Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Jöjjön el a VG Klíma Konferenc
  2007-09-17 14:59:12, hétfő
 
  "Megszületett a Gyurcsány Rt." - állítja a Kisgazda Polgári Kör
2007-09-14 10:05:59





Globális felmelegedés -
Klímaváltozás a gazdaságban

Nőnek a kockázati tényezők!
Ön ne kockáztasson!
Jöjjön el a VG Klíma Konferenciájára!


Hotel Mercure Budapest Buda****
2007. október 4.

További információ>>

"Mára már egyértelműen bizonyossá vált az, hogy hazánk antidemokratikus kormánya az általa okozott költségvetési hiány felszámolására képtelen, tüneti kezeléseken kívül semmilyen koncepcióval nem rendelkezik" - áll a Kisgazda Polgári Kör (KPK) a VGO-hoz eljuttatott közleményében.

A levél így folytatódik: "Az egyetlen megoldásnak az ész nélküli privatizációt tekintik. Annak ellenére, hogy a költségvetési hiány megszüntetésének egyáltalán nem alkalmas eszköze az állami vagyon értékesítése. Ugyanis egyes számítások szerint 1989 óta az állami vagyon 80 százalékát adták magánkézbe, ennek dacára a GDP-re vetített államadósság 60 százalékról 70 százalékra nőtt, amely nem a főhazug és kormánya állításait támasztja alá.

Még 2005-ben az a ígéret hangzott el Hiller István akkori MSZP elnöktől, hogy garantálja a privatizáció lezárását. Ezt az ígéretet se tartották be jó bolsevik-neoliberális szokás szerint. Sőt az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadta azt a vagyontörvényt, amely egyet jelent Magyarország állampolgárainak a kisemmizésével a meglévő közvagyonból.

Ezek után a Magyar Köztársaságot nyugodtan nevezhetjük Gyurcsány Rt-nek, mivel a jogszabály értelmében az állami vagyon Gyurcsány és haverjainak leányvállalkozása lesz. Ugyanis Gyurcsány Ferenc nevezi ki 6 évre a vagyonkezelési tanács tagjait és ennek vezetője egymaga hozhat döntést 500 millió forintos értékhatárig az állami vagyon kapcsán. A vagyontörvény által a kormánynak lehetősége nyílik eladni a magyarországi ivóvízkészletet, a Magyar Villamos Műveket, a Magyar Postát és felmerülhet a Budapest Airportban, a Nemzeti Tankönyvkiadóban, a Nemzeti Autópályakezelőben lévő állami részesedés értékesítése is. Az új külföldi tulajdonos érdeke pedig a minél magasabb profit biztosítása lesz, amely drasztikus áremelkedések árán vitelezhető csak ki. Ennek megvalósítása, pedig beláthatatlan gazdasági és politikai következményekkel járhat, mivel az emberek képtelenek lesznek szociális helyzetük következtében kifizetni a megemelkedett árakat.

Ennek a vagyonnak inkább az volna a feladata,hogy olyan közszolgáltatásokat biztosítson, melyeknek részben gazdaságélénkítő, részben az élet minőségére gyakorolt kedvező hatása van. A kormány megbízatása 4 évre szól, ahhoz pedig nem volt joga, hogy hitelezőit a jövő nemzedékek örökségének értékesítésével elégítse ki." - derül ki a KPK közleményéből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg kellene vizsgálni....
  2007-09-17 14:58:07, hétfő
 
  Az Országgyűlés elnöke szerint egészen a rendszerváltozásig visszamenően meg kellene vizsgálni, ki mennyire tartotta be a privatizációs szerződéseket. Szili Katalin a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában az állami vagyonról szóló törvény elfogadásával összefüggésben hangsúlyozta: a magánosítás is egyfajta megoldás, de garancia kell arra, hogy az gyarapítsa a nemzetgazdaságot.
Gyurcsány ellenfele
lehet


Az ÚDK Népi Bal-Platformja üdvözli Szili Katalinnak, a privatizáció felülvizsgálatával kapcsolatos nyilatkozatát. Csak remélni tudjuk persze, nem csak egy újabb kommunikációs cselekedetről van szó. Mindenesetre a mondat elhangzott. Javasoljuk a pártoknak, de különösen a Fidesznek, hogy Szili nyilatkozatát javaslatnak tekintve a kérdésben kezdődjön pártok közötti egyeztetés. A Népi- Bal Platform természetesen nem gondolja, hogy konkrét eredmény is születne egy ilyen egyeztetésből, de akkor is meg kell próbálni.


Tímár Jenő / ÚDK Népi-bal Platform
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2006. október 23-a az '56-os..
  2007-09-17 14:55:22, hétfő
 
  Az ÚDK szerint 2006. október 23-a ha nem is nagyságában, de jellegében az 1956-os forradalom eseményeihez hasonlítható. Akkor is békés tüntetőkbe lőttek, provokációs és megfélemlítési szándékkal. Akik, 2006 október 23-án felhatalmazást adtak a tömegbelövésre, azok az '56-ot követő megtorló rendszer politikai örökösei. El kell jöjjön az idő amikor 2006. október 23-át és a hozzá való viszonyt úgy értékeljük, mint az 1956-os forradalomhoz való viszonyt. Aki felbujtója, politikai támogatója volt 2006. október 23-i fasisztoid rendőr terrornak, az ne vehessen részt a magyar politikai közéletben!



