Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Gyárfás Tamás - a köztévé Zusc
  2007-10-09 23:15:01, kedd
 
  Gyárfás Tamás - a köztévé Zuschlagosítása



Nagy port kavart a HVG okt 8-ai cikke Gyárfás Tamásról és a Napkelte c. képződményről a köztévében, amit szokás NapTV-nek is nevezni, mintegy külön tévét a tévében. Gyárfás pénzt vett el közüzemi cégek vezetőitől, hogy interjúkat készítsen velük: a magyar köztévében. Közpénz magánzsebbe - ismét a szoci modell,a Zuschlag modell. De ez még nem maga a botrány, csak a botrány szikrája. (bocs az előző POST-ért, ami kódolva jelent meg)

Ami a HVG-s cikket illeti, okvetlenül érdemes elolvasni: http://hvg.hu/itthon/20071008_gyarfas_tamas_stplusz_napkelte.aspx

Amúgy a tényeken felül érdemes felfigyelni az alábbiakra. Gyárfás Tamás Napkelte műsora a Fidesz kormány idején kiszorult az mszp és a hitgyüli csatornájára, az ATV-re. A 2002-es kormány-váltás után visszatértek a köztévére. A Napkelte egy "reggeli hírműsor". A Napkeltével (amit a szocik csak NapTV-nek becéznek) az a gond, hogy Gyárfás Tamás nem kér pénzt a műsoráért, viszont a műsor reklám-bevételeit mind elteszi - ami a köztévé intézményét tekintve különösen aggályos pont - sőt, konkrét konfliktus (igen, jogi konfliktus).
Gyárfás így a köztévé egy része felett önállóan rendelkezik, egy idősávot tulajdonol, ami ellent mond a köztévé intézményének. A Köztévében dolgozók közszolgálatot látnak el. Vannak durva dolgok, mint a szoci-hitfű Pálffy nevű hírolvasó több milliós havi fizuja - de ez még mindig "csak" aránytalanság, a Gyárfás konstrukció-hoz képest. A Gyárfás Tamás konstrukció konkrétan egy privatizációnak felel meg - ami ellentétes a köztévé fogalmával, jogi leírásával, intézményével.

Érdekességként említeném meg, hogy nemcsak Kínában működik komoly erőket felvonultató internetes rendőrség, amely egyebek közt azzal is foglalkozik, hogy a fórumokon megjelenő kellemetlen témákat, topic-okat villámgyorsan eltávolítsa, hanem hazánkban is, az index.hu (amely nem is pártlap, mint a népszabadság) fórumán az alábbi topic-okat távolították el percek leforgása alatt.

Gyárfás Tamás - a köztévé Zuschalgosítása
(ez a jelen cikk tartalmával megegyező témafelvetés volt)

Gyárfás Tamás - tabu?
(ez egy kérdésfelvetés volt, hogy vajon miért törölték villámgyorsan az illető topic-ot)
jelezték, hogy az első topic-ot már valaki megnyitotta - ami nem volt igaz, hiszen annak a topic-nak a címében pl. nem is szerepelt Gyárfás Tamás neve, nem is tettek a topicnyitóban vagy a topic leírásában említést a HVG-s cikk alapjául szolgáló eseményről.
Végül ezt a topic-ot is törölték, mondván, hogy (nem mondtak semmit) - de ilyen című vagy "témájú" topic (szóismétlés). hogy Gyárfás Tamás tabu-e, nyilvánvalóan nem volt még.

Gyárfás Tamás köztévé beli működéséhez, természetesen emlékszünk, hogy annak idején, az őskorban, az Orbán kormány alatt is voltak durva köztévé-reklámbevétel lenyúlások. Le is váltottuk az illető kormányt jól. Emlékszünk arra is, hogy az SZDSZ Pető Ivánja (aki 94-ben azt harsogta, hogy a szocikkal soha, 2002-ben azzal kiabálta tele a médiát, hogy a kormány vonuljon ki a köztévéből. Abszolút támogatandó gondolat volt - kár, hogy csak kampányszövegnek szánták.

A lényeg azonban az, hogy le kellene lepleződnie a köztévé Zuschlagosításának is, Gyárfás Tamásnak is, azoknak is, akik ezt megszervezték, és garanciákat kellene beépíteni, telepíteni, hogy többé ilyen nem fordulhat elő, sem Gyurcsány távozása után, sem a következő Fidesz kormány, sem a még távoli jövőben-soha.
http://hungary.indymedia.org/bekuldott.shtml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A moralitás nagy ellenharcosa!
  2007-10-09 22:52:04, kedd
 
  GYURCSÁNY FERENC, MINT INMORÁLIS ILLUZIONISTA!
2007-10-09. 12:37:22

A moralitás nagy ellenharcosa!

Nem véletlenül jelentette ki az országunkat rossz irányba terelő Gyurcsány Ferenc, hogy a baloldal legnagyobb ellensége: a MORÁL.

Előbb is felismerhette volna már! Persze, a felismerés csak a kezdet a mgértés felé vezető úthoz. Ugyanis kétségbe vonom, hogy megértené Gyurcsány Ferenc a MORÁL lényegét. Pedig nagyon itt lenne az ideje, hogy megértse. Onnan fogjuk megtudni, hogy Ferenc megértette a MORÁL lényegét, hogy amint megértette, azonnal lemond miniszterelnöki beosztásáról és megtér. Megtér és hívő lesz, mert rájön, hogy ő csak a nép szolgája és beosztottja, de semmi egyéb.

