Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Karsai József országgyulési ké
  2007-08-11 21:03:12, szombat
 
 

VÁLSÁGBA KERÜLHET AZ ÁLLATTENYÉSZTÉS

mszp.hu, 2007. augusztus 9.

Karsai József országgyulési képviselo levele Gyurcsány Ferenc
miniszterelnöknek









Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Kormány! Én, Dr. Karsai József, a
Magyar Köztársaság Országgyulési Képviseloje felhívással fordulok a Magyar
Kormányhoz, hogy haladéktalanul, azonnal tegyen intézkedést a teljes magyar
állattenyésztés (baromfi, sertés) megmentése érdekében.

A teljes Európát sújtó aszálykár Magyarországot sem kímélte, mely soha nem
tapasztalt gabonaár-emelkedést okozott a világpiacon és hazánkban is. Az
55-60.000Ft-os tonnánkénti takarmányár megfizethetetlen az állattartók
részérol. Az éloállat felvásárlás stagnál, többe kerül a takarmány, mint a
vágóállat élosúlya. A vágott félsertés ára csökken, annak ellenére, hogy a
takarmány alapanyag ára megduplázódott. A magyar gazdák által megtermelt és
intervenciós készletre eladott gabonák 90 százaléka horribilis árakon (pl.
220 euro/tonna) kereskedok kezébe került, akik természetesen azonnal eladják
a környezo országokba újabb busás haszonnal.

A magyar állattenyésztés 50 éve nem látott súlyos válságba kerülhet, ha a
magyar kormány nem teszi meg a szükséges intézkedéseket.

A súlyos válság oka egyetlen dolog, a magas takarmányár!!! Amennyiben a
magyar kormány tudja kezelni az elszabadult gabonaárakat � például 100
milliárd forintos kukoricafelvásárlással �, úgy a válság kezelésével több
százmilliárdos költségvetési megtakarítást érhet el.

Néhány példa a magyar állattenyésztés válságának költségvetési kihatásairól:
inflációs növekedés, nyugdíjas fogyasztói kosár növekedés,
nyugdíj-kiegészítés, a magyar kukoricatermés külföldre kerül, helyette
génkezelt, bizonytalan minoségu dél-amerikai kukoricaimport jöhet az
országba, a magyar sertés- és baromfiállomány a felére csökkenhet, ami több
tízezer ember megélhetését veszélyezteti, vágóhidak, feldolgozók állhatnak
le, ami újabb ezrek munkalehetoségét veszélyezteti, a tenyészállatok,
szülopárok levágása és az ebbol adódó kiesés is több százmilliárdos
veszteséget okozhat, az álláskereso és szociális segélyek több tízmilliárdot
tehetnek ki, a belföldi fogyasztás drasztikus visszaesése újabb munkahely-,
áfa- és költségvetési kiesést okozhat.

Tisztelettel kérem a magyar kormányt és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök
urat, hogy még most, amikor el sem kezdodött a kukorica betakarítás, tegyen
meg mindent, hogy a hazánkban megtermelt kukorica zöme maradjon a magyar
állattenyésztok szükségleteinek kielégítésére, tekintettel arra, hogy a
Magyarországon tárolt intervenciós kukoricát már nem tudjuk a magyar
állattenyésztés részére itthon tartani.

Én, mint országgyulési képviselo, mint mezogazdasági termelo, aki 40 éve
elkötelezettje a magyar mezogazdaságnak, ismételten azonnali intézkedést
kérek a nagyobb és súlyosabb válság elkerülése érdekében.

Battonya, 2007-08-09

Dr. Karsai József

a 7.sz. választókörzet országgyulési képviseloje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy gazdasagi bergyilkos vallo
  2007-08-11 20:25:52, szombat
 
  Egy gazdasagi bergyilkos vallomasai

"Mi most birodalom vagyunk és amikor cselekszünk,
a magunk valóságát hozzuk létre, a történelem cselekvői
vagyunk és önök, mindannyian, csak annyit tehetnek,
hogy tanulmányozzák, amit teszünk".
Bennfentes a 2005-ös elnökválasztási Bush-gangből.

Egy amerikai "titkos ügynök" nyilatkozik:
lépre csalni országokat és USA szolgaságba vetni őket!

"Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai cimű, mindent feltáró s magával ragadó könyvében a bűntudattal terhelt szerző, John Perkins, meghökkentő részletességgel magyarázza el, hogy a hozzá hasonló amerikaiak valójában "felbérelt revolveresek", akiket az Egyesült Államok kormányával szerződésben álló tanácsadó cégek alkalmaznak és amelyek horogra fogják az elmaradott országokat az uzsoracápák által szándékosan rájuk sózott dollár milliárdokkal, hogy ellenőrzésük alatt tartsák politikai életüket és gazdaságaikat."
Mark Bruzonsky - MER

Az alábbi cikk átirata a David Brancaccio, Most c. műsorában elhangzott, 2005.márc.4-i John Perkins interjúnak. (MER.2005.3.13)

Házigazda: David Brancaccio

John Perkins, elmondása szerint, pályájának nagy részében nemzetközi fejlesztési tanácsadó, birodalom épitő volt..., noha talán nem a módon, ahogyan azt önök gondolnák.
Perkins "gazdasági bérgyilkosnak" nevezi magát, - az amerikai hatalom egyfajta titkos ügynökének, nem Walther PPK revolverrel, de egy halom korrupt gazdasági táblázattal felfegyverkezve. Mint mondja, munkája abból állt, hogy meggyőzzön fejlődő országokat, vegyenek kölcsön pénzt drága projektek épitésére. Olyanokra, mint utak, duzzasztógátak és villamos vezetékhálózatok, melyek látszólag javitják az élet minőségét. De volt egy csapda: ezek a beruházások ugyanakkor annyi adósságot rónak ki ezekre az országokra, hogy sohasem remélhetik annak visszafizetését. Ez a hatalmas adósság, Perkins szerint, nemigen hagyott más lehetőséget ezen országok számára, mint Amerika kűl-, s gazdaságpolitikájának követését. Vitát kavaró könyve, az Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai, 11 hete a The New York Times bestseller listáján van.

