Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Vona Gábor: "...az ellenszélbe
  2007-08-27 18:30:39, hétfő
 
  Vona Gábor: "...az ellenszélben megálltunk és léptünk egyet előre."

2007-08-27 10:53 Barikád.hu



Vona GáborVona Gábor

Adjon az Isten! - Szebb jövőt!

Három hete ömlik a szenny és a hazugság. Három hete szítanak mesterséges hisztériát. Három hete halljuk mindenhonnan, hogy valami veszélyes és csúnya dolog vár Magyarországra. Soha ilyen ellenkampány még nem folyt. Azt mondták félnek, és igen, valóban félnek. De mitől is? Nem a Gárdától, nem, hanem annak céljától, a magyar nemzet felemelkedésétől. Megmozgattak hát minden követ ellenünk. Mindhiába. Mi egyre többen lettünk, egyre erősebbek, és egyre inkább érezzük, hogy ünnep a mai nap.
Ünnep, mert hosszú évek tanácstalansága és reménytelensége után most egyszerre csaptunk az asztalra. Hosszú évek meghátrálása és visszalépései után a bődületes ellenszélben most megálltunk és léptünk egyet előre. Milyen sok hazugságon, gyűlölködésen, bolsevik trükkön és akadályon keresztül jutottunk ide? Most mégis itt vagyunk, és ezért győzelem a mai nap. Örömmel és büszkeséggel kiáltom világgá: a Magyar Gárda kibontotta zászlaját!

Azzal, hogy ezt megtettük, már hatalmas eredményt értünk el. Tükröt tartottunk ugyanis 2007 Magyarországa elé. Ebben a tükörben mindenki megnézhette magát és legfőképpen azt, hogy hogyan viszonyul a magyarság felemelkedéséhez. Aki köpködött, az a magyarságot köpködte, aki betiltani akart, az a magyarságot akarta betiltani, aki ügyészséghez fordult, az a magyarságot jelentette fel, aki átnézett az egészen, az önmaga ürességén nézett keresztül. De voltak, nem is kevesen, akik örültek, reménykedtek. Ők a magyar jövőben nyertek megerősítést.

Az elmúlt napokban voltak, akik azt kérdezték, miért kellett létrehozni a Magyar Gárdát? A kérdés abban az értelemben költői, hogy aki 40 év sötét kommunizmus, 17 év homályos dagonyázás után, valamint a széteső jelen láttán ennek szükségét nem érzi, annak a szíve helyén jég, az agya helyén vákuum található. Pofon egyszerű a válasz: a Gárda célja a rendszerváltozás befejezése és a magyarság megmentése. Évtizedek óta küzd hazánkban a vérszívók és a véradók hada. Mi az utóbbihoz tartozunk. Nem lopni, rabolni és kihasználni akarjuk ezt az országot és népet, hanem szolgálni, felemelni, óvni, építeni és majdan továbbadni a jövőnek.

A rendszerváltó akaratnak megvan a maga múltja. A Magyar Gárda mozgalmának ezért van három elődje az elmúlt 17 évből. Három kísérlet, amely ugyan nem ilyen mértékben, de szintén kivívta a balliberális oldal gyűlöletét.

Az első kísérlet arra, hogy saját országunk valóban a sajátunk legyen, a lakiteleki mozgalom volt a 80-as évek végén. Nagy reményekkel, nagy koponyákkal, némi naivitással. Lakitelket azonban az MDF egy párt kereteibe zárta és ezzel el is sorvasztotta. Az elcsalt rendszerváltozásból elsőként kiábrándultak hozták létre a Magyar Út Körök mozgalmát. Tele keserűséggel, aggódással és tenni akarással. Ez volt a második kísérlet. Ezt azonban a MIÉP zárta be egy párt kalodájába, így az szintén gyorsan elfogyott körülötte a levegő. Az újabb, harmadik kísérletre 2002-ig kellett várni, amikor az ország minden pontján megalakultak a polgári körök. A remény körei voltak ezek, de rövid virágzás után a Fidesz beépítette magába a többségüket, és ezzel a magukra maradt polgári körök ellaposodtak. Volt már tehát három kísérlet, három mozgalom, amely nekiveselkedett eme nagy feladatnak.

Ezt a sort kívánja a Magyar Gárda mozgalma is folytatni, azt kívánjuk befejezni, amit Lakitelek, a Magyar Út Körök és a polgári körök elkezdtek, de be nem fejeztek. A mondás szerint három a magyar igazság, de kell, hogy legyen egy ráadás. Mi hisszük, hogy a Magyar Gárda lesz a ráadás. Hisszük, hogy lesz végre rendszerváltozás!

A Jobbik fejéből pattant ki az ötlet, ez nem titok. De szándékosan nem a párt hozta létre a Gárdát, hanem 10 civil. Tanultunk az első három mozgalom hibájából. Ezért a megalakulás itt éppen fordítva történt. Nem egy párt mögé álltak a polgárok, hanem egy párt állt a polgárok mögé, és a párt nem akarja kalitkába zárni a madarat. Mint a Jobbik elnöke ígérem, hogy mindaddig védjük és segítjük ezt a madárkát, amíg nem tanul meg repülni, és amíg dögkeselyűk lesnek vesztére. De egy a cél, hogy minél előbb repüljön ez a madár. A Magyar Gárdának az ország minden pontján meg kell jelennie.

Egyesek megkongatták a demokrácia vészharangjait. Azt kiabálták mindenfelé, hogy mi, a Magyar Gárda veszélyesek vagyunk a demokráciára. Tegnap épp hazánk állatorvosi lova, Gyurcsány Ferenc ragadtatta el magát. Azt találta mondani, hogy a Gárda megalakulása Magyarország szégyene. Erre szokták mondani, hogy mindenki úgy ítél, ahogy él. Gyurcsány elvtárs, Magyarország szégyene nem az, amikor 56 ember vállalja, hogy a nemzet szolgálatára felesküszik, hanem az, hogy Szent István országában Batu kán, Haynau és Rákosi örököseként maga lehet a miniszterelnök. Ez a szégyen. És szégyen az, ahová ez az ország a keze alatt jutott, társadalmi, gazdasági és politikai értelemben egyaránt. És legyen felkiáltó jel mindenki számára, hogy a Gárda jelentkezői között már egy szegedi óvodás is van. Ez a kisfiú ahelyett, hogy a barátaival labdázna, úgy érzi, tennie kell a hazájáért. Torokszorító és megrendítő. Ilyen az ön új Magyarországa. Az idősektől a nyugalmat, a felnőttektől a biztonságot, a fiataloktól a jövőt, a gyermekektől pedig a gyermekkort veszi el. A nemzettől a magyarságát. Mindenkitől azt, ami neki a legfontosabb.

Magyar testvéreim!

Itt áll most 56 ember. Nem véletlen a szám. Szimbolikája van, üzenete. 56 ember nem sok - mondhatja valaki. De ne csupán 56 embert lássatok, hanem sokszor 56 átvirrasztott éjszakát, készülődést, várakozást! Lássatok 56 végleges döntést! 56 olyan embert, aki nem ijedt meg, aki kockára tett mindent. Lássatok 56 családot is! Szerető párokat, aggódó anyákat, büszke apákat és cseperedő gyermekeket... Na, meg, 56 ki nem adott amerikai vízumot... És lássátok az 56 ember mögött az ezernél is több csatlakozásra várót. A támogatók, a szimpatizánsok és a reménykedők tíz és százezreit. Magatokat.

