Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Szép lassan omlik össze az egé
  2007-09-01 19:40:10, szombat
 
  Szép lassan omlik össze az egészségügyi rendszer
2007-09-01. 16:55:13

Nem tudják ellátni az ügyeletet az orvosok a szegedi traumatológiai klinikán, a doktorok kétharmadának ugyanis elfogyott a kötelezhető túlórakerete.

A szokásos négy helyett így szombat reggeltől már csak hárman kezdték meg az ügyeletet, szeptember 20-ától pedig egyetlen orvost sem tudnak ügyeletre beosztani. Az egészségügyi reform miatt Makón és Hódmezővásárhelyen is megszűnt a traumatológiai ügyelet, így Szegeden a kétszeresére nőtt a betegforgalom. A túlórák díjazása viszont az alapbér 110 százalékáról 70 százalékra csökkent és megszűnt a traumatológusoknak járó pótlék is.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A demokrácia legfőbb veszélyez
  2007-09-01 19:38:14, szombat
 
  Czakó István: A demokrácia legfőbb veszélyeztetője maga Gyurcsány Ferenc!


2007.09.01.

Néztem Gyurcsány őrjöngését a Magyar Gárda kapcsán, és megborzongtam. Ismerős az arckifejezés, gesztikuláció, a hangsúly, hangoskodás,... Egy diktátor arca vetült elém, aki ugyanígy viselkedett beszédei közben.

Gyurcsány tovább fokozza a gyűlöletkeltést, és hazugságokkal idegesíti, hiszterizálja a népet.
Fasizmust emleget, de az az érzésem, olvasási nehézségei vannak, mert bizonyára nem tudta vagy nem is akarta elolvasni a Gárda alapító nyilatkozatát.

Elképesztő, hogy a hazudozásai, a népre való rárontás után még ő beszél a fasizmus fenyegetéséről,... holott ő az, aki fenyegeti a nemzett. Mind lelkileg, mind fizikailag, mind egzisztenciálisan. Kifosztotta az országot, elképesztő hiteleket vett fel, aminek nincs nyoma, hogy hova tűntek. Már a balliberális oldalon is egyre többen beszélnek súlyos helyzetről, de ez mit sem zavarja a miniszterelnököt hazudozásaiban! Hiszen ezt az egyet ő profin űzi, amint arról az elhíresült beszédében tőle értesülhettünk!

Döbbenetes, hogy miközben az antifasiszta tüntetésen felszólalók között szerepelhetett az MSZP budapesti elnökségi tag (Pásztor Tibor), aki a tavalyi választási kampányban a "Fidesz kettes számú díszzsidajának" nevezte Deutsch-Für Tamást, az Országgyűlés akkori alelnökét. Hogy nem sül le a bőr a képéről! De zavartalanul ott lehet az MSZP-ben az a Zushlag János is, aki ordenáré módon viccelődött a Dunába lőtt zsidókon,... Ezek tartanak antifasiszta tüntetést, ezek követelnek elhatárolódást,... egy nyíltan karitatív, kulturális és hagyományőrző, nemes célokra szerveződő egyesület kapcsán, amit nem is engedélyezett volna a bíróság megalakulni, ha bármilyen rasszista célkitűzése lett volna az alapítóknak!

Ami elgondolkoztató, hogy már megint nem a tényleges bajokról szólnak a híradások, hanem egy szándékosan gerjesztett hisztériáról. Mind e közben elejtett hírként lehetett hallani, hogy ősszel szigorítani akarják a "gyűlölet-törvénynek" nevezett agyrémet! Készül a neobal-neoliberális koalíció az őszre várható zavargások elfojtására, az emberek elriasztására, nehogy kimenjenek az utcára!

Honfitársaim! Legyünk éberek, és emeljük fel szavunkat saját ügyeinkben!

Czakó István, FÚSZ, 2007.09.01.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagytakarítás az NBH-nál
  2007-09-01 19:36:14, szombat
 
  Nagytakarítás az NBH-nál

szo, 2007/09/01 - 16:44
http://szentkoronaradio.hu/node/12637

A gazdaságin kívül az összes igazgató és húsz főosztályvezető kapott felmentést jelenlegi pozíciójából a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) - tudta meg a Magyar Nemzet.


A példátlan méreteket öltő leváltások pikantériája, hogy május 31. óta nincs véglegesen kinevezett vezetője az NBH-nak, így a személyi változásokról az ideiglenesen megbízott főigazgató, Laborc Sándor dandártábornok döntött.

