Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Az MT Zrt. sajtó-helyreigazítá
  2007-10-18 21:16:29, csütörtök
 
  http://gondola.hu/hirek/53014
MTI 2007. október 18. 19:01
Az MT Zrt. sajtó-helyreigazítási pert indít a Heti Válasz ellen


A Magyar Turizmus Zrt. sajtó-helyreigazítási pert indít a Heti Válasz című hetilap ellen a Székházbotrány a Vérmezőn című cikk kapcsán - közölte a turisztikai marketingszervezet az MTI-vel csütörtökön. A Heti Válasz című lap múlt csütörtökön írt arról, hogy az MT Zrt. 200 millió forintot utalt ki jogcím nélkül a Vérmező úti MSZP-pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának. Az üggyel csütörtökön az Országgyűlés idegenforgalmi bizottsága is foglalkozott. A Magyar Turizmus Zrt. közleménye szerint a Heti Válasz valótlan tényeket közölt, illetve valós tényeket hamis színben tüntetett fel. Mivel a Heti Válasz a helyreigazítást megtagadta, ezért bírósághoz fordulnak. A szocialista párt a múlt héten bejelentette, hogy jó hírnév megsértése miatt beperli a lapot és azt is közölte, hogy soha senki nem járult hozzá az MSZP székházbérleti költségeihez. A lap viszont azt közölte, hogy továbbra is fenntartja állításait.

A Fidesz pénteken arról tartott sajtótájékoztatót, hogy az MSZP-székház ügyében felmerül a burkolt pártfinanszírozás gyanúja, mert a szocialisták jóval olcsóbban kapták meg az irodákat, mint amennyiért az MT Zrt. 2002-ben bérbe vette azokat. A Heti Válasz belpolitikai rovatvezetője pedig pénteken azt közölte, hogy a bérleti szerződés több módosítása után az irodákat bérlő Magyar Turisztikai Hivatal a bérleti díjért és az üzemeltetésért négyzetméterenként 16 eurót fizetett havonta, ami 2,5 euróval több, mint amit az MSZP ma fizet az irodaház tulajdonosának.

Róna Iván, a turisztikai marketingszervezet vezérigazgatója az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának csütörtöki ülésén kijelentette: a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) nem fizetett a korábbi, a II. kerületi Vérmező utcai ingatlanért bérleti díjat az idei évtől. A bizottság a beszámolót elfogadta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvéleménykutatás: A nácizmus
  2007-10-18 20:48:55, csütörtök
 
  Közvéleménykutatás: A nácizmus alatt történtek jó dolgok is
2007-10-18 12:25 Barikád.hu


A Stern című hetilap megbízásából készített közvélyemény kutatás célja az volt, hogy a többség a Nemzeti Szocializmus alatt történő intézkedéseket, mint az autópályák megépítése, a munkanélküliség felszámolása és a bűnözési mutatók javítását pozitívumnak minősíti-e.
A megkérdezettek 25 százaléka igennel, míg 70 százalékuk nemmel felelt a kérdésre.
A Stern című lap az ,,érzékeny témát" nem sokkal azután a botrány után vetette fel, ami október 11-12-én gyűrűzött a német sajtóba. Eva Hermant, az észak-német televíziós sztár műsorvezetőt azért bocsátották el állásából, mert egyik műsorában elmondta, a Harmadik Birodalomban történtek jó dolgok is, a nácik például az anyaság intézményét megbecsülték.
A 48 éves műsorvezető nő egy könyvet is írt már a témáról, melyben kifejtette, hogy a nőknek a hagyományos feladat körüket kellene inkább ellátniuk. Hozzáfűzte: ,,Nyilatkozatomban azt állítottam, hogy az olyan értékek, mint anyaság, gyerekkor és a család már a harmadik Birodalom létrejötte előtt is léteztek, s ott ezeket továbbra is megbecsülték." A műsorvezetőnek kijelentése után felbontották a szerződését.
Németország 1933-45 közötti történelme máig tabu téma, ha valaki valamilyen pozitívummal illeti rosszul jár.
A közvélemény kutatás, amely 3 százalékos hibalehetőséggel dolgozik kimutatta, hogy a 60 évnél idősebb emberek gondolnak szívesen vissza erre az időszakra, s 37 százalékuk több pozitívumot is felfedezni vélt a korszakban.
Azok az emberek, akik közvetlenül a II. világháború után születtek s most 45-59 évesek utasították el leginkább: 15 százalékok látja pozitívumként a szóban forgó fejlesztéseket.

The International Herald Tribune nyomán barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karsai tudja, hogy ki volt az
  2007-10-18 20:47:13, csütörtök
 
  Karsai tudja, hogy ki volt az őszödi kiszivárogtató?
2007-10-18 15:09 Barikád.hu



A Magyar Demokrata című hetilap csütörtökön megjelent számában közölt terjedelmes interjút a szocialista parlamenti képviselővel. Az interjú során az újságíró a miniszterelnök elhíresült őszödi beszédéről kérdezte Karsai Józsefet, aki - a lap szerint - egyebek között azt mondta:

-Egyébként nyugodtan leírhatja: tudom, ki szivárogtatta ki a beszédet. Egy nagy ember a képviselőcsoportból, nem egy átlagos szocialista képviselő.

Az interjút készítő újságíró nem kérdezett rá, ki a szóban forgó személy. A távirati iroda megkeresésére Karsai József már úgy nyilatkozott, hogy esetleg sejtésről beszélt az interjúnak abban a szövegében, amelyet ő a közlés előtt látott, nem szerepelt az, hogy pontosan tudja, ki volt a kiszivárogtató.
Az MSZP képviselője hozzátette: nagyon sokaknak vannak olyan sejtései, hogy a zárt frakcióülésen elmondott miniszterelnöki beszédet nem egy egyszerű kis MSZP-s szivárogtatta ki, hanem tudatosan juttatták el a sajtóhoz. Szerinte mindez nyílt titok, a képviselők egymás közti beszélgetéseiben sűrűn előfordul.

A hetilap azt is megkérdezte a szocialista képviselőtől, más frakciótársaihoz hasonlóan ő is nevetgélt-e Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Karsai József úgy felelt, nem tudja, hogy a többiek nevetgéltek-e, mert ő a beszéd legelején kiment a teremből, aztán hazautazott, mert látta, hogy értelmetlen, ami ott folyik. Hangsúlyozta, ő az őszödi beszédet nem is hallotta.

Gyurcsány Ferenc 2006 májusában beszélt Balatonőszödön az újonnan megválasztott szocialista parlamenti képviselők zárt ajtók mögött tartott ülésén. A beszéd hanganyagát négy hónappal később ismeretlen személyek eljuttatták a sajtóhoz. A nyilvánosságra kerülést követően a Magyarországra nézve súlyosan sértő kitételeket tartalamzó beszéd miatt kormányellenes tüntetés kezdődött, amely a Magyar Televízió székházának feldúlásába torkollott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önsorsrontó társasjáték a jobb
  2007-10-18 20:45:57, csütörtök
 
  Önsorsrontó társasjáték a jobboldalon
2007-10-18 19:24 Barikád.hu



A játék neve elhatárolósdi. Ezt a baloldal által feltalált játékot játssza a jobboldal immár 17 hosszú éve, a jelek szerint változatlan buzgalommal. Úgy tűnik a legnagyobb ellenzéki erő bizonyos fajsúlyos politikusai a mai napig nem untak még rá. Pedig igazi szomorújáték ez, modern korunk nemzeti tragédiája, amit minden felelősségteljes embernek réges-régen fel kellett volna már ismernie, a ,,játékosoknak" pedig illő volna abbahagynia.

A játék maga nem új, hanem ősrégi hatalomgyakorlási technika. A rómaiak Divide et impera!-nak nevezték, de ők is csak tovább használták az elődök által kitalált manipulációs manővert. S ha nem akarunk ennyire a régmúltból hozott példákkal operálni, akkor jusson eszünkbe a Magyar Kommunisták Pártja által 1945-47 között követett stratégia, amivel sikerült - persze a szovjet szuronyokra támaszkodva - darabokra szakítani és elszigetelni egymástól a nem szocialista jövőről álmodozó polgári pártokat. A beépített embereik zavartalanul végezték a belső rombolást, miközben folyamatosan számolták fel, szüntették be a különböző formációkat. Végül a szociáldemokraták is sorra kerültek, és a kékcédulás-választásokon aratott ,,győzelmet" követően a kommunisták megkezdték egyeduralkodásukat negyven éven keresztül. 2007-ben a naptárra pillantva akár hatvanat is mondhatok. A tavaly őszi események megmutatták, hogy egy újabb diktatúra előszobájában állunk, amit a balliberális médiacselédek ugyanolyan lelkes csaholással szolgálnak ki, mint a létező/megvalósult szocializmust.

