Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Üzenet a törésvonalról
  2007-10-16 22:46:34, kedd
 
  Z. Kárpát Dániel: Üzenet a törésvonalról


2007.10.16.

Az olvasói leveleket megtölti a lehangoltság, illetve a düh. Számos nemzeti gondolkodó tűnt fel - (pl. Böjte Csaba, Morvai Krisztina, Wittner Mária). Mégis úgynevezett jobboldali polgárok és politikusok elhatárolódnak mindentől. Lihegve, szinte a Népszabadság parancsára határolódnak el a Magyar Gárdától. Gyáva, anyagelvű emberek. A kormánynak ellenségképre volt szüksége.

Jó jelek is vannak. Van egy új, harcos értelmiségünk. Vannak kitartó, harcos tiltakozók. Vannak végre érdekvédő szervezetek. Vannak, akik saját életet mernek élni az ökofalvakban. Közeledünk a Nemzetőrség felállítása felé. Elindult a remény háza tervezet. Egyre többen tanulnak magyarul Csángóföldön. Erősödik a nemzeti sajtó. Egyre jobban ellenállunk a hülyítéssel szemben. Az életünkre törők egyre nyíltabban bevallják, hogy meg sem kísérelnek kiegyezni velünk.

Nem szeretném várakozással tölteni az életem, és nem is megyek el innen. Nem keresek új hazát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mór megtette kötelességét, a
  2007-10-16 22:43:05, kedd
 
  A mór megtette kötelességét, a mór mégis marad - avagy a világ 8. csodája egyelőre érdeklődés hiányában elmaradt
Publicisztikák

2007.10.16.

Egyes internetes híradások (pl. gondola) arról tudósítottak, hogy hétfőre, azaz 2007. október 15-ére datálódik majd a műminiszterelnök elleni konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtása a szocialista frakció részéről, a ma már csak protokolláris megszólításokban tisztelt gittegylet, azaz az országgyűlés elé. A világ 8. csodája úgy tűnik - legalábbis egyelőre - érdeklődés hiányában elmaradt.