David Brancaccio: Nos, John Perkins, üdvözlöm a Most programján.

John Perkins: Köszönöm David, örülök, hogy itt lehetek.

D. Brancaccio: Az egyik dolog, ami könyve olvasásánál az embernek eszébe jut, az, hogy egyszerűen el kell hinni, hogy nem kertel. Nem akarok rosszindulatú lenni, de egy olyan alapvető dolog, mint a címben szereplő szó, a "gazdasági bérgyilkos", úgy érzem, olybá tűnik, mintha a kiadó javasolta volna. De azt mondja, ez volt a kifejezés, amit ténylegesen használtak a szakmában.

J. Perkins: Nos, leplezett gúnnyal használtuk, de a kifejezés olyan volt, ami igazán ránk ragadt, mert amit hivatva voltunk tenni, az nagyon hasonló ahhoz, amit a maffia bérgyilkosai csinálnak. Kivéve, hogy mi sokkal hatékonyabbak voltunk ebben a tevékenységben. Sokkal titoktartóbban, sokkal hivatásosabban és jóval szélesebb síkon műveltük.

D. Brancaccio: Az igaz, hogy a szervezett bűnözés tényleg az adósságot használja hatalma kiterjesztésére. Egy adott módja van annak, ahogyan ezt teszik. Ha valaki el van adósodva, az szolga, bizonyos értelemben. És Ön látta ezt...

J. Perkins: Ez így van.

D. Brancaccio: Ebben az országban. De Ön ezt valójában átviszi a nemzetközi szintre.

J. Perkins: Igen. Ez egy nagyon régi játék. Birodalmak gyakorolták hosszú ideig. És mi, a 2-ik világháború óta a tökéletességnek egy egészen új szintjére fejlesztettük ezt, különösen az utóbbi négy évtizedben. Ténylegesen sikerült megteremtenünk azt, ami, úgy hiszem, a történelem egyetlen globális birodalma. És első alkalommal teremtettünk egy birodalmat, alapjában véve hadsereg nélkül.
Amikor a rómaiak vagy a konkvisztádorok, az angolok vagy a franciák szétküldték hadseregeiket a világ-ban és ezeket a birodalmakat megteremtették, mindenki tudta, hogy azt művelték. A hadseregek nyilvánvalóak voltak. De mi ezt sokkal körmönfontabb módon tettük. Úgy, hogy sokan az Egyesült Államokban még azt hiszik, anyagi támogatásunk önzetlen alapon történik. A legtöbbször nem önzetlen. Ezen birodalomteremtési folyamatnak a része.

D. Brancaccio: De ha másért nem, hát azért, hogy békében éljen önmagával, amikor fiatalabb volt biztosan azt mondta önmagának: "Segitem ennek a fejlődő országnak a népét, legyen az Indonézia, legyen az valamely másik ország, az által például, hogy egy vízierőmű projektet viszünk nekik." Igen, sokba fog kerülni nekik, igen, sokat kell kölcsönözniük. De végső soron azon érzés kellett, hogy vezérelje, hogy megpróbálják kisegiteni a szerencsétleneket.

J. Perkins: Hát, ez az amit az üzletviteli iskolában tanultam és ez a minta, amit a Világbank prezentál. De aki igazán megismeri ezeket az országokat, mint én is, hiszen sok időt eltöltöttem bennük, azt látja, hogy a pénz, amiből olyan létesitményeket épitenek, mint a vizierőművek, a főutak vagy a kikötők, valójában szinte sohasem jutott el az illető országba. A pénzt átutalták washingtoni bankokból Houstonba, San Franciscóba vagy New Yorkba, az ottani bankokhoz, ahonnan majd az összes a nagy US korporációkhoz került. Azokhoz, melyekről mostanában annyit hallottunk, mint pl. a Halliburton és a Bechtel. Aztán ezek a korporációk megépitették ezeket a létesitményeket, amelyek mindenek előtt a szóban forgó országok dúsgazdagjainak kényelmét szolgálták.
Az elektromosságot, a főutakat, a kikötőket ritkán használták azok, akiknek leginkább szükségük lett volna rájuk. Viszont az ország ott maradt egy hatalmas adóssággal és olyan nagy lett ez az adósság, hogy azt aligha tudják visszafizetni. Igy aztán egy adott alkalommal, mi, gazdasági bérgyilkosok, visszamegyünk az országba és azt mondjuk: "Nézzétek, sok pénzzel tartoztok nekünk és nem tudjátok fizetni az adósságot. Ezért adjátok el nekünk olajatokat egy igazán alacsony áron vagy szavazzatok velünk egy ENSZ szavazáskor vagy adjatok nekünk területeket katonai támaszpontok céljára vagy küldjetek katonai egységeket valamelyik országba, ahol a segitségeteket akarjuk."

