Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
1956 elleni mszp
  2007-10-26 23:49:41, péntek
 
  Az MSZP ötvenhat ellen
2007-10-24 00:31:06 elnök


Az MSZP képtelen tisztázni viszonyát a szovjet rendszerrel, ezen belül az ország 1945-ös megszállásával, az 1956-os forradalom vérbefojtásával.

Ennek köszönhető, hogy időről időre napvilágot látnak olyan kijelentések, amelyek az állampárti hagyományokhoz hűen ellenforradalomként állítják be a szabadságharcot.

A párt vezetése sosem határolódik el ezektől a szélsőséges megnyilvánulásoktól, ezzel elősegíti a rendszervisszaváltást felszínen a belső ellentmondás eufemisztikusan csak a Kádár rezsimhez való viszonyként jelenik meg, és elkenik a problémát a kádári kisember relatív boldogulásáról szőtt hamis legendákkal.


A giccses kép alól azonban előbukkan a hazugságmag, hiszen az MSZMP-hagyományoknak megfelelően sokan a pártban változatlanul ellenforradalomnak tartják 1956-ot. Havas Szófia, az MSZP országgyűlési képviselője csak ezt a párton belül meglévő vélekedést mondta ki őszintén. Csak a verbalitás szintjén végbement rendszerváltás politikai prüdériájához szokott füleknek volt szokatlan, hogy egy politikus megmondja a frankót: szerinte éppúgy nyilasok garázdálkodtak az országban ötvenhatban, mint ahogy 1944-ben járták a házakat zsidók után kutatva.

Havas Szófia csak egy álszent és hamis egyezményt rúgott fel, ami szerint a régi keményvonalas, 1956-ot kizárólag ellenforradalmi puccskísérletként emlegető MSZMP kádereket hirtelen megvilágosodás érte 1989-ben. A média segítségével ezt az átalakulási mítoszt a társadalom jelentős része megette, holott nem életszerű, hogy valaki egyik pillanatról a másikra homlokegyenest az ellenkezőjét vallja mindennek.


Ötvenhat nem az egyik volt a több fontos tétel közül az állampárti brosúrákban, hanem a legeslegfontosabb - hiszen maga a párt is a forradalom elpusztítására épült ki. Nem véletlen, hogy a jelenlegi kormányfő nem volt hajlandó - hogy az általuk erőltetett szóval éljünk - elhatárolódni Havas Szófiától, de még bírálni sem az elképesztő kijelentést. Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy megérti a képviselőnőt családi tragédiája miatt. Csakhogy - mint a lap is be számolt róla - apjával, Horn Gézával a tények szerint nem az "ellenforradalmárok" végeztek, hanem a megszálló szovjet csapatok egyik járműve. Havas Szófiának tehát arra lenne meg minden oka, hogy a szovjet rezsimet gyűlölje, nem pedig a szabadságharcosokat. A Havas Szófia patologikusan gyűlölködő kijelentése körüli polémia elfedte azt a tényt, hogy saját pártelnöke - aki egy személyben a még hivatalban lévő miniszter elnök - reagálása sokkal felháborítóbb, mint a valóságot tagadó képviselőnőé.


Gyurcsány Ferenc ugyanis nagyon tudatosan, párton belüli maradék táborának megőrzése miatt állt a forradalmat elítélő sztálinisták oldalára. Azzal a Nagy Imre mártír miniszterelnökkel szemben, akit Havas végeredményben szintén lenyilasozott. Az 1956-os forradalom és szabadság harc relativizálása, elfelejtetése, történelemhamisítóan negatív színben való feltüntetése azonban nem csupán egy szélsőséges kis csoport privilégiuma á nagyobbik kormánypártban. Ilyenkor mindig a pufajkás, azaz karhatalmista múltú Horn Gyulára szokás asszociálni, ám a volt miniszterelnök legalább nem tagadta múltját - legfeljebb kozmetikázni fróbálta.

Zárójeles megjegyzés: azért Horn Gyula iratainak eltűntetése ki tudja, milyen bűnök napvilágra kerülésétől óvta meg a kommunista utódpártot. A volt pártelnök-kormányfő még büszke is a múltjára, hiszen azt nyilatkozta: a törvényes rendet védte 1956-57-ben. Horn 75. születésnapi ünnepségén Gorbacsov volt elnök-pártfőtitkár el is büszkélkedett az ötvenhatos szovjet katonai intervencióval. Mi a helyzet viszont azokkal, akik mondhatni önként, dalolva, minden múltbeli kényszer nélkül állnak be a dicsőséges forradalom ócsárlói közé?

