Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Bogár László: Maffiapolitika?
  2007-10-04 22:57:23, csütörtök
 
  Bogár László: Maffiapolitika?


2007-10-04 18:01 Belföld

Az utóbbi hetek a politikai életnek nevezett jelenség-halmaz kriminalizálódásának olyan felgyorsulását hozták, amelynek nyomán érthető módon került a közbeszédbe a "maffiapolitika" fogalma. Mindez tehát érthető, de nem menthető, mert bár a fogalom első hallásra igen láttató erejű, ám elterjedése mégsem volna szerencsés dolog. Mégpedig azért nem mert egyfelől pontatlan, másfelől méltatlan

Kísérlet egy jelenség mélyszerkezetének megértésére.

Az utóbbi hetek a politikai életnek nevezett jelenség-halmaz kriminalizálódásának olyan felgyorsulását hozták, amelynek nyomán érthető módon került a közbeszédbe a "maffiapolitika" fogalma. Mindez tehát érthető, de nem menthető, mert bár a fogalom első hallásra igen láttató erejű, ám elterjedése mégsem volna szerencsés dolog. Mégpedig azért nem mert egyfelől pontatlan, másfelől méltatlan. Pontatlan, mert, mint azt bizonyítani igyekszem a maffia egész más történelmi körülmények között, egész más okból és célból, és egész más szerveződési-módként jött létre. Méltatlan, vagy inkább méltánytalan, mert sértő! Mármint a maffiára nézve! Ahhoz képest a valamihez mérve ugyanis, ami önmagát félrevezető módon mindmáig "rendszerváltásként" nevezi meg, a maffia egy sokkal igazságosabb, emberségesebb és méltóságteljesebb társadalom-szerveződési mód. Az alábbiakban ezt is bizonyítani igyekszem majd.

Lássuk először, hogy miért pontatlan e kifejezés mai viszonyokra való alkalmazása. A XIV. és XVIII. század közötti Itália a kapitalizmus néven közismert nyugatias modernizáció szülőhelye. Egy több ezer éve létező "világ-erő" ekkor és itt látta elérkezettnek az időt, hogy az akkor már félévezrede sikeresen felépülő keresztény Európát szétroncsolja. "Ügynökeik", mint például a Medici és Sforza családok, ma már szinte felfoghatatlan brutalitással, cinizmussal és gátlástalansággal zúzták szét az egyetemes szakralitás szépreményű szerkezetét, "barátaik, rokonaik és üzletfeleik" számára adták-vették a pápai trónust, amelynek magyarázatával egyébként máig is adósa keresztény egyház.

Egyik "házi piárosuk", bizonyos Machiavelli, közvetlen elődje a mai kormányzati kommunikációs központoknak. Évszázadokra a teljes öko-szocio-kulturális káoszba taszították mindezzel Itália jobb sorsra érdemes népét, bármit is állítson erről a máig is e "világ-erő" által "üzemeltetett" történelem-"tudomány".

Nos a maffia, amelynek első megnyilvánulásai a XVII-XVIII. századra esnek, csupán egy óvatos kísérlet volt a paraszti társadalom helyi és regionális szintű "önvédelmi" szerkezeteinek a megszervezésére. Nem volt tehát más, mint az első "globális-kapitalista" kísérlet elleni elemi immun-reakció. Kétségtelen kegyetlensége, pedig csupán halvány visszfénye mindannak a szörnyűségnek, amit az említett "világ-erő", akkor, és azóta is elkövet.

A világ ma szintén egy hasonlóan brutális "globál-kapitalista" kísérlet színtere, azzal a különbséggel, hogy a "világ-erő" ma már sokkal kifinomultabb fegyverzettel rendelkezik, és pusztító hatása mérhetetlenül nagyobb, mint a Mediciek idején volt. A globalitás ma még gátlástalanabbul és még cinikusabban roncsolja szét a közösségek lét-tereit, mint elődeik tették. Számára miután adósságcsapdába csalta, Magyarország is csupán egy lefosztható erőforrás-mező. Ám ahhoz, hogy ezeket a mezőket letarolja Machiavellin nevelkedett belső helyi együttműködők egész hadára van szüksége, és a "rendszerváltás" politikai oligarchiái éppen ezt a szerepet játsszák el most már több évtizede. E kollaboráns-had egyes osztagai pártoknak vannak ugyan álcázva, de ez aligha téveszthet meg minket. A ma is uralkodó "világerő" közvetlen ügynök-hálózatát kezdettől az SZDSZ ("Szabad Kezdeményezések Hálózata"!) látja el. Először e Fideszt kívánta konspiratív okokból az őt elrejtő "gazda-állatként" felépíteni, ám ezt Orbán Viktor személye 1993-94 fordulóján meghiúsította. (Ezért van és lesz OV ezután már mindig e "világerő" cél-keresztjében!) Így az óta, jobb híján a MSZP tölti be a gazda-állat szerepét.

