Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
I. Pilisi Hun-magyar Zenei Tal
  2007-08-03 23:53:08, péntek
 
  I. Pilisi Hun-magyar Zenei Találkozó

2007. augusztus 11. (szombat)

Pomáz, Majdán-fennsík, Magyar Vár


Kapunyitás: 12 órakor, déli harangszóra


15.00 WASZLAVIK GAZEMBER

koncert



16.00 CSOÓRI SÁNDOR ÉS AZ IFJÚ MUZSIKÁS

hagyományőrző népzene



17.00 SZAKÁCS GÁBOR-FRIEDRICH KLÁRA:

ATTILA IFJÚSÁGA

történelmi zenemű, rock-változat 9 zenésszel



18.15 SZ K Í T I A

koncert



20.00 VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS

koncert




Kirakodó vásár, jurták, íjászat, Nyers Csaba ősi, magyar étke:

,,Árpád pilisi kedves-íze" és egyéb érdekességek, táncház.



Belépőjegy: 2900 Ft,

14 éves kortól 18 éves korig 907 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes.

Add tovább légy szíves! Köszönöm!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavasz óta...
  2007-08-03 15:22:32, péntek
 
  Tavasz óta egyre-másra alakulnak a jobboldalon önvédelmi jellegű csoportok.

Az utóbbi napokban egyre több hír kering arról, hogy Magyar Gárda néven bont zászlót egy hazafias szervezet. Egyesek szerint a Nemzetőrség előkészítése indult meg, mások a Jobbik magánhadseregéről beszélnek, a baloldalon pedig az újfasizmus rémképét festegetik a falra. Szerkesztőségünk megkereste Vona Gábort, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnökét, hogy utánajárjon, mi is az igazság valójában.

- A Jobbik Bethlen Gáborról elnevezett programjában szükségesnek tartja a Nemzetőrség felállítását. Az Ön által életre hívott Magyar Gárda efelé tett lépés?

- Egyértelműen. A Magyar Gárda alapító nyilatkozatában feketén-fehéren benne szerepel, hogy a célunk a Nemzetőrség leendő bázisának megteremtése. Addig is békeidőben katasztrófa- és polgárvédelmi, valamint kulturális feladatokat látunk el, háborús helyzetben pedig készek vagyunk a haza védelmére kelni.

- Háborús helyzetben!? Lemaradtam valamiről?

- A huszadik század elejét boldog békeidőnek hívja a történelem, azért, mert akkoriban Európában nem zajlott fegyveres konfliktus. Na de, ne felejtsük el, hogy miközben a párizsi és bécsi szalonokban fülledt táncesteket szerveztek, addig a világban számtalan háború folyt, nemsokára pedig kitört az első világháború. Ma ugyan Európa békés, de a világ szintúgy tele van nyílt és rejtett konfliktussal, háborúval. Bármikor borulhat a jelenlegi status quo. Egy ilyen helyzetben pedig ki fogja megvédeni az országot, a lakosságot? Kóka a helikopteréről?

- Rendben, beszéljünk inkább a békeidőről!

- A tennivalókkal itt is tele a padlás. A felsértett természet miatt egyre gyakoribbá váltak a katasztrófák. Sok helyen nincs működő polgárőrség. A rendőrséget most inkább ne is említsük. A hadisírok gondozását alig végzi valaki. A magyar katonai hagyományok, tradíciók ápolására ugyan nagyon sok jó kezdeményezés van, de ezek egymástól elszigetelten működnek. Ami pedig a legsúlyosabb probléma, és ez a Magyar Gárda fő életre hívó oka, hogy a fiatal generációk elkallódnak. Egy lebutított világban csavarognak. Tudatosan vagy tudattalanul, de keresik az ideálokat, a gyökereket, de csak nagyon keveseknek sikerül kitörni az SZDSZ által körberajzolt szellemi, lelki lágerből. A Magyar Gárda őket akarja megmenteni a jövőnek.

- Ezek szerint egy ifjúsági szervezetről van szó?

- Egyáltalán nem. A 18 év alattiak kadétok lehetnek majd, a 18 év felettiek pedig a Gárda tagjai, tehát számítunk az idősebbekre is. A cél az, hogy a fiatalságot felkészítsük az előtte álló feladatra. Ehhez szükség van mindenkire. Arra is, aki felkészül, arra is, aki felkészít, meg arra is, aki segíti ezt a folyamatot.

- Mégis mire?

- Meg kell menteni a magyarságot. Fizikai, lelki és szellemi értelemben is elérkeztünk arra a határra, amely ki kell, hogy kényszerítse a negyvenévnyi kommunizmus és a 17 évnyi dagonyázás ellenreakcióját. Ez nem fog menni elszigetelt magánakciókkal, csak egy széles egybekapaszkodás által. Azoknak kell összefogniuk a Magyar Gárdában - pártok és határok felett - akikben még van életösztön. És aki belép a Gárdába, erős lesz, mert attól a pillanattól kezdve már nincs többé egyedül. Mindenhol testvérekre lel. Legalábbis ez a cél, amelyet el kell érjünk.

- Nem furcsa, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnökeként pártok felettiségről beszél?

- A Jobbik a Magyar Gárda édesapja. Akarta, hogy megszülessen, jelen volt a kihordásnál, a világra jötténél, óvni, védeni és ápolni fogja a jövőben is, de csak addig, amíg a gyermek nem lesz kellően erős ahhoz, hogy önálló lábra álljon. A Magyar Gárdát egyébiránt nem nekünk kellett volna megalapítanunk, hanem a magyar kormánynak. Hogy miért nem tette meg, szerintem senkinek sem kell magyarázni.