A Magyar Gárda már mozgalom. Ahogy Lovas István fogalmazott egy cikkében: mindannyian gárdisták vagyunk. Persze nem kell mindenkinek esküt tennie és egyenruhát húznia, de mindenkinek meg kell találnia a maga kis misszióját a közös cél érdekében. Lesz, aki a tudásával, lesz, aki a két kezével, lesz, aki az anyagi támogatásával, lesz, aki az imáival és lesz, aki majd gárdistaként vesz részt a magyarság megmentésében. A Magyar Gárda mozgalma talán az utolsó esély, ha még szeretnénk, hogy éljen ez a nemzet. Én bizakodó vagyok, mert minden nap egyre jobban érzem, tapasztalom és látom, hogy többen és többen vagyunk.
2007 nem csupán Árpád halálának évfordulója lett, hanem a nemzeti ébredésé is. Milliárdos kampány folyt azért, hogy a mai nap ünnepe ne jöhessen létre vagy érdektelenségbe fulladjon. Azt akarták, hogy féljünk, rettegjünk, ennek ellenére ezrek jöttek el, hogy büszkén vállalják magyarságukat. Elindult valami, amit - bármennyire is szeretnének egyesek - már nem lehet feltartóztatni.

A mi fokozatos erősödésünk pedig együtt fog járni az ő gyengülésükkel. Eljön lassan az az idő, amikor végre olyanná alakíthatjuk a saját országunkat, hogy jó érzés legyen benne magyarként élni. De addig még rengeteg a tennivaló. Szükség lesz előbb-utóbb egy magyar bankra, amely nem a profitért van, hanem a magyarságért, a magyar vállalkozásokért, a magyar gazdálkodókért, a magyar családokért és a fiatal magyar párokért. Ne legyen végre áldozat a gyermekvállalás! Nem hagyhatjuk, hogy 50 év múlva a magyar nemzet a szegények öregotthona legyen!
Nincs nagyobb csoda, mint egy új élet születése. De számunkra még ennél is nagyobb öröm, ha magyar anya keze ringatja ezt az új életet. A nemzet sorsa ugyanis az anyák kezében van. A legjobb helyen. Az ő dolguk, hogy magyar gőgicséléstől tegyék hangossá a Kárpát-medencét. Isten áldja és segítse ebben a magyar anyákat!

Magyar testvéreim!

A Magyar Gárda megszületett. Az lesz, amivé tesszük. Lehetőség. Itt ma megcsodálhatunk egy szép és egészséges újszülöttet. A születésénél az egyesület csupán a bába volt, a Gárda valójában a nemzetben gondolkodó magyarság gyermeke. A mai nap még az örömé, a boldogságé, hogy nagyobb lett a család, de a holnap már a munkáról, a korai kelésről és a késői lefekvésről fog szólni. Hiszen minden gyermek a legjobbat érdemli. A Magyar Gárda mozgalma is. Mindenkit, aki ma itt együtt örült velünk és azokat is, akik csak lélekben voltak jelen, arra kérek ezért, hogy szeressék és tiszteljék a gárdistákat. És titeket, testvéreim, gárdisták, benneteket arra kérlek, hogy munkátokkal és szolgálataitokkal legyetek méltók arra a szeretetre és tiszteletre, amely felétek árad. Ma rólatok szól a történelem, de holnaptól már nektek kell írnotok. Legyetek első fénysugarai a magyarság hajnalának. Tegyétek végre azzá ezt a nemzet, ami. Magyarrá. Egy Istennel, egy hazával!

Adjon az Isten! - Szebb jövőt!

Vona Gábor
A Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke

(Elhangzott: a Magyar Gárda első avatási ünnepségén, 2007. augusztus 25-én, a budai Várban, a Szent György téren)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idézetek : innen-onnan ...
  2007-08-27 18:28:27, hétfő
 
  Idézetek : innen-onnan ...

"... Elnök úr, kérnék Öntől valami szívességet most, itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszer felírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza! Ön úriember, ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek, nem akarhat igaztalan módon nyerni!? Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom Önnek, EZ NEM IGAZ ! Tudja mit ? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed !"
( Miniszterelnöki vita, 2006.04.05 )


"Magyarországnak nincs szüksége megszorító költségvetésre és a közfinanszírozás nem indokolja ezt ..." ( MTI, 2005.10.11 )
"Riporter : Miért kevés a bátorság ahhoz, hogy kimondja, hogy akár megszorító intézkedések is lehetnek szeptembertől, nyártól ? Gyurcsány Ferenc : Nem a bátorság hiányzik, nincs ilyen szükség ..." ( MTV, 2006.02.20 )
"A kiigazítást meg kell csinálni, mert nagy a baj ..." ( MSZP Választmányi ülés, 2006.05.28 )

"Nem lesz gázáremelés !" ( Székesfehérvári lakossági fórum, 2004.09.10 )
"Nem engedjük, hogy a lakossági gázárak növekedjenek, egy fillérrel sem fognak nőni ..." ( MSZP Választmányi ülés, 2005.10.01 )
"Nincs gázáemelési terv" ( mondja tagoltan - Index.hu, 2006.04.19 )
"Most, augusztus 1-jétől a gáz árát átlagosan 30,00 százalékkal növeljük ..."
( Országos Érdekegyeztető Tanács ülése, 2006. 06.10 )

"A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. Legőszíntébb becsületszavamra mondom ..." ( Kossuth Krónika, 2005.07.05 )
"Az egészségügyi biztosítási járulékot szeptember 1-étől 4,00-ről 6,00 százalékra növeljük. A munkavállalói járulék 1,00-ről 1,50 százalékra emelkedik. Összesen tehát 2,50 százalékos járuléknövelés lesz szeptember 1-étől. Januártól az egyéni egészségbiztosítási járulék 6,00-ról 7,00 százalékra fog növekedni ..." ( Országos Érdekegyeztető Tanács ülése, 2006.06.10 )

"Olyan alacsony az infláció, amilyen nem volt 20 évvel ezelőtt ..." ( Kossuth Rádió, 2005.02.24 )
"2006-ra három százalék alatti inflációt tervez a kormány ..." ( Külképviseleti értekezlet, 2005.07.14 )
"Azt tudom mondani, látva az idei és a következő évi várható inflációs folyamatokat, hogy ez a 4,00-5,00 %-os sávban lesz itt most 5-6 éven keresztül az infláció átmeneti növekedéssel ..." ( Corvinus Egyetem, 2006.06.21 )

"Ha azt mondtuk, hogy jövőre 2,90 százalékos lesz a hiány, akkor annyi
lesz ..." ( Külképviseleti értekezlet, 2005.07.14 )
"Mit akarunk lefaragni ? Az államháztartási hiány, köszöni szépen, jól van. Március közepén azt tudom mondani, az államháztartási hiány a költségvetési törvényben meghatározottak szerint alakul ..." ( Világgazdaság, 2006.03.17 )
"Az idén annyival rosszabb a helyzet, mondhatom önöknek, hogy még 8,00-nál is több lenne, ha a kormány mindjárt hivatalba lépését követően nem hozna olyan lépéseket, amelyek megtétele után nagyjából 8,00 százalék körül lesz a költségvetés, az államháztartás idei hiánya ..." ( Országgyűlés, 2006.06.08 )