Az MSZP soha nem volt és nem is lesz párt, mert benne pártok koalícióinak bonyolult rendszer tenyészik, máig is feltáratlanul. Nagyon leegyszerűsítve három "fő-párt" alakult ki az MSZP nevű politika-ipari holdingban. Az "eszdéeszesített" központi erő, amely a meghatározó pólus, a szétzúzottan ugyan, de létező "nép-nemzeti" elegy, és a kádári párt-társadalmak történelmi "törmelék-kupaca", vagyis a "pragmatikusok". Ez utóbbi jelző finoman arra utal, hogy ők azok a martalóc-hadak, a mindenre képes zsoldosok, akik a globális erőforrás-szivattyú-állomások "örző-védő" szolgálatának szerepét játszák el. (Kicsit érdesebben "bérgyilkosoknak" is nevezhetnénk őket, de erről a végén még lesz szó!)

Lássuk, hogyan illeszkednek ebbe a modellbe az elmúlt néhány hét eseményei? A gyanútlanságát már régen elvesztő kelet európai szemlélődő egy pillanatig sem gondolja komolyan, hogy valami "új" jelenségről van szó. Pontosan tudja ugyanis, hogy a birodalmakat kiszolgáló zsoldos-hadak mindig is a nagy-hercegek által beígért "szabad-rablás" reményében vállalják dicstelen szerepüket. Pontosan tudja tehát, hogy az elmúlt évtizedekben, bár kormányok rendszerek jöttek-mentek, de ez mindig "így" maradt. (Ezért is nevezi a "nép" az elmúlt 17 év ócska "látvány-technikai mutatványait" rendszerváltás helyett, "gengszter-váltásnak", vagy beszél arról, hogy inkább "ideg-rendszer-váltás" kellene, hogy minden megváltozzon.)

Két látszólag egymással szembemenő magyarázat is adódik, hogy "mér' pont most, és mér' pont így". Az egyik, hogy a szétroncsolt MSZP-s nép-nemzeti szárny összeszedvén magát, alkut ajánlott a "józan-kádáristáknak" az "eszdéeszesített" központi oligarchikus mag megdöntésére. Úgy vélik ugyanis, hogy éppen az ő gátlástalan kollaboráns kifosztó szerepük bátorítja a "bér-gyilkos kádárista" TRÓGEREKET (Kiss Péter), pontosabban, hogy ők maguk ígérnek-ígértek szabad-rablást, ha amazok hűségesen segédkeznek Magyarország három nagyságrenddel nagyobb globális kifosztásában. A másik magyarázat, hogy a "leleplezések" mögött éppen az együttműködő kifosztást vezénylő SZDSZ áll. Ezzel ugyanis az általuk felépített és üzemeltetett miniszterelnököt akarják a kifosztásban való szilárd kitartásra ösztökélni.

Diszkréten figyelmeztetvén őt cimborái vasravert fotóival, hogy bármikor köztörvényes bűnözőt "csinálhatnak" belőle is, ha esetleg "elgyengülne" az "egyensúly és reform" fedőnéven emlegetett példátlan birodalmi-kifosztás előremozdításában, vagyis "előre a lenini úton"!

