Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Bajban van az SZDSZ!
  2007-10-29 22:17:15, hétfő
 
  Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország
E L S Z Á L L T A K

Bajban van az SZDSZ!
Annyira naívnak képzelik a civileket, hogy felhívást tettek közzé: üzletet akar az SZDSZ kötni a Civil szervezetekkel.
Az eddigi hasonló üzletkötésekből nem igazán jöttek ki jól a civil szervezetek. Olyan pénzügyi átverések történtek - igaz: nem az SZDSZ pártja részéről -, hogy nyöghették a civilek az adósságot. Ezért aztán óvatosak a civilek. Lehet, hogy el sem mennek - vagy csak kíváncsiságból, de nem üzletkötési szándékkal - az SZDSZ meghívására.

Bajban van az SZDSZ!
Meg akarják határozni még azt is, hogy ki legyen a FIDESZ elnöke. Persze, főleg azt, hogy ki ne legyen a FIDESZ elnöke. Nahát! Nem kellene inkább a saját házuk táján söprögetni?

Bajban van az SZDSZ!
Be akarják húzni a csőbe a magyar népet. Próbálkoznak ezzel is, azzal is. Most, éppen a civilekkel próbálkoznak. Nem tetszik nekik, hogy a magyar értelmiség - nem a kormányelitnek nevezett bandára gondolok - létezik és már a nép is gondolkodik. Úgy tetszenek gondolni, hogy azzal a magyar nép bizálmába lopták magukat, hogy szétverték az egészségügyet: Hiszen, amihez nyúlnak, vagy csak megérintik, az mind tönkre van ítélve önök részéről!

Bajban van az SZDSZ az MSZP-vel együtt.
Bajban van az SZDSZ és ki akar táncolni a felelősség alól! Sőt! Meg akarja osztani az egészségügy szétverésének felelősséget a FIDESZ vezetésével. Nem tudja. Tetszenek tudni, ha a FIDESZ önökkel szövetségre lépve vállalná ma a kormányzást, akkor minden országgyűlési képviselő megtanulna örökre kirepülni a parlamentből; és nem csak úgy elszállni, mint most, önök!

Bajban van az SZDSZ, mert úgy gondolom, hogy az APEH az ő korrupciós ügyeiket is vizsgálni fogja. Medgyessy Péterben legalább volt annyi tisztesség, hogy felhívta rá a figyelmet! Emlékeznek?
Úgy tűnik számomra, hogy fel kell hamarosan oszlatni az országgyűlésnek önmagát..
A magyarok pártok nélküli kétkamarás parlamentet akarnak a Szent Korona nevében!
A magyaroknak nem tetszik a jelenlegi Alkotmány sem!

Az SZDSZ vezetése és tagjai elszálltak, mint a madár.

Komárom-Szőny, 2007. október 29.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány utód nélkül távozik
  2007-10-29 22:16:02, hétfő
 
  Gyurcsány utód nélkül távozik
Horkay Hörcher Ferenc, HetiVálasz

Alig számít hírnek, hogy Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke öt napra elhagyja az országot. Családjával Spanyolországban tölti az őszi szünetet. De kit érdekel ez ma, amikor az ország nagyobbik fele depresszióban szenved, s a szocialista párt is egykedvűen nézi vezetője ámokfutását.

A kormányszóvívő tájékoztatása szerint a kormányfő feleségével és gyermekeivel saját költségén tölti az őszi szünetet Spanyolországban. Rendben van, gondolja a közmagyar, nincs ebben semmi probléma: van rá fedezete, hát megteszi. Igaz, hogy többségünk itt marad, fuldokol a szmogos nagyvárosban, legfeljebb halottait látogatja meg valamelyik vidéki temetőben, a vezetőnek jár a pihenés. Elvégre értünk hajt, nekünk dolgozik. Nem a közpénzt emészti az őszi vakáció céljaira, magánügy, merre megy.

Amiatt sem válik hírré az ügy, hogy vajon mi történik itthon az állam berkeiben, amíg távol a főnök. Kiss Péter, a szürke eminenciás ugyanis vélhetően minden tekintetben alkalmas a helyettesítés feladatára. Utóvégre a hét nagyobbik fele úgyis szabadnap lesz az országban, csak az első három napot kell valahogy átvészelni. A parlamenti ellenzék politikusai is pihenhetnek egy kicsit, legyen tűzszünet! Ha meg jönnek a hídfoglalók, koktélkínálók, utcai petárdások, még talán jobb is, ha eldugjuk a nagy vezért, legalább addig sem ad okot puszta jelenlétével a lázongásra.