Göncz Kinga külügyminisztert például családi kötelékei inkább arra indíthatták volna, hogy elkötelezett prókátora legyen a szabadságharcnak és védelmezője a ma is élő meghurcoltaknak. Göncz Árpád volt államfő és egykori ‘56-os elítélt lánya mégis a sárdobálók sorába állt be, amikor tavaly decemberben cinikusan úgy nyilatkozott: nem lehet ötven évig megélni a forradalomból. Túl az ízléstelenségen, Göncz még nyilvánvaló történelemhamisítást is elkövetett, hiszen ötven évet emlegetett, holott

1989-ig nem megélni, hanem tönkremenni, meghalni lehetett az ötvenhatos múltból.

Hegyi Gyula, az MSZP európai parlamenti képviselője is beszállt a forradalmat meggyalázó bizniszbe. A brit baloldali Guardianben 2006 őszén kifejtette: 1956- ban kommunistákat lincseltek meg, antiszemita megnyilvánulások voltak, s egyesek visszahozták a náci ideológiát. Hegyi azóta sem kért bocsánatot a súlyos inszinuációért, sőt még tovább magyarázta ferde gondolatait.

Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár három éve egy lapinterjúban azzal büszkélkedett, hogy apja a forradalom vérbefojtása után, mintegy a pufajkások utódjaként alakult Munkásőrség tagja volt. Kósáné Kovács Magda szocialista EP képviselő azon lamentált, hogy a kommunista vétkeket szerinte nem lehet egy kalap alá venni a nácik súlyos bűneivel.

Az MSZP egyiküktől sem határolódott el, ahogyan a választások idején neki kampányoló, Nagy Imre emlékét gyalázó, Kádárt éltető Moldova Györgytől sem.

De hát miért is határolódott volna el egy olyan párt, amely Köztársaság téri székházának kitüntetett relikviája volt egészen napjainkig az az emléktábla, amellyel a székház 1956-os, békés polgárokra lövetéssel kiprovokált ostroma idején meghalt ávósoknak állítottak emléket?

http://www.fideszbp20.h
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhatárolódás
  2007-10-26 23:45:40, péntek
 
  2007-10-24 00:17:45 elnök

A Pesterzsébeti Fidesz Elnökségének döntése értelmében, a párt helyi szervezete 2007 ben addig nem vesz részt '56 os önkormányzati közös rendezvényeken, amíg a kommunista utódpárt helyi képviselő nem határolódnak el Havas Szófia MSZP parlamenti képviselő kijelentéseitől.

"Ez a minimum, amivel tartozunk a Juta dombon harcoló egykori hősöknek! "-közölte szerkesztőségünkkel Fröhlich Péter frakcióvezető

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zajvédőfal...
  2007-10-26 23:44:04, péntek
 
  Hiller és Keszthelyi nem akar zajvédő falat?
2007-10-23 23:57:00 elnök


Az alábbi beszámolót a www. pesterzsebet.lap.hu találtuk Kelem Gyulától.

Az írásból kiderül a helyi MSZP és Hiller képviselő úr hozzállása a zajvédő fal problémájához. Kérjük, vessék ezt össze, az Összhang című kiadvány demagóg állításaival...
Ime: "Összefoglaló Dr. Hiller István Úr 2007. október 16-i fogadóórájáról Hiller István Úr fogadó órájára a korábban megkezdett beszélgetés, és támogatáskérés (augusztusi fogadóóra) folytatására mentem el. Akkor is kértem támogatását a zajvédőfal megépítésének támogatásához. Az eredeti terv szerint a norvég alapból finanszírozták volna a zajvédőfal megépítését. Miniszter úr, aki a 29. számú választókörzet Országgyűlési képviselője tájékoztatott, hogy a norvég alap kimerült. Szerinte nem biztos, hogy a költségvetés tudja biztosítani a közel 900 milliós beruházási összeget a jövő év folyamán. Erősen, és többször is hangsúlyozta, hogy a zajvédő fal megépítése nem támogatott az ottani vállalkozók részéről, mert megépítésében ellenérdekeltek. Kérdezte, hogy elég erősek-e vagyunk a vállalkozókkal és pénzükkel szemben, mert kemény harcra kell számítanunk!

Felvetettem az átlátszó zajvédő fal megépítésének lehetőségét, ami a vállalkozók számára is megfelelő alternatíva lehet. Válaszában azt mondta, hogy az átlátszó zajvédő falat felejtsem el, mert az túl drága! Másik alternatív ötletemre, az érdekelt vállalkozók reklámplakátjainak támogatott, kompenzációs kihelyezésére is azt a választ kaptam, hogy felejtsem el!
Augusztusi megbeszélésünkön még aktív támogatásáról biztosított, most nem kaptam konkrét biztatást. Ismertettem a jövetelem 2. részét: az aláírásgyűjtő íveket a zajvédőfal megépítésének kiterjesztéséről. A tervezett zajvédőfal építése a Fiume utcánál befejeződne, így a felüljárón haladó autópálya zaja a Fiume utcára továbbra is csillapítatlanul zúdulna. Ez a zajhatás még a Mártírok útjánál is hallható, mivel nincsenek közben házak, vagy erdő, ami megfogná a zajártalmat.