Vázlatosan tehát így fest a helyzet, és mielőtt a befejező fogalom-használati javaslatomat megtenném, egy újra felhorgadó illúziótól szeretném magunkat óvni. Ez pedig az, hogy "Hurrá, Nyugat velünk van!". Hogy mennyire lehet ezt a gyermeteg vágyálmot komolyan venni, arra egyetlen apró példa, mintegy kijózanító fenntartó adagnak. Mikor éppen három évvel ezelőtt az MSZP kongresszus Gyurcsány Ferenc és Kiss Péter közül választhatott miniszterelnök-jelöltet, az előző napon terjedelmes elemzés jelent meg a Financial Times-ban az igen előkelő második oldalon. A címben öles betűkkel ez állt: "Holnap a magyar szocialisták Tony Blair és Leonyid Brezsnyev között választhatnak" Nos, ennyit a Nyugat velünk kapcsolatos ítéleteiről, illetve a globális média zászlóshajójának "függetlenségéről és elfogulatlanságáról". Az Európai Unió Bizottságának már több alaklommal is meg volt a lehetősége arra, hogy átfogó tartalmi véleményt mondjon a "konvergencia programról". Hogy a kormányt alkotó kollaboráns oligarchia az általa okozott pénzügyi válságot egy annál is súlyosabb általános társadalmi és politikai válsággá alakítja át, ma már mindenki számára nyilvánvaló. A Bizottság mégis kizárólag attól óvja a kormányt, hogy "elgyengüljön", vagyis egyértelműen azt üzeni, hogy a lehető legkíméletlenebb módon fossza ki saját népét, amelynek mellesleg kormányra kerülését is köszönheti. Szépen illeszkedik mindez Trianon, München, Jalta és Málta alkotta sorba, és így csak az okozhat dilemmát, hogy eldöntsük, Európa urainak a végzetes tudatlansága, vagy a végtelen cinizmusa a meghatározóbb. És akkor töprengéseim végére érve, még egyetlen mozzanatra lenne érdemes kitérni, hogy tudni illik, milyen fogalmat használhatnánk a maffia helyett. Nos én talán a már említett bérgyilkos kifejezést tartanám helyénvalónak. Az, hogy Magyarországon rendszeres népirtás zajlik, az, nyilvánvaló.

Az elmúlt 27 év hozta magával a magyar népirtás első hatszáz ezer áldozatát, hiszen ennyivel többen haltak meg, mint amennyin születtek. Ha semmi nem változik (és mitől változna?), akkor a második hatszáz ezerhez már csak egyetlen évtizedre lesz szükség, és aztán minden további kérdés "okafogyottá" válik. És ne legyen illúziónk: amíg minden dühünket, az országot most uraló "bérgyilkos-struktúrákra" zúdítjuk, ezzel akarva-akaratlan eltereljük a figyelmet annak "globális megbízóiról", amelyeknek ennél nagyobb szolgálatot nem is tehetnénk.

Valóban ezt akarjuk?

(Magyar Nemzet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politológusok szerint meggyen
  2007-10-04 22:52:49, csütörtök
 
 
Politológusok szerint meggyengült Gyurcsány pozíciója
2007. október 4.



Az elmúlt hónapokban meggyengült Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnök pozícióit tovább rontja a Zuschlag-ügy és annak kommunikációja. Az MTI-nek nyilatkozó politológusok úgy vélték: az MSZP - nem tudni meddig - kivár Gyurcsány elmozdításával.

Abban Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakértője és Kiszelly Zoltán politológus is egyetértett, hogy Gyurcsány Ferenc pozíciói meggyengültek az elmúlt hónapokban. A politológusok szerint eddig úgy tűnt, hogy a szocialisták megvárják a 2009-es európai parlamenti választást a váltással, ha azonban a Zuschlag-ügy nagyobb hullámokat ver, akkor a párt nem törődik majd az időzítéssel.


[ MTI ]
http://www.nethirlap.hu/cikk/nethirlap.26727.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önreklámozás és a virtuáli
  2007-10-04 22:49:04, csütörtök
 
  Az önreklámozás és a virtuális kormányzás bűvöletében, a valóság fogságában



"A gyermekszegénység elleni küzdelem, a többgyermekes családok

támogatása, a kultúra és az oktatás forrásainak bővülését tartja

fontosnak a 2008-as büdzsében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök."


Amióta miniszterelnök úr bevezette a trükközést, és az igazság ki nem

fejtését a kormányzati rutingyakorlatok közé, lehetetlen szóban vagy

írásban, vagy akár a Parlamentben is békésen rendezni közös bajainkat.

Jobb bele sem gondolni, a gyurcsányi út hová vezet. Nemigazországhoz.



Miniszterelnök úr 4 röpke esztendő alatt 6 alkalommal hirdetett

programot. Amúgy hitelesen. Aztán jönnek az olyan kiszfrázisok, hogy :"Kevesebből adunk többet!" Kinek?


Már dübörögne a reformkapkodást népszerűsítő kampány, ha bizonyos

kiskunhalasi ügyek nem borzolják az amúgy unalmas magyar közéletet.

Most még nem indították, a "potom" 1.7 milliárdos szócséplést! Van

olyan - a legelvakultabb hívőket leszámítva - aki fenntartások nélkül

hinne a kormányfőnek? Ezek után nézzük a száraz tényeket.


