Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Friss 'újpesti szösszenet'
  2007-08-07 17:09:21, kedd
 
  Friss 'újpesti szösszenet'

Változtatás nélkül küldöm Derce Úr levelét.
Szerencsére nincs egyedül a küzdelmében


Drága Barátaim!

Elég hosszú idő telt el az önkormányzati választások óta. Volt, aki hitte, s volt, aki nem, hogy a FIDESZ, és az MSZP az SZDSZ-szel összeállt, hogy ki-ki a maga hasznát zsebre vágva haza vigye a zsákmányt, miközben Újpest érdekeire hivatkozva a saját csókosait is zsákmányhoz juttatja. Geberle Erzsébet néhány mondata mindannyiunk előtt ismert. A mondatok mögötti tartalom természetesen nincs írásba foglalva. Legalább is sokáig így hittem. Ma már tudom, hogy a megállapodást írásba foglalták. A megállapodás nincs a birtokomban, de az eltelt idő és a napi események ma már tudatják velünk, hogy valójában hogy is szól, a Fidesz és az MSZP közötti megállapodás. Íme annak leglényegesebb pontjai:

1.) Megállapodtak abban, hogy az önkormányzat sajtója a FIDESZ kezébe kerül. A Média KHT vezetőjét a FIDESZ adja, miként a helyettesét is. Végrehajtották.
2.) Megállapodtak abban, hogy az Önkormányzat televíziójának teljes személyzetét a FIDESZ adja. Egy szál SZDSZ-s volt, de azt nagyon hamar kirúgták. Végrehajtották.
3.) Megállapodtak abban, hogy a helyi sajtó Wintermantel Zsolt felügyelete alá kerül. Gyakorlatilag csak az, és csak úgy kerülhet az újságba, illetve a televízióba, amit engedélyez. Végrehajtották.
4.) Megállapodtak abban, hogy az UVZRT vezetője MSZP-s, a helyettese FIDESZ-es. Megtörtént.
5.) Megállapodtak abban, hogy a Gamesz vezetője FIDESZ-es, a helyettese MSZP-és lesz. Ezen két pont végrehajtása érdekében mind az UVRT, mind a GAMESZ teljes vezérkarát kirúgták. Kirúgásuk módja volt a mi kis újpesti koncepciós eljárásaink, melyet a FIDESZ és az MSZP irányított. Péter Gábor is elégedetten csettinthet.
6.) Megállapodtak abban, hogy azon nem önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokat, aki korábban az Önkormányzatnak munkát végeztek, eltávolítják, s helyette a két párt holdudvarához tartozó társaságokkal köt az Önkormányzat hosszú távú szerződéseket az elvégzendő munkákra. Ennek lett áldozta pl.: a két kertészeti cég. Szalkai István alpolgármester felkérésére készült úgynevezett Móczár-féle szakvélemény, amelynek a feladata annak bizonyítása volt, hogy az Óbuda Kertészeti Kft nem szerződésszerűen teljesített, tele van valótlansággal, valótlan ténnyel. A Liana Kft-nél még ezt a fáradságot sem vették maguknak, egyszerűen kirúgták őket. Az egyiknek huszonmilliót, a másiknak harmincegynéhány milliót fizetett ki az önkormányzat, csak hogy menjenek, s a saját cégek jöhessenek.
7.) Megállapodtak a közbeszerzési törvény megsértésének módjában, annak érdekében, hogy cégeiket pénzelni tudják. Ugyan állandóan közbeszerzési pályázatokat ír ki az önkormányzat, azonban a Gazdasági és a Pénzügyi Bizottság döntései alapján a feladatokat továbbadják más, külsős cégeknek, melyek már közbeszerzés alá esnének, de a bizottsági döntésre hivatkozva, ezekben az esetekben nincs előzetes közbeszerzési eljárás . Az Újpest Kft révén több, most már nyugodtan mondhatjuk több százmillió forint került úgy kifizetésre, hogy az előzetes közbeszerzési eljárás nem volt lefolytatva
8.) Ahol közbeszerzési eljárást írnak ki, olyan feltételeket határoznak meg, amely személyre, azaz cégre szabott. A piac őrzésére kiírt pályázatban NATO kompatibilitást követeltek meg, de a nyertes cég szolgáltatása minőségileg meg se közelíti a régit. Az őrök fizikai felkészültsége pedig több mint röhejes. Ha valamelyiknek száz métert kellene futni, infarktusban a helyszínen halna meg. A cég úgy működik, hogy a pályázatban előírt feltételeket nem teljesíti.
9.) Megállapodtak abban, hogy a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságát felhasználva, saját pártjaikat szatellit szervezeteiken, keresztül pénzelik az Önkormányzat költségvetéséből. A Polgári Újpestért Alapítványt, mely a FIDESZ önkormányzati választási újságát adta ki, s melynek elnöke Bartók Béla, (egy úttal az újpesti FIDESZ elnöke, önkormányzati képviselő is!), a Bizottság 150000.- Ft támogatásban részesítette.
10.) Megállapodtak abban, hogy a bizottságokat hogyan osztják szét maguk között úgy, hogy az egész megállapodás végrehajtható legyen.
11.) Megállapodtak abban, hogy a bizottsági és testületi ülések előtt egyeztetnek a szavazást illetően. Nem a két bizottság ül össze, hanem a két párt részéről egy-egy személy előzetesen egyeztet, s ennek megfelelően szavaznak. Azokkal a bizottsági tagokkal szemben, akik nem az előzetes egyeztetésnek megfelelően szavaznak, a saját pártja lép fel. Monori Marikát, aki nem az előzetes egyeztetésen elhangzottak szerint szavazott, alig egy hét alatt leváltották a Városrendezési Bizottságból, s nem vehet részi az önkormányzat munkájában.
12.) A megállapodás elfogadása fejében az MSZP a Fidesznek feltételként szabta, hogy a FIDESZ vállaljon kötelezettséget arra,
a) a választások során kialakult képviselői párt-arányokat ebben az önkormányzati ciklusban nem változtatja meg
b) az erre irányuló szándékokat nem támogatja,
c) az esetlegesen pártjukat elhagyó képviselőket a FIDESZ nem fogadja be,
d) amennyiben más pártokba ülnek át korábbi bizottsági tagságukból az MSZP-vel közösen kiszavazzák.
e) A megállapodás ezen részét mindkét párt az Újpestért Egyesülettel és az SZDSZ-szel folytatott politikai egyeztetések során nyilvánosan is kijelenti. Végrehajtották.
Az újpesti Fidesz azzal vádolja az MDF-t és Hock Zoltánt, amit Ők nap mint nap itt Újpesten elkövetnek: összeálltal az MSZP-vel. Az újpesti FIDESZ ma egy baloldali párt.
Ezt hívják politikai korrupciónak. Gazdasági előnyök megszerzése és megtartása végett (ez viszont gazdasági korrupció) az újpesti FIDESZ, megállapodás keretében lemond a politikai küzdelemről. Ezzel hozzásegíti az MPSZ-t a hatalom megtartásához, időt ad részükre, hogy a nehéz időket átvészelve a következő választásokon ismét nagyon jó esélyekkel induljanak. A FIDESZ Újpesten, politikai pártból gazdasági társasággá alakult át.



