Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Minimáliselvárás demokráciában
  2007-10-28 23:04:26, vasárnap
 
  Rogán Antal V. kerületi polgármester, 2007. október 25-én csütörtökön, úgy érezte, meg kell szólalni a másnapra meghirdetett hídblokád ügyében.

Rosszul érezte. Intőjel lehetett volna a számára, hogy miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc szavakban távol tartotta magát az eseménytől, magyarán csöndben volt. Csak a rendőrkapitány, no meg Rogán Antal beszélt, az előbbi kötelességből, az utóbbi, csak úgy önszántából.

Belváros-Lipótváros első számú közjogi méltósága egyenesen a legfőbb ügyészhez fordult egy látszólag logikus vamzerkedéssel: semmilyen politikai cél érdekében sem szabad törvénytelen eszközöket alkalmazni. 2007. március 1-én délelőtt 10 órakor a Greenpeace aktivistái egy 120 négyzetméteres "Klímariadó: zöld energiát" feliratú molinót feszítettek ki a Lánchídon a Duna felett.

A hidat a rendőrség egy óra múlva műveleti területté nyilvánította, a városban komoly közlekedési dugó alakult ki. Rogán Antal még sem érezte úgy, hogy kinyilvánítsa magasröptű tézisét: semmilyen politikai cél érdekében sem szabad törvénytelen eszközöket alkalmazni

De a lényeg nem is itt van.

Az egyik Rogán személyét érintő lényeg: szereplése, gondolkodásmódja - innét, jobbról nézve - egyre ellenszenvesebb, s tipikus példája annak, hogyan lehet valaki narancsos úton mandarinná, nevezhetjük őt, hasonlóan Kókához, stílustalan parvenünek.
Bízunk benne, hogy az orbáni polgári-értékrend vízióban nem a rogáni létforma az etalon.

Ha a polgári demokrácia fontos pillérének tartjuk a szólás- és véleményszabadságot, s ezek eredőjeként a gyülekezési szabadságot akkor a "szabad-e tüntetni engedély nélkül" kérdésre egészen más választ kell adnunk, mint Rogánnak. A demokráciát vagy érzi valaki, vagy nem. Aki nem érzi annak szabály kell, leírás, állásfoglalás, törvény és határozat, bár így sem biztos, hogy érti a lényeget, érzi a demokráciát (lásd Gyurcsány Ferenc öntörvényű demokrácia felfogása). Grespik László a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kurátora a napokban ismertette a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2007. július 17-én született jogerős ítéletét, mely szerint "a gyülekezés szabadságának aránytalan korlátozását jelenti, ha arra hivatkozva oszlatnak fel egy demonstrációt, hogy az nem volt bejelentve". Ehhez nincs mit hozzátenni.

Rogán vamzerekedése mögött egy kicsinyes Fideszes betartást látok.

Ez a betartás lényegében az első hídi csata óta nyilvánvaló. A 2002-es választások utáni szavazatok újraszámlálást követelő tüntetéstől a Fidesz elhatárolódott, holott akkor még teljesen egyértelmű volt, érte tüntetnek, nem ellene. Ha végignézzük az elmúlt évek nem-Fideszes eseményeit, mindig feltűnt egy narancsos ember (Orbán, Kövér, Deutsch-Für, Szijjártó), aki a baloldal (fel)kérése nélkül is elhatárolódott, vagy egyszerűen csak hülyézett. Az "egy akol a jó akol" szellemében a Fidesz minden elkövet, hogy konkurense ne jelenhessen meg a jobboldalon.

Rogán Antal is nyilván úgy gondolja, hogy ha a társadalmi elégedetlenség levezethető az un. szociális népszavazás aláírásgyűjtő íveinek szignózásával, akkor minek tüntetni?