Az építés szükségességének indokainak másik része az, hogy az Önkormányzat tervbe vette egy lakópark építését arra a területre. Mivel előrelátó zajvédelmi beruházást egyelőre nem terveztek a lakóparkhoz, ezért szükséges lenne mindkét ok miatt a terület védelme a Fiume utca és a Tesco lehajtó között. Hiller úr szerint teljesen felesleges egy bizonytalan beruházásra (lakópark építés) számítani, és emiatt zajvédő falat építeni. Kértem, hogy a lobbizásnál fő indokként az ott élők érdekeit képviselje, amit az átnyújtott közel 130 ember aláírásával támogatott aláírásgyűjtő ívek is nyomatékot adtak.

A beadványra egyéb tekintetben nem reagált, Telefonon értesítenek bárminemű fejleményről. A megbeszélésen jelen volt még Keszthelyi Zoltán képviselő úr is. Üdvözlettel: Kelemen Gyula"

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó:
  2007-10-26 23:41:08, péntek
 
  Meghívó: "ÁRPÁD VÉREI" nyíregyházi rendezvénye 2007.10.27.


Meghívó
2007. Október 27.-re, szombat délutánra

Szeretettel és a Haza iránti elkötelezettséggel hívjuk és várjuk Önt
Nyíregyházán, a Kossuth térre.
Ünnepi találkozónk előzetes főhajtás Árpád-éve tündöklő fénye előtt, és
fájdalmas megemlékezés a mai magyar helyzetről.
Gyülekező 15:00 órától.
Az ünnepi műsor 16:00 órától körülbelül 19:00 óráig tart.
HÍV ÉS VÁR NYÍREGYHÁZA KOSSUTH TERE
A rendezvény menetében kisebb változás még lehetséges.



"Turáni tölgy borítsd fölénk
Turáni tölgy vigyázz reánk
Lombkoronád az ágaid
Mert ez a föld az őshazánk"
(Friedrich K)


Tisztelettel, Ágoston Zoltán
Főszervező
Tel: 06 20 5795347
E-mail: agostonzoli@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tubes: nem függesztették fel
  2007-10-26 23:30:22, péntek
 
  Tubes -CMM honlapról


Tubes: nem függesztették fel az építési engedélyt
2007-10-18

A Fővárosi Bíróság a napokban hozott nem jogerős
határozatában
elutasította a Tubesre tervezett NATO-lokátor másodfokú
építési engedélyének
felfüggesztésére irányuló beadványokat - közölte a radarellenes Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) szóvivője
szerdán a távirati irodával.

Kedden kaptam kézhez a bíróság október 15-én postára adott végzését.

A döntés ellen, amelyben indoklás nem szerepel, fellebbezést
nyújtunk be a Fővárosi Ítélőtáblához
- mondta a távirati irodának Vicze Csilla ügyvéd.

A szóvivő hozzátette: a kérelmekben arra hivatkoztak, és a táblabíróságon is
azzal érvelnek majd,
hogy az építkezés a tervek szerint hat és félezer köbméter szikla
robbantásával,
15 ezer tonna építőanyag beépítésével, s 33 ezer tonna építőanyag
mozgatásával járna,
ez pedig súlyosan károsítaná a környezetet.

Vicze Csilla elmondta, hogy összesen mintegy harminc pécsi polgár és szervezet
idén júliusban nyújtott
be felülvizsgálati kérelmet a Pécs melletti hegyre tervezett NATO-lokátorra
vonatkozó
másodfokú építési engedély ellen a Fővárosi Bíróságon.

A kereseteket beadott magánszemélyek és szervezetek azt kérték a bíróságtól, hogy
a határozat végrehajtását függessze fel, az engedélyt helyezze hatályon
kívül, és a Honvédelmi Minisztériumot
(HM) kötelezze új eljárás lefolytatására az ügyben.

A bíróság ezúttal csak a felfüggesztési kérelem elutasításáról
határozott, a másik két pontban egy-másfél éven belül várható ítélet.
A pereskedők indokai szerint a honvédelmi miniszter által kiadott másodfokú
építési engedély
megalapozatlan, több szempontból törvénysértő, Többek között ellentétes például a Pécs
építési szabályzatában foglaltakkal is,
és az építkezés súlyosan károsítaná a környezetet.