- De hát mégis Ön a Gárda vezetője.

- Ez pontosításra szorul. Én a Magyar Gárda Egyesület elnöke vagyok, amely a működés jogi kereteit adja meg, de magának a Gárdának saját országos és helyi vezetősége lesz. Azok, akik erre a legrátermettebbek. Az elmúlt két hét alatt több száz jelentkező adta le felvételi kérelmét, és senkitől sem kérdezzük, melyik párttal szimpatizál.

- A Magyar Gárda honlapján az áll, hogy augusztus 25-én lesz az első avatás. Mit értsünk ez alatt?

- Ezen a napon 56 ember fog esküt tenni a Gárda céljai mellett a budai Várban. A haza és a nemzet szolgálatára. Az ünnepségen Für Lajos, volt honvédelmi miniszter fogja átadni az 56 alapítónak a megbízásukról szóló oklevelet, valamint vendégül látjuk a Nyírségben már korábban megalakult Nemzeti Őrsereg egy szakaszát.

- És utána?

- Utána igyekszünk a szervezettségünket az egész országra kiterjeszteni, hogy a fent említett feladatokat hatékonyan és széles körben tudjuk elvégezni.

- A média baloldali része várhatóan nem fog majd fukarkodni a minősítésekben. Fasiszta, náci, szélsőjobboldali, hogy csak a leggyakoribbakat említsem. Felkészültek lelkileg erre a nyomásra?

- Sok mindennel szeretnénk foglalkozni, de a baloldali médiával és a médiával úgy általában nem. Tenni fogjuk a dolgunkat, és ennyi. Hogy egyes tévéműsorokban ez miként jelenik meg? Őszintén, számít még bármit is, hogy mondjuk a Heti hetes teljesen lejáratódott, bérszónok résztvevői mit mondanak? Szánalmasak.

- A Magyar Gárda jelszavai a hit, az erő és az akarat. Mire vonatkozik a három szó?

- Hit a magyarságban, erő a magyarságból és akarat a magyarságért.

Forrás: Barikád.hu


---
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elektronikus hírlevele.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Amelkedj fel
  2007-08-03 12:14:59, péntek
 
  EMELKEDJ FEL
(In memoriam Totth Jenő)

Emelkedj fel a mályvakék
üstökös ülte éjszakába,
alattad tűzvörös az ég,
fejeden fény és vérző málna.
Ilyen ma már a CSILLAGÚT,
nincs kapuja és nincs ott bárka,
átérik folyók és faluk,
költőket ünneplő kaláka.
Itt hibiszkusz és pálmasor,
tenger, halak és rákok lába,
aki a VIZEN ül, a por
nem szóródhat szárnyas hajára.
Voltál és leszel. Ami maradt :
CSILLAG, száll ma -- versek, verseid
a mályvakék, üstökös ülte
éjszakába.

-- Sonora Bay, 2007. jún. 23. --

Zas Lóránt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A harmadik út...
  2007-08-03 10:42:40, péntek
 
  A harmadik útról


1. Amikor ügynökök tarthatják túszul...

1.) A harmadik utas politikával nem lenne sok problémám, mert, egyfelől hajlok arra, hogy amit a Fidesz, mint néppárti szövetség nem tehet meg, nem képviselhet a magyar parlamentben kellő radikalizmussal, addig egy harmadik utasnak nevezett radikálisabb párt képviselhetné!!!
Ezzel teljesebb lehetne a magyarság parlamentáris képviselte!!!

Sajnos, erről kellett a Fidesznek és a magyar népnek lemondania, mert:
1.1. Magyarországon kialakult az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után, az egész magyar társadalmat lefedő titkosügynöki hálózat. Ezzel a hálózattal megvalósult a kádári suttyom-terror.
1.2. Amiért a hálózatot nem számolták fel a rendszerváltozás kezdetén, átmentették az ügynököket mindenféle bújtatott állásokba és ezzel kialakult egyfajta illegális hálózat, amivel fékezni, gátolni lehetett és lehet a valódi rendszerváltozást.
1.3. A rendszerváltoztató pártokat is ezen ügynökök tartják, szinte túszul. Ezen ügynököknek az volt/van a feladatuk, hogy - mint a fociban - ,,fedezzék" és ,,blokkolják" azon személyek tevékenységét, akik bármit is képesek lennének tenni embertársaik sorsának jobbrafordulásáért! (Egy 170 oldalas szociográfikus, társadalmi néprajzi írásban dokumentáltam a rendszerváltoztató pártok ,,tündöklését" és ,,bukását" Bp. XX. Ker.-ben. Ezzel az írásommal a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a ,,Magyarság önképe az ezredfordulón" c. szociográfiai pályázaton középdíjat nyertem 1998-ban. Hogy, nem jelent meg azóta sem, ennek egyik oka a ,,fedezeteim" szorgos-dolgos minden tevékenységemet gátló és blokkoló munkája!!!)
1.4. Visszatérve a helyi szervezetekre, mégiscsak itt/ott dőlnek el a dolgok. És, bizony - mint a lakóhelyemen is megtapasztalhattam - a legjobban magyarkodó, templomi ájtatosságot produkáló ügynök-párttagok lehetetlenítik el a valódi rendszerváltoztató folyamatokat.