Aztán szerényen háttérbe vonul és Isten bocsánatáért esedezik az eddigi rossz szolgálata miatt. Ugyanis, ha Ferenc megérti a MORÁL lényegét, akkor rájön, hogy illuzionistaként hülyítette eddig az MSZP tagjait minden szavával úgy, mint a tizennyolcadiknak nevezett születésnappal is.

Sajnálom!

A morál bennem és mindenkiben sejtszinten mûködik. Ezért bátorkodom felvilágosítani Gyurcsány Ferencet és az MSZP összes tagját, hogy szüleinket, nagyszüleinket nem tagadhatjuk meg, gyökereinket nem vághatjuk el, mert abba bizony "beledöglünk"!

Látták? Megfigyelték? Ferenc édesanyja is jelen volt az ominózus születésnapon! No, meg azok az emberek, akikből "táplálkozik" miniszterelnökként Ferenc a még élő, és volt MSZMP tagjai, akik nem mások, mint még a mai kormányban élő GYÖKEREK Ferenc és az MSZP számára. Ez, annak bizonyítéka, hogy a MORÁL mindenütt jelen van és megmutatja számunkra kézzel megfoghatatlan rejtekét, a helyes utat, az igazságot; ha szimbolikusan, akkor is. Csak észre kell venni! A MORÁL bizonyítéka, szükségessége és jelenléte FERENC által - a tizennyolcadiknak nevezett szülinapon - arcul lett vágva, oda lett a MORÁLNAK rendesen csapva. Ugyanis az MSZMP, mint gyökere, mint kiindulási pontja, mint alapjából és építményéből - 18 évvel ezelőtt - fekélyszerûen kifakadó MSZP, teljesen INMORÁLISSÁ varázsolva Ferenc szövegétől: ujjongott, és boldog volt, hogy csak tizennyolc éves!

Tetten értük most - a szimbolikusan is jelen levő MORÁL szempontjából - Gyurcsány Ferenc INMORALITÁSÁT, ami meghatározza a miniszterelnöki pozíciójában az élet-és világszemléletét, de az életének minden területére kihat. Hacsak az övére hatna ki, akkor az ember akár szemet is hunyhatna fölötte! Az egész országunkra, de még az Európai Únióra és a tengeren túlra is kihat ez, az INMORÁLIS szemlélete, amely illuzórikus varázslatként beborította arculcsapva országunkat, magyarságunkat, köztársaságunkat, alkotmányunkat, Szent Koronánkat. Mára odajutottunk, hogy megtapasztaljuk egy illuzionista senkiházi világrombolását.

Mert az illuzióinak is odacsap, mint tükörbe belevág, és szilánkokra töri saját tükrét is, ami nem más, mint az INMORALITÁS "görbetükre". Nos, így teszi tönkre segédeivel az MSZP-t, mint pártot is, jól láthatóan a leépülés fázisait mára. Mégis, mint illuzionista, képes hályoggal beborítani saját tagságának szemeit. Amikor majd a hályog kezd elmúlni, leomlik a szemekről, mint egy díszlet, akkor jönnek rá az MSZP tagjai, hogy nincs, nem is volt ez a párt, csak az illúziójuk táplálta, mert egy egészen más, vadkommunista elméletet szolgáltak az ILLÚZIÓJUKKAL úgy, hogy észre sem vették. Ennek a felismerésnek lesz a következménye a KATARZIS, amitől nem menekülhet meg senki és semmi ebben a viágban, akibe vagy amibe szorult még egy kis MORÁLIS érzék.

Az ember morális érzékkel született. Sem prédikációval, sem szónoklatokkal ezt az érzékét nem tudja senki teljesen kiölni belőle. Ezért következik be minden egyes ember esetében külön-külön a megvilágosodás pillanata, ami nem más, mint felismerése annak az igazságnak, amit arculcsap napjainkban Gyurcsány Ferenc, a jelenlegi kormány, és az egész országgyûlés a tetteivel, vagy nem-tetteivel.

Mivel 56 éves elmúltam, ki merem jelenteni, hogy gyökereimet soha nem tagadtam meg. Árpád és gyökereinek morálitását hordozva sejtjeimben, tudatában vagyok annak a felelősségnek, ami egyben a magyarság megmaradásának alapja: Nem tagadom meg gyökereimet, bármilyen hosszúak vagy vékonyak; őseim bármit tettek vagy nem tettek, bármit hoznak bennem felszinre a múltból, azt vállalom, mert én ők vagyok, és ők engem táplálnak még most is gyökereikből testileg, lelkileg, szellemileg. Ez a láthatatlan köldökzsinór időtlenül az univerzumig ér és nem tehetek az univerzum ellen, nem tehetek a KOZMIKUS MORÁL ellen, mert az visszaüt jelen életemre és helyes irányba terel.

S ha most egy MSZP tag azt mondja nekem, hogy nekem is van időszámításom, mert éppen az imént írtam le, hogy 56 éves vagyok, az MSZP pedig 18 éves, akkor javaslom számára, hogy olvassa el még egyszer az előző bekezdést és próbálja meg értelmezni. Ha nem sikerül, akkor van még mit pótolni az ismeretszerzés területén. Ugyanis ebben, a mai időszámításban, jelenleg vagyok 56 éves, amely időszámítás is illúzió csupán, mert az időt, az órát felülírják a természet, az univerzum és a kozmikum törvényei: IDőTLENÜL.(Ha úgy jobban érthető, akkor azt mondom: a sejtszintû emlékezetet tekintve "időszámításnak"!) Ezért ragaszkodik mindenki a gyökereihez. Ezért keresi mindenki a rokonságát.

