Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Ultimátumot kapott a kormány
  2007-09-17 22:06:14, hétfő
 
 
Ultimátumot kapott a kormány
,
Kettő plusz egy óra múlva beindul az Y-terv?
2007. szeptember 17. 19:10 Néző László - MNO

Kettő plusz egy órát kapott a kormány a Kossuth téren tüntetőktől arra, hogy lemondjon. Ellenkező esetben blokád alá vesznek fontos közintézményeket, az Y-terv értelmében - szavazták meg a téren tüntetők. Tudósítás percről percre.

19:00 A Kossuth téren összegyűlt több ezer embert Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője arról szavaztatta, hogy továbbra is békés módon demonstráljanak-e minden nap, vagy cselekedjenek. Magyarul, hogy beinduljon-e a Y-terv. A jelenlévők elsöprő többséggel a kormánybuktató terv beindítására szavaztak, holott maguk sem tudták, hogy ez mit is takar. Fáber a szavazás után kifejtette, várja azokat a tüntetőket, akik hajlandóak egy adott időpontban, egy adott helyen megjelenni. Ez azért szükséges, hogy ily módon blokád alá vegyenek fontos közintézményeket. A tüntetők kettő plusz egy órát adtak a kormánynak arra, hogy lemondjon, ellenkező esetben beindítják a blokádot.

Ekkor a színpadra ugrott Tomcat, az ismert blogger, aki egyszerűen azt kérdezte Fábertől: hát normális vagy Te?

Tomcat is megszavaztatta a közönséget: van-e értelme ennek az egésznek, szerintük lemond-e a kormány? Közfelkiáltással arra szavaztak, hogy nincs értelme, és nem mond le a kormány.

A színpadon ezek után tovább folynak a szónoklatok. A parlamentet kordon veszi körül, belül rendőrök állnak ritka sorfalat.

18:14 Ezekben a percekben érkezik a Corvin közből vonuló több ezres tömeg a Kossuth térre, ahol szintén néhány ezer ember várja őket. A Kossuth téri színpadról a holnapi, "a cenzúra napján" megtartandó tüntetésre hívják az embereket a Magyar Televízió székháza elé. A térre érkezőket tapssal és ovációval fogadják.

17:56 A rendőrség lezárta a Kossuth tér egy részét, mert szerintük rendkívüli módon megnövekedett a védett személyek és létesítmények veszélyeztetettsége - erősíti meg a HírTV infomrációit az ORFK sajtóirodája. A rendőrségről szóló törvény alapján Szabó Ferenc, a Köztársasági Őrezred parancsnoka rendelte el a Kossuth tér egy részének lezárását - írja a távirati iroda. A rendőrség közleménye szerint hétfőn nulla órától zárták le a Kossuth Lajos téren az Országházhoz tartozó területet az északi kovácsoltvas kerítéstől a XI-es kapuig, a déli kovácsoltvas kerítéstől a VII-es kapuig a lánckordon vonalában, a IX-es kapu előtti terület a Magyar Köztársaság lobogójának talapzata és az '56-os emlékhely vonalában a virágládák előtt a villamospálya felőli oldalon, továbbá a Duna parti oldalon az ideiglenesen felállított kerítés vonala által határolt térségben. A lezárás a "szükséges ideig", de legkésőbb 2007. december 31-én éjfélig tarthat - közölte az ORFK sajtóirodája.

17:30 A parlament mellett a Magyar Televízió székházának védelmét is megerősítette a rendőrség. A köztévé Szabadság téri központi épületébe a délutáni tüntetés előtt egy órával bevezényelték a Rendészeti Biztonsági Szolgálat csapatait. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, felkészültek a délutáni és az esti tiltakozások biztosítására, és ha törvény-sértést tapasztalnak, azonnal intézkednek. Tafferner Éva nem kommentálta a HÍR Televíziónak azt az értesülését, hogy tegnap több busznyi rendőr érkezett erősítésként a fővárosba - közli a hírTV.

17:04 Most hagyja el a tömeg a Blaha Lujza teret, időközben több ezer fő csatlakozott a vonulásos tüntetéshez. A menetet erős rendőri kíséret veszi körül, eddig semmilyen atrocitás nem történt.

16:30 Néhány perccel ezelőtt elindult a Corvin közből az időközben mintegy ezer főre duzzadt tüntető tömeg a Nagykörúton át a Kossuth térig. Előzőleg a Corvin mozi lépcsőjéről a Rendszerváltó Fórum egyik tagja arra buzdította a tömeget, hogy akár erőszakkal is döntsék meg a kormányt. Mint mondta, az egyik a törvényes út, de ez a gyurcsányi hamis törvényeket jelenti, a másik a fegyveres forradalom.

A Nagykörúton lassan vonuló tömeg a szokásos kormányellenes rigmusokat skandálja. Többen attól félnek a tüntetők közül, hogy a Blaha Lujza térnél, illetve az Astoriánál provokátorok várják őket.

A Nagykörúton a villamosforgalmat egyébként nem állították le, a szembejövő gépjárműforgalom is zavartalan.

16:13 A Corvin közben lévők egyelőre csendesen várják, hogy elinduljon a tiltakozó menet. A tömegben Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtatnak.

15:40 A tüntetők létszámától és akaratától függ majd, hogy beindul-e ma este a kormány megbuktatására szőtt Y-terv - jelentette ki az MNO-nak Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője, miközben a Corvin közben a megjelent több száz fővel együtt arra várt, hogy elinduljon a Kossuth térig tartó felvonulás. Fáber elmondta: semmiféle erőszakot nem terveznek sem ma, sem később, az országgyűlési képviselőket sem szeretnék bántani sem szóval, sem tettekkel. Amennyiben elegendő számú ember jön össze a Kossuth térre, akkor közfelkiáltással elindítják az Y-tervüket, ami szerintük a civil ellenállási stratégiák összefoglaló elnevezése. E terv szerint a társadalmi ellenállás csak akkor lehet sikeres, ha eltökélt, nagy tömeg jelenik meg a mai tüntetésen. Az Y-terv az ellenállás kétféle formáját, stratégiáját jeleníti meg: az egyik az úgynevezett passzív ellenállás, amely az adók, illetékek meg nem fizetését, a kormányzat rendelkezéseinek, intézkedéseinek be nem tartását jelenti. A másik, radikálisabb megnyilvánulási formát a blokádok képviselik, amelyek felállításával kényszerítenék a kormányt a társadalom követeléseinek teljesítésére.