Először is leszögezhetjük: a szegénység nem etnikai probléma! A másik sajnos alapigazság az, hogy a szegénység generációkon átöröklődő.


Örülök, hogy ez központi kérdés lesz. Hiszen a gyermek: beruházás a jövőbe! A gyerekeknek joguk van az emberi élethez! A társadalmi kirekesztődés már gyermek korban kezdődik!!


Emlékezzünk. A közelmúlt nagyreményű kormányszóvivő jelöltje blogjában

megszólta kisfia óvodás társát, mert neki csak egy ruhája van. Néha

bizony a bloggok vissza felé sülnek el! Meg az írójáról is sokat

elárulnak.


Nem tudom, hogy miniszterelnök úr tudja-e, hogy ma a XXI. század elején a magyar gyermekek 15%-nak nincs játéka? A gyermeknek a játék olyan, mint felnőttnek a munka! 17%-a a gyermekeknek nem kap ajándékot!


Tudja-e miniszterelnök úr, hogy a gyermekek 30%-nak nincs két pár cipője? Olyan amit a szülei, vagy gondozói kifejezetten neki vettek.

Tudja-e miniszterelnök úr, hogy a gyermekek 70%-a nem megy

nyaralni! 14%-uk nem vesz részt színházlátogatáson, különórán, vagy

valamilyen szakkörön?

Tudja-e miniszterelnök úr, hogy a harmadik évezred elején a gyermekek 29%-nak nincs számítógépes ismerete?


Persze fel lehet nőni nyaralás, vagy számítógép nélkül is. Nem mindegy, hogy ez önkéntes lemondás, vagy csak egyszerűen nem jut rá!


Tisztelt miniszterelnök úr! Aki hátrányokkal indul el az élet rögös

ösvényén annak fokozottan kell támogatást kapnia. Ebben én egyet értek

Önnel. Csak miből? A költségvetés helyzete, az államháztartás, és a

gazdasági növekedésünk sem teszi ezt lehetővé! Hiszen ezen gyermekek

mintegy 9%-a majd felnőttként gyakorlatilag 0% eséllyel indul a

munkaerő piacon.


A gyermekszegénység nem csupán jövedelem hiány. Jogfosztottság, kitaszítottság, az emberi méltóság elvesztése. Több, mint 800 ezer gyermek él szegénységben. Közülük sokan csak egyszer esznek naponta!


Miniszterelnök úr, egy gyermeknek nincs ideje kivárni a

feltételek javulását, neki a számára adott körülmények között, tehát

most kellene egészségesen fejlődnie, a korának megfelelő érzelmi,

értelmi és szociális érettséget elérni. Bele gondolt-e Ön abba, hogy ezen embereknek mit jelent egy olyan mondat: "Nem kell félni, nem fog fájni!?"


A módszer-rendszerváltozás előtt a nyugdíjasok éltek a legrosszabbul. Most a posztkommunista kapitalizmusban a gyermekek. Valljuk be a módszerváltásnak meg mások igen csak a kedvezményezettjei.


Belegondolt-e Ön abba, hogy Borsodban, Szabolcsban, Baranyában, egyes

vidékeken mekkora a szegénység? Belegondolt-e ha elvszik az iskolákat,

postahivatalokat, munkahelyeket nem teremtenek, akkor ezen vidékek

"gettósodnak"?

Miniszterelnök úr, tényleg most a legfontosabbak az elektronikus, vagy

digitális táblák? Bele gondolt-e Ön abba, hogy bizonyos bróker ügyek,

ilyen önreklámok árából hány hátrányos helyzetű gyermeknek oldhatnánk

meg az étkeztetését? Vagy hányan mehetnének egyszer örömtelen életükben

nyaralni?


A KSH legújabb adatai szerint 2,7 százalékkal kevesebb gyermek

született! A halálozás viszont 1,2 százalékkal növekedett az év első

hét hónapjában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Tudom, régi és

évtizedes probléma, hogy fogyunk.


Így még igaz is lehet, hogy kevesebből fognak többet adni!


Fájdalom de mennyire igazak ma is József Attila sorai:



"Ha az Isten íródiák volna
S éjjel nappal mozogna a tolla,
Úgy se győzné, Ő se, följegyezni,
Mennyit kell a szegénynek szenvedni.



Aki szegény, az a legszegényebb,
Fázósságát odaadja a télnek,
Melegét meg odaadja a nyárnak,
Üres kedvét a puszta határnak. "



A bevezetőben megjelent idézet a Napi Gazdaság, szeptember 26.- számából való!