Hazánk kétségbeejtő helyzetét nem kell hangsúlyozzam e sorokat olvasóknak, mert tisztában vannak vele. Utolsó utáni pillanatban vagyunk ahhoz, hogy valamit megpróbáljunk menteni az országot purifikátori hevülettel pusztító, a neoliberális dogmák felsőbbségét hirdető kormányzati ámokfutástól. Előbb-utóbb az ellenzéki politikum kopott végváraiban is be kell látni, hogy nincs más hátra, mint az utcára vonulás, és hasonlóan a kijevi, békés-narancsos forradalomhoz, a magukra hagyott tömegek néma helytállásukkal váltsák le az amoralitás, a hazugság és csalás luciferi erőit. Erre már adódott komoly esély tavaly szeptember 18-a után, amikor az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével az elemi és jogos felháborodás az Országház köré gyűjtötte a nemzeti tábor aktívabb részét. Sajnos a Fidesz stratégái és médiaelemzői megint túl hosszan mérlegelték a várható reakciókat, és eshetőségeket, így mire kisétáltak a parlamentből a térre, már megtörtént a tévéostrom, meg a körúti összecsapások. A lehetőség elszállt, az elnyomók maradtak.

A Magyar Gárda körül történtek is igazolni látszanak a turáni átkot. Még semmi konkrétumot nem lehetett tudni a Gárda kinézetéről, hitvallásáról, tevékenységéről, a hivatalos megmondóemberek már hetekkel a megalakulás előtt megkezdték a szokásosnak nevezhető gyűlölet- és rágalomhadjáratot. Hogy lehet, hogy néhány hírtöredék ismerete által egyesek - de mindig ugyanazok - már fröcsögő szájjal hirdetik a szélsőjobboldali veszélyt, sőt fasizmust vizionálnak? (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az olasz fasizmus nem fajelmélet, a rá hivatkozók teljes történelmi, ideológiai tájékozatlanságát mutatja e bevett csúsztatás). A kérdésemet megválaszolva azért, mert a virtuális világot felépítő, saját hatalmát a tudatos félreinformálásra, az emberek félelmeire, irigységére és az általuk kreált Orbán-fóbiára alapozó baloldal retteg attól, hogy a magyar ember saját erejéből, egymással összefogva megpróbáljon talpra állni. Ezért annyira veszélyes számukra minden olyan kezdeményezés, ami értékalapokon álló polgárok önszerveződését eredményezheti. Ha ugyanis egyre többen kezdik felismerni, hogy nincsenek egyedül az országban, amit hazájuknak hisznek, de pillanatnyilag egy neoliberális helytartók által elnyomott gyarmata a globális erőknek, akkor az erejük megsokszorozódik, megerősödik bennük a hit és fellángol a remény, hogy lehet még szabad és boldog Magyarország. Egy ilyen vízió az ország jobbik részének szívét mind megdobogtatja, és olyan folyamatot indíthat el, ami összeroppantja a gyalázatos hazugok látszatbirodalmát. Mint a király új ruhájáról szóló mesében: először halkan, aztán egyre hangosabban és többen mondják ki, hogy meztelen a király! A mese vége pedig a megszégyenült és dicstelen menekülés...

Nem biztos, hogy a Magyar Gárda indítja el az ellopott rendszerváltást, de a megjelenésük egy apró, törékeny gyertyaláng a vaksötét éjszakában. A zsarnok nem tűrhet semmi lázítást hatalma ellen, mert a kis hajszálrepedések, ha elindulnak, nagyobb erekben futnak össze, míg végül összetörik, összedől a hamis bálvány, amit gyűlöletből és hazugságból emeltek. A Bibliában Heródes is annyira retteg a Megváltótól, a Fénytől, hogy valamennyi újszülött elpusztítására parancsot ad Názáretben. Mert a zsarnok még azelőtt akarja eltaposni a lángot, hogy erőre kapna és megmutatná igazi, titkolt és fekete lényét.

Ezért hatottak rendkívül károsan az ellenzéknek a témában kiadott nyilatkozatai, amelyekből hiányzott az egyeztetés és átgondoltság. A kezdeti visszafogott és objektív hangot megtörte Pokorni Zoltánnak az ünnepélyes avatási ceremóniát követő azonnali elhatárolódása, amely szinte közvetlen kormányzati megrendelésére érkezett. Ugyanígy rossznak értékelte a kezdeményezést a polgári hetilap aktuális számában Lázár János, hódmezővásárhelyi fideszes polgármester, aki arról nevezetes, hogy már 2003-ban a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MAESZ) Csongrád megyei ifjúsági (!) tagozatának tiltakozására eltávolíttatta a városka főterét évek óta díszítő árpádsávos, történelmi lobogókat. Renoméját tovább fényezve Schmidt Máriával már Holokauszt Múzeumot is létrehoztak a városban. Lázár roppant érdekes módon mindjárt a nyilasok által Dunába lőttekre asszociál a Gárdával kapcsolatban, amit még TGM vagy Gyurcsány sem mert leírni. S utoljára, sajnos a pártja spirituális vezetőjének, ha úgy tetszik sámánjának tartott Kövér László - aki visszatérően nevezi nyilvános fellépésein a két választási kudarcért saját szavazóit felelősnek - nyilván az elkerülhetetlen népszerűségvesztés miatti aggodalmában beszállt a gárdaellenes kórusban. A Heti Válasz öles betűkkel hirdeti címlapján Kövér képével, hogy A GÁRDA, avagy a hülyeség mélységei, aztán az interjúban határozottan ostobaságot és alkalmatlanságot emleget a kezdeményezőkkel kapcsolatban. (Loppert Dánielt felesleges talán megemlíteni, mert nincs azon a szinten, hogy véleményére odafigyeljünk.)

A további állandósult támadások között üdítő színfoltot jelentett, hogy a sokadik elhatárolódást követelő nyilatkozatra kemény hangú válaszban reagált mind a református, mind az evangélikus egyház. Ekkor felbátorodott a Fidesz is, kimondva az igazságot: a Gárda körüli mesterséges hisztériakeltés arra szolgál, hogy elterelje a közvélemény figyelmét a csökkenő életszínvonalról, a zuhanó gazdasági mutatókról és a privatizációnak nevezett szabad rablásról, ami mára az egész országot átható rendezőelvvé vált. Ez lenne az irány, amit következetesen képviselni kell, hogy sikerüljön elkerülni a nemzeti oldal végzetes és visszavonhatatlan erózióját. Mert ez az MDF-fel mára hármasfogattá kiegészült magyar baloldal valódi célja, ahogyan a miniszterelnök egy őszinte pillanatában bevallotta: addig kell megverni a jobboldalt (egyszer-kétszer-háromszor), amíg fel nem adja. Ha sikerül folyamatos éket verni a tíz éve szinte csak kudarcokat átélő kiábrándult, apátiába süllyedt jobboldali táborba, akkor elérik céljukat.

Mert a félreértések elkerülése végett, nincs egységes jobboldal, a magyar társadalom sokkal osztottabb és rétegzettebb annál, hogy egyetlen tömegpárt lefedje a liberális középtől a radikálisokig terjedő teret. A két elveszített választás (2002, 2006), amikor a jobboldal közös listán szállt szembe a több pártra tagolódott baloldallal, mindezt empirikusan igazolta. Az egyelőre önálló arculatot felmutatni nem képes KDNP nem jelent alternatívát a frusztráltsága miatt folyamatosan radikalizálódó jobboldali szavazóknak, ezért elkerülhetetlen egy önálló, új alternatíva megjelenése, ami jó eséllyel a Jobbik lehet. A Századvég és a Forsense héten nyilvánosságra hozott jelentése szerint a polgári oldalt választók egyre elégedetlenebbek az ellenzék tevékenységével, és minden negyedik egy új párt megjelenésében látja a megoldást. A Magyar Gárda a Jobbikhoz kötődik, ezt nem is mulasztja el minden megnyilvánulásában hangsúlyozni a balhad, a Fidesz tőlük való elhatárolódását és az önkormányzatokban lévő együttműködés megszakítását követelve. Nagyon helyesen, eddig ez nem történt meg, ami nyilvánvalóan nem Pokornin, Kövéren vagy Lázáron múlott.

Mert miről is van szó? A valós társadalmi problémákat, mint például a cigánybűnözés kérdését felvető Jobbik megbélyegzésével, és karanténba zárásával diszkreditálni akarják a radikálisokat, a közvéleményben sulykolva, hogy félni kell tőlük. Közben a társadalom egyre fogékonyabb lenne egy olyan erőre, amely nem csak beszélni tud, de elképzelése is van növekvő bajaink orvoslására. Szemben Lázárral és Kövérrel, akik az említett interjúban nyíltan bevallják, hogy fogalmuk sincs, mit lehetne tenni a jelenlegi helyzetben a népszavazáson kívül. Egy nemzeti radikális párt a mostani körülmények között kiváló eséllyel pályázik a parlamentbe jutásra, ezt pontosan tudja a jelenlegi elit. A Fidesz elhatárolódásával így azonnal elejét lehet venni a későbbi együttműködésnek, és ez a valódi tétje a Magyar Gárda körül kibontakozott polémiának.