D. Brancaccio: Azt érti ez alatt, hogy kezdettől fogva az olyasféle kölcsönre gondoltak, mellyel lényegében eladósitották ezeket az országokat?

J. Perkins: Semmi kétségem nincs afelől, hogy ezzel a szándékkal kellett elmennem ezekbe az országokba, s ezeket a projekteket összehozni, amelyek billió dollárokat hoztak vissza az amerikai korporációknak és amelyek aztán olyan mélyre juttatták az adósságban ezeket az országokat, hogy lényegében birodalmunk részévé váltak. Bizonyos értelemben rabszolgáink lettek. Fontos megérteni, hogy amit én csináltam, nem volt törvényellenes. Nem illegális. Az kellene, hogy legyen. De nem az. Nos, ha mondjuk egy bankár vagyok és odamegyek magához és rábeszélem önt, hogy vegyen fel egy kölcsönt, melyről tudom, hogy sohasem tudja visszafizetni, nos az büntetendő. Azért biróságra tudnának vinni vagy...

D. Brancaccio: Igen,...az törvényellenes.

J. Perkins: Pontosan! Az törvénybe ütközik. De nemzetközi szinten nem törvényellenes. Mi írjuk a törvényeket. S ha megnézi a tankönyveket az üzleti-, kereskedelmi iskolákban, azt látja, hogy a bruttó nemzeti termék növelése úgy van elkönyvelve, mint ami jó a fejlődéshez. És az, s általában így történt. Azonban ezen országok legtöbbjében vagy ezen országok közül sokban, amikor növeli a bruttó nemzeti termék volumenét, talán csak azon néhány család gazdagságát növeli, akiknek tulajdonában vannak az ország fő anyagi eszközei.
A nép, amelyik önellátó gazdálkodással és más tevékenységekkel vagy csaknem önellátó módon tartja fenn magát, nem nyer semmit. Valójában, ha épít egy duzzasztógátat, a vizierőmű számára, keresztbe a folyójukon, az a folyó lentebbi szakaszán pusztítja az élet jó részét. Tönkreteszi gazdaságaikat, tönkreteszi halászatukat. Rengeteg kárt okoz nekik. És ők azok, akiknek vállalni kell az adósságot, amelyik gyermekeik taníttatását, az egészségügyi ellátást, s más társadalmi szolgáltatásokat kellene, hogy fizessen. De nem lehet, mert nekünk tartoznak vele.
Annak oka, hogy megírtam ezt a könyvet, David, az, hogy végül, szeptember 11-e után rájöttem, az amerikaiaknak tudniuk kell, mi történik. Mert a legtöbb amerikai nem tudja. És szeptember 11-e csak szimbólikus kifejezése a hatalmas tömegű dühnek szerte a világban. S mi, az Egyesült Államokban nem vagyuk tudatában ennek. Szeptember 11-e valamennyire tudatosította velünk ezt a dolgot, habár úgy gondolom, nagyon elfedtük ezt az aspektusát. Azt mondjuk, terrorista gazemberek műve!

D. Brancaccio: Vagy pedig, hogy valami vallási indulatból fakad. Vagy valamiféle sajátságosan Szaudi Arábiára jellemző dolog. Ez ténylegesen nem Amerika és nemzetközi kapcsolatai miatt van. Ez az érvelés.

J. Perkins: Ez az érvelés. De valójában, ha elmegy katolikus országokba Dél-Amerikában, látni fogja, hogy Osama bin Laden hős sok ember számára. Kint van a plakátokon. Ott van a trikókon. Nagyon szerencsétlen dolog, hogy ez a tömeggyilkos egy Dávid szimbóluma lett, aki szembeszáll a Góliáttal. Ahogyan látják. Sok ember számára olyan, mint Robin Hood.
Minden nap huszonnégyezer ember hal meg táplálkozási hiányban. Harmincezer gyermek hal meg minden egyes napon betegségekben, melyekre van gyógymódunk. Amelyekre van orvosságunk. És ez nem szabadna, hogy megtörténjen. Nem kell, hogy megtörténjen. Ez ötvenezer ember minden egyes napon, akik borzalmas, fájdalmas, szörnyű és szükségtelen halállal halnak meg. Így, noha a háromezer a World Trade Centre-nél gyalázatos, borzalmas dolog volt; kétszázezer vagy még több a tszunami miatt, gyalázatos s borzalmas. Ezek hírek lesznek. De az ötvenezer, plusz, aki naponta meghal, szükségtelenül, mégcsak hírértékkel sem bír! Családjaik és az emberek, azokban az országokban nagyon dühösek. Mert meg tudnánk akadályozni a tragédiát. Valójában politikánk és különösen részvénytársaságaink politikájának tekintélyes része előmozdítja azokat az állapotokat, melyek olyan helyzetet teremtenek, melyben emberek halnak meg táplálék vagy gyógyszerhiány miatt.

D. Brancaccio: Lesznek amerikaiak, akik elgondolkodnak ezeken és azt mondják: nézd, mi megpróbáltuk megosztani a gazdagságot, de, bármi legyen az oka, nem sikerült.