2. Sebszaggatás nélkül nem megy...

2.) Feltételezem, hogy aki érintve volt az ügynöki témakörben, de a rendszerváltozáskor sikerült ,,kiszállnia" és a rendszerváltozás mellé állva politikai feladatokat és tisztségeket vállalt, azok számára, ha valaha születne egy olyan törvény, amely egyszer, s mindenkorra feltárná az ügynökhálózatot működtetők személyét, valamint a hálózat ügynökeinek személyét és ezzel ki is tiltanánk őket a közéletből, nagyon sok ,,igaz magyar" ember is bizony kitiltódna.
Köztudott, hogy voltak, akik csak úgy tudtak a kádári időkben az országnak ,,használni", ha látszatra, vagy kényszerből elvállalták az ügynöki megbízatást és mégiscsak jelentgettek a kommunistának nevezett hatalomnak!

2.1. Nagyon nehéz helyzetben vannak ezek az emberek, mert lehet, hogy náluknál senki nem kívánta jobban, hogy megszabaduljon alantas megbízóitól és ,,megbízatásától"! Ez igazi sorstragédia, mert a magyarság széles rétegét érinti.

2.2. Ezen személyek, mármint, akik NEM önszántukból lettek ügynökök, aztán mindenféle figyelemelterelő áthárító mechanizmusokra kényszerülnek.
Például: ,,minden bajunkról az etnikai kisebbségiek tehetnek" hangoztatásával elhárítják a felelősséget magukról, ugyanakkor áthárítják valaki másra, vagy valamelyik népcsoportra, mint BŰNBAK(ok)ra.
Ez a kommunista-fasiszta, bűnbakgyártás gátja lehet a valós problémák ok-okozati összefüggés szerinti feltárásának!!!

2.3. Ez, bizony úgy működik, mint a gyógyászatban a diagnózis. Ha az téves, akkor nagyon kicsi a beteg gyógyulási esélye! Márpedig a magyar társadalom beteg, mert az azt alkotó egyének is betegek!

2.4. És itt érkeztem el ahhoz, hogy már azért is le kell leplezni a valódi változást gátló személyeket, szervezeteket, hogy megtörténjen végre a problémák kozmetikázatlan feltárása.

2.5. Ezt sokan felesleges ,,sebszaggatásnak" tartják. Igen ám, de rengeteg seb csak látszatra gyógyult be!!! Ki ne tapasztalta volna gyerekkorában, hogy mindenféle sérülést horzsolást szenvedve, előfordult, hogy a vastag heg alatt csak gyülemlett a sok gennyes váladék, amitől nem jöhetett létre valódi gyógyulás! El kellett menni a sebészetre, ahol az orvos kíméletlenül feltépte-eltávolította a vastag vart, és kitisztította az alatta felgyülemlett sok rossztól a sebet. Ezt követően létrejöhetett a valódi gyógyulás!

2.6. Erre a ,,gyógymódra" volt/van szükség társadalmi méretekben. Ezért is hozta létre Orbán Viktor a Nemzeti Konzultációt és testületeit. Ott aztán feltáródhattak a ,,sebek" és remélem, hogy a jó ,,diagnózisnak" köszönhetően, elkészül a nemzet ,,gyógyítási" programja...
Szerintem ez az egyetlen járható, nemzetmentő utunk pillanatnyilag.


3. Ki kell mondani végre...

3.) Sajnos, a harmadik utat képviselő, sok igaz "hazafi" és "honleány" honfitársunkat mellőznünk kellett, mert a magyarság fennmaradása volt a tét és oly mértékben, olyan sok szálon függünk környező országainktól, hogy nem vállalhattuk fel őket. Mert elképzeltük, amint az egész világ elkezd minket ostorozni, ha bekerültek volna a parlamentbe...

3.1. De, most ki kell jelenteni, hogy ennek a külföldi zsarolásnak nem szabad tovább engedni! Ki kell jelenteni, hogy eljött az ő idejük, mert nélkülük nem tudjuk "meggyógyítani" a magyar társadalmat és hogy a gyógyítást el tudjuk kezdeni, meg kell a hatalmat szerezni! Ha ez sikerül, a következő választásokon már együttmunkálkodhatunk a radikálisabb nemzetérdekekért küzdő pártokkal is.

3.2. És, hogy ezt milyen jól látják az emberek még Ózdon is, megosztom olvasómmal azt a tapasztalatomat, hogy telefoninterjúim alkalmával milyen sokan mondták el nekem, hogy az ajánlószelvényeiket ugyan a korábbi rendszerváltoztató pártos barátaiknak adták, de szavazni a Fideszre fognak, mert úgy érzik, hogy egyszer, s mindenkorra meg kell szabadulnunk nemzetveszejtő bolsevista-vadkapitalista (kommunista-fasiszta) politikusainktól!

3.3 Mert ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. Mert, 1956-ig sikerült likvidálniuk, illetve "átnevelniük" kommunistáéknak az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemeket".

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlással végleg megsemmisítették a polgári demokráciáért, az emberi szabadságjogokért harcolókat.
Mert, akit nem akasztottak föl, hanem életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, az, ha megélte a szabadulást, valójában soha többé nem lehetett szabad!!!

Halálraítélt, belső-emigránsként kellett meghalnia, mint számkivetettnek!!!

Mi lett a sorsuk családtagjaiknak?

Ugyanaz, mert a magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a politikai diktatúra kidolgozta és ,,sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív diszkriminációs kontraszelekció minden formáját. Ennek jó példája a mindenki számára ismert aczéli hármas ,,T", melynek fokozatai a ,,t"iltom, ,,t"űröm, esetleg ,,t"ámogatom voltak.
Aczél György ugyan nem volt kultuszminiszter, de mint az MSZMP KB kulturális ügyekért felelős vezetője, sikerrel alkalmazta évtizedeken keresztül a kontraszelekciót az oktatásban, és a kultúra minden területén. Hogyan tehette, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?


