Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
...valami komolyabb kezdődhet
  2007-10-25 23:52:56, csütörtök
 
  A harc folytatódik (október 22-én valami komolyabb kezdődhet!)
2007.10.18. 16:04

Nem érdekelnek Veres János (MSZP) pénzügyminiszter ügyei; tudom bírósági ítélet nélkül is, hogy tolvaj! Elég nekem annyi, hogy "nem tudott" egykori cége hamis számláiról, de egy másik nyilatkozatában büszkén jelenti ki: A jogtalanul megszerzett 55 millió forintot már visszafizette az államnak. Ez - nálam - a kamatnélküli ingyenhitel beismerése a javából...


Veres maffiózó fiai sem érdekelnek! Körülbelül egyidősek lehetnek Zuschlaggal, Újhelyivel, Mesterházival és a gumigerincű, enyveskezű MSZP-utánpótlással. Apák és fiúk semmiben nem különböznek! Következmény-nélküli országban az öreg és ifjú szocik egyaránt úgy gondolják, hogy ők bármit megtehetnek, hiszen ezt látták példaképüktől, Gyurcsánytól! A Magyar Szocialista Párt az elmúlt héten tartotta születésnapját; magukat 18 évesnek tartják, miközben 18%-ra csökkent az ingyengulyáson vett népszerűségük. Az alapvető élelmiszerek drágulásával arányosan visszaesett támogatottságuk; újabb 2%-ot vesztettek, de még mindig hatalmon vannak. A karrierista érdek kommunisták pártjuknak nem a 18. életévét élték meg, hanem lassan 51 évesek!

A gyilkos MSZMP-t 1956 november 2-án alapították, de csak akkor 51 évesek, ha nem számoljuk bűnöző gyermekéveiket, amikor MDP-nek, vagy Magyar Kommunista Pártnak nevezték őket. Budaházy Györggyel beszélgettünk nemrég a rendszerváltásról. Szokásomhoz híven nyersen fogalmaztam, s azt mondtam: Szerintem nem történt rendszerváltás. Ő ezt vitatta, de nekem az a véleményem továbbra is, hogy nem az a rendszerváltás, hogy Magyar Népköztársaságból 1989. október 23-án Magyar Köztársasággá váltunk, kicserélődött a címerünk, miközben az "elvtársak" "urakká" váltak. Mi lett Gál Zoltánnal, a pufajkás Hornnal, a "vörös szemű" tűzparancsokat kiadókkal? A körömletépőkkel, az életeket nyomorba döntőkkel, Szekeres Imrével, Apró Piroskával? Ki lettek szorítva a közéletből az előző rendszer haszonélvezői? Lezajlott a történelmi igazságszolgáltatás?

Mindannyian tudjuk ezekre az egyszerű, logikus kérdésekre a nemleges választ. Antall József Mark Palmer, az Egyesült Államok, Izrael és a Világbank támogatásával nem véletlenül lett miniszterelnök 1990-ben. A rózsadombi paktum minden pontja teljesült a "véletlenek összejátszásának" köszönhetően. De az már történelem, hogy miképpen tudtak visszajönni a nemzetrontók anélkül, hogy elmentek volna...

2007. október 22-én a Szabadság téren nem is beszélhetünk másról, minthogy elegünk van ebből a hazug, népirtó aljas rendszerből! Ezek ellen minden megengedett! Az elmebeteg Gyurcsány Ferencnek az összes cinkosával együtt távoznia kell! Ne beszéljünk mellé, tízezreket kell félreraknunk, hogy valami végre elinduljon! Lehet, ez nem megy békésen, népszavazással meg főleg nem (a Fidesz kezdeményezésére gondolok, nem a többi komolytalan zavarkeltésre!), mert a Fidesz csak hatalomváltásra készül, mi viszont rendszerváltásra!

1956 minket kötelez:
Követeljük a koncepciós eljárásokkal elítélt politikai foglyok szabadon bocsátását! Azért vannak bebörtönözve Magyarországon 2007-ben emberek, mert szemben állnak a politikai hatalommal, Gyurcsány Ferenccel.