Egy árva, vagy elvált szülők gyermeke ezért keresi meg apját vagy anyját, vagy azok sírját. Azért, mert ebben az életében legalább egyszer felszinre tör benne az a sejtszintû késztető érzés, emlékezés, hogy az őseit nem tagadhatja meg és tudni fontos róluk. A sejtszintû emlékezet ösztönöz arra minden embert, hogy útra keljen és felkutassa közeli vagy távoli őseit, rokonait. A sejtszintû emlékezet táplálja a honvágy olykor leküzdhetetlennek tûnő, fájdalmas érzését, és készteti arra a hazájától elszakadt embert, hogy visszatérjen gyökereihez; oda, ahol született. Ezt a sejtszintû emlékezetet csúfolja meg akkor Gyurcsány Ferenc, amikor ki akarja iktatni az MSZP tagok emlékezetéből a nem 18 éves múltját a közeli - ráadásul még kézzel fogható, élő, kormányzásban vele együttmûködő - gyökereit: a volt MSZMP tagjait. Ugyanis érzékelhetően, láthatóan még mindig belőlük "táplálkoznak" a fiatal MSZP tagjai. Ráadásul, ha nem lenne a volt MSZMP-ben is befolyással bíró Lendvai Ildikó a mai miniszterelnök biztos háttere, akkor már régen nem lenne porondon Gyurcsány Ferenc!

A sejtszintû emlékezet minden szervezetre vonatkozik. A sejtszintû "időszámítás" nem azonos az ember által alkotott időszámítással. A sejtszintû időszámításban nem lehet elcsalni közel háromszáz évet, de ha jobban érthető így, akkor egyetlen "sejtmásodpercet" sem. A csalás, lopás, hazudás ûrt teremt az emberi időszámításban is, ami azért derül ki, mert ez az ûr beleütközik a sejtszintû emlékezetbe. Ezért aztán, elöbb-utóbb kiderül, nyilvánvalóvá válik a sejtszinten bennünk levő lelki és szellemi MORÁL tükrében: a hazugság, de még annak a szándéka is. Mint például annak elhallgatása, hogy kiállítást szerveznek Budapesten tankokból és egyéb haditechnikai eszközökböl és már hónapok óta csak szivárognak a tankok az utakon Budapest felé. Jelenlegi politikai és társadalmi helyzetben még ennek a kiállításnak a szándéka is INMORÁLIS; de ahogyan megvalósítják, azt MORÁLISNAK nem nevezhetjük.

Miért? Azért, mert nem tájékoztatták az embereket több hónapon keresztül, holott tudták, hogy az úton-útfélen látható tankok a megfélemlítés eszközei. A félelemkeltés szándéka miatt INMORÁLISSÁ vált már előre a rendezvény, ami még meg sem valósult. Nos, az ilyen és hasonló - embereket lelki szinten terrorizáló szándékok - teszik alkalmatlaná Gyurcsány Ferencet az ország vezetésére és az ilyen szándékok megnyilvánulásai besározzák - többek között - az MSZP tagjait is.A becstelenség bélyegét nem lehet vízzel lemosni, de hangzatos szónoklatok sem kompenzálják. Amit Gyurcsány Ferenc, vagy bárki más elkövet becstelenséget, gonoszságot, búnt bárki és bármi ellen, azt nem palástolhatja azzal, hogy másra hárítja, mert kiderül. INMORÁLIS! Gyurcsány Ferenc bíztatja az általa már megbecstelenített, hitelüket vesztett MSZP tagokat, ha valaki felrója hazugságaikat, csalásaikat, akkor VÁGJANAK ODA HETYKÉN?

Na! Csak azt próbálják meg! Mégis, mit képzel Gyurcsány Ferenc? Hogy butának nézi az MSZP-ben lévő tagokat, az egy dolog. Az pedig, hogy ezt a fajta HETYKÉN ODAVÁGÁST eltûri-e az emberek többsége ma, Magyarországon, azt majd megtapasztalják, ha kipróbálják a "hetykeségüket". Gyurcsány Ferenc becstelenségre, INMORALITÁSRA szólította fel az MSZP tagjait akkor, amikor mindannyian érezhetik, hogy ez, nem helyes magatartási forma. Ugyanis húzzák be fülüket, farkukat és szégyelljék magukat azért, hogy ilyen gátlástalanul és szemérmetlenül, velejéig romlott embert választottak meg miniszterelnöknek! Tessék elgondolkodni azon, hogy hiába van pénze, vagyona; hiába van mondvacsinált hatalma, mert az emberek többsége megveti INMORÁLIS tettei miatt. De egyet elérhet: mint gonosz ember: magával ránt a bûnbeesés útján sokakat.

Minden emberenek először önmagában fontos legyőzni az INMORÁLIS szándékait, szembenézni eddigi INMORÁLIS tetteivel, elismerni azokat ország világ előtt és akkor ráléphet a MORÁL útjára, majd késöbb válhat belőle élet-és világszemléletét elfogadható ember mások számára is.Addig nem! Addig legyőzhető. Gyurcsány Fernc köztudomásúan legyőzhető, s vele együtt megsemmisülhet az MSZP. Ugyanis ma, Gyurcsány Ferenc szájából a "tisztesség, becsület" szavak hiteltelenek az MSZP-re nézve is. Az MSZP, egy immorális illuzionistával, egy szellemében, személyiségében tinikorban megrekedt vezérrel az élen, sosem válhat nagykorúvá.