A megbélyegzett, sarokba szorított ,,szélsőségesekkel" nem lehet összefogni, ezt pontosan tudják. De Orbán Viktor azzal is tisztában van, hogy a számára semmiféle gyakorlati hasznot nem hozó gesztussal nem csak rövid távú, aktuálpolitikai hasznot hozna az ellenfél részére, de a 2010-es választások eredményét is kockáztatja. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás késői, félszívvel történő felvállalásával, és Románia EU csatlakozásának feltétel nélküli megszavazásával olyan mértékben csökkentette saját és pártja népszerűségét a markánsan jobbfelé húzó szavazók körében, hogy egy újabb hiba ezen választók végleges leszakadását okozhatja szavazói bázisából. 2006-ban is nehéz volt megmagyarázni, hogy mind a Fidesz lista, mind a MIÉP-Jobbik koalíció szignifikánsan kevesebb szavazatot kapott a négy évvel korábbi eredményhez képest, ergo nem elhanyagolható méretű támogatói kör veszett el, körülbelül akkora, amivel már fordított eredmény születhetett volna a választáson.

2010-ben a kifosztott országot, a kamrában csupán pókhálót és döglött egeret találó nemzeti erőknek már nem kettő, hanem három ellenséges erővel kell szembeszállnia. Ugyanis a gyaníthatóan Leisztinger-pénzekkel kistafírozott MDF a Political Capital által meghatározott neokonzervatív irányvonalával a baloldali kormányzó erők hűséges szövetségesévé vált, nem csupán az önkormányzatokban. Véleményük sokszor már annyira szélsőséges, hogy rálicitálnak a kormánypártokra is, de nyilván így van kitalálva a szerepük a koalíciós ,,egyeztetéseken". Az most leszögezhető, hogy csoda híján három pártot nem tud egyedül megverni a Fidesz, a KDNP pedig nem mutat hajlandóságot, hogy a pszeudo-önállóság állapotából kitörjön. S itt kerül képbe egy radikális erő: velük összefogva legyőzhető a pusztító sáskahad, akik a nemzet életerejét szívják minden pillanatban. Ha viszont elhatárolódik tőlük a Fidesz, akkor annál nehezebben hitethető el a nemzetközi közvéleménnyel, hogy ezek nem veszedelmes idegengyűlölők, hanem derék hazafiak. Ezért vet be most minden eszközt a lakájsajtó, mert ne legyenek kétségeink: a külföldön megjelenő cikkek döntő többsége itthon születik meg a Népszabadság, a 168 óra és a Népszava műhelyeiben, hogy aztán egy svájci vagy német újságíró hitelesítse saját aláírásával. S ezért adja ki a Külügyminisztérium a nagykövetségek részére a fogadó ország és sajtójának meggyőzési kényszerét a jobboldali ,,fenyegetés" veszélyéről.

A fentieket mérlegelve üdvös volna, ha mindenki uralkodni tudna az ellenfél által sugalmazott elhatárolódási késztetésen, és elfogadva a közöttünk fennálló különbségeket, meg a másik jószándékát, együtt tudna dolgozni a szent cél érdekében: a hatalmat bitorló rablóbanda eltávolításán. S tudatosuljon bennünk, hogy minden megosztás az ő érdeküket szolgálja. Ahogyan Szentmihályi Szabó Péter zseniálisan megfogalmazta: a balliberális vadásztársaság röhög, ahogyan a nyúl, az őz, a szarvas, meg a vaddisznó szép sorban elhatárolódik egymástól. Itt volna az ideje, hogy a hátunkat egymásnak vetve megálljt mondjuk a szélsőségesen liberális vélemény-diktatúrának, megvédjük történelmi szimbólumainkat, mint amilyen a hivatalos magyar címerben is szereplő árpádsáv, és tiltakozzunk azon általánosítás ellen, hogy aki fekete színt visel, az egészen biztosan náci. Miért kellene mindig igazodni ahhoz a véleményhez, amit elvárnak tőlünk a hivatalos rettegők?! Miközben az izraeli alapítású In-Kal biztonsági cég (héberül annyit tesz: biztos vonal), lassan több joggal rendelkezik a kormányrendezvények biztosítására, mint a hivatásos őrezred. Ráadásul, kollégáik elmondása szerint a tavaly október 23-án bestiális módon az ünnepelni akaró tömeget megtámadó ,,rendőrség" kötelékében ezen cég alkalmazottjai is szerepeltek. Közeledik az évforduló, nem azoknak lenne okuk félni, akiket tényleges támadás ért a rendőrség, majd a ,,jogállam" többi szerve (bíróság, ügyészség) részéről? Ennek ellenére II. János Pál pápa végrendeletét idézem zárszóként: ,,Ne féljetek keresztények lenni!", s hadd tegyem hozzá: ne féljünk magyarok lenni saját országunkban!

Lenhardt Balázs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szabad azt hinni, hogy itt
  2007-10-18 18:13:59, csütörtök
 
  Csontos Gábor: Nem szabad azt hinni, hogy itt a győzelem pillanata (mert az még messze van)

