Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Tisztelt nemzeti érzelmű olvas
  2007-08-16 22:38:19, csütörtök
 
  Tisztelt Nemzeti érzelmű olvasó!
Valamit tenni kell!

Ezt a feljelentést Ön is megteheti! Csak a nevét, címét és a címzettet, dátumot kell átírnia. Ha van a környéken városi ügyészség oda vigye be két példányban, és az Önnél maradó példányon kérje az átvétel igazolását (átvevő neve , dátum, aláírás, ügyészségi pecsét mindegyik lapon). Ha nincs a Legfőbb Ügyészségre is elküldheti lu@mku.hu vagy info@mku.hu e-mail címre. Cselekedjünk minél többen, fogjunk össze. Várom azok jelentkezését goblgy@gmail.com e-mail címen akik ilyen módon tesznek a Nemzetünkért. Számukra további hasznos, használható információt adok.

Tisztelt Soproni Városi Ügyészség!

Alulírott Gőbl György 9400 Sopron, Szellő utca 7. fszt. 1. szám alatti lakos, közérdekű bejelentés illetve feljelentést teszek ismeretlen tettes vagy tettesek ellen a Magyar Rádió Zrt. elnökének meg nem történt megválasztása ellenére, Such Györgynek a cégjegyzéki adatok közé önálló képviseleti jogú vezető tisztségviselőként (elnökként) történő bejegyeztetése ügyében, nagy valószínűséggel elkövetett közbizalom elleni bűncselekmények, így például különösen okirat-hamisítás aggálya miatt.

A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának volt társadalmi kurátorától tudom, hogy a Magyar Rádió Zrt.-nek a közhiteles cégbírósági nyilvántartás szerinti elnökét, Such Györgyöt a törvényes feltételeknek megfelelő körülmények között soha nem választották meg a Rádió elnökének.

Ez a tény minden további bizonyító okirat nélkül, pusztán a közjegyzői jegyzőkönyvbe foglalt szavazási jegyzőkönyvből is kiderül, de a részletek természetesen még inkább rekonstruálhatóak a kuratóriumi ülés hangfelvételen alapuló, szó szerinti írásos jegyzőkönyvéből.

A szabályosan aláírt, hitelesített és a közjegyző által saját kezűleg írt szavazási jegyzőkönyv II. A szavazatszámláló bizottság megállapításai című pontjából látszik, hogy a háromtagú bizottság a tagjai közötti eltérő értékelési álláspontok miatt nem döntött a legfontosabb kérdésekben, például abban, hogy
- a szavazásban részt vevő 28 kurátor által kiállított 28 szavazólapból mennyi volt vitathatatlanul érvényes (a jegyzőkönyv az érvényes szavazatok rovatában "27 + 1 vitatott" megjelölést használ)
- érvénytelen szavazatot a jegyzőkönyv nem jelöl meg, mert a bizottság tagjainak ebben a kérdésben nem volt többségi véleménye,
- érvényes igen szavazatként a jegyzőkönyv csak 18 szavazatot (az összes szavazat kevesebb, mint kétharmadát) jelöl meg,
- a jegyzőkönyvben nem húzták alá a megfelelő választ a jelöltre leadott érvényes szavazatok vonatkozásában, a következő mondatban: "A jelöltre leadott érvényes szavazatok száma a szavazás megkezdésekor jelen lévők kétharmadának a számát elérte/nem érte el."

Az említetteket tartalmazó lap hátoldalán szerepel a bizottság tagjainak egymástól eltérő, háromféle állásfoglalása, melyek közül csak egy tag véleménye szerint volt a vitatott szavazat az SZMSZ szerint érvényes és igen szavazatnak tekinthető (megjegyzendő, hogy ez az akkor hatályos SZMSZ szerint könnyen ellenőrizhetően, egyértelműen téves álláspont volt).

A fentiek szerint a szavazás egyértelműen eredménytelen volt, tehát azt az SZMSZ szerint egy újabb szavazási fordulóban meg kellett volna ismételni, ez azonban nem történt meg, tehát Such Györgyöt a törvényes feltételeknek megfelelően (titkos választási eljárásban, legalább kétharmados támogatottsággal) nem választották meg.