A HM június 25-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy érvényes a Pécs melletti
Tubes-tetőn működő
katonai híradóbázis korszerűsítésére és a radarállomás telepítésére vonatkozó,
április 19-én kiadott építési engedély, mert a honvédelmi miniszter nem
találta megalapozottnak az ellene benyújtott fellebbezéseket.

A CMM tagjai megfellebbezik a Fővárosi Bíróság végzését a végrehajtás
felfüggesztéséről


"...a Fővárosi Bíróság végzését megfellebbezzük a Fővárosi Ítélőtáblánál.
Az ügy jogerős elbírálásáig az építkezés nem kezdődhet meg!!!"

Kedves CMM tagok, tisztelt bátor HM-et perelők!


2007. október 16-án vettem át a Fővárosi Bíróság azon végzését, amelyben
elutasítja kérelmünket,
amelyben az építési engedély törvénysértéseivel kapcsolatos peres eljárás
jogerős befejezéséig
kértük a végrehajtás felfüggesztését, azaz hogy az ügy eldöntéséig ne
kezdődhessen meg az építkezés.
Álláspontom szerint a bíróság kellő indoklás nélkül utasította el ezen
kérelmünket. - nem az egész keresetet!).

A Fővárosi Bíróságnak arról kellett döntenie, hogy mi okoz nagyobb hátrányt:
az építkezés megkezdése-e, vagy a végrehajtás felfüggesztése.

Mi a HM Környezeti Hatástanulmányára hivatkozva valószínűsítettük, hogy
6500 m3 szikla kitermelésével, valamint
33 000 tonna építőanyag megmozgatásával visszafordíthatatlan kár keletkezne,
az eredeti állapotot pedig a vízbázis védelmi területén nem lehetne helyreállítani.
A bíróság indoklásában nem szerepel az, hogy milyen hátrány keletkezik
akkor, ha nem kezdődik meg az építkezés.
A HM érveire a bíróság az indoklásban nem hivatkozik.
Ezért a Fővárosi Bíróság végzését megfellebbezzük a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az ügy jogerős elbírálásáig az építkezés nem kezdődhet meg!

dr. Vicze Csilla
ügyvéd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedvezményes könyvvásár
  2007-10-26 23:03:28, péntek
 
  KRÁTER KÖNYVESHÁZ ÉS WASS ALBERT EMLÉKTEREM - az ASTORIÁNÁL

1072 Budapest, Rákóczi út 8/A; T: 266-31-53

Az Október 23-i ünnep alkalmából Könyvesházunk

az alábbi könyveket

30%

kedvezménnyel kínálja vásárlóinak

2007. október 15. és 2007. november 15 között.




Ötvenhat műegyetemistái

Kedvezményes ár: 1540 Ft.



Rupert Rafael:

Gulag, Az elrejtett világ

Kedvezményes ár: 1050 Ft.



Mészáros Sándorné

Elrabolt éveim a Gulágon

Kedvezményes ár: 630 Ft.





Hazátlanul

Emigráns költők antológiája

Kedvezményes ár: 1400 Ft.




Kővári Béla:

Magyar holokauszt

Kedvezményes ár: 1190 Ft.



Csernák Árpád - Gerencsér Zsolt:

Felnőtté tiporva

Mansfeld Péter és társai, a Széna tériek élete, sorsa pereg le előttünk,

visszanyúlva egészen a II. világháború befejezéséig.


Kedvezményes ár: 940 Ft.




Könyvajánló

50% kedvezmény




Tóth Éva:

Emlékvers

Ez a nagyszerű költemény a könyvben 17 nyelven szólal meg,

17 nyelven kiáltja a világba egy magyar asszony az 1945-ös és 1956-os emlékeit.



Kedvezményes ár: 600 Ft.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A háborút nem Wass Albert kezd
  2007-10-26 14:13:31, péntek
 
  Írta: BMI , 2007. 10. 09.
Mi a különbség a vita és veszekedés között?