Nemrégiben Laborc javaslatot tett az NBH átszervezésére, amelyet Szilvásy György titokminiszter jóvá is hagyott, így szeptember 1-jétől már az új struktúra szerint működik a cég.
Az NBH illetékese a napilap kérdésére nem kívánta kommentálni a leváltásokkal kapcsolatos információkat. Annyit viszont megjegyzett, a Nemzetbiztonsági Hivatalnál harmadával csökkent a szervezeti egységek száma. (...)

Azt továbbra sem tudni, mikor lesz kinevezett főigazgatója a polgári titkosszolgálatnak.

Ismert, május 31-i hatállyal távozott posztjáról Galambos Lajos, az NBH korábbi vezetője, mert irányítása idején több jogos kritika érte a hivatalt. Emlékezetes, a napilap március 24-én közölte, a hivatal munkatársai jelentek meg egyik újságírónál azt követően, hogy kollégájával Szilvásy György akkori kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt. Egy másik, szintén az NBH-t érintő botrány is nagy port vert fel. Mint kiderült, a Nemzetbiztonsági Hivatal aktív és nyugállományú tisztje is szerepet vállalt az Egymásért Egy-másért Alapítványban, amelyet egyebek mellett 1,22 milliárd forintos adócsalással hoztak összefüggésbe a hatóságok. Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás.

(Magyar Nemzet nyomán)




Ez fog valamit is változtatni a helyzeten? Netán az elbocsájtott államszolgák az utcára kerülnek? Nem hinném.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint drágább lesz a kenyér
  2007-09-01 19:29:00, szombat
 
  Megint drágább lesz a kenyér


Szeptember végére várhatóan már nem vásárolhatunk 200 forint alatt kenyeret a boltokban, és még ez év végéig újabb, legalább 15 százalékos kenyéráremelés lesz Magyarországon - közölte Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A mintegy 30 forinttal emelkedő kenyérár a elsősorban a liszt drágulásának köszönhető, hiszen míg egy évvel ezelőtt 54 és 69 forint között volt a finomliszt ára, mostanra viszont már 79-89 forint közé emelkedett. Pedig a liszt ára csak körülbelül egyharmada a sütőipari termelés összes költségének, ehhez adódik még ugyanilyen arányban az energia, továbbá a munkabér, illetve annak közterhei is.

A pékeknek nincs más választásuk

Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke közölte, hogy a pékeknek nincs más választásuk, mint a kereskedők felé hárítani a költségemelkedést.

Vagyis egy kiló kenyér 145 forintról feltehetően 174 forintra emelkedő előállítási költséghez hozzá kell számolni még a kereskedők árrését, amely 20 százalék körül mozog. A kenyér kiskereskedelmi ára ezért ősztől szinte biztosan meg fogja haladni a 200 forintot.

Újabb áremelés várható

A csekély mezőgazdasági termés miatt a keresleti piacon megugrottak a gabonaárak, ami a hús-, a tojás- és a tejárakat is felhajthatja. Az árakat a világpiacon csökkenő készletek is növelik.

Ilonka Boldizsár ugyanezzel indokolta a soron következő, legalább 15 százalékos kenyéráremelést is amely várhatóan még ez év végéig bekövetkezik.

lanchidradio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány majdnem célt ért Vil
  2007-09-01 19:27:59, szombat
 
  Gyurcsány majdnem célt ért Villanynál


Villany Leonak, miközben fülét-farkát behúzva menekült a rátörő legújabb nácifasziszta veszély elöl - mert nem bírta elviselni már ezt a kapitális álságosságot - az jutott eszébe, hogy mekkorát szívnak majd azok akik jövőre mennek nyugdíjba. Aztán be-bevillant neki a miniszterelnök televíziók által közvetített, a szituációnak minden tekintetben maximálisan megfelelő ábrázata, miközben kormányával a háttérben kitudjahanyadszor felszólítja Azorbánt és a keresztény egyházakat az elhatárolódásra - és a keblében felgyűlő harag miatt azonnal elfelejtette ezeket a 2008-sa szerencsétlen nyugdíjasokat.