Első ránézésre aszondanánk, láttunk mi már karón varjút, valami effélét élhettünk át, amikor útilaput kötöttek a bülbülszavú titokszolga, a Kárpátok Cicerója néven futó egykori dilettáns pénzügyér, Megyó lába alá. Ez azonban csak látszólagos hasonlóság, megtévesztő délibáb, hiszen ott az álliberális törpeminoritás keze munkáját véljük felfedezni a stróman szerepére kárhoztatott marionett bábú zsinórjainak szakszerű és összehangolt elvágásában.
Most azonban a kerítésen belülről, a sajátos érdekközösség mentén tömörült véd- és dacszövetségen belülről gyün az impulzus, éreznek ellenállhatatlan vágyat a mezei talpasok, hogy a fölibük rakott fő hallja kendtől mielőbb megszabaduljanak. A műminiszterelnök úgy tűnik nem tanult nagynevű elődje hibájából, ő is azokkal akasztja össze a bajszát, akikkel nem kéne. Igaz, Megyó a háttérhatalommal húzott ujjat, megbocsáthatatlan és tolerálhatatlan hibának bizonyult, amikor a stróman önjáróvá vált. Nem is maradhatott sokáig, úgy kipenderítették, hogy a lába se érte a földet.
Megmondom az őszintét, elolvasva Debreczeni Józsefnek a műminiszterelnökről szóló kimerítő alapossággal és részletességgel megírt munkáját, egyszerűen nem értem, egy ilyen briliáns koponyaként bemutatott politikusnak hogyan nincs annyi esze, hogy az összes lóvét mégsem teheti el egyedül. Valamit hullajtani kell a szolganépnek is, kezít csókolom! Ha ókor-ókor megfeledkezik róla, diszkréten figyelmeztetik rá, éreztetik vele, hogy nincs egyedül. Ez, ahogy az urbánus frazeológiában mondani szokás, ha csak sok szódával is, de még elmegy. Azonban akkor, amikor az alattvalóknak kíméletlenül szembesülniük kell azzal, hogy most mán a néptől elvettünk minden pénzt, most mán eztán ti gyüttök, hát ott bizony joggal hiheti azt a műminiszterelnök sanyarú sorsára jutott hajdani ifjúkommunista, hogy a bársonyszék minden bizonnyal erős inogásba kezd alatta.
De miért is okoz ekkora gondot a zsebre tehető pénz mennyisége és annak elosztása? Azért, mert egy korrupt hatalomnak a korrupció a lényege, az éltető eleme.
Minden szinten, szinte minden.
Ezért van az, hogy a korrupció hierarchiája végigvonul a hatalmi szamárlétra összes grádicsán, és ezért van az, hogy a vesztegetési lánc összes láncszeme ragaszkodik ahhoz, ami neki jár. Még akkor is, ha adott esetben pitiáner összegekről van szó. A lényeg, hogy a középhaladó szinten sertepertélő kistérségi fő hallja kend posztjára beosztott vidéki nyikhajról is azonmód lássa mindenki, világosan és félreérthetetlenül, hogy ő biz a kiváltságosok kasztjához tartozik, ő biz a hatalom embere. Ő az, aki adott esetben élet és halál ura is lehet.
(Mán ami a lóvé elosztását illeti, kezít csókolom! Nagy valószínűség szerint ezért is terjedhetett el újabban az EU-konformnak ugyan aligha nevezhető, ám a lényegre annál inkább rátapintó terminus technikus, mely a dúsképzeletű nép ajakán a következőképpen érzékelteti verbálisan az efféle személyek perszonális identitását, miszerint: kistérségi meghízott. Vegyük észre azt a szerves nyelvi törzsfejlődést, melynek gyökerei egészen az átkos pártállami időkig nyúlnak vissza, s mely gyökerek minden bizonnyal az annak idején oly sokat emlegetett és méltán népszerű ,,körzeti megbízott"-ból eredeztethetők. Ez utóbbi szóösszetétel ment át aztán a későbbiekben egyfajta sajátos népi elfajzáson, mely a verbalitás rögös ösvényeit bejárva jutott el egészen napjaink urbánus frazeológiájának sajátos hangvételű megnyilvánulásaihoz.)
E kis közművelődési kitérő után térjünk most már vissza még néhány röpke gondolat erejéig a korrupciós lánchoz.
Mint tudjuk, egy lánc olyan erős (és gyenge is egyben), mint a leggyengébb láncszeme. Asszem teljesen korrekt vagyok politikailag, ha én, mint a nép egyszerű gyermeke aszondom, eftársak, csak a láncainkat veszíthetjük!
Milyen ez, a magukat szociálisan érzékenyeknek nevezők által, Móricz Úri murijához hasonló féktelen vadsággal elénk táruló tékozló vircsaftja? Kicsikét olyan, mint a kakas a szemétdombon. Az egyes esetek kizárólag csak a szemétdomb nagyságában, az érintett politikusok pedig a szemétdombon felszabadult örömmel kapirgáló kiskakas méretében térnek el egymástól. Minden más ugyanaz.
De mi fog történni akkor, ha valamilyen csoda folytán, tényleg lapátra kerül Francisco? Folytak a találgatások, vajon ki lehetne méltó utóda a hórihorgas ripacsnak, a műminiszterelnök kétes dicsőségét kivívó, összecsórt fontokról hadováló ország-dirigens esze mentnek.