Október 23.-a közeledik. Tavaly ilyenkor már 'szeptember 17.-e' is utánunk volt, s az ország a lázas beteg állapotában forgolódott. Újkori demokráciánk válságból való kilábalásának lehetősége akkor, szeptember 17.-e és október 23.-a között elbukott. Az önkormányzati választások előtt, de Gyurcsány Ferenc miniszterelnök öszödi beszéde után kellett volna a megalakult kormányt illegitimnek és vis maiorként beállítani. S kiharcolni az újraválasztás lehetőségét.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 7, majd 8 pontja a közélet tisztaságáért mélyen felkavarta a parlamenti pártok, pártfrakciók mélylangyos állóvízét. Az azonnali reagálások szélorkánja, és az utózöngék győzelem ittas lecsittuló szellősimogatásai között alig néhány nap telt el. Az utca népe előtt lezajló tragikomikum sajnos nem azt az eredményt hozta, ami elvárható lett volna. A parlamenti ellenzék úgy viselkedett, mintha népfrontosok lennének, a kormánypártiakban meg mintha egy elfelejtett történelmi lecke, az 1222-es Aranybulla ellenállási záradéka szelleme kísért volna. Ellenzéket és kormánypártokat egy közös nevező, a nép közvetlen joggyakorlásának lehetősége egyesítette. Az, hogy a nép egy igen fontos kérdésben a törvényhozásra gyakorolhasson nyomást. Abban a kérdésben, hogy a nép (és egyebek) kegyelméből képviselői mandátumhoz jutottak miért nem képesek az egymás közötti szolidaritás nemes gyakorlatát az őket megválasztó népre is kiterjeszteni? Egy pillanatra a színpadot és a színfalak mögötti területet elhatároló függöny leszakadt, s a toldozott-foltozott ruhákba öltözött közönség keserű hahotája ölelte át a gázsi osztogató direktort, meg a jobb helyért lökdösődő antitálemtumok csapatát. Nem kellett azért sokáig várni, gyorsan pótolták a leszakadt függönyt, s a méltatlankodni kezdő közönségnek felmutatták a jolly joker zsidó kártyát.
A Magyar Nemzet szombati (október 13.), és a Magyar Hírlap keddi (október 16.) száma a különböző weblapokon korában keringő cikket közölt ,,Izrael felvásárolja Magyarországot" címmel. A józan olvasó ennél többet várt volna, például azt, hogy a Magyar Nemzet 'munkatársunktól' (illetve a MH, összeállítás) jegyzett cikke bővebb részletekkel szolgál az izraeli tulajdonosi érdekeltségek bemutatásával Magyarországon. Például a szálloda-idegenforgalom, a kereskedelem-szolgáltatás, a banki-pénzügyi, s nem utolsósorban az ingatlanpiac területén. Esetleg egy egyszerű tulajdonosi névsor közlése is elég lett volna ahhoz, hogy a napilapok több tízezer olvasója ismét elkönyvelhesse: a rendszerváltásnak titulált valami mögött azért talán valami alantas szándék is meghúzódhatott. Tom Lantos, Soros György, Nunn Péter (Dunapláza) nevei ismerősebben csengenek, ők amerikai és kanadai útlevelekkel utazgatnak, mégis kicsiny hazánkra befolyásuk iszonyúan nagy. Jeles és kiemelkedő képviselői a hazai zsidó diaszpórának inkább velük, az irányításuk mellett dolgoznak együtt, a közös célért.
Soros György, egyébként, ismét hazánkban tartózkodik. Csehországból, Horvátországból kiutasított Közép-Európai Egyetem (elitképző) bővítésének alapkőletételénél bábáskodva. Azt az egyetemet bővítik, ahol Bokros Lajos, volt pénzügyminiszter, tanszékvezető egyetemi tanár lehet. Lehet, mert az egyetem szellemisége hűen tükrözi Soros 'Nyílt Társadalom' szervezetének szellemiségét. Az ultraliberális felfogást az élettel, az egyénnel, a társadalom irányításával és irányítóival kapcsolatban. Ahogyan a Közép-Európai Egyetem létrehozását, úgy a Nyílt Társadalom működését sem engedélyezte Prága és Zágráb. Valószínűleg ők valamivel többet tudnak, mint mi. S úgy tűnik, ez a cseh, horvát mélyismeret meglátszik nem csak gazdasági mutatóik, hanem társadalmi jólétük növekedésében is.
Október 23.-a közeledik. Tavaly ilyenkor már 'szeptember 17.-e' is utánunk volt, s az ország a lázas beteg állapotában forgolódott. Újkori demokráciánk válságból való kilábalásának lehetősége akkor, szeptember 17.-e és október 23.-a között elbukott. Az önkormányzati választások előtt, de Gyurcsány Ferenc miniszterelnök öszödi beszéde után kellett volna a megalakult kormányt illegitimnek és vis maiorként beállítani. S kiharcolni az újraválasztás lehetőségét.
Az egy évvel ezelőtti önkormányzati választások abszolút győztese, a Fidesz, bekormányozta magát egy sarokba. Feltételezte, hogy az önkormányzati túlsúlyból indított politikai támadások megingathatják Gyurcsány Ferenc miniszterelnök politikai/hatalmi pozícióját. Tévedtek. Gyurcsány Ferenc nemcsak kormányfőként maradhatott az MSZPSZDSZ frakciók bizalom megerősítési szavazataival, hanem, s ami a legelfogadhatatlanabb, megszavazták az oktatási, egészségügyi reformnak, társadalombiztosítás átalakításának csúfolt valami ámokfutását is. Valamint jóváhagyták azt a konvergencia programnak nevezett, az államháztartás rendbetételét megcélzó kifosztó programot, amely nem a magyar lakosság, hanem a multinacionális gazdasági érdekeket szolgálja. Hangsúlyozottan, az ország gazdasági potenciáljainak mielőbbi euroalapú könyvelői elszámolását. Ilyen radikálisan feláldozni egy népet egy gazdasági/pénzügyi szerkezet hozzáillesztéséhez, ezt egyszer már átéltünk. 1945/48 után. A totális államosítással, a padlásöpréses kolhozosítással, a kitelepítésekkel, az ÁVH-val. Ma, ugyanezt a politikát ellenkező előjellel csinálja a Gyurcsány/Kóka kormány az MSZPSZDSZ frakciók asszisztálásával. Az életidegen sajtó boldogan közvetít, s fel sem tűnik, hogy a nép legfontosabb problémái, ami már a jövőt veszélyezteti, elsikkadnak.
Igen, támogatjuk és 'megvesszük' majd a Fidesz apparátusi börzéjének legújabb kiállított termékét, a népszavazás 3, okafogyott kérdését. Korábban már leírtam, a kérdések pozitív megszavazása nem fog változtatni az oktatás és az egészségügy területén beindított folyamatokon. A kijelölt iskolákat, kórházakat felszámolták, a felesleges tanári, oktatói, orvosi és ápoló személyzetet elbocsátották, a dologi javakat, műszereket szétosztották, elhordták, eladták. A kormány, most, a holland mintára akarják megvalósítani a társadalombiztosítás több-biztosítós, profit orientált rendszerét. Mire erre is kiírhatnának egy népszavazást, addigra ennek a szerkezete, szervezeti működése is beágyazódik a társadalombiztosításba. A megfelelő, jól fizetett ,,menedzser" szereplőkkel, és ami talán a legfontosabb, a biztosítók profit érdekeit védő jogi keretekkel. S emiatt állítom továbbra is: a fideszi elképzelés, hogy a népszavazás eredménye egy olyan történelmi lehetőség, amelynek talaján létrejöhet a szövetség a középosztály és a leszakadó rétegek közötti szövetség, egy fikció. Hiszen, óriási különbség van a tényleges támogató, és az egyszerű szimpatizáns között. Aminek végeredménye mégis csak a választóurnáknál csapódhat le. A kormány, Gyurcsány Ferenccel vagy nélküle, 2010-ig ki akarja bekkelni az időt. A fideszi apparátus a népszavazás eredményére támaszkodva, szintén ki akarja bekkelni 2010-ig az időt, úgy, hogy közben ne kelljen átlépnie a 'Rubicont'. Miközben megtörténik a még megmaradt nemzeti vagyontárgyak eladása, a konvergencia programra hivatkozva a további forráselvonások a közszférából, az államadósság, valamint az önkormányzati adósságok növekedése. És, az újabb kölcsönök felvétele az államháztartási deficitre, és az államadósság törlesztő részleteinek visszafizetésére hivatkozva. Már 2007-ben az államadósság (80-120 milliárd US$-ra becsült) visszafizetésének 70%-át a kamatok jelentik. Nyakig benne vagyunk az adósságcsapdában egy olyan nemzetközi hitelválság kellős közepén, aminek a végét nem lehet látni. 2010-ben, még ha a Fidesz alakíthat kormányt is, egy teljesen lerombolt gazdaságot, kifosztott államkincstárat, privatizált egészségügyet, társadalombiztosítási rendszert, szétzüllesztett oktatást, óriási államadósságot, magas munkanélküliséget, stb. örököl, amelyeket, bármilyen választási ígéretekkel is győzne, képtelen lenne kezelni. S képtelen lenne kezelni azt a tömegnyomást is, amely a választási ígéreteit kérné tőlük számon.
Amíg a Fideszen kívül eső jobboldalon nem jön létre egy szervezett politikai formáció, addig a Fidesz az, amely szervezettségével, társadalmi beágyazódásánál fogva képes lenne egy paragdima váltásra. Ehhez, azonban, gazdaságpolitikusaiknak, Matolcsynak és Vargának is el kellene gondolkoznia azon, hogy a gazdasági/pénzügyi szempontokat nézve teljesen nyitott (a Valutaalap és a Világbank méltatásától övezett) gazdaságunk működési feltételei a jelen állapotokban megfelel-e a nép túlélésének (s saját választási győzelmük) biztosítására? A részletpanaszáradatok összessége azt mutatja, hogy nem. A mezőgazdaság a padlón van (nincs elég gabona, lassan hús sem, s a hazai mezőgazdasági termékeket kiszorítja a silányabb minőségű élelmiszerimport), a belső piacra termelés stagnál, egyedül a multinacionális tulajdonú, exporttevékenységet folytató vállalkozások mutatnak fel némi fejlődést. Igaz, ezek is csak addig, amíg a nyugati felvevő piac még funkcionál. A nemzetközivé terebélyesedő hitelpiaci válság jelei már Németországban (legnagyobb exportfelvevő piacunk) mutatkoznak: ott is lassul a gazdasági növekedés, ami a fogyasztás növekedését is befolyásolja. A hiperinflációs jelenségeket már tapasztalhatjuk hazai szinten is: a növekvő élelmiszer és energia árakban. A nyersanyagárak emelkedése (a 100 US$-t elérő hordónkénti nyersolaj ár, s ez reálisnak tűnhet a hitelpiaci válság következtében) gyakorlatilag az egész Európai Unió gazdaságait egy nyílt recesszióba küldheti (harmadik olajsokk). Aminek kimondott vesztesei térségünk, s ezen belül hazánk lehet. S ez az a helyzet az, amikor csak rendkívül drasztikus eszközökkel lehet a népet megvédeni egy esetleges éhséglázadás-bűnözési hullám sorozatba fulladó társadalmi széthullásától. (Emlékszünk még a Katalin nevű hurrikán utáni káoszról, New Orleansban?)
Ennek elkerülésére nem az információtechnológiai forradalom és az ahhoz kapcsolódó gazdasági szektor fejlődése (Stumpf, Kóka 'Az internet lesz a hatékonyság a jövőbeli záloga'), sem a már többször idézett 'szövetség a középosztály és a leszakadó rétegek között' nem alkalmas. Az információtechnológia 'forradalom' tőzsdei lufija már 2000-ben kipukkant, az utóbbi, mint írtam, szerintem, fikció. Vissza kell forgatnunk az idő kerekét, s le kell térnünk a gazdasági/pénzügyi dereguláció, szabad tőkeáramlás, teljes piacnyitás, liberalizáció útjáról a teljes körű, de ésszerű szabályozás (reguláció) útjára. Vissza kell térnünk a döntő többségű hazai, termelő gazdaság talajára, támogatva azt a legújabb technológiai és tudományos (termelékenységnövelő, költségcsökkentő) felfedezések felhasználásával. Nem elvonni, hanem növelni kell az ésszerű beruházásokat az infrastruktúrában (természetesen nem úgy, ahogyan jelenleg történik), az oktatásban, az egészségügyben. Vissza kell térni a kötött valutarendszerhez (a ,,lebegtetés" helyett), amellyel megvédhetjük a forint vásárló értékét, s megakadályozhatjuk a nemzeti fizetőeszközünk elleni spekulációt. Ehhez, viszont meg kell szüntetnünk az MNB függetlenségét, amivel szuverén monetáris politikánk meghatározása, ellenőrzése az Országgyűlés hatáskörébe kerülhetne. Meg kell vizsgálni eladósodásunk folyamatát, s ki kell mondanunk, hogy az államadósságunk 70%-át kitevő kamatfizetése nem csak törvénytelen, hanem uzsora. Radikális gondolatok? Igen!
Ez az a Rubicon, amit át kell lépnünk. Mert máskülönben az alternatíva nem lehet más, mint hogy hazánkat is bedarálja a nemzetközi hitelválságból adódó hiperinfláció (hatásait meg lehet nézni a történelemkönyvekben: 1923, 1945), ami egy szélsőséges deflációs életszínvonal zuhanás, és a nyílt diktatúrát jelentő, modernizált korporativista fasizmusba való visszatérés követhet. Megspékelve az információtechnológia biztosította ellenőrzési képességekkel, Orwell 'nagy testvér' módjára (George Orwell, 1984).