Lőrincz Miklós

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5150
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Partnerként áll ellen Gyurcsán
  2007-10-04 22:35:45, csütörtök
 
  [origo]


Partnerként áll ellen Gyurcsánynak az MSZP
2007. október 4., csütörtök, 11:31


Partnerként alakítaná át Gyurcsány Ferenc korrupcióellenes javaslatcsomagját az
MSZP-frakció - nyilatkozta Lendvai Ildikó csütörtökön. A párt frakcióvezetője
szerint normális, hogy a közélet tisztaságáról szóló pontok heves vitát kavartak az
MSZP-s képviselők között, de olyan szocialista politikus is van, aki már Gyurcsány
pótolhatóságát hozta összefüggésbe a frakció ellenállásával.


Az MSZP-frakció is szükségesnek tartja az új szabályozást a miniszterelnök által
hétfőn felvetett, korrupció ellen irányuló kérdésekben, de a képviselők is
szeretnének beleszólni az új szabályokba - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP
frakcióvezetője csütörtökön. A politkus a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában
arról beszélt, hogy a frakció "a miniszterelnök partnere akar lenni" a közélet
tisztaságáról szóló 7 pontos javaslatcsomag kidolgozásában.

Lehet, hogy a frakció hozzátesz még javaslatokat, lehet, hogy a részletekben ők is
szabályozni akarják a hivatali korrupció elleni küzdelmet - magyarázta a
frakcióvezető. Lendvai szerint normális, hogy a frakción belül ilyen heves viták
folynak a miniszterelnök javaslatcsomagjáról, hiszen az a magyar korrupció egész
jelenségét és a politikai elitről alkotott véleményt is érinti.

Szanyi Tibor, a Gyurcsány pontjait kritizáló MSZP-s képviselők egyik hangadója
ugyanakkor a Népszabadságnak adott interjújában arról beszélt, hogy nem is érdemes
az intézkedési csomag támogatásáról beszélni, amíg nem készült el annak végleges
normaszövege. A politkus Gyurcsány támogatásáról megjegyezte, hogy ha kellene,
lenne nála jobb emberük is a miniszterelnök posztjára.

"Gyurcsány nélkül is menni fog, ha úgy hozza az élet. Lehet, hogy száz év múlva,
lehet, hogy holnap" - fogalmazott Szanyi. "Ha a frakció többsége úgy dönt, hogy
Gyurcsánynak mennie kell, akkor menni fog. Ezt tudja ő is. De ez nem kérdés ebben a
pillanatban" - tette hozzá az MSZP-s politikus.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn jelentette be: a kormány két héten belül hét
pontból álló javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé az elmúlt hetekben
nyilvánosságra került botrányokhoz hasonló ügyek megelőzése érdekében. A
miniszterelnök közölte: a funkcióhalmozás elkerülésére többek között főállású
parlamenti képviselőséget javasolnak, új és szigorúbb párt- és
kampány-finanszírozási törvényre tesznek javaslatot, és megszüntetnék a pártok
ifjúsági szervezeteinek "felemás helyzetét".

A javaslat heves vitát váltott ki az MSZP-frakción belül, az SZDSZ pedig már
közölte, hogy egyes részleteit nem támogatja.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20071004-lendvai-szerint-az-mszp-partner-gyurcsany-7-pontj ahoz-de-atalakitana.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Zuschlag Ferencért
  2007-10-04 21:47:46, csütörtök
 
  Balogh T. Gyöngyvér 2007. október 4. 00:00

,,Zuschlag Ferencért" felelős-e a kistestvérpárt is?




Moshatja-e kezeit a kisebbik testvérpárt, amikor már öt éve együtt robotolnak a népért a koalícióban a nagy testvérpárttal? ,,Zuschlag Ferenc" és ,,Gyurcsány János" valóban csak és kizárólag a nagyobbik koalíciós párt emberei-e? Vagy áldásos tevékenységük híven jellemzi a kisebbik koalíciós szerveződményt is? Nem annak a politikai vegetációnak a végtermékei-e ők (is), amely tenyészet a korrupció vizenyős ingoványába oly mélyen belekapaszkodott?

,,Tele van korrupciós ügyekkel" - mondta 2004 augusztusában Medgyessy Péter egy különleges csoportra. Olyan különleges ez a csoport, hogy négy napon belül ad acta tudta tenni a tevékenységüket csak érintőlegesen és udvariasan leleplező miniszterelnököt.