Itt jegyzem meg a Magyar Rádió mai Déli Krónikájában az hangzott el, hogy a konvergencia program keretében a kormányzat már 10,50 %-os idei hiánnyal számol. Ebből is kiderül, hogy Gyurcsány Ferencnek és kormányzatának egy szavát sem lehet elhinni, hiszen szinte naponta változtatják azt. Íme a "szakértői kormány", íme Gyurcsány Ferenc a "zseniális üzeletember". Ebből is a napnál világosabban kiderül, hogy nem elég ha valaki ragyogó tolvaj, mint Gyurcsány és haveri köre, és a saját zsebét képes megtömködni a magyar választópolgárok, a magyar nép megkárososítása által, de attól még nem lesz alkalmas egy ország irányítására, vezetésére. Sőt pontosan az ilyen erkölcsi hulladékok és beképzelt cezaromániás senkik vihetik az országot csődbe ...

"Nagyobb igazságosság, csökkenő adóterhek, valóságos közteherviselés úgy, hogy a vállakozások adóterhei, az emberek adóterhei mindeközben ne növekedjenek, hanem csökkenjenek ..." ( Central European Business Center üzleti reggelije, 2006.02.10 )
"Vizsgálni kell a TB terheinek csökkentét is, hogy kevesebb adó fizetésével ösztönözzünk többeket, hogy ne titkolják el a jövedelmüket, próbáljuk meg élénkíteni a gazdaságot, hogy több munkahely legyen ..." ( Kossuth Rádió, 2005.01.18 )


"A válalkozások számára a legnagyobb teher, hogy az, amiről azt hitték, hogy csökkeni fog az nem fog csökkeni az, amire számítottak, hogy csökkeni fog a tb-járulék terhe a következő másfél-két évben, az nem fog beövetkezni ..."
( Országos Érdekegyeztető Tanács ülése, 2006.06.10 )
"A hazafiság annyit ér, hogy négy százalék adóemelés már kioltja ?"
( Gyurcsány Ferenc elektronikus naplója, 2006.06.16 )

"Nem tudnak mondani olyan adófajtát, ahol ne csökkentek volna az adók. Megígértük, megtettük. Szavazzon Ön is az 5 éves adócsökkentési
programra !" ( Gyurcsány Ferenc televíziós reklámjából )
"Az egyéni társadalombiztosítási járulékokat most felemeljük 2,00 százalékponttal ..." ( Kossuth Rádió, 2006.06.10 )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Skizofrén helyzetbe kerül az
  2007-08-27 17:58:43, hétfő
 
  "Skizofrén helyzetbe kerül az állam" - a magyar reformot bírálja az SZDSZ szlovák tanácsadója
Ami nálunk készül, az nem az, amit javasolt
Neizer Anita 2007-08-27 12:49 hírszerző.hu

Könnyen skizofrén állapotba kerülhet a magyar állam attól, hogy az összes egészségbiztosítási pénztár többségi tulajdonosa lesz - írta a Hírszerző birtokába jutott tanulmányában Peter Pazitný. Az SZDSZ korábbi tanácsadója, a szlovákiai reform egyik atyja szerint működésképtelen a magyar modell, mert tulajdonképpen az állam versenyez saját magával.

"A magyar kormány javaslata számos vitatott kérdést tartalmaz, mely nagyban nehezíti a több-biztosítós egészségügy működését" - írja Peter Pazitný, a szlovák Egészségpolitikai Intézet munkatársa egy tanulmányában, amely Mihályi Péter szabaddemokrata egészségpolitikus készülő könyvében fog megjelenni.

Az írás elismeri, hogy a júliusi kormánydöntés egy versenyalapú "pluralista modell" előkészítését szolgálja, ám több beépített "ellentmondásos eszköz" szerinte el is lehetetlenítheti ezt a célt.

A kritikának azért is van különös jelentősége, mert Peter Pazitný dolgozta ki a szlovák több-biztosítós reformot, és a kérdéskörben az egyik legfontosabb tanácsadója volt az SZDSZ-nek.

Az MSZP-t kellett meggyőznie

A választásokat követően, 2006 májusában Pazitný többször részt vett a Liberális Egészségügyi Tanács ülésein. Feladata volt többek között, hogy a szlovák rendszer bemutatásával közelebb hozza a szocialistákat a több biztosítón alapuló egészségügyi ellátáshoz. Emellett több konferenciára is meghívták, ahol előadásaiban a magánbiztosítók piacra lépésével érvelt.

Szlovákiában egyébként elismert szakértő, nevéhez fűződik az egészségbiztosítási rendszer "megreformálása". Bár Szlovákiában 1995 óta több-biztosítós egészségügy működik, 2004-ben újra kellett írni a törvényeket, ugyanis a rendszer válságba került. Az egészségügyi reformot Pazitný dolgozta ki, ennek hatására pedig újra működőképes lett a több-biztosítós rendszer. (Igaz Fico kormánya - a lakosság és az orvosok nagy bánatára - most azon dolgozik, hogy újra egybiztosítós egészségügyi rendszer legyen Szlovákiában.)

Önmagukkal sakkoznak

Szlovák piacpárti reformer magyar testvérpártnál: nem így képzelte
Úgy tűnik azonban, hogy Pazitný-nak nem tetszik az a modell, melyet végül bevezet a magyar kormány. Szerinte ugyanis skizofrén helyzetet teremt, és nagy veszélyeket hordoz magában az állami többségi tulajdon.

"Olyan lesz, mintha önmagunkkal sakkoznánk" - írja tanulmányában. Az állam mint többségi tulajdonos hozzáfér az egészségbiztosítási pénztárak adataihoz, így befolyásolni tudják egymás működését.

"Hogyan fog majd szavazni az állam képviselője egy tulajdonosi közgyűlésen?" - teszi fel a kérdést Pazitný. A társaság állami képviselője ugyanis valószínűleg ismerni fogja a többi pénztár stratégiáját.

A kérdés: felhasználja ezt a szavazásnál, és a másik társaság érdekei ellen fog szavazni, vagy úgy tesz, mintha nem ismerné a versenytársak stratégiáját? Mivel ugyanaz a tulajdonosi kör, ezért a szakember szerint az is elképzelhető, hogy nem alakul ki valódi versenyhelyzet, mely a több-biztosítós egészségügyi rendszer alapja.

"Egy másik paradox helyzetet eredményezhet az, ha az egyik pénztár csődközeli helyzetbe kerül" - véli Pazitný. Ekkor ugyanis szerinte felvetődik a kérdés, hogy alaptőke-emeléssel megmenti-e az állam a társaságot? Ha igen, akkor tulajdonképpen előnyösebb helyzetbe jut a megmentett pénztár a többihez képest.