Amint végigolvastam a hozzászólásokat a témában, azonnal eszembe jutott az a szabály, ami arra vonatkozott hogyan lehet két ember vitáját kisiklatni. Vannak erre módszerek, ugyanis. Amikor valamelyik félnek kínos, hogy olyasmit kifogásolnak, minősítenek, ami miatt bűntudata támadhat rövidre lehet zárni azzal, hogy a partner személyére terelem a figyelmet. Ugye ismerős a módszer? Ezt nevezik személyeskedésnek. A parner azon mód magyarázkodásra kényszeríthető s ezzel egyszersmind az adott témáról a figyelme elterelhető...
Kérek mindenkit, hogy ne menjen ebbe bele, mert ez gusztustalan veszekedéssé fajulhat és, mint ilyen méltatlan hozzánk, akik szeretnénk Wass Albertet megvédeni mindattól a vádaktól, amivel szeretnék az róla kialakuló írói kultuszát kisebbíteni.
Nem veszem sorra az összes vádat, amivel Wass Albertet ezen az oldalon illették.
Csak arra szeretném a figyelmét fölhívni mindenkinek, hogy a katona mindenkor és mindenhol parancsosztó és főleg(!) parancs végrehajtó személy. A katonai jogban nincs helye a parancsot felülbírálni senkinek!!!
Azért statáriális (azonnali) elítéltetés jár mindenhol a világon, főleg háborúban!!!
Nos, Wass Albert részt vett egy olyan háborúban, amiről bizton hitte, hogy a szülőföldjének megtartásáért folyt. Ezt a háborút nem Wass Albert kezdeményezte és robbanatotta ki!!! Ugyanakkor a hadrafoghatósági korhatár 16-tól 55 éves korig terjedt!!! Vagyis, abba a kurva háborúba - főleg 1944-ben már 16 éves gyerekeket is behívtak és azonnali golyó általi agyonlövetés járt annak aki azt a kurva parancsot nem telejesítette!!!
Namármost, rettenetes helyzetbe került ebben a szörnyű (melyik háború nem az?)világháborúban ilyen és ehhez hasonló esetekben beosztott és parancsnok egyaránt!!!
Ezért is UTASÍTOM VISSZA A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVÉT, ami alapján a katonaságot (lévén kényszersorozott, vagy beosztott tiszt) és a civil magyar lakosságot, vagyis az egész magyar nemzetet tették felelőssé egy olyan háborúért és annak minden borzalmáért, amit a feje fölött döntöttek el a katonai nagyhatalmak.
A háború KÉNYSZERHELYZET, amiben senki nem úgy cselekedhet, ahogy békeidőben tenné. Szeretném a figyelmet felhívni arra, hogy nincs fontosabb minden ember számára, mint a személyes szabadsága, amit csakis szabad élettérben ÉLHET MEG.
Namármost, akitől ezt a SZABADSÁGOT elveszik, annak torzulhat a személyisége, mert rabságban nem lehet ÉLNI csak tengődni!!! Wass Albert írásai arról szólnak, hogy ebben a tengődésben is megtarthatja az egyes ember az emberi méltóságát... (vagy nem - embere válogatja. Wass Albert szerette szülőföldjét: Erdélyt és annak népét!!!
Ez a SZERETÉS sugárzik minden egyes leírt szavából. Aki ezt elvitatja tőle, tegye, mert szólás szabadság van, csak arra kérem, hogy ne gyűlölje azokat, akik viszont dicsérve szeretik Wass Albert alkotásait és azt a művészt, aki ilyen szeretettel írta meg ÜZENETEIT az utókor számára! Miért? Mert a szólászsabadság ránk is vonatkozik!!!
És ez a fajta nacionalizmus egy egészen normális életérzés. Nem azonos a sovinizmussal, amikor valaki a saját fajtáját, nemzetiségi hovatartozását rá akarja kényszeríteni mindenféle asszimilációs erőszakkal, mint ahogy azt Erdélyben a Felvidéken, a Délvidéken és mindenhol, ahol magyarok élnek az igazságtalanul elcsatolt területeken!!!
Igen, IGAZSÁGTALANUL csatolták el a trianoni döntés alapján, mert az összmagyarságot - kollektíve - büntették ezzel, pedig szó nem volt a kollektív bűnösségről!!!
Ugyanúgy, mint ahogy a mai Mgyarországon, a hatalmat gyakorlók azzal, hogy teljes csődbe vitték újra közös hazánkat a néppel akarják megfizettetnoi a rossz politika következményeit. Miközben ők élvezkedve dúskálnak a milliárdjaik és a hatalom nyújtotta jólétben. Ez is abszolút tisztességtelen és, mint ilyent vissza kellene a népnek utasítani.
Ha képes lenne az önálló felelősséggel való gondolkodásra! De nem képes és míg magukat kompetensnek tartó személyek egy magyar művész felett ilyen érdemtelen és méltatlan, piaci-kofa módján való veszekedésre késztet - nem is lesz. Mert teljességgel ROSSZ példát mutatnak. És, mint ilyen, teljességgel MÉLTATLAN WASS ALBERT EMBERI ÉS MŰVÉSZI EMLÉKÉHEZ, ÉLETMŰVÉHEZ!!!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön méltatlan vitát gerjeszt...
  2007-10-26 14:10:27, péntek
 
  Írta: Bóna Mária Ilona , 2007. 06. 10.
Szemenyei-Kiss Tamásnak!