15:30 Mintegy 3-400 ember vár a Corvin közben arra, hogy elinduljon az úgynevezett vonulásos tüntetés, amely a Kossuth térig tart majd. A tüntetés szervezői elmondták, semmiféle erőszakot nem terveznek, de ha elegendő számú tüntető gyűlik össze, akkor beindítják az Y-tervet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Intézményeket érintő "blokádo
  2007-09-17 22:03:51, hétfő
 
 
Intézményeket érintő "blokádot" szavaztak meg a tüntetők a Kossuth téren
2007. szeptember 17. 19:15

13 intézményt érintő blokádot szavaztak meg hétfőn este a budapesti Kossuth Lajos téren a kormányellenes tüntetők - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

Fáber Károly, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének első évfordulójára hirdetett tüntetés egyik főszervezője azzal a kérdéssel fordult a Kossuth téren összegyűlt mintegy négyezer emberhez, hogy akarnak-e cselekedni. A tömeg igenlő zúgására ismertette a korábban már kilátásba helyezett Y-tervet: tizenhárom intézményt blokád alá vesznek. Hangsúlyozta, nincs szó erőszakról, fegyveres cselekedetről, hanem "a taxis-blokádhoz hasonlóan folyamatos jelenlétről". A tervezett blokád alá vont intézmények közül csak az Országházat nevezte meg.

Fáber Károly a Lánchíd Rádióban árulta el a részleteket. E szerint azt tervezik, hogy mostantól senkit nem engednek be a minisztériumokba és onnan senki nem jöhet ki. Az Országház épületébe a képviselők bejutását akarják megakadályozni.

Nem sokkal korábban Gonda László, a tavalyi Kossuth téri tüntetések idején szerveződött egyik csoport vezetője arról beszélt, hogy most már cselekedni kell. Egy év elteltével valaminek történnie kell - mondta, és közölte: vagy kijön valaki tárgyalni velük a Parlamentből, vagy ők mennek be oda.

A közeli Szabadság téren külön kordon védi a szovjet hősi emlékművet és a Magyar Televízió székházát. A televízió székházába jelentős rendőri erőt vezényeltek még délután. A teret és környékét mindenütt térfigyelő kamerák pásztázzák.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kecskeméti Piarista Gimnáziu
  2007-09-17 21:36:04, hétfő
 
  A kecskeméti Piarista Gimnázium igazgatójának sajtónyilatkozata
2007-09-17 19:27 Magyar Gárda

Sajnálatos módon politikai színezetet öltött és elmérgesedett egy egyszerű terembérletnek induló ügy, melynek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom kecskeméti elnöke egy előadás megtartására kért a Piarista Iskolától termet. Intézményünk a szűkös anyagi keretek miatt gyakran adja bérbe tanítási idő után osztálytermeit, dísztermét törvényes, működési engedéllyel rendelkező kulturális, politikai, vallási szervezetek, egyesületek számára. Így a Jobbik is bérelt már náluk termet.

Még a média megkeresése előtt az iskola vezetősége döntött arról, hogy a továbbiakban politikai pártoknak, szervezeteknek, a kampányidőszakokat kivéve, nem adnak bérbe termeket, mert az iskolánkban folyó oktató-nevelő munkát károsan befolyásolhatja a heves politikai csatározásokkal kapcsolatos bármilyen érintettség vagy annak akár a látszata is.

Méltánytalan, hogy olyan politikai kérdések miatt, melyekről nincs megnyugtató társadalmi konszenzus, iskoláknak keseríthetik meg az életét. Nem lenne szerencsés összemosni iskolánkat bármilyen politikai egyesülettel. Az elmúlt napok médiavitája nyomán iskolánk szenvedő alanya lett egy olyan politikai vitának, mellyel kapcsolatban nem volt feladatunk és szándékunk nyilvános véleményt formálni.
A ma reggeli rendkívüli igazgatói tanácsülésen arra a döntésre jutottunk, hogy a további félreértések elkerülése és az iskolai munkánk nyugalma érdekében visszamondjuk a Jobbik szeptember 20-i bérleti kérelmét. Ez az ügy számomra most elsősorban gyakorlati probléma. Mint az intézmény igazgatója, a politikai vitához nem kívánok hozzászólni.

Nagy Attila SchP igazgató
A kecskeméti Piarista Gimnázium igazgatója sajtónyilatkozatát.


Magyar Kurír

Szerkesztői megjegyzés:

Dicsértessék Jézus Krisztus,

Mélyen tisztelt Főtisztelendő igazgató atya,

sajnálattal tapasztaljuk, hogy szeretett egyházunk olyankor is hátrál, amikor nem kellene. Nekem olyan "nevelőpapjaim" voltak mint a regnumos Keglevits István atya és p. Faddy Othmár OFM atya. Mind a ketten megjárták Rákosi és Kádár börteit hitükért, egyházukért és legfőképpen Urukért Jézus Krisztusért, de nem törtek meg és nem hátráltak meg. Én tőlük tanultam meg a hit alapjait és hogy életemet adjaim Urunkért és ha szükséges hazámért.

A mostani helyzet (és ez nem csak az én megállapításom, hanem más pap is egyetértett vele) a SÁTÁN frontális támadása országunk, hazánk és egyházunk ellen itt Magyarországon. Eddig hátráltunk, mert volt hova, de most ott tartunk már hogy nincs hova. Védenünk kell hitünket, egyházunkat, hazánkat, gyermekeinket, családtagjainkat.

Mégyegyszer mondom nincs már hova hátrálnunk. A kormány 2006 elején megvonta egy jelentős részét a hitoktatásra szánt állami támogatásnak - valószínűleg, mert főtisztelendő atya szerzetes - ezért Őnt nem érintette a plébánosakat érintő kifizetések megvonása. Megvonták és a plébánosok ingyen folytatták a munkát - biztosan ismeri a szentírási idézetet, hogy "...megilleti a munkást a méltó bére..." -
Most ősszel már nem vettek fel főállású hitoktatókat és hittanárokat mert 2007-ben telejsen megvonta az állam a hioktatás támogatását, és szerintem erőteljes megszorításokat kell majd alkalmazni az egyházmegyei főhatóságoknak, hogy folytathasság az ordo által rendelt felatot, miszerint a hitre oktatást, nevelést és vezetést. Mi náhány a plébániákra "visszaszorulva" folytatjuk a feladtunkat és jópáran vagyunk akik téréítés nélkül fogjuk ezt tenni. Most ismételhetném az előző idézetet, de főlösleges.

