Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Magyar kormány
  2007-08-24 23:11:54, péntek
 
  Magyar kormány

2007-08-23 15:59

Nemrégiben egy magyar és egy japán cég nyolcevezős versenyt rendezett a Dunán. A verseny előtt mindkét csapat keményen edzett, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjék el. Mikor eljött a nagy nap mindkét csapat tagjai nagyon jó formában voltak, mégis a japánok nyertek 1 km-es előnnyel.

A vereség igen érzékenyen érintette a magyar csapatot, teljesen mélypontra kerültek. A felső vezetés úgy döntött, feltétlenül kideríti a megsemmisítő vereség okát, ezért rögtön alkottak is egy team-et, akik ezen a projekten dolgoztak. Feladatuk az volt, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet és megfelelő segítséget nyújtsanak. A sok vizsgálat után kiderítették, hogy a japánoknál heten eveztek, s egy ember kormányzott, míg a magyar csapatnál egy ember evezett és heten kormányoztak. A felső vezetés erre rögtön igénybe vette egy tanácsadó cég szolgálatait, s arra kérte őket, készítsenek tanulmányt a magyar csapat struktúrájáról.
Jelentős költségek kifizetése után néhány hónap múlva a tanácsadó cég arra a következtetésre jutott, hogy a magyar csapatban túl sokan kormányoztak és túl kevesen eveztek.
A japánokkal szembeni következő vereséget elkerülendő megváltoztatták a csapat felépítését. Most négy kormányos volt, két főkormányos, egy kormányigazgató s egy ember evezett. Ezen kívül teljesítmény-értékelési rendszert vezettek be az evezősnél, hogy nagyobb teljesítményre ösztönözzék.
"Bővítenünk kell evezősünk feladatait és nagyobb felelősséggel kell felruházni."
A következő évben a japánok nyertek, immáron 2 km-es előnnyel. A vezetés elbocsátotta az evezőst rossz teljesítménye miatt, eladták a csónakot is és leállítottak mindenféle beruházást az evezést illetően. A tanácsadó céget dicsérettel illették, a megtakarított pénzt pedig szétosztották a menedzsment tagjai között...




Azt mindenki tudja, hogy hazánknak ilyen természetű problémái (is) vannak. A gond nem újkeletű. Az a gyanúm, hogy a honfoglalás óta egyvégben így van. Az okokról........legfeljebb halvány sejtelmeim vannak. Miből gondolom, hogy régen sem volt ez sokkal jobb, mint most ? Ránk is ugyanaz a nap süt le mint az USA-ra ! Az eredmény ? Magáért beszél . ( A honfoglalás idején nem volt USA ? Így még rosszabb az eredményünk....... ) Miért nem teszünk ellene ? Jó kérdés ! Annyi biztos, hogy nem teszünk ! Még az evező emberek is ragaszkodnak ehhez az állapothoz ! Miért ? Nem tudni . Kaptak egy kis "népnevelést" a történelem során ! Mindenesetre ez a szemléletes írás, rendkívül frappáns ! Csak gratulálni tudok a szerzőnek !
Sokan, sokszor elmélkedtek már a szerény eredményeink okán.....
( Mások csupán azért nem elmélkedtek, mert azt mondták: A mi erdményeink jók ! ) Tipikus magyarázataink: idegen népek elnyomása, rossz irányba folynak a folyóink, nincs ásványi anyagunk, kedvezőtlen éghajlat stb.
Talán jól jönne a szívből jövő elkötelezettség, kedves mindannyiunk esetében, hogy : Lépjünk túl a történelmi nyomorúságunkon !

dr.Tóth Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÖSSZEOMLÁS előtt?
  2007-08-24 23:02:03, péntek
 
 
ÖSSZEOMLÁS ELŐTT?
Forrás: radio.hu 2007. 08. 19. Vasárnapi újság

Ezen a héten hozta nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal a GDP idei mértékét. A fejlődés ebben az esetben, mint ahogy Papanek Gábor a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető igazgatója mondja, tragédia. A bruttó hazai össztermékről divatos idegen kifejezéssel, GDP-ről van szó, aminek növekedése 1,4 %. Alapvetően akár örülhetnénk is annak, hogy ez az érték magasabb a tavalyinál. Csakhogy a környezetünkben és a világ távolabbi tájain is ennél sokszorta jobb eredményeket érnek el az országok, ami összességében Magyarország vészes lemaradását jelenti. Erről beszélnek szakemberek riporterünk Molnár Pál kérdéseire
válaszolva.

Bejátszás.

R.: - A statisztikai hivatal és az Ecostat a héten kiadott egy olyan jelentést, amely szerint hazánkban a nemzeti össztermék az utóbbi negyed évben 1,4 %-kal volt nagyobb, mint az egy évvel korábbi második negyed évben. Számos közgazdász ezt az adatot drámainak, sőt néhányan tragikusnak tartják. Ön milyennek látja? Mellár Tamás egyetemi tanár, a statisztikai hivatal korábbi elnöke.