Ám azóta kiderült, hogy nemcsak a kistestvér van tele korrupciós ügyekkel, hanem a nagytestvér is. Éppen abban a minisztériumban történtek a fájdalmas stiklik, amelyikben a kispárt új jótevője székelt akkoriban. Tíz- és százmilliójával ömlöttek ki a közpénzek, miközben ketten - a nagytestvér és a kistestvér - együtt állítólag ,,végighazudták" az elmúlt éveket.

Csökkentjük az adókat - mondogatta a főszínész, ugyanazzal a bambácska tekintettel, amelyikkel az alszínész a 4-es metrót ígérgeti buzgón évtizedek óta.

A megélhetési adócsökkentő - utánam az özönvíz felkiáltással - háttérbe vonult, talán remélve, hogy egyszer még visszaemelkedhet a most fölöttébb előnyösnek tűnő homályból a fénybe.

Igen: Zuschlag és Gyurcsány a kistestvérpárt műve is.

Büszkék lehetnek rá ők, a kistestvérek.

Hiszen Gyurcsány az európai szociáldemokrácia bronzba önthető alakja. Ő szabadította rá az országra a szociáldemokrácia jócselekedeteit. Ha nem állt volna mögé a kistestvérpárt, Gyurcsány nem lehetett volna kormányfő. A kispárt - melynek üde reménysége azóta sem határolódott el a Normafánál egy gyanúsítottal találkozó kormánytagtól - Európának is jót tett, hiszen a szociáldemokrácia gyakorlóterepévé szántott egy országot.

A gyurcsányi vívmányokat a kispártnak köszönheti a nemzet.

Tessék büszkének lenni rá.

Az ,,új politika", a reformok, a tiszta közélet, a korrupció fölszámolása - aminek örvendező tanúi vagyunk - mind-mind a kispárt érdeme.

A kispárt érdeme a zuschlagi civil buzgólkodás is! Az osztás-visszaosztás nem bontakozhatott volna ki, ha a kispárt nem emeli trónra a Szent Koronától viszolygó nagy és bronzba önthető szociáldemokratát.

Ne hagyja a kispárt, hogy ezeket a közös érdemeket nagy a nagytestvér sajátíthassa ki.

Álljanak ki érdemeik mellett.

Együtt vonultak eddig, és együtt mennek majd tovább, előre a zuschlagi úton.


http://gondola.hu/cikkek/56150


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnap ünnepli 18. születésn
  2007-10-04 21:39:32, csütörtök
 
  MTI 2007. október 4. 20:40

Vasárnap ünnepli 18. születésnapját az MSZP




Az MSZP 18. születésnapjára mintegy 4.000 párttagot és szimpatizánst várnak vasárnap Budapestre - közölte Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke, a rendezvény házigazdája csütörtökön az MTI-vel. A Hungexpo területén tartandó ünnepségen felszólal Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök. Simon Gábor hozzátette: a rendezvényen ő is beszédet mond, valamint Nyers Rezső, az MSZP alapító elnöke, illetve Lendvai Ildikó frakcióvezető, aki a 15 évvel ezelőtt alakult nőtagozat alapítója. Az ünnepség egy nosztalgia filmvetítéssel kezdődik, lesz születésnapi torta, kiállítás a párt relikviáiból, valamint politikusfórum, vetélkedő és meglepetés koncert. Megjegyezte: az étkezésről Benke László mesterszakács egy négyezer adagos óriásgulyással gondoskodik.






fidesz.hu 2007. október 4. 15:30

Haverok, buli, kommunikáció - a Hajdú Bét visszatér?



Bajnai Gordon Hajdú Bét-es barátai végzik az európai uniós források kommunikációját 10 millió db vizítdíjért és 30 ezer db tandíjért. - Cser-Palkovics András sajtótájékoztatója.

Nap mint nap újabb botrányokra derül fény az ügyben, hogy az uniós források jelentős részét felülről, központilag irányított módon ellopják, ráadásul ezek a források nem jutnak el oda, ahova el kellett volna jutniuk. - kezdte Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóját.

A Bajnai Gordon irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az uniós források felhasználására - a pályázatok megismertetésére - pályázatot írt ki. A három milliárd forintos kommunikációval kapcsolatban Cser-Palkovics András két céget emelt ki a nyertes ajánlattevők közül.