Átmeneti időkben élni rossz, mert az ember nem tudja merre felé is visznek az események, s hajlamos azt hinni, nem is történik semmi. A mai magyar társadalmi közhangulat egyre erőteljesebben beszél az összefogás szükségességéről, pontosabban ennek egyelőre a negatív nyomata jelenik meg: birka nép, áruló értelmiség, meddig tűrjük, majd a téli gáz- és villanyszámlák után, ha majd feléli mindenki a tartalékát stb.
Ám, hogy jelentős változások történnek velünk azt érdemes észre venni: az október 26-i hídblokád véleményem szerint, több szimpatizánst szerezett, mint ellenséget.
S példát láthattunk arra, hogy verekedés, összecsapás nélkül is lehet eredményt elérni.
A polgári engedetlenség csatát nyert.

Rogán Antalnak akkor lenne igaza, ha pártja, a Fidesz képviselné a választók akaratát, s Gyurcsány Ferenc kormányát leváltaná - hevenyészett fordításban a tüntetők által kiáltozott "Gyurcsány takarodj!" ezt jelenti -, s nem asszisztálna ehhez a kormányzásnak csúfolt ámokfutáshoz. Mert minél tovább asszisztál, annál inkább cinkosává válik hatalomnak, cinkosává egy olyan politikának, amelyik akár célul tűzte ki, akár nem, de romhalmazt "csinál" ebből az országból.

Demokráciában nemcsak kormányt, hanem ellenzéket is választunk, s ahogy kormánynak, úgy az ellenzéknek is megvannak a maga kötelességei.
Lehet, hogy sem a Fidesznek, sem Rogán Antalnak nem tetszik, hogy konkurensek mozgolódnak a jobboldalon, de az egy minimális elvárás a demokráciában, hogy ezeket a mozgalmakat, ha nem is támogatja, de legalább növekedésüket ne gátolja.

A sok gáncsoskodásnak, bekebelezésnek ugyanis súlyos ára lesz, egyszer meg fogjuk kérdezni, hogy a csudában lehet az, hogy csak az Ellenzéki Kerekasztal Tárgyalásokon résztvevő pártok jutnak hatalomra, jutnak be a parlamentbe? Nincs itt a háttérben egy titkos megállapodás? Ami különös, az különös.


Mohácsi-Gulyás István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
... sunnyognak
  2007-10-28 21:18:28, vasárnap
 
  Rendőrspiclik a hídblokádkor - fotókkal
2007-10-27. 13:09:19

Mindig vigyázzunk a közénk beépülni akaró rendőrspiclikre, bár annyira tipikusan surmó ávós fejük van, hogy a vak is felismeri őket.

Jellemző, hogy a hazafiak által is kedvelt ruhamárkákban jelennek meg, úgy mint például: Warrior, Everlast vagy Lonsdale. Íme, néhány példa:

http://furaila.xfree.hu/88243


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letartóztatások 26-án
  2007-10-28 16:18:44, vasárnap
 
  26-án LETARTÓZTATTÁK BALOGH BÉLÁT, A MAGYAR NEMZETÉRT MOZGALOM VEZETŐJÉT...

Szemtanúk szerint teljesen váratlanul csaptak le rá a rendőrök, egy beszélgetés közben.

A hazafinak, mielőtt betuszkolták a rabomobilba, ezek voltak az utolsó szavai: "Éljen Magyarország!"

(Fotó: Oskar)
http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/index.php?q=gallery_cat_view&gallery_ci d=45

...ÉS TATÁR JÓZSEFET, A RENDSZERVÁLTÓ FÓRUM SZERVEZŐJÉT IS!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A híd túl messze volt
  2007-10-28 16:13:37, vasárnap
 
  Hídblokád 2007.