Mellár Tamás: - Mindenekelőtt reálisnak látom, úgy gondolom, hogy ezzel semmi különösen meglepő dolog nincsen. Jól kivehető volt az az elmúlt esztendőkben, hogy a 4 % körüli gazdasági növekedés az úgy állt össze, hogy ennek közel felét, tehát 2 %-nyit a külföldi tőke állít elő, 1 %-ot a kormányzat és a maradék 1 %-ot pedig a hazai magyar magántulajdonú gazdaság. Gyurcsány-csomag és megszorítások következtében a kormányzat behúzta a féket, nincsenek jelentősebb kormányzati többletkiadások, következésképpen ez a kormányzati 1 % mégis kiesik. A külföldi tőke szintúgy lassította a bővülését és a fellépését, hiszen új piacok jelentek meg, hiszen Románia és Bulgária Európai Unió tagja lett, és így a hazai gazdaság maradt csak meg a gazdasági növekedés egyedüli forrásaként, ami természetesen eléggé kevésnek tűnik, tehát ez az 1,4 % egyáltalán nem meglepő, hanem annak a folyománya, hogy nincs igazából saját bázisú gazdasági növekedésünk, ez 2 % alatti növekedést tud csak produkálni.

R.: - Hogyha egy közember azt hallja, hogy az a növekedés, ami nálunk 1,4 %-os, Szlovákiában 9,2 %-os, akkor ebből milyen következtetést vonjon le?

Mellár Tamás: - Arra következtethet, hogy a magyar gazdaságpolitika nagyon elhibázott volt az elmúlt esztendőkbe és a magyar gazdaságpolitika nem volt képes megteremteni a saját bázisú gazdasági növekedést, aminek következtében a mi a gazdasági növekedésünk külső tényezőnek van kitéve, hát attól függ, hogy a külföldi tőke vajon akar-e Magyarországon beruházni illetve, hogy az állam képes-e túlköltekezni.

R.: - Ön, aki hazánk miniszterelnökét annak idején, mint egyetemi tanár vizsgáztatta, lát-e esélyt arra, hogy ezekből a mostani adatokból adódóan az ország gazdaságpolitikája a következőkben változzon?

Mellár Tamás: - Így nem látom, azt gondolom, hogy itt egy alapvető koncepcionális problémája van a mai kormánypolitikának, amelyik mindig makacsul úgy gondolja, hogy a gazdasági növekedéshez elég az, hogyha idepiacokat és majd a külföldi tőke megteremti a prosperitást és a gazdasági növekedést. Azt gondolom, hogy ez egy teljes egészében elhibázott elképzelés. Nem látok semmilyen jelet arra, hogy egy ilyen politika indulna el, amelyet a hazai vállalkozókat segíti, támogatja, ami a foglalkoztatás bővülése irányába hatnak át, ezekhez például adócsökkentésekre lenne szükség. Ilyeneknek semmilyen jelét vagy nyomát nem lehet látni. Mindenképpen arra lenne szükség, hogy a tudományos technikai fejlesztések magasabb szintre emelkedjenek, hogy a humán tőke fejlesztése szintén erőteljes legyen, semmi jelek nincsenek, sőt ellenkezőleg, ma azt lehet látni, hogy az oktatásba, az egészségügybe, a kultúrába eddig meglévő előnyeink elveszni látszanak.

R.: - Bejó Pál az Ecostat főigazgatója. Van-e okunk a túlzott önbizalomra?

Bejó Pál: - Hát úgy gondolom, hogy van okunk, túlzott önbizalomra nincs, de én meg úgy gondolom, hogy semmiféle vészharangot nem kell kongatni, ez egy teljesen normális dolog, a kiigazítással mindenhol együtt járó lépés az, hogy a gazdasági növekedés üteme lassul, ez egy teljesen logikus következménye annak, hogy az egyensúlytalanság helyreállítására hát intézkedéseket kellett hozni, szigorításokat, a költségvetés kiadási oldalát jelentősen vissza kellett fogni, az állami megrendeléseket jelentősen szűkíteni, ezek mind a fogyasztás komoly mértékű csökkenését eredményezték. Ez pedig meg kell, hogy mutatkozzon a GDP növekedésének az ütemében is. Egyébként azt kell, hogy mondjam, hogy bár lehet, hogy más országban jóval nagyobb, akár két számjegyűhez közeli a GDP növekedés, de ugyanakkor a nagyon fejlett országokban meg általában 1 % körüli vagy az alatti a növekedés. Tehát végülis most kis iróniával azt is mondhatnám, hogy sikerült így felzárkóznunk a legfejlettebb országokban.

R.: - Hogyha a környezetünk 5, 6, 7, sőt 9 %-kal növekedik, akkor nekünk esetleg előnyösebb lenne-e erre a növekedéshullámra felkapaszkodni, semmint lefékezni a növekedést?

Bejó Pál: - Most jutottunk el oda, hogy a kiigazító lépések következményeként lelassult gazdasági növekedés a későbbiekben egy erőteljesebb ütemre válthat, és nyilván, hogy a kormányzat a gazdaságpolitika támogatási rendszere és a most majd érkező európai uniós támogatásokon keresztül egy nagyon élénk gazdaságfejlesztést érhet el. Hát mindannyian ebben bízunk, erre az esélyek megvannak, tehát úgy gondolom, hogy igenis fel kell erre a hullámhegyre ülni. Egyébként a vállalati bizalmi indexek is hát elég hullámzóak voltak az elmúlt időszakban, de most a legutóbbiak azt mutatják, hogy maguk a vállalkozók is látják nagyon nehéz gazdálkodási körülményeket, de távlatokban azt mondják, hogy vannak esélyek és bíznak az erőteljesebb növekedésben.

R.: - Ha belegondolunk abba, hogy Szlovákia már az egy főre jutó nemzeti össztermék tekintetében is megelőzött bennünket, holott az ezredforduló még mögöttünk volt, akkor az adatok jeleznek-e valami olyanfajta hibát, amin javítani kellene?