[Forrás: Szőnyi Bartalos Mária]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ázsiai népesség-betelepítés a
  2007-10-09 22:47:39, kedd
 
  Ázsiai népesség-betelepítés a multik kiszolgálása érdekében?
2007-10-09. 18:28:23


A jövő magyar népviselete.
http://www.nemenyi.net/galeriaN/hirek/jew_unit.jpg


A Magyarországra érkező nem magyar ajkú migránsok származási országának jellegét, hazánk számára az ázsiai migránsok különösen fontos szerepet kaphatnak a jövőben.

A természetes reprodukcióra tett "józan" feltételezések mellett csakis egy emelt szintû bevándorlás jelentheti a népességfejlődés konszolidálását; ezt a népességrészt valószínûleg az ázsiai országokból érkező migránsok adják majd - olvasható abban a dokumentumban, amelyet a KDNP hozott nyilvánosságra csütörtökön, és amely a fedlapján szereplő cím szerint a kormány számára készített előterjesztés a migrációs stratégiáról.

Az irat egy új demográfiai-társadalmi helyzet kialakulását feltételezi, és sok százezer, akár milliós nagyságrendû külföldi eredetû népesség integrálásának szükségességét vázolja fel.

"A nemzetközi vándorlás az a tényező, amelytől a jövőbeni népességfejlődés karaktere függ. A természetes reprodukcióra tett józan feltételezések mellett csakis egy emelt szintû bevándorlás jelentheti a népesség fejlődés konszolidálását. Ez viszont feltételezi, illetve maga után vonja új demográfiai-társadalmi helyzet kialakulását: sok százezer, akár milliós nagyságrendû külföldi eredetû népesség integrálásának szükségességét. A jelen folyamatok alapján ezt a népességrészt a legnagyobb valószínûség szerint ázsiai országokból érkező migránsok adják majd" - áll az anyagban, amelyet készítői - a fedlap szerint - 2007. január 27-tól tíz évig "nem nyilvánosnak" szántak.

A dokumentum szerint meg kell teremteni annak feltételeit, hogy Magyarország be tudja indítani saját, meghatározott válságövezeteket célzó áttelepítési programját, e célra már 2005-től uniós támogatás is felhasználható.

Az anyagot azzal az alapvetéssel kezdik, hogy Magyarországnak az unió törekvéseivel összhangban kell megalkotni a nemzeti migrációs stratégiát, mert az abban foglalt célok évtizedekre meghatározhatják Magyarország Európán belüli pozícióját, és a magyarországi adottságokat és érdekeket figyelembe véve fenntartható fejlődést eredményezhetnek nemzetgazdasági, társadalmi és demográfiai szinten.

Az anyagban munkerő-piaci és demográfiai érvekkel támasztják alá, miért lenne szükség számottevő bevándorlásra Magyarországon, de az esetleges negatív következményekre is felhívják a figyelmet. Mint írják, kimutatható, hogy a hazai munkaerő-kínálat sem mennyiségében, sem minőségében nem tudja majd kielégíteni a hazai munkaerő-keresletet, ezért a harmadik országok állampolgáraival szembeni korábbi korlátozó intézkedések fokozatos lebontása, és egy nyitottabb munkaerő-piaci politika kialakítása válik szükségessé, különösen a képzett szakmunkásokra, szolgáltatásban dolgozókra vonatkozó befektetői, foglalkoztatási igények rugalmas kielégítésére figyelemmel. A készítők rámutatnak, hogy hatékony intézményrendszert kell kialakítani a migránsok társadalmi integrációja céljából.

Az anyag azzal is érvel, hogy Magyarországon szükség van a nemzetközi vándorlás pozitív hatására a népességfejlődés kedvezőtlen tendenciáinak - az alacsony természetes reprodukció okozta létszámcsökkenésnek és a korstruktúra öregedésének - mérséklésére.

Figyelembe véve "a Magyarországra érkező nem magyar ajkú migránsok származási országának jellegét, hazánk számára az ázsiai migránsok különösen fontos szerepet kaphatnak a jövőben. Erre a ma is megfigyelhető folyamatra, jelenségre - a benne rejlő lehetőségek kiaknázásának céljából indokolt ráerősíteni azzal, hogy egyes munkaerő-piaci szektorokban, és egyes személyi kör részére (pl. önfoglalkoztatók, kulcsszemélyzet) külön programokkal segítjük az ázsiai migránsok bevándorlását Magyarországra" - olvasható a dokumentumban. A készítők azzal számolnak, hogy a nemzetközi vándorlás hosszabb távon jelentős külföldi eredetû népesség kialakulásával jár: a külföldiek létszáma megtízszereződhet, arányuk pedig akár 10 százalék fölé emelkedhet a század első felében.

A dokumentum ugyanakkor arra is rámutat, hogy a nemzetközi vándorlás önmagában nem oldja meg a népességfejlődés problémáit, így a demográfiai fejlődés fenntarthatósága továbbra is erősen a gyermekvállalás és a hosszabbodó élettartam függvénye marad.

Az anyag arra is felhívja a figyelmet, hogy az évi 30 ezer fős bevándorlási többlet, bár számottevően javítja a demográfiai kondíciókat, ugyanakkor igen nagy nyomást jelent a munkaerőpiacra. "Egy állandósult magas szintû bevándorlás változatlan gazdasági aktivitás mellett hullámhegyszerûen vonul végig a munkavállaló korosztályokon, jelentős feszültségeket keltve a munkaerőpiacon" - vélik a készítők, akik szerint a munkaerő-piaci nyomás csökkentése érdekében ajánlható a családok bevándorlásának ösztönzése.

