|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2007-10-23 06:30:22, kedd
|
|
|
Elviszi az öreg székely a fiát a kocsmába.
- Fiam, most te meg én megiszunk két pálinkát.
- De Édesapám, én nem szeretem a pálinkát!!!
- Csend legyen, fiam! Megiszod!
Megisszák a páleszt, a kölyök alig bírja ledobni.
- Fiam, most megiszol még egy pálinkát!
- De Édesapám, alig bírtam az elsőt is!!!
- Fiam, csend legyen, megiszod!
Ledobja a kölyök a második páleszt is, már alig él.
- Nah, fiam, milyen volt?
- Szörnyű, Édesapám! Én ezt nem bírom tovább!!
- Nah, akkor hazamész most fiam és megmondod Édesanyádnak, hogy én sem szórakozni járok ide! |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2007-10-23 06:21:52, kedd
|
|
|
"Azon a napon, amikor az ember beengedi szívébe az igaz szeretetet, mindaz, ami jól el volt rendezve, összekuszálódik, és megrendül minden, amit helyesnek és igaznak tartottunk. A világ tehát akkor válik valódivá, amikor az ember megtanul szeretni -egészen addig csak hisszük, hogy tudjuk, mi a szerelem, de nincs bátorságunk szembenézi igazi valójával. A szerelem vad erő. Ha meg akarjuk zabolázni, elpusztít. Ha börtönbe akarjuk zárni, a rabszolgájává tesz. Ha meg akarjuk érteni, cserbenhagy és összezavar. Ez az erő azért van a Földön, hogy boldoggá tegyen, hogy közelebb vigyen minket Istenhez és felebarátainkhoz: ahogy ma szeretünk, az mégis sokkal több szenvedést jelent, mint nyugalmat."
Paulo Coelho A Zahir |
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2007-10-23 06:10:12, kedd
|
|
|
Túrós gúla (Charlotte)
Hozzávalók:
2 db lekváros piskótatekercs
50 dkg túró
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag zselatinpor (2,5 dkg)
gyümölcs (pl. őszibarackbefőtt).
Elkészítés:
2x4 tojásból közepes tepsiben két piskótát sütünk. Ez elég lesz egy nagy jénai tál kibéleléséhez. Kihűlés után házi baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, így két piskótatekercset kapunk. A jénai edényt folpackkal kibéleljük, és kirakjuk a felszeletelt piskótatekercsekkel.
A kristálycukrot és a vaníliás cukrot belekeverjük a túróba, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Egy kicsit állni hagyjuk. A zselatint 1,5 dl gyümölcslébe (pl. az őszibarackbefőtt levébe) tesszük, meglangyosítjuk, feloldjuk, hagyjuk hűlni és a felvert tejszínhabba folyamatosan csurgatjuk, miközben a habot tovább verjük. Amikor a tejszínt összekeverjük a túróval, akkor adjuk hozzá a jól lecsurgatott, darabolt gyümölcsöt. Ha kész, azonnal megtöltjük a kibélelt formát. A tetejét is befedjük piskótatekercsekkel. Ez lesz majd az alja.
Ne fedjük le, mert a zselatin lehet még langyos. Amikor teljesen kihűlt, akkor folpackozzuk le, és betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2007. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
177 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 460
- e Hét: 625
- e Hónap: 5029
- e Év: 36758
|
|
|