Bejó Pál: - Nagyon nehéz az országokat összehasonlítani, mert egyik ország ebben jó, a másik abban. Északi szomszédunkban is nagyon komoly problémák vannak bizonyos területeken, amit a gazdaságpolitika irányváltások is jeleznek. Én úgy hiszem, hogy Magyarországon az elmúlt 15-17
évben egy nagyon komoly fejlődés történt. Kialakultak a kapitalizmusnak ténylegesen a körvonalai és tényleg minden esély megvan arra, hogy egy fenntartható növekedési pályára lehessen állítani a gazdaságot. Főleg az egyensúlyi helyzet helyreállításával érezhető növekedés..

R.: - Papanek Gábor, a GKI Gazdaságkutató Részvénytársaság ügyvezető igazgatója. Az újonnan csatlakozott uniós tagállamok 4, 5, 6 %-kal növekednek. Mi pedig 2,5-öt terveztünk, de csak 1,4 % sikerült. Hogyha 4, 5, 6 %-ot az 1,4-hez hasonlítjuk, akkor az önbizalmunk egy kicsit megroggyan.

Papanek Gábor: - Ezzel teljesen egyetértek. Az 1,4 % az egy nagyon rossz teljesítmény. A csökkenés nagyon jelentős része két ágazat, az egészségügyi és az államigazgatás, mind a két ágazatban a teljesítményben jelentős részét a munkabérek jelentik, tehát azzal mérik, és hogyha dobálják ki az
embereket, akkor természetes, hogy csökken a teljesítmény. Ez az alapvető ok.

R.: - Elképzelhető-e egy olyan magyarázat, hogy a gazdasági reformok, amelyeket sokan megszorításoknak neveznek, azok eleve magukkal hozták ezt a teljesítménycsökkenést és ez nem is olyan nagy baj?

Papanek Gábor: - A tervezett teljesítmény is nagyon alacsony volt ahhoz képest, hogy nyilvánvalóan a környezetünkben mindenki 4, 5, 6, 7 %-ot fejlődik. Ebből a szempontból nézve már a 2,5 % is figyelembe vette ezeket hát reformnak nem nevezném ezeket a megszorító intézkedéseket. A reform az lenne, hogyha a költségvetés kiadási oldalát hozná rendbe a kormány, az nem reform, hogy növeli az adókat. A mondat második fele, tudja, ez nem is tragikus. Ezzel abszolút nem lehet egyetérteni. Akár így, akár úgy nézzük, az, hogy valaki lassabban fejlődik és rohamosan marad le a világgazdaságba ez magyarázattól függetlenül tragédia.

R.: - Az emberek azért nem találják erre a magyarázatot, mert az ország egyik vezetője Gyurcsány Ferenc és a koalíciós társa Kóka János sikeres vállalkozó ebben a lassan fejlődő magyar gazdaságban és az emberek arra gondolnának, hogyha kiváló vállalkozók vezetik az országot, akkor a gazdaság is fejlődik. Vajon miért nem?

Papanek Gábor: - Hogyha valaki el tud vezetni egy vállalatot, egyáltalán nem biztos, hogy el tud vezetni egy országot. Ez egy egészen durva tévedés. A vállalatnál profitot kell termelni, ami egy dolog. Az ország vezetésénél nem profitot kell termelni, az ország vezetésénél GDP-t kell termelni, hangsúlyozom, hogy ebbe a profit is benne van, de a nagyon jelentős részét a bérek teszik ki. égy nem lehet az ország teljesítményét növelni, hogy a béreket csökkentjük.

R.: - A statisztikai hivatal jelentésére a pénzpiac elég rosszul reagált, a forint értéke máris esett. Ettől meg kell-e ijednünk hosszabb távon?

Papanek Gábor: - A jelenlegi csökkenés jelentős részben világproblémának a része. Az amerikai piacon nagyon súlyos gazdasági problémák merültek föl, ami az egész világra kihat. Ehhez jött hozzá a magyar gazdaságnak ez a túlzottan rossz második negyedéves teljesítménye, ami azt jelenti, hogyha a befektetőknek dönteniük kell, hogy honnan vonják ki a pénzt, amihez szükségük van, hát először innen vonják ki, mert ez pillanatnyilag a régió legrosszabb teljesítményt nyújtó országa.

R.: - Elképzelhető-e, hogy a magyar gazdaság azért növekedik lassan, mert óriási adósság nehezedik rá, és ez a teher túl nagy a jelképes pálmára?

Papanek Gábor: - 50 %-ban ez is igaz, de ez a teher jelentős részben az elmúlt időszakban került ide a pálmára, hogy ezt a szót használjam. Ebből következően ez egy kormányzati döntés volt. Ha a kormányzat így döntött, ne panaszkodjunk azon, hogy a következményeit is viselnie kell.

Bejátszás vége.

Gadácsi János: - A GDP 1,4 %-os növekedését elemezte Mellár Tamás, Bejó Pál és Papanek Gábor közgazdász Molnár Pál összeállításában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egészségpénztár vezetőjével üz
  2007-08-24 22:58:17, péntek
 
  Egészségpénztár vezetőjével üzletel a kabinetfőnök

* Joób Sándor - joob@mail.index.hu

| 2007. 08. 24., 12:46

Az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke nemcsak résztulajdonosa egy nemrég nyitott patikának, de közös cégben érdekelt az Axa Egészségpénztár egyik vezetőjével is, amely érdeklődik a több-biztosítós modell iránt is. A tárca szerint ez az üzleti kapcsolat semmilyen előnyt nem jelenthet a cégnek. Müller Katalin, az Egészségpénztár igazgató-helyettese pedig azt hangsúlyozta, nem vesz részt a több-biztosító rendszerről tartott egyeztetéseken.