Igen ám, de hiába megy el Gyurcsány, itt marad az, amit okozott nekünk. Az ország politikai testén érezhetően a sztászisz, egyfajta lázas állapot lett úrrá. Márpedig, tudjuk, a politikában ez igen veszélyes helyzeteket eredményezhet. Már az antik bölcselők is utaltak rá, hogy a városállam életében a közbizalom megingásával válság keletkezhet. A kormányzattal kapcsolatos bizalom elvesztéséért pedig, ha tetszik, ha nem baloldali barátainknak, a mindenkori kormányzó erők a felelősek. Ha maguk okozzák, azért, ha nem tudják megakadályozni, akkor azért.

Ezek után több mint tanulságos, hogy a múlt héten két utódesélyes, Szili Katalin és Kiss Péter, a szocialisták két erős embere is nyilatkozott, anélkül, hogy a Gyurcsány által kialakult helyzet felszámolásának menetrendjére vonatkozólag bármit mondtak volna. Jelentkezésük nyilván nem véletlen: a párt berkein belül is érzékelhetően megnőtt azok száma, akik a kormányfő menesztésében gondolkodnak, s ilyenkor a lehetséges utódoknak nem szabad nyaralni utazniuk. Ám miközben mind a ketten kritizálták a kormány tevékenységét - Kiss szerint bűn lenne, ha reformok helyett a tisztasági csomagra helyezné a hangsúlyt a kormány, Szili Katalin szerint meg egyenesen morális rendszerváltásra van szükség, egyikőjük sem mert "bejelentkezni", mint lehetséges kormányfő-jelölt. Vagyis Gyurcsány utód nélkül távozik családi luxusnyaralására.

(Utóirat: a magyar törvények szerint, ha a kormányfő magától nem mond le, a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal csak akkor váltható le, ha megvan a megszavazható utód.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Hamarosan robban a szociális
  2007-10-29 22:14:07, hétfő
 
  "Hamarosan robban a szociális bomba"
2007. október 29., hétfő 6:31 InfoRádió

Az üzleti alapú társadalombiztosításban a tőke logikája érvényesül, tehát nem az ember, hanem a haszon lesz benne a fontos - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Liga Szakszervezetek elnöke. Gaskó István kiemelte, hogy az üzleti alapú modellt mind a hat meghatározó szakszervezeti konföderáció elutasítja.

A Liga Szakszervezetek elnöke az InfoRádióban elmondta, törvényes garanciát nem lehet adni arra, hogy mindenki megkapja az ellátást, csupán lózungokat ismételgethet a kormány.

Gaskó István szerint ha már a belépéskor versenyeztetik a pénztárakat, elkerülhetetlen, hogy a haszon logikája érvényesüljön. A szakszervezeti vezető úgy látja: a javaslat alapvetően elhibázott, ezért van, hogy szinte naponta változik.

A Liga Szakszervezetek elnöke rámutatott: a jelenleg érvényes javaslat szerint az üzleti biztosítók igazgatótanácsának hat tagja közül hármat a magánbiztosító ad majd, hármat pedig az állam, szavazategyenlőség esetén azonban a magánbiztosító által delegált elnök szavazata lesz a döntő.

A nyugdíjszabályok megváltoztatása elfogadhatatlan

Gaskó István kifogásolta azt is, hogy jövő évtől a kormány nettósítja a nyugdíjalapot, ezzel csaknem 8 százalékkal lesz kevesebb a 2008-tól nyugdíjba vonulók járadéka. Szerinte minderre azért van szükség, mert a kormány 2002-ben bevezette a 13. havi nyugdíjat.

A kabinet ezzel csupán szavazatokat vásárolt, ezzel azonban felborította a nyugdíjkassza egyensúlyát. Mint mondta, elfogadhatatlan, hogy minden szakmai megalapozottság nélkül, politikai alapon nyúltak bele a nyugdíjkasszába, ezzel a következő generációk járadékát kurtították meg.