4. Hogyan valósulhatott meg az egy-párti diktatúra?

4.1. Olymódon telepedett rá az egész magyar társadalomra, hogy minden gyárban, üzemben, intézményben működött egy ,,alapszervezete" - amelyiknek többnyire függetlenített vezetői - tagjai voltak a vállalati, v. intézményi vezetőségnek.

Ez azt jelentette, hogy a ,,cég" igazgatója semmiben nem dönthetett a függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti titkár nélkül!!! Csakhogy, sem igazgató, sem kisz- párt- és szakszervezeti titkár nem lehetett csakis párttag.

4.2. Ennek a hatalmas apparátusnak a bérét és infrastrukturális hátterének létrehozási- és fenntartási költségét (irodák és berendezései) valamint alkalmazottai bérét a ,,dolgozó nép" termelte meg. Ezen dolgozókba beléjük sulykolták iszonyatos propagandamunkával, hogy az ő érdekükben gyakorolják a HATALMAT!

4.3. A ,,t"ámogatandók csoportjába tartozók ezt el is hitték és rájuk, főleg a szavazataikra a mai napig bizton számíthattak és számítanak az utódpárt politikusai is. A hatalomnak ,,csak" azokkal volt/van gondja, akik a ,,t"iltás és ,,t"űrés negatív diszkriminációs csoportjába tartoztak. Nos, miattuk kellett kitalálni és létrehozni a munkásőrséget, melynek a feloszlatásakor 60.000 tagja volt! Rájuk is bizton számíthatnak a mai napig!


Az 1980-as évek végére olymértékben felélte ez a hatalmas pártapparátus a dolgozó nép által megtermelt javakat, hogy már bért sem tudtak számukra fizetni, csak úgy, hogy hitelt vettek föl, méghozzá attól a ,,rothadó-kapitalista" nyugattól! Ez olyan válságba sodorta Magyarországot, hogy az MSZMP KB üléseken már ilyenek hangoztak el, mint pl. az

1989. jun. 23-24-i ülésen:
"...Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/"

Vagy pl.: szeptember 1-i ülésen:
,,...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/"

És, milyen megoldásokat találtak ki saját maguk és pártjuk számára? Mert arról szó nem volt ezeken az üléseken, hogy mi lesz Magyarországgal és a benne élőkkel: a ,,dolgozó néppel"?!


Íme 1-2 ötlet az 1989. jun.23-24-i, valamint a szept. 1-i ülésről:

,,A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/

szept.1.:
"...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ...(1495 IVÁNYI P.)


5. A valódi ellenség felismerése

Legyen példaértékű 2006. október 23-i brutális letámadása a békésen megemlékezőknek!

Honnan lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb a szoc.lib. politikai erő rátámad nemzetére?
Onnan, ahogyan vélekedtek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról 1989-ben a mai ,,ünneplők"?

Íme egy vélemény az
1989. 02. 10-11-i ülésről:

"Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"


Ugye ismerősnek tűnnek ezek a módszerek?
Nem csodálkozom, hiszen ma ugyanezt és ugyanígy teszik, mert tehetik. Mert még mindig vannak, akik elhiszik nekik, hogy minden ,,reformprogramjuk" az ország és a nép érdekét szolgálja!

Pedig ez soha, de soha nem volt igaz!

1990-ben nem véletlenül adták át a hatalmat ,,békésen", megkötve azt a bizonyos PAKTUMOT a rendszerváltoztató pártokkal!

Sajnos, akkor még nem sejtették, hogy ezzel a PKTUMMAL, megpecsételődött Magyarország sorsa!

Ugyan, az elmúlt 16 év alatt kiépültek az új, un. demokratikus intézményrendszerek, de azokban - többnyire - az előző rendszer kompetensei irányítottak. Ők lettek a nagy privatizátorok és ,,üzletemberek".
Mit is privatizáltak magáncélra? Az 1945-után, a polgárságtól elrabolt állami (társadalmi) tulajdonba vett javakat! Hogyan tudták megtenni? Úgy, hogy elsikkasztották kárpótlást. Tették ezt olymódon, hogy magántulajdonba ügyeskedték át mindenféle ,,trükkös"=törvénytelen módszerrel az un. társadalmi tulajdonú ingó- és ingatlan állami vagyonokat.

A ,,dolgozó nép" először a rendszerváltozásra szavazott, mert akkor még nem sejtette, hogy mit jelent majd az a bizonyos PAKTUM, amelynek az lett a következménye, hogy kettős hatalmi nyomás alá került.
Ez a nyomás mára már olyannyira elviselhetetlenné vált, hogy kettészakadt miatta az ország lakossága.
Az egyik fele még mindig bízik a HAZUGSÁGOT IGAZSÁGKÉNT HANGOZTATÓ volt baloldaliakban. Holott, már réges-rég szó nincs a szoc.-lib. koalícióban a baloldali értékekről!!! Tökéletes paradoxon, sőt egyenesen groteszk, ahogy ez az újburzsoá réteg hangoztatja a néppel, a szegényekkel, a kisemberekkel való szolidaritását és reformprogramját. Miközben, ötödik éve, kormányzás helyett - a kisz agitprop. osztályon tanult propaganda "trükköket" átmentve és feljavítva modern reklámfogásokkal - folyamatosan és irdatlan költséggel kampányol!!!

