoltam, ahogy a lap írja, hanem teát mértem kis gyermekeknek. Tehát nem militáns, nem politikai rendezvényről, s nem propagandisztikus célról van szó, hanem teamerésről. Ezt a fotót egyébként a lap, a Népszava megkurtítva jelenítette meg. Ennyit az objektivitásról. Mit tett ezután a sajtó többsége? Náci hagyományőrzésről kezdet el beszélni. Most már látom: hiba volt feltenni az iwiw-re ezt a képet, bár eszembe se jutott, hogy egy normális országban ebből ilyen ügy lehet.

-Két héttel ezelőtt olvashattuk: a hódmezővásárhelyi közgyűlés egyik MSZP-es képviselőjének nyilas volt az apja. Az ön nagyapja SS-Obersturmführer volt. Sőt a netre kitett egy fotót, amin SS-tiszti egyenruhában látható. Nem gondolja, hogy a két eset rímel egymásra? Tehát kellett egy tiszteletben álló katolikus, keresztény ember, akit elő lehet rángatni.

-Ezt nem hiszem. Nekem eszem ágában sincs senkit sem a felmenői után megítélni. Mindenki ,,tegyen le valamit az asztalra", s akkor látjuk: ki mennyit ér. Sem előnyt, sem hátrányt nem szabad a felmenőjéből kovácsolni senkinek.

-Jó. De ha egy jobbos politikus apjáról derülne ki, hogy nyilas volt, akkor azt másképp tálalná a sajtó többsége.

-Nyilvánvalóan.

-Tehát egy hagyományőrző rendezvényen vett részt, s demonstratív célból vette fel az egyenruhát...

-Pontosan. Volt, aki szovjet egyenruhát öltött magára. Fontos kiemelni: mivel a német és a szovjet uniformison is önkényuralmi jelképek vannak, így a rendőrség felé ez a rendezvény be volt jelentve. Az egész támadást ezek után rendkívül primitívnek ítélem meg. Tisztában sincsenek azzal, hogy miről írnak/beszélnek ezek az ún. újságírók. A cél: ártani akartak valakinek.

- Kinek? Önnek, az egyháznak, vagy az iskolának?

- Szerintem komplexebb ez a történet annál, hogy azt mondhassam: csak nekem akartak ártani. Feltételezem, hogy a támadás egészében az iskola és a római katolikus egyház ellen is irányul.

-A katonai ruhákat kölcsönzőből szerezték, vagy egy gyűjtemény részét képezik?

-A világon rengeteg hagyományőrző csoport működik. Nagyszabású katonai rendezvénynek számít az pléldául, hogy 5 évente eljátsszák a waterlooi csatát. Ez egyfajta hobbi: hadijátékot játszani. Oroszország területén számtalan II. világháborús ütközetet játszanak el. Nyilván mindkét felet meg kell, hogy jelenítsék, így vannak, akik német uniformisban vannak. Ezek az uniformisok utángyártottak, s ezeket meg lehet vásárolni.

-Közfelháborodásról írnak a sajtóban. Mit tapasztalt az ügy kirobbanása után? Átmennek az utca másik oldalára, ha meglátják, vagy tán leköpdösik az autóját?

-Szó sincs róla. Aminek nagyon örülök: rendkívül sokan állnak ki mellettem. Tömegével kapom a támogatásokról szóló leveleket. Ezeket szülők, diákok, de általam teljesen ismeretlen emberek is írják. Közfelháborodásról nincs szó. Ez a kép régóta fenn van az iwiw-en, és senki nem törődött vele, míg ez az ún. újságíró, aki annyira bátor, hogy még a nevét sem adja az írásához, össze nem eszkábálta volna a cikket.

-Ki lehet a háttérben? Tán egy haragvó diák, vagy egy kollega?

-Mindkettőt kizártnak tartom. Mind a kollegáim, mind a gyerekek közölték velem, hogy mellettem állnak.