Aztán még szerencse, hogy hamar rájött Villany, hogy valami hasonló volt ezzel a vereségre álló hazai baloldal célja. Hogy a nácifasisztákról szóljon megint minden, és az ellenzéknek meg azembereknek ne legyen a kínos kérdések feltételére módja. Ne lehessen megkérdezni úgy komolyabban, hogy akkor miért hoz majd a jövőre nyugdíjazottaknak havi nyolc százalékkal majd kevesebbet a postás. Hogy legyen elég az a bicskanyitogató kormányszóvivői magyarázat, hogy a kormány szerint az új nyugdíjszámítás hosszú távon teheti igazságosabbá a rendszert, és lesznek olyanok is, akik ezzel az új számítási módszerrel jobban járnak. (Aztán el is szomorodott azonnal Villany, mert az is bevillant, hogy a tandíjat is ezzel az igazságossággal magyarázták, és akkor sem verte ki ez a jónépnél a biztosítékokat.)

Persze az is cél lehet, hogy azon se gondolkodjon el senki jobban, hogy az épülő M6-osra a Mecseknél miért is kell felépíteni azt a hat viaduktot és a négy alagutat. Mert ennyi minden szépet szánt a terveket személyesen is többször áttanulmányozó Kóka és az SZDSZ erre az új pályára. És csak az igazán gonosz módon gyanakvó emberek juthatnak ezek után arra a megállapításra, hogy akkor itt nem történik más, mint az, hogy a szabad madarak most egy újabb módszerrel nyúlják le a közpénzt. Eddig a különlegesen nehéz alapozásra és más előre nem látható költségnövekedésekre hivatkoztak. Miután ez a módszer már tarthatatlan lett, hát elkezdődtek ezek a viaduktépítések, sorba jönnek majd az autópályák a felesleges extrákkal.

Mert azt elég nehéz ám meggyőzően elmagyarázni, hogy miért kellett oda Szántódhoz 40 milliárdért az a szép, a balatoni panorámába egészen beleillő viadukt, vagy miért nem lehet egy pár kilométerrel keltebbre tolni ott a Mecseknél azt a nyomvonalat. Akkor mindjárt nem kellenének akkor ilyen szép számban azok a viaduktok meg alagutak.

Ezek után aztán Villany nem is csodálkozott azon, hogy főnöke után éppen Kóka volt az, akit ezt a nácifasziszta veszély - legalábbis a tévében közvetített ábrázatja láttán - abból a megrendült gyülekezetből legjobban meghatotta.

(MÁS)

nappal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány még mindig a diktatú
  2007-09-01 19:23:56, szombat
 
  Gyurcsány még mindig a diktatúrára szavaz
2007. szeptember 01. 18:14
HunHír.Hu


Ismét alkotmányos jogokat akar korlátozni Gyurcsány és kormánya. A miniszterelnök számára elkészített szaktárcai javaslatban az áll: "az uszító hangvételű tartalom eltávolítására nincs lehetőség a külföldi szerverről működő kurucinfo hírportál esetében, de jogszabály változtatással elérhető, hogy az ilyen cikkek íróját, szerkesztőjét bíróság elé lehessen állítani Magyarországon, ha innen töltötték fel az anyagot."

Budai Bernadett kormányszóvivő szombaton emlékeztetett arra: szintén az igazságügyi és rendészeti minisztérium javaslata alapján jelentette be Gyurcsány Ferenc pénteken, az ötpárti sajtóértekezleten, hogy a kormány a polgári törvénykönyv módosítását kezdeményezi a vallási, nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó, illetve a szexuális orientáció miatt kisebbségben lévő személyek védelmében. A kezdeményezés célja, hogy az említettek a "közösségüket ért sértő, bántó vagy lealacsonyító megnyilvánulásokkal szemben bírósághoz fordulhassanak saját személyükben, illetve szervezeteik által".

Ennek alapján polgári perben lehet majd kérni a bíróságtól jogsértés megállapítását, további jogsértéstől való eltiltást, elégtétel adását, illetve kártérítés, közérdekű bírság kiszabását. A javaslatokat jövő héten tárgyalja a kormány - tette hozzá a szóvivő.

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=8252
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth Ágnes gyóntatószékbe ü
  2007-09-01 19:20:56, szombat
 
  Horváth Ágnes gyóntatószékbe ült

2007-08-31 17:16 Barikád.hu

A liberális egészségügyi minisztert igencsak nagy bűntudat marhatta, mivel ma olyat tett, amit még eddig soha: elismerte egy részét annak, amit minden normális ember gondol róla és a mostani egészségügyi rendszerről. Persze ezek csak szavak: ,,elhibáztuk a reformlépések sorrendjét", ,,én vagyok a legtöbbet támadott politikus", ezekért a ,,nagy" vallomásokért pedig ,,mindenki hagyjon békén az esküvőmön".