A másik fele, pedig polgári demokráciát szeretne...Az őket képviselő politikai erőkre úgy mutogatnak, mintha ők lennének a jobboldaliak, pedig ők már olymértékben átszerveződtek néppárttá, hogy a klasszikus szociáldemokrácia sokkal inkább jellemző az országépítő programjukra, mint a magukat szocinak nevezők!

Ebben a kétpólusúságban iszonyatos ellentétek feszülnek a kialakult különböző érdekcsoportok miatt. Ezért, azt kell mondanom, hogy ezt a feszültséget sürgősen fel kellene oldani egy ,,harmadik utas" politikai erővel, amelyik a néppárti szövetséget erősíthetné meg.
Ennek a politikai formációnak is legalább akkora ellenkampányt kellene folytatnia, amekkorát az újburzsoá=szoc.lib. politikai elit folytat - gátlástalanul eladósítva ezzel az egész országot és a magyar népet!!!

Sajnos, a harmadik utas politikai csoportosulásnak semmilyen eszköz nem áll rendelkezésére ehhez. De, a mostani, eladósodott helyzetünkben ezt etikai szempontból sem tenné. Azért nem tenné, mert tudja, hogy azzal a túlköltekezéssel egészen egyszerűen kivéreztetné a magyar népet és teljesen ellehetetlenítené Magyarországot gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt. Ugyanúgy, mint, ahogy azt az újburzsuj szoc.lib. politikai elit teszi.

Pedig, utoljára a trianoni békediktátummal megcsonkított Magyarországnak volt arra szüksége, hogy megtanuljon megcsonkítva is méltósággal élni.
Éppen ezért, nagyon fontos lenne a két világháború közötti kulturális nemzetstratégiát megismerni és ahhoz szocializálódni. Azért lenne fontos, mert az ember szocializáltsága egyfajta életképességet jelent.
Annyi hazugságot ,,tanítottak", sulykoltak a bolsevista eszmék jegyében belénk erről az időszakról, hogy az ország egyik fele teljes mértékben még mindig retteg annak a korszaknak minden vívmányától.
Pedig, akkor alapoztuk meg a mostani európaiságunkat!
Méghozzá, oly módon, hogy Klebersberg Kuno megszervezte az oktatást. Ezen belül nagy szerep jutott a köznevelésnek. És, hogy mekkora sikerrel valósult meg mindez, azt a különböző pedagógiatörténeti könyvekből is meg lehet ismerni. Így ír erről egy teológus-pedagógus személyiség, az erdélyi Makkai Sándor:
"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."

Ez kell, hogy a legfontosabb legyen a harmadik utas politikát képviselőkkel megerősített néppárti szövetségnek: a közoktatás és benne a "köznevelés"!
Mert csak így tud a magyarság és a velünk élő kisebbségek szocializálódni a polgári értékrendek mentén. Rövidebben: polgárosodni!
Mert - mint ahogy az elmúlt 16 év is bizonyítja - nem lehet polgári demokráciát megvalósítani polgári identitás nélküli néppel.

Ennek a népnek előbb fel kell ismernie, hogy a fennmaradása, a megmaradása függ attól, hogy a beléjük sulykolt HAZUGSÁGOKAT SOHA TÖBBÉ NE FOGADJA EL SENKITŐL, SENKIRŐL, ÉS SEMMIRŐL!

Bp.2006-10-26. (Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert: Intelem
  2007-08-03 02:05:38, péntek
 
  Wass Albert
Intelem

Percre se feledd, hogy testvéred
minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erő.
Más ember földjén nincs számodra hely.

Félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot,
ha nemzetedről megfeledkezel!

Te bús magyar, kit száműzött hazád,
s idegen zsarnok lakja otthonod:
bús sorsodért ne vádold nemzeted,
kit úgy tűnik, Isten is elhagyott.

A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad őt el, te s a többiek,
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le nem törlitek:

magyar földön nem lesz új
Magyarország,
Gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyűlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert emlékére
  2007-08-03 02:02:53, péntek
 
  Ennek az 1957-es esztendőnek a nyarán vált
ez a rejtett sziklakatlan először oskolává.
Istentudó magyarok oskolájává.
Harminchatan voltak ott együtt,
meggyötört, otthontalanná vált erdélyi magyarok,
kik előtt bezárult az emberi élet minden ajtaja
s nem maradt más, csak az Isten.

De azt is keresniük kellett,
mert ahonnan jöttek,
ott nem tanították meg nekik az Istenhez vezető út titkait.

Ezt tanította nekik az öreg abban a barlangban,
reggeltől estig.
Volt, aki megértette hamar az Úr dolgainak egyszerű nyitját,
volt aki nem.

Az ilyen csak lassan tapogatódzva haladt előre,
de haladt mégis.
Az Úr lelke ott lebegett a katlan fölött,
érezte mindenki.

Volt olyan, aki mindjárt az elején,
mihelyt felgyógyult a sebeiből, arról beszélt,
hogy talán okosabb lenne kiszökni az országból,
világgá menni, s olyan helyen telepedni le,
ahol nem üldözik azt, aki magyar,
s ahol becsületes munkával megkeresheti mindenki a maga kenyerét, békességben.

Ilyenkor rámutatott az öreg a kis forrás mellett álló magos nyírfára
s azt mondta:
- Nézd ezt a fát.
Látod a sok falevelet rajta?
Mindegyiknek, még a legkisebbiknek is van
mélyen lent a földben egy kis hajszálgyökerecskéje,
mely élettel látja el.

Ősszel lehull a levél, igaz.
Minden ősszel lehull.
De annak a kis hajszálgyökerecskének a jóvoltából
visszatér újra minden tavasszal.