-A kollegák talán, de az igazgatónő nem, hiszen felmentette tanulmányi igazgatóhelyettesi állásából. Úgy tűnt: először kiáll maga mellett...Tán megfenyegették? Megijedt a vizsgálatoktól?

-Ezt konkrétan nem tudom. Két vizsgálat is indult, az egyik az oktatási ombudsman részéről, a másikat a székesfehérvári egyházmegye vizsgálóbizottsága kezdte el. Döbbenetes, de eddig (június 22.) egyik vizsgáló fél sem keresett meg. Meg sem kérdezték tőlem, hogy miről is van szó. A sajtónak nyilatkoztak, de engem eddig még fel sem hívtak. Ezt az eljárást teljesen felháborítónak tartom. Június 21-én megszüntették igazgatóhelyettesi jogviszonyomat, s ezt követően döntöttem úgy, hogy az iskolát tovább ne támadják, közös megegyezéssel a munkaviszonyomat megszüntetem.

-Tehát szó sincs sértettségről...

-Nincs. Amit a média nagy része produkál: szégyenteljes. Támadják és mocskolják a gimnáziumot. Az iskola védelmében léptem így. Se gyávaságból, se sértettségből.

Az oktatási ombudsmanhoz forduló Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője kijelentette: ,,Az intézményfenntartó egyház nem alacsonyabb, hanem magasabb erkölcsiséget kíván meg az oktatóitól. Ez az eszme és szemlélet tételesen szembeáll a katolikus egyház tanításával és minden jó érzésű ember felfogásával. Náci nézeteket hangoztató oktatónak pedig nincs helye sem egyházi, sem állami iskolában." Igaz, konkrétan, névvel, senki nem állítja, hogy Ön náci nézeteket hangoztatna, de úgy tűnik: Bárándyék győztek. Elérték céljukat.

-Sajnos olyan országban élünk, ahol egy névtelenül megjelenő cikk rágalmai elegendők ahhoz, hogy egy olyan hiba miatt - mint a kép feltétele - megszűnjön egy tanár állása. Valóban hiba volt ezt a képet feltenni, hiszen tudom, milyen világban élünk. Olyanban, ahol, akit a sajtó egy nagyobbik része bűnösnek kiált ki, az persona non grata.

-Hiba, naivitás...

-Nem akartam ezzel a képpel senkit sem megbántani, senkinek sem ártani. Hiszen tudtam, hogy milyen apropóból készült a fotó. Lehet naivitásról is beszélni, mert azt hittem, egy ilyen fotóból semmi gond nem lehet. Aztán kiderült: lehet.

-Nem tartja furának, hogy pont egy kormánypárti képviselő oktatja ki a népet a katolikus egyház tanításából?

-Sem a kormánypárti képviselő urat, sem a kormánypártokat nem szeretném minősíteni. A munkájuk éppen eléggé minősíti őket.

-Június 22-én a botrányt kreáló napilapban olvastam : ,,Napilapunkat megkereső szülők jó része azt az álláspontot képviseli, hogy Kosaras Péter Ákost történelemtanári beosztásából is el kell távolítani. Továbbá az ő náci hagyományainak ápolásáról, kirekesztő írásairól rég tudó, azt eltűrő, ellene fel nem lépő, beosztottját elvtelenül mentegető intézményvezetőnek is távoznia kell, ellenkező esetben jó néhányan kiíratják gyermeküket a katolikus gimnáziumból, illetve további eljárásokat kezdeményeznek." Volt olyan szülő, aki az újságcikk miatt már kivette a gyerekét a gimnáziumból?

-Ennek az írásnak semmi köze a valósághoz. Az egy igen nagyfokú naivságra vall, ha valaki úgy gondolkozik az oktatásról, hogy a szülők ilyen jellegű problémákkal egy újságot keresnek meg. Ha ilyen jellegű problémája lenne néhány szülőnek, akkor az iskola fenntartóját keresnék meg, nem pedig a Népszavát.