A törvényben előírt feltételek más módon nem pótolhatóak, tehát minden ezt követő, sajátos félrevezetéseken alapuló és törvénysértő ülésvezetéssel létrehozott "választási eredmény" érvénytelen, és semmis.

A cégbírósági bejegyzés a fentiekből következőleg csak úgy jöhetett létre, hogy a bejegyző bíróságot ismeretlen tettes vagy tettesek valótlan tartalmú adatokkal félrevezették és ezáltal azt a hamis látszatot keltették, mintha Such Györgyöt a Magyar Rádió Zrt. elnökévé a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma megválasztotta volna.

Kérem a Tisztelt Ügyészséget, hogy az 1972. évi V. törvény 1. §-ában leírt feladatköre szerint járjon el az ügy kivizsgálása érdekében, törvénysértés esetén lépjen fel a törvényesség védelmében, gyakorolja a vádemelés közhatalmi jogkörét, az esetleges bírósági eljárásban képviselje a vádat, továbbá gyakorolja a büntetőeljárási törvényben számára biztosított jogorvoslati jogokat.

Kérésemet, bejelentésemet közbizalom fenntartásában és/vagy megvalósításában érdekelt állampolgárként teszem meg. A Magyar Köztársaság állampolgáraként tudom, hogy a közszolgálati feladatú Magyar Rádió ZRt. közérdekű feladatainak teljesülését - és ezzel összefüggésben az állampolgárok közérdekű tájékozódáshoz valamint az azon alapuló szabad véleménynyilvánításhoz való alkotmányos alapjogainak érvényesülését is - mennyire hátrányosan befolyásolhatja a bejelentésben leírtak elkövetése, és az ennek eredményeként a törvényes megválasztás hiányában elnökként jogosulatlanul megvalósítható egyéb cselekmények.

Sopron, 2007. augusztus 9.
Tisztelettel:
Gőbl György
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Gyógyszerszerész Kama
  2007-08-16 22:33:20, csütörtök
 
  A Magyar Gyógyszerész Kamara tiltakozik
2007-08-16 15:04 Barikád.hu

A MGYK tiltakozik a több-biztosítós rendszer ellenA MGYK tiltakozik a több-biztosítós rendszer ellenA Magyar Gyógyszerész Kamara kézzel-lábbal tiltakozik a mostani tervezetekben lévő több-biztosítós rendszer bevezetése ellen. Szerintük semmilyen gazdasági illetve szakmai magyarázat nincs a rendszer bevezetésére. Ráadásul az új egészségbiztosítási rendszerben még számos megválaszolatlan kérdéssel találkoztak a patikákat illetően.

Horváth Tamás, a köztestület elnöke közölte: Még mindig nem tisztázott a pénztárak és a gyógyszergyárak szerződéses viszonya, illetve az egységes gyógyszerellátás helyzete sem. Mivel a kormányzat - szokásához híven - nem tájékoztatja a gyógyszerészeket az új rendszerről, csak kételyeiket és kérdéseiket tudják megfogalmazni.

Ahhoz, hogy bármely gyógyszertárában a beteg hozzájuthasson a támogatott készítményhez, a megalakuló összes egészségpénztárnak az összes magyarországi gyógyszertárral szerződést kell kötnie. Ez viszont a patikák számára sokkal költségesebb és bonyolultabb rendszerhez vezet - mondta el véleményét Hankó Zoltán alelnök.

Milyen feltételekkel kötnek majd szerződést a biztosítók a gyógyszertárakkal? Ha valamelyik patikának nincs szerződése, hogyan tudja majd kiszolgálni betegeit? Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódnak meg a gyógyszerészek fejében.