Biztosan ismeri a helyzetet, hogy egyházmegyéink szemináriumai és szerzetes rendjeink noviciátusa "konganak" az ürességtől, azaz nincs elég pap, nincs elég szerzetes, mert hitrevezetéss, hitrenevélés nélkül nincs hivatás ébresztés a fiatalokban, csak az ilyen - néhány - vén megtérő mint és és néhány barátom szaporítja a templombajárók számát. És templomaink "konganak" az ürességtől. Vannak olyan Római-katolikus Általános Iskolák melyek a szobizmusukról ismertek.

Ilyen körülmények mellett az ember úgy látja, hogy nincs hova hátrálni, mert ideje lett annak, hogy erőt is mutassunk. Erre jó alkalom lehet a most zajló Városmisszió - imádkozunk is sikeréért -, de azt is meg kell mutatnunk, hogy nem ijedünk meg néhány gerintelen senkiházi ijeszgetésétől. Mert ezek az embernek nevezett MÉDIA CSATORNATÖLTELÉKEK - én ismerem őket mert volt alkalmam velük közelről találkozni - csak ijesztgetnek, de nem kell tőlük félni, mert ha egyházunk és pásztoraink nem ijednek meg - talán mint ŐN főtisztelendő atya - akkor a nyáj sem széled széjjel, hanem egyben marad. És minél többen maradnak egyben, annál hangosabb lesz imánk az éghez és talán a mindenható megkönyörül rajtunk és "kiutat mutat a Babiloni fogságunkból'.

Köszönöm szépen főtisztelendő igazgató atya, hogy meghallgatott és elolvasta egy világi lelkipásztori kisegítő kérését. Kérem ne hátráljunk, mert akkor a pokolra fogunk jutni és ki tudja milyen lesz Urunk irgalma parauziakor.

Yoda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztártorzulás
  2007-09-17 21:25:45, hétfő
 
  SZTÁRTORZULÁS

A felszínen úszik...

Amennyire lehetséges, kerülöm az úgynevezett bulvárt, ami valljuk be, nem könnyû feladat, hiszen a két kereskedelmi televízión kívül már az úgynevezett közszolgálati adón is felütötte fejét ez a hihetetlen gyorsan terjedő kór. Utóbbi csatorna esetében hozzátenném még, hogy az egyik esti mûsorukon kívül teljesen nézhetetlen, hiába költenek milliókat díszletekre, új, fiatal kollégákra, valahogy süt a '80-as évek savanyú ,,fílingje". De vissza a bulvárba: elegem van az úgynevezett magyar sztárokból.


Úgy hiszem, évtizedekkel korábban egy ,,sztár" valóban sztár volt. Méltósággal, példamutatással, természetesen egyfajta megközelíthetetlenséggel élvezte kemény munkájának, illetve - feltehetően - rendkívüli személyiségének gyümölcsét. Azt is megkockáztatom - bár jómagam nem hiszem, hogy így van -, hogy az embereknek szükségük van ikonokra. Nem kötekedésből: az a bajom ezzel, hogy az ,,ikon" minőségétől függetlenül befolyásolja a tömegeket. Ami az utóbbi évek magyar sztárvilágát jellemzi, több mint gusztustalan, gyakran felháborító. Ugyan egyelőre lejárt az ilyen-olyan valóság-show ideje, a ,,futás évei" számtalan olyan személyiséget emeltek ki a nagy közösből a felszínre, kiknek inkább a félhomály gúnyája állna jobban. Olyan nők-férfiak kerültek középszerû, vagy éppen rossz jellemükkel egy ország figyelmének középpontjába, kik azzal használtak volna a legtöbbet önmaguknak, illetve ennek a nyomorult országnak is, ha a felszín alatt maradnak; leélik - lassan, avagy gyorsan, ahogy tetszik - életüket, és nem adnak kóros mintákat az egyébként is számtalan sebtől betegeskedő magyar társadalomnak.

Ömlik a szenny a televízióból és a bulvársajtóból. Az a baj, hogy ez a szenny nem egy homogén valami, hanem egy nagyon összetett, dimenzionált mocsok, amely nem csupán az alacsony iskolázottságú csoportokat, tizenéveseket deformálja, hanem már az idősebb, tanultabb csoportok felé öltögeti nyelvét, egyre sikeresebben. Elég csak az úgynevezett szingli életformára gondolni, vagy a cicafiúk megjelenésére.

Példák a közelmúltból. Bő egy hónappal ezelőtt újabb epizódot láthattunk az egyik szőke csoda, Kelemen Anna életéből az egyik televízió rémesen ostoba mûsorában. Az aggódó nagyérdemû megtudhatta: nevezett médiaszemélyiség (tényleg, miből élnek ezek?) éppen túljutott a legutóbbi drogelvonón, még a részletekbe is beavatta a közönséget. Az, hogy valójában kik pusztulnak bele a kemény szerekbe, magánügy. Az azonban mégiscsak felháborító, hogy a ,,sztár" szájkosár nélkül viszi az utcán nem éppen pincsi méretû kutyáját. S miután az ártatlan eb meghempergett abban a bizonyosban, az ikon a közterületen lévő szökőkútban próbálta megtisztogatni. Kérdés: tényleg erre van-e szüksége az embereknek, illetve hol kóborolnak ilyenkor a közterület őrei?

A másik állítólagos szupersztár: Erdélyi Mónika - aki az egyik ostobácska mûsort - a ,,Mónika-show"-t vezeti -, melyben szerencsétlen félrevezetett, túlságosan egyszerû lelkek esnek egymásnak (nyilvánvalóan a speciális médiaprostitúció okán!) - azzal kérkedik, hogy bizony szülés után néhány hónappal már újra a kamerák előtt áll majd. El ne felejtsem: áldott állapotban sem bír otthon maradni, hogy kiélvezzék a családalapítás előtti izgalmas perceket egy kellemes vacsora közben, vagy meghitten a kanapén csendben szövögetve a közeljövő szövetét. Nem. Ott kell lenni. ,,Benne a TV-ben".

,,- Mert három hónap alatt kosárban találom magam." - gondolhatja bármelyik aggódó ikon.