Horváth Ágnes Molnár Lajos elődjével együtt ismerte el, hogy az egészségügyi reform hibás sorrendben kivitelezett lépései veszélyeztetik az eddigi eredményeket. Bárcsak veszélyeztetné! De sajnos a behajtó rendszerű egészségügy megállás nélkül csak rombol. Az senkinek nem jutott eszébe, hogy talán nem csak a sorrenddel van probléma?

Gógl Árpád, az Orbán-kormány egykori egészségügyi minisztere szerint nincs világos jövőképe az egészségügyi kabinetnek. Pedig van, csak éppen nem az állampolgárok szemszögéből. Horváth Ágnesnek például közelgő esküvőjéről határozott elképzelései vannak.

Ágica esküvője

"Tisztában vagyok vele, hogy én vagyok Magyarország legtöbbet támadott politikusa." Azért sokan versengenek még ezért a címért, de egy orrhosszal - a statisztikák szerint - azért az egészségügy miniszterasszonya vezet.

Horváth Ágnes közleményében arra kér mindenkit, hogy esküvőjét senki ne zavarja meg politikai okból. "Az év valamennyi napja lehetőséget nyújthat a kritikák megfogalmazására, egyetlenegy nap van, nem is az évben, hanem az életemben, amikor egy kis méltányosságot kérek."

Ezek szerint, ha szükség lesz rá, mindenki kérhet egy napra méltányossági felmentést az egészségügyi reform ,,áldásai" alól? Hiszen valakinek nemhogy az lehet élete legfontosabb napja, hanem egyenesen az élete múlhat azon, hogy fél napot haldoklik egy tétlenül kóválygó helikopterben, vagy pedig ellátják a legközelebbi kórházban.

Horváth beismeri, hogy ,,elkúrták"...megint. Mi pedig azt tudjuk tanácsolni neki, hogy maradjon örökre a nászúton, távol a politikától, és vigye nyugodtan az egész SZDSZ-es pereputtyot is. Akkor békén fogja hagyni mindenki, nem valószínű, hogy bárki is szívesen megőrizné emlékeiben.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tavalyi módszer
  2007-09-01 19:08:05, szombat
 
  A tavalyi módszer

A MIÉP elnökségének állásfoglalása

A kormány az ősszel várható elégedetlenségi hullám megelőzésére vagy levezetésére a tavaly az őszödi beszéd után kirobbant spontán tüntetések letörésének módszerét alkalmazza az idén is, csak más formában. Tavaly álforradalmat csinált, gyújtogatást rendezett, tévéostromot provokált, majd október 23-án durva erőszakot alkalmazott, most pedig antiszemita mozgolódások látszatát kelti és az antiszemita kilengések elleni fellépést sürgeti. A roppantul felfújt Magyar Gárda-ügy és a kiemelten a MIÉP elnöke szidalmazásával foglalkozó jelentéktelen, de a balliberálisok által futtatott Kurucinfó betiltásából származtatott és a holokauszt-tagadás törvényi tilalmát megcélzó akciózás csak a figyelemelterelés és a megfélemlítés céljait szolgálja. A borzalmas aszály kétségtelenül fellöki az élelmiszerárakat. Több millió ember napi megélhetése is közvetlen veszélybe kerül. A bankcsődök hulláma forintválságot és az eladósodott emberek képtelen helyzetét váltja ki. A kormány fél az ősztől, és mivel a jövedelmekkel és az áfa csökkentésekkel nem akarja követni az elszabadult inflációt, a szolgálatkész médiumaival tematizálja a közvéleményt. Azt sugallja, hogy minden ellenállás, sztrájk, tömegdemonstráció voltaképpen antiszemita megnyilvánulás, amely ellen kötelessége a régi szigorral, az ÁVO és az 1956-os sortüzek szigorával fellépni, mert Amerika és az EU is ezt várja el tőlünk. Ezzel két legyet üt egy csapásra: megelőzi a mozgolódásokat és választási előnyt szerez. Lehetetlenné teszi a Fidesz számára, hogy élére álljon az elégedetlenségi mozgalomnak, mivel antiszemita és cigányellenes lázadásoknak mégsem állhat az élére, az ultraradikális csoportokkal - amelyek a kormány és a MOSZAD háttérirányítása alatt működnek - pedig azt híreszteli, hogy a Fidesz tehetetlen, gyáva, hagyja a népet éhezni. A MIÉP leszögezi: a Magyar Gárda nem fenyeget és nem is véd meg senkit, Magyarországon nincs antiszemita veszély, nincs cigányellenesség, de a kormány mindent megtesz azért, hogy mindkettő - legalább a politikai manipuláció számára szükséges mértékéig - létezzék. A magyarországi zsidóság egy része aránytalanul nagy pénz- és médiahatalmat, igazságtalan privilégiumokat élvez, a cigányok alsó rétegével pedig senki - a gazdag cigányok rétege sem törődik. Most az a legfontosabb, hogy a magyarság tudja, mi miért történik, és ne hagyja magát a tavalyihoz hasonló módon félrevezetni, és érdekei érvényesítésétől eltántorítani.