Az MGYK szerint az új biztosítási rendszerben sérül az egyenlő gyógyszerhozzáférés elve, ugyanis a készítmény ára függhet a gyártó és biztosító közötti szerződéstől is.

barkád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élőlánccal tüntetnek a nagycsa
  2007-08-16 22:30:02, csütörtök
 
  Élőlánccal tüntetnek a nagycsaládosok
2007. augusztus 16., csütörtök 19:56 InfoRádió

Békés utcai demonstrációt szervez szeptember elejére a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A szervezet elnökhelyettese hangsúlyozta: olyan helyzet alakult ki az egészségügyben és a közoktatásban, amely egyre növeli az esélyegyenlőtlenséget. Morvayné Bajai Zsuzsanna szerint képtelenség, hogy az iskola-összevonások miatt sok gyerek még azt sem tudja, hol kezdi meg két hét múlva a tanévet.

A Kerepesi temető és a Parlament között pár percre élőlánc formájában fognak majd kezet a demonstrálók, hogy megmutassák, az összefogásban rejlik az erő, és jelezzék: nem hagyják tönkretenni az oktatást és az egészségügyet - mondta az InfoRádiónak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese.

Az oktatásról szólva Morvayné Bajai Zsuzsanna úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy olyan településeken, ahol több iskola van, csupán egyetlen helyen biztosítanak napközit, valamint, hogy a gyerekek egyre kevésbé férnek hozzá a művészeti oktatáshoz és a sportolási lehetőségekhez.

A nagycsaládosok képtelenségnek tartják azt is, hogy augusztus közepén sok gyerek nem tudja még, hová fog iskolába járni.

A NOE nemcsak az oktatás, de az egészségügy terén történt változtatások eredményei ellen is demonstrál majd.

A szervezet álláspontja szerint a tervezett egészségbiztosítási modellváltás megvalósítása nagymértékben fokozza a már amúgy is komoly esélyegyenlőtlenségeket.

Morvayné Bajai Zsuzsanna közölte: azt várják, hogy a demonstráció felhívja a parlamenti képviselők figyelmét arra, hogy az ezekben a kérdésekben beadott tervezeteket nem muszáj elfogadni.

A nagycsaládosok egyesületének elnökhelyettese kijelentette: a szervezet azt szeretné, hogy magánbiztosítók ne kerüljenek be a kötelező egészségügyi ellátási rendszerbe, valamint, hogy az oktatásban megálljon a gyerekek közötti esélyegyenlőtlenség növekedése.
Hanganyag: Seres Gerda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki nagyon elszállt
  2007-08-16 22:27:35, csütörtök
 
  Valaki nagyon elszállt...

Gúr Nándornak nincs joga betiltani semmiféle zászlót!
Mintha nem is Magyarországon élnék....
Mintha nem is lehetne a Parlamentben felsorakoztatni az Árpád-házi zászlót a többivel együtt...
Mintha a képviselők nem esküdnének arra az Árpád-házi zászlóra is a többi történelmi zászlóval, és a mai magyar zászlóval együtt...

Vagy talán Gúr Nándor más szöveget mondott, mint a többi?

Gúr Nándornak írom:

El tetszett szállni....Hol tetszik élni? Ugye, Magyarországon? Attól, hogy valaki a kormánypártok egyikének tagja, még nem tilthatja meg az ország népénének - a régióján keresztüli üzenettel - az Árpádsávos zászlót! Csak úgy, ukk-mukk-fukk egyszemélyben, mégis hogyan tetszik gondolni? Ha jól tudom, ehhez még a kétharmados szavazás sem lenne elég a parlamentben...
Lassan a testtel uram! Amikor zuhan a forint, amikor a kormány zuhanórepűlés közben van minden szinten, akkor nem ajánlatos fenyegetődzni, és semmiféle zászlót nem ajánlatos betiltani vagy megtiltani egyszemélyben senkinek! Főleg a kormánypártok tagjai részéről nem!
Azért nem, mert tetszik tudni, minden zászló szimbólum.
Az Árpádsávos is.

Szőnyi Bartalos Mária
az MVSZ Gömöri Szervezetének sajtóreferense
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antoine de Saint-Exupéry imája
  2007-08-16 22:25:31, csütörtök
 
  Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé,
hogy a napok sokféleségében és
forgatagában időben rögzítsem
a számomra fontos felismeréseket
és tapasztalatokat.
Segíts engem a helyes időbeosztásban.
Ajándékozz biztos érzéket a dolgok
fontossági sorrendjének, elsőrangú vagy
csupán másodrangú fontossága
megítéléséhez.