Ön MÉLTATLAN vitát gerjesztett és gerjeszt ezen a helyen: http://ahet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2050&Itemid= 101

Már , amikor elkezdte Ön ezt a rágalomhadjáratot Wass Albert körül, már akkor gondoltam, hogy "megvédem" Wass Albert lelkét"!
Merthogy ezzel a címmel indította útjára a vitává generált témát.
Aztán nem írtam, mert MÉLTATLANNAK tartottam a témafelvetést!

MÉLTATLANNAK tartottam Wass Albert életművéhez és személy szerint méltatlannak tartottam Wass Albert "lelkéhez"!
Nem kell az ő lelkét megmenteni, hiszen nagyon jó helyen van az ott ahol van. Mint Istenben és a "feltámadásban" hívő református ember: hiszem és vallom, hogy Wass Albert lelke ott van, azok között, akik a feltámadás kegyelmében részesülhetnek. Igaz, terjesztették róla, h. öngyilkos lett, de ezt csak az ellenségei igyekeztek rőla terjeszteni! Azt is tudom, hogy - mert sorban halnak mellőlem barátaim, kortársaim, mindazok, akik kitüntetnek szeretetükkel, figyelmükkel - mennyire meg lehet rendezni bárkinek az erőszakos halálát, mintha "öngyilkosság", vagy "baleset" lett volna!!!

Méltatlannak tartottam azért is, mert mindenki, aki egy művészt nem a MŰVEI alapján ítél meg, hanem az emberi gyarlóságai alapján, azzal nekem nincs vitázni valóm.

Az ilyen emberrel MÉLTATLAN vitába bonyolódni, mert nem ismeri el a "tehetség" isteni voltát. Nem ismeri a Bibliában is olvasható "írástudók" talentumának isteni adományát. Vagyis, amikor olyan regényeket, költeményeket ír egy ember, mint Wass Albert is, akkor az isteni sugallatra történik. Az ilyenek arra hivatottak, hogy embertársaiknak és az utókornak közvetítsék egy-egy korban megélt ÉLETFORMÁK, ÉLETKONFLIKTUSOK történei során az "ÜZENET"-et, annak minden megszívlelendő tanulságával együtt!
Amikor egy hosszabb lélegzetű műt ír, alkot valaki, vagy képet fest, vagy szobrot "farag", akkor "átmegyünk" túlélő üzemmódba.
Vagyis, nem eszünk, iszunk alszunk - napokon keresztül - és amiért ílymódon salakanyag sem keletkezik, nem is ürítjük azt. És mégis ÉLÜNK és VIRULUNK közben!!!
Szemenyei-Kiss Tamás talán nem ismeri a nagyobb, mindenki által oly nagyra értékelt alkotások születésének történetét. Ki ne hallott volna a Sixtuszi kápolnáról vagy a Híres Piétáról? ... A múzeum leghíresebb látnivalói közé tartozik a Sixtusi-kápolna, melynek mennyezeti freskóit Michelangelo iszonyú "szenvedések" - amit valószínűleg nem is érzékelt - közepette festette meg.

Ma próbálják Szemenyei-Kiss Tamáshoz hasonlók Michelangelót, mint embert lejáratni mindenféle szenzációhajhász firkálmánnyal. Miközben a Sixtuszi kápolna freskóit látogató túristák, évente milliárdos bevételt hoznak a tulajnak...

Akkor, ott van Roden híres szobra, a csók, valamint a Gondolkodó... Világhírű és Rodent örökre híressé tevő alkotások, míg lesz ember, aki gyönyörködni lesz képes ezekben a szobrokban. És, valóban gyönyörű gondolat gyönyörködésre okot adó módon megalkotva mindkettő!!!

De még nem hallottam olyan francia polgárról, aki széltében-hosszában híresztelte volna Rodenről, hogy milyen erkölcstelen ember volt!!! Pedig, a magánéletében és, mint művész is kíméletlen, önző hímsoviniszta volt! Igen, a Csók alkotója!


Visszatérve az eredeti témához, nem tudok mást írni, minthogy nekem kifejezetten ellenszenves ez a vita és nem is szerettem volna hozzászólni, ha Szemenyei-Kiss Tamás nem generálja újra és újra Wass Albert körül ezt a méltatlan vitát.

Azért sem akartam hozzászólni, mert ellenszenves számomra amikor "kicsinységében" korlátolt ember arra használja fel írástudását, hogy a "nagyok" lejáratását "szolgálja".

Mert Szemenyei-Kiss a "nagy" Wass Albert lejáratásának témájával csámcsogtatja az olvasókat. Amiért most mégis hozzászóltam az azért van, mert elegem lett a CSÁMCSOGÁSBÓL, meg a CSÁMCSOGÓKBÓL!!!