Ez elfogadhatatlan!

A rendőröknek tudomásul kell venniük, hogy egy olyan gyilkos, népnyúzó kormányt támogatnak törvénytelen eszközökkel, mely emberiségellenes politikai rezsimet tart fenn! Az igazság nem a gumilövedékek és a viperák mögött van, hanem a NÉP mellett! Ezért az is hazaáruló, aki védi a tolvajokat, és a NÉP-et nyomorban tartó politikai elitet! Nincs különbség a kisrendőr és a parancsadó között, mert többször elmondtam: az egyenruhát le lehet venni, és a parancsot meg lehet tagadni! Meg kell érteni a fegyveres testületeknek, hogy a népet a reménytelenség és a kilátástalanság viszi az utcára - mint 1956-ban!

Független Magyarországot szeretnénk, ahol maradhat remény a megmaradásra! Ellentétben Vásárhelyi Máriával (SZDSZ) mi nem azért szeretnénk történelmi igazságtételt és elszámoltatást, hogy elvegyük mesés vagyonaikat, hanem azért, hogy megfelelő helyre kerüljenek a Gyurcsány-Zuschlag-Veres-féle tolvajok, és hogy megszűnjön végre a mértéktelen szabadrablás!

Van dolgunk! Amit nem sikerült az elmúlt 17 évben megtenni, végre el kell kezdeni!
Egységesíteni kell országunkat; ha a másik oldalon is állunk, a baloldali embereket is meg kell nyernünk, fel kell világosítanunk. Ahogyan például Horthy Miklós tette, mikor a proletárdiktatúra bukása után lement szinte egyedül Tatabányára több ezer sztrájkoló bányász közé, és elmondta az igazat.

Az országot a kommunista ügynökök, szabadkőművesek, idegen hatalmaknak dolgozó percemberek kifosztották, ezért radikális közbeavatkozás nélkül elpusztulunk. Számítunk a dolgozni tudó és építeni akaró, tisztességes baloldali emberekre!
Kiutat kell végre mutatnunk! Jelenleg a radikális tetteket több mint 20% (!) támogatja. 1956-ban a lakosság 8%-a vett részt a forradalmi eseményekben, miért ne lenne hát erőnk 2007-ben történelmet írni?
Nincs veszteni valónk! A hallgatás, a beletörődés, a problémáktól való elfordulás egyenlő a biztos pusztulással. Október 22-én valami megkezdődhet! Rózsadomb menekül; a hírekben mondják, hogy Hévíz, Sopron, Lillafüred, Eger stb. szállodái hétvégétől megtelnek. Utaznak azok is, akiknek félnivalójuk lehet. Mi ott leszünk a tűzvonalban, ahol már nem gumilövedékkel lőnek. Ott kell lennünk - Magyar Önvédelemből. Nem biztos, hogy egy hidat kell lezárni október 26-án, és hogy ezt előre be kell jelenteni, de ebben az irányban megkezdődhet az igazi ellenállás! Október 22-én nem "zenés mulatság" lesz a Szabadság téren; aki így gondolja, az ki se jöjjön! Mindenféle nemzeti, történelmi, közénk való párt-zászlóval várunk mindenkit! Mi nem rakatunk el semmilyen zászlót! Összefogva csodákra lehetünk képesek! A harc folytatódik, nem kell félnünk! Ha a rendőri sorállomány megérti, hogy ők is a NÉP-hez tartoznak, győzelemre vagyunk ítélve. Bármi megtörténhet, ezért a parancsadóknak és a végrehajtóknak azzal tisztában kell lenniük, hogy most idegen csapatok (orosz, amerikai vagy egyéb NATO-erők) nem fogják megvédeni őket...

1956-ban sortüzet nyitó egyes ÁVH-sok sorsa legyen intő példa az egyenruhások előtt...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárpátia - Toborzó
  2007-10-25 23:48:37, csütörtök
 
  Hírek : Kárpátia - Toborzó


Kárpátia - Toborzó
2007.10.24. 20:03

Terjesszétek !!!