Erőt kérek a fegyelmezettséghez és a
mértéktartáshoz, hogy ne csak átfussak
az életen, de értelmesen osszam be
napjaimat, észleljem a váratlan
örömöket és magaslatokat.

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy
az életben minden simán kell,
hogy menjen. Ajándékozz meg azzal a
józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések
az élet magától adódó ráadásai,
amelyek révén növekedünk és érlelődünk.

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt,
akinek van elegendő bátorsága és
szeretete az igazság kimondásához.
Az igazságot az ember nem magának
mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.
Tudom, hogy sok probléma éppen
Úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.

Kérlek segíts, hogy tudjak várni.
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk
Van a barátságra. Add, hogy az élet legszebb,
legnehezebb, legkockázatosabb és
legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk.

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a
kellő pillanatban és a megfelelő helyen
szavakkal vagy szavak nélkül egy kis
jóságot közvetíthessek.

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől.
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt,
amire szükségem van.

Uram! Taníts meg a kis lépések művészetére!

Ámen
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Magyar katonákon gúnyolódott
  2007-08-16 22:02:36, csütörtök
 
  Magyar katonákon gúnyolódott a belga hülyegyerek
2007-08-15. 16:31:45

Úgy látszik a Magyarországra látogató külföldi turisták veszik a lapot: ahol a Szent Koronán lehet élcelődni, ott magyar katonákat is ki lehet gúnyolni.

Két nap elzárásra ítélte a bíróság azt a belga fiatalt, aki letolt nadrággal és karlendítéssel gúnyolt ki egy katonai díszmenetet Budapesten - közölte a Havaria Press.

Az eset hétfőn délután történt, amikor a perui nagykövet koszorúzni akart a Hősök terén, s a koszorúzás előtt felvonult a téren a Magyar Honvédség tisztelgő alegysége.

A 21 éves belga fiatalember a katonák háta mögött gúnyolni kezdte a felvonulókat: letolt nadrággal és karlendítéssel kezdett parádézni mögöttük.

Ezt követően a rendőrök előállították a XIV. kerületi kapitányságra, ahol garázdaság miatt szabálysértési eljárás indult ellene. A külföldi ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárást indított, és ennek végén két nap elzárásra ítélte a szabálysértő fiatalt.

(Index nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káosz várható a Szabadság híd
  2007-08-16 21:52:06, csütörtök
 
  Káosz várható a Szabadság híd lezárása miatt
2007. augusztus 15. 13:30

MNO
Augusztus 21-től lezárják a Szabadság hidat a gépjárműforgalom elől. A hidat legközelebb jövő év októberében nyitják meg az autók előtt, a gyalogosok a felújítások alatt is átkelhetnek. A híd lezárása megváltoztatja majd a dél-budai tömegközlekedést is.

Augusztus 21-től teljesen lezárják a gépjárműforgalom elől a Szabadság hidat a kezdődő felújítási munkálatok miatt - jelentette be a főváros közösségi közlekedési tanácsnoka. Dancs Gábor elmondta: jövő októberben indulhat meg a közlekedés újra a hídon, bár a rekonstrukció ideje alatt a gyalogosok a munkálatoktól függően hol a déli, hol az északi oldalon átkelhetnek.

A híd rekonstrukciója 5 milliárd forintba kerül. A közel másfél éves lezárás alatt megerősítik az acélszerkezetet, a vasbeton pályákat, kijavítják a pilléreket és hídfőket. Átépítik az útpályát, a gyalogjárdát, rekonstruálják a műemlékeket, új díszkivilágítást építenek ki.

Közlekedési változások

A Szabadság híd lezárása megváltoztatja majd a dél-budai tömegközlekedést is. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a híd lezárása miatt a kiskörúton ideiglenesen nem közlekednek a 47-es és 49-es villamosok. A 18-as villamos Hűvösvölgy és Savoya park között meghosszabbított útvonalon közlekedik majd. Az 56-os villamos vonala is meghosszabbodik: Hűvösvölgy és Budafok-Városház tér között szállítja az utasokat. A két vonal átveszi a 47-es villamos dél-budai funkcióját.