Elmondta azt is: az elmúlt 17 évben sokan "szedtek össze" olyan éveket, amikor nem voltak bejelentve, vagy papíron minimálbéren foglalkoztatták őket. Mindez egy "szociális bombát jelent" a társadalom számára, hiszen ezek az emberek olyan kevés nyugdíjat kapnak majd, amelyből képtelenek lesznek megélni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyűlöletbeszéd - a TASZ szerin
  2007-10-29 22:13:21, hétfő
 
  Gyűlöletbeszéd - a TASZ szerint elhibázott a Ptk. tervezett módosítása
2007. október 12. 13:16 | Forrás: MTI

A gyűlöletbeszéd szankcinálására vonatkozó törvénymódosítási javaslatot szakmailag elhibázottnak tartja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). Schiffer András, a civil jogvédő szervezet ügyvivője egy pénteki, budapesti sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy a Polgári törvénykönyv (Ptk.) tervezett módosítását "pártpolitikai célokat szolgáló barkácsolásnak" tartják.

Szerencsétlennek tartjuk, hogy miközben évek óta folyik az új Ptk. előkészítése, a kormány a kodifikációs munkában részt vevő jogtudósok álláspontja ellenében, aktuálpolitikai megfontolásból terjeszt elő módosítást - fogalmazta meg kritikáját az ügyvivő, aki szerint "abba kellene végre hagyni a hecckampányt".

Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormány elődje adott megbízást egy új Ptk. koncepciójának kidolgozására, ám a mostani törvénymódosítási javaslat ezzel az anyaggal "szembemegy", attól "teljesen idegen". Rámutatott: a kormány által felkért szakértői anyagban az áll, hogy nem kívánják a gyűlöletbeszédet "a személyhez fűződő jog szabályai között külön szabályozni".

Schiffer András szerint aggodalomra ad okot, hogy miután a gyűlöletbeszéd megítélésében nincs társadalmi konszenzus, a javaslat tág teret nyújt a jogintézménnyel való visszaélésre. Az alapvető társadalmi viszonyokat és konfliktusokat rendező jogszabály esetében különösen fontos lenne a társadalmi és szakmai vita, azonban ez most elmaradt - hangoztatta.

A jogvédő úgy vélte, hogy a jelenlegi jogszabályi keretek is biztosítanak lehetőséget a szankcionálásra, ám ezzel sok esetben nem élnek. Ezzel egyebek mellett utalt a tavaly őszi Kossuth téri történések között arra, hogy az ott megtelepülő "lacikonyhákat" a gyülekezési jog keretei között akarták rendezni, és nem a szükséges engedélyeket kérték számon rajtuk.

Példaként említette továbbá a feltehetőleg homoszexuális beállítottságuk miatt megvert személyek ügyét is, amikor csak garázdaság miatt indult eljárás, pedig alkalmazhatták volna a közösség elleni izgatás vagy a gyülekezési szabadság megsértése passzusokat is.

Schiffer András szerint Magyarországon alááshatja a jogbiztonságot és a jogállamiságot, ha aktuálpolitikai célok játékszerévé válnak a politikai szabadságjogok gyakorlását biztosító szabályok.

Közölte azt is, nem ért egyet az igazságügy miniszterrel a véleményszabadság kérdésében. Takács Albert csütörtökön este egy rendezvényen úgy vélte: vannak olyan "tartalmak", amelyek már nem férnek bele a szólásszabadság kategóriájába.

Schiffer András az Alkotmánybíróságot idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy "maga a véleménynyilvánítás lehetősége és ténye védett, annak tartalmára tekintet nélkül".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyűlöletbeszéd: elfogadták a t
  2007-10-29 22:12:40, hétfő
 
  Gyűlöletbeszéd: elfogadták a törvénymódosítást
2007. október 29. 17:44 | Forrás: MTI

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a polgári törvénykönyv (Ptk.) gyűlöletbeszéddel kapcsolatos módosítását.

A képviselők 184 igen, 131 nem és 11 tartózkodás mellett fogadták el a jogszabályt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök augusztus 31-én, a Magyar Gárdáról tartott ötpárti nemzetközi sajtóértekezleten jelentette be, hogy a kormány a polgári törvénykönyv módosítását kezdeményezi a vallási, nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó, illetve a szexuális orientáció miatt kisebbségben lévő személyek védelmében.

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beckstein: Európa keresztyén g
  2007-10-29 19:25:24, hétfő
 
  2007.10.26.