Ezt a rossz, bűnös, magyarellenes rendszert mindenestül s mielőbb meg kell változtatni.

Budapest, 2007. augusztus 24.

MIÉP-elnökség

Csurka István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Molnár Tamás: FELTÁMADT A VASE
  2007-09-01 19:05:09, szombat
 
  Molnár Tamás: FELTÁMADT A VASEMBER

2007.09.01.

27 évvel ezelőtt alakult meg a lengyel Szolidaritás szakszervezet

A kommunista terror árnyékában 1980. augusztus, 31-én feltámadt Európa legnagyobb elnyomott munkavállalóit képviselő nemzeti-keresztény érdekvédelmi szövetsége. A legsötétebb diktatúra idején utcákra hívta híveit a Harcoló Szolidaritás, amely később alapjaiban rengette meg a szovjetrendszert. A nagyszerű évforduló emlékét egyetlen sajtóhír sem említette meg, a visszarendeződő magyar posztkommunista rezsim legnagyobb dicsőségére. Ez nem a véletlen műve, hiszen ennek az élősködő hatalomnak semmi köze a népképviselethez, a munkás önigazgatáshoz és az ebből fakadó mozgalmi jogokhoz. A lopott közpénzt és kapcsolati tőkét átmentették az egykori szakszervezeti vezetők, akik ma zsíros állásokban az utódpárt mögé rendeződve végleg feladták a valódi munkásképviseletet.
Az újkori magyar áldemokrácia szégyene, hogy az 1956-os munkástanácsok forradalmi önszerveződéseit követően, nálunk mind a mai napig nem alakultak meg az egészséges nemzettudatú, a kiszolgáltatott kisembereket védelmező szervezetek. Ezekben a válságos pillanatokban is a legtöbb helyen semmibe veszik a Munka Törvénykönyvének előírásait. A munkaadók nem engedik érvényesülni a szabad munkavállalói szervezkedést. Megfélemlítik, megfigyelik és listázzák alkalmazottaikat. Nem fizetett túlórákra és szolgáltatásokra kényszerítik őket, miközben a tiltakozó dolgozókat sztrájktörők bevetésével fenyegetik. A munka világában sem működik semmiféle jogbiztonság.
A Lech Walesa vezette lengyel Szolidaritás megalakulásának évfordulóján, nyissunk új frontot! Követeljük minden eszközzel a jelenlegi népnyúzó kormánytól, a szakszervezet alapítási és sztrájkjog törvényi megerősítését, valamint a sztrájktörések és a munkavállalók ellen irányuló illegális adatgyűjtések szigorú büntethetőségét!
Felkérjük a magyar társadalom tagjait, hogy a lengyel Szolidaritás mintájára minél több helyen, minél nagyobb számban alakítsanak keresztény-nemzeti érdekvédelmi tömörüléseket, amelyekkel nyomás alá helyezhetik a jelenlegi országot kifosztó rezsimet. Csapjanak le közösen a Gyurcsány kormányra a legérzékenyebb ponton, a munka világa felől! Jöjjenek létre országszerte önszerveződő munkahelyi tömörülések, sztrájkirodák és szolidaritási pénzalapok! Gyakorolja mindenki saját munkahelyén a nemzeti ellenállást! Ne hagyjuk magunkat! Jöjjön végre létre nálunk is a vasember nemzeti mozgalma!

Molnár Tamás
ÚDK

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vagy csak színház az egész pos
  2007-09-01 18:58:17, szombat
 
  Molnár Tamás: VAN MÉG ITT VALAKI?
Publicisztikák

2007.09.01.

Vagy csak színház az egész posztkommunista világ?