A leglogikusabb választásnak Szili Katalin látszik. Úgy tűnik ő az, aki helyre tudná állítani a szegfűmintás utódpárt erősen megkopott renoméját, ráadásul, hogy a bajt még tetézzük, oly módon, hogy a Fidesz borítékolhatóan elvesztené a 2010-es választásokat.
Szili Katalin az ellentábor tagjai között is népszerű (templomba jár stb.). Mindazonáltal bizonyos tekintetben még Franciscónál is veszélyesebb. A szocialista nagyváros öntudatos polgárának - lévén, hogy tanúja volt néhány választási kampánynak Mediterrán Moszkvában - meggyőződése az, hogy Szili Katalin ,,trónra ültetésével" bekövetkezne az az állapot, amit a legtalálóbban és legkorrektebben talán úgy nevezhetnénk, hogy az ország mosolyogva történő kizsigerelése. Szili Katalin az a politikus, aki amint elfordulsz tőle, belevágja a hátadba a létező legnagyobb méretű nagykést. Ennek az érzékeltetésére elég legyen csak annyi, hogy jó barátnője Dávid Ibolya, akiről tudunk egyet s mást, hogyan is került a Magyar Demokrata Fórum élére. Valószínűleg az is borítékolható lenne, hogy érdemi változások a szocialista környezetben nemigen történnének, maradna minden változatlan, maximum még gondosabban járnának el ezentúl. Gondolok itt olyanokra, hogy a szegfűmintás utódpárt rendezvényein ezentúl csak és kizárólag abszolúte megbízható ember készíthetne hangfelvételt, már ha egyáltalán szükség van hangfelvétel készítésére, valamint titkosított kör-emilben adják napi parancsba a vidéki kirendeltségeknek, hogy eztán a Hír Televíziónak és az Echo Tv-nek csak és kizárólag ködösítéseket adunk le, mert a hitványak arra is vetemedhetnek, hogy esetleg rejtett kamerával érkeznek, ami a beszélgetés ideje alatt is végig forog.
De térjünk vissza néhány gondolat erejéig még a ház elnök-asszonyához. Tetézzük a bajt! Ha Szili Katalin veszi magának a bátorságot, és az SZDSZ-t, mint koalíciós partnert lecseréli az MDF-re, megvalósítva ezzel egyfajta sajátos újkori matriarchátust, rengeteg olyan elpártolt MSZP-törzsszavazó érezné úgy, hogy újra a párt mellett a helye, akinek - ahogyan azt mifelénk mondani szokás - az összes töke tele van azzal, hogy a farok csóválja a kutyát. Tudják, ahogy a Magyar Vizslánál szokás, visszavágják a farkukat, mer' úgy trendi. No, hát itt is valami ilyesmi képződne meg, kivágnák őket, mint szacskát marni.
Magam ugyan nem vagyok jogvégzett ember, de ha miniszterelnököt csak úgy, minden további nélkül lehet váltani, mint az alsóneműt, gondolom a koalíciós partner leváltása egy másikra sem okozna különösebb komplikációt, kiráznák a kisujjukból, ahogyan ez manapság szokás erre mifelénk a nagyságos és fényességes Európai Porta hátsó fertályában, a cselédlépcső és a mosókonyha között. Mer' hogy így működik mifelénk az ún. ,,teljes jogú európa uniós jogállam", kezít csókolom!
Fecseg a felszín, de hallgat a mély.
Pontosabban, hogy politikailag korrektek legyünk, lehet, hogy a mély hallgat, de nemcsak a felszín, hanem Francisco elődje, az ékesszólói tehetségéről hírhedté vált D-209-es is nekiállt fecsegni. A Hír Televízió egyik vasárnapi híradásában hallottam, hogy Megyó szerint sem kell csodálkozni az ifjúkommunisták mentalitásán, hiszen ezt a mintát látták.
Most légy okos, Domokos! A nagyságos és fényességes Európai Porta minden bizonnyal nem hagyja - már csak presztízs okokból sem -, hogy egyik tagállama a fékevesztett lopásoknak és sikkasztásoknak köszönhetően annyira csődbe menjen, hogy fizetésképtelenné váljon.
(Mondjuk az azért érdekes lenne, hova léphetnénk innen tovább? Ugye annak idején aszonták, hogy a szocializmus finanszírozhatatlanná válása okán volt szükség a gengszterváltásra. De vajon most, amikor a kapitalizmust - az államszocializmushoz hasonlóan - kezelni, menedzselni képtelen, magukat baloldalinak, szocialistának nevező emberek ismét csődbe viszik az országot, akkor most, a kapitalizmust vajon mire cseréljük le?)
Hogy a Jancsi és Juliska Vasorrú Banyájához hasonlóan, mikor kerül lapátra a műminiszterelnök? Ezt ma még nem tudjuk, mindenesetre kicsikét hasonló érzés fogja el az embert, mint az antiszemitizmusról szóló vicc poénjakor: Hát igény, az vóna rá!
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
(FÚSZ)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög a nyomor
  2007-10-16 22:37:39, kedd
 