Harcba hívja Nemzetünk minden hű fiát,
Toborzóra fújják már a trombitát!!
Én fatornyos kis falum, jó apám, anyám;
Búcsút intek, indulok őseink nyomán!!
Én fatornyos kis falum, jó apám, anyám;
Búcsút intek, indulok őseink nyomán!!

Földön, égen vágtatunk, nincs ki ellenáll;
Levegőt hasítja ezüst vasmadár!!
Győzelemre visszük most népünk zászlaját;
Mindhalálig óvjuk Istent és Hazát!!
Győzelemre visszük most népünk zászlaját;
Mindhalálig óvjuk Istent és Hazát!!



Harcba hívja Nemzetünk minden hű fiát,
Toborzóra fújják már a trombitát!!
Én fatornyos kis falum, jó apám, anyám;
Búcsút intek, indulok őseink nyomán!!
Én fatornyos kis falum, jó apám, anyám;
Búcsút intek, indulok őseink nyomán!!


Földön, égen vágtatunk, nincs ki ellenáll;
Levegőt hasítja ezüst vasmadár!!
Győzelemre visszük most népünk zászlaját;
Mindhalálig óvjuk Istent és Hazát!!
Győzelemre visszük most népünk zászlaját;
Mindhalálig óvjuk Istent és Hazát!!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terrorista, v. partizán?
  2007-10-25 23:46:40, csütörtök
 
  Terrorista, vagy partizán: a társadalmak még ma sem értik a különbséget!)

A NATO komoly kihívás előtt áll a világban, úgy tűnik nagyon fel fog bolydulni az emberiség, mert valami nem működik jól ebben a hatalmas gépezetben. Úgy tűnik ez a kihívás nem más, mint a világban pár évtizede végbemenő globalizáció, amely olyan változásokat eredményezett, amelyben óriási feszültségek keletkeztek, és egyelőre nem is látni a megoldás lehetőségét.

A világban ilyen katartikus érdekkülönbségekre egyetlen komolyabb politikai elemző sem gondolt, és azt sem tételezték fel, hogy olyan hatalmas "energiák" szabadulnak el, mint (Amerika megtámadása: szeptember 11.), amelyek megrengethetik a világot.

Amit nyugodtan kijelenthetünk az az, hogy még ma sem történt meg a világ vezető hatalmainál az okok mély elemzése, az értékelésben megállapított okokra való gyógymód meghatározása és a gyógyszer eljutatása a beteghez. Ehelyett úgy tűnik, egy gyors nagyhatalmi reflexből eredő amputáció következett be, amelyről még nem derült ki, hogy a beteg belehal, vagy megfertőzi az orvosló doktorát is.

Ma már viszont sokkal könnyebb jósolni, mint pár évvel ezelőtt, hogy az USA iraki kalandja (merthogy erről van szó!) hasonlatos lesz majd a vietnami kudarchoz anélkül, hogy a legkisebb elvárt eredményt is fel tudnák mutatni!

Amíg a vietnami háborúban a társadalmi feszültség gócok csak és szinte kizárólag az Egyesült Államokban jelentkeztek - hiszen a legnagyobb emberáldozatot ő hozta - addig, ma Európától Ázsiáig, beleértve a volt Szovjetuniót is mindenhol komoly presszió alatt vannak a polgárok.
Amíg a vietnami háborúnál kézzelfogható ideológiát lehetett az események mögé helyezni: /MEG KELL ÁLLÍTANI A VÖRÖS VESZEDELMET,/ és el lehetett fogadtatni a társadalommal, hogy ma Vietnám, holnap meg mi következünk, addig a mai iraki eseményekhez nincs kézzelfogható és hihető ideológia társítva.
Nincs, mert kútba eset az az igyekezet, amellyel mindenáron bizonyítani akarta az USA, hogy Irak a terroristák fő fészkelő helye. Mint köztudott kénytelenek voltak elismerni, hogy semmilyen nyomra nem akadtak, amely igazolta volna, hogy kapcsolat volt az iraki vezetés és Bin Laden között, nem találtak bio és vegyifegyverekre vonatkozó bizonyítékokat.