Még mindig profitfóbiában szenvedünk

Pazitný szerint bár Magyarországon kezdik elfogadni, hogy léteznek nyereségorientált cégek, a profittól való fóbia mégis igen jelentős. Ezt a fóbiát tükrözi szerinte, hogy a kormány meg akarja határozni, hogy a társaságok profitjuk hány százalékát használhatják fel. "De ez a javaslat teljesen rossz" - mondja Pazitný.
Szerinte ugyanis az egészségbiztosítási pénztáraknak számolniuk kell az időbeli és költségbeli kockázatokkal is. Mint írja, a pénztárak nem tudják előre, ki mikor és mennyire fog megbetegedni, ráadásul a kezelési költségeket sem tudják előre megállapítani.

"A kormánynak nem szabad beleszólnia a profit felhasználásba, mivel ez teljes mértékben tulajdonosi hatáskör" - vallja a szakértő, aki szerint a magyar kormány azt szabályozhatná, hogyan szerezhet nyereséget a pénztár, nem azt, mennyit vesz ki a rendszerből.

A holland mintát kellett volna követni

A szlovák reformer úgy véli, az államnak nem szabad tulajdonosnak lenne, helyette hatékony és indokolt szabályozó szerepet kellene magára öltenie. A politikai befolyás enyhítése, a korrupció ugyanis csak akkor fékezhető meg, ha az állam kivonul az egészségügyből, és csak szabályozó funkciót lát el.

"Ha a magyar cél az, hogy egy modern több-biztosítós egészségbiztosítási rendszert vezessen be, és lehetőséget adjon a magántőkének, akkor a holland mintát kellett volna követnie, ahol 30 magánbiztosító versenyez, és az államnak csak ellenőrző szerepe van" - zárja gondolatit Pazitný.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kihátrálna a Fidesz Wittner Má
  2007-08-27 17:57:07, hétfő
 
  Kihátrálna a Fidesz Wittner Mária mögül?

2007-08-27 12:27 Barikád.hu

Tovább fokozta a belső ellentéteket képviselőasszonyuk Magyar Gárda rendezvényén elmondott beszéde. A baloldal már szombat este támadást indított, mely hatásaként már a párt tagsága is megosztott.

Szijjártó Péter után ma reggel egy rádiós adásban Varga Mihály alelnöknek is magyarázkodni kellett a szombati nem Fidesz rendezvényen elhangzottak miatt. Mindkét politikus magyarázata szerint "Wittner Mária valóban tudja, milyen dolog halálra ítéltként 13 évet tölteni egy embertelen, gyilkos diktatúra börtönében, ezért tisztelet illeti, tetteit pedig ennek figyelembe vételével illik megítélni".

Az indoklással Lendvai Ildikón kívül ezúttal a Fidesz liberálisabb szárnyának, illetve kemény vonalas részének is problémája akadt. Többen azt várják, hogy a frakció szólítja fel a lista ötödik helyén mandátumot nyert Wittnert, hogy szakítsa meg kapcsolatát a Jobbikkal és a Magyar Gárdával. Ezzel szemben a magukat nemzeti oldalnak nevező Fidesz, illetve Jobbik szimpatizánsok képmutatásnak tartják, hogy a képviselőasszony múltjára és elszenvedett sérelmeire hivatkozva kívánják politikai súlyát csökkenteni. A végső döntést a párt viszonyulása kapcsán várhatóan Orbán Viktor részvételével hozzák meg a napokban. - árulta szerkesztőségünknek el egy elemző.
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államháztartási megújulás: Mít
  2007-08-27 17:56:14, hétfő
 
  Államháztartási megújulás: Mítosz vagy valóság?! BOGÁR LÁSZLÓ javaslata a július 17-i Pénztár témájára
2007-08-27. 11:00:31

A megszorítások pusztító hatásukat közvetlenül a következő 2 évben fejtik ki, és ez után a következő választások megnyerése érdekében egy-másfél éves "jóvátétel" következik.

Az okokról és a következményekről már többször szóltunk, ezért arra gondoltam, hogy most a megszorításoknál is veszélyesebb "államháztartási megújulásról" kellene beszélni. Ezek ugyanis sokkal hosszabb távra szólnak, és míg a "csomag" elvileg megváltoztatható, az "újítás csapásai már sokkal kevésbé.

A szabadelvű nyelvezet a nemzetközi szövegekben "szerkezeti megújulásnak", a hazai kormánypártiak nyelve inkább "államháztartási megújulásnak" nevezi azt a sajátos kérdéskört, amelyről természetesen mind máig semmiféle tisztességes párbeszéd nem alakult ki. Ezért aztán a különböző "vélemény-hatalmak" tetszés szerint értelmezik okait, céljait, belső tartalmait. Érdemes lenne tehát elkezdeni egy tisztességes és őszinte párbeszédet a kérdésről, mert, akár csak a többi alapkérdést illetően, a magát jobboldalnak nevezők is megosztottak ezen a téren (is)

Talán azzal lehetne indítani, hogy aligha véletlen, hogy nálunk is, de Nyugat Európában még inkább, a közvélemény a lehető legnagyobb gyanakvással fogad mindent, ami a "megújulással" kapcsolatos. A főáramlatú értelmező-hatalom meg állandóan arról győzködi a közvéleményt, hogy ezek "bár fájdalmasak, de kikerülhetetlenek, és végül is mindenki jól jár(na) vele".

1. Kérdés: A gyanakvás indokolt!
Az ugyanis, amit a nemzetközi főhatalom "megújulásnak" nevez, az nem egyéb, mint átfogó kísérlet arra, hogy az emberi lét költségeit az eddiginél is nagyobb mértékben hárítsák át a "család-üzemre", magyarul a "munkaerő" legyen szíves "felelősen ön-gondoskodni", és nem ám csak úgy bele-élvezkedni a világba. Nem véletlen, hogy a "megújulás" fő célpontjai az oktatási-kulturális, az egészségügyi-szociális és a nyugdíj rendszer, hiszen főként ezekben a terekben zajlik egy társadalom összetett újratermelése. Az alapkérdés a kapitalizmus létrejötte óta mindig is az, hogy a tőke-tulajdonos, vagy a munkaerő-tulajdonos fedezze-e ennek költségeit, illetve, hogy milyen költség-elemeket fizessen az egyik és a másik. Az államnak elvileg nem volna szerepe, mert hiszen ő nem önálló jövedelem-tulajdonos, de...!

2. Kérdés:...de, akkor miért látszik úgy az egész, mintha itt az állam lenne a főszereplő? ("Államháztartási megújulás")
Azért, mert a tőke-tulajdonos "magától" egyáltalán nem járulna hozzá a munkaerő újratermeléséhez, mert azt ő közvetlenül csak felesleges költségként éli át, ami csökkenti a hasznát. Az állam tehát kénytelen az "össz-tőkés" érdekeket képviselve adókat és járulékokat kivetni, hogy a munkaerő- újratermelés feltételeit biztosítsa. Az amerikai New Deal és a nyugati jóléti állam alap-bölcselete és sikeres gyakorlata arra a felismerésre épült, hogy így hosszú távom mindenki jól jár.