2006 szeptember 18-án az öszödi beszéd ill. gyurcsányi hazugságok ellen a Parlamentnél tüntetők petíciójának beolvasását az MTV megtagadta. A forradalmi hangulatban a tüntetők egy kisebb része megrohamozta az MTV székházat. A tüntetők e kisebb csoportjában a provokátorok vitték a kezdeményező szerepet, akiket lelkes fiatalok követtek. A székház védelmére kiképzetlen, eszköz nélküli rendőröket állítottak, akik hiába kérték parancsnokaikon keresztül a közelben állomásozó kiképzett rendőr csapatok segítségét. Az akciót irányító rendőri vezetést maga Gyurcsány instruálta az események alatt. A terv bevált: másnap Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki posztról való lemondás helyett fasiztázhatott. Ez a provokáció lepleződött le 2006 október 23-án, amikor a néhány száz radikális tüntetőt szándékosan a Fidesz nagygyűlésre toltak, hogy szétverve a tüntetést, immár az egész ellenzéket fasiztázni lehessen. Más-más formában, de ennek a tipusú provokációnak lehettünk tanúi az elmúlt egy évben is.


Bégány Attila


*****************
1956 és 2006 párhuzama: 1956 október 23-án a hatalom által végül engedélyezett Rádió előtti tüntetésen a Rádió ávósai belelőttek a tömegbe. Röviddel ezután a felháborodott tüntetőknek a Múzeumkertben egy teherautóról új géppisztolyokat és lőszereket osztogatott az ÁVH. A harc elkezdődött, ávósok sortűze a Parlamentnél, fegyveres harc a szovjet hadsereggel, majd végül megfélemlítő sortüzek ország szerte a békés tüntetőkre.




Dicsőség a Hősöknek 1956-2006(4.15)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Barátnőmnek!
  2007-09-17 10:45:13, hétfő
 
  Értelek és el is olvastam a kommentet is. Csakhogy, engem nem érdekel a rizsa!
Engem az az egyetlen gondolat érdekelt, amire válaszoltam.
Az én válaszom arra az egyetlen gondolatkörre vonatkozik!!!

Kint voltam az MNM-el a Hősök terén Szőnyi Bartalos Máriára és Balogh Bélára "vigyáztam" a színpad mellett. Ők mondtak beszédet.

Máriának sajnos, nem hagyták a beszédét végig mondani a rendezők, mert túlságosan hosszúnak találták..

Balog Béla már fifikásabb volt, mert ő tudatosan röviden fogalmazta meg szándékát. az ő beszédének a lényege Gyurcsány Ferenc elkergetése, de úgy hogy a lába se érje a földet!!!
Nekem nagyon tetszett!!! Az a ballada is nagyon jó volt, amit elszavalt a tékozló - anyját megverő - fiúról, aki a bíróság előtt megvallotta bűnét.

Nahát, ez az,. amire a kuraacsány soha nem lesz képes!

A vonuláson is résztvettem és fáj, hogy a Báthory utca Kossuth térre torkolló részét kordonnal zárta el a rendőrség,h. a Vértanúk terén tartsanak bennünket!
Végig gyalogoltam a Hősök terétől a Kossuth térig a távot, miközben torkom szakdtából kiabáltam az aktuális skandálós szöveget.

Aztán, a Kosstuh téri újabb kordon előtt kiborultam, mert valaki azt mondta, hogy menjünk haza szép fegyelmezetten és mutassuk meg, h. nem vagyunk csőcselék!

ÉN FEGYELMEZETT VOLTAM 61 ÉVEN KERESZTÜL!!!! ÉS MIT KÖSZÖNHETEK A KURVA NAGY FEGYELMEZETTSÉGEMNEK???
MEGMONDOM, hogy mit: azt, h. MINDENT, DE MINDENT ELVETTEK TŐLEM ÉS HÁZI ŐRIZETBEN ÉLEK A SAJÁT VÉRES-VEREJTÉKKEL FELÉPÍTETT OTTHONOMBAN!!!

HÁT ÉN EBBŐL NEM KÉREK!!!!

NEKEM ELÉG VOLT A FEGYELMEZETTSÉGBŐL!!!

NEM AKAROK TOVÁBB FEGYELMEZETT LENNI ÉS NEM IS LESZEK!!!!

Felneveltem - rabságban - mindenről lemondva három gyermeket!!!

Nem fogom hagyni, hogy rájuk még az enyémnél is rosszabb sorsot szánva tönkre tegyék az életművemet!!!!

Mert, nekem ÉLETMŰVEM A HÁROM GYEREKEM!!!

HA KELL AZ ÉLETEM ÁRÁN IS MEGVÉDEM A MOSTANI NÉPIRTÁSOS PARLAMENTÁRIS DIKTATÚRÁTÓL ŐKET!!!!

BENNEM BIZONY - VELED ELLENTÉTBEN - NAGY-NAGY GYŰLÖLET LOBOG MINDEN RABTARTÓMMAL ÉS NEMZETGYILKOSAINKKAL SZEMBEN!!!

Üdv. Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5618
  • e Hét: 6998
  • e Hónap: 7945
  • e Év: 43886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.