Így viszont igen súlyos morális kérdések hangoznak el az USA-val szemben nap, mint nap a médiában, mint például: hogy az USA agresszor, vagy megkaparítandó végcél az olaj!?

Természetesen ezek a kérdések kihatnak mind a nyugat-európai, valamint Európa keleti részén fekvő "demokráciákra (!?)". Franciaországban azonban érezhetően másképpen kezelték a kérdést, mint például a lengyeleknél, hiszen a franciáknál egy óriási muszlin közösség él, így a kormányzat belpolitikai okokra hivatkozva nem vállalta/vállalhatta fel az arab világgal való kemény konfliktust, míg ugyanez a kérdés az angoloknál felvállalásra került, aminek eredménye volt az ott élő muszlin közösség kemény és tragikus válasza!

Megint másképpen látják a közép-kelet-európai országok az iraki kérdést, (helyesen, vagy helytelenül: ez egy más kérdés!?) ahol évtizedekig megtapasztalták a fegyverek által közvetített kultúrát és ideológiát.
A kelet-európai társadalom nem kis része látja úgy, hogy a nyugati világ, piacot és beszélő szerszámokat vásárolt ebben a régióban, és ha a nemzeti önállóságáról kérdeznék, akkor egyenlőségjelet tenne a szovjet befolyás és a mára kialakult viszonyok közé!
(A médiában sokszor megfogalmazott "tankok és bankok" filozófia.)
A társadalmak nem kis része válaszolná egy feltett kérdésre, hogy a régióban pont olyan pressziók érik, mint régen. (Soros György, Tom Lantos)
Vagyis úgy érzik, hogy az erősebb hatalmak jóval nagyobb befolyást gyakorolnak rájuk, mint az a társadalom által elfogadható lenne.
Nem beszélve arról, hogy a most függetlenné (!?) vált országoknak óriási anyagi megterhelést okoz a hazájuktól több ezer kilométerre lévő háborúban való részvétel, ráadásul ezen országok polgárai a több száz éves történelemben úgy szocializálódtak, hogy ,,meghalni csak a hazáért kell". Így komoly konfliktusba kerülnek a saját nézeteikkel.

A mai magyar közvélekedés szerint erre komolyan rájátszik az, hogy a NATO is érezhetően egy változáson ment keresztül, amely változás nem előnyére történt. Látható, hogy az USA szerepe a Szovjetunió összeomlása után komolyan felértékelődött. Ez a felértékelődés az USA külpolitikáján is határozottan látszik. A felértékelődés valószínűleg magából az USA-ból is rossz reflexeket váltott ki, és ahelyett, hogy például az izraeli-palesztin kérdést - mint régebben - a kölcsönösség elvén próbálta volna rendezni, a helyett a gyors és egyoldalú rendezés mellett döntött.
Ha hozzávesszük azokat a globalizáció által okozott gazdasági és politikai pressziókat, amelyek a világot, és az arab világot is érik, akkor már ott is vagyunk a probléma gyökerénél.

A címben szereplő kérdés tehát evidensnek látszik, hiszen a nemzeti identitásukat féltő arab világnak, az araboknak ugyanolyan partizánoknak látszanak a magukat robbantgatók, mint annakidején a náci Németország ellen harcoló angol, vagy amerikai beszervezésben átdobott lengyelek vagy más nemzetiségű emberek. Ez azzal is igazolható, hogy az arab terroristák minden támogatást megkapnak a saját nemzeti közösségüktől.
(Segítik a rejtőzködésben, kapcsolattartásban, vélhetőleg a fegyver és robbanóanyagok ellátásában.)
Viszont a nagyhatalmak, egy más szemszögéből megítélve terroristának tekintik a nem reguláris harcmodort viselőket, ugyan úgy, mint a nagytőke tekinti az ellenük fellépő globalizáció ellenes tömegeket.

Cs. Szabó Béla / ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok éneke...
  2007-10-25 23:34:19, csütörtök
 
  A "Szépen emberül" élni igyekvő magyarok éneke
(A Bobula Ida - Szigeti Éva által közölt ősi sumér himnusz kis

igazítással készült változata a Kötöttem lovamat... dallamára)



Magyarok hazája, magyarok nemzete,

Napkelet s Nyugatnak összekötő fénye,

Ez a mi életünk, ez a mi végzetünk,

E cél oly magasztos, méltó érte élnünk.