Az egyikről, a Café PR Kommunikációs és Szolgáltató Kft-ről szólva Cser-Palkovics András kiemelte: ez a cég minden rendelkezésre álló információ alapján kísértetiesen hasonló, nagy valószínűséggel ugyanazon cég, amely annak idején a szintén Bajnai Gordon irányítása alatt álló Hajdú-Bét-ügyben a Hajdú-Bét kommunikációját felügyelte és végezte. Annak idején a Hajdú-Bét kommunikációjában az jelent meg, hogy kitűnő szerződéseket köthetnek a gazdák, miközben tudjuk az ügy kimenetelét: sok gazda csődbe ment, és sokan öngyilkosságot követtek el.

A másik általa kiemelt cégről, a Café Reklám Kft-ről elmondta: ennek felügyelő bizottsági tagja egy bizonyos Nagy György, aki a Hajdú-Bét igazgatóságának tagja volt annak idején.

A rendelkezésre álló információk alapján kimondhatjuk: Bajnai Gordon Hajdú Bét-es barátai felügyelik és végzik az európai uniós források kommunikációját - jelentette ki a Fidesz helyettes szóvivője, ami három milliárd forint - tíz millió vizitdíjnak és harmincezer fő tandíjának megfelelő összeg.

Cser-Palkovics András ezért felszólította a kormányt, hogy ezeket a pénzeket ne fizesse ki, hanem ezt az összeget ezen szerződések végrehajtása helyett olyan területeken költse el, ahol valóban az emberek érdekeit szolgálja.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi kellene a határozott fellép
  2007-10-04 21:36:13, csütörtök
 
  Mi kellene a határozott fellépéshez?


Vajon mit kell még tennie a szlovák félnek ahhoz, hogy a magyar diplomácia leküzdje végre impotenciáját és cselekedjen is valamit?



Sólyom László szlovákiai látogatása kapcsán Robert Fico kormányfő olyan hangot ütött meg, amely miatt hevesebb vérmérsékletű államocskákban már a hadüzenetet fogalmaznák. Ehhez képest a magyar diplomácia szupertehetséges vezetője legjobb formáját hozva is csak mekeg-makog, miközben a szlovákok legfelsőbb szinten törlik bele cipőjüket a magyarokba, köztük mellesleg a köztársasági elnökbe is. Mi kell a keményebb fellépéshez? Az, hogy legközelebb egy fokossal jól fejbevágják a magyar államfőt (a miniszterelnököt nem kell félteni, a vele egyívásúaktól...), amikor újból nemzettársai közé látogat?

Talán hatásosabb lett volna már a dekrétumokat megerősítő határozat elfogadásakor visszahívni a szlovákiai magyar nagykövetet és megszakítani a kapcsolatokat az országgal. Mindaddig, amíg a Slota nevével fémjelzett aljadék adja Szlovákia kormányát, mert ezekkel nincs miről tárgyalni.

(S.D. - FelvidékMa)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilvásy: "Nem biztos, hogy cs
  2007-10-04 21:34:06, csütörtök
 
  Szilvásy: "Nem biztos, hogy csak a miniszter hülye"
2007. október 4., csütörtök 19:53 InfoRádió


A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter az elmúlt napok belpolitikai csatározásairól az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem szeretne senkit sem vádolni. Szilvásy György kijelentette: "a mai felfokozott helyzetben, amikor a politikai színtéren sokszor félinformációk alapján parázs viták folynak, elképzelhető, hogy valaki túlmegy a normális ésszel felfogható határon".



1

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint nem ő a legalkalmasabb arra, hogy megítélje: követtek-e el hibákat az úgynevezett Topolánszky-ügy kapcsán.

A Topolánszky-ügy
Az egykori Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára, Topolánszky Ákos szerint Szilvásy György a titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszterként szólította fel őt a múlt héten tett nyilatkozatának visszavonására, azt állítva: ellenkező esetben egy rá nézve terhelő közleményt ad ki. Szilvásy György cáfolta, hogy ilyet tett volna. Topolánszky Ákos korábban azt nyilatkozta: Szilvásy György és politikai tanácsadói döntöttek arról, hogy a támogatást kérő pályázatok közül melyek kerülhetnek a döntéshozók elé.Szilvásy György az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: azért hívta fel Topolánszky Ákost, mert feltételezte, hogy még mindig jó viszonyban vannak, és miután olvasta a vele készült interjút, közölni akarta vele, hogy néhány, elsősorban a volt kollégákat érintő állítás nem igaz.

"Nagyon sok félreértés van a mai világban" - hangsúlyozta Szilvásy György, hozzátéve: "Magyarországon nem mindig csak jogi úton lehet tisztázni a félreértéseket", egy emberi viszonyban nem nyomásgyakorlás, ha jelzi a tévedéseket.