Megfigyeléseink szerint a rendőrség ezúttal már minden erőt bevetett...Mindezen látványos készültség ellenére, az egy helyszín helyett, - hatot sikerült zsinórban órákra lezárni..... de ha a közlekedést minden áron fenn kell tartani, hogyan alkalmazhatták volna a könnygázt és a vízágyút, anélkül, hogy az éppen arra járó, közlekedő semleges, jogilag vétlen állampolgárokat, - ne találták volna el ezekkel az eszközökkel?..."
Dráma 3 felvonásban
Prológus:
A Kuruc.info 2007.10.26-ára az alábbi felhívást tette:

Elég volt! Nem csak Gyurcsány és bandája országrontásából, de a műellenzék és a "Kossuth tériek" pótcselekvéseiből is. Elég volt a sok beszédből, jöjjenek a tettek! Mástól ez a kormány nem mond le. Október 26-án - ami a 17 évvel azelőtti taxisblokádhoz hasonlóan pénteki napra esik - reggel 8 órától lezárjuk az Erzsébet hidat. Aki akar, velünk tart! Ne másra várj, cselekedj!"
Első felvonás

Erzsébet-híd:

S felhívásukra - annak ellenére, hogy hétköznapra és munkaidőre hirdetik meg akciójukat -, már reggel 8-tól szép számban gyülekeznek az egyetértő résztvevők. Mindenki szigorúan a híd két oldalán a járdán gyülekezik, a rendőrség is már jó előre ,,rákészült" a be nem jelentett rendezvényre, nagy erőkkel vonult fel, s sajtó nemkülönben.

A sorok a következőképpen rendeződnek: a tüntetők, és a sajtó a járdán, a rendőri erők az úttesten. Utóbbiak a járműforgalmat ezzel eleinte csak akadályozva, később pedig elzárva, akkora dugót csinálnak, hogy a kuruc tábor se tudna különb blokádot csinálni!

Kezdetben ennek ellenére sem történik se rendbontás, se zavargás, csak a szokásos skandálások. A buszok utasait letessékelik, mehetnek ők is gyalog.

Aztán a rendőröknél szakad el előbb a cérna; aki lemerészkedik az úttestre, már viszik is el. A többieket pedig kezdik leszorítani a hídról. Ez nem ment se gyorsan, se zökkenőmentesen. Kisebb-nagyobb viták nézeteltérések adódnak ugyan, de igazából, mégis békésnek mondható, - eltekintve persze attól a lényeges különbségtől; ahogyan a blokádot megítélik a szembenálló felek.

A legtöbb rendőr a körülményekhez képest emberi hangot üt meg, illetve vigyáz arra, hogy részükről is a legkevesebb erőszak történjen.

Azért ennek az ellenkezőjére is van példa. A kifejezetten ingerült, artikulátlan hangon ordított felszólítás: "Kifelé!!! Kifelé!!! Menjen ki!!" - a szívélyes felkérés" tulajdonosa az őrző 01-es számú rendőr, (feltehetőleg a kutyás egység parancsnoka) - ahogy mi látjuk őrnagyi rangban van.

Az ingerült viselkedés ingerültséget szül; ezt később meg is tapasztalhatjuk, az udvarias stílusban megfogalmazott kéréseknek az emberek sokkal kisebb ellenállással tesznek eleget - a szerk.)

Elviszik, Novák Elődöt a Jobbik volt szóvivőjét (lásd videó) Gonda Lászlót a Kossuth tériek vezetőjét, és még jó néhány embert.

Második felvonás

Több helyszínen:

Ezt követi a szokásos kergetőzés, a szokásos útvonalon. És a meghirdetett hídblokád helyett a rendőrségnek sikerül elérnie azt, hogy le legyen zárva a Ferenciek tere, a Kossuth Lajos utca majd az Astoria, a Rákóczi út és a Blaha Lujza tér is egy időre. Egy helyett 6 helyszín!

Innen visszaszivárognak a demonstrálók a Ferenciek Terére, az Erzsébet-híd lábához, ahol hosszú órákra összekeveredik mindenki, rendőrök, járókelők, demonstrálók.

Közben a Lánc-hídon is ,,fennakadások" és dugók nehezítik a forgalmat, néhány jó mászóképességű fiatal miatt.

Intermezzo:

Hír jön: agresszív skinhead fiatalok jönnek vonaton a Keletibe Füzesabonyból, rendőrök készenlétben, a vonatot várják...

Hír ismét jön: leszálltak előbb.

Hír megint jő: nem is volt ott megállója a vonatnak! (Hm... - a szerk.) Skinhead-ek sehol, helyettük öreg néni szatyrokkal.