  Dübörög a nyomor

2007. október 16. 16:39
Molnár Tamás - HunHír.Hu

A nemzetközi élelmezési hatóság a FAO legfrissebb felmérése szerint legalább 200 ezer éhező ember nyomorog Magyarországon. A több mint hárommillió véglegesen elszegényedett lakos számaránya napról napra növekszik.

Az év végére várható brutális, 10-20 százalékos élelmiszer árnövekedés tovább növeli a humanitárius katasztrófát. (Elképesztő hová jutott Európa egykori gazdag élelmiszertermelő éléskamrája!) Lassan a harmadik világ szintjét elérő szociális elnyomorodás persze cseppet sem zavarja a kormányzatot. Az Európai Bíróság határozata nyomán, naná, hogy nem kell visszavonnia a 400 milliárdos bevételt eredményező iparűzési adót. Annak ellenére sem lesz semmiféle könnyítés, hogy ez az adófajta költséges, csökkenti a hazai vállalkozások beruházási kedvét és versenyképességét. A magyar -sajnos többségében kényszervállalkozó-, réteggel szemben az ÁFA mérséklését sem támogatja a választási ígéreteit sokszorosan meghazudtoló rezsim.

Annak ellenére nem lesz könnyítés a kirívóan magas, 2100 milliárd költségvetési bevételt produkáló adóelvonásban, hogy egyre nő az eladósodás és körbetartozás, melynek során ma már minden harmadik vállalkozás legfeljebb csak késve képes kifizetni, meglévő tartozásait. (Az ÁFA visszafizetésének állami lassítása egyébként, nemcsak hatalmas lehetőséget teremt a nagyüzemi csalásra, hanem kifejezetten hatékony eszköze a hazai kisvállalkozások tönkretételének is!) Nem csoda tehát, ha napjainkban drasztikusan csökken az ellehetetlenített és jövőkép nélküli magyar vállalkozások számaránya. Ma, amikor 80-20 százalékos a nyereségarány a külföldi multik javára a hazai kisvállalkozásokkal szemben -akik egyébként pontosan fordított számarányban foglalkoztatják a lakosságot-, egyre többen feladják az értelmetlen küzdelmet és lesznek egyéni vállalkozóból munkanélkülivé. A tragikus gazdasági folyamatokat valószínűleg végleg megpecsételi az a felelőtlen döntés, amely a vidékfejlesztési pénzügyi stratégia kereteiből teljesen kirekeszti az ötezer fő alatti településeket és az ott dolgozó magyar vállalkozókat.

Ők, kiszolgáltatott helyzetüknél fogva, nem kaphatnak semmiféle támogatást és hitelt, ezáltal örökre kiszorulnak a prosperáló gazdasági versengésből. Az eredmény nem lehet más, mint egészségtelen és kilátástalan élethelyzet, nyomor és munkanélküliség. Lehet, hogy a ,,reformok" hatására az eddig tisztességes vidéki lakosságot is hamarosan eléri a ,,megélhetési bűnözés"?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az értelmiség árulása
  2007-10-16 22:35:04, kedd
 
  Az értelmiség árulása
Jöhet a megszállás?
2007. október 16. 19:30
Molnár Tamás - HunHír.Hu


A tavaly őszi események brutális vérbefojtása és gyáva elárulása óta nincs már min meglepődni. Az ország gondjai helyett ez a nárcisztikus politika már csak -egyfajta közéleti maszturbáció módjára-, saját maga nagyra nőtt micsodájával foglalkozik. Nem más ez, mint korrupciótól bűzlő párt-aklokban felhizlalt, állás és vagyonhalmozó megélhetési képviselők belharca. Tavaly ősz óta a feldúlt utcákról végleg átkerült a káosz a bekerített parlamentbe. (Ideje lenne már karhatalom helyett valódi néphatalommal ezt az állatkertet is kisöpörni!) De nem! Az éhező és kifosztott nép csak bambán bámul.

Nem érti, miért tartja Gyurcsányt hatalmon Orbán? Nem érti, miért tartja Orbánt hatalmon Gyurcsány? Ráadásul azt sem érti szegény, hogy miért tartja hatalmon mindkét színjátékost Ő, az istenadta nép maga, ezen a lassan felbillenő, rogyadozó, kénköves trónuson! A történelem megsodort mőbiusz szalagjának naiv és tudatlan vándorai nem értik az örök árulást. Becsapva és átverve, piszkos körmökkel és korgó gyomrokkal kapaszkodnak megszaggatott rongyaikba.