Beckstein: Európa keresztyén gyökeru értékközösség

Az új bajor miniszterelnök, a CSU színeiben vezeto Günther Beckstein a
keresztyénség különleges szerepére mutatott rá Európa arculatának
kialakításában. A vatikáni rádióban készített interjúban elmondta: Európa
keresztyén gyökeru értékközösség. Elso külföldi útján Vatikánba megy október
végén. O az elso protestáns miniszterelnöke Bajorországnak a háború vége
óta, s ezzel a látogatással a katolikusoknak és a katolikus egyháznak
jelezni
akarja hitük iránti nagyrabecsülését és tiszteletét. Ugyanakkor azt várja,
hogy
a pápa sokkal erosebben fogja majd a jövoben hangsúlyozni, hogy Európa
identitásához a keresztyénség dönto fontosságú. Kontinensünk ugyanis nem
csak gazdasági közösség, hanem kulturális értékközösség is - tette hozzá az
új
bajor miniszterelnök. Protestánsként örül annak, hogy a katolikus egyház
hazájában népegyház, mert ez áldás az országnak, s nagy szerepe van
abban, hogy az egoizmust kordában lehessen tartani. (Jesus.de, 2007-10-18 -
dr. békefy)

(forrás: reformatus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még egyszer Medgyessy Péterről
  2007-10-29 18:05:57, hétfő
 
 
Még egyszer Medgyessy Péterről

Gondola Nyiri János 2007. október 29. 00:00



Miután megjelent ezeken a hasábokon pár szó Medgyessy Péterről, szerzőnek
szóvá tették némelyek,
hogy egyoldalúan ábrázolta a kommunista Magyarország megreformálására tett
erőfeszítések egyik szorgalmas munkását, és nem méltányolta eléggé Medgyessy
Péter döntéshozóként a kisemberek
életkörülményeinek javításában elért érdemeit, amelyek - így a prókátorok -
elévülhetetlenek.

Röviden: Medgyessy Péter "Jóléti rendszerváltást!" ígért 2002-ben, és
kormányra kerülvén meg is valósította.
Ő bezzeg megtartotta az ígéreteit, nem úgy, mint elődei és utódai - mondják
a Medgyessy-fanok.

Azt is mondta egy kritikus, hogy kit érdekel már Medgyessy Péter, rajta "rég
túlvagyunk".

Mindez arra kényszerít, hogy visszatérjünk a múlt heti témánkra.

Sajnos tévednek azok a honfitársaink, akik azt hiszik, Medgyessyn
túlvagyunk.
Mohácson sem vagyunk túl, és Medgyessy Péter "életműve" minden fő vonásában
most is eleven,
elevenebb, mint valaha.

Hogy miért nem vagyunk túl Medgyessyn?

Egy mondatban összefoglalva: mert a bankvilág birkájává tette a magyar
népet.
Az idők végezetéig nyírható birka népet csinált belőlünk.

A múlt héten említett ügyek közül a Világbank-IMF vonal él, nem egyszer
(hanem túl sokszor)
volt meghatározó a magyar gazdaságpolitika számára, és minden alkalommal
súlyos anyagi
veszteséget jelentett nemzetünknek.

A Gorenje-turizmuson túl is lehetnénk, ha nem nyomorított volna meg sok
tízezer embert úgy,
hogy azóta sem tudnak visszakapaszkodni.
Ezen emberek tipikusan akként írhatók le, hogy ők voltak azok, akik a
Kádár-rendszerben az eladhatatlan árut termelték, és vele az adósságot -
ámde nem éheztek, hanem (relatíve) jó fizetést kaptak, amelyből a '80-as
évek második felében volt megtakarításuk.
Ezt a spórolt pénzt varázsolta ki a zsebükből a gorenjézés.
Viszont miután kiköltekezték magukat - összeomlott alattuk a ráfizetéses,
versenyképtelen vállalat.
Ők mehettek az utcára, és mivel általában idősebbek voltak (a magas
fizetéshez a szocializmusban
magasabb életkor kellett), általában elmenekültek nyugdíjba, s azóta szépen
csúsznak lefelé.

A Horn-kormány pénzügyminisztereként Medgyessy Péter két hatalmas,
stratégiai vereséget mért a magyarokra; és ellentétben a gorenjézéssel,
ezúttal a fiatalabbakra is.