Annak kapcsán, hogy egy kolléganője az interjút közlő hvg.hu főszerkesztőjénél a beszélgetés készítésének körülményei iránt érdeklődött, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter elmondta: megszokott eljárás, hogy munkatársa megkeresi az illetékest, hogy elmondja, ha egyes dolgok szerintük nem úgy történtek, ahogy leírták azokat.

"Nem akarok senkit sem vádolni" - mondta Szilvásy György, hozzátéve: "a mai felfokozott helyzetben, amikor a politikai színtéren sokszor félinformációk alapján parázs viták folynak, elképzelhető, hogy valaki túlmegy a normális ésszel felfogható határon".

"Nem biztos, hogy csak a miniszter hülye, rosszindulatú" - jelentette ki Szilvásy György, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy a másik fél a gesztust félreértette, de ezt meg kellene kísérelni egymás között tisztázni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szanyi: Gyurcsány nélkül is me
  2007-10-04 20:44:11, csütörtök
 
  2007-10-04 16:27

Szanyi: Gyurcsány nélkül is menne

Szanyi Tibor a Népszabadságnak elmondta: a pártok érdeke az, hogy a
választások kötött a leheto legnagyobb legyen a stabilitás, de ha frakció
többsége úgy dönt, hogy Gyurcsánynak mennie kell, akkor menni fog.



"A Fidesz is azt hangoztatja, hogy Orbán Viktornál nincs jobb emberük.
Dehogy nincs. Mi is azt mondjuk, hogy Gyurcsánynál nincs jobb emberünk. Ha
kellene, biztos lenne. Mondtuk már, hogy Horn Gyula nélkül nem megy. Ment.
Hogy Kovács László nélkül nem megy. Ment. Gyurcsány nélkül is menni fog, ha
úgy hozza az élet. Lehet, hogy száz év múlva; lehet, hogy holnap." -
fejtette ki a szocialista politikus.





JobbINFO: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós milliárdok a hazugságok
  2007-10-04 18:15:46, csütörtök
 
  Uniós milliárdok a hazugságok reklámozására
2007-10-04. 14:55:43

Bajnai Gordon Hajdú Bét-es barátai végzik az európai uniós források kommunikációját - hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóján.

Nap mint nap újabb botrányokra derül fény az ügyben, hogy az uniós források jelentős részét felülről, központilag irányított módon ellopják, ráadásul ezek a források nem jutnak el oda, ahova el kellett volna jutniuk - mutatott rá a Fidesz helyettes szóvivője.

A Bajnai Gordon irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az uniós források kommunikációjára - a pályázatok megismertetésére - hárommilliárd forintos pályázatot írt ki. Ezzel kapcsolatban Cser-Palkovics András két céget emelt ki a nyertes ajánlattevők közül. Az egyikről, a Café PR Kommunikációs és Szolgáltató Kft-ről szólva Cser-Palkovics András kiemelte: ez a cég minden rendelkezésre álló információ alapján kísértetiesen hasonló, nagy valószínűséggel ugyanazon cég, amely annak idején a szintén Bajnai Gordon irányítása alatt álló Hajdú-Bét-ügyben a Hajdú-Bét kommunikációját felügyelte és végezte. A politikus emlékezetett arra is, hogy annak idején a Hajdú-Bét kommunikációjában az jelent meg, hogy kitűnő szerződéseket köthetnek a gazdák, miközben tudjuk az ügy kimenetelét: sok gazda csődbe ment, és sokan öngyilkosságot követtek el.

A másik általa kiemelt cégről, a Café Reklám Kft-ről szólva hangsúlyozta: ennek felügyelő bizottsági tagja egy bizonyos Nagy György, aki a Hajdú-Bét igazgatóságának tagja volt annak idején.

A rendelkezésre álló információk alapján kimondhatjuk: Bajnai Gordon Hajdú Bét-es barátai felügyelik és végzik az európai uniós források kommunikációját - jelentette ki a Fidesz helyettes szóvivője, hozzátéve azt is, hogy ez a három milliárd forint tíz millió vizitdíjnak és harmincezer fő tandíjának megfelelő összeg.

Cser-Palkovics András ezért felszólította a kormányt, hogy ezeket a pénzeket ne fizesse ki, hanem ezt az összeget ezen szerződések végrehajtása helyett olyan területeken költse el, ahol valóban az emberek érdekeit szolgálja.

[Forrás: http://fidesz.hu/index.php?Cikk=100494]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.