Hir kifáradva: a skinhead-ek mégis inkább - talán? - Győrből jönnek...

Hír: - kimúlt.
Harmadik felvonás

Helyszín a Ferenciek tere, a templom előtti terület:

A tömeg a ,,kiemelések" oszlatások ellenére sem akar elfogyni. Az első ,,turnust" ekkorra már ki is engedték. Kit 6 -, kit 8 óra elteltével.

Az emberek állnak a Ferenciek terén beszélgetnek, skandálnak, - ahogy az ilyenkor már szokás, - de nem tágítanak. Balogh Béla, a Magyar Nemzetért Mozgalom vezetője is beszélgetésben van éppen, mikor nagy hirtelen lecsapnak rá, minden különösebb látható ok nélkül, és elvezetik. Ki tudja mi történt, hová viszik és miért? Bent tartják-e, vagy sem?

Elviszik még: Fáber Károlyt - a Kossuth tér egyik fő szervezőjét, Poszpischek Tamást, a Nemzeti Gárda elnökét és több gárdistát, Kiss Dánielt, a HVIM budapesti elnökét és a HVIM több tagját is.

Az igazoltatások folyamatosak. Ehhez erősítésre van szükség, hát 16 órakor megérkeznek a határőrök is. Nekik még szokniuk kell a dolgok menetét. (Nem úgy, mint a már megedződött rebiszesenek). Ők még megengednek maguknak ilyen fenyegetéseket egy-egy fényképező civil láttán:

"Vigyázzon nehogy elvegyem, és összetörjem - a H0023-as szám tulajdonosa ilyen tréfás kedvű.

Ahogy a jelenlévők elmondják, a rendőr konvoj a bolt oldalán álló, skandáló emberek közült egy idősebb urat emel ki, akinél Árpád sávos zászló van, úgyszintén minden szó és indoklás nélkül beteszik a kocsiba és elviszik. Ezenkívül még további 5 főt is.

Este 6-ra a hidat kiürítik a rebiszesek, innen tovább, a Ferenciek tere templomának irányába módszeres igazoltatással haladnak.

Estére már 82 embert állítanak elő a rendőrök a hídblokáddal és a tüntetésekkel kapcsolatban.

Vége a harmadik felvonásnak.

Epilógus

Megfigyeléseink szerint a rendőrség ezúttal már minden erőt bevetett.

Volt ott hatalmas, impozáns méretű rebiszes, s ugyanakkor 160cm magas, páncélba öltözött szép rendőrlány is. No meg rendészeti szakközépiskolás, aki tán még 18 éves sincs. Voltak tehát határőrök, akik csak most szokják még a pesti jamboree-k miliőjét, (és elég nehezen szokják, mint ahogy a fent olvasható a H0023-as számú határőr,

aki egy telefont akart összetörni - szándékos károkozás a polgári lakosságnak.)

Felvonultatták még a technikai eszköztár néhány gyöngyszemét: vadi új könnygáz katyusát , csili-vili önoltó izraeli vízágyút, és mint munkatársunk látta, egy AMD 762-es géppisztolyra szerelt puska gránátot. Mindezen látványos készültség ellenére, az egy helyszín helyett, - hatot sikerült zsinórban órákra lezárni
Felmerül a kérdés, hogy vagy a demonstrálók voltak ilyen fifikásak és behúzták a rendőröket újfent a csőbe, - vagy pedig a rendőrség operatív törzse, ahol a parancsok születtek, volt ennyire tehetetlen és szakmaiatlan?

Feltehetőleg azt a parancsot adták a rendőreiknek, hogy a híd és a környék közlekedését mindenáron fenn kell tartani!

Kérdésünk; de ha a közlekedést minden áron fenn kell tartani, hogyan alkalmazhatták volna a könnygázt és a vízágyút, anélkül, hogy az éppen arra járó, közlekedő semleges, jogilag vétlen állampolgárokat, - ne találták volna el ezekkel az eszközökkel?