Az eMeRGency Vital Gyógyszertár Üzemeltető Kft nevű cégben Matejka Zsuzsa, az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnökének egyik tulajdonostársa Müller Katalin, az Axa Egészségpénztár egyik vezetője. Müller Katalin korábban az Uniqa Egészségpénztár ügyvezető igazgatója volt, a július 1-jei fúzió után pedig az Axa Egészségpénztár ügyvezetőigazgató-helyettese lett.

Az Axa ott van azok között a cégek között, amelyek érdeklődést mutatnak a kidolgozás alatt álló több-biztosítós egészségügyi rendszerben való részvétel iránt. Az Axa - más cégekkel együtt - meghívást kapott azokra a minisztériumi egyeztetésekre is, amelyeken az egészségbiztosítási üzletbe beszállni készülő biztosítók vettek részt.
Ismerik egymást

Kérdés, hogy ez az üzleti és személyes kapcsolat nem összeférhetetlen-e, és nem jelenthet-e előnyt az Axának vagy Matejka Zsuzsának. A minisztérium szerint semmilyen összeférhetetlenség nem merülhet fel Matejka Zsuzsa és Müller Katalin üzleti kapcsolata miatt. A tárca ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt a választ adta: ,,a biztosítókat nyilvános eljárás keretében, nem a minisztérium fogja kiválasztani".

Felhívtuk az ügyben Müller Katalint, az Axa Egészségpénztár igazgató-helyettesét is. Ő azt mondta, nem vesz részt az Egészségpénztár stratégiai döntéseiben, s azokra nincs is hatással. ,,Nyugodt a lelkiismeretem, nincs olyan információcsere köztünk Matejka Zsuzsával, amely bármilyen előnyt adna az Axának. Egyébként a több-biztosítós rendszerről tartott minisztériumi egyeztetéseken nem is én veszek részt az Axa részéről", közölte.

,,Miután tisztelem Matejka Zsuzsát, ügyelek arra, hogy ez az üzleti és személyes kapcsolat sem őt, sem engem, sem a cégemet ne hozza kellemetlen helyzetbe", szögezte le Müller Katalin. A MOM parkban alapított gyógyszertárral kapcsolatban azt mondta: eddigi munkája alapján kérték fel arra, hogy társuljon a patika létrehozására megalapított cégbe.
Időben léptek

Arról korábban a HVG számolt be, hogy idén január 30-án alakult meg az eMeRGency Vital Gyógyszertár Üzemeltető Kft. 3 millió forintos alaptőkével. A tulajdonosok Matejka és Müller mellett Radnai Gergely, az egészségügyi reformok kidolgozásával 2003-2004 között megbízott Radnai György fia, Radnai Viktor, és Lantos Endre a Vital Center fogászati hálózat létrehozója voltak. Áprilisban szállt be a cégbe Somody Imre üzletember (Matejka Zsuzsa korábban a Somody Imre által alapított Misszó Egészségügyi Központ vezetője volt).

Ezután alapította meg az eMeRGency Kft. és Radnai Gergely az Evital-MOM Gyógyszertár Kft-t, amely megkapta a jogot arra, hogy a MOM Park bevásárlóközpontban patikát nyisson. Emlékezetes, hogy új patikák megnyitását épp az a patikaliberalizációs törvény tette lehetővé, amelynek kidolgozásában Matejka Zsuzsa is tevékenyen részt vett. Matejka Zsuzsának egy másik gyógyszertárban is van érdekeltsége. Kültagja a Ferihegyi repülőtéren 2006 januárjában patikát nyitó Csanak Bt.- nek.

A köztisztviselők összeférhetetlenségéről szóló törvény szerint köztisztviselő nem lehet gazdasági társaságnál vezető tisztségviselő, illetve felügyelő-bizottsági tag. Az Egészségügyi Minisztérium szerint ebben az esetben nem áll fenn összeférhetetlenség. A tárca közlése szerint Matejka Zsuzsának 12 százalékos üzletrésze van a cégben, tehát kisebbségi tulajdonos, és jelenleg tulajdonosi jogait sem gyakorolja.
Kitüntetés

A minisztérium azt is közölte, hogy a tárca semmilyen kapcsolatban nem áll az egyes gyógyszertárakkal, nem nyújt nekik sem általános, sem egyedi támogatásokat, a gyógyszertárak a gyógyszerfogyasztóktól származó bevételekből tartják fenn magukat. ,,A gyógyszertárakra vonatkozó szabályozások általános jellegűek, azaz egy gyógyszertárat létrehozóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az összes többi patikára, így eleve kizárt, hogy valaki így előnyre tehessen szert", válaszolta kérdésünkre a tárca sajtóosztálya.

Megkérdeztük azt is, vajon nem visszás-e, hogy résztulajdonosként patikát alapít az, aki részt vett a patikák megnyitását is megkönnyítő törvény kidolgozásában. A minisztérium írásos válaszában az olvasható, hogy ,,a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek több olyan eleme van, amelyben egyértelműen az látszik, hogy nem a magántulajdonos üzleti haszna, hanem a közérdek számít. A törvény és a vizitdíj együttes hatására például jelentősen csökkent a gyógyszerforgalom, s a patikán kívüli gyógyszerárusításról sem állítható, hogy az a patikatulajdonosok üzleti érdekeit szolgálják."