3. Kérdés: Akkor most miért van "válságban" a "jóléti állam", miért kell "megújulás"?
A válságot, az önmagát "globalizációnak" nevező világ-méretű hatalom-gazdasági parancsuralom okozza. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a világ, mint egyetlen piaci-tér legyen értelmezhető. Vagyis a tőke bármilyen pusztításba belemegy, mert a következmények úgysem őt érintik. A kis közösségekben megjelenő világgyarmatosítása mindenütt elrendeli az alacsony adókat és alacsony béreket, és persze azt is, hogy rá ne vonatkozzanak semmilyen ökológiai vagy jóléti szabályok. Ezt azért teheti meg, mert tehetetlenség nélkül mozog a világtérben, és pénzt, nyersanyagot, munkaerőt a világ bármely pontján, bármely változatban összerakhat, míg a peremvidék szereplői (munkaerő-tulajdonosok és kisvállalkozók) csak igen korlátozottan mozgékonyak, így kénytelenek elfogadni a parancsokat. Ezzel viszont tudomásul veszik, hogy az emberi újratermelési esélyeik egyre romlanak, népesedési és egészségi folyamatai lepusztulnak.

4. Kérdés: Miért van az, hogy a nyugati ember azonnal polgárháborús helyzetet teremt, ha a világgyarmatosítás előnytelen irányba akarja terelni, míg a kelet európai és főként magyar meg csendes beletörődéssel mindent elfogad?
Azért mert gyenge és megvesztegethető az állam és a közösségi érdek-képviselet egyaránt. Itt tehát éppen jelentősen erősíteni kellene a felelős nemzet-államot és a felelős szakszervezeteket, illetve minden olyan emberi közösséget, amely képes a munkaerő-tulajdonos oldaláról is "érdeket-érvényesíteni" és ezzel enyhíteni a nemzetközi tőke helyi uralmának pusztító hatását.

5. Ezt követően részben a mostani adásban, részben később, "folytatásokban" végig vehetnénk, hogy hogyan tükröződik ez a rejtett "világháború" a magyar oktatási, egészségügyi és nyugdíj "megújulásokban". Hogy illeszkedik ebbe a pusztításba a tandíj, a vizsgálati-díj, tehát az újabb "hozzájárulások", a nyugdíj korhatár felemelése. Hogyan szivattyúz majd ki az eddiginél is nagyobb forrás-tömeget a magyar társadalomból a Gyurcsány "globalizált neo-sztálinizmusa"

[Forrás: NH]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány válaszlevele a Zsidó
  2007-08-27 17:55:05, hétfő
 
  Gyurcsány válaszlevele a Zsidó Világkongresszusnak

Népszava Online - Belpolitika
2007.08.27. | 15:32:07

Gyurcsány Ferenc ma levélben fordult a Zsidó Világkongresszusnak

Szeretném Önöket biztosítani arról, hogy megértem, átérzem és osztom az Önök aggodalmát az Európában, illetve a világban tapasztalható idegenellenesség újbóli terjedése, erősödése miatt.

Apaként, egy európai köztársaság felelős miniszterelnökeként, illetve a hazáját szerető magyarként egyaránt olyan világban akarok élni, ahol a rasszizmus, az antiszemitizmus vagy a kirekesztés legkülönfélébb megnyilvánulásait már a jog előtti eszközök - a közösség, és annak választott vezetőinek egyértelmű elutasítása; a társadalom erkölcsi szankciói - is képesek visszaszorítani. Hiszem, hogy ebben elsődleges és leghatékonyabb eszközünk gyermekeink igaz nevelése, a történelemmel való őszinte és kíméletlen szembenézés: az emlékezés és az emlékeztetés.

Ez motivált arra, hogy idén áprilisban, a Holocaust emléknapon az általam kezdeményezett, ún. Zéró tolerancia kiáltvány aláírásra kérjem fel a magyar országgyűlés minden képviselőjét.

Hiszek ugyanakkor abban is, hogy a gyűlöletkeltéssel szembeni fellépésnek van olyan területe, ahol a jó szándék és a tisztesség nem elég, mert a társadalom önvédelméhez már jogi eszközökre is szükség van. A neonáci, kirekesztő, rasszista jelenségekkel szemben - legyen szó gyűlöletbeszédről, múlthamisításról, álszent jelképhasználatról vagy éppen önmagát másnak hazudó szervezetek alapításáról - a különböző országok jogrendje különböző eszközök révén igyekszik védelmet nyújtani. Az alapcélban azonban ezek az országok közösek mindannyian: meg akarják akadályozni, hogy a gyűlölet ideológiája újra teret nyerjen a mindennapjainkban.

A Magyar Köztársaságnak is rendelkezésére állnak azok a jogi eszközök, amelyekkel megvédheti polgárait - illetve a köztársaság alapját jelentő humanista eszméket - a gyűlölet szavaitól és tetteitől.

Ezen a ponton kívánom tájékoztatni Önöket arról, hogy múlt héten levélben fordultam Dr. Kovács Tamás legfőbb ügyész úrhoz, akitől a bíróság által bejegyzett Magyar Gárda kulturális és hagyományőrző civil egyesület jogszerű működésének alapos és megalkuvást nem ismerő törvényi felügyeletét kértem.

Talán Önök is értesültek arról, hogy a szélsőjobboldali Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezésére, a Magyar Gárda nevű paramilitáris szervezet megalapítására a magyar társadalom nagyobbik része egyértelmű elutasítással reagált.

Örömmel tapasztaltam, hogy a parlamenti pártok túlnyomó része - köztük az ellenzéki, jobboldali világnézetű Magyar Demokrata Fórum - is egyértelműen elfogadhatatlannak minősítette a retorikájában, jelképhasználatában, illetve a politikai hátországát tekintve félreérthetetlen és félremagyarázhatatlan identitású Magyar Gárda megalakulását.

A személyes célom az, hogy ezt az összefogást kibővíthessük a Magyarország közéletét meghatározó többi politikai erőre is. Mind kormányfőként, mind a nagyobbik kormányzópárt elnökeként olyan politikai megoldásokat keresek, amelyeknek köszönhetően a közeljövőben kétség sem férhet ahhoz, hogy a szélsőjobboldali ideológiák és mozgalmak nem találhatnak politikai szövetségesre, elvi támogatóra a parlamenti pártok, illetve azok képviselői között.

Készek vagyunk a kirekesztés ellen összefogni minden demokratával, legyen bármilyen világnézetű is, hogy sem alkalmi, választási szövetségek, sem kétértelmű, a radikálisoknak akarva-akaratlanul is igazolást, vagy bátorítást adó mondatok, sem szélsőséges rendezvényeken való politikusi vendégszereplések ne járulhassanak hozzá a szélsőséges ideológiák, a kirekesztő szavak és mozgalmak térnyeréséhez.

Tekintettel arra, hogy a fent említett Zéró tolerancia kiáltványt a Magyar Országgyűlés minden pártja, frakciója és képviselője aláírta, okkal bízunk abban, hogy ezek az erőfeszítéseink sikeresek lesznek.

Az általam vezetett nagyobbik kormányzópárt elnöksége a hétvégén a köztársaság elnökéhez is kéréssel fordult annak érdekében, hogy a Magyar Gárda megalakulása keltette érthető félelem a politikai meghatározó szereplőinek egyértelmű elhatárolódása láttán érdemben csökkenhessen hazánkban.

Elnök úr a társadalmat leginkább foglalkoztató jogi-erkölcsi kérdésekben eddig mindig következetesen hallatta a hangját, és bizonyosak vagyunk abban: a Magyar Gárda-ügyben személyesen elmondott, félreérthetetlen szavai érdemben hozzájárulnának annak a célkitűzésnek a sikeréhez, hogy a szélsőséges, kirekesztő ideológiákat a politikai közösség meghatározó erőinek közös fellépésével, a társadalom erkölcsi elutasításával jelentéktelenítsük el, szorítsuk vissza.