Ha azonban a gyökérszál pusztul el ott a föld alatt,
a levelecske nem tér vissza többé,
s idő multával elpusztul a fa is.

Mert a gyökérben van az élet, érted?
Aki pedig elmegy, nem viheti magával a gyökereket.
S akinek nincs gyökere, az elvész.

Sok magyar veszett el így, nagyon sok.

Gondolj a gyökérre.
Isten ültette a magyar gyökeret ebbe a földbe s Isten gondját is viseli,
ha hagyod.
Bízd gondodat az Úrra.
Ő a te gondviselőd ...

- Lássátok az Úr dicsőségét - dorgálta a kishitűeket -, lássatok a jövendőbe!
Az Úristen rendelte nekünk ezt a hazát!
Az Úristen népe és nemzete vagyunk!
Elhagyta-e az Úr valaha azokat, akik őbenne bíztak,
akik az Ő törvényei szerint éltek,
akik az Ő parancsolatait követték?

Soha!
Az Úr nem hagyta el az Ő magyarjait!
A magyarok hagyták el az Urat!
Térjetek vissza hozzá,
s Ő megvédelmez benneteket, magosra emel,
de tudjátok is ezt,
lássátok magatok előtt a boldogságos szép jövendőt,
amit az Úr számotokra készített,
lássátok, magyarok,
mert ahol nincs látomás,
ott elpusztul a lélek s a lélekkel pusztul a nép.

- Tiszteld a te Uradat, Istenedet és Rajta kívül más isteneid ne legyenek - oktatta tanítványait -,
minden bajodnak Ő az orvosa
és minden harcodban az Ő pajzsa védelmez
és az Ő ereje győzedelmeskedik benned!


- Az Úr erejében, szeretetében és védelmében sohase kételkedj.
Minden erőd Tőle való és minden cselekedeted Őt kell szolgálja.
- Tiszteld őseidet,
mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és hazát.

- Légy hűséges hazádhoz és nemzetedhez, mert csak a hűségeseket védelmezi az Úr.
- Szeress minden magyart,
akárcsak önmagadat,
és légy jóindulattal másokkal szemben is.

- Légy becsületes,
tisztességes és igaz,
mert csak így nyered el az Úr szeretetét.

- Soha el ne feledd,
egy pillanatra sem, hogy saját képére alkotott az Úr.
Ameddig Őt tükrözöd tettedben és gondolataidban,
az Ő ereje lakozik benned.
Ha elhagyod Őt, Ő is elhagy téged.

- Ha nemcsak hiszed,
de tudod is az Istent,
az isten ereje benned van, és hegyeket tudsz mozdítani vele! ...

Fegyvernek nem lesz hatalma rajtad s elkárhozik, ki veled perbe száll.
Ez az úr népének hagyatéka,
kiknek igazsága, erénye és tudása Őtőle való ...!

- Mi - Bonyhádiak -
küldetésünknek fogadjuk! VÁLLALJUK!,
hogy Nemzetünk jövőjéért,
a Kárpát-medencében élő népek jövőjéért
Wass Albert emlékét ápoljuk,
élete példáját követjük,
szavait - azokat megfogadva - tovább adjuk!

Teremtő Istenem tisztíts meg engem!

Tisztítsd meg testem, lelkem, szellemem!
Hadd növekedjenek bennem fénymagok,
hogy fáklyává lehessek!
Hadd legyek láng,
hogy mindent magamban, és magam körül is mindent
fénnyé válthassak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jégpálya volt az egyik álmom..
  2007-08-03 01:19:06, péntek
 
  JÉGPÁLYA PESTERZSÉBETEN - VOLT AZ EGYIK ÁLMOM...

Amint olvasható itt alant, bizony a jégpályák építése és üzemeltetése körül komoly problémák - sőt, törvénytelenségek - adódtak!

Nagyon szomorú vagyok miatta!!!

Már azért is, mert amikor Budáról ide - vissza- költöztem Pesterzsébetre, akkor szomorúan tapasztaltam, hogy itt megállt az idő!!!

Itt még hírből sem ismerték az andragógiát, és a kognitív társadalomról, meg a permanens tanulásról sem hallottak a politikusok - sem!!!

Miért is bántott ez engem olyannyira???

Hát, először is, azért, mert engem a kommunistának nevezett hatalom képviselői negatívan diszkrimináltak és miután három gyerekem született, nagyon bántott, hogy ezt örökíthettem tovább.

A negatív diszkrimináció következményeként, nem lehetttem több, mint egy szakmunkás, mert soha nem kaptam meg a munkahelyi javaslatot a továbbtanulásomhoz - sem!

HOGY JÖN IDE A JÉGCSARNOK???

Hát, csak úgy, hogy mindhárom gyerekemet egy budai- kicsi garzonlakásba szültem. Majd a 3. gyerek születésekor a Pesterzsébeten őslakó anyám agyvérzést kapott.
A vérömlenyt eltávolították egy koponyaműtét során, mejd újra tanult írni, olvsni, járni, beszélni... Mindent, mindent...

Kétségbe estem hogyan fogok én anyámanak segíteni olyan távolból?
Hiszen a pólyással nem tudok napi 3 órás (másfél oda, másfél vissza) utazást vállalva segíteni ápolni... Ezért, aztán mindent elkövettem, hogy a közelébe költözhessek.

Kilenc évig laktam Budán, de az is elég volt ahhoz, hogy a különbséget érzékeljem, vagyis, ahogy pestiesen mondják: ZONGORÁZNI LEHETETT A KÜLÖNBSÉGET BUDA ÉS PEST KÖZÖTT!!!