J. Perkins: Nem próbáltuk megosztani a gazdagságot. Mi, amerikaiak azt hisszük, hogy ezt tesszük. Jószívű, könyörületes emberek vagyunk. De vannak, akik döntéseket hoznak és én ilyen pozícióban voltam. Ez sok embert jelent ma, ilyen pozíciókban. Nagyon meggazdagodnak. Meggazdagodnak részvénytársaságaik és mesésen meggazdagodik ezekben a fejlődő országokban az a néhány család is, amelyik kollaborál velünk ebben a folyamatban.
De a szegények sokkal szegényebbek lesznek. A rés, a gazdagok és a szegények között hihetetlenül megnőtt az utóbbi harminc évben. Ezen időszakban, amikor a Világbank és az ENSZ azt mondta nekünk, hogy javítanak a helyzeten, valójában duplájára nőtt a rés.

D. Brancaccio: Tudja, láttam egy tisztségviselőt idézni a Világbanktól az ön könyvével kapcsolatban, aki nem olvasta a könyvet. Csak néhány számadatot látott, de úgy vélte, hogy az ön nézetei e dolgokkal kapcsolatban nagyon pontatlanok. S eltekintve attól, hogy megtörtént-e vagy sem, amit ön mond, a Világbank előrelépett. Még manapság is van előrelépés. Láttam egy 1980-as statisztikát, amikor is kölcsöneik 3 vagy 5 százaléka ment olyan dolgokra, mint az egészségügy, a nyugdíjak s az oktatás. Most ez eléri a 22 százalékot. Nem adnak annyi pénzt duzzasztógátakra, amelyek felfuttatják az adósságot.

J. Perkins: Ha alaposan utánanéz azoknak a számoknak az iskolákkal, korházakkal és efféle dolgokkal kapcsolatban, látni fogja, hogy igen, több pénzt költöttek az olyan fajta létesítmények, mint az iskolák és kórházak építésére. A nagy építőipari vállalkozások meggazdagodtak rajtuk.
De nézzen a számok mögé és lássa mennyi pénzt fordítottak egészségügyi specialisták képzésére. Az orvosok, ápolónők és technikusok képzésére vagy hogy mennyit költöttek tanításra, a tanárok képzésére. Az iskolák megtöltésére. Nem elég iskolákat és kórházakat építeni. Meg kell teremteni az egész rendszert is, amely jobb oktatást és egészségügyet tesz lehetővé. Ez az....Nagyon elszomorít, hogy azt kell mondanom, ez egy olyan szisztéma, ami rengeteg port hintett az emberek szemébe. Nagyon szép képet festünk, de ha mélyebbre néz, egy egészen más történetet lát.

D. Brancaccio: John, hálás vagyok ezért. A köny címe: Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai. John Perkins, köszönöm szépen!

J. Perkins: Szívesen. Örültem a szerencsének, David.
Ford: B. J.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Besokalltak a szocialisták?
  2007-08-11 19:57:43, szombat
 
  Besokalltak a szocialisták?
2007 augusztus 07. 13:29 Hírklub

A Magyar Nemzet értesülései szerint újabb kilépések várhatóak a közeljövőben a szocialista párt tájékán. Mint ismeretes Tatár Csaba az MSZP munkástagozatának országos alelnöke távozott pozíciójából, szocialista forrásokból pedig az derül ki, hogy ezt a cselekedetet többen is szándékoznak követni rövidtávon. Érdekesség, hogy a szocialista párt felső vezetése semmilyen módon nem kommentálta a Heves megyei politikus cselekedetét.


A Magyar Munkás a Magyar Kommunista Munkáspárt híportálja. Célunk a magyar baloldali emberek tájékoztatása és informálása egy új alternatíváról, a munkáspárti alternatíváról. Mindazok számára, akik csalódottak a szocialista-liberális urak álbaloldaliságában, a Munkáspárt egy lehetséges megoldás. A magyar baloldalon jelenleg csak egy párt képviseli a hagyományos baloldlai értékeket, mégpedig a Munkáspárt. Az MSZP milliárdos vezetői, szövetségben a liberális urakkal olyan nemzetellenes politikát folytatnak, amely a hazai baloldalt lejáratja, morális és erkölcsi válságba süllyeszti azt. Azért kell nekünk, munkáspártiaknak hírt adni magunkról, a hazai és külföldi kommunista mozgalomról, hogy szövetségre lépve a valóban baloldali gondolkodású emberekkel megállítsuk a kormány ámokfutását! A Munkáspárt nem szövetségese egyik tőkés csoportosulásnak sem. A Fidesz-t ugyan úgy elítéljük, mint az MSZP-t, viszont nem zárkózunk el egy-egy konkrét ügyben a közös összefogástól, ha az a munkások és a szegény emberek érdekét szolgálja! Olvassa rendszeresen a Magyar Munkást, ismerje meg a XXI. századi modern baloldali, munkáspárti alternatívát!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaly ősz óta bojkottálja a k
  2007-08-11 19:55:39, szombat
 
  Tavaly ősz óta bojkottálja a kormányfőt és a balliberális sajtót a KDNP
Már a biztosítókat is fenyegeti a Fidesz szövetségese
Népszava Online - Belpolitika 2007.08.11. | 06:33:42

Újabb bojkottot hirdetett a KDNP, amikor a párt egyik országgyűlési képviselője arra szólította fel az embereket, hogy se élet-, se nyugdíj-, se utas-, se vagyon-, se gépjármű-biztosítást ne kössenek azokkal a társaságokkal, amelyek részt vesznek a kormány által tervezett több-biztosítós rendszer létrejöttében. A KDNP gyakran fenyeget, noha a kutatások szerint alig két százalékot ér el a népszerűségük.