A dokumentum "rendkívül érzékeny problémaként" ír a szomszédos országok magyarságának Magyarországra történő esetleges tömeges vándorlásáról, hangsúlyozva, hogy olyan megoldást kell találni, amely nem eredményezi a határon túli magyar közösségek eltûnését a tömeges áttelepedés következtében.

[Forrás: http://www.ma.hu/page/cikk/aa/0/163471/1]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb gondok a kormányfő válla
  2007-10-09 21:53:44, kedd
 
  Újabb gondok a kormányfő vállalatánál
2007. október 9. NetHírlap

Álláspontja szerint a munka törvénykönyvét sértő, szakszervezet-ellenes magatartás miatt perli a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim Kádkő Kft.-t a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) - írja a Magyar Nemzet.

Az érdekképviseletnél meglehetősen óvatosan nyilatkoztak az ügyről arra hivatkozva, az eljárás még folyamatban van. Annyit azonban elárultak, hogy a cég meg akarta szüntetni a helyi szakszervezeti bizalmi munkaviszonyát, amihez a VDSZ nem járult hozzá, ezért most a pereskedés. Elmondták, a társaság szerint a helyi szakszervezetnek nincsen tagsága, ám a VDSZ állítja, hogy természetesen van, csak a tagdíjat a Motimnál nem a munkáltató vonja le, hanem a tagok fizetik be az érdekképviseletnek. A VDSZ szerint a helyi szakszervezet létének kétségbe vonása csak ürügy, hiszen a cégnél "évek óta" nincsenek bér- és kollektívszerződés-tárgyalások. A Magyar Nemzet szerette volna megszólaltatni a céget is, azonban Nagy Péter ügyvezető igazgatót lapzártáig nem érték el.

A munka törvénykönyvét többször megsértő Motim-társaságok ügye már csak azért is figyelemre méltó, mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - aki tulajdonosi jogainak gyakorlását még ifjúsági miniszterré válásakor függesztette fel - számos alkalommal hangoztatta, hogy ő maga és a kormánya baloldali, így a gyengébb, azaz a munkavállaló oldalán áll. Sőt a kormányfő nemrégiben jelentette be, hogy a munka törvénykönyvével ellentétes gyakorlatot folytató munkáltatók erőteljes szankciókra számíthatnak. A Motim Kádkő és a Motim Műkorund Kft.-nél azonban csak a munkaügyi bíróság, a Legfelsőbb Bíróság ítélete, valamint az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) háromszori végrehajtási bírsága után állt helyre a törvényes munkaidő.

Az idén az OMMF Nyugat-dunántúli Munkabiztonsági Felügyelősége folytatott ellenőrzést, amelynek nyomán a munka- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt a két céget négyszázezer, illetve egymillió-kétszázezer forint munkaügyi bírság megfizetésére kötelezték, ennek a társaságok eleget tettek - írja a Magyar Nemzet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai Gordon beperli Orbán Vi
  2007-10-09 21:51:55, kedd
 
  Bajnai Gordon beperli Orbán Viktort
Klubrádió - 11:06

Jó hírnév megsértése miatt beperli az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Fidesz elnökét - közölte szaktárca kommunikációs osztálya. "A pártelnök az elmúlt hetekben az uniós források felhasználása kapcsán több esetben alaptalanul vádaskodott és félrevezette a magyar közvéleményt" - olvasható a közleményben.

A dokumentum szerint az ellenzéki politikus rossz színben tüntette fel Magyarországot az Európai Unió közvéleménye és intézményrendszere előtt is.

"Az Orbán Viktor ellen indított per így az ország jó hírnevének helyreállítását is szolgálja. Az uniós források szabályszerű felhasználását irányító miniszter lépése egyúttal az uniós forrásokért pályázó polgármesterek, vállalkozók, civil szervezeti vezetők és a pályázati rendszerben dolgozó tisztségviselők jó hírnevének megőrzését is szolgálja" - tudatják.

A közlemény szerint amennyiben a bíróság megalapozottnak találja Bajnai Gordon keresetét, a megítélt - de a tájékoztatásban meg nem jelölt - nem vagyoni kártérítés összegét a miniszter közérdeket szolgáló alapítványok javára ajánlja fel.
MTI
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A hét legjobb vicce!
  2007-10-09 21:27:03, kedd
 
  BAJNAI GORDON BEPERELTE ORBÁN VIKTORT jó hírnév megsértése miatt!
Mikor volt neki jó híre és hol?
Itt teljesen ismeretlen volt az átlagember számára mindaddig, amíg közel nem került a hortobágyi libatenyésztőkhöz. Akkor viszont csak a pénz elsikkasztásával és több öngyilkossággal kapcsolatban emlegették. A közvélemény így ismerte meg.

Ez lenne a jó hírnév?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakitelek legyen világítótoron
  2007-10-09 21:09:42, kedd
 
  Lakitelek legyen világítótorony mindnyájunk számára


1987. szeptember 27-én az I. Lakiteleki találkozó alkalmával fogadták el a Lakiteleki Nyilatkozatot. Húsz év elteltével a Nyilatkozat aláírói: Bíró Zoltán, Csoóri Sándor, Csurka István, Fekete Gyula, Für Lajos, Kiss Gy. Csaba és Lezsák Sándor, minden korábbi nézetkülönbséget félretéve szervezték meg azt az emlékkonferenciát, amelyet szeptember 29-én a Lakiteleki Népfőiskola Köcsey házában tartottak, Európa és a magyarság esélyei 1987-2007 címmel.



