Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
Advent
  2007-11-30 22:37:39, péntek
 
  Lukács Evangéliuma 12. fejezet 35-40.

Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is

Legyenek a ti derekaitok felövezve, és szövétnekeitek meggyújtva;

Ti meg hasonlók az olyan emberekhez, a kik az ő urokat várják,

mikor jő meg a menyegzőről, hogy mihelyt megjő és zörget,
azonnal megnyissák néki.

Boldogok azok a szolgák, kiket az úr, mikor haza megy, vigyázva talál:

bizony mondom néktek, hogy felövezvén magát, leülteti azokat, és előjövén,
szolgál nékik.

És ha megjő a második őrváltáskor, és ha a harmadik őrváltáskor jő meg,

és úgy találja őket, boldogok azok a szolgák!

Ezt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház gazdája,

mely órában jő el a tolvaj, vigyázna, és nem engedné, hogy az ő házába törjön.

Ti is azért legyetek készek: mert a mely órában nem gondolnátok,

abban jő el az embernek Fia.


Az ÖRÖMHÍR adó Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üdvteli érzet:Jézus enyém!
  2007-11-29 22:34:37, csütörtök
 
  Üdvteli érzet:Jézus enyém!
Ezen felette örvendek én.
A dicső mennynek örököse:
S az üdvösségnek egy részese.

Kar: Örökre zengem ez éneket:
Jézusban bírom az üdvömet!
Örvendve zengem:Jézus enyém!
Jézust dicsérem örökre én.

Örömmel teljes odaadás,
Üdvözítőmbe beolvadás!
Isteni béke lakja szívem:
Az Ő törvénye én örömem.

Üdvteli béke,
Szent nyugalom!
Jézus ölében megnyughatom.
Ezt tudni oly jó,ezt tudom én:
Jézus életem,Jézus enyém!

Link Link
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Végtagok nélkűl*Nick Vujicic
  2007-11-29 13:51:58, csütörtök
 
  Nick Vujicic Link Link

" Mindenre képes vagyok abban, aki nekem erőt ad

A végtagok nélküli élettől a korlátok nélküli életig

Egy lelkigyakorlat alatt értettem meg, hogy szinte minden szentnek volt egy különösen is gyenge pontja testi, lelki, szellemi fogyatékosság , szenvedéseinek fő oka. Hosszú küzdelmek árán sem sikerült ezen változtatniuk, és csak újabb meg újabb megaláztatásnak, csalódásnak tették ki magukat. Elérkezett azonban számukra az a kegyelmi és sorsfordító pillanat, amikor Istennek ajánlották életüket és ezzel együtt gyengeségüket is. Ekkor pedig minden megváltozott. Isten dicsősége és ereje pontosan az ő gyengeségeikben ragyogott fel. Napjainkban is rengeteg ilyen tanúságtevő él, akik bátorítanak: ne féljünk, hanem magunkat Isten irgalmas szeretetére bízva hagyjuk, hogy rajtunk keresztül dicsőítse meg nevét. Nick Vujicic ausztrál fiatalember a következő sorokban erről a csodáról tesz tanúságot."Testvéreim, tartsátok nagy örömnek, ha különféle megpróbáltatások érnek benneteket" (Jakab 1,2) - mivel a szüleim keresztények voltak, sőt édesapám egyházunk lelkésze, nagyon jól ismerték ezt a verset. Mégis, 1982. december 4. reggelén Melburnben (Ausztrália) az utolsó két szó, amire szüleim valaha is gondoltak volna, hogy "dicsőség Istennek!" Elsőszülött fiúk ugyanis végtagok nélkül született. Nem volt figyelmeztetés vagy felkészülési idő. Az orvosok megdöbbentek. Nem volt erre szó!

Az egész egyházközösség gyászolta a születésemet, és a szüleimet is teljesen lesújtotta a tény.
"Ha Isten a szeretet Istene, miért hagyta, hogy ez megtörténjen, különösen elkötelezett keresztényekkel?" Édesapám azt gondolta, nem fogok sokáig élni. A vizsgálatok azonban azt mutatták, hogy egészséges fiúgyermek vagyok, csak éppen a végtagjaim hiányoznak.

Érthetően módon a szüleim nagyon aggódtak miattam, és féltek attól, hogy milyen életet tudok majd élni. Az első nagy akadályt az jelentette számukra, hogy megbékéljenek, és bízzanak abban, hogy Isten ura a helyzetnek. Több könnyes, kérdésekkel és mély bánattal teli hónap telt el, amíg szívük mélyén belenyugodtak helyzetünkbe. Isten azonban gondoskodott róluk ezekben a korai években és később is, amikor én már elég nagy voltam ahhoz, hogy iskolába járjak.