Augusztus 20-án a Horváth Ágnes egészségügyi miniszter Matejka Zsuzsa kabinetfőnököt a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefüggések
  2007-08-24 22:49:09, péntek
 
  ÖSSZEFÜGGÉSEK

Az IBR csápjai fojtogatják az egészségügyet. :-))

Az egész alakulat beszivárgott mára a politikai és OEP- irányításba.Érdemes utánuk nézni kicsit.



http://www.lam.hu/folyoiratok/lam/0406/17.htm



A szerzők:


dr. Boncz Imre, dr. Horváth Ágnes, dr. Jónásné Katona Katalin, Dózsa Csaba
Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Budapest

Nos, mindegyiket könnyű beazonosítani, igaz? Ezek fociznak a fejünkkel. Ha hagyjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai: Mondjuk fel a biztosít
  2007-08-24 22:18:39, péntek
 
  Morvai: Mondjuk fel a biztosításunkat!
(Cs.Zs.) 2007-08-24 09:35:36


Morvai: Mondjuk fel a biztosításunkat!
Hatalmas krízis van az országban, ezért itt az ideje, hogy megszervezzük az ellenállást - jelentette ki Morvai Krisztina a Hír Televízió esti műsorában. A Civil Jogász Bizottság társelnöke úgy fogalmazott: méltósággal bojkottot kell hirdetni a különböző szervezetek ellen.

Ha azt mondják, hogy több biztosítós rendszer, akkor mi azt mondjuk, hogy felmondjuk a biztosítónkat - fejtette ki elképzelését a jogásznő a hírTV stúdiójában. Morvai Krisztina szerint az ország elégedetlenségének első számú felelőse Demszky Gábor, aki torz értékrendet próbál rákényszeríteni a magyar emberekre. Az egyetemi docens korábban nyílt levélben szólította fel Budapest főpolgármesterét, hogy kérjen bocsánatot a tavalyi őszi események miatt.

(Lánchíd Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyreigazítás:)))
  2007-08-24 22:16:48, péntek
 
 
Dévényi István, hetijegyzet@hetivalasz.hu

7. évfolyam 34. szám, 2007.08.23.
Helyreigazítás


Dévényi István: Helyreigazítás - A Magyar Köztársaság kormánya példamutató innovációs tevékenység keretében megteremtette hazánk virtuális térben üzemelő mását, a gyurcsányista Second Life-ot, ahol minden fontos, ami nem annyira, és érdektelen, ami igazán számít. Folyt.

Hú, de rohadtul unalmas már a jól bevált recept. Oszd meg, azzal időt nyersz, az idő meg pénz, nagyjából erről szól a kormányzás Gyurcsány Ferenc színrelépése óta. Pedig lenne miről beszélnünk össznépileg, csak azokról a témákról meg a hatalom nem akar szót váltani.

Konkrétan: ha nagy a baj - és most nagy a baj -, akkor hagyjuk a tényeket, és toljuk a közbeszédet ideológiai magasságokba vagy mélységekbe. Ha a népeket valójában az foglalkoztatná, hogy ki mennyire fogja megszívni a liberális pénzügyi manőverek közepette zajló úgynevezett egészségügyi reformot, akkor adjunk nekik nagyjából értelmezhetetlen gumicsontot, úgymint: hol a helye a Szent Koronának. Arról aztán vitatkozhatnak napestig. Például.

A kormányzati kommunikáció fő csapása, napjaink legfontosabb ügyei tehát a következők (Valótlanul állítottuk, hogy):

- Szent Korona-problematika - hol tároljuk az István, a király című rockoperából ismert kellék eredetijét? Illetve ki, mikor, mire és miért, meg mikor, mire és miért ne esküdjön föl?

- Ötvenhat fővel megalakul a Magyar Gárda, amely máris, mínusz egy naposan Európa legveszélyesebb árnyékkatonai (ezt tegnap olvastam és nagyon megtetszett) alakulata, amely nem csak a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjére, de az egész kontinens nyugalmára, sőt, az Amerikai Egyesült Államokra is komoly fenyegetést jelent, mert a majdani tagoknak fekete lesz az egyenruhájuk.

- A Fidesz mind koronagyüben, mind gárdailag sáros, tehát szélsőséges párt.

A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarország fő gondjai a következők:

- Az egészségügyben megforduló 1500 milliárd forint többiztosítós mutyiztatása.

- Az új kormányzati negyed és egyéb fölösleges imázsjavító (Gyurcsány a reformer-építő), méregdrága beruházások.

- Totális eladósodás.

- Pénzhiány; lásd még 1,4 százalékos gazdasági növekedés.

És még csak elnézést sem kérnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Gárda: mi is félünk, de
  2007-08-24 22:09:55, péntek
 
  Magyar Gárda: mi is félünk, de nem fegyverkezünk!

2007. augusztus 24. 19:25 | Forrás: STOP






Félreértés az, hogy félkatonai szervezet lenne a Magyar Gárda - magyarázza Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda elnöke, aki megpróbálja "különválasztani" egymástól e két szervezetét. Utóbbi holnap délutáni alakuló rendezvénye közelében két baloldali szervezet is demonstrációt szervez.


- Maximálisan betartjuk a jogszabályokat, az egyesülési törvényt és egyáltalán nem akarunk félkatonai szervezet lenni, mondja Vona Gábor a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke. Kérdésünkre kifejtette: sajnálatos félreértés az, hogy fegyveres szervezetként emlegetik őket, pedig a hagyományőrzés, illetve a honvédelmi ismeretterjesztés és ennek keretében esetleg egy-egy sportjellegű lőgyakorlat a legkevésbé sem jelenthet felfegyverkezést, vagy fegyveres megjelenést. A Magyar Gárda humanitárius segítségnyújtásban szeretne jeleskedni, és nem céljuk bárkiben is félelmet kelteni. Hovatovább, szögezte le Vona Gábor, őbennük ébresztett szorongást a szervezetük megalakulása körüli közéleti felbolydulás.