Tisztelt Világkongresszus!

Szeretném biztosítani Önöket arról, hogy a magam részéről árgus szemekkel fogom követni nemcsak a Magyar Gárda, hanem minden, hasonlóan rossz képzettársításokat előhívó szervezet ténykedését Magyarországon. Ha pedig e szerveződések bármelyikét gyűlöletkeltő, kirekesztő cselekedeten érjük, elsőként fogom szorgalmazni, hogy a köztársaság minden lehetséges, alkotmányos eszközzel megvédje tőlük a polgárait.

Végezetül hadd erősítsem meg újra: én a kirekesztés, a gyűlöletkeltés minden formájával szemben zéró toleranciát hirdettem, számomra ebben az ügyben is ez az irányadó.
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A sarokba szorított patkányok
  2007-08-27 17:53:01, hétfő
 
  "A sarokba szorított patkányok visítása"
2007-08-27. 10:54:29

Az elvtársak valamitől nagyon félnek.

Reszketnek. Kiderültek a turpisságok, és hiába koreografáltak oly profi módon az un. rendszerváltozást, ez idő szerint érzik, az egész tákolmány düledezik, dől össze.... Most már nem csak a fő csótányról van szó, és annak esetleges sorsáról, hanem a maguknak elprivatizált állami vagyonról, a kiváltságaikról, mindenről.

Félelmük egyik oka-alapja az, hogy az 1989 óta érvényesítet nagy liberalizmusban nem csak minket fegyvereztek le, hanem saját magukat is. Magyarul: a népnek marad az utcakő, nekik nincsen semmilyük.

A drágalátos nép lassan elfordul tőlük -ámde vigyázat! könnyen lehet, az egész magyar politikai elittől, és nem lesz aki megállítsa, nem lesz amivel megállítsák a jogosan haragos tömegeket.

Illethetik a népet amilyen jelzővel csak akarjak. (Lásd 1956 után és azóta!) Többé nem a jelzőktől kell félni. Csürhe, köztörvényes, banditák, stb. Ez mind rájuk érvényes. Ők ezt jól tudjak. De, most végre fegyvertelenek. Ezért félnek. És a törvények, amelyekre előszeretettel hivatkoznak hamarosan ellenük fordulhatnak. Rajtunk múlik.

Rózsa Flores Eduardo

[Forrás: http://nemenyinet.mail.everyone.net/email/scripts/view.pl?EV1=11882084746789442#e legvolt]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forró ősz előtt áll a magyar t
  2007-08-27 17:49:43, hétfő
 
  Forró ősz előtt áll a magyar társadalom Téma: a kormány megszorító intézkedései éltetik a civil kurázsit


2007-08-27. 10:55:25

Szeptemberben tömegesen vonulnak utcára a szakszervezetek és a civil szféra képviselői. Napról napra nő ugyanis azok száma, akik a bőrükön érzik a kabinet megszorító csomagja és reformintézkedései hatását, és azok ellen készek demonstrálni is. A Gyurcsány-kormány a tavalyi után az idén is forró őszre számíthat.

Tavaly 9,2 százalékos volt a költségvetési hiány Magyarországon, ami gyászos rekord Európában. A deficit lefaragására hivatkozva hirdette meg Gyurcsány Ferenc kormánya a megszorító programját. Hazai szakértők szerint a jelenlegi, társadalmi méretű problémákat főként az okozza, hogy nem államháztartási reformot, hanem csupán pénzügyiegyenleg-javító programot hajt végre a kabinet. A bevezetett intézkedések valódi szerkezeti változást nem hoztak, sőt az állami beruházások serkentésére sem született átfogó program; az uniós források önmagukban véve nem elégségesek a fejlesztések megindítására.

A 2006-os választási kampányban a kormánypártok még tagadták, hogy kormányon maradva vizitdíjat vagy felsőoktatási tandíjat vezetnének be. Az előző Gyurcsány-kormány adócsökkentést ígért, sőt - a tavalyi választás küszöbén - törvénybe is iktatta a parlamenti többség, de a baloldali választási győzelem után sorozatos adóemelések következtek.

A kórház- és iskolabezárásokat indulatos szakmai és társadalmi viták, konfliktusok kísérik. A meghatározó szakmai szervezetek jobbára egybehangzóan állítják: a valóban szükséges átalakításokat nem hozták meg a kabinet "reformintézkedései". Az egészségügy leépítése, az oktatás keresztmetszetének szűkítése, a hazai kis- és középvállalkozásokat és a családokat sújtó megszorítások tovább fokozzák a társadalmi bizonytalanságot. A politika mellett most már a civil szféra is egyre markánsabban tiltakozik a súlyosbodó egzisztenciális problémák miatt és az egyes ágazatok működését veszélyeztető megszorítások ellen. A szakszervezetek és a civil tömörülések mára felismerték, hogy csakis összefogva léphetnek fel hatékonyan a válságjelenségek ellen.
Ősztől Budapesten és a vidéki nagyvárosokba tüntetések és demonstrációk lesznek.

Kormányzati ígéretek a valóság tükrében

"Csökkentjük a vállalkozások, az állampolgárok és a családok adóterheit."

A 2005-ben megszavazott adótörvénytől 400 milliárd forintos adócsökkenést vártak, ehelyett összességében 650 milliárd forinttal emelkedtek az adóterhek.

"A közoktatás további fejlesztését a pedagógusokkal együtt tervezzük és végezzük, ezzel nyugalmat és kiszámíthatóságot biztosítunk az iskolai életben."

Megkezdődött a felsőoktatás piacosítása. 2008 szeptemberétől bevezetik a tandíjat. A közoktatásban emelik a pedagógusok kötelező óraszámát, a szakértők számításai szerint jelentősen csökken az egy diákra jutó normatív támogatás. Eddig is több ezer pedagógust bocsátottak el, és ősztől tízezer újabb pedagógus-állás szűnik meg. Az iskolabezárások és összevonások soha nem látott méretet öltenek.

Pintér Attila, Kacsoh Dániel, Koczka István, Kubinyi Zsuzsa, Lánczi Richárd, Smanykó Igor, Wiedemann Tamás

[Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=134485]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közlemény Kóka János és Gyurcs
  2007-08-27 17:48:27, hétfő
 
  Közlemény Kóka János és Gyurcsány Ferenc autonómiaellenes megnyilatkozásai tárgyában
2007-08-27. 11:02:25

Nem nagy meglepetéssel, ám annál komolyabb aggodalommal vettük tudomásul a magyarországi politikai identitásválság újabb jelét, melyről Kóka János pártelnök és Gyurcsány Ferenc kormányfő és pártelnök legutóbbi megnyilatkozásai tesznek tanúbizonyságot.