Szemenyei-Kiss Tamás! Hozzá lehet látni egy regény megírásához!!! Szép csendben, étlen- szomjan, éjt nappallá téve!!!

Ja, hogy abból nem élne meg, mert Ön valóban belepusztulna, mert nem kapta meg hozzá az égi áldást??? Lehet irigykedni, de kérem ez legyen az Ön magánügye! Mármint.-hogy "csámcsog"! Mert ettől megkímélhetne bennünket!!
Elismerem: szíve-joga csámcsogni, persze otthon a négy fal között, de nem nyílvánosan! Ne tegye kérem, mert egészen egyszerűen MÉLTATLAN MINDANNYIUNKHOZ!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magukrahagyatottak...
  2007-10-26 14:05:49, péntek
 
  Wass Albert: Magukrahagyottak .... részlet: Magyarország 1956

... A sebesült hallgatott.
Nehéz csönd ült az éjszaka hátán, s fagy csillogott a holdezüst fákon.
Valahol messze megszólalt egy bagoly.

- Háromféle ember van ebben az országban,
- szólalt meg egy idő múlva újra a sebesült, mély undorral a hangjában -
háromféle magyar.

Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal,
a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül,
a rendszerrel, mindennel.
Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.
Ebben mind egyformák.

Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait,
hogy kiszolgálja a hatalmon levőket.
Csatlakozik hozzájuk.
Hasán csúszik, farkát csóválja,
s ha odalöknek neki egy koncot s befogadják cselédnek,
akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál,
s marósabb a vadfarkasnál,
kegyetlenebb az ellenségnél,
kommunistább a kommunistánál,
csak hogy bebizonyítsa a maga hűségét,
és nagyobb koncot kapjon érte.

- Egy másik részük az ellenkezőjét teszi:
feláll a két lábára és verekszik.
Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé.
A maga jussát az élethez.
A maga jussát a szabadsághoz.
A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született s mely a hazája.

Verekszik másokért is, mindenkiért.
A mások jussáért, a mások szabadságáért.
A még csak meg sem születettekért is verekszik.
Mindenkiért és mindenki helyett.

- Aztán van a harmadik csoport,
a nagy csoport, amit úgy is nevezhetünk: a nép.
Akinek nincsen arca sem rossz, sem jó.
Sem szép, sem csúnya.
Se nem hős, se nem áruló.
Senki és semmi.
Tömeg.
Nyáj.
Nem tesz se jót, se rosszat.
Semmit se tesz.
Csak meghúzódik és vár.
És mint a fű a rátaposó láb alatt: meghajlik, meggörbül.
Tűr.

Mindent eltűr,
amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint.
De sohasem egészen.
Egy kissé mindig meghajolva marad,
készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt.

Érted?
Eszébe se jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen,
hogy megvágja, megszúrja,
küzdjön ellene, kockázatot vállaljon a jussáért,
a szabadságáért, bármiért ... érted, Anka?
Ez a nagy tömeg.
A nagy magyar tömeg.
Ez a nép.

A leány némán bólintott.
Csak fejének lassú mozgása látszott, arcának vonalait elrejtette a szikla sötét árnyéka.

- Van egy híres nóta ebben az országban.
Férfiak szokták énekelni.
Volt idő, amikor magam is elduhajkodtam mellette,
s úgy bömböltem a szavait, mintha az egész lelkem benne lett volna.
De tulajdonképpen sohasem gondolkoztam azon, hogy mit is mondanak azok a szavak.

Csak most jöttem reá, hogy micsoda rettenetes nóta ez.
,,Kossuth Lajos azt üzente ..."
Tudod, ki volt Kossuth Lajos?
A szabadság prófétája volt.
Több mint száz évvel ezelőtt ide állt, ez elé a nép elé, és fölrázta bennük a lelket.
Minden embernek Istentől való jussa ezen a földön a szabadság,
hirdette meg a magyaroknak,
de aki nem hajlandó harcolni érte,
aki nem hajlandó meghalni érte,
az nem érdemli meg, hogy szabadon éljen.

- Az emberek föllelkesedtek a szavaitól.
Egyszerre mindenki a szabadságról beszélt.
Egyszerre mindenki a szabadságot akarta.
Mindenki.
Szegény és gazdag.
Paraszt és úr.
Mindenki.
És elkezdődött a szabadságharc.
Katonákra volt szükség, minél több katonára.
Emberekre, akik vállalni merték a kockázatot,
emberekre, akik hajlandók voltak meghalni azért a szabadságért,
amelyhez mindenkinek egyformán jussa volt,
azoknak is, akik nem halnak meg érte.

Kossuth üzent a néphez.
Voltak, akik fegyvert ragadtak és mentek.