(Csontos Gábor politológus)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István - Sajtófigyelő
  2007-10-18 17:38:54, csütörtök
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2007-10-17. 21:46:14


JEWISH WORLD jewishworldreview.com

Az amerikai zsidó folyóirat terjedelmes cikkben ad hangot rendkívüli örömének afölött, hogy a Vanity Fair amerikai magazin októberi számában az amerikai társadalom száz legbefolyásosabb személye közül minimálisan 51 zsidó, holott az amerikai népességben a zsidók részesedésének aránya csupán 2,5 %, vagyis ,,arányosan" csupán 2-3 zsidónak kellene szerepelnie a listán. A Vanity Fair közül még egy listát, amelyen 26 olyan fiatalembert sorol fel, akik várhatóan a közeli években a száz legbefolyásosabb személy listáján szerepel majd. Közülük 15 zsidó. ,,Erősek vagyunk, nagyon erősek. Fontos, sarkalatos szerepet játszunk az ország életében és mégis úgy teszünk, mintha rémült egérkék lennénk, akiket a megsemmisítés veszélye fenyeget".


[Forrás: Magyar Nemzet]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jönnek Magyarország új lakói
  2007-10-18 17:34:45, csütörtök
 
  Jönnek Magyarország új lakói
2007-10-18. 15:14:41


Újabb hírek a Magyarok Házából:

Titkos döntés: Jönnek Magyarország úi lakói

Torockai László

Miközben a délvidéki és kárpátaljai magyar testvéreink előtt 2008. január elsejével lezárul a schengeni sorompó, az Európai Unió legfelsőbb döntéshozói titkos ülésen döntöttek arról, hogy még inkább növelni kell a többek között hazánk területére beözönlő afrikai és ázsiai bevándorlók számát.


Frattini, az EU egyik igazságügyi biztosa szerint Németország, Magyarország és Olaszország elöregedő társadalma miatt mintegy 20 millió embert kell munkavállaláshoz juttatni 20 éven belül az e országokban. A betelepítendők Ázsiából és Afrikából jönnének egy addig kidolgozott kártya segítségével. Magyarországon emellett az izraeli tőke is építkezik, immáron nem csak házakat, lakásokat, lakóparkokat épít, vásárol fel, hanem 50-100 ezer főt befogadó várost is. Összességében kizárólag izraeli befektetők több százezer embernek elegendő lakást építenek jelenleg hazánkban.

A Trianon után megmaradt csonka Magyarország lakosságának többsége még mindig magyar, de legalábbis olyan európai nemzetiséghez tartozik, amely évszázadok óta itt él a Kárpát-medencében. A magyar lakosság azonban a két elvesztett világháború óta az Európai Unió átlagánál gyorsabban fogyatkozik és jobban elöregedett. Ennek a nemzeti depresszió az elsődleges oka, amelynek gyökerei a XX. század tragédiáiban, a két világháború elveszítésében és az azokat követő békediktátumokban és bolsevik diktatúrákban keresendők. A világ urának számító globalista erők egyre harsogóbban követelik, hogy az EU-hoz újonnan csatlakozott országok, különösképpen Magyarország, váljon embermassza által lakott országgá. A zavartalan "birodalmi" kormányzáshoz és gazdasági kiszipolyozáshoz ugyanis öntudatos európai nemzetek helyett öntudatlan fogyasztói társadalmakra van szükség, egy nagy egyesített, ám tarka és tudat nélküli Európára.



Alábbi tényfeltáró összeállításunkból kiderül, hogy miközben az EU - a magyarországi kormány és parlament cinkos beleegyezésével - több millió ázsiai és afrikai betelepítésére készül, az irányítást, vagyis a teljes gazdaságot és azon belül a betelepítéshez szükséges ingatlanpiacot 2007-ben már kétségtelenül közel-keletiek uralják hazánkban. Ez a döbbenetesnek tűnő kijelentés, mint Önök is látni fogják, kizárólag tényeken alapszik.

Másoknak is kell Magyarország

Évek óta egyre gyorsuló ütemben érkeznek bevándorlók hazánkba Európán kívülről. A Nemzetbiztonsági Hivatal a 2002-es kormányváltás évében közzétett helyzet-elemzése kimondja, hogy Magyarország bevándorlási célország lett. Az NBH leszögezi: "Az illegális bevándorlók nagy része viszont a fekete és a szürke gazdaságban vállal munkát. Az illegális migráció maga után vonja az illegális családegyesítést, ami az eltartottak számának gyors növekedéséhez, ezáltal pedig az ország eltartó képességének a romlásához vezet."


A Nemzetbiztonsági Hivatal idén kiadott évkönyve különösen érdekes, eddig szokatlan megállapítást is tartalmaz. Az NBH immáron hivatalosan is fontosnak tartotta jelezni azt az aggodalmat, amiről a nemzetükért és környezetükért aggódók már régóta beszélnek. Erről a következőket írják az NBH év-könyvében: "Nemzetbiztonsági szempontok alapján hosszú távon számolni kell azzal a problémával, amelyet a Sir Nicholas Stern brit közgazdász nevével fémjelzett, a Föld klimatikus változásait elemző nagyszabású tanulmány vetít előre. A gleccserek visszahúzódásával, a világtenger kiterjedésének és szintjének növekedésével városok, tartományok kerülnek víz alá, az ég-hajlat drasztikus megváltozásával pedig tartósan aszályos területek alakulnak ki. A változások által veszélyeztetett helyeken élő emberek "klímahajléktalanná" válhatnak, az innen kiinduló legális és illegális migrációnak pedig tekintettel a kedvező elhelyezkedésre - Magyarország is fontos cél állomása lehet."

Melyek azok az országok, amelyeket a tengerszint emelkedése igazán érint, amelyek víz alá fognak kerülni?

Elég egy domborzati világtérképre néznünk ahhoz, hogy láthassuk: kevés olyan ország van, amelyet teljes egészében megsemmisüléssel fenyeget a klímaváltozás. Ilyenek Európában például Hollandia, Dánia, a balti államok, vagy a Közel-Keleten Izrael. A népesség-robbanás és az ezzel együtt járó sanyarú gazdasági helyzet ugyanakkor legalább ennyire motiváló erő az Európa felé irányuló bevándorlás szempontjából. Ez elsősorban az afrikaiakra és az ázsiaiakra vonatkozik.

A hazánkba irányuló bevándorlás folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben nő. Erről a következők szerepelnek az NBH idei évkönyvében: "A migráció területén az előző évben jelzett tendenciák folytatódtak Magyarország több távol-keleti állam számára egyre inkább célországgá válik (...) 2006-ban a külföldi állampolgárok által benyújtott idegenrendészeti kérelmek száma mintegy 20 százalékkal növekedett. (...) A menekültstátust kérelmezők számában az előző évihez képest mintegy 27 százalékos növekedés volt kimutatható. 2006-ban 31 százalékkal több személy nyújtott be állampolgársági kérelmet, mint az azt megelőző évben. (...) A válságövezetek számának gyarapodása miatt várható, hogy növekszik az illegális migránsok száma. Az elmúlt évben a Hivatal egyre több jelzést kapott arról, hogy Nyugat-Európába tartó - a közel-keleti válság-övezetből származó - állampolgárok hamis személyi adatokat tartalmazó útlevelet használnak, ugyanakkor a nyugat-európai ország hatóságai által kiállított irataikban már valódi adataik szerepelnek. (...) Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt az olyan afrikai országokból érkező személyek száma, akik - magyarországi tartózkodásuk legalizálása érdekében - "névházasságot kötöttek.



Az NBH évkönyve külön kitér arra a veszélyre, amely az EU-csatlakozásunkkal és a schengeni vasfüggöny leereszkedésével vár ránk: "A migrációs folyamatokat figyelembe véve, a Nemzetbiztonsági Hivatal értékelése szerint Magyarország teljes jogú schengeni csatlakozása után számítani lehet egy új migrációs forma megjelenésére. Amennyiben az ország csak a schengeni külső (azaz nem EU-tagállammal közös) határok védelmére koncentrál, és a belső határok körzetének, illetve az ország területének hatáskörébe eső ellenőrzését nem hajtja végre, akkor reális esélye van annak, hogy Magyarország illegális migrációs célországgá változzon: a megfelelő időben fel nem ismert célország státusz tömeges - szociális és társadalmi problémát okozó - migrációhoz vezethet."



A hazánkba érkező bevándorlók nagy része hivatalosan afrikai és ázsiai.

Ezeknek túlnyomó többsége közép-afrikai néger, illetve kínai. Bár, mindannyiukra együttesen jellemző - ahogy azt az NBH évkönyve is megállapítja -, hogy a fekete (illegális) gazdaságban helyezkednek el, tevékenységük és helyzetük tekintetében azért vannak különbségek.