A szervezők kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a Nyilatkozat minden pontja ma is aktuális, hogy az ország helyzete ma rosszabb mint húsz esztendővel ezelőtt volt, illetve, hogy a demokrácia hazánkban mára válságba jutott, ezért mielőbb változtatni kell, mert immáron a tét nem kevesebb, mint a magyarság megmaradása.

Csoóri Sándor Kossuth-díjas író nagy tapsot kapott, amikor kijelentette, hogy nem a Szabad Demokratákkal, hanem a néppel kellett volna annak idején paktumot kötni, az MDF-SZDSZ paktum, a demokrácia megszűnését jelentette. Für Lajos volt honvédelmi miniszter, és Bíró Zoltán irodalomtörténész is a ,,Gyurcsány-Kóka bűnszövetkezet" eltakarítását sürgette.



Csurka István író szerint Gyurcsány hatalomra kerülésével maffiás államcsíny történt, mely az ellenállásra jogot ad. Csurka kiemelte, szerinte a jelenlegi rendszer megváltoztatása során fegyveres harcra, forradalomra nem gondol, mivel arra a magyar nép nem alkalmas, így csak a demokratikus úton, vagyis a hatalomnak a választások útján való megszerzése járható, melyhez a segítségét ajánlotta fel. Fekete Gyula író, aki az emlékkonferencia levezető elnöke volt most is, - akárcsak húsz évvel ezelőtt a Lezsák Sándor kertjében felállított sátorban, az I. Lakiteleki találkozó alkalmával -, úgy vélekedett, hogy a minden fordulatot túlélő bolsevik párt vezényelte le a rendszerváltást, és vezényel ma is. Hozzátette: Gyurcsány pártdiktatúrává fokozta le a demokráciát. Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész emlékeztette hallgatóságát, hogy a magyar társadalom máig nem nézett szembe a múlttal, nem dolgozta azt fel. Szólt a civil társadalom megerősítésének szükségességéről, amely kontrollt jelenthetne a politika felett, és a múlt feldolgozásában is segíthetné a társadalmat, így a lakiteleki gondolatokat elsősorban a civil társadalom és a fiatal nemzedék irányába kell közvetíteni. Lezsák Sándor író, az emlékülés házigazdája, derülátó volt a nemzeti reneszánsz esélyét illetően. Úgy vélekedett, hogy rendszerváltás volt, de a rendszer ma is rossz, így mielőbb változtatni kell rajta. Egy új alkotmány megalkotásának szükségességéről beszélt, két kamarás parlamentről, melyben a felső házban a tudomány- és a történelmi egyházak képviselőin túl, ott ülnének az elszakított nemzetrészek képviselői is. Lezsák kiemelte, 1987-ben Lakiteleken összegyűlt 181 értelmiségi közül sokan sokféleképpen gondolkodtak, voltak véleménykülönbségek, de volt egy közös pont: Kádárnak mennie kell. A nemzeti oldalon ma is vannak nézetkülönbségek, de ma is van egy közös pont amiben mindannyian egyetértünk: Gyurcsánynak mennie kell.

Akárcsak húsz évvel ezelőtt, most is ott volt Lakiteleken Pozsgai Imre az MSZMP KB egykori tagja, aki úgy vélte: a Nyilatkozat időszerűségéből, mára sem veszített. Véleménye szerint '87-'90 között nagy lehetőség előtt álltunk, ezt azonban nem tudtuk kihasználni, stratégiai vereséget szenvedtünk, ezért egy újjáéledésre van szükség, mely során érdemes átgondolni a jelenlegi intézményes kereteinket is, hiszen ezen keretek között lehetett eladósítani hazánkat és hordák szét a közvagyont. Az emlékkonferencián beszédet mondott Orbán Viktor, a FIDESZ MPSZ elnöke is, szerinte húsz évvel a lekiteleki találkozó után a kérdés még mindig aktuális: Kelet, vagy Nyugat. Éppen ez adja Lakitelek időszerűségét, hiszen az itt összegyűlt értelmiség a nyugatos gondolkodású és nemzeti elkötelezettségűek közössége. ,,Ha valahol, akkor itt értik azt, hogy csak akkor lehetsz jó európai, ha jó magyar is vagy." Véleménye szerint Nyugatot kell választani, nem Nyugat miatt, hanem magunk miatt, hiszen hazánk csak így válhat erőssé, és függetlenné. Különösen fontos most Európa irányába fordulnunk, amikor ott szerinte ,,új szelek fújnak", amikor a vén kontinens felébredt az erkölcsi relativizmus korszakából, és a megújított szociális piacgazdaság irányába indult el az új európai politika. A változás okát Orbán Oroszország megerősödésében, expanziójában látta, amely új kihívást jelent Nyugat-Európa számára. A Fidesz elnöke szólt az új baloldalról, amely meghonosította, hazánkban a maffiapolitikát, mely mára teljesen eluralta a közéletet, kijelentette, hogy a Zuschlag modell alapján központilag szervezik meg Magyarország erőforrásainak ellopását, mindezek pedig szociális válságba sodorták az országot. A kilábalásra Orbán ún. ,,nyugatos megoldást" ajánlott, vagyis olyan megoldást, amely demokratikus, erőszakmentes, egyre szélesedő összefogást teremt, és eredményre vezet. Ez a népszavazás intézménye. Az embereknek egy katartikus élményre, megvilágosodásra van szükségük, vagyis hogy rájöjjenek arra, hogy nincsenek egyedül. Ez lesz a népszavazás elsöprő győzelmének a pillanata, amely az embereket összefogja, és nem pedig szétszakítja.