Késnek a munkálatok

Már januárban el kellett volna kezdeni a híd felújítását, azonban a Főpolgármesteri Hivatal arra hivatkozott, hogy célszerű a Fővám téri metróállomás építésével összehangolni a munkálatokat.

(MTI)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ököllel vertek egy józsefváros
  2007-08-16 21:49:42, csütörtök
 
  Rárontottak: ököllel vertek egy józsefvárosi fideszest
2007. augusztus 15. 15:27


MNO
Megverték vasárnap hajnalban a józsefvárosi önkormányzat egyik bizottságának fideszes tagját a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület székházában tartott rendezvényen. Az egyesületet egy volt SZDSZ-es képviselő-jelölt vezeti.

- Vasárnap hajnalban a józsefvárosi Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület székházában egy a ,,lakók nyugalmát megzavaró" hangos - feltehetően magán - jellegű rendezvény tartottak. A Józsefvárosi Önkormányzat egyik közelben élő bizottsági tagja az egyesület székházához ment és udvariasan kérte a jelenlévőket, hogy a lakókra tekintettel halkítsák le a zenét - olvasható a helyi Fidesz közleményében.

Mint írják, ,,a bulizó társaság agresszívan rárontott a fiatalemberre, egyikük ököllel kezdte ütni az arcát, és megfenyegette: ,,ha nem takarodsz el te fideszes geci, szétszurkálom a családodat!".

A sértettről az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben látlelet készítettek, és feljelentést tett. A fiatalember - mint mondta - leginkább arra vár magyarázatot, hogy Pataki Tamásné (aki egyébként a választásokon SZDSZ képviselő-jelöltje volt) által vezetett Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) adóforintokból fenntartott és közszolgálati célokra létrehozott irodája, hogy adhat ilyen - maximum kocsmába illő - ,,rendezvényeknek" otthont.

(MTI/OS)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megütközéssel értesültek ...
  2007-08-16 21:39:25, csütörtök
 
  A Magyar Gárda Egyesület tagjai megütközéssel értesültek arról, hogy Tom
Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke nyilvánosan
megfenyegette az egyesület alapító tagjait.

Aggályosnak és a magyar
alkotmányba ütközőnek tartjuk az amerikai politikus azon szándékát is, hogy
a Magyar Gárdához csatlakozni készülő személyekről listát szerezzen be.
Utoljára német nemzetiszocialista, majd ezt követően szovjet politikus
avatkozott be ennyire magyar állampolgárok alkotmányos jogainak
gyakorlásába.
A Magyar Gárda Egyesület továbbra is az alkotmányosság és a
jogállam talaján áll, tagjai ragaszkodnak állampolgári jogaikhoz.

Felszólítjuk a magyar kormány illetékes szerveit, hogy minden eszközzel
óvják meg a magyar demokrácia függetlenségét. Kérjük az Amerikai Egyesült
Államok nagykövetét, hogy határolódjon el Tom Lantos szélsőséges
kijelentéseitől.

Az egyesület alapító tagjai ezúton értesítik az ország
közvéleményét, hogy minden jószándékú honfitársat szeretettel várnak
augusztus 25-én délután 3 órakor a budai Várba, a Szent György térre a
Magyar Gárda zászlóbontására és az első 56 gárdista avatására.

Budapest, 2007. augusztus 16.

Vona Gábor elnök, Bencsik András, Murányi Levente, Pörzse Sándor, Schön
Péter, Staudt Gábor, Szabó Gábor, Szegedi Csanád, Szilárd István, Usztics
Mátyás tagok

--
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elektronikus hírlevele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El a kezekkel Magyarországtól!
  2007-08-16 21:37:12, csütörtök
 
  Lantos Tomi-KA foglalkozzon az USA külügyeivel, amelyekben nagyon sok piszkos dolog elég munkát adna "őkegyelmességének", ne pedig magyar belügyekkel. EL A KEZEKKEL MAGYARORSZÁGTÓL (is) ! Mi lenne, ha pl. ő nem jöhetne egykori szülőföldjére retorzióként ?!

Zas Lóránt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 241
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 45063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.