Csodálkoznak a modernkor torzóvá merevedett, kőbevésett idióta idolján Gyurcsányon, akinek lopás miatt már régen letörhetnék mindkét kezét? Aki szerint az adócsalás és törvénykerülés -miután ő maga vastagon adócsalt és törvénykerült-, már nem hazafias? Csodálkoznak Havas Zsófián, hogy nyíltan beleköp a Pesti Srácok alvadt vérébe? Aki ,,demokratikus utódpárti" létére fasiszta csőcseléknek nevezi az antikommunista nemzeti ellenállást? Csodálkoznak a tolvaj és adócsaló szocialistákon és a voks-csaló Fideszeseken? Miért? Hát mi mást vár ezektől az önképviselőktől, ez a szerencsétlen és megnyomorított magyar nép? Mit vár, amikor milliárdos síbolások árnyékában már Járai, egykori MNB elnök is kimondja, hogy értelmetlen a lakossági áldozatvállalás, mert itt nyíltszíni szabadrablás zajlik? Mit vár, amikor Matolcsy, az ellenzék ,,bátor" pénzügyi zsenije, akár az MSZP vezette kisebbségi kormányzást is eltudja képzelni a továbbiakban? (Mintha most nem az lenne!) Mit vár, amikor az ellenzék szavakban oly harcias vezére egy kamaszkori, félszeg Robin Hood-ot játszik ebben a nagy, kerek és sötét sherwoodi erdőben? Miért csodálkozik itt még valaki, amikor Simon Peresz globális földbirtokos bejelenti Magyarország felvásárlását? Miért várja még valaki, hogy feltámad majd a hazai politikusokban a nagy magyar nemzeti öntudat és megvilágosodás? Azt gondolja talán valaki, hogy a Likud testvérpártja ellenáll?

Na, nem! Itt tavaly ősszel beérett az árulás. Akár 1956-ban, az akkori írószövetség gyáván meghátráló tagjai között, most is nagy itt a kussolás! Talán Hankiss, ennek a hazátlan liberális értelmiségnek az esszenciája mondja ki leginkább a félelmetes igazságot: - Gondjaink megoldása végett, hívjunk ide egy idegen kormányfőt! Egy távoli idegent, aki majd szakszerűen megoldja ezt a belterjes nagy magyar válságot! Akár egykor Orseoló Péter, úgy most Simon Peresz is lehetne akár a magyar megváltó!? Igen szomorú ez. Az áruló értelmiségnek -miután elbújt a hatalom köpönyege mögé és teljesen felélte ezt a picinyke hazát-, saját felelősség helyett mindig az intervenció, az idegen megszállás jut csak az eszébe. Itt tartunk most, egy csendes október közepén. Ennyi harc és szenvedés láttán lassan szégyellem, hogy magyar értelmiségi vagyok!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vass István vall SZDSZ-es hona
  2007-10-16 22:27:07, kedd
 
  Vass István vall SZDSZ-es honatyai múltjáról, és jön a hídra
2007-10-15. 22:12:59

Vass István, aki az elmúlt egy évben sokáig a Göd közelében futó 2A jelű út félpályás lezárásának kitartó főszervezője volt, mostanában pedig a Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége nevében szokott feltűnni, 1990-94-ig SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt, ami érthető módon sokakban bizalmatlanságot táplál vele szemben. Pedig Tóth Gy. László, Nagy Feró és sok jó magyar volt még akkortájt a Szadeszban, mely szavakban keményen antikommunista volt. Erről kérdezte a Kuruc.info Vass Istvánt, illetve a taxisblokádról, valamint az Erzsébet híd 26-ára tervezett lezárásáról. Alább a válasza.

Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!

Kérdéseik már többször felmerültek velem kapcsolatban, s egyszerűbb eszközeimmel, a számomra elérhető közönség előtt válaszoltam is rájuk. Ez azonban nem elégséges, hiszen, most Önök is, joggal érdeklődnek ez iránt, s ez mutatja, hogy ennek szélesebb nyilvánosság kell. Ezért arra kérem Önöket, hogy az Önöknek adott válaszaimat osszák meg lapjuk olvasóival is!

Jómagam 15 éves kölyökként voltam részese 1956-ban a Forradalom eseményeinek, s kicsit szerencsésen 1960-ban kerültem vissza anyámékhoz, immár 19 évesen. Ez egész életemet meghatározta. A Kádár-korszakban még többször voltam kisebb politikai okokból büntetve (államellenes izgatás stb.), s a változások idején azonnal bekapcsolódtam az eseményekbe.