Az ma már közhely, hogy a kínaiak olcsó és silány minőségű áruikkal és kereskedelmükkel okoznak hatalmas károkat a befogadó ország nemzetgazdaságának. A fekete afrikaiak azonban jelentős részben közvetlenül a bűnözésbe kapcsolódnak be, elsősorban kábítószer-terjesztéssel foglalkoznak. Jellemző, hogy idén a bal-liberális Sziget Fesztivál úgynevezett Afrika-falu részén is nigériai és szudáni drogterjesztőket fogtak el a nyomozók. Összesen 400 gramm marihuánát, 200 tablettát és némi hasisgyantát foglaltak le az afrikai bevándorlóktól.



A négerek azon túl, hogy kábítószert árulnak a magyar fiataloknak, az AIDS hazai terjesztésében is élen járnak.

Az ma már tény, hogy Magyarország AIDS-robbanás előtt áll. Az MTI-nek korábban nyilatkozó szakértők szerint a megváltozott szexuális szokások, a felvilágosítás alacsony szintje és a migrációs folyamatok miatt Magyarország egyfajta HIV-robbanás előtt áll.

A regisztrált fertőzöttek száma évről-évre emelkedik: korábban évente 60-70, ma már 80-100 új esetet regisztrálnak Magyarországon. A pozitívok száma egy-két éven belül meghaladja majd a másfél ezret. S ezért a folyamatért ma már nem elsősorban a homoszexuálisok a felelősek, hanem a magyar lányokkal szexuális kapcsolatot létesítő négerek, akik között számosan már HIV-fertőzötten érkeznek hazánkba.

A Szaharától délre fekvő afrikai területeket érinti ugyanis a legnagyobb mértékben a HIV vírus, amely a 70-es évek végén és a 80-as évek elején kezdett elterjedni Nyugat-Afrikától az Indiai-óceánig, mielőtt elérte volna a déli országokat, amelyekben a legelterjedtebb napjainkban. A legtöbb HIV fertőzött a Dél-afrikai Köztársaságban él, ahol az áldozatok száma eléri az 5 milliót. Botswanában és Szváziföldön a legmagasabb a HIV fertőzöttek aránya, ezekben az afrikai országokban az összlakosság mintegy 40 százaléka (!) a gyilkos vírussal fertőzött.




A hivatalos jelentések azonban sohasem beszélnek egy másik Európán kívüli népcsoportról, amely szintén folyamatosan mozgásban van, ezáltal a migrációban érintett: a zsidóságról. Pedig a tekintélyes brit kutatócsoport, a JANE' s néhány éve a következőket írta: "Magyarország népszerű célország az izraeliek számára". A londoni elemzők kiadványa, a Foreign Report 2003 őszén úgy vélte: "a háborús helyzet miatt egyre több izraeli távozik, többek között Magyarországra". A tel-avivi amerikai konzulátus adatai szerint a palesztin felkelés kezdete óta 400 százalékkal nőtt az amerikai letelepedési vízumért folyamodó izraeliek száma. Az elemzés szerint még olyan, korábban nem túl népszerű országok konzulátusait is zsúfolásig megtöltik a vízumkérelmezők, mint Magyarország, Lengyelország, sőt Románia, mivel ezek az országok már az Európa Unió tagjai, és az állampolgárságért folyamodók közül sokan egyébként is ezek valamelyikéből származtak el.
Felfigyeltünk ugyanakkor arra is, hogy a volt Szovjetunió területéről az elmúlt évek során már nem elsősorban Izraelbe vándorolnak a zsidók, hanem sokkal inkább Németországba, s egyre többen hazánkba is. Árulkodó, hogy a 2007. augusztus 25. és szeptember 9. között Budapesten megrendezett Zsidó Nyári Fesztivál támogatói között megtalálható az Ausztriában és Magyarországon megjelenő orosz nyelvű lap, a "Rosszijckij Kurier", vagyis az "Orosz Kurír". Amennyiben nem élnének hazánkban szép számmal orosz ajkú zsidók, nyilván értelmetlen lenne ennek a lapnak a magyarországi jelenléte.



Balczó András olimpiai bajnok nemrégiben egy előadásán azt mondta, hogy "Magyarország zsidó hódoltsági terület", s az olimpikon szerint ez ma már egyértelmű.

Kár, hogy ezt Magyarország lakosságának többsége még nem vette észre, de ha Balczó András ezt mondja, akkor azt illik komolyan venni, annál is inkább, mert tény, hogy a zsidó tőke kezébe került az ingatlanpiac nagy része is, s az izraeliek nemcsak új épületeket, lakóparkokat, de immár komplett városrészeket, sőt lényegében új városokat is építenek. Az egyik legnagyobb építtető, az Autóker Holding Rt. is zsidó tulajdonba került. A "Magyarországi Cionista Szövetség" lapja, az Erec a következőket írja: "Budapest XIII. kerületének arculatára egyre markánsabban nyomja rá bélyegét az izraeli-amerikai tulajdonban lévő Autóker Holding Rt., amelynek két leányvállalata az Új-Lipótvárosban épülő két komplexum építtetője. A jövőre beköltözhető Cézár-, illetve az ez év végén meginduló Kleopátra-házakról van szó. A cég több más ingatlan-fejlesztési elképzelése mellett ---ugyancsak Angyalföldön --- a nemrég megvásárolt FOKA-öbölben, a Duna partján komplex városrész felépítését tervezi az új évezred első évtizedében. Terveikből több mint 1500 lakás már felépült, és 2009-ig további 3500-at szeretnének átadni."


A következő évtizedben újabb több tízezer embernek lakást építő izraeli cég, az Autóker Holding eredetileg gépkocsikkal foglalkozó magyar állami cég volt, ám a rendszerváltozásnak csúfolt folyamat részeként természetesen "veszteséges" lett, s csak azért kellett az izraeli tőkének, mert a cég telephelye azon a Duna-parton feküdt, ahová az új városrészt megálmodták a zsidó befektetők. Az izraeliek az Orbán kormány idején, 2000. márciusában megközelítőleg 4 milliárd forintért vették meg az ÁPV Rt-től az Autóker Holding Rt-t.
Az Autóker Rt. vezérigazgatója, a 37 éves, Izraelből kihívott Ehud Amir.

Vezetésével jelenleg tehát izraeli cég építi a Budapest egyik legnagyobb beruházásának számító Marina Partot is, szintén a XIII. kerületben, a Duna parton. A hatalmas építkezés egy új városrészt jelent, nem csupán lakóépületekkel, de saját kikötővel, éttermekkel, uszodával, üzletekkel stb. Az Amir által vezetett Autóker Holding új épületei mellett közvetlenül - a szintén zsidó kézben lévő Duna Pláza mögött az Újpesti-öbölben egy 50 ezer embert befogadni képes új város is épül, amelyet ugyancsak izraeliek húznak fel. 500 millió euróból hét év alatt 2000 lakást, 137 ezer négyzetméternyi irodát, szállodákat, kereskedelmi létesítményeket, jachtkikötőt és Budapest leghosszabb épületét akarja megépíteni az izraeli Ofer Hava által képviselt Home Center Zrt. a Népszigettel szemközti pesti parton. 360s Budapest - erre a fantázianévre hallgat a program.

A már ismert Autóker Holding által felépítendő Marina-part nevű városrész és a befejezés előtt álló Prestige Towers ingatlanfejlesztéseitől északra, a Meder utcától egészen az Újpesti vasúti hídig épülnek a 360s Budapest létesítményei.

Ofer Hava - aki a Malév privatizációjára is pályázott - elmondta, a lakásokat, irodákat, üzleteket optikai hálózat kapcsolja egybe, hagyományos vezetékek nem nagyon lesznek az épületekben. Mindemellett uszodák, vízi játszóterek és jachtkikötő is épül itt. Tervezik egy vízibuszjárat megindítását is a jövőben.

Ofer Hava elmondta, csak a tájépítészeti megoldások 35 millió euróba kerülnek. Terveznek szállodákat is, az egyik hotel lesz a telken a legmagasabb épület. Közvetlenül ennek a szomszédságában szeretnék felépíteni Budapest leghosszabb épületét, egy irodaházat. A teljes beruházás hét év alatt, 2014-ig készül el a fejlesztők reményei szerint. Összesen 126 ezer négyzet-méter alapterületen 386 ezer négyzetméternyi épületet húznak fel. A lakóingatlanok 171 ezer négyzetméteresek lesznek, az irodafejlesztés 137 ezer négyzetméter. Kereskedelmi ingatlanokat 55 ezer négyzetméteren terveznek. A szállodák 23 ezer négyzetmétert foglalnak el. Az első fázis építése most, ebben a hónapban indul. Először három, nyolc- és kilenc-emeletes toronyból álló épületkomplexum készül el, az Architektbüro Kay Wieland tervezésében. 2008 végéig 128 lakást és 1700 négyzet-méternyi kereskedelmi egységet adnak át. Később évente rendszeresen 250 lakás és 25 ezer négyzetméter iroda átadására számítanak a fejlesztők.



Az izraeli Ofer Hava nem ismeretlen a magyar piacon.