Isten új barátokkal áldott meg

Az ausztrál törvények fogyatékosságom miatt nem tették lehetővé számomra, hogy hagyományos iskolába járjak. De Isten erőt adott az édesanyámnak ahhoz, hogy harcoljon a törvény megváltoztatásáért. Egyike voltam azoknak a fogyatékos gyerekeknek, aki hagyományos iskolában kezdhettek járni.

Szerettem iskolába járni, és megpróbáltam ugyanolyan életet élni, mint bárki más. A korai iskolai éveimben azonban a fizikai különbözőségem miatt szembe kellett néznem a kivetettség, a furcsaság és megfélemlítettség érzésével. Nagyon nehéz volt hozzászoknom, de a szüleim támogatásával elkezdtem olyan magatartásformákat és értékeket kialakítani, amelyek segítségével legyőzhettem ezeket a kihívásokat. Tudtam, hogy más vagyok, ugyanakkor belül éppen olyan, mint bárki más. Annyiszor éreztem magam mélyponton, hogy nem akartam iskolába menni csak azért, hogy ne kelljen szembe néznem a negatív figyelemmel.

A szüleim arra bátorítottak, hogy tekintsem semmisnek őket, és próbáljak barátságokat kötni a többiekkel. Hamarosan a diákok megállapították, hogy pont olyan vagyok, mint ők, és Isten új barátokkal áldott meg.

Hogy Isten áldássá tegye kihívásainkat

Voltak idők, amikor elkeseredett és dühös voltam, mert nem tudtam megváltozni, vagy másokat vádoltam mindezért. Vasárnapi iskolába jártam és megtanultam, hogy Isten szeret minket és gondoskodik rólunk. Megértettem ezt a szeretetet gyerekésszel, de nem értettem, hogy ha Isten szeret engem, miért teremtett ilyennek. Talán azért, mert valami rosszat tettem? Nyilván igen, mert az összes gyerek közül az iskolában én vagyok az egyetlen furcsa. Úgy éreztem, teher vagyok minden körülöttem lévőnek, és minél előbb elmegyek, annál jobb mindenkinek. Véget akartam vetni szenvedéseimnek és életemnek, de újra csak hálás vagyok a szüleimnek és a családomnak, akik mindig megvigasztaltak és erőt adtak nekem.

Isten elültette a szívemben a vágyat, hogy megosszam élettörténetemet és tapasztalatimat másokkal, segítve ezzel őket, hogy megbirkózzanak életük kihívásaival, és hagyják, hogy Isten azokat áldássá tegye. Bátorítani és lelkesíteni akartam másokat, hogy legjobb képességeik szerint éljenek, és ne hagyják, hogy bármi is megakadályozza reményeik és álmaik beteljesedését.

Ahogy növekedtem, Isten folyamatosan alakította a szívemet, és arra tanított, hogy keressem őt. Az egyik első lecke, amit megtanultam, hogy ne vegyem természetesnek a dolgokat. Természetesnek veszem a lábamat, a családomat, és minden áldást, amit Isten ingyen nekem adott, és még panaszkodom?


Úgy használ engem, ahogyan másokat nem tudna


"Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik" (Róm 8,28) - ez a vers a szívemhez szólt és meggyőzött arról, hogy nincs olyan, mint szerencse, esély vagy egybeesés. A rossz dolgok egyszerűen megtörténnek az életünkben. Teljesen megnyugodtam, tudva azt, hogy Isten semmit sem hagy megtörténni az életünkben anélkül, hogy ne lenne valamilyen célja vele. Életemet egészen Krisztusnak adtam tizenöt éves koromban, miután elolvastam János evangéliumának 9. fejezetét. Jézus azt mondja: azért született az az ember vakon, mert "Isten tetteinek kell rajta nyilvánvalóvá válniuk". Én is hittem: Isten meggyógyít, hogy megdöbbentő hatalmának tanúságtevője lehessek. Később megértettem, hogy amikor imádkozunk valamiért, az meg fog történni a maga idejében, ha az az Isten akarata. Ha pedig Isten nem akarja, hogy megtörténjen, akkor tudom, hogy ő valami jobbat akar. Most látom, hogy az ő dicsősége nyilvánul meg abban, hogy engem úgy használ, amilyen módon másokat nem tud.