Nagy Kálmán képviselő arra is felszólította az embereket, hogy a több-biztosítós rendszerben részt vevő társaságoknak pénztári és banki szolgáltatásait se vegyék igénybe. Majd hozzátette, felhívásukkal egyetlen biztosítót sem akarnak diszkriminálni. A bojkott magyarázatául ismét elmondta, ellenzik a reformot, mert "a Gyurcsány-kormány programja alapján nem kapott felhatalmazást a tavalyi választáson ilyen horderejű döntésre". Surján László EP-képviselő néhány nappal korábban arra figyelmeztette a magáncégeket, kormányváltás esetén megváltozik a helyzetük. Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság MSZP-s elnöke e kijelentést politikushoz méltatlatlannak, pártállami időket idézőnek nevezte. Szerinte mindezzel elbizonytalanítják a magánbefektetőket.

Az ellenállás gondolata régen áthatja a KDNP politikáját. A párt július végén a felsőoktatási felvételi rendszer módosítására szólította fel a kormányt, mondván, az idei pontszámítás a vidéki iskolákat sújtotta, emellett a tandíjkötelezettség csökkentette a felvételizők számát. Soltész Miklós képviselő néhány hete a magas vállalkozói terhek és a felesleges, vagy pazarló állami beruházások ellen indított kampányt és közölte, a pazarló állami beruházásokkal kapcsolatban bárki bejelentést tehet az "elfolyik@kdnp.hu" oldalra. A nyári melegben újra tiltakoztak a vasárnapi munka ellen, amelyet évek óta alkotmányellenesnek tart Semjén Zsolt pártelnök. Többek között azért, mert úgy véli, sérti a szabad vallásgyakorlás alkotmányos jogát.

Már tavaly tavasszal vihart kavart a KDNP, amikor a parlament alakuló ülésén a fideszes képviselőkkel együtt leszavazta az OVB és a belügyminiszter beszámolóját, illetve jelentését. Ilyesmire a rendszerváltás óta nem volt példa Magyarországon. A kormány megalakulása előtt Semjén morális válságot emlegetett, üres, semmitmondó a kormányprogramról szónokolt és kijelentette,demográfiai katasztrófa felé tart az ország. Nem sokkal ezután a pártelnök közölte, KDNP politikai célja, hogy ne valósulhasson meg a Gyurcsány-csomag, ezért csatlakoznak a Fidesz vezetői által közzétett Jó reggelt, Magyarország kiáltványhoz.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után elkezdték bojkottálni a miniszterelnököt, valamint a bűnös balliberális médiát. Semjén akkor azt hangoztatta, ami történt, az Gyurcsány csődje, aki azzal, hogy nem mond le, "kiállította magáról erkölcsi halotti bizonyítványát". Bejelentette, a Fidesszel közösen minden alkotmányos eszközt megragadnak arra, hogy megoldják a helyzetet. A kormányfő által kezdeményezett októberi bizalmi szavazásra nem akartak elmenni a párt képviselői, színházat, törvény ellenességet emlegettek. Végül Sólyom László felhívására mégis részt vettek a voksoláson.

Semjén Zsolt és a fideszes Navracsics Tibor az októberi bizalmi szavazás után azonban közölte, mivel a kormányfő számukra nem kívánatos személy a politikában, ha Gyurcsány Ferenc megszólal a parlamentben, a Fidesz- illetve a KDNP-frakció kivonul az ülésteremből. A bejelentés napján a KDNP elnöke a Kossuth téren bűnös társulatnak, lakájmédiának nevezte a balliberális sajtót és kijelentette, nem asszisztálnak tovább a gondolatok és az igazság elleplezéséhez, és a jövőben a Fidesz és a KDNP politikusai nem vesznek részt a "Rudi Zoltán fémjelezte állami televízió" Nap-kelte című műsorában.
Népszava Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar Föld nem eladó!
  2007-08-11 19:48:32, szombat
 
  A magyar Föld nem eladó! A MAGYAR FÖLD MI VAGYUNK!
MAGYARORSZÁG NEM ELADÓ!
A
MAGYAR SZENT KORONA
arra hívja minden szolgálóját, és leendő szolgálóját,
hogy akadályozza meg Magyarország minden föld alatt, föld felett lelhető tulajdonának idegenek kezére játszását!

N Y Í L T L E V É L

Novák Lajosnak, Dömös (Komárom-Esztergom megye) Polgármesterének.


Tisztelt Polgármester Úr,

Kérem engedje meg, hogy a Nemzeti Hírhálón 2007-08-07-én megjelent "3,2 milliárd forint lebeg Dömös felett" c. mellékelt írásához kapcsolódóan néhány az alábbiakban ismertetett körülményre felhívjuk a figyelmét:

A Biblia szerint: "Isten mondja népének: ne adjátok el a földet örök áron, mert a föld az enyém és ti csak jövevények és zsellérek vagytok e földön."

Az erdélyi magyarok tízparancsolata kimondja: "Makacsul ragaszkodjál a birtokodban levő házhoz és földhöz, bármilyen kicsi legyen is az. Idegen nemzetből valónak el ne add, semmi áron és semmi körülmények között sem házadat, sem földedet, mert ne feledd, hogy kié a föld, azé az ország."

A Szent Korona eszme, a magyar történelmi alkotmány egyik alaptétele szerint: "Minden tulajdon forrása a Szent Korona, amely a magyarság és a vele együtt élni kívánó népek, közösségek múlt, jelen és jövendő nemzedékeit testesíti meg. (Sacra Corona radix omnium possessionium.)"