A rendőröket kifejezetten zavarta a sajtósok munkája, és viszont.

Emlékeztetnünk kell a rendőrség illetékeseit, hogy az újságíró, fotoriporter, közszolgálatot végző személy. És munkája végzése közben sérthetetlen még a rendőrség számára is. S ennek a munkának köszönhető, hogy minden dokumentálható utólag pro és kontra, - valamint visszatartó erő lehet.

Konklúzió : A híd túl messze volt.

2007.10.26.

Rácz Era és Fort András: http://gportal.hu/gindex.php?prt=121150
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Operaház és hídblokád-ra válas
  2007-10-28 14:39:30, vasárnap
 
  Kedves István!

Köszönöm, hogy elküldted ezt az írást!
Gratulálok és egyetéretek azzal, hogy a harcot folytatni kell!
Sajnálom, hogy úgy lerobbantam fizikailag és nem lehettem veletek!
Még mindig nem vagyok jól. A Szabadság téren, meg az esős, könnygázos éjszakában "rátettem még egy lapáttal" az influenzámra.

Itt a neten próbáltam harcolni... Lélekben veletek voltam és vagyok.
Hol sírtam, hol meg imádkoztam, hol meg átkozódtam, amikor a híradásokban arról hallottam, hogy bántanak benneteket! Az olyan volt, mintha engem is bántanának, hiszen ez az igazság!!!

Addig, míg csak mi 500-an érezzük a nemzet szégyenének, hogy ilyen hazug, csaló, lopós, nemzetgyalázó és irtó miniszterelnöke- kormánya és ehhez békésen asszisztáló ellenzéke van Magyarországnak, bizony nehéz helyzetben vagyunk!
Nagyon nehézben, mert akik majd rájönnek arra, hogy csatlakozniuk kellett volna hozzánk, azoknak addigra már nem lesz erejük ezt megtenni, mert olymértékben le fognak pusztulni...

Mikor már mindenüket elveszítették és ott fognak fetrengőzni valamelyik aluljáróban, vagy elfekvőben, akkor már nem várható el tőlük semmilyen ellenállás!!!

Tudja ezt a kurva kurcsány nagyon jól!!! Ismeri nagyon is a proletárok lelkivilágát!!!

Ezt kellene eljuttatni - a kurcsány-kampánnyal elzsibbasztott - maradék agyukhoz... De, pont nekik nincs, - mert nem telik rá - internetjük!!!
Ezt is direkte intézték így, méghozzá az ellenzék passzív "támogatásával"....

Ez a legszomorúbb az egészben. Legalább is nekem ez fáj a legjobban, mert én hittem, és bíztam a valódi rendszerváltozásban, a bűnösök elszámoltatásában! Én azért kampányoltam az un. konzervatív pártoknak újra és újra hónapokon keresztül. Nem azért, hogy ezeknek a pártoknak jelöltjei, utána bekerülve a Parlamentbe, magamra hagyjanak, mint a partravetett halat meghalni.

Erre szeretném felhívni embertársaim figyelmét, hogy ez nem csak az én egyedi tragédiám! Hiszen, mindannyiunknak ezt a sorsot szánják!!!Arra azonban egyáltalán nem számítottam, hogy ezt ilyen kevés emberrel tudom majd megértetni!!! Ez "földhözvág" naponta.

Szebb jövőt!

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Operaház és hídblokád
  2007-10-28 14:25:07, vasárnap
 
 
Operaház és HÍDBLOKÁD

Még egy vélemény a sokhoz.

Mint egy résztvevő, az események lecsengése után, mindent áttekintve teszem hozzá a saját gondolataimat az eddig elhangzottakhoz.
Mindenekelőtt:
Nagyon fontos, hogy folyamatosan látszódjon az elégedetlenség. Lássa ország-világ, hogy nincs rend. Nem is lesz. Remény sincs rá, hogy rend legyen, amíg ezek az aljasok itt vannak. Látszódjon, hogy a szembenállás erősödik. (ez akár a mottónk is lehet)

Ebből a szempontból van hatalmas jelentősége annak, hogy a tömeg a szovjetocsmányságnál megkergette a rendőröket. Hogy felkészült, felfegyverzett, harcos, bátor csaapat molotovkoktélokkal támadt a szkafanderbe öltözött ávósokra. Hogy öt tüntető és TIZENHÉT RENDŐR SÉRÜLT MEG. Hogy egész este felfordulás volt a városban. Miért? Az aljas hatalom, és utálatos vezére miatt.