Kijelentésük mérföldkő a politikai képviseletet kisajátító kárpát-medencei magyar politikai erők önfeladási folyamatában, hiszen vezető magyar politikusok első alkalommal vetemedtek arra, hogy kétségbe vonják az elszakított területeken élő magyarság egyetlen túlélési eszközének, az autonómiának a szükségességét, illetve kormányfői szinten megtagadják a kivívásához szükséges segítséget. Attól tartunk, nem véletlen elszólásokról van szó, hanem a 87 éve meghúzott határokon kívül rekedt magyarok cserbenhagyásának a kinyilatkoztatásáról, s e kijelentések az ezirányú szemléletváltást tudatják.

Megnyilvánulásukat a kormánypártok december 5. előtti és október 23-ai saját nemzetükre való rárontás egyértelmű folyományaként értékeljük, szomorúan állapítva meg, hogy ennyire sem érintette meg e két politikust augusztus 20-ának üzenete.

Megállapítjuk: maradéktalanul kimeríti a nemzetárulás fogalmát az, hogy Gyurcsány Ferenc nemcsak ráerősít Kóka János szavaira, hanem azt az erélyi magyarságot elnyomó román politikum jelenlétében teszi, képessé bizonyulva túlszárnyalni az erdélyi magyarság Medgyessy Péter általi arcul köpését is. Míg ugyanis elődje bukaresti román és magyarul beszélő politikusokkal Erdély elcsatolását nyugtázta koccintással annak évfordulóján, az ország jelenlegi illegitim miniszterelnöke gyakorlatilag szabad utat enged - a szerb és a szlovák után - a román nemzetpolitikának is a jogfosztottság állapotának további fenntartására.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az anyaország hathatós segítsége nélkül a lehetetlen határát súrolja az elcsatolt területeken élő magyarság által elérni kívánt belső önrendelkezés kivívásának lehetősége, ezt számos példa bizonyítja.

Emlékeztetjük ugyanakkor, hogy alkotmányba foglalt kötelességüknek valamint pártprogramjaiknak és több tucatnyi a mostani megnyilatkozásuknak ellentmondó ígéretüknek nem tesznek eleget, amennyiben kijelentéseik a közeljövő politikai lépéseit (illetve azok hiányát) vetítik előre.

Felszólítjuk a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége vezetőségét, szakítson a hosszabb távon a külhoni magyarság vesztét okozó politizálással, az általuk alkotott kormány pedig vállaljon védőhatalmi státust és minden eszközzel segítse a délvidéki, felvidéki és erdélyi magyarság autonómiaküzdelmét, hogy Magyarország és a magyar nemzet valóban erős közösséget alkothasson, egyáltalán: megmaradhasson.

Felszólítjuk továbbá a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, hogy amennyiben valóban az erdélyi magyarság háromszintű autonómiájáért küzd, kérje számon a hozzá közel álló politikai erők megnyilatkozásait és hasonlóképpen szólítsa fel őket autonómiatörekvéseink hangsúlyos támogatására.

Az Erdélyi Magyar Ifjak elnöksége nevében

Soós Sándor elnök
Bagoly Zsolt alelnök

Kelt 2007. augusztus havának 27. napján Kolozsvárott

Előzmények:

"Néhány évvel ezelőtt valóban az autonómia és a kollektív jogok lehettek a legfontosabb kérdések, Románia és Magyarország európai uniós tagsága után azonban ezek nem igazán időszerűek - jelentette ki Kóka János, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) elnöke." (MTI)

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy amennyiben Magyarországról támogatnak határon túli magyar közösségek által megfogalmazott autonómiatörekvéseket, akkor az annak nem használ, hanem árt. Hozzátette: ez egy ország számára már egy szomszédos állam politikai igényeként értelmezhető. (Háromszék, 2007. augusztus 25.)

[Forrás: Erdélyi Magyar Ifjak elnöksége]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar és Izraeli Gárda
  2007-08-27 17:47:13, hétfő
 
  A Magyar és Izraeli Gárda

http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=24364

2007-08-26. 15:39:19


Ez vár ránk is?
Alig alakult meg, és a disznók máris össze és felröffentek. Példátlan módon azonnal repülőre szállt és ideutazott Tom Lantos az Amerikai Egyesült Államok képviselőházának képviselője (http://lantos.house.gov/ vagy http://www.congress.org mondhatnánk minden lében kanál -, hogy belepofázzon a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjébe.


Ugyanis az Alkotmány 63. § (1) bekezdése kimondja, hogy mindenkinek joga van a törvény által nem tiltott célra szervezeteket létrehozni, illetőleg azokhoz csatlakozni. És ugyanezen paragrafus (2) bekezdése pedig csak annyit mondj, hogy politikai célt szolgáló fegyveres szervezet az egyesülési jog alapján nem hozható létre.

Vagyis nem politikai célt szolgáló - pl. gazdasági - fegyveres testület létrehozható. Az összeröffenő disznókat természetesen nem zavarja, hogy a Magyar Gárda céljai között a magyar kultúra és történelem emlékeinek ápolása mellett az, hogy rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelmet erősítse, illetve hogy részt vegyen a katasztrófa-elhárításban, a rend- és polgárvédelmi feladatokban.

Pedig az Országgyûlés elismeri az állampolgárok önszerveződésének eredményeként azon tevékenységeket, melyek az ország közrendje államhatárának fenntartásának segítése, katasztrófa helyzetek megelőzése érdekébe történnek. Hiszen ezért is hozta meg a polgárőrségről szóló 2006. évi LII. törvényt, melynek preambuluma szó szerint - hadd idézzük a disznóknak - ez mondja:

"Az Országgyûlés elismeri az állampolgárok önszerveződésének eredményeként megalakult polgárőrség tevékenységét és méltányolja, hogy a polgárőrség támogatja a helyi önkormányzatokat és a helyi, területi rendvédelmi szerveket a közbiztonság helyi feladatainak végrehajtásában. Az Országgyûlés az ország közrendje, közbiztonsága és államhatárának rendje fenntartásának segítése, az állampolgárok személyét és a vagyoni javakat fenyegető bûncselekmények, katasztrófa-, illetve veszélyhelyzetek megelőzése és következményeinek elhárítása, a környezet és a természet védelme, valamint az ez irányú közfeladatok ellátásához szükséges szervezetek és az abban közremûködő személyek jogállásának meghatározása érdekében a következő törvényt alkotja".

Az ember nem is gondolná, hogy a "Polgárőrség" - melyről a szociál-liberális többségû parlament törvényt alkotott - szintén egy félkatonai, fasiszta szervezet, mely félelmet kelt, és amelytől félni kell.

A már említett Tom Lantos-on kívül természetesen, a hazai fődisznó, Gyurcsány is megszólalt, és példátlan módon megkérdőjelezve és semmibe véve az ügyészségek alkotmány biztosította függetlenségét, mint miniszterelnök levélben (írásban) szólította fel a legfőbb ügyészt a Magyar Gárda elleni fellépésre.

Felhoztak ezek mindent, hogy a fekete színû egyenruha rossz emlékeket ébreszt és félelmet kelt. Pedig hát sok más önvédelmi-harcmûvészeti egyesület, szervezet fekete egyenruhát ír elő tagjainak. Így például egy nemzetközi szervezet a "Krav-maga" is. Honlapjukon (www.krav-maga.hu) a Felszerelések menüpont alatt azt olvashatjuk: "Az edzésen az elvárásunk a fekete egyszínû póló" és "fekete színû hosszúnadrág".