Mint a magas mennyég, szívünk mérhetetlen,

Életünk gyökere szent és sérthetetlen,

Hegyek, árnyas erdők, alföld sík vidéke

Ez a mi életünk ősi öröksége.



Erős, gazdag várként ezt az örök törvényt,

Amit a sors ránk mért, vállalnunk kell önként.

Így teljesülhet be ami szép reményünk,

Igazsághozóként emeljük fel fejünk.



Otthon lenni Kelet és Nyugat között, példát mutatni a két kultúra összhangjában való

élésre - ez a magyarság feladata a 21. században.

NYUGAT - értjük ezen a jelenlegi európai és észak-amerikai kultúrát - az egyén, a személyiség,

a polgár jogait, a választás szabadságát tartja elsődlegesnek.

KELET - itt az ősi ázsiai kultúrák értendők - a közösségben végzendő kötelességeket,

a hagyományok tiszteletéből eredő fegyelmezett magatartás tartja természetesnek.

A két magatartás összhangjában való emberi élet azt jelenti: ,,itt és most ÉN" úgy élek, hogy

Legszemélyesebb ügyem a közösség ügye: a gyermekek, az idősek, a természet élete. Azzal a

Felelősséggel élek, hogy a teremtés bennem, általam, velem (is) továbbfolytatódik. Igazat adok

Az öreg székelynek, aki azt vallja:

,,AZÉRT VAGYUNK A VILÁGON,

HOGY AZ VELÜNK SZEBB LEGYEN, MINT NÉLKÜLÜNK."

A magyarság legfontosabb feladata: a Kárpát-medencében a többi itt élő nemzetbéli

megnyerése ahhoz, legyen ez a hely az ANYÁK, A GYERMEKEK, a családok, a tudásból

eredő megértés, a megértésből fakadó szeretet hazája.

Az IGAZSÁGOSSÁG, KÖLCSÖNÖSSÉG, MÉLTÁNYOSSÁG jegyében teremtsünk itt egy

Olyan takarékosan tehetős, tisztességes, tiszta világot, remélve, hogy ezzel más országok,

földrészek, más nemzetbéliek számára is példát mutatunk - amelyben egészséges testű, lelkű,

szellemű fiatalok nőnek fel, ki-ki a maga nemzeti mivoltában: ruszin, román, szerb, horvát,

szlovén, osztrák, roma, német, zsidó, magyar s más idetévedt; a becsületben megöregedett

méltóságban élheti élete alkonyát; a természet rendjébe önhaszna érdekében nem mocskolhat,

mocskoltathat bele senki emberfia.

A magyarság ezt a feladatát teljesíteni is tudja, ha legfőbb eszközéül,a jó szándékkal mondott

egyértelmű tiszta szót használja. Ősi keleti származása, a nyugati kultúrában leélt ezer éve

megadja ehhez a képességeket, ha feltámad benne hozzá az igény és a hajlam, s ha a Kárpát-

medencében ősi helyén lakó és a Földön szétszóródottságban élő magyar egymásra talál,

egymást segítve munkálkodik három kincséért: gyermekeiért, nyelvéért, földjéért.

A ,,SZéiK"-i (Szépen, emberül élni igyekvő) EMBEREK Köre vár minden - saját nemzeti

Mivoltát vállaló jó szándékú embert, azon belül a ,,SZéiK"-i MAGYAR Testület vár minden

Jó szándékú magyart: aki származása jogán vállalja (legalább három nagyszülője magyar) vagy

Választja(legalább egy az), vagy (ha egy őse sem magyar) a szív jogán vallja magát magyarnak.

,,Szépen, emberül" Alapítvány 1243 Bp., Pf.: 698 Gc.: szepenemberu(a)t-online.hu

Kállai Eszter

Csináljunk rendet tiszta szóval, hogy örömben ünnepelhessünk!