Az, hogy mindezt az illető hogyan éli meg, szintén magánügy. Az azonban már a közállapotaink dimenziója, hogy ezzel milyen példát mutatnak azoknak, akik otthon ülnek a képernyők előtt.
Sok egyéb tényező miatt a család fogalma is inflálódott. Nincs értéke, nem követendő példa, avítt ügyek osztálya. ,,A kölyök elvan a bébiszitterrel is". Apa meg minek, annak főzni is kell néha.

Ami a legjobban felháborít: bizonyos ikonok egészen elképesztő, és gyors torzulása. Számtalan példa van (annak ki észreveszi ezeket, és nem kezeli evidenciaként), de elég most csak a legutóbbiról említést tenni.
Damu Roland - mivel kolléganője véletlenül beszállt az általa rendelt taxiba -, hatalmas pofonnak honorálta e nem éppen túl nagy tévedést (elvéteni a költségvetés sarokszámait, az már valami!). Ennek az alaknak nem ez az első olyan esete, amikor nőket bántalmaz. Mindegy, ő ilyen. Egy béna jégtáncos mûsor, egy szinte nézhetetlen sorozatban történő szereplés sem adhat ilyen jogosítványt. Példája sugárzik, mint a kegyetlen fejfájás. Lehet persze utólag mosakodni - a tényekre jellemző, hogy itt is makacsul állnak ólomlábaikon.

Egy bizonyos ,,sztárszint" után ezek a jellemtelen emberek azt hiszik, hogy mindenek felett állnak.

Kérdés: hol vannak a női jogok bősz védelmezői? Hol vannak az igazság bajnokai? Az kevés, hogy egy ilyen szubsapienst kirúgta a csatorna. Ez azonban nem igazi büntetés, hanem pusztán prevenció, mellyel a csatorna önmaga imázsát polírozza; az értékrend védelme fel sem merül. A hölgynek már meg kellett volna tennie a feljelentést, és ha van barátja, talán elbeszélgethetne Damu Rolanddal, mint férfi a férfival.

Nem vagyok naiv: vannak sejtéseim arról, hogy milyen logika alapján mûködik ez a rendszer. Miért keresi-kutatja a hitványabbnál hitványabb személyiségeket, ügyeket.

Ám attól még utálhatom.
Jogomban áll.

2007.09.15.
A Dawn
E-mail: ckdawn@gmail.com

Forrás: PR Herald
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány utóvédharca
  2007-09-17 21:18:19, hétfő
 
  GYURCSÁNY UTÓVÉDHARCA

Csipegetés a haza asztaláról

Gyurcsány Ferenc - a lemondása mellett -, akkor tenné a legjobbat önmagával és Magyarországgal, ha egyszer nyilvánosan és egyértelmûen megtagadná saját múltjának bizonyos neuralgikus eseményeit, beismerné a tévedéseit, nehogy skizofrén helyzetbe kerüljön korábbi tettei és jelenkori retorikája miatt. Mindezt azért írom le, mert egyre többet értekezik az úgynevezett ,,mutyi Magyarország" végéről, a ,,a haza asztaláról", amelyről nem csak elcsipegetni kell a morzsákat, hanem bizony meg is kell azt pakolni, minden jóval, mi polgárnak ingere. A kormányfő normakövetésről, becsületről, felelősség vállalásról beszél. Az egész nemzet tragédiája, hogy ezen erényeket éppen neki mérte szûken a Teremtő.

Amolyan politikai évadnyitó rendezvényt tartottak a szocialisták 2007. szeptember 15-én (szombaton) a Millenáris Parkban. Itt a miniszterelnök meghirdette a ,,szabadság rendjének" politikáját (ez mit jelent, számomra titok), amely szemben áll a korábbi szisztémával, hiszen az általa meghirdetett program nem az ,,uralom és a dölyf" rendje.
Nézzük meg ezt egy kicsit jobban, hiszen - Gyurcsány Ferenc nem elég, hogy fogalmi zavarban leledzik (nem először), de - ismét valótlant állít, ezúttal valószínûsíthetően a fogalomtévesztés miatt. A miniszterelnök egyszerre küzd az ,,uralommal", illetve a ,,dölyf rendjével".

Mint tudjuk, a hatalom olyan viszonyrendszer, melynek keretei között a hatalmat birtokló személynek lehetősége, eszközei vannak arra, hogy a neki alávetett személyeket az ő szándékai szerint mûködtesse, függetlenül attól, hogy a másik fél azt akarja-e vagy sem. Az uralom - finomabban fogalmazva: ,,a legitim hatalom" -, ellenben azt jelenti, hogy az alávetett személyek a hatalom birtokosának akaratát elfogadják, és megértik, hogy ezt a szándékot szolgálniuk kell. Ferenc nyilván a hatalom dimenziójának a végét szeretné, hiszen az uralom, mint viszonyrendszer kedvére lenne.
Mint fentebb olvashatjuk, az uralom már kooperáción alapszik, tiszta, betartható, és minden fél által betartott játékszabályokkal.
A kormányfő ezúttal újra csak kommunikált.

Sajnos a kooperáció jelenleg nem áll fenn Magyarországon, tehát jobb lenne ezen munkálkodni.

,,A dölyf rendje": mondja a kormányfő, aki gyakorlatilag képtelen egyetlen olyan gesztikulációt, test-jelzést felvillantani, mely egyszerû, természetes és emberi lenne.

Természetesen a ,,dölyf rendje" az is, amikor a kormányzati autóval ,,lemegyünk" Borsodba, és a 90 százalékos munkanélküliséggel sújtott, főleg romák lakta faluban arról értekezünk, hogy ,,dolgozni kell, én is azt teszem".

A ,,dölyf rendje": amikor az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén gyakorlatilag minden adófizető vállalkozót ,,elküldök" Szlovákiába, akiknek Magyarországon nem tetszenek az állapotok. ,,El lehet menni! Tessék!".

A ,,dölyf rendje": amikor az ellenzéki sajtó munkatársainak kérdéseit negligálja, szótlanul hátát mutatja az őt nyilvánvalóan kritizálóknak.

Kicsit más dimenzióban: amikor egy kormányfő ezer jelét láthatja a társadalom részéről (tüntetések, petíciók, érdekvédelmi szervezetek, saját párttársak megnyilvánulásai), hogy valamit nem megfelelően tesz, s ezt azzal reagálja le: ,,lehet tüntetni, majd hazamennek"; ez is dölyf és cinizmus.