S voltak, akik otthon ültek és vártak.
Várták, hogy mi lesz a vége.

S amíg vártak, egyre azt énekelték:
Ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni, éljen a szabadság, éljen a haza ... ,,

Valahányszor jött az üzenet, a nótával feleltek reá:
,,Ha még egyszer azt üzeni ...!"
Aztán kifogyott az idő, és nem volt több üzenet.
Elveszett a szabadság és elveszett a haza egy nóta miatt.
Jaj, de gyűlölöm ezt a nótát, Anka ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arról, ami megfertőzi körülött
  2007-10-26 14:04:17, péntek
 
  Wass Albert: Arról, ami megfertőzi körülötted a levegőt ...

Találkoztál már valaha az erdőn bomló állati hullával?
Amin férgek ezrei nyüzsögnek?
Aminek nehéz, bűzös szaga széles körben megfertőzte körülötted a levegőt,
hogy csak lélegzetvisszafojtva tudtál mellette elhaladni?
Ugye siettél, hogy elkerülj undorító közelségéből?

A gyűlölet közeléből mért nem sietsz el éppen olyan undorral?
Még fertőzőbb a párája, mint bomló állati hullának.

Valakinek sebet kap a lelke.
Aki adta, nem is tud róla talán.
Aki kapta, alig rezzent meg belé.
De a seb marad és nem heged be.

Vannak emberek, akiknek a sebei nem hegednek be soha.
Valami belécseppent talán az ilyen sebbe,
valami fertőző baktérium,
vagy a léleknek valami mérges váladéka.
Nem lehet tudni.
Ezt már a babonás rontó hatalmak teszik

Valakinek sebet kapott a lelke és a seb nem heged be.
Gennyezni kezd.
Az ember töpreng és rágódik azon, ami vele történt.
Ez a lelki sebek gennyezése.
Fájó érzések gyűlnek meg a seb körül.
Gonosz sajgás támad.
A seb gyulladásba jön.
A gyulladás terjed.
Láz keletkezik és egyre nő.
Már nincs segítség:
a méreg benne van a lélek vérkeringésében.

A lélek elpusztul.
Hulláját ellepik a férgek, zöldhátú legyek szállanak rá és hordják szét a fertőző csírákat.
A halott lélek körül széles körben fertőzött a levegő.
Aki ebbe a körbe bekerül,
elég, ha csak karcolást hordoz a lelkén valahol, a seb megfertőződik

Ne üss sebet embertársaid lelkén!

Ha a Tiedet gondtalanul megkarcolja valaki,
ne csinálj belőle nagy ügyet.

Az agyontapogatott sebek mérgesednek el leghamarabb.
Ha pedig a seb körül éreznéd már a töprengések gyötrő szaggatásait:
vedd elő az akarat kését,
izzítsd föl a szellem tüzében és vágd ki vele lelkedből a megtámadott részt.
Mosd ki a sebet tiszta önbírálattal,
bármennyire is csíp és éget.
Tégy rá feledés-tapaszt és úgy járj vele az emberek között,
mint akivel semmi sem történt


Kerüld el a fertőzötteket.

Könnyen megismered őket,
mert a lázas ember félrebeszél.

Akit a napsütésben is ráz a hideg,
aki nem látja meg az útszéli virágokat,
nem hallja meg a hajnalban ébredő rigót:
az olyan ember közelében ne tartózkodj,
mert gyanús, hogy ragályhordozó.

Óvakodj azoktól,
akik leszegett fejjel járnak Isten szabad ege alatt.

Akik langyos és puha nyári estéken is csak arról akarnak beszélni,
hogy mi az, ami rossz ezen a világon.

Akik el akarják hitetni Veled,
hogy élni nem érdemes,
a világ csúnya és az ember bűnben fogantatott

Kerüld, messzire kerüld el azokat,
akik aszerint ítélik meg az embert,
hogy milyen nyelven beszél.
Vagy milyen templomban imádkozik,
vagy milyen jelvényt visel a gomblyukában.

Az ilyen ember lelke bomlik már,
mint az állati hulla,
és gyűlölettel fertőzi meg maga körül a levegőt.

És végül fuss,
menekülj az okos gyűlölet közeléből.
Ez a legveszedelmesebb és nincs ellene orvosságos szer.

A tárgyilagosságba bújtatott gyűlölet.
A megfontolt gyűlölet.

Az emberségesnek látszó, a megértő gyűlölet.
Amelyik így kezdi:
igaz, hogy ők is emberek, de...
Ha ilyennel találkozol, fuss,
mintha szemedet vették volna.

A szent gyűlölködők gyújtják föl mindig a világot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 276 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1278
  • e Hét: 2988
  • e Hónap: 11592
  • e Év: 47533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.