/Tiszta a szó, ha tiszta a szándék, tiszta a gondolat és tiszta az érzés./
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Szépen emberül" hét
  2007-10-25 23:32:00, csütörtök
 
  1956 - 2007-2012-2025-2048 - 2056 A századik méltó lesz ! .

Helytállás - köszöntés - tiszteletadás "szépen emberül" hét

2007. október 23 - október 29.

Köszöntsük az időseket figyelmes kedvességgel!

Rokonkodjunk, barátkozzunk, ismerkedjünk velük! Sokszor egy jó szó, egy mosoly is elég.



2007-ben az ünnepi hét Felolvasó/beszélgető napja október 27-én 10-18 óra között.

Budapesten a Magyarok Házában.

Szeretettel várunk mindenkit. Felolvasandó művek a helyszínen is biztosítva Előre is közölheti

részvételét. Aki saját maga akarja másutt megszervezni a napot, jelezze! Segítünk. -

A 13 -14 óra közötti közös étkezés biztosítása lehetővé teszi, hogy akár az egész napot együtt töltsük

egymást hallgatva, beszélgetve, gondolatot cserélve. A mai fiatalok gyerekeikkel, unokáikkal

ünnepelnek 2056-ban!

Szólítjuk azokat a ma 20 év körülieket, akik vállalják, készülnek s majdan méltóan igyekeznek

megszervezni a századikat. Szólítjuk azokat a ma 70 év körülieket, akiknek van üzenetük, mondanivalójuk

a fiataloknak. Akik életükkel tudják bizonyítani, az ember hazája jó polgára, nemzete jó gyermeke, önmaga

jó gazdájaként lehet boldog EMBER. Szólítjuk azokat a ma 40-50 éveseket, akiknek van erejük segíteni a

fiatalok és idősek nemzedékének egymásra találását minden nemzetben és mindenütt szerte a Földön.



A magyarországi 1956-os események az egész Föld további életére kihatottak!

A ma élók nem lehetnek méltatlan utódai az akkoriaknak. Aki indíttatást érez a munkára jelentkezzék!

Egyedül is lehet, de legjobban annak örülünk, ha egy fiatal egy időssel - különösen ha egy fiatal pár egy

idős párral köt szövetséget. Az első száz ember neve "A méltó századikért " munkát vállalóként

megőrzésre kerül. Az ünnepi hét élményeiről beszámolót írók az A. címére küldjék múveiket.

**************

A magyar nemzetbélieknek még külön jelszó: Magyar nyelven MAGYARUL és "MAGYARÁN"

mert Kölcsey Ferenc szavai ma is igazak:"...haza, nemzet és nyelv három egymástól válhatatlan

dolog, s ki az utolsóért nem buzog, a két elsőért áldozatra készen lenni nehezen fog..."

Tömören, röviden mondj igazat úgy, hogy akinek szánod szavad, az azt meg is értse!

Minden nyelven "magyarán"! Mit gondolsz, mondasz, cselekszel, mit mulasztasz el, mutatja emberséged.



,,Szépen, emberül" közhasznú Al. H-1243 Budapest Pf.:698.Adószám: 18013980-1-42

Szsz.: 11991102-02123963 Nemz.szsz:HU42 1199 1102 0212 3963 0000 0000

szepenemberuĺ(±) t-online.hu 06-70-27-33-872 / 06-1-332-6550 Kállai Eszter

www. szepenmagyarulszepenemberul. hu www. szepenemberul. hu

Ésszel szívvel - fegyelemmel "szépen magyarul"

Bölcsességgel -erővel - szeretettel - "szépen emberül" !

A "Szépe emberül" élni igyekvők az átlagosa 80 /derülátóbbak által 100/ évvel számolt földi életüket

- istenhittel, istentudattal, lelkiismerükre hallgatva - a Rend - ünnep - TELJESSÉG igényével élik végig.

Az ünnepek a természethez igazodnak. A tél a gyermekeké, az önvizsgálatot tartó, megújuló felnőtteké,

a tavasz a fiatalságé, a nyár a 20-60 közöttieké, a családoké,a nemzeteké. Az ősz 60 év felettieké.