Ennek értelmében nem vonhatók magántulajdonba a nép életének természet adta feltételei: a föld, a víz, a levegő, az energiaforrások.

Senkinek nincs joga, hogy felélje, károsítsa, vagy - mint napjainkban is történik - megszüntesse az utána jövő nemzedék tisztes, szabad életének feltételeit.

A magyar föld nem válhat a multik profitmaximáló nagybirto­kaivá, hanem a földet Területi Önellátó Rendszer keretében tevékenykedő családi gazdaságok által kell művelni és megőrizni az utódok számára.

Mindezen intelmek ellenére lábunk alatt mégis mozog a föld!

Jelenleg 400 ezer hektár (Vas megyényi terület!) van "zsebszerződés" formájában idegen kézen ill. a zsebszerződésekkel és a magyar állampolgárok nevén, de idegen pénzzel vásárolt termőterülettel együtt januártól az összes termőterületnek legalább egynegyede került ténylegesen idegen tulajdonba.

A Szent Korona Szolgálat, amelynek nevében most megkeresem egyik fontos feladatának tekinti ingatlanaink és a termőföld védelmét, idegen kézbe kerülésének megelőzését, megakadályozását ill. az idegen kézbe kerültek visszaszerzését.

Feladat tervében e tekintetben a következőképpen fogalmaz:
"Ad.5 A termőföld 2007 január 1-el lehetővé tett kiárusításának, idegenek (külföldiek) kezébe kerülésének megakadályozása. Az idegen kézben levők visszaszerzése. Parasztok mozgósítása. (Területi Önellátó Társulások (Kistáj-Társulások) szervezése, a különféle nemzetközi és hazai szervezetek tájékoztatása a termőföld adásvételi ügyletekben való közreműködésük következményeiről.
A jelenlegi helyzet feltérképezése. A jövőbeni adásvételi ügyletek kialakulásának megelőzése, a folyamatban levő üzletkötések megakadályozása."

Fentiekre való tekintettel tisztelettel kérjük Önöket, Polgármester Urat, a Képviselő Testületet, Cseh János Urat a Településfejlesztési Bizottság elnökét, hogy szakítsák meg tárgyalásaikat az írásában említett, befektetők képviselőivel, befektetőkkel.

Tájékoztassák Őket arról, hogy: a magyar Föld nem eladó!

Tájékoztassák Őket arról, hogy: a visszaállítani kívánt ősi Magyar Alkotmány szerint hazánkban idegenek földtulajdonnal nem rendelkezhetnek, tehát fölösleges minden erre irányuló törekvésük. Az idegen érdek képviseletében földet vásárolni óhajtó magyar állampolgárainkkal pedig közöljék, hogy földet csak saját használatukra, ill. szükségletükre vehetnek, mert amennyiben stróman szerepre vállalkoznak, a zsebszerződések érvénytelenítésekor megbízóik földtulajdonát a többi idegen kézbe jutott földekkel együtt elkobozzuk (tekintet nélkül azok megszerzési módjára).

A 2006 szeptember 17-én kirobbant, máig tartó forradalmi események előre vetítik egy a közel jövőben lehetséges alkotmányos rendszerváltás bekövetkezését, amely 1944-ben megszakadt történelmi alkotmányunk jogfolytonosságának a helyreállítását eredményezi. Visszatérünk ezredéves Ősi Alkotmányunkhoz. Hazánk ismét a Szent Korona Országa lesz.

Történelmi Alkotmányunk egyik alaptétele szerint: "Minden tulajdon forrása a Szent Korona...." Ennek értelmében érvényét veszti minden olyan magánjogi és nemzetközi megállapodás, amely 1944, a jogfolytonosság megszakadása óta köttetett, így többek között a termőföldre vonatkozók is.

Ennek következtében, többek között az időközben idegen kézbe került termőföld is visszakerül a Szent Korona tulajdonába és újdonsült birtokosai még a pénzüket sem kapják vissza.

Kérjük szíves megértésüket és további problémák felmerülésének elkerülése céljából mielőbbi intézkedésüket.

Adja Isten, hogy így legyen!
A Szent Korona szentségétől indítatva: 2007-08-11

A Szent Korona iránti jámbor buzgalommal,
Feledy István
Szent Korona Szolgálat
Koronatagság, nem valakik ellen, hanem valakikért, együtt veletek

Kapják:
Címzett
Képviselő Testületet
Településfejlesztési Bizottság elnöke, Cseh János
Összefogás Dömösért Egyesület, Takácsné, Gyenes Ildikó
Nemzeti Hírháló
A kistérség (Bajót, Esztergom, Lábatlan, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Pilismarót, Süttő, Tát) polgármesterei
A Szent Koronára felesküdött polgármesterek
Szent Korona Lovagrend, Bakos Batu
Magyarok Világszövetsége
Magyar Földvédelmi Mozgalom
Magyar Gárda
Nemzeti Gárda

ADD tovább az alábbi írást a kapcsolat rendszeredben! Terjeszd a gondolatot családi-rokoni-baráti-ismerős és idegen köreidben minden lehetséges módon (Internet(honlap, e-mail), telefon/fax, posta/levél, szórólap, riadólánc stb).