A Magyar Gárda elnöke megerősítette azon értesülésünket, miszerint nem kizárható, hogy szombati a Várban megrendezendő alakuló ünnepségüket provokátorok zavarhatják meg. Úgy fogalmazott, már ő is hallott ilyen információkat, de nagy létszámú rendezői stábjukban és az eseményt biztosító rendőri erőkben bízva békés ünneplésre számít. Mint mondta, bár ez az ő személye miatt ugyan nehezen elképzelhetőnek tűnik, de szeretné különválasztani, egymástól független szervezetként kezelni a Jobbik Magyarországért Mozgalmat és a Magyar Gárdát.

Felvetettük annak lehetőségét, hogy amennyiben a Magyar Gárda önkéntesei egy természeti csapás által sújtott településen kívánnak segíteni a bajbajutottakon, úgy az érintett lakosságnak joga van elutasítani a felajánlást a szervezet politikai híre miatt. Ekképp felmerül a kérdés, hogy kíván-e a katasztrófavédelem terén szolgáló civil szervezetekhez hasonlóan specializálódni, például búvár-, alpin-, vagy kutyás-kereső tevékenységre a Magyar Gárda?

- Nem tartom életszerűnek ezt a példát, mivel az, aki bajban van, nem válogat, sőt örül a segítségnek - válaszolta Vona Gábor, és hozzátette: a Magyar Gárda ellen indult kampány miatt nem tudja elképzelni, hogy melyik humanitárius szervezet állna velük szóba. Mindamellett, számos olyan szakember jelentkezett a Gárdába, aki alkalmassá teheti a szervezetet speciális katasztrófavédelmi feladatok elvégzésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint mind a Magyar Gárda, mind pedig az Antifasiszta Szövetség, illetve a Nagy Imre Kör szombatra, a Várba tervezett rendezvényeinek szervezőivel lefolytatták a szükséges egyeztetéseket, illetve a rendőrség tudomásul vette a 13 és 19 óra közötti rendezvények bejelentését. Mindhárom, valamint egy meleg civil szervezet V. kerületi rendezvényének szervezői közül egy-egy kiválasztott rend-biztossal tartják a kapcsolatot.

Szerző: npz

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drasztikus mértékű villanyáre
  2007-08-24 22:01:30, péntek
 
  Drasztikus mértékű villanyáremelés?

2007. augusztus 23.



Újabb brutális megszorítások elé néznek a magyar családok - jelentette ki Cser-Palkovics András utalva arra, hogy mind a szakma, mind a minisztériumi elemzések szerint hamarosan 30 százalék körüli villanyáremelésre kerül sor.

Emelkednek az élelmiszerárak, Draskovics Tibor elkészítette az új Gyurcsány-csomagot, most pedig bebizonyosodott, hogy ismételten, nagy mértékben emelkedni fog a villany ára - hívta fel a figyelmet a Fidesz helyettes szóvivője. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt egy évben két lépcsőben, 20 százalékkal emelte a villany árát a kormány, bár ígérte, nem kerül sor több emelésre. A fideszes politikus megjegyezte, Kóka János egy másik ígérete sem fog teljesülni, aki úgy nyilatkozott, hogy az árampiaci liberalizáció az árak csökkentéséhez fog vezetni. Ma már tudjuk, hogy nemcsak az árak csökkentéséhez nem vezet, hanem drasztikus villanyáremelésre kerül majd sor - szögezte le.

A képviselő utalt rá, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban készült legrosszabb forgatókönyvek szerint is 30 százalék körüli emelésre számíthatunk, és tegnap a szakmai szervezetek is egyértelműen azon a véleményen voltak, hogy a folyamatok a drasztikus, drámai mértékű villanyáremelkedés felé hatnak. Az államnak meglennének az eszközei arra, hogy megfékezze az áremelkedést, újabb emelés helyett tehát konkrét és határozott lépéseket kellene tennie - jegyezte meg a helyettes szóvivő.

Úgy látszik, ahány nap, annyi áremelés, a magyar családok helyzete napról napra kilátástalanabbá válik - mondta. Emelkednek az élelmiszerárak, tudjuk, a lakáshitelek kedvezményeinek és a telefonár támogatásának eltörlésére készül a kormány, s most itt a villanyáremelés is a küszöbön. A megszorítások egyre súlyosabbak, a kormány pedig nem tesz semmit - mutatott rá Cser-Palkovics András.


[ Fidesz ]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány betiltatná a Kuruc.i
  2007-08-24 21:59:53, péntek
 
 
Gyurcsány betiltatná a Kuruc.info-t

2007. augusztus 23.



Gyurcsány Ferenc arra utasította Takács Albert, igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy vizsgálja meg, hogy milyen eszközzel lehet fellépni a Kuruc.info internetes weblap ellen.

"Tisztelt Miniszter Úr!

A Kurucinfó nevű internetes kiadvány kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről, a személyiségi jogok, illetve a köztársaság alapértékeinek lábbal tiprásáról vált hírhedté.