Tiszta szóval a tiszta égért, vízért, a tiszta lelkiismeretért!

(Szíves érdeklődés: A következő ötven évben számíthatunk Önre? Ha igen, várjuk!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szt. Kereszt Ökumenikus Mag.
  2007-10-25 23:26:44, csütörtök
 
  Kedves Címzett!
Ezúton értesítjük, hogy már kapható az újságárusoknál a Szent Kereszt Ökumenikus Magazin ez évi 4. száma. Ha nincs kitéve keresni vagy kérni kell!


Felhívjuk kedves hírolvasóinkat, hogy elindult a Szent Kereszt Magazin RSS szolgáltatása!!!



Néhány cím a tartalomból:

- Az IMA az ember legszentebb cselekedete 2. rész
- Tíz éve halt meg Teréz anya
- A Biblia és a Korán
- A kereszténység és az iszlám Istene
- "Számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség" - beszélgetés Balás Béla kaposvári megyés püspökkel
- "Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget" II. rész - Szörényi Levente hitvallása
- Árpád vezérünk az emlékezés fényében
- A hitem mindig átsegített életem megpróbáltatásain
- Városmisszió 2007
- Lisieux-i Szent Teréz élete
- Zarándoklat Medjugorjéba
- Aki mulasztással vétkezik, az is vétkezik - beszélgetés Beke Katával
- Emberhez méltó halál
- Szurcsik János festőművész
- I. Turul tábor


Továbbá római katolikus, felvidéki római katolikus, görög katolikus, evangélikus és református hírek.

Honlapunkon elindítottuk a Keresztjeink a Kárpát-medencében és Zarándokutak című fotóalbumunkat.

____________F_I_G_Y_E_L_E_M_________________________

Saját honlapot, naptárat, posztert, esetleg könyvet szeretne, de nem tudja hol és kivel készíttesse el ezeket?

A Szent Kereszt magazin szerkesztősége áll rendelkezésére, amennyiben megbízható és minőségi munkát vár a pénzéért!
Amit vállalunk:
Honlapkészítés és frissítés
Teljeskörű nyomdai előkészítés és kivitelezés többek között a következőkre
- Újságok, könyvek, naptárak, poszterek, kiadványok, szórólapok, névjegykártyák
- Korrektúrázás, lektorálás, tördelés
Megbízásával vagy hirdetésével kérjük támogassa munkánkat a lap fennmaradása érdekében.
Hívjon és keressen minket bizalommal!
Tel./Fax.: 06-1/221-15-24, 06-70/244-02-40
Honlapkészítéssel kapcsolatban: 06-70/942-73-38

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vita, vagy veszekedés...
  2007-10-25 23:13:42, csütörtök
 
  Írta: BMI , 2007. 10. 09.
Mi a különbség a vita és veszekedés között?

Amint végigolvastam a hozzászólásokat a témában, azonnal eszembe jutott az a szabály, ami arra vonatkozott hogyan lehet két ember vitáját kisiklatni. Vannak erre módszerek, ugyanis. Amikor valamelyik félnek kínos, hogy olyasmit kifogásolnak, minősítenek, ami miatt bűntudata támadhat rövidre lehet zárni azzal, hogy a partner személyére terelem a figyelmet.
Ugye ismerős a módszer? Ezt nevezik személyeskedésnek.

A parner azon mód magyarázkodásra kényszeríthető s ezzel egyszersmind az adott témáról a figyelme elterelhető...
Kérek mindenkit, hogy ne menjen ebbe bele, mert ez gusztustalan veszekedéssé fajulhat és, mint ilyen méltatlan hozzánk, akik szeretnénk Wass Albertet megvédeni mindattól a vádaktól, amivel szeretnék az róla kialakuló írói kultuszát kisebbíteni.

Nem veszem sorra az összes vádat, amivel Wass Albertet ezen az oldalon illették.
Csak arra szeretném a figyelmét fölhívni mindenkinek, hogy a katona mindenkor és mindenhol parancsosztó és főleg(!) parancs végrehajtó személy. A katonai jogban nincs helye a parancsot felülbírálni senkinek!!!