A kommunista rendszer elleni ellenszenvem oda állított, ahol a legkeményebbnek látszó antikommunizmus mutatkozott. Már a Szabad Kezdeményezések Hálózatában az Ideiglenes Országos Tanács tagja voltam. Az SZDSZ alapító tagja, első ügyvivői testületének tagja. (Göncz Árpád, Iványi Gábor, Kőszegh Ferenc, Magyar Bálint, Mécs Imre, Solt Ottilia, Szabó Miklós, Szentiványi István, Vass István.) Akkoriban a szervezéssel foglalkoztam, és utaztam az országban mindenfelé, többnyire Solt Ottiliával, Rajk Lászlóval. Munkánk eredménye mintegy 30 000 fős tagság lett. Számomra őszintének tűnt a kommunista rendszerrel való szembenállás (gondoljanak csak a március 15-i, június 16-i kemény utcai megnyilvánulásokra, a belvárosi csatára a motoros rendőrökkel stb. Nyoma sem volt még pl. Pető Ivánnak, Bauer Tamásnak, Kunczének. Az első ügyvivő testület számomra végül is csak frissen megismert tagjai, beleértve Kőszegh Ferencet is, akiről tudtam, hogy zsidó ember, őszintének, tisztességesnek tűntek.

A Parlamentbe kerülve indult meg egy számomra visszatetsző változás. Új nevekkel, új, semmire való álláspontokkal. ("Nincs a munkások számára semmi mondanivalónk" mondta Tellér Gyula, baj volt, ha elmentem a sztrájkoló vasutasokhoz, ellenében szóltak, tettek a független szakszervezeteknek, egymásnak estek pozíciókért, posztokért, lassan kiderült, hogy ki kicsoda.) Próbáltam mindez ellen tenni, Elindítottam egy "Munkavállalói tagozatot" a frakción belül, de ellehetetlenítették, elnyomták. Tölgyessy Péterrel tartva igyekeztünk változtatni, de sikertelenül. A harmadik-negyedik évben már egyáltalán nem jártam el a frakcióülésekre, saját akaratú, önálló felszólalásaim voltak, amik ki is rekesztettek a felháborodott, méltatlankodó, megváltozott, furcsa társaságból.

Nagyon sokat tudtam viszont segíteni munkás barátaimon. Megalakítottuk a Szolidaritás Szakszervezeti Munkásszövetséget a Jurtában. Valódi, országos szervezetté fejlesztettük, s bekerültünk az ÉT-be. Kapcsolatunk volt a lengyel Szolidaritással. Amíg tehettem, képzőművészeti kiállításokat szerveztem művészbarátaimnak Nagyváradon, Jasna Gorában, egyéb helyeken. Képviselőségemből adódó lehetőségeimmel igyekeztem segíteni, ahol lehetett.

A taxisblokádot nem láttam át tisztán. Számomra, mint sok-sok ember számára is, akik kint voltak tömegesen a blokádoknál, jónak tűnt. Fellépésnek a véleményem szerint megalkuvó, a kommunistákkal szemben semmit nem tevő, dölyfös, beképzelt, sunyi Antall-kormánnyal szemben. Úgy érzem, ebben igazam is volt. Ma is így gondolom. Ma már viszont látom, hogy az SZDSZ ezt már csak eszközül használta volna az előbb jellemzett kormány megbuktatására, hogy aztán a még annál is aljasabb, akkor még azért titkos törekvéseit érvényesítse. Egyértelmű.

Bár a VII. kerületi SZDSZ-szervezet jelölt volna a '94-es választásokon, de ennek hatalmas ellenállással mentek neki a "fiúk", így értelmét nem láttam, hogy ezek közé még egyszer bekerüljek. Hátat fordítottam a politikának. Rossz helyre keveredtem. Naiv voltam, mint oly sokan. Így visszavonultam a festészetbe.

Csak a Kossuth téri események mozdítottak ki, s a mára teret nyert mutánskommunista, aljas hatalom. Most október 20-24. között "blokádőrséget" jelentünk be a kormányhivatalok elé (ez rendőrségen bejelentett, hivatalos, jelképes demonstráció - a szerk.), hogy alapja legyen egy 23-i nagyobb létszámú, harcos tömeg cselekedeteinek.