Szinte mindenben! Budán már kijöttek házhoz az akkori GELKA szerelői a lakásra megjavítani a mosó- meg egyéb gépeket. Pesterzsébeten meg azt mondták hogy szállítsuk be pl. a mosógépet!!!

Ott már beindultak a számítógépes tanfolyamok, méghozzá az általános iskolák gépparkjait kihasználva, a felnőttek számára indított esti, fizetős tanfolyamok formájában...

Ott nem kellett órákig utazni, ha valaki korcsolyázni, vagy úszni szeretett volna.
Bármelyik tömegközlekedési eszközre szállva egy-kettőre bent voltunk a belvárosban...

Inenn Dél-Pestről, meg órákig tart eljutni valahova. Még Vácra, vagy Kunszentmiklósra is előbb eljut az ember innen, mint mondjuk át Budára!!!

Pedig mindenért át kellett bumlizni!

Na, volt egy lakossági fórum, ahol fölvetettem, hogy jó lenne ide a város peremére is jégpálya, meg uszoda! Na akkor megépült a XVIII. kerületi uszoda... Itt a XX.-ban meg a jégcsarnok... Merthogy a pesti embernek miért nem jár mindaz, ami egy zuglóinak, vagy budainak???

Szégyenkezem a gyerekeim előtt emiatt a jégcsarnok miatt is, pedig mennyire vágytam rá, hogy végre valami jó, amiért nem kell Budára, vagy az elegánsabb pesti Zuglóba bumlizni egy kis korcsolyázásért!?!

Erre itt ez a sok politikai ellenségesség, és gazdasági bűncselekménnyé váló ügyeskedés, hogy egy k..va jégcsarnokot fenntartsanak Pesterzsébeten!!!

Szégyellem magam ilyenkor a gyerekeim előtt, hogy egy ilyen helyre citáltam őket lakni, "élni"!

Persze, könnyen megkaphatja manapság erre az ember, hogy "EL LEHET INNEN MENNI"!
Erre én azt mondom, hogy menjen el az, aki ezt ajánlgatja! Merthogy nekem ez az ország az én édes-Hazám!!! A természettől adottan Gyönyörű-Szépország!!!

Én magyarnak születtem és magyarul szeretnék boldogulni ebben az országban amit szeretnék én is a magaménak érezni!!! Senkinek nincs joga utódaimat és engem ettől az ősi jusstól megfosztani!!! Még Pesterzsébeten sem!

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erzsébeti jégcsarnokos...
  2007-08-03 00:59:11, péntek
 
  Az erzsébeti jégcsarnokos vállalkozó korábbi ügyletei
2007-08-01 17:26:38 elnök


Drágán fizetnek az ingyenkorcsolyázásért?

Telket adnak, "jégidőt" vesznek az önkormányzatok.

A Népszabadság 2005. szeptember 21. -én kelt írása a "Jégcsarnok építési láz"-ról. Tanulságos.
A kaposvári jégcsarnok kedvelt hely lett a városban, a kulisszák mögött azonban sok a gond Több vidéki városban épült jégcsarnok az utóbbi időben, ám a kezdet nem volt zökkenőmentes, sőt néhol heves indulatokat keltettek a fejlemények - ez derül ki a tudósítóink által készített körképből.
Elmaradt több nyári program, és egy hónappal az üzemszünet után sem nyitotta meg kapuit Kaposvár új jégcsarnoka.
Szolnokon még el sem kezdték e létesítmény építését, helyi civilek máris kifogásolják, hogy a város túl drágán vásárolta meg azt a "jégidőt", amelynek keretében a település iskolásai ingyen tanulhatnak majd itt korcsolyázni.
Debrecenben a nyáron annyi edzőtáborozó csapat érkezett az új jégcsarnokba, hogy a helyiek elől olykor be kellett zárni a kapukat.

Mindez nem kevés vitát és ellenvetést váltott ki, miközben sokan örülnek az új sportolási lehetőségnek.

Az idén tavasszal adták át Kaposvár új jégcsarnokát.
A 650 millió forintba kerülő csarnok vállalkozói tőkéből és a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 450 millió forintos hitelből épült meg.
A létesítményhez az önkormányzat ingyen biztosított telket, amiért cserébe tíz évig korcsolyázhatnak a város diákjai délelőttönként, tanítási időben.
Az önkormányzat 16 millió forintért közművesítette az építési területet, és vállalta, hogy tíz éven át évi tízmillió forinttal hozzájárul a csarnok üzemeltetési költségeihez. Két hónapnyi működés után azonban a beígért nyári hétvégi diszkók és programok egy idő után elmaradtak, s a beiktatott szünet után a tanévkezdésre nem sikerült beüzemelni a csarnokot.
Zsoldos Róbert, az MSZP városi elnöke szerint az önkormányzat rossz szerződést kötött a beruházó Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-vel, mert abba semmiféle garanciát nem építettek be az ilyen helyzetek kezelésére.
Így nincs megoldás a mostani esetre sem, amikor az üzemeltető - amely a beruházó Jégcsarnok Kft. leányvállalata - nem tudja biztosítani a városnak megígért jégidőt.

Ráadásul több helyi vállalkozó azt állítja: fél éve nem fizetnek ki nekik mintegy 22 millió forintot a jégcsarnoknál alvállalkozóként végzett munkájukért, emiatt rendőrségi feljelentést tettek és bírósági perre készülnek.