Szeretnék Isten szeretetének és reményének tanúságtevője lenni

Most huszonnégy éves vagyok. Pénzügyi és számviteli szakirányon szereztem kereskedelmi BA-diplomát. Szeretek utazni és elmesélni az élettörténetemet, tanúságtételemet, amikor csak lehetőség nyílik rá. Előadásokat dolgoztam ki, amelyek kapcsolódnak a diákok életéhez, bátorítják őket olyan témákon keresztül, amelyek a mai fiatalokat foglalkoztatják.

Az elmúlt években tanultam, hogy független lehessek, és most már tudok magamról gondoskodni. Mindent meg tudok csinálni a fogmosástól a fésülködésen át az öltözködésig, sőt még borotválkozni is tudok. A házon belül ugrálok, a házon kívül pedig elektromos kerekesszékkel közlekedem. Szeretek úszni, horgászni és focizni. Arra vágyom, hogy anyagilag is teljesen független legyek 25 éves koromra (ingatlanbefektetéseim vannak). Szeretnék átalakítani egy autót, hogy vezethessem.

Igyekszem mindig elérhetővé tenni magam: bármit is akar Isten velem tenni, bárhova is vezet engem, követem. Nagyon sok álmom és célom van. Szeretnék Isten szeretetének és reményének tanúságtevője lenni, hasznos eszközzé válni a keresztények és nem keresztények találkozásaiban.

Talán azt gondolod, hogy ezek a célok túlzottak. Mégis hiszem, hogy ha vágyat és lelkesedést érzel arra, hogy valamit csinálj, és ha ez Isten akarata, eléred azt a megfelelő időben. Mi emberek, folyamatosan akadályt állítunk magunk elé, aminek semmi értelme! Vagy ami még rosszabb, Istent korlátozzuk, aki cselekedhetne. Beskatulyázzuk őt. Ha szeretnénk valamit tenni Istenért, saját képességeink középpontba helyezése helyett figyeljünk inkább arra, hogy elérhetőek legyünk. Legyünk tudatában annak, hogy Isten rajtunk keresztül cselekszik, és nélküle semmit sem tehetünk. "Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket. Ha kerestek, megtaláltok; föltéve, hogy szívetek mélyéből kerestek" (Jer 29,12-13) - végy bátorságot, barátom, mert a harc az Úré. Küzdj az igazságért. Az igazság szabaddá tesz, és Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, uralkodik majd szívedben. Áldjon meg az Úr mint szorgalmas keresőjét, és adja meg neked isteni bölcsességét és erejét életutad során!

Krisztusban, Nick Vujicic "
 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Ne félj !
  2007-11-29 12:11:54, csütörtök
 
 
Ne félj mert megváltottalak Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2007-11-19 20:58:48
feltöltő: zsoka29
nézettség: 1318
szavazatok: 28
kommentek: 0
kulcs: Jézus, hit, vallás, biblia, szeretet,
kategória:
leírás: Keresztény zene

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!||: Ne félj, mert megváltottalak,
Neveden szólítottalak,
Karjaimba zártalak,
Örökre enyém vagy. :||

Viruló réteken át
Hűs forrás felé vezetlek,
Pásztorod vagyok,
Elveszni senkit sem hagyok
Karom feléd tárom, kiárad áldásom;
Nem rejtőzöm el,
Szívem a szívednek felel,
Amikor úgy érzed, nyomaszt az élet.

Ne félj...

Nem taszítalak el, amikor vétkezel,
Irgalmat lelsz a szívemben,
Örök feléd a hűségem,
Amerre jársz védlek, nyomodba lépek.
Nem rejtőzöm el, szeretetlángom átölel,
Ne félj, ha éjben jársz, hidd, hogy a fény vár rád!


ÉLETFORRÁS Link
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Isten hozott!
  2007-11-29 11:26:12, csütörtök
 
  Szeretettel köszöntök minden új ISMERŐSÖMET itt a blogban,

Örülök NEKTEK és MINDEN JÓT kívánok !
Link
 
 
0 komment , kategória:  Blog Barátok  
Háromöves tatubébi
  2007-11-28 22:37:50, szerda
 
  Emi, a négyhetes, háromöves tatubébi
banánt eszik gondozójának tenyeréből
a Cincinnati Állatkertben 2007. november 22-én.
Az állatkertnek az elmúlt 11 évben most először sikerült világra segítenie
a ritka páncélos hátú övesállatfaj egy utódját.