A blokádot is hatásosnak, eredményesnek, újszerűnek és megismétlendőnek ítélem. Elérte célját. Egy délelőttre szinte az egész belváros lebénult. Ki képes erre rajtunk kívül?

A hídon és környékén az első másfél órában megítélésem szerint volt ezer ember. Ez nem pár száz. Nem "ugyanaz a kétszáz ember", mint az idióta hatalom, hibbant figurái sulykolni igyekeznek, s akadnak is köztünk, akik hajlamosak ezeket a sületlen szövegeket komolyan venni.

Egyelőre ennyi az erőnk. Jó esetben pár ezer ember. Ez is eredményesen szállhat csatába, ha megszervezzük, és alkalmas feladatot szabunk számára. A szimpátia viszont egyértelműen sokszázezres nagyságrendű.

Ez a két esemény ilyen volt. Adott létszámra, kellő mértékű. Könnyed, és nem erőltetett. Ugyanakkor a gyakorlati szempontokból is, a hatalom frusztrálása, további elbizonytalanításának szempontjából is, a hazafias érzelmű emberek újbóli felbátorodása szempontjából is fontos, és hatásos.

A közlekedés szinte összeomlott, a munkafolyamatok a különböző munkahelyeken akadoztak a dolgozók, alkalmazottak késése miatt.
Komoly pénzébe kerül a hatalomnak a megveszekedett mértékű rendőri készültség.
A hatalom sipítozik, fenyegetőzik, de tehetetlen. Nyavalygásaikat, kéretik nem komolyan venni. Inkább töltsön el mindenkit jó érzéssel, hogy képesek vagyunk a sarokba szorítani őket.

Tisztul a kép, mindenki számára. Rogán a Fideszes polgármester színt vallott. Bemutatta igazi arcát. De kit érdekel az, hogy ő kit tilt ki a kerületből. Senkit. Mi oda megyünk, ahová akarunk. Akkor, amikor nekünk jól esik. Mi már kiléptünk az áltörvényességből. AMIT TESZÜNK POLGÁRI ENGEDETLENSÉG.
ADDIG TART, AMEDDIG EL NEM KERGETJÜK ŐKET.

Orbán Viktornak azontúl, hogy elítél minden törvénytelenséget, egy jó szava sem volt az elégedetlen emberekhez. Egy szikra megértést nem mutatott. Egy szóval nem tért ki arra, hogy mindez miért is van, hogy kik is ennek a valódi okozói. A Fidesz most végleg helyére tette magát az egész Nemzet előtt.

Lendvai nyüszítése, a bolsevik honlap nagy kérdése: hogy miért is nem tudnak agyba-főbe verni minket? Kacagnom kell. Jellemtelen, fal mellett osonó, gyáva népség. Hát miért is nem próbálják meg? Nosza maszop! Harcra fel vörösök. Proletárok. Ugyammmáááá.

Büszke vagyok a történtekre, s mindannyinknak adjon erőt mindez a további harcra.
Bárki is kezdeményezte, bármi célból ezek az események nagyszerűek, eredményesek, és hasznosak voltak.
Én a magam nevében, s szeretném mostmár mindannyinkéban is megköszönni a kezdeményezést a KURUCINFO CSAPATÁNAK.
Egyedül vannak abban a helyzetben, akik ezt megtehetik, a felszámolás veszélye nélkül. Ne várja senki, hogy élesben, nyílt színen álljanak ki a csatában. Akkor másnap már nem lenne Kurucinfo.