Az Önök által bejelentett hídblokádot alapjaiban jónak tartom. Miképpen a kormányhivatalok lehetőség szerinti teljessé szerveződő blokádját is. De a hídblokádot a bejelentésen kívül szervezni is kell bizonyos szinten. Remélem, ez valahol történik. (Ne aggódjon! - a szerk.) Ha megvalósul, akkor nagyszerű lesz. Egy igazi, őszinte, tudatos, valóban mindannyiunk közös céljáért folyó küzdelem része. Mint egész életemben, magam is készülök, és kész vagyok a harcra, aminek mindenképpen részese leszek. Ezeket az aljasokat, de az egész ma létező politikai berendezkedést fel kell számolni. Helyébe az ezer éve létező, működő, mindig az adott korhoz igazodó, igazi magyar világunkat kell visszaállítani, amelynek alapja a Szent Korona Alkotmány. Ha csak egy kicsit is belegondol bárki, akkor megérti, hogy 1956-ban is a Szent Korona eszmeiség öt alapelve fejeződött ki a követelésekben.

Kérdéseikre nyílt szívvel ennyi a válaszom. Szebb jövőt!

Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EP is a Benes-dekrétumokkal
  2007-10-16 22:23:56, kedd
 
  Az EP is a Benes-dekrétumokkal foglalkozik, de német kezdeményezésre


2007-10-16 18:37 Barikád.hu

Ismét téma lett az Európai Parlamentben: a szocialisták után a néppártiak és a demokraták is foglalkoznak a benesi dekrétumok kérdésével. A kezdeményező képviselő nem magyar: Manfred Weber német keresztényszocialista.

A német néppártiak ezirányú harcukat tekintve nincsenek magukra hagyatva, csatlakozni készülnek hozzájuk az MKP-s európai parlamenti képviselők is. Úgy látom, hogy ezt Szlovákiában nem lehet megoldani, tehát más eszközökhöz kell nyúlni, ami lehet vagy az Európai Parlament vagy az Európa Tanács“ - erősítette meg Duka-Zólyomi Árpád MKP-s EP-képviselő.

Az ügy megvitatását ellenzik a szlovák és a cseh EP-képviselők is, ugyanis álláspontjuk szerint a téma nem tartozik az Európa Parlament elé.

felvidek.ma-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csintalan megígérte: megeszi a
  2007-10-16 22:20:31, kedd
 
  Csintalan megígérte: megeszi a cipőjét a Hősök terén. Vajon tényleg meg(t)eszi?

2007/10/16 - 21:08
http://szentkoronaradio.hu/node/16413



Vannak gusztustalan megmondóemberek a baloldalon. Ilyen például Orosz Jozefina, Bolgár György és a többi gusztustalan féreg, kiket felsorolni most se időm, se kedvem nincs. Vannak viszont a jobboldalon is hozzájuk hasonló, az ülepek nyelvvel történő súrolását mint BBC normát értelmező ,,újságírók", elég csak Kerényi Imrére vagy Csintalan ,,kóbór kutya" Sándorra gondolnunk. Akik közül ez utóbbi, márha szavatartó ember, most kénytelen lesz megenni a cipőjét. Ráadásul fényes nappal, délben, a Hősök terén, előzetesen bejelentve a konkrét időpontot, hogy a kedves érdeklődök is megnézhessék a cirkuszi mutatványt.
Történt ugyanis, hogy tegnap este betelefonált egy úriember Csintalan ,,köztörvényes" Sándor műsorába - tudják, az a műsor, ahol olyan bolgárgyörgyös Beszéljük meg!-et lehet játszani szocialista parlamenti képviselőből fideszes újságíróvá vedlett, túlsúlyos személyeknek - és ez az úriember a honi fősodratú médiának egy csöppet sem kellemes témát kezdett, illetve próbált elkezdeni boncolgatni. ,,Mit szól ahhoz, Csintalan úr, hogy a zsidó államelnök kijelentette, hogy Magyarországot (több más országgal együtt) felvásárolják a zsidók?" - szólt a kérdés.

Csintalan ,,Viktortudjamiahelyes" Sándor reakciója mindenesetre érdekes volt. Kijelentette, hogy ez nem igaz, illetve amennyiben mégis, akkor ő bizony megeszi a cipőjét délben a Hősök terén, hozzátéve, hogy a kedves betelefonáló is megnézheti az eseményt. Az illetőt ezek után szó nélkül kivágták a műsorból, bár az is lehet, hogy a betelefonáló jött rá, hogy a hülyékkel és a rádióval nem lehet, és megszakította a vonalat.

Az eset azért felvet egy pár érdekes kérdést. Hogy lehet az, hogy a Magyar Nemzet hírportálján bár már október 13-án vezető hírként jelent meg az ominózus elnöki kijelentés, Csintalan ,,újságolvasó" Sándor erről nem tudott? Ilyen rossz lenne a kommunikáció a két narancs-cselédsajtó között?