1999 óta dolgozik Budapesten, korábbi vállalkozásai közé tartozik a Királyhágó utcában, a XVIII. kerületben épülő lakópark, a VII. kerületi Akácfa utcában lévő Akác Liget fejlesztése. az Orient irodaház építése a Rákóczi úton (szintén a VII. kerületben). Szerette volna megszerezni a Malévet is. Ír befektetőkkel, az Aer Lingus és az Allied Irish Bank egyik volt vezetőjével fogott össze. de végül alulmaradt az oroszokkal szemben a pályázaton. Az Index beszámolt arról, hogy az új városrész bemutatásának hivatalos megnyitóján az izraeli vállalkozó meglepődött, amikor feltűnt lánya is, aki egyébként kampányának fotómodellje. Neki ugyanis Izraelben kellett volna lennie, hiszen mesterlövészként szolgál az ottani hadseregben.



A zsidó városépítés ezzel még nem ért véget. Nem csupán arról van szó, hogy számos vidéki városban építenek további lakóparkokat, tömbházakat izraeliek, de a fél Pestet felölelő összefüggő új városrész az óbudai Hajógyári-szigetre is kiterjed, vagyis még mindig nincs vége. A most leköszönő izraeli nagykövet, a korrupcióval is vádolt David Admon személyesen lobbizott Budapest főpolgármesterénél azért, hogy izraeli befektetők megvásárolhassák a Hajógyári-szigetet, azzal a céllal, hogy ott egy hatalmas beruházást hajtsanak végre. A Főpolgármesteri Hivatalban találkozott David Admon Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettessel a tavalyi esztendő elején. Admon erre a találkozóra magával hozta a jeruzsálemi főépítészt, Uri Shefrit, valamint a hajógyári szigetre óriásberuházást tervező izraeli befektetőcsoport vezetőjét, Mordechai Zissert. Ekkor ismertették az izraeliek az Álomsziget elképzelést, amely a Hajógyári-szigeten szórakoztató és pihenőközpontot jelentene.



Az izraeliek Magyarországon a szabadidős tevékenységet hangsúlyozták, Izraelben viszont "kis Las Vegasnak" nevezték a tervet, mivel nemcsak szállodákat, konferenciaközpontot, hanem kaszinókat is építenének az azóta már a Fővárosi Közgyűlésben is jóváhagyott elképzelés szerint.

(A Hajógyári-sziget privatizációja egyébként törvényellenes volt, az ingatlanon ugyanis egy római kori helytartói palota romjai állnak, így annak a kulturális örökség védelméről szóló törvény szerint kizárólagos állami tulajdonban kellett volna maradnia - mindörökre! Arról nem is beszélve, hogy a gigaberuházás a környezetet sem fogja kímélni.)



Az izraeli tulajdonban lévő Duna Plázával kezdődően tehát, a Marina-parton át a 360s Budapest nevű negyeden át egészen az Álomszigetig egy új, összefüggő városrész jön létre Budapesten belül.

Egy olyan új városrész, ami önmagában egy 50-100 ezres városnak felel meg, ahol a lakásoktól, a mozitól az áruházig és a kaszinóig, az óráson át a játszóterekig, a járdáig, a Duna-partig, a kikötőig, a fűszálig minden, de minden zsidó kézben lesz. Itt aztán mindenféle korlát nélkül (nem mintha eddig sok korlátjuk lett volna) uralhatják az életet.
Itt már nemcsak a képernyőkön keresztül a televízió műsor, a rádió, a hírközlő médiumok szolgálhatják az ügyet, de még a lakáskulcsok is a kezükben lesznek, az őrző-védő szolgálattal (vélhetően a szintén izraeli Inkal security-vel) és a kamerákkal együtt, gondtalanul biztosíthatják azt, hogy végtelen hatalommal rendelkezzen a zsidó tőke Magyarországon.



Balczó András tehát igazat mondott.

Talán még azt is megérjük, hogy Budapestet valóban átnevezik Judapestre. Nincs kizárva, hogy hamarabb, mint gondolnánk. A kifejezést egyébként a XIX. és XX. század fordulóján Karl Lueger, Bécs polgármestere alkotta meg, de mostanában már maguk a budapesti zsidók is előszeretettel így emlegetik a magyar(?) fővárost. Zsidó programfüzet és zsidó honlap is működik már Judapest címen.


Most pedig egy új város épül.


Magyar Jelen 2007. október







[Forrás: Magyarok Háza Kecskemét]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így néz ki egy gyurcsányi-féle
  2007-10-18 17:26:31, csütörtök
 
  Szinte kijárási tilalom lesz a Gyurcsány-beszéd alatt
Így néz ki egy gyurcsányi-féle ünnep!!!
Cikk:


Az InfoRádió értesülése szerint szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be október 22-én este az Operaház környéki utcákban. A helyszínen lakók egyike elmondta: tájékoztatót kapott Plánk Róbert VI. kerületi rendőrkapitánytól, amelyben közlik, az állami ünnepség zavartalan lebonyolítása érdekében hétfőn 14 órától várhatóan 22 óráig lezárják az Andrássy út egy szakaszát.
Az Operaházban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mond beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett díszelőadáson.
Az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Nagymező utca közötti szakaszát, valamint a Lévai és a Lázár utcát teljes hosszában lezárják.
Szintén nem lehet majd közlekedni a Paulay Ede utca és az Andrássy út között a Káldy Gyula, a Székely Mihály, a Vasvári Pál, a Dalszínház és a Hajós utcán.
Ezekről a helyekről október 22-én reggel 8 óráig el kell vinni a gépkocsikat, különben azokat elszállítják.
A lezárás előtt 48 órával megállni tilos táblákat helyeznek ki az érintett területeken.
Az InfoRádió értesülése szerint a gyalogosforgalmat is jelentősen korlátozzák majd, még az ott lakók is csak igazoltatás után, rendőri kísérettel mehetnek haza.
http://www.inforadio.hu/hir/belfold/budapest/hir-155847

23-a


Gyurcsány a frontvonalban marad

Várhatóan nem mondja le részvételét a miniszterelnök egyik október 23-ai ünnepi rendezvényen sem az esetleges tüntetések miatt - közölte a kormányszóvivő. Daróczi Dávid elmondta: Gyurcsány Ferenc október 22-én beszédet mond az ünnepi gálán az Operaházban, 23-án pedig ott lesz a Kossuth téri zászlófelvonáson, majd a koszorúzáson a Vértanúk terén, illetve az '56-osok terén.
Arra a kérdésre, hogy milyen biztonsági intézkedésekkel készül a kormány az ünnepi programokra, a kormányszóvivő közölte: a szervező cég rendelkezik kiürítési, meteorológiai és biztonsági tervvel, valamint helyszíni és tömegközlekedési tervvel is.
Daróczi Dávid hozzátette: az ünnepségsorozat biztonsága érdekében az idén is összeül az operatív törzs, amelynek irányítója Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke lesz.

Október 23.: újból figyelmeztet a titkosszolgálat

A Nemzetbiztonsági Hivatal megbízott főigazgatója és az országos rendőrfőkapitány szerint szélsőséges csoportok az október 23-ai ünnep megzavarására készülnek. Laborc Sándor dandártábornok és Bencze József vezérőrnagy a nemzetbiztonsági kabinet ülése után azt mondta: a szélsőségesek úgy érzik, hogy tervezett akcióik ellentétben vannak a lakosságnak a rend megszilárdítására irányuló óhajával, ezért látványos, a médiafigyelmet megragadó akciókat terveznek.

A két tábornok szerint elsősorban neofasiszta szervezetek, valamint a sporttelepekről ismert notórius zavarkeltők készülnek az ünnep megzavarására.

Korábban Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága előtt azt mondta: bár a rendőrségi törvény január 1-jéig lehetőséget adna a gumilövedékek használatára, utasítást adott arra, hogy tömegoszlatás esetén ne használják ezeket a rendőrök.

Balogh Béla
Magyar Nemzetért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van MSZP-székházügy
  2007-10-18 10:08:50, csütörtök
 
  Van MSZP-székházügy

Az MSZP szállásadója több bevételhez jutott volna 2008 végéig, ha nem
fogadja be a
pártot a Vérmezo úti irodaépület negyedik és ötödik emeletére, mégis az
ésszerutlenebb megoldás mellett döntött - derült ki a Heti Válasz múlt heti
cikkét
kíséro vitában. A székházügyben érintett állami szervek hónapokig az
üvegzsebtörvény-sértés állapotában voltak, illetve vannak.

Mivel az MSZP Vérmezo úti bérleményérol szóló múlt heti írásunk több torz
értelmezést ihletett, újra sorra vesszük állításainkat. Eloször is világossá
tettük, hogy a szocialisták 2007 elején a Moszkva térre nézo MBC-irodaház
negyedik
és ötödik emeletére, a Magyar Turisztikai Hivatal, illetve jogutódja, az
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) turisztikai
szakállamtitkársága helyére költöztek be. Emellett nyilvánosságra hoztunk
egy
üvegzsebtáblázat-részletet, melybol az derült ki, hogy a szakállamtitkárság
által
felügyelt Magyar Turizmus (MT) Zrt. 2007 és 2008 között 200 millió forintot
utal át
a párt szállásadójának. Az idegenforgalmi részvénytársaság írásban is
megerosítette
a Heti Válasznak, hogy élo szerzodése van a 200 milliós tétel kifizetésére -
majd a
cég néhány nap múlva titokban megmásította az üvegzsebkimutatást. Az
adatkozmetikázás láttán döntöttünk úgy, hogy - elkerülendo a további
beavatkozásokat - a nyilvánosság elé tárjuk információinkat. Leszögeztük:
"Nem
állíthatjuk - igaz, cáfolni sem áll módunkban -, hogy az MSZP helyett egy
állami
cég fizet az MBC-bérleményért, így azt sem, hogy a közforintok terhére
burkolt
pártfinanszírozás folyik."