Vándorgalamb
Vándorgalamb
Ectopistes migratorius (Linnaeus, 1766)

A kihalt állatokkal kapcsolatos egyik leghihetetlenebb történet bizonyára a vándorgalamb esete. Az európaiak megjelenése előtt az amerikai őslakosság már több száz éve vadászta. Az európaiak nagy számban mészárolták, étkezésre és disznók hízlalására használták. A galambok nagy csapatokban repültek, amiknek létszámát a természettudósok alkalmakként megpróbálták összeszámolni. Wilson 1910-ben azt becsülte, hogy egy sereg *2.230.272.000 madárból állt. John Audubon, híres amerikai ornitológus szerint egy ilyen sereg táplálékfogyasztása egy nap alatt közel egy millió tonna volt. Ebből könnyen elképzelhetjük, hogy milyen pusztítást tudtak véghezvinni a termésben. A galambok rendszeresen nagy távokat repültek, naponta 160 km feletti távolságot is, azért, hogy élelmet találjanak.

A fiatal galambfiókákat igen nagyra becsülték, a vadászok akár a fákat is kivágták, azért hogy megszerezzék őket. 1805-ben New Yorkban egy madár ára 1 cent volt, 1830-ban ugyanazon a piacon egy madár már 4 centbe került. 1870 körül már csak a Nagy-tavak területén voltak láthatók. A madarak kisebb csoportjait még 1880-ban megfigyelték. 1896-ban egy 250000 madárból álló sereg láttán riasztották vadászokat, aminek eredményeképpen kevesebb, mint 10000 madár élte túl a lövöldözést. Az utolsó vadon élő példányt 1899-ben látták. 1909-ben 1500 dolláros díjat ígértek annak, aki bizonyítani tudja fészkelését, de a pénzt sohasem tudták kifizetni. Az utolsó madár 1914 szeptemberében pusztult el a cincinnati állatkertben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petőfi Sándor: A puszta, télen
  2007-11-28 17:30:41, szerda
 
  "Hej, mostan puszta ám igazán a puszta!
Mert az ősz olyan gondatlan gazda:
Amit a kikelet
És a nyár gyűjtöget,
Ez nagy könnyelműen mind elfecsérli,
A sok kincsnek a tél csak hűlt helyét leli. "


Petőfi Sándor - A puszta télen
Elmondja: Hegedűs D. Géza Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Ádventi gondolatok
  2007-11-28 16:41:27, szerda
 
  Lukátsi Vilma

Ádventi gondolatok
/ részlet /

Hited talán csak egy kicsi mécses,
pedig hit nélkül várni nem lehet!
És az, aki nem az Urat várja,
nem is sejti az igaz ünnepet!

Nem fenyő alatt van az ajándék!
Az Ajándék, ha volt valaha,
azt az Isten adta a világnak:
nekünk született egyszülött Fia!
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Természetfotók
  2007-11-28 08:24:37, szerda
 
  Pilinszky János: Levél

Szállást adtál, egy éjszakára
megosztva párnád. Evangélium.

Gyönyörű vagy. Semmit se értek.
Csak jóság van, és nincsenek nemek.

Újra és újra sírok. Nem miattad.
Érted. Értem. Boldogok, akik sírnak.

Szállást adtál egy éjszakára;
megszálltál mindörökre.


 
 
1 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Kegyelem íze
  2007-11-27 21:23:06, kedd
 
  Lábnyomok

Álmomban Mesteremmel
tengerparton jártam,és az életem
nyomai rajzolódtak ki mögöttünk:
két pár lábnyom a parti homokon,
ahogy Ő mindig ott járt énvelem.

De ahogy az út végén visszanéztem,
itt-amott csak egy pár láb nyoma
látszott,éppen ahol életem
próbás,nehéz volt,sorsom mostoha.

Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:
"Amikor életem kezedbe tettem
s követődnek szegődtem,Mesterem,
azt ígérted,soha nem hagysz el engem,
minden nap ott leszel velem.

S most visszanézve,a legnehezebb
úton,a legkínosabb napokon át
mégsem látom szent lábad nyomát!
Csak egy pár láb nyoma
látszik ott az ösvényen.

Elhagytál a legnagyobb ínségben?"
Az Úr kézenfogott,s szemembe nézett:
"Gyermekem,sosem hagytalak el téged!

Azokon a nehéz napokon át
azért látod csak egy pár láb nyomát,
mert a legsúlyosabb próbák alatt
téged vállamon hordoztalak!"

Lépj át a szívem ajtaján...Link Vár a Föld...Link

 
 
0 komment , kategória:  Kerekes Ernő  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 161 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 1142
  • e Hónap: 9097
  • e Év: 404044
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.