-Mit gondol, ha szovjet, vagy volt ÁVH-s ruhában ,,pózolt" volna, akkor is ekkora hajtóvadászatot indítottak volna maga ellen?

-Egészen bizonyos vagyok benne, hogy nem.

-Tehát kettős mércéről lehet beszélni.

-Többről van szó, hiszen a Fiatal Baloldal olyan Che Guevara-fesztivált rendez, amin részt vesz az ország miniszterelnöke. Ez nem bántja a sajtó többségét. Nem számít az utcán a sarló-kalapácsos póló, s a vörös csillag sem. Esetünkben pedig felfújtak egy politikai lufit azzal a szándékkal, hogy ártsanak. Nem tenni akartak valamiért, valakiért, hanem csak ártani.

-Azt is felróják önnek, hogy könyvet írt Magyarok a Waffen-SS kötelékében címmel, melynek melléklete náci indulókat tartalmaz. Valóban náci indulókról van szó?

-A kiadó szerkesztett a könyv mellé- jómagam a lemez szerkesztésében nem vettem részt - egy CD-t. Az első kiadásnál, az egyik könyvesboltban vásárolható volt X számú könyv, melyhez járt egy hanghordozó. Ez nem más, mint üzleti fogás. Ha egy ilyen témájú könyvről van szó, akkor német katonadalokat tartalmaz a mellékelt CD. Ha valaki a Vörös Hadsereg történetét írja meg, s mellékelnek hozzá régi orosz és partizán nótákat, megtehetik, hiszen ismertető céllal teszik. Ha valaki meg akarja ismerni az adott kor zenéjét, akkor miért nem hallgathatja meg? Attól pedig senki nem lesz kommunistává, vagy nácivá, ha meghallgat egy második világháborús katonai dalt.

-Mi az igaz abból, hogy a Hadtörténeti Múzeumban megtiltották a könyv árusítását?

-Ez egy 2005-ös történet, amit úgy tálalnak, mintha friss lenne. A könyv borítójának elején két hadosztály jelvénye látható. Egy külföldi állampolgár bejelentése alapján a Hadtörténeti Intézet és Múzeum illetékesei vizsgálták meg, hogy pontosan miről van szó. Valóban néhány napig nem árulták a könyvet, de aztán, miután rájöttek, hogy egy szakmunkáról van szó, újból árusították. Hiszen a témához kötődik az illusztráció. Ha valaki Hitlerről ír egy könyvet, akkor adja magát, hogy a Führer legyen a borítón, s pl. ne egy svéd vízilabdacsapat, mert nem tudná a kettőt ,,összekötni" a vásárló.

-Önnek nem ez az első ügye, amit felkapott a média. 2005-ben a helyi lapban azt írta, hogy ,,könnyen jár a szája azoknak, akik csekkfüzetekben hordozzák hazájukat, akik egyszer itt, másszor ott, de leginkább a vörös lobogó árnyékában érzik otthon magukat." Ezek után Orosz Józseftől kezdve az összes médiaguru magára szállt. A decemberi népszavazás után vagyunk. Annak kimenetele adta a cikk hangvételét?

-Igen. A 2004. december 5-ei siralmas népszavazás volt annak cikknek a kiindulópontja, ami 2005 márciusában jelent meg. A mai napig az a véleményem, hogy nagyobb szégyent nem ért meg ez az ország, mint ez a december 5-e.

-Nem tesz jogi lépéseket egyes sajtóorgánumok ellen?

-Felvettem jogászokkal a kapcsolatot, és eldöntjük: perelünk, vagy sem.

-Hogyan tovább? Marad a katedrán, vagy egyéb kenyérkereseti mód után néz?

-Természetesen állást keresek, de szinte biztos vagyok benne, hogy nincs olyan bátor iskolaigazgató, aki alkalmazna engem.

Medveczky Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2007.06 2007. Július 2007.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 574 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.