Stílusról, beállítottságról lehet vitatkozni, de majd a harc végén. Most talán, inkább harcoljunk. Együtt, mindannyian.

Adjon Isten. Szebb jövőt.

Vass István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig tűrsz magyar?
  2007-10-28 13:21:04, vasárnap
 
  Meddig tűrsz magyar?




Fogd kardod, mert eladták nemzeted


ezerszáz virágát hitvány rongy emberek!


Gyom veri földed, fejet hajt a gyáva,


véged magyar, ha tűrsz! Add véred


ezerszáz szirmát a hazádnak.


Ragadd meg az ősök dicsőséges kardját,


bontsd ki a büszkeség vér-ezüst zászlaját,


előre nézz, mert mögötted a múlt,


! vidd győzelemre a harci lobogót !

(kongur)

Rendszerváltó Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Diktátor
  2007-10-28 13:16:40, vasárnap
 
  Itt állunk Magyarország közepén ötszázan.

A város néma, az utcán rendőrezredek, kordonok, az Országház előtt a zuhogó esőben ötszázan méregetjük a rendőrsorfalat. Jeles nap van, és a jeles napokon tudjuk hol a helyünk. Hogy oszlatni fognak bennünket, az biztos. Magyarország a nagy illúziók és nagy illúzionisták országa, de mi itt ötszázan minden illúziónkat elveszítettük.
(kongur)
Rendszerváltó Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legutolsó harcos
  2007-10-28 02:56:36, vasárnap
 
  VALAMI forró, nyári éjszakán
Gyárfüst ölelt át lomha földszagot
S a legnagyobb lélek szökkent belém:
Az ucca és a föld fia vagyok.

Ma hat földrészre nyílik bimbaja -
Szép szívem óriás piros virág
És villamos hullámok lengetik
Világbelengető, kitárult szagát.

Börtön, kaszárnya, templom nem elég,
Hogy a hegyekről ledobja szavam
És minden ige fölöttem lebeg
És minden más szándék szándéktalan.

Ha én sírok, a világ vére hull,
Ha káromkodok, minden trón remeg,
Ha nevetek, az Isten is örül
S tavaszba szöknek akkor a telek!

Hitem a sors lesz: Szívbéli Urunk
Akar csodátlan, új legszebb csodát -
Kaszárnyát, börtönt elrombolnak az
Arcunkról ömlő, lelkes lavinák.

Minden jövendő tűz is bennem él,
Hogy az utolsó harcos én legyek.
A simogatás az én lobogóm
S minden megindul, hogyha én megyek!

A lelkesedés zengő süvegét
Égig hajítják a görnyedt napok,
Ha szívetekben a tükör leszek:
Az ucca és a föld fia vagyok.

József Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hittem a szememnek...
  2007-10-28 02:51:37, vasárnap
 
  Rendőrségi stratégiai központ a kinai étteremben

Nem hittem a szememnek, amikor arra lettem figyelmes a március 15-e téren, hogy a Mátyás-pincével szemben lévő kinai étterembe folyamatosan mennek be a robotzsaruk. Megállt egy csapatszállító, leszálltak a bádog emberek és bementek az építés alatt álló kínai feliratú étteremben. Lehet már nem kinai étterem, de a felirat még mindig ott van. Akkor is érdekes jelenség, hogy ott vertek tanyát. Sőt, kissebb irodát is bereneztek maguknak. Több száz rendőr pihente ki itt magát egy egy oszlatás után. A képeket telefonnal tudtam csinálni, de levenni csak őgy todtam, hogy lefotóztam később ezért nem tiszta a felvétel. Remélem így is kivehető:





Az alábbi felvételen látszik amint éppen az egyik stratéga a papírok felett görnyed. Az ablakon át vettem lencsevégre:





Legközelebb résen kell lenni. Mit szóltak volna, ha valaki bezárja azt a többszát robotzsarut és ezidő alatt elfoglalja a hídakat?

Balogh Béla

magyarnemzetertmozgalom.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 276 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 413
  • e Hét: 690
  • e Hónap: 9294
  • e Év: 45235
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.