NYAKÓ KONTRA NYAKÓ

Cikkünk megjelenésének napján arra kértük az önkormányzati tárcát, az MT
Zrt.-t, az
irodaház tulajdonosát (Raiffeisen Ingatlan Alap), valamint az MSZP-t, hogy -
a
tisztánlátás érdekében - engedjenek betekintést a kérdéses ingatlanbérleti
szerzodésekbe. Miután az összes vonatkozó megállapodást átvilágítottuk,
honlapunkon
tájékoztattuk olvasóinkat a részletekrol - például arról, hogy kezdeti
gyanakvásunk
nem volt alaptalan. De errol késobb.

Eloször Róna Ivánt, az MT Zrt. vezérigazgatóját bírta szóra a Magyar
Távirati
Iroda, aki közvetve elismerte: cége félrevezette a Heti Választ, hiszen -
mint
mondta - nem igaz, hogy 2007-2008-ban bármilyen jogcímen is pénzelnék a
Moszkva
Square Business Center (innen az MBC rövidítés) tulajdonosát. Nyakó István,
a
szocialisták szóvivoje szintén igyekezett tudatni, hogy szerinte nincs
székházügy,
hiszen "soha senki nem járult hozzá a párt székházbérleti költségeihez".
Majd
késobb jelezte: beperlik a Heti Választ, mert megsértette az MSZP "jó
hírnevét".
Cikkünkben azonban nem szerepelt olyan kitétel, hogy bárki bármikor
hozzájárult
volna az MSZP székházbérleti költségeihez, sot írásba adtuk: "Nem
állíthatjuk
(...), hogy burkolt pártfinanszírozás folyik."

MSZP IGEN, ÁLLAM NEM

És most következzenek a tények. Az MSZP bérloelodje, a Magyar Turisztikai
Hivatal
2006. április 18-án meghosszabbította a Vérmezo úti irodaház negyedik és
ötödik
emeletére szóló bérleti szerzodést, egészen 2008. december 31-ig. Noha már
tavaly
szeptemberben világos volt, hogy az idoközben szakállamtitkársági rangot
szerzo
hivatalnak - felsobb utasításra - év végéig ki kell költöznie a
bizniszcenterbol, a
bérleti megállapodást az önkormányzati tárca csak úgy tudta felmondani, hogy
2007
februárjáig további 22 millió forintot fizetett ki az irodaház
tulajdonosának 1200
négyzetméter üres területért (merthogy a szakállamtitkárság már december
közepén
áthurcolkodott az új, Hold utcai bázisra). Azaz: a valamikori turisztikai
hivatal
"hibájából" két hónapon át ellenszolgáltatás nélkül gyarapodhatott az MSZP
mai
szállásadója.

Lapunknak a Raiffeisennél nem kívánták felfedni, hogy a szocialista párt
milyen
összegu bérleti és üzemeltetési díjat fizet a két emeletéért. Ám Nyakó
István a
Fidesz nyomására számlákkal igazolta, hogy az MSZP-nek négyzetméterenként
mindössze
13,5 euró havi költséget jelent az MBC-s irodabérlés. Ez azért különös, mert
a
turisztikai hivatal jogelodje 2002-ben havi 20 eurós négyzetméteráron kezdte
bérelni ugyanezeket a szobákat, és csak a négyéves elkötelezodéséért cserébe
kaphatott késobb árkedvezményt. Tavaly áprilisban például úgy tudta a
hivatal 16
euróra módosítani a havi négyzetméterárat, hogy újabb kétéves
"huségnyilatkozatot"
írt alá - amit aztán, mint írtuk, késobb felmondott. Ami tehát a
szocialisták
felügyelte állami szervnek négy év után nem sikerülhetett, azt a
szocialisták által
vezetett párt 2007-ben egykettore kiharcolta: a 13,5 eurós négyzetméterárat,
ami
már az irodaüzemeltetés költségeit is tartalmazza. Másképpen: az MSZP egy
évre 186
ezer eurót, vagyis 46,5 millió forintot fizet azokért az irodákért,
amelyekre
2002-tol a kormány egyik intézménye még 280 ezer eurót, azaz 70 millió
forintot
áldozott.

TÖRVÉNYSÉRTO TÁRCA

E tények ismeretében Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezeto-helyettese már
úgy
fogalmazott, hogy "felmerül a burkolt pártfinanszírozás gyanúja is". Nem
feltétlenül erosíti a gyanút, de ettol még tény: a Vérmezo úti irodaház
üzemeltetoje akkor járt volna a legjobban - a tavaly áprilisi
szerzodéshosszabbítás
értelmében -, ha 2008-ig senki nem költözik be a negyedik-ötödik emeletre.
Ekkor
ugyanis az önkormányzati minisztériumnak a szerzodéses idoszak végéig, azaz
2008.
december 31-ig fizetnie kellett volna a 16 eurós négyzetméterárat. Ehelyett
a
tulajdonos inkább befogadta potom 13,5 euróért az MSZP-t.

Egyelore ennyit tudhatunk biztosan. Múlt heti cikkünk hatására a Magyar
Turizmus
Zrt. üvegzsebhonlapja egy újabb - immár legális - korrekció után büszkén
hirdeti,
hogy "az MBC irodaházban található bérlemény bérlésére" kötött szerzodés
"elállással megszunt". Az államháztartási törvény üvegzsebparagrafusai
ugyanis
világosak: az állami szervek hatvan napon belül kötelesek közzétenni a nettó
ötmillió forintot eléro-meghaladó szerzodéseiket, illetve azok módosításait.
A
turizmust felügyelo önkormányzati minisztérium honlapjának üvegzseb
menüpontja
alatt viszont lapzártánkkor is csak 2006-os szerzodéskimutatásokat
találtunk. A
tárcánál azt ígérik, hamarosan kikecmeregnek a folyamatos törvénysértés
állapotából.

Bódis András

hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a saját kormányára is vesz
  2007-10-18 10:06:57, csütörtök
 
  Még a saját kormányára is veszélyes Horváth Ágnes" - Mikola harcba hív
Webdoki 2007. október 17. 12:34, szerda - Krasznai Éva

Horváth Ágnes négyórás faggatása után is őskáoszként emlegették a több-pénztáras egészségügyi rendszert az ellenzéki képviselők.

A Fideszes szakpolitikusok szerint a helyzetről egyedül az MSZP tehet,
mivel nincs egészségügyi programja, ezért a liberálisok javaslatát kellett lenyelniük.

Mikola mozgósítani szeretné a lakosságot is.
Ahogy az várható volt, nem sikerült meggyőzni az ellenzéki képviselőket arról, hogy jó a több-pénztáras egészségbiztosítási rendszer.
Pedig az Országgyűlés egészségügyi bizottsági ülésén négy órán keresztül bombázták kérdéseikkel
Horváth Ágnest.

Többek között arra voltak kíváncsiak, hogy ki állja az új rendszerben a megnövekedett költségeket,
mitől lesz egyáltalán verseny,
szűkül-e a betegellátási csomag,
milyen jogokat kapnak a magánbefektetők,
illetve hogy egyáltalán miért kell egy olyan rendszert bevezetni,
amely mögött nem áll sem társadalmi sem szakmai egyetértés.

Az ellenzéki képviselők sérelmezték, hogy mindössze egy hét volt a társadalmi szakmai vitákra, miközben a minisztériumban mára már elkészült a kodifikált törvényjavaslat.

Információink szerint egyébként első olvasatban holnap tárgyalja a kormány a tervezetet.

Újat nem tudtunk meg

A meghallgatáson az egészségügyi miniszter tulajdonképpen nem mondott semmi újat, csupán megismételte a múlt héten nyilvánosságra hozott javaslatot.
Így beszélt arról, hogyan alakulnak meg a pénztárak, hogyan toborozhatnak maguknak tagokat, illetve törvény garantálja azt, hogy a magánbefektetők az évek múlásával sem tudják megvásárolni az állami többségi tulajdont.

A fideszes Horváth Zsolt azt nehezményezte, hogy a több-pénztáras rendszerben csorbul a szabad orvos- és intézményválasztás.

Horváth Ágnes erre úgy reagált, hogy eddig sem mehetett oda a beteg ahova akart, csak nem tartották be az egészségügyi szolgáltatók a beutalási rendet.

"Az új rendszerben a pénztár dönti el, hogy ki hova mehet.
De ha a beteg egy olyan kórházba akar menni, amelyikkel a pénztárnak nincs szerződése,
akkor erre külön engedély kell kérnie a társaságtól."

A teljes cikket lásd a Hirszerzo.hu-n:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 18970
  • e Év: 151887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.