Drága Barátaim!

Ezeket a dolgokat eddig csak sejtettük, de igyekeztünk nem elhinni. Az elmúlt hetekben történt néhány dolog, és birtokomba került néhány olyan informátio ami a fenti dolgokat a valószínűség birodalmából a biztos tények közé helyezte.

Megvallom őszintén, nem tudom, hogy politikailag most mi a kiút. 1994-ben mi 11-en voltunk, az MSZP-sek 22-n. Meg akartuk változtatni az arányokat, mert volt elképzelésünk Újpest jövőjével. És meg is változtattuk az arányokat, többségbe kerültünk másfél év alatt. Akkor a FIDESZ még velünk volt. 2002-ben, a választásokat követően ugyancsak kisebbségbe kerültünk, de az akarat akkor is megvolt bennünk, s alig kélt hónap alatt fordítani tudtunk. Akkor a FIDESZ még velünk volt És Újpestnek lett egyeteme, állandó színháza, új orvosi rendelőket építettünk, a régieket kivétel nélkül felújítottuk, közel háromszáz lakást építettünk, a főváros helyett utakat tudtunk százmilliókért felújítani, játszótereket építettünk, megkezdtük a történelmi Újpest felújítását, és még sorolhatnám tovább. És most: A FIDESZ megalkudott az MSZP-vel. Az eredmény: Újpestet elöntötte a szemét. Szemeteszsákok tele szeméttel dekkolnak hetek óta az utcán . A járdák és az úttest között parlagfűtől kezdve a különféle cserjékig a Kárpát-medence növényvilága hiánytalanul megtalálható. Új nagyberuházás ebben a ciklusban nem indult, s nincs is előkészítve egyetlen egy sem. Sikerült elérnünk, hogy a Károly Gáspár Református Egyetem ne költözzék Újpestre. A közbeszerzési törvény megsértése mindennapos gyakorlattá vált. Két-háromszáz ezres lopások felett elsiklunk, hisz nem nagy a tétel, a kisebbek szóra sem méltók. Ezen kívül nem történik Újpesten semmi, de semmi. Kivéve, hogy a FIDESZ összeborult az MSZP-vel.

És most merre? Azt tudom, hogy fejet hajtani nem lehet. Még akkor sem, ha ebben a küzdelemben magunkra vagyunk hagyva, s ha szavunk nem ér el oda, ahova kellene, vagy ha ott van, arra senki sem kíváncsi. A hogyan továbbot, közösen kell kitalálnunk. D e n e m a d j u k f e l! A harc csak most kezdődik igazán!

Ú j p e s t 2007 augusztus 4

Derce Tamás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.