Először is bevezették azt, hogy fizetést csak bankszámlára lehet átutalni.
Ezzel ezermilliárd forintnyi nagyságrendben húzta ki a kisemberek zsebéből a
pénzt,
akik azóta a törvény erejénél fogva mindenért fizetnek a banknak.
Fizetnek a számlavezetésért és a -kivonatért,
fizetnek azért is, ha fölveszik a fizetésüket;
ha átutalást indítanak;
fizetnek a bankkártyáért,
a hitelkeretért,
a rendelkezésre állásért - mindenért.

Cirka nyolcmilliós piaccal ajándékozta meg a "lakossági szférában" utazó
bankokat a derék pénzügyér.

És ma a magyar bankrendszer a legnyereségesebb a világon.
Hála néked, Medgyessy Péter!

Az igazi baj azonban sokkal nagyobb, mint hogy pióca bankokat ültetett a
dolgozók nyakába Medgyessy Péter.
Az igazi, nagy, bombaüzlet a magánnyugdíjpénztár volt, és az ma is.
Az 1961 után születetteket törvény kötelezte a magán-nyugdíjpénztári
tagságra és rendszeres befizetésre.
Érdekes módon az önkéntesség szép liberális elve fél másodpercre sem került
szóba.

A pénz azóta is dől a magánpénztárakba.

A nagyságrend érzékeltetésére most legyen elég annyi, hogy 2010-ben már 400
milliárd forint lesz az az összeg, amelyet a kieső magán-nyugdíjpénztári
bevételek hiányában az az évi költségvetésből kell majd nyugdíjra fordítani,
tehát ennyi adóforintot fognak a dolgozók nyugdíjra befizetni adóképpen,
miközben a magánpénztárak röhögve eltehetnek ekkora nagyságrendű pénzt,
ugyanazon adózók fizetéséből a törvény erejénél fogva levonva.

És ezek a pénztárak érdemben - tömegeknek - nem folyósítanak nyugdíjat sem
most, sem még jó pár évig.

Valami azt súgja nekünk, hogy nem is fognak.

Két okunk van ezt feltételezni:

1. Az egyetlen pénzintézet-típus, amelynek nem kell felmutatnia szavatoló
tőkét, a magánnyugdíjpénztár.
Ergo ha elbokázza a befizetéseket, nincs kin, nincs min számon kérni.

2. Idén nyáron már megpendítette a pénzügyi kormányzat, hogy a
magánnyugdíjpénztárak nem teljesítik a remélt nyereséget, ezért "az államnak
be kell majd segítenie".

Magyarra lefordítva: aki magánnyugdíjpénztárba fizet, a Dunába önti a pénzt.
És az elúszó nyugdíjak összegét a gyermekeink fogják majd összeadni a
felszívódó magánnyugdíjpénztárak helyett.

Egy nemzedék nyugdíját lopják el, szervezetten.
És nekünk azt kell elhinnünk, hogy erről Megyessy Péter pénzügyminiszternek
fogalma sem volt,
amikor a törvényt bütykölték.
Amely szerint nem kell szavatoló tőke.
Vajon elmúlt-e már a Medgyessy-korszak?

Tartunk tőle, hogy majd amikor az utolsó koldussá lett befizető fog
alultápláltságból eredő betegségben
meghalni, valamikor negyven év múlva, akkor fog elmúlni.

De nem nyomtalanul.
Mint Mohács.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag után egy újabb MSZP-s
  2007-10-29 17:59:53, hétfő
 
  Zuschlag után egy újabb MSZP-s modell
2007. október 28., 13:48 fidesz.hu

A sajtóban is megjelent hírek szerint úgy duzzadt 1500 főre a kerületi MSZP taglétszáma, hogy a Kőbányai Önkormányzat által megbízott vállalkozóknak nem csak pénzt kellett visszafizetni az illetékeseknek, de még a munkásaikat is be kellett léptetni papíron a megfelelő szocialista alapszervezetbe, akik nevében azután Kaszabék elvárásai szerint szavaztak és szavaznak a mai napig.