Az emlékkonferencia Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek gondolataival zárult.
A rendezvényen jó volt látni, hogy sokan voltunk mi fiatalok, fiatal értelmiségiek is, hiszen a Népfőiskola Bethlen, Mindszenty, Don Bosco, és Prohászka kollégiumának diákjai is meghívást kaptak. A ,,nagy,, lakitelekiek előadásai alatt, úgy éreztük magunkat, mintha egy élő történelem órán ülnénk, hiszen 1987-ben mi még gyerekként éltük meg ezt az időszakot, legfeljebb a korabeli híradók, vagy szüleink beszélgetéseinek néhány mondatára emlékezhetünk. Az ismereteinket később családi beszélgetések alkalmával, olvasmányainkból, tanulmányainkból szereztük meg. Azt kívánom, hogy Lakitelek szellemisége, értékrendje, világító toronyként szolgáljon, a nemzeti elkötelezettségű, hazájáért felelősséget érző, és azért tenni akaró fiatal értelmiség számára. Ezért úgy gondolom, hogy a húsz éves találkozó legalább annyira szólt a jövőről, mint a múltról.

Végezetül tisztelet és köszönet illeti a találkozó szervezőit, az alapító atyákat, hogy volt elég erejük és kitartásuk megszervezni az emlékkonferenciát, és ami a legfontosabb, hogy volt erejük és bátorságuk a múlttal, az elkövetett hibákkal való szembenézésre is, hiszen ez az új magyar jövő építésének első és legfontosabb feltétele.

Őri László
Nemzeti Fórum pécsi elnöke


2007 október 09. 10:44
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semmilyen pereskedés nem válto
  2007-10-09 20:58:51, kedd
 
  Semmilyen pereskedés nem változtat a tényeken
2007. október 9., 19:09 fidesz.hu

Oroszország és az Európai Unió viszonya, reagálás Bajnai Gordon közleményére, valamint Tőkés László Európai Néppárti támogatottsága - ezek voltak azok a kérdések, amelyekre Orbán Viktor Prágában, a "Forum 2000" című konferencia után válaszolt a Hírt TV-nek.

Oroszország egészen más szabályok szerint alakítja a politikát és a gazdaságot, mint azt Nyugaton teszik - mondta Orbán Viktor az Európai Unió és Oroszország kapcsolatáról tartott beszédében. A Fidesz elnöke ezt azon a "Forum 2000" című nemzetközi konferencián mondta, amelyre személyesen Vaclav Havel, volt cseh köztársasági elnök hívta meg. A nemzetközi kerekasztal beszélgetést 1997-ben indította el Havel elnök és Elie Wiesel Nobel-díjas író, s az idei konferencia "Szabadság és Felelősség" címmel került megrendezésre, az Európai Unió és Oroszország kapcsolatai, valamint energiapolitikai kérdésekben.

Orbán Viktor beszédében azt mondta: ismét jelentős különbségek vannak Nyugat és Kelet között. Mindkét oldalon létezik választott parlament, kormány és törvény által korlátozott elnök, igazi politikai verseny azonban Oroszországban nincs. A gazdaság terén ugyan papíron létezik átláthatóság, piac és verseny, a feltételeket mégis állami befolyás alatt álló monopolcégek diktálják - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Mint mondta, vannak országok, ahol a Kelethez vagy Nyugathoz tartozás kérdése még nem dőlt el, még mindig zajlik a küzdelem. Ide sorolta Magyarországot is, ahol a felelőtlenség, a politikai hazugság, a manipuláció, a monopóliumokra való törekvés időnként fölébe kerekedik a nyugatos politikai erőknek, amelyek valódi versenyre, igazmondásra, valódi programokra és gazdasági versenyre próbálják építeni a kritikájukat.

A konferencia után, újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor leszögezte: semmifajta pereskedés nem változtat azon a tényen, hogy az európai uniós pénzeket eltüntetik. Magyarországra 100 milliárd forintos nagyságrendben érkezett eddig is európai uniós pénz, de ez nem látszik az országon. "Továbbra is az a véleményem, hogy Magyarországon maffiapolitika érvényesül. Központilag, a kormány legmagasabb köreiből szervezett központi pénzeltüntetési rendszereket építettek ki. Az ország attól szenved, hogy a saját magunk által megkeresett pénzeket, tehát a költségvetési pénzeket és az Unióból a magyar embereknek küldött pénzeket is eltüntette a maffiapolitika. Ezen a tényen semmilyen per nem változtat" - jelentette ki Orbán Viktor.