Mindez igazolja annak hiányát is, amely az ,,uralomhoz" nélkülözhetetlen: a valódi legitimációt. Gyurcsány Ferenc, és így kormánya nem csupán azért illegitim, mert netán Orbán Viktor azt mondja. Azt itt most kevésbé érdekes.
Az ország egyik közméltóságának életútja, meggazdagodásának feltárt körülményei, habitusa, az őszödi ,,drámai monológ" mind azt jelzik: ez az ember nem méltó Magyarország vezetésére, a pénzvilágon kívül egyetlen a folyamatokban részt vevő aktor sem tud pozitív cselekvést megemlíteni.

A ,,haza asztaláról" pedig annak elegáns beszélni, akinek nem kell magyarázkodnia a ,,Fittelina", ,,Nomentana", és más hasonló ügyekben.

A miniszterelnök igen sokszor étkezett már erről az egykor valóban bőségesen megrakott asztalról, ám arra nem sok mindent tett. Ellenben azokkal, akiknek vagyonát (a még megmaradt nemzeti vagyont) részvénytársaságba szervezte, kivonva azt a parlament hatásköre alól.

Lehet, hogy végleg egyedül marad?

A ,,Heti Válaszban" Hajós András közismert megmondó ember továbbra is azon a véleményen van, mint egy évvel korábban: Gyurcsánynak mennie kell.

A miniszterelnöknek el kell gondolkodnia azon, hogy a kormányzást, vagy a pártvezetést adja át másnak - ezt nem az ellenzék jelentette ki, hanem maga Kéri László, mértékadó politikai elemző.

A kormányfőnek egyre többször kell türelmet kérnie a saját frakciójától, most meg éppen a szocialista szavazókhoz eseng: legyenek jámborak, türelmesek, jön a Kánaán - hamarosan. Az őszi ülésszak első parlamenti ülésén Gyurcsány 48 pontos programot hirdetett meg. (A sokadikat.) Kvázi mindig elismeri ezzel, hogy a korábbi program-lufik kidurrantak. Az újabb vízió azonossága immár feltûnt a neoliberális Hírszerző internetes újság szerkesztőinek is, s az is jelzés értékû, hogy az SZDSZ egyik prominens személyisége a koalícióból való kilépéssel fenyegetőzik.

Fogy a levegő Gyurcsány Ferenc dolgozószobájában. Ezen nem változtat az, hogy mind az Indexnek, mind a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában arról beszél, hogy erős politikai hátországgal teszi, amit tesz. Ezt a tudatot szuggerálja - még talán önmagának is - a miniszterelnök a televíziókban is.

A köztelevízió ,,Az Este" címû mûsorárában állítólag nem a ,,megfelelő" kérdéseket kapta. Úgy hírlik, bizonyos szerkesztőknek megingott a széke, mert egy demokrata nem beszélhetett arról, ami szerinte helyes.

A miniszterelnök lassan magára marad. A kormány egyes tagjai még felsorakoznak mögötte, de a mélyben már új recept készül, melynek összetevői között ő már nem szerepel.
A szocialistáknak tudják: csak olyan emberrel képesek a győzelemre 2010-ben, aki a lehető legtisztább, s a lehető legkisebb támadási felületet jelenti az ellenzék számára. Ilyen politikus egyébként Szili Katalin.

A 2009-es EP-választások vízválasztó lesz.
Ekkor fog eldőlni, mi lesz Gyurcsánnyal.

Az a sejtésem, hogy a szocialisták nem várnak addig. Egyrészt az SZDSZ hamarosan elő fog állni a farbával: ,,cserélitek Gyurcsányt, vagy megyünk a koalícióból".
Másrészt ki ne szeretne eredményesen szerepelni 2009-ben, hogy demokratáinak sokaságát küldhesse Brüsszelbe?

2007.09.15.
A Dawn
E-mail: ckdawn@gmail.com

Forrás: PR Herald
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az őszödi hazugságbeszéd óta e
  2007-09-17 21:10:10, hétfő
 
  Az őszödi hazugságbeszéd óta egyre távolabb az igazságtól Téma: egyéves a válságot okozó Gyurcsány-monológ
2007-09-17. 09:55:35


Pontosan egy éve került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elhangzott beszéde, amely alapjaiban változtatta meg a magyar belpolitikai klímát, és tüntetések, tiltakozások sorozatát indította el. Gyurcsány azóta is folyamatosan megtéveszti a polgárokat.

Gyurcsány Ferenc az általa bátor szembenézésnek tartott balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után sem igazmondásáról és beváltott ígéreteitől vált híressé. Az őszinteséget hirdető kormányfő elsősorban évértékelőjében és az Új Magyarország program ismertetésekor dobálózott ezermilliárdokkal, ám ezek a forintok ködbe vesztek.

Talán érdemes az őszödi beszéd egyik utolsó mondatából kiindulni, amely a lassan, de biztosan befulladó reformok tekintetében érdekes. A kormányfő kijelentette: "Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de... - ahhoz szerintem én nem köllök." A társadalombiztosítási rendszer átalakítását a miniszterelnök tavaly ősszel április végére ígérte. Most ősz van, megegyezés pedig sehol. Az államigazgatási és önkormányzati reformmal ugyanez a helyzet, az oktatás átalakításából pedig csupán a tandíj valósult meg.

Nagy ívû tervekben nincs hiány: az iskolabezárásokkal és pedagóguselbocsátásokkal tarkított év közepén Gyurcsány azt mondta: "Hétszáz iskolát fogunk felújítani a következő időszakban." Később ezt a számot megnövelte ezerre. "Száz-százhúszmilliárd forintot fogunk erre ebben a fejlesztési periódusban költeni" - mondta. A tandíjról kijelentette: "A tandíj a szegényeket segíti, a diákok legjobb tizenöt százaléka egyáltalán nem fizet majd tandíjat." Ám azt elfelejtette például hozzátenni, hogy a jogszabály ezt nem teszi kötelezővé. Az ELTE vezetése jelezte is: náluk senki sem mentesül a fizetés alól.

A mezőgazdaságból élők is csak ígéreteket kaptak. Miközben attól kell tartani, hogy a magas takarmányárak miatt tönkremennek az állattenyésztők, a gazdák nem tudnak kikecmeregni az aszálykár okozta helyzetből, Gyurcsány júniusi kormányértékelőjében arról beszélt, hogy négyszázmilliárd forint jut idén az ágazatra. "Ebből épülnek utak, ebből épülnek gabonatárolók, ebből fog korszerûsödni a vidék" - jelentette ki a parlamentben.