Márpedig egy köztársaságnak joga van az önvédelemre, hiszen ha vékony is, de pontos határvonalnak kell lennie a között, ha valaki él a szabadságjogaival, vagy visszaél velük. Egy ponton túl a politikai szabadságjogokkal való gyáva és cinikus takarózás sem fedheti el azt a tűrhetetlen ellentmondást, hogy éppen ez, a szabadságjogokkal való visszaélés gátolhat meg másokat abban, hogy gyakorolják a maguk alkotmányos és emberi jogait - például a félelem nélküli élethez vagy az emberi méltósághoz való jogot. Ez pedig a védelem nélkül maradó polgárok és társadalmi csoportok elszigetelődéséhez, kirekesztődéséhez vezethet - olyan tragédiához, amelynek megismétlődését egyetlen civilizált, szabad ország sem engedheti meg magának.

Éppen ezért minden hazafias demokratának, különösképpen nekünk, a köztársaság felelős vezetőinek jogi-politikai, de elsősorban is erkölcsi felelősségünk az, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel védjük a köztársaság és az alkotmány alapértékeit, védjük a kirekesztéstől államunk minden polgárát, illetve a gyűlölet-ideológiák fertőzésétől a közéletünket, a mindennapjainkat, a jövőnket.

Mindezért arra utasítom miniszter urat, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, milyen - korábban nem alkalmazott - alkotmányos eszközök állnak a Magyar Köztársaság rendelkezésére ahhoz, hogy megvédje önmagát és polgárait a Kurucinfó gyűlöletkeltő gyakorlatával szemben. A vizsgálat terjedjen ki arra, hogy a hatályos magyar büntető jogszabályok, illetve a sajtótörvény rendelkezései megteremtik-e a Kurucinfóval szembeni arányos fellépés jogalapját, illetve kérem, vizsgálja meg, hogy a tartalmait külföldi szerver, vagy szerverek segítségével elérhetővé tevő portál ellen nemzetközi együttműködés, jogsegélyegyezmény vagy más jogi eszköz felhasználásával van-e mód a határozottabb fellépésre!

Arra kérem miniszter urat, hogy a Kurucinfóval szembeni jogi fellépés lehetőségeiről készült összesítést a lehető legrövidebb időn belül készítse el és jelentés formájában tárja a kabinet elé.

A további lépések megtételéről a jelentés és a javaslatok megismerését, illetve megvitatását követően döntünk.

Üdvözlettel

Gyurcsány Ferenc
a Magyar Köztársaság miniszterelnöke"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merre tart a Világ?
  2007-08-24 21:52:41, péntek
 
 
Merre tart a Világ?

1992 óta a jövedelmi egyenlőtlenségek Magyarországon élesen emelkedtek. A lakosság legjobban fizetett 10%-a most a bruttó jövedelem 25%-ához jut hozzá, míg a legszegényebb 10% csak 3,8%-kal rendelkezik.

A növekvő munkanélküliség, a jövedelmi egyenlőtlenség, a hanyatló reálbérek, a nyugdíj és a munkanélküli segély összességében a létminimumon vagy az alatt élő emberek számának növekedését eredményezte - eredményezi - ami talán emberséggel enyhítendő lenne, csak nem könyöradományok formájában.

Merre tart a világ? Egyre vadabb és veszedelmesebb irányba, bár senki sem akar erre haladni, de sehogy sem sikerül irányt változtatni. Egyenesen, megállíthatatlanul haladunk bele abba a káoszba, amit az emberi tökéletlenség alakít ki. Nem lehetünk tökéletesek, mivel a bűn uralja a világot, kihalt az "emberség", s azokból is kiölte a rendszer, akikben ez igen mély tlajdonsággal bírt. (Bár vannak még csírák ezen a téren, vannak elszántan jóakaratú emberek.)

Lehetséges volna, hogy egy láthatatlan, ám hatalmas és sötét erő irányít?

A súlyosbodó bajok terhelik az emberiséget, s ez az "erő" uralja az emberek gndolkodásmódját, viselkedési formáját - ez előmozdítja és növeli az emberekben meglévő bizonytalanságot. Ha le kell aratnunk a helytelenség következményeit, akkor panaszkodás helyett vizsgáljuk meg, és tegyünk ellene!

Bíztunk és hittünk abban, hogy minden téren változik életünk. Naivak voltunk!

Ugyanazt teszik velünk, mint régen. Jó lenne már tisztán látni, érezni azt, hogy változtatni tudtunk, s a következő generáció nem torzítva kap információt, velünk együtt tudna élni, tovább haladni az emberség és bizalom útján.

Ezt csak akkor érhetjük el, ha mindazokat, akikben bíztunk és hittünk - s ezáltal olyan jogokkal ruházzuk fel őket, amelyekkel ők visszaéltek ("amit szabad Jupiternek, azt nekem is - a kis ökörnek - lehet..." alapon) - számon kérjük.
A bizalom igen fontos, de a bizalmat egyszer el is veszíthetjük valaki irányában, aki magát "bukott", mérhetetlenül az "erő" oldalához tartozókkal veszi körül, s ezáltal "Ő" a "mindenhatónak" képzeli magát. Akkor el kell számoltatni, s bizalmunkat irányában felülvizsgálni!

A bizalomnak és az emberségnek együtt kell járnia, párban, mivel a bizalom alapja az emberségben rejlik, és az emberségben a bizalom. Az, aki nem emberséges, hanem csak beszéli, eljátssza egy forgatókönyv alapján, s abba ráadásul még bele is sül, az nem érdemli meg a bizalmat.