A Jégcsarnok Kft. korábbi nyilatkozatai szerint a vitatott összeget kifizették a fővállalkozónak, így nem őket érinti a követelés.
Simon Károly, a jégcsarnokot üzemeltető cég vezetője megkeresésünkre elmondta: a jégpálya, vagyis a korcsolyázási, sportolási lehetőségek iránt megfelelő az érdeklődés a somogyi megyeszékhelyen és vonzáskörzetében, így a csarnok rentábilisan üzemeltethető, amennyiben a műszaki hiányosságokat helyrehozzák.

A bajokat az okozta, hogy a csarnok gépészeti berendezései a város környéki nagy felhőszakadások idején részben víz alá kerültek, s áramkimaradás is akadályozta a megfelelő működtetést.
A beruházó Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. igazgatója, Bárdi Károly ugyancsak arra hivatkozik, hogy noha gondoskodtak a talaj- és az esővíz elvezetéséről, a közelmúlt hatalmas esőzéseit már nem bírhatta el a rendszer.

A hibákat kijavítják, s ígéretük szerint szeptember végén újra birtokba vehetik a jégpályát a város iskolásai.

A tavaly májusban átadott debreceni jégcsarnokban - amely 75 százalékban a Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft., 25 százalékban pedig az önkormányzat tulajdonában van - a szerződés szerint ugyancsak ingyen korcsolyázhatnak az iskolások az ott megtartott testnevelési órákon, emellett a létesítményben rendszeresen rendeznek jégdiszkót és más, a fiatalokat vonzó összejöveteleket.

A létesítményt üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója, Becsky András elmondta, a debreceniek mellett ma már az ország számos szegletéből, sőt külföldről is érkeznek edzőtáborozásra csapatok, sportolók, akik a csarnok jegén gyakorolnak - emiatt a nyáron előfordult, hogy nem tudtak korcsolyázási lehetőséget biztosítani a nagyközönségnek. Szolnokon még csak most kezdődnek a háromezer négyzetméteres jégcsarnok építési munkái, ám civil egyesületek már majdnem egy esztendeje tiltakoznak a város számára szerintük előnytelen szerződés megkötése miatt.
Gedei Tibor, a Szolnoki Szalon Netegyesület alelnöke úgy véli: a város elkótyavetyélte a szandai réten lévő kéthektáros telket, amikor 145 millió forintért eladta azt a Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-nek, majd ugyanekkora értékben tizenkét évnyi jégidőt vásárolt vissza tőle.
Valójában tehát a befektető a telekért nem forintokkal fizet, hanem jégidővel. A civil szervezet alelnöke szerint Szolnok sokkal jobban járt volna, ha a telekért kapott pénzt értékpapírokba fekteti és annak kamataiból finanszírozza a kisiskolások számára a korcsolyaórák költségeit. Hozzátette: csak úgy lenne szabad átengedni a befektetőnek a telket jégidő fejében, ha azért nem tizenkét évig, hanem úgymond örök időkre biztosítaná a szolgáltatást az üzemeltető az év meghatározott időszakában.
A város vezetői ezzel szemben azzal érvelnek: száznegyvenötmillió forint nem túl nagy áldozat, ha ezért a település tizenötezer diákja ingyenkorcsolyázhat tizenkét évig.
Ha Szolnok saját maga építette volna meg több százmillió forintért a jégcsarnokot, úgy méltán vádolhatnák azzal a képviselőket, hogy pazarolják a város pénzét - hangoztatták több lakossági fórumon is.
A budapesti székhelyű Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft.-t két és fél éve alapították hárommillió forintos jegyzett tőkével.
A cég az elmúlt két évben több megyeszékhely és a főváros önkormányzatával is tárgyalásba kezdett könnyűszerkezetes jégcsarnokok megépítéséről.

A beruházások eddig nem bizonyultak zökkenőmentesnek: hol a hitel megszerzése, hol az önkormányzatokkal folytatott alkudozások miatt csúsztak a határidők.

A társaság elsőként Zalaegerszegen kezdett jégcsarnoképítésbe, amit végül helyi vállalkozók fejeztek be, lefaragva az eredeti árakból.
Debrecenben másfél éve, Kaposvárott fél éve adták át a cég beruházásában elkészült új létesítményeket.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint idén kezdődik Szolnokon és Pesterzsébeten is egy-egy hasonló beruházás, azonban mindkét projekt jelenleg még az előkészítés stádiumában van."
Azóta megépült az erzsébeti jégcsarnok, és Önök is láthatják, súlyos problémák vannak a beruházás körül. Erről oldalunkon több mint 10 írást olvashat.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zászlót bont a Magyar Gárda
  2007-08-03 00:41:52, péntek
 
  Magyar barátom!

2007.augusztus 25-én a budai Várban, a Szentháromság téren zászlót bont a Magyar Gárda. Az avatási ünnep alkalmából 56 gárdista tesz esküt, majd veszi át Für Lajos, volt honvédelmi minisztertől az oklevelet. A rendezvény 15.00-kor kezdődik, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Aki bővebb információkat szeretne megtudni vagy csatlakozni kíván a magyar nemzet szolgálatára életre hívott, pártok és határok felett álló, hon- és nemzetvédelmi célokkal alakult egyesülethez, a Magyar Gárdához, az a www.magyargarda.hu weboldalon talál segítséget.

Barátsággal:

Vona Gábor,
a Magyar Gárda Egyesület alapítója

Adjon az Isten! Szebb jövőt!


---
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elektronikus hírlevele.

Amennyiben tovább szeretné küldeni a hírlevelet egy barátjának, kérem kattintson ide: Kattinson ide!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 1862
  • e Hónap: 10466
  • e Év: 46407
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.