Kaszab Csaba 2002-től 2006-ig a Kőbányai Önkormányzat szocialista alpolgármestere, 2006-ban az MSZP fővárosi képviselőjelöltje, jelenleg is az MSZP kőbányai elnökségének tagja. 2006 októberétől a kőbányai szocialista frakció vezetője, amiről az ítélethirdetés után a múlt hónapban lemondott.
OS


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A társadalmi tiltakozás élére
  2007-10-29 17:59:02, hétfő
 
  A társadalmi tiltakozás élére áll a Liga
2007-10-26 22:06 Magyar Hírlap

Egyre több civil szervezet csatlakozik a Liga szakszervezeti konföderáció felhívásához, amely november 21-én, a társadalmi szolidaritás napján demonstrációra hív a Kossuth térre. Emellett országszerte sztrájkok várhatók.

Szociális katasztrófát fog okozni az egészségbiztosítási rendszer átalakítása, amelynek vesztesei természetesen az alacsonyabb jövedelműek lesznek - hangoztatta Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón. Ezért az egyesület támogat minden, a törvénytervezet elleni fellépést, így a szakszervezetek által kezdeményezett november 10-i és november 21-i demonstrációt is.

Példátlan, ha ilyen széles körű társadalmi tiltakozás ellenére hatalmi erőből keresztülviszi akaratát a kormányzat - mondta Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Hozzátette: az országgyűlési képviselők nem abban az élethelyzetben vannak ugyan, mint azok, akikre a változások terhei a legnagyobb súllyal nehezednek majd, de tudniuk kell: a kormány törvénytervezetének megszavazásával az esélyegyenlőség teljes megszűnéséhez járulnak hozzá.

Gyenes Géza, a Magyar Orvosi Kamara titkára hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által elfogadott alternatív javaslatot önálló szakmai szervezet dolgozta ki, miután hiába próbáltak ésszerű érvekkel tiltakozni a kormány elképzelései ellen.

Sajnálatosnak nevezte a lakosság folyamatos félretájékoztatását, hiszen egy olyan rendszer mellett érvel a kormányzat, amely sehol a világon nem működik, és amellyel kapcsolatban még hatástanulmány sem készült.

"Történelmi felelősség hárul most a szakszervezetekre, mert a magyarországi civil társadalom szervezettsége még nem érte el azt a szintet, hogy képes legyen az önvédelemre" - jelentette ki Gaskó István, a Liga elnöke. Ezért álltak élére a tiltakozásnak, amellyel reményeik szerint meghátrálásra bírják a kormányzatot.
KCS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
APEH-beismerés: nem véletlen a
  2007-10-29 17:58:12, hétfő
 
  APEH-beismerés: nem véletlen a vizsgálat Orbán ellen
2007. október 29., hétfő 11:00 InfoRádió

Nem véletlen, hogy az APEH vizsgálja Orbán Viktor Fidesz-elnököt és a párt igazgatóját. Bakonyi Ágnes szóvivő azt mondta: a rendszer azért dobta ki a két politikus nevét, mert hibát észleltek náluk, de ez a szóvivő szerint nem azt jelenti, hogy vagyonosodási vizsgálat indult ellenük.

A személyi jövedelemadó vizsgálat nem vezet automatikusan vagyonosodási vizsgálathoz, mindössze egy olyan ellenőrzést jelent, amelyet több mint harmincezer adózónál elvégez a hatóság.

Bakonyi Ágnes hangsúlyozta: Orbán Viktor és Kubatov Gábor pártigazgató ellen azért kezdtek vizsgálatot, mert a számítógép hibát észlelt a bevallásaik összevetésekor. Hozzátette: ez lehet akár túlfizetés is, azt senki sem állította, hogy csalást észleltek volna.

Az APEH nem érti a politikai felhangokat az ügyben, mint mondják ők csak a dolgukat végzik.

A Fidesz szóvivője néhány napja jelentette be, hogy az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot rendelt el a két politikus ellen. Szijjártó Péter azt állította: a miniszterelnök politikai célokra használja fel a hatóságokat a vele nem rokonszenvező emberek ellen. Ezt azzal látta bizonyítottnak, hogy a két fideszes politikusnak címzett APEH-levél sorszáma egymás után következett.

Az APEH szóvivője, Bakonyi Ágnes cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezte volna a vizsgálatot, mivel ez nem áll jogában.
Hanganyag: Molnár Anikó

Kapcsolódó cikkek:
* Még nem biztos, hogy Orbán ellen vagyonosodási vizsgálat lesz


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.