További hasznos hírek, információ: www.szksz.hu, www.eunyet.hu, vagy levélben Szent Korona Szolgálat 2518. Leányvár Pf 5. címen, e-mailen: rendszervalto@freemail.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: Tasnádi miatt fenyeget
  2007-08-11 19:47:25, szombat
 
 
Fidesz: Tasnádi miatt fenyegették meg a magyar sajtót?
Hírszerző 2007-08-11 13:44

A Fidesz szerint miközben az egész magyar sajtót megfenyegették az ellopott államtitok miatt, addig a nyomozóirodán belül hajtóvadászat indult a bűnös leleplezésére. Demeter Ervin spekulációja szerint Tasnádiról és a kormányról szólhat a dokumentum.

Megfenyegették az egész magyar sajtót, hogy ne merjék megismertetni a nyilvánossággal a dokumentumot, miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda "lefejezéséről" keltek lábra hírek, a rendőri szervezeten belül pedig valóságos hajtóvadászat indult a "bűnös" leleplezésére - írta közleményében Demeter Ervin.

A fideszes politikus emlékeztetett, sajtóhírek szerint államtitoknak minősített iratok kerültek ki a Nemzeti Nyomozó Irodától, melyek Tasnádi Péter politikai kapcsolatrendszeréről szólnak. Demeter szerint ez felettébb gyanús Tasnádi legutóbbi interjújával összefüggésben. Mint írta, abból kiderül, hogy a jelenlegi kormány legalább egy tagja ma is a barátja.

Ha ez valóban így van, akkor több mint gyanús a rendőri vezetés és a kormány buzgó igyekezete az ügy eltussolására - írta Demeter. Hozzátette: jó lenne végre választ kapni arra, miért kapkodnak ilyen eszeveszetten?
Hírszerző 2007-08-11 13:44

A Fidesz szerint miközben az egész magyar sajtót megfenyegették az ellopott államtitok miatt, addig a nyomozóirodán belül hajtóvadászat indult a bűnös leleplezésére. Demeter Ervin spekulációja szerint Tasnádiról és a kormányról szólhat a dokumentum.

Megfenyegették az egész magyar sajtót, hogy ne merjék megismertetni a nyilvánossággal a dokumentumot, miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda "lefejezéséről" keltek lábra hírek, a rendőri szervezeten belül pedig valóságos hajtóvadászat indult a "bűnös" leleplezésére - írta közleményében Demeter Ervin.

A fideszes politikus emlékeztetett, sajtóhírek szerint államtitoknak minősített iratok kerültek ki a Nemzeti Nyomozó Irodától, melyek Tasnádi Péter politikai kapcsolatrendszeréről szólnak. Demeter szerint ez felettébb gyanús Tasnádi legutóbbi interjújával összefüggésben. Mint írta, abból kiderül, hogy a jelenlegi kormány legalább egy tagja ma is a barátja.

Ha ez valóban így van, akkor több mint gyanús a rendőri vezetés és a kormány buzgó igyekezete az ügy eltussolására - írta Demeter. Hozzátette: jó lenne végre választ kapni arra, miért kapkodnak ilyen eszeveszetten?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Für: Az IMF kreálta Antallt
  2007-08-11 19:45:15, szombat
 
 
Für: Az IMF kreálta Antallt
Népszabadság 2007. augusztus 11.

"Antall József az MDF ellen cselekedett...", "Göncz Árpádot felépítették...", "Diktatúrából diktatórikus eszközökkel kellett volna demokráciát csinálni..." - így emlékeztek az Echo TV Elátkozott szabadság című műsorában csütörtök este a rendszerváltásra az MDF egykori meghatározó politikusai, Bíró Zoltán, Csurka István és Für Lajos.

- Világossá vált, hogy Antall József az egyszemélyi hatalom kiépítésén fáradozik. Meggyőződésem, hogy az MDF-SZDSZ-paktum csak a jéghegy csúcsa volt... A tények azt mutatják, hogy Antall az MDF-fel szembeni politikát valósított meg. A privatizáció során a KISZ-esek jutottak hatalmas állami vagyonhoz. Az SZDSZ-nek átadta a sajtó egészét - vélekedett az egykori MDF-es miniszterelnökről Bíró Zoltán, az MDF első, ügyvezető elnöke egy bejátszásban. A műsorban arra a "durva" kérdésre: "ki is volt Antall József '89-90-ben, s az MDF-ért, vagy az MDF ellen cselekedett-e?", Für Lajos, az Antall-kormány volt honvédelmi minisztere úgy válaszolt: azt mondaná, hogy az MDF ellen. Csurka István azt is Antall József számlájára írta, hogy Göncz Árpád "az Írószövetségből mint egy trambulinról átugrott a köztársasági elnöki székbe", a volt miniszterelnök segítségével. Ez, mint ahogyan viszszaemlékeztek, azért történhetett meg, mert Göncz Árpádot "nagyon ügyesen felépítették", s azért is tehették, mert jómaguk, Csoóri Sándorral és Fekete Gyulával "nem értek rá ezzel foglalkozni". Nem vették észre, hogy a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank akaratából "született meg" Antall és Göncz.