Az Európai Néppárt (EPP) elnökének keddi nyilatkozatával kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: Wilfrid Martens állítása igaz, hiszen Tőkés László nem független jelölt, és ez azon a beszélgetésen is kiderült, amikor Tőkés László találkozott az EPP elnökével. "Én is jelen voltam akkor, amikor Tőkés László világossá tette, hogy egyéni jelölt, de nem független, vagyis ha megkapja a szükséges bizalmat az emberektől, akkor az Európai Néppárt frakciójában, vagyis velünk együtt foglal majd helye az Európai Parlamentben" - nyilatkozta a Fidesz elnöke.
(hirtv.hu - orbanviktor.hu)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bakay Kornél: Magyarnak lenni
  2007-10-09 20:57:40, kedd
 
  Bakay Kornél: Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!
2005. Január 31. 8:50:19 Mária országa

Bakay Kornél
187
/Magyar múlt/
A magyar királyság és a Keleten maradt magyarság

A magyarság ezredévvel ezelőtt - hatalmasan eltérve a jelenlegi helyzettől - nagy és erős nép volt, testvér- és rokon népekben azonban már akkor is szűkölködött. Igaz, a vérszerződés révén eggyé olvadt az onogurokkal, az alánokkal, a besenyőkkel s már együtt vették birtokba a Kárpát-medencét, ahol jobbára ugyancsak magyar szó hangzott el az itt talált avar emberek ajkáról is, azt azonban a források bizonyítják, hogy a Keleten maradt magyarokkal fenntartották a kapcsolatokat. VII. Konsztantinosz bizánci császár a X. században jegyezte fel: /A magyarok/ egyik része kelet felé, Perzsia vidékén telepedett le s ezeket a türkök régi nevén mostanáig szavartoi aszfaloinak (szavárdoknak) hívják.... a türköknek amaz imént említett népéhez, amely kelet felé Perzsia vidékén telepedett le, ezek a nyugati vidéken lakó / Kárpát-medencei magyarok/ mostanáig küldenek követeket, és meglátogatják őket, s gyakran hoznak választ tőlük ezeknek.

A világtörténelemben csak két olyan népet ismerünk, amelyik ezredévek óta számon tartja testvéreit: a zsidót és a magyart! Két kiválasztott nép, közös e két népben az eszmei gyökerek ősisége, közös bennük az erős összetartozás-tudat, a vérrokonok számontartása és felkeresése, de micsoda hatalmasok lettek mára a különbségek az ősi és szent hagyományok tűzön-vízen való megtartásában, azok nyílt vállalásában, s milyen óriásiak a különbségek, ami a jelenlegi és a jövőbeni életkilátásokat illeti. Nézzenek szét Budapesten: messsze fénylő hanuka-gyertyák tucatja szórja szét fényét, ám sehol egy Trianon emlékmű, sehol egy hatalmasan megvilágított Atilla-szobor, de még a Antal Károly Juliánusz-szobra is a Hilton-szálló foglya.

Mindkét népet, a világ kisebb-nagyobb hatalmasai, ezredévek óta kiirthatónak és kiirtandónak ítélték, mert mások, mint a többiek. Mások az adottságaik, mások az ősi génjeik. Erasmus már félezred évvel ezelőtt hirdette: Novum non est, apud Hungaros esse praeclara ingenia! Azaz: nem újdonság a magyaroknál, hogy köztük a fényes elmék tündökölnek.

(...)

Európának tíz szentet adott az Álmos- Árpád-dinasztia, védelmeztük a keresztény Nyugatot a tatárral, a törökkel szemben, elvéreztünk, elfogytunk, javaink zömét elorozták s mégis, ma is csak velünk van baj. Nekünk nem lehet kettős állampolgárságunk, nem lehet státustörvényünk, nem lehet méltóságunk, nem lehet becsületünk s végképp nem lehet jogunk.
Tűrjük-e vagy ébredünk, ahogyan Sík Sándor ébresztgetett bennünket 1919-ben:

Szökj fel álmos óriás,
lsten szép magyarja!
Hadd legyen napújulás
Annyi béna jajra.
Lélek jöjjön és gerinc,
Férfiúi kar.
félre most, akik tagadnak!
Szembe nézz a virradatnak,
Ébredő magyar



(Elhangzott 2002. december 9-én)
Teljes cikk: www.mariaorszaga.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A többség szerint Gyurcsánynak
  2007-10-09 20:56:52, kedd
 
  A többség szerint Gyurcsánynak még mindig mennie kell
2007-10-09 10:18 Barikád.hu

A megkérdezettek 53 százaléka véli úgy, hogy távoznia kellett volna a kormányfőnek, míg 41 százaléka szerint helyesen döntött, hogy nem mondott le - áll a Századvég-Forsense felmérésében.

A megkérdezettek 67 százaléka szerint rontott a kormány helyzetén a beszéd kiszivárgása, ugyanakkor "csak" 44 százalék vélte úgy, hogy ezzel szemben javított az ellenzékén. A beszéd politikai hatásáról közel hasonlóan vélekednek az MSZP és a Fidesz szavazói. Mindkét csoport többsége szerint rontott a kormány helyzetén a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése, s mindkét esetben azok vannak a legtöbben, akik szerint javított az ellenzék helyzetén.

Míg a tavaly őszi zavargások idején végzett vizsgálatunk szerint kb. ugyanannyian voltak Gyurcsány Ferenc lemondása mellett, mint ellene, addig most utólag a megkérdezettek 53 százaléka véli úgy, hogy távoznia kellett volna a kormányfőnek, míg 41 százalék szerint helyesen döntött, hogy nem mondott le. Míg a nagy pártok szavazói döntő részt a pártjuk által képviselt álláspontot osztja, addig bizonytalan pártválasztásúak hasonló arányban voksolnak Gyurcsány Ferenc távozására, mint a teljes minta.

A tavaly őszi zavargásokért a legtöbben Gyurcsány Ferencet tették felelőssé, 59 százalék szerint nagy, vagy nagyon nagy mértékben hibáztatható a történtekért. Nem sokkal maradnak el tőle a felelősség megítélését tekintve maguk a tüntetők sem (56 százalék), ezzel szemben a rendőrséget csupán 36 százalék hibáztatja.

forsense-barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.