Azért statáriális (azonnali) elítéltetés jár mindenhol a világon, főleg háborúban!!!
Nos, Wass Albert részt vett egy olyan háborúban, amiről bizton hitte, hogy a szülőföldjének megtartásáért folyt.
Ezt a háborút nem Wass Albert kezdeményezte és robbanatotta ki!!! Ugyanakkor a hadrafoghatósági korhatár 16-tól 55 éves korig terjedt!!!
Vagyis, abba a kurva háborúba - főleg 1944-ben már 16 éves gyerekeket is behívtak és azonnali golyó általi agyonlövetés járt annak aki azt a kurva parancsot nem telejesítette!!!
Namármost, rettenetes helyzetbe került ebben a szörnyű (melyik háború nem az?)világháborúban ilyen és ehhez hasonló esetekben beosztott és parancsnok egyaránt!!!

Ezért is UTASÍTOM VISSZA A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVÉT, ami alapján a katonaságot (lévén kényszersorozott, vagy beosztott tiszt) és a civil magyar lakosságot, vagyis az egész magyar nemzetet tették felelőssé egy olyan háborúért és annak minden borzalmáért, amit a feje fölött döntöttek el a katonai nagyhatalmak.

A háború KÉNYSZERHELYZET, amiben senki nem úgy cselekedhet, ahogy békeidőben tenné. Szeretném a figyelmet felhívni arra, hogy nincs fontosabb minden ember számára, mint a személyes szabadsága, amit csakis szabad élettérben ÉLHET MEG.

Namármost, akitől ezt a SZABADSÁGOT elveszik, annak torzulhat a személyisége, mert rabságban nem lehet ÉLNI csak tengődni!!! Wass Albert írásai arról szólnak, hogy ebben a tengődésben is megtarthatja az egyes ember az emberi méltóságát... (vagy nem - embere válogatja. Wass Albert szerette szülőföldjét: Erdélyt és annak népét!!!

Ez a SZERETÉS sugárzik minden egyes leírt szavából. Aki ezt elvitatja tőle, tegye, mert szólás szabadság van, csak arra kérem, hogy ne gyűlölje azokat, akik viszont dicsérve szeretik Wass Albert alkotásait és azt a művészt, aki ilyen szeretettel írta meg ÜZENETEIT az utókor számára! Miért? Mert a szólászsabadság ránk is vonatkozik!!!

És ez a fajta nacionalizmus egy egészen normális életérzés.
Nem azonos a sovinizmussal, amikor valaki a saját fajtáját, nemzetiségi hovatartozását rá akarja kényszeríteni mindenféle asszimilációs erőszakkal, mint ahogy azt Erdélyben a Felvidéken, a Délvidéken és mindenhol, ahol magyarok élnek az igazságtalanul elcsatolt területeken!!!

Igen, IGAZSÁGTALANUL csatolták el a trianoni döntés alapján, mert az összmagyarságot - kollektíve - büntették ezzel, pedig szó nem volt a kollektív bűnösségről!!!

Ugyanúgy, mint ahogy a mai Magyarországon, a hatalmat gyakorlók azzal, hogy teljes csődbe vitték újra közös hazánkat a néppel akarják megfizettetnoi a rossz politika következményeit. Miközben ők élvezkedve dúskálnak a milliárdjaik és a hatalom nyújtotta jólétben. Ez is abszolút tisztességtelen és, mint ilyent vissza kellene a népnek utasítani.

Ha képes lenne az önálló felelősséggel való gondolkodásra!

De nem képes és míg magukat kompetensnek tartó személyek egy magyar művész felett ilyen érdemtelen és méltatlan, piaci-kofa módján való veszekedésre késztet - nem is lesz. Mert teljességgel ROSSZ példát mutatnak. És, mint ilyen, teljességgel MÉLTATLAN WASS ALBERT EMBERI ÉS MŰVÉSZI EMLÉKÉHEZ, ÉLETMŰVÉHEZ!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 276 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 427
  • e Hónap: 3553
  • e Év: 35283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.