A hitben is fontos az említett két alap, mert a változásnak is erre kellene épülnie. Viszont ha ezen alapok építését nem az egyszerű embereknél kezdjük, akkor a magunk elvont világában egy idő után keservesen fogunk létezni a saját hazánkban, környezetünkben, mert a bizalom elvész! Ezekre az egyszerű emberekre nemcsak akkor kell "kacsintani és adni", amikor választási időszak van, hanem mindennap. Ha őket megalázzuk - hangzatos ígéretek, reformok kíséretében -, akkor mindebből ezeknek az embereknek hamarosan elegük lesz, mert ők élni, dolgozni, emelt fővel járni szeretnének.
Az önmagát "vezetésre" alkalmasnak tartó generációnak igazán érdekes élet felfogása van jelenleg: "mindent ide nekem, és az erőszaktól, átveréstől, a megalázástól sem riadok vissza a céljaim érdekében" - s ehhez a célhoz egy másik bukott generáció adja az irányítást a háttérből. Az, aki mindig csak a "hatalom kell nekem" elvet vallja, előbb, s nem utóbb, nyakát szegi. S azok, akik ezeket hátulról mozgatják - ők a "senkik" -, valaha maguk is az "alsóbb rétegekhez" tartoztak! Csak az akkor, hajdan kapott bizalmat eljátszva most ezek mögé bújva folytatják a tevékenységüket. Nos ezektől kellene végleg megszabadulni, és ebből a hibából okulnunk.
Kiölték - vagy legalább is megpróbálták - az emberekből a hitet, s az ők ideológiai hitük alá akarták vonni az egyéneket, ami miatt sokan még mindig őket látják "mindenhatónak".
Azokat, akik ellenük vagy szemükbe merték mondani az igazat, egyszerűen elintézték, elintézik, - ezt viszont hagyni kell?

Igen fontos kérdés merül fel: Hogyan tudnak a "bábok" (strómanok) és "irányítóik" a saját gyermekük szemébe nézni?
Két lehetőség:
1. ugyan olyanokká teszik őket, mint ők maguk,... a vér nem válik vízzé,
2. Ha gyermekek felismerik az "emberséget", akkor szembe kerülnek velük.

Lehet sok mindent rendszerekre fogni, csak azt nem lehet, hogy azt, aki nem tiszteli, és nem tekinti embernek a saját embertársait, azt embernek nevezzük! Mert az már, csak egy "izmusokban" élő elfásult "báb" - ebből nem kellene okulni?

A közép "társadalmi" szinten élők egyre nehezebben léteznek, s ők azok, akik az "igazi polgárságot" képviselnék, ha ezt a fent említettek nem akadályoznák állandóan - meglehet tartanak tőlük, vagy tudatosan teszik velük, pedig csak rá kellene ébredniük arra, hogy zombiként cselekszenek - ez viszont számukra lehetetlen feladat.
A megtalálható bizalom és emberség - hiszen a remény hal meg utoljára, - okán az egyszerű lelkek bíznak az emberekben, s bizalommal fordulnak feléjük, sajnos sokszor csalódnak, de azért nem adják fel. Segítenek, s megosztják azt amijük van, hiszen a hit - legyen az bármilyen ősi, és nem mondva csinált önös érdekű - ezt tanítja számukra. Közöttük olyan egyének vannak, akik adnak, s keveset kapnak, azt, amit kapnak, meg tudják és meg akarják osztani mindenkivel, - ezt használják ki mindazok, akik a hatalom mámorában tengődnek. Igen tengődnek, mert nem tudnak élni, nem mennek az emberekkel kommunikálni, inkább a "bábozóik" haszonszerzésébe menekülnek, s akkor adnak (fájó szívvel) amikor a hatalmuk veszélybe kerül (választások idején), egyébként nem érdekli őket semmi, csak önön maguk.
A polgári élet alapja sokféleképpen megfogalmazható, csak nekünk nem a fogalmakban kellene "álmodni", hanem tennünk azért, hogy végtére is valóssá váljon. A magukat "mindenhatónak" képzelők nézzenek már szét, hisz Petőfi is jelezte:

... Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

Szárnyaló fejlődés, külsőleg minden "happy", de valójában a belső igen rothadó és bűzős - ideje lenne már a belső tisztulásra a fentebb lévők átgondolására!?
Addig halasztgatjuk, amíg az egész összedől, s olyanokat is elvesztünk, akik ebben a "bábjátékban" nem vettek részt, de szólni mertek. A "bábok" nem kímélnek senkit, csak saját magukat, és a hozzájuk hűeket, vagy talán a hűeket sem!?
A megtisztulás folyamatát sürgősen meg kell kezdeni, vissza kell térni a bizalom és emberség mellett a hazafiság egységéhez - tudjuk mi azt, mi is a hazafiság?
Ezt is megpróbálják kiölni belőlünk a "bábok", hiszen a hatalmi vágy nem ismeri a nemzetet, csak az önön érdekeket - nagyjaink, ha ezt saját maguk tapasztalni tudnák, akkor igen csak elgondolkodnának a magyarság hazafiasságán!

Nem biztos ma itt semmi, csupán annyi bizonyos, hogy változtatni kell, ésszel kell gondolkodni, hittel és emberséggel cselekedni, s ha ez nem megy, akkor megérdemeljük azt, amit a "bábok" tesznek velünk!
Legyen már vége a "bábok" uralkodásnak, a rabszolgaságnak, a képmutatásnak! Időszerű lenne oda figyelni a polgárosodást keresők, változtatni akarók - no persze ésszerűen - táborára, - ha lehet, ébredjünk már fel!
Ön vagy Te, aki ezekre a kérdésekre tudod a választ, oszd meg velünk, akik nem értjük, vagy csak értetlenkedünk - bizonyára van valamilyen lehetőség a kérdéseink válaszára! Vagy nem?

Fürkész, 2007.08.22.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.