Vajon a Krav-maga szövetség fekete színû egyenruhája miért nem kelt rossz emlékeket és miért nem okoz "félelmet" a főleg zsidó szervezetekben? A Krav-maga látszólag egy önvédelmet és harcmûvészetet oktató társaság lenne, de tevékenységüket és kapcsolataikat alaposabban szemügyre véve, a szervezet akár nemzetbiztonsági veszélyt is jelenthet. A Krav-maga nem más mint az izraeli hadseregbe bevezetett önvédelmi- és közelharc rendszere. Amikor a krav-maga kiterjesztette tevékenységét a civil világba is, partnerei és tanulói civilek, férfiak és nők, idősek és fiatalok, rendvédelmi dolgozók, katonák, korrekciós intézetek dolgozói, biztonsági őrök, személyvédelmi szakemberek, speciális egységek tagjai, légi marsallok, anti-terrorista egységek lettek.

Jelenleg a nemzetközi szövetségnek tagszervezetei van Izraelben, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Ausztráliában, Japánban, Thaiföldön és Európa majd mindegyik országában. A nemzetközi szervezet vezetője Eyal Yanilov (Izrael), irányító testülete egy un. 7 fős Global Team. Tagjai között 5 izraeli és 1 lengyel 1 svéd állampolgár található. A Global Teamről a honlap így ír: "Az IKMF Global Instructor Team, Eyal Yanilov és az IKMF Központ kezdeményezésére alakult, mivel állandóan szükség van az új oktatók, kormányzati ügynökségek, valamint szerte a világon különböző területeken (civil, katonai, rendőri, személyvédelmi, légi-marshall, stb.) mûködő mûveleti egységek folyamatos oktatására, továbbképzésére.

A Csapat válogatott, magasan képzett oktatókból áll, több évtizedes tapasztalattal a Krav-Maga oktatás terén világszerte. ők felelnek a civil oktatók képzéséért, a Graduate és Expert szintû tanulók vizsgáztatásáért. Ezen kívül védelmi taktikát, közelharcot, önvédelmet tanítanak számos katonai, rendőri egységnek, anti-terrorista és különböző speciális fegyveres egységeknek."

A hazai szervezet igazgatója Lakatos Péter, akinek Krav-maga végzettségei civil, katonai, rendvédelmi, swat, ATCP Close Protection és Bronze Shield oktató. Mint az izraeli és a világ krav-maga szervezet vezetőjének Eyal Yanilov közvetlen asszisztenseként, Lakatos Péter több országában is részt vett számos katonai- és rendvédelmi szemináriumon illetve képzésen. Jelenleg Eyal Yanilov felkérésére az International Krav-Maga Federation üzletfejlesztési tanácsadójaként segíti a szervezet munkáját. Lakatos egyébként a mellékelt kép alapján jó kapcsolatokat ápol az izraeli hadsereg krav-maga parancsnokával.



Az edzéseket és oktatást 38 un. instruktor végzi 17 vidéki városban és Budapesten 12 helyszínen, köztük az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola, Budapest, II. kerület Nagykovácsi út 3. Az instruktorok diplomával rendelkeznek, amely természetesen héber és angol nyelvû.



És ugyan az edzésekre mindenkit szívesen látnak, csak ki kell tölteni a jelentkezi lapot, megadva nevünket, telefonunkat, e-mail címünket, ők majd megkeresnek, és egy személyes beszélgetés után, ha van hely, befogadnak. Vagy ahogy írják "a jelentkezés nem jár kötelezettséggel egyik fél számára sem, csupán informális".

Az oktatás a "Képzések" menüpontja alatt választhatunk a civil, katonai, rendvédelmi, személyvédelmi, speciális és "urban tactikal" képzések közül. Természetesen vállalják bármely katonai, speciális egységek, antiterrorista egységek, biztonsági erők szerveznek speciális, az igényeknek megfelelő tréningeket, szemináriumokat. Állításuk szerint a "modern rendvédelmi szerveknek szükségük van arra, hogy az állományt folyamatosan képezzék önvédelmi, közelharc technikákra, olyan helyzetekre is, amikor a fegyverhasználat valamilyen okból nem lehetséges". Ne legyenek illúzióink a honlapon található fényképek között kőkiképzést ábrázolókat is találunk.



A Speciális képzés a speciális területen dolgozók eseti vagy hosszú távú képzése. Így vállalják a taxisok, buszsofőrök és a szórakozóhelyek biztonsági embereinek képzését, de amint írják a szervezetük "nagy tapasztalattal bír a különleges képzési igénnyel rendelkező szervezetek oktatásában is".



Az "urban tactical" képzési koordinátora és vezetője "Tóbiás B. Mátyás G4 fokozatú Krav-Maga instruktor. Mátyás a civil instruktori fokozat mellett rendelkezik az IKMF rendvédelmi instruktor diplomájával, korábban katonai speciális egységben szolgált".

Nos a taxisofőrök tanítására bizonyára nincs nagy szükség. Ugyanis évekkel ezelőtt az egyik barátom elképedve mesélte, hogy ismerősével beszálltak egy főtaxiba. A taxis - Neumann László -, valami oknál fogva zsidónak nézhette őket, mert megeredt a nyelve, és elmesélte, hogy ő Sharon hadseregében szolgált, most pedig az izraeli repülőgépeken biztonsági ember. Hetenként utazik oda s vissza Izraelbe. Az akkoriban EAP-006-os rendszámú taxiját az Izraeli nagykövetég vette.

Az izraeli biztonsági ember - lehet hogy Moszad ügynök? -, fedőfoglalkozását tekintve budapesti taxisofőr, eldicsekedett, hogy uzi típusú géppisztolya, mindig vele van - teszem azt hozzá, bizonyára nem bírt ehhez fegyvertartási engedéllyel, mivel azt legfeljebb önvédelmi célra használható maroklőfegyverre adnak ki - és amikor nem az izraeli repülőgépekre vigyáz, itt "vadászik az arabokra" - mindezt itt az állítólag független és szuverén Magyar Köztársaság területén. A kettős állampolgárságú taxis vagy ügynök még az izraeli útlevelét is megmutatta. A taxi-számlát, melyet a kiállított összegért ismerősömtől megvásároltam, a mai napig őrzőm.

Amint az látható ez a szervezet, inkább nevezhető félkatonai szervezetnek, mint ahogy azt, a hisztéria keltők a Magyar Gárdára mondták. Annál is inkább, mivel a szervezet honlapján megtalálható az Izraeli Védelmi Minisztérium - a Sibat - emblémája és linkje is. De a szervezet támogatói között ott találjuk az UPC-Magyarország Kft.-t, a VII. kerületi önkormányzatot, a nyíregyházi MConet Internet, Média Szolgáltató Kft.-t, a Jaffa Kiadó Kft-t., valamint nem meglepően az Izraeli Nagykövetséget.

De az a tény, hogy egy katonai kiképzéssel is foglalkozó, fekete egyenruhás és egy idegen állam által pénzelt, támogatott félkatonai szervezet szabadon mûködhet, az a hisztéria keltő disznókat nem zavarja. De ez nem zavarja az ügyészi szerveket sem, sőt a nemzetbiztonsággal foglalkozó szerveket sem (Nemzetbiztonsági Hivatal, az Országgyûlés Nemzetbiztonsági Bizottsága, stb.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.