Szó esett a műsorban az 1990. szeptember 10-én kidolgozott Justicia-tervről is. - Akkor tizenegy pontban soroltuk fel, hogy kikkel kell elszámolni, s ha szükséges, leszámolni - emlékeztetett Für Lajos, aki megismételte, hogy tévedett, amikor úgy gondolta: diktatúrából diktatórikus eszközökkel nem lehet demokráciát csinálni. "Ki kellett volna takarítani őket, nemcsak száműzni a közéletből, hanem, aki megérdemli, annak lakat alá kellett volna kerülni." Für azt is konstatálta: demokráciából demokratikus eszközökkel is lehet diktatúrát csinálni: "lásd Hitlert és lásd a mostani Gyurcsányokat". Végezetül visszautalva a rendszerváltásra, az MDF egykori elnöke "nyugodt szívvel" konstatálta: Nem nagy demokratáknak kellett volna lennünk, hanem a hatalmat valóban használva, rendet tenni ebben a szennyes, mocskos világban."(Cs. I.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soviniszta rác bűnbanda terror
  2007-08-11 19:23:03, szombat
 
  Soviniszta rác bűnbanda terrorizálja a magyar gyerekeket
2007. augusztus 11. 11:31 HunHír.Hu

Vajdaságban élő magyar fiatalok fél éve tartó zaklatásáról számolt be egy délvidéki hírportál. A Vajdaság Ma című internetes oldal úgy tudja: a Tisza melletti Péterrévén egy szerb fiatalokból álló csoport állítólag több mint 20 magyar fiatalt vert, vagy alázott meg féléven keresztül. Volt, akit arra kényszerítettek, hogy a szerb himnuszt, vagy valamilyen soviniszta szerb dalt énekeljen hangosan.

Ha a magyar gyerekek nem tudták a szöveget, felpofozták őket és néhány nap haladékot kaptak, hogy megtanulják a szerb dalok szövegét. A csoport rendre magyar fiatalokat szemelt ki. Szórakozóhelyekre rontott be, ahol verekedést provokált. Volt, akinek a lábába vágtak kést, másnak a nyakához helyeztek vágóeszközt. Több esetben üldözőbe vették a szórakozóhelyről hazainduló magyar gyerekeket, s volt rá példa, hogy a gyerekeket védelmező szülő is verést kapott.

A Vajdasági hírportál fontosnak tartotta hangsúlyozni: ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne a viszony a helyi tősgyökeres magyarok és szerbek között. A gondokat szerintük egy 5-6 fős, zömében menekült gyerekekből álló bűnbanda okozza.

HunHír.Hu - hirado.hu nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalakult a Társaság a Közszo
  2007-08-11 19:21:13, szombat
 
  Megalakult a Társaság a Közszolgálati Rádióért
2007. augusztus 10. FigyelőNet

A civil szerveződés megalakulását Cs. Kádár Péter, a Magyar Rádió elbocsátott munkatársa jelentette be, aki július végén egyhetes éhségsztrájkot folytatott.

A Magyar Rádió hangmérnök-újságíróját mintegy száz társával együtt csoportos létszámleépítés keretében bocsátotta el az intézmény.

A most megalakult társaság azzal a szándékkal jött létre, hogy feltárja a Magyar Rádió jelenlegi vezetőségének intézkedéseit. Arra törekszenek, hogy megakadályozzák a közszolgálati rádió társadalmi, kulturális, szakmai megbecsülésének végleges elvesztését - olvasható a közleményben.

Vizsgálni akarják a jelenlegi vezetőség által hozott stratégiai és operatív döntések várható következményeit.

A társaság tevékenységének fontos része a nyilvánossággal történő rendszeres kapcsolattartás, ennek érdekében honlapot indítottak, amelyre várják a közönség véleményét - áll a közleményben.

A Társaság a Közszolgálati Rádióért alapító tagjai: Cs. Kádár Péter hangmérnök, újságíró, Dancsó Tamás vezető hangmester, Faragó Judit újságíró, dr. Kisari Éva ügyvéd, László György újságíró, Ördögh Csilla újságíró.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Se busz, se vonat: halálra íté
  2007-08-11 19:15:33, szombat
 
  Se busz, se vonat: halálra ítélt bakonyi kistelepülések
2007. augusztus 11. 12:38 MNO

Veszteségei miatt a Bakony Volán megszüntette vonatpótló járatainak közlekedtetését a Pápa és Tatabánya közötti vonalon, ahol a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése értelmében a vasúti személyszállítást már tavasszal leállították.

A hátrányos helyzetű bakonyi kistelepülések ezzel sokaknak megközelíthetetlenné váltak, és a helyiek munkába járása még nehezebbé vált.

A megszüntetett járatról szóló értesítést utólag vehették kézbe a pápateszériek, akik a megállóban állva döbbentek rá, hogy hiába várják a vonatpótló buszt. Mivel a Bakony Volánnak havonta kétmillió forintos veszteséget jelentett a járatok közlekedtetése, augusztustól megszüntették azokat. Többeknek ahhoz, hogy mostani lakóhelyükről, Écsről Pápateszérre hazautazhassanak, átszállásokkal 83 kilométert kell buszozniuk, a szomszéd faluból pedig el sem lehet jutni a községbe.

A pápateszéri vasútállomás kihalt. A síneket benőtte a gyom. Egyre kilátástalanabb, hogy a vasúti személyszállítást itt újra lehessen indítani. És most az öt vonatpótló járatpárt is leállította a Volán.

A Pápa környéki kistelepüléseken attól félnek, falvaik elsorvasztása a végéhez ért. Azzal, hogy a posta, az iskola, az óvoda és az orvosi rendelő megszüntetése után még a közlekedési lehetőségtől is elvágják őket, nemcsak a fejlődéshez, de a normális élethez való jogukat is elveszik tőlük.
(hirtv.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 984
  • e Hónap: 4729
  • e Év: 158225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.