A másik érdekesség, hogy amennyiben tényleg nem tudott erről Csintalan ,,jóltájékozott" Sándor, akkor vérbeli újságíróként miért nem kérdett rá azonnal: hol tetszett ezt hallani, olvasni?

A legfontosabb kérdés viszont mégiscsak az, hogy akkor most megeszi-e Csintalan Sándor a cipőjét, vagy sem, illetve ha igen, akkor mikor mehetünk fotózni és körberöhögni őt? Ugyanis az ominózus kijelentés valóban elhangzott, ismertette a Mááriv című izraeli lap is, ahonnan Hering József fordította le a magyar érdeklődőknek.

Szóval, Csintalan ,,cipőpusztító" Sándor, várom az időpontot, amikor megnézhetem, hogyan eszi meg cipőjét. Amennyiben saját lábbelijeit sajnálná elrágni, úgy fel tudom ajánlani kissé szakadozott acélbetétes bakancsomat, benne egy fehér fűzővel. Kérem jelezze, ha igényt tart rá, hogy időben ki tudjam tisztítani!

(Kuruc.info - Florian Geyer)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégsem drogprevenciós felmérés
  2007-10-16 22:12:42, kedd
 
 
Mégsem drogprevenciós felmérés volt egy zuglói iskolai kutatás?

Májusban a szülők kizárásával többek között arról kérdezték a diákokat Zuglóban, hogy részt vettek-e be nem jelentett tüntetésen. A kerület szocialista alpolgármestere szerint ez egy drogprevenciós felmérés volt, a kutatást végző cég vezetője cáfolja ezt az állítást.


Májusban a szülők kizárásával kérdeztek kiskorú diákokat a többi között arról, részt vettek-e törvénytelen megmozdulásokon, tevékenykedtek-e politikai pártban, vagy engedélyeznék-e homoszexuális pároknak gyermek örökbefogadását. Az önkormányzat megrendelésére készült kérdőív átfogó szociológiai felmérés az ifjúság életviteléről, életminőségéről - állította Bánáti Ferenc, a kérdéssort összeállító INEX Stúdió igazgatója.

(lanchidradio.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meciar: Nincs ok a kitelepítet
  2007-10-16 22:08:03, kedd
 
  2007-10-16 21:36
Meciar: Nincs ok a kitelepített magyarok kárpótlására

Nincs ok a második világháború után Szlovákiából kitelepített magyarok kárpótlására - véli Vladimir Meciar volt szlovák miniszterelnök.



A legkisebb pozsonyi kormánypárt, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (HZDS) élén álló politikus szerint 1945 és 1948 közt ugyan csorbultak a felvidéki magyarok jogai, ám ez a problémakör továbbra is Szlovákia belügye.

A szlovák sajtó a pozsonyi állami hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy ha a kárpótlás kérdése felmerül, akkor, Meciar szerint fel kell vetni azt a kérdést is, ki kárpótolja a Dél-Szlovákia 1938-as Magyarországhoz csatolásakor és azt követően a Horthy-rezsim által meghurcolt szlovákokat.

(FH)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kóka-villa titkai
  2007-10-16 22:06:59, kedd
 
  A Kóka-villa titkai
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-155258
2007. október 16., kedd 6:13


Kóka János a négyezer négyzetméteres svábhegyi telkét két külön darabba
akarja vágni, ezt a helyi önkormányzat már engedélyezte is. Építési engedély
azonban csak akkor adható ki, ha a szomszédok szolgalmi jogot adnak. Ok
viszont errol egyelore hallani sem akarnak.


Az Index.hu-n olvasható, hogy Kóka János a négyezer négyzetméteres svábhegyi
telkét két külön darabba akarja vágni. A XII. kerületi önkormányzat már
szeptemberben határozatban engedélyezte a Normafa utcára nézo Kóka-villa és
a hegyoldalban több tíz méter szintkülönbséggel lejjebb elhelyezkedo Alkony
utcai társasházak között külön helyrajzi számú telekrész létrehozását. A
határozat szerint azonban az egyelore erdovel benott ingatlanra csak akkor
kérheto építési engedély, ha a közlekedési útvonalról gondoskodott a
tulajdonos. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha az alsó szomszédok
szolgalmi jogot adnak. Ok viszont errol egyelore hallani sem akarnak.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.