Azon már túl vagyunk, hogy a kormányprogramban meghirdetett ötéves adócsökkentési tervvel szembesítsük a kormányfőt, de azért a folyamatosan növekvő adóterhek közepette érdekes a miniszterelnök júniusi kijelentése: "Ennek a ciklusnak a végén Magyarországon a rendszerváltás óta eltelt időszak legalacsonyabb adóterhelését fogjuk elérni. Ki fog derülni, hogy ez a kormány az adócsökkentés kormánya lesz." Sőt néhány napja közölte: "A jövő évi büdzsé fegyelmezett és szigorú, de lényegét, főáramát tekintve már nem megszorító." A tervekből viszont tudjuk, hogy lesz adóemelés, növekedni fog a villany ára, és tovább tart majd a reálbércsökkenés.

A kis- és közepes vállalkozások sem jártak jobban. Gyurcsány júliusban a parlamentben kijelentette: "A hazai kis- és közepes vállalkozásoknak nem mesélni kell arról, hogy támogatni kell őket, hanem támogatni kell őket, ahogyan mi tesszük." Az Ipartestületek Országos Szövetsége adatai szerint az utóbbi időben mintegy hetvenezren szüntették meg vállalkozásukat, és ez a tendencia várhatóan továbbra is folytatódni fog. Eközben a kormányfő összesen háromezer milliárd forintos pályázati támogatásról beszél.

Gyurcsány érdekesen világította meg a közlekedés kérdését is tavaly októberben az Új Magyarország fejlesztési terv ismertetésekor: "Ahova nincsen közlekedés, ott nincsen felzárkózás, ott nincsen aktív gazdasági tevékenység, ott nincsen munkahelyteremtés. Mondtam korábban is, hogy nagyjából kétezer milliárd forintot fogunk közlekedésfejlesztésre fordítani." Eközben sorra szüntetik meg a vasútvonalakat, a Volán társaságok tönkremennek, és egyre több a megközelíthetetlen település.

Végül a néhány napja bejelentett negyvennyolc pontos tervében is fût-fát megígért, így például a járóbeteg-ellátás intézményrendszerének fejlesztését, új onkológiai központok létrehozását, az említett iskola- és óvoda-felújításokat vagy például új pártfinanszírozási rendszer bevezetését.

• Gyurcsány Ferenc, Balatonőszöd, 2006. május 25.
• Örökre talány maradhat a kiszivárogtató
• ők mondták
• Két vizsgálat a túlkapásokról
• Tévéostrom és lerombolt szovjet emlékmû
• Aki kérdez, Nick Robertson, aki válaszol, Gyurcsány Ferenc

[Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=135581]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lenini ősmaradványok Árpád-s
  2007-09-17 21:08:06, hétfő
 
  A lenini ősmaradványok Árpád-sáv fóbiái
2007-09-17. 15:37:55

Ahhoz már nem csak a kommunistáktól egyébként is megszokott gátlástalan és embertelen pimaszság, de jókora pofa is kell, hogy valaki ilyet kimondjon a nyilvánosság előtt, miszerint azt a falut, amelyik átveszi a Jobbiktól az Árpád-sávos zászlót, tönkretesszük.

Pedig bizony kimondták és ezzel még nyomatékosabban kinyilvánították mindenki előtt, hogy Magyarországon totális diktatúra van és még mindig ők, azaz ezek az elpusztíthatatlan "lenini ősmaradványok" az irányítók és azt csinálnak az emberekkel, amit csak akarnak, úgy hülyítik és úgy vezetik meg őket, ahogy csak lehet.

És ugyanebből az elfajzott alomból származó génhibás mutánsok nem egy esetben addig csorgatták a nyálukat és ütötték fejvesztve a kolompot, amíg mindenkinek le kellett szedni az Árpád-sávos zászlót, aki ki merte tűzni és nyíltan, büszkén vállalni akarta magyarságát.

Kezdődött mindez a tulajdonképpen nemzetellenes zászlólejárató hadjárat akkor, amikor a sápadt-arcú bevándorló telepesek, az önimádó, másság-párti, elfuserált, Istentagadó, keresztényellenes liberalisták jól összekotyvasztott "álomport" hintettek a már amúgy is tudatmódosított, naiv, "Győzike-Show-kon" felnövekvő emberek szemébe azáltal, hogy idióta és hazug szólamokat óbégattak, illetve folyamatosan óbégatnak arról, hogy ez a zászló a szélsőséges csoportok szimbóluma és ettől minden jóérzésű egyénnek el kell határolódnia.

Ezek a "mindentudók" saját elképzeléseik szerint összemossák a történelmet, összekutyulják a tényeket, meghamisítják az eseményeket. És persze a jól beidomított tömeg megint abba a súlyos hibába esik, hogy feltétel nélkül elhiszi, amit a médiák hazugságra kalibrált szócsövein keresztül beletömnek az időközben szivaccsá redukálódott agyába. Ennek végkifejleteként a szerencsétlen agymosott klón-baba fúj, köpköd, prüszköl, anyázik, nácizik, követ vet arra az igaz magyarra, akinek a kezében, a házán, az autóján Árpád-sávos lobogót lenget a szél. És rutinszerűen teszi ezeket a kontrollálatlan, elhibázott reakciókat, mindenféle megfontolás és mögöttes tudás nélkül csak azért, mert ha a tudorka szabadelvűek ezt mondják, akkor biztosan így is van.

Arra senkinek sem terjed ki a figyelme, hogy csak egyetlen példát emeljek ki a sok közül, hogy amikor a minisztereink a Parlamentben leteszik az esküt, akkor azt a történelmi lobogóink előtt teszik le, és itt bizony-bizony ott van az a "veszedelmes" Árpád-sávos zászló is, de a nemzeti ünnepeinknél sem nélkülözik ősi lobogónkat "kedves" diktátoraink. Érdekes, hogy ez a sarkalatos ellentmondás még egyetlen butuska fejecskében sem ütött szöget kedves magyar honfitársaim! Talán néha el kellene morfondírozni bizonyos kérdéseken és nem rögtön kígyót-békát ordítani a másikra.

Nem túlzottan szeretem az Amerika-majmolást, hiszen akármennyire is próbálják egyes érdekkörök amerikanizálni az életünket, mégis ha belegondolunk, nem sok pozitívumot adott nekünk az USA a hamburgeren, a chipsen, a kólán, a rágógumin és a rap zenén kívül. Pár száz esztendős múltjával éppenséggel Amerikának kellene tisztelni a több, mint ezer éves magyar múltat.

Egy dologban ellenben mégiscsak elismerem, hogy példát tudna adni az Egyesült Államok nekünk, magyaroknak, mégpedig a nemzeti jelképeink büszke viselését, vállalását illetően. Ott a pólókon, egyéb ruhaneműkön, dísz és használati tárgyakon, és szinte mindenütt, szó szerint még a WC-ben is az USA zászló, vagy címer díszeleg, nálunk meg lassan nem is kell Árpád-sávos zászló, vagy karkötő, elég csupán egy nemzeti színű kitűző, egy kokárda, netán egy magyar címer, egy Nagy-Magyarországos matrica ahhoz, hogy a viselőjét leköpjék, megverjék, megfenyegessék, lenyilasozzák, feljelentsék, vagy, amint tapasztalhatjuk, önhatalmúlag felszólítsák arra, hogy távolítsa el a helyéről a nemzeti jelképet.

"Egy nép történelme erkölcsi vagyon, amit minden hű fia gyarapítani törekszik" - mondta híres történészünk, Dr. Padányi Viktor. De, ha már gyarapítani nem is akarják, vagy nem is tudják némelyek, akkor legalább őrizzék, védjék és ne gyalázzák, ne tiporják két lábbal a sárba csak azért, mert bizonyos, feltűnően magyarellenes csoportok alattomos módon égbekiáltó hazugságokkal tömködik a fejüket!

[Forrás: Paudits Zoltán]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon Ági!!!
  2007-09-17 20:05:10, hétfő
 
  Szeptember 14., péntek

NAGYON ÁGI
Ma reggel a Napkelte műsorában nagyon hebegve-habogva nagyon dadogott a nagyon szeretve tisztelt nagyon egészségügyi miniszterasszony. Kínos volt még csak nézni is. EZ? EZ a miniszterünk?




Kérem szépen, azért a zagyva, következetlen, átgondolatlan, szánalmas stílusért, üres dumáért, a nézőt, riportert hülyének néző attitüdért, amit ez a nő megengedett magának, én kérek elnézést.

Állampolgárként, szakmámat gyakorló orvosként pedig azt üzenem, nagyon, de nagyon gyorsan húzzon el valami nagyon melegebb nagyon éghajlatra.

EZ nagyon világos beszéd. Nagyon nem hablaty.

Nagyon, nagyon, nagyon...

Valaki politikus látta ezt? Felfogta a következményeit?

Miközben ég a pajta. Nagyon.:-)



Nézzétek meg. Katasztrofális.



http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?visszanezomusor=kinnpadon#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga: A hazugság ára ma már a
  2007-09-17 19:48:37, hétfő
 
  Varga: A hazugság ára ma már a mindennapokat is eléri
2007. szeptember 17. 19:16



MNO
A Fidesz és az MDF is megemlékezett a miniszterelnök egy évvel ezelőtt nyilvánosságra került balatonőszödi beszédéről hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy a hazugság ára ma már a mindennapokat is eléri.
• KDNP: Kóka miért vár a lemondásával?
• Fidesz: még mindig nem megnyugtató az illegális szemét helyzete


Herényi Károly (MDF) szavai szerint az egész ország a beszéd szerencsétlen mondatainak foglya.
-Egy éve rabjai vagyunk ezeknek a mondatoknak, rabjai és foglyai a hazugságnak. És mi történt azóta? Semmi - fogalmazott az ellenzéki frakcióvezető. Hozzátette: a keletkezett legnagyobb kár, hogy az amúgy is ingatag közbizalom végképp megrogyott.

Varga Mihály (Fidesz) arról beszélt, hogy a hazugság ára ma már a mindennapokat is eléri. Felsorolta, hogy többek között az élelmiszerek ára 11, a távfűtés ára 40 százalékkal nőtt az elmúlt évben.
-Az árát ma már tudjuk ennek a beszédnek: munkanélküliség, vizitdíj, tandíj, lakossági hitelek növekedése, csődhelyzet szélén lévő önkormányzatok. Az okával is egyre inkább tisztában vagyunk. Az elmúlt évek rossz kormányzása összekötve a miniszterelnök hatalomhoz ragaszkodásával - fogalmazott a fideszes képviselő.

Veres János pénzügyminiszter válaszában helyesbítette Herényi Károlyt: elmondta, hogy szeptember 17-e nem a beszéd évfordulója, hanem a nyilvánosságra kerülésé. Veres szerint nem véletlen, hogy ez egy évvel ezelőtt két héttel az önkormányzati választások előtt történt, felkorbácsolva a közhangulatot, amelyből egyesek hasznot húztak.

Veres Varga Mihállyal ellentétben úgy látja: van pozitív hozadéka is a kormány kritizált gazdaságpolitikájának. Úgy véli, hogy az elfogadott konvergenciaprogram javította az ország nemzetközi megítélését. Veress pozitívumként említette azt is, hogy a Sólyom László kezdeményezésre létrejövő államháztartási bizottság képes lehet arra, hogy kiegyenlítse az államháztartás szinuszgörbeként hol növekvő, hol csökkenő hiányát.

Nemzeti szolidaritáson alapuló egészségbiztosítás

Nagy Kálmán, a KDNP politikusa a profitorientált biztosítási modellel szemben fejtette ki ellenérveit napirend előtti felszólalásában. Felhívta a figyelmet az amerikai Yale egyetem rektorának azon cikkére, amely a nemzeti szolidaritáson alapuló egészségbiztosítás mellett teszi le voksát. A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: a kormány azért akarja bevezetni a több-biztosítós modellt, mert a nemzeti szolidaritáson alapuló egészségbiztosítást nem képes fenntartani. Nagy kiemelte: kizárt hogy minden biztosító szerződésben legyen minden kórházzal, amelynek rendkívül káros következményei lehetnek.

Horváth Ágnes a felszólalásra reagálva elmondta, hogy Magyarországon nem a Nagy Kálmán által bemutatott amerikai rendszert szeretnék bemutatni, hanem az európait. Az egészségügyi miniszter kifejtette, hogy a tengertúli modellel ellentétben hazánkban kötelező lesz az egységes járulék befizetése, amelynek összege nem fog változni. Elmondása szerint ez a kockázatközösségen alapuló rendszer jobb ellátáshoz juttatja a biztosítottakat, akiknek jár az információ arról, hogy mi, miért és hogyan jár neki.

Pokorni: Rossz oktatáspolitika, elérhetetlen felsőoktatás

A magyar felsőoktatás átalakítása jó úton halad, a mennyiségi változások után a minőségi felsőoktatás megteremtése a cél - mondta Hiller István hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke reagálásában elmondta, hogy a kormány oktatáspolitikája rossz, a legnagyobb baja, hogy nincs tekintettel a magyar társadalom viszonyaira.

Az oktatási és kulturális miniszter felszólalásában arról beszélt, hogy az 1990-es évek első feléhez képest, amikor 100 ezernél valamivel többen tanultak egyetemeken és főiskolákon, napjainkban több mint 410 ezren tanulnak a felsőoktatásban.

Hiller István hangsúlyozta, hogy a mennyiségi változások, vagyis a hallgatói létszám növekedése után a minőségi változások megteremtése a cél. Ezzel kapcsolatban elmondta: a felsőoktatás finanszírozása kiszámíthatóvá válik, 2010-ig 241 milliárd forintra emelkedik az állami támogatás.

Az oktatási tárca vezetője megemlítette, hogy az utóbbi években a bolognai rendszernek megfelelő, többszintű képzés folyik, és a képzést közelítették a munkaerőpiaci igényekhez.

Jó úton halad a magyar felsőoktatás átalakítása - zárta felszólalását Hiller István.

Vannak jó elemei a felsőoktatás reformjának, de a kormány oktatáspolitikája rossz. Legnagyobb baja, hogy nincs tekintettel a magyar társadalom viszonyaira - ezt már a Fidesz nevében felszólaló Pokorni Zoltán mondta a miniszter szavaira reagálva.

Az ellenzéki politikus szerint sok család gyermeke számára elérhetetlen lesz a felsőoktatás. Pokorni Zoltán hozzátette, hogy idén már 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek főiskolákra és egyetemekre.

Az MSZP-s Szabó Zoltán úgy vélte, nem tragédia a jelentkezők számának csökkenése. Mint mondta, a felsőoktatás átalakítása helyes, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a felsőoktatási reformban három ponton lehet feszültség: a fővárosi és a vidéki intézmények, illetve az egyetemek és a főiskolák között, valamint a pluszpontok esetében.

Almássy Kornél (MDF) úgy fogalmazott: a felsőoktatás átalakításából csak a tandíj látszik. Hozzátette, jelenlegi formájában a tandíj nem jó, és a felsőoktatás finanszírozása sem megfelelő.

A KDNP-s Hoffmann Rózsa szerint a felsőoktatás reformja rossz, az egyetemek és főiskolák nem működhetnek pusztán a verseny elvei alapján.

Sándor Klára (SZDSZ) hozzászólásában azt emelte ki, hogy fontosak és helyesek az átalakítások a felsőoktatásban.

MSZP: a fogyasztóvédelemben az ellenzék ,,radikális nyilatkozataira" volna szükség

Alexa György, a Magyar Szocialista Párt képviselője a fogyasztóvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet. Üdvözölte, és az ügy érdekében tett konkrét lépésnek nevezte, hogy a kormány létrehozta a fogyasztóvédelmi felügyeletet és kiemelte, hogy napjainkban már 2000 esetben hozott a fogyasztók számára kedvező döntést az állam. Véleménye szerint nem az ellenzék radikális nyilatkozataira volna szükség, mert az emberek nem hisztériát, hanem szakszerűséget várnak el.

Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a kormány részéről közölte, hogy önmagában még a legjobb kormányprogram sem elég a tökéletes fogyasztóvédelemhez. Hangsúlyozta, hogy a a korábbi hiánygazdasággal ellentétben ma már elvárják a fogyasztók az ellenőrzött minőséget.

(MTI, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drasztikusan nő a vízdíj, drág
  2007-09-17 19:45:37, hétfő
 
  Drasztikusan nő a vízdíj, drágul az áram, a tej és a papír
2007. szeptember 17. 8:15



MNO
Míg szeptember elején elsősorban az élelmiszerek drágulását jelezték a szakemberek, most a lakosság inkább a havi számlái miatt aggódhat. A vízdíj két-háromszorosára nőhet, drágul a villanyáram, a papír, az emelkedő élelmiszerárak miatt a menza, és nő a tej ára is.

Víz: kétszeresére, sőt sok helyen háromszorosára emelkedhet a vízdíj - olvasható az MTV honlapján. Az ok az, hogy a csövek országszerte olyan elhanyagolt állapotban vannak, hogy a víz harminc százaléka kiszivárog belőlük, ez pedig óriási veszteség. A helyreállításuk, a csövek kicserélése azonban óriási költség: ,,Valóban lesz díjnövekedés. Ez annak a függvénye, hogy milyen beruházásokat kell a vízi közműben megcsinálni. Eredményezhet ez 50, illetve 100 százalékos díjnövekedést." - nyilatkozta a Híradónak Kóthay László, a Környezetvédelmi Minisztérium szakállamtitkára.

Villany: a villanyáram díja is nagy mértékben nőhet, hangzott el az Energia 2007 konferencián. Felsmann Balázs, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára szerint ez azért valószínű, mert az európai tőzsdéken is emelkednek az árak (körülbelül ötven százalékkal), és ez a drágulás nem áll meg az országhatárnál.

Papír: ötszázalékos drágulást jeleznek előre a szakemberek, akik szerint ezt leginkább a fénymásoló szalonok, illetve a nyomtatási, sokszorosítási szolgáltatásokat igénybe vevők fogják megérezni a pénztárcájukon. A gyártók a cellulóz és az energiaköltségek emelkedésével magyarázzák a változást.

Menza: januártól biztosan emelkedni fog a gyerekek iskolai étkeztetésének ára. A legtöbb közétkeztetéssel foglalkozó cég már most szeptemberben, az élelmiszerárak növekedésével változtatni akart a havi díjon, de az önkormányzatok és az iskolák tiltakoztak, mondván: december 31-én járnak le a szerződések. Így azonban az adagok az év végéig minden bizonnyal kisebbek és kevésbé táplálóak lesznek, januártól pedig tíz százalékkal fizetnek majd többet a szülők.

Tej: augusztusban 5-7 százalékkal drágult a tej ára, de az aszály miatt még 10-15 százalékos áremelkedésre lehet számítani az idén, ahogy egész Európában.

(eletforma.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 923 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 3399
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 168006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.