Igazán sajnálom, de nekem Gyurcsányról akaratlanul is legtöbbször a színházművészet jut eszembe. A nagy drámai műgonddal megtervezett ködös illúzió. Nemcsak a színpadon vergődő tehetségtelen pojáca és harsogó ripacs rendszeres felbukkanása okán mondom ezt. Nemcsak a vetített színes képek, villogó fények, tomboló zajok, nemcsak a fáradt gesztusok és manírok kísértése kapcsán elmélkedem. Nemcsak a berendezők, dizájnerek, súgók és ügyelők hálátlan háttérmunkája miatt van bennem félelem. Nem, nem ezért, hiszen itt nemcsak az emelkedő és süllyedő virtuóz technika szédít el, bolondít meg. Hanem maga az egész fondorlatos miliő: szereplőstől, díszletestől, kellékestől. A bűnöző rendezőn és a süket karnagy gesztusain keresztül megjelenő, szervezett átverésre, illúzióra szakosodott hatásvadász mechanizmus az, amely elborzaszt, amely bántóan nélkülöz minden reális valóságot. Mert lazán és könnyedén átver ez a felépített hatalmas apparátus. Bután elbódít, akár a parfüm a púder és a panyóka. Csalfán megfestett maszk és álarc ez, amely elfedi a valódi agresszív szándékokat. Patakokban elfolyó műkönnyek között, protézisek kaffogása, parókák suhogása mellett, valóságos csontzene vesz körül. Ettől rémes és hisztérikusan gyötrő, ettől örökösen visszatérő rémálom ez a javából. A mesterséges közönség harsány műtapsa közepette megy a keménykedés és hajbókolás. A kitalált tapsrend. Mintha a kormányfő fellépései során, kavargó, szivárványos kaleidoszkópként felvillanna előttünk a Képzelt betegtől Macbethen át, az Egy őrült naplójáig szinte minden egyes iszonyatos jelenet. Felbukkan a kapzsi gőg, a beteges félelem, az önmarcangoló hiúság, mely sodrásában aztán feltűnik a színfalak mögött maga az összezavart és összekevert, tömörített káosz. A stílusbravúr. Mert Gyurcsány egy posztmodernbe csomagolt letűnt világ szürreális ostobasága, ahol lépten-nyomon összekeveredik ok és okozat, drámai hatás és tragikomikus ellentét. Gyurcsány maga a Godora várakozó Kopasz énekesnő, a megtestesült ellentmondás. Egy csalással, hazugsággal hatalomba szédült kormányfő, aki megjátszott őszinteségi rohamában váratlanul megigazul. Egy istentagadó kormányfő, aki azt képzeli, felszentelt templomban van, ahol egyszerűen leimádkozhatja elkövetett szörnyű bűneit. Egy kormányfő, aki mindenkitől megbocsátást kér, de ő maga sohasem ismer és ad kegyelmet. Egy csalafinta vigéc, aki felesküszik a később önmaga által elátkozott zászlóra. Egy nyomorult hazátlan koldus, aki nem tud mit kezdeni a koronaékszerekkel. Egy sérült pszichopata, aki saját képére kívánja fordítani az egész felbolydult világot. Ami a legszomorúbb, hogy a falakon kívül rekedt néma közönség hagyja ezt az iszonyatos ámokfutást. Nem jön el a látványos bukás, nincs fütyülés, dobolás és dobálás. Senki sem tesz semmit a nemzetkáromlás, a rémhírterjesztés és megosztottság ellen. Azt mondják, hogy a prolongált színész a jutalomjáték alatt nem büntethető. Azt mondják, hogy ez nem valóság ez csak káprázat. Majd elmúlik magától. De nem... Mert ő csak játszik, játszik velünk gondtalanul, ebben az egyre növekvő megtébolyult sötétségben.

Tényleg van itt még valaki?
Tényleg, szólaljon már meg végre valaki! Valami jogtanult, tiszta, bátor ember. Valóban nem lehet bíróság elé citálni ezt a mániákus őrültet azért, mert mindenkit megaláz, megfélemlít és bemocskol? Nem lehet előállítani és megszégyeníteni azért, mert gátlástalanul az egész világ szeme láttára belerúg saját nemzetébe? Gyurcsányt nem a gárda elleni, hanem a magyar nemzet elleni hisztériakeltésért kellene már ítélőszék elé állítani! Halló! Nem igaz, hogy tehetetlenek vagyunk! Van itt még valaki ezen az átkozott nézőtéren